מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלי חום עם הזעות יתר בלילהPeli08/04/2018
אני בת 55 וכשנה שהמחזור לא סדיר
לאחרונה כ 4 חודשים התחלתי לסבול מגלי חום והזעות יתר בלילה. התחלתי לקחת תוספי מזון על בסיס הצמח קוהוש שחור,אבל זה לא עוזר לי בהזעות בלילה.
ביום איך שהוא אני מסתדרת דואגת להתלבש קליל מפעיםה מזגן.
המליצו לי מאוד את התוסף מזון פמארל ראצ'ר , שאין בו קוהוש שחור
מה אתה מציע על מנת להקל על התופעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים "אלטרנטיביים " לגלי חום
ד``ר איתן פאר09/04/2018יעילות נמוכה ביותר , כמעט כמו פלצבו ולכן אני לא ממליץ עליהם
היות ויש לך מחזורים עדין, אבל לא סדירים, תקחי נובופם החל מהיות השני לכל מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיק לקחת אוורל 50?שיינפלד בטי07/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איך להפסיק אוורל?
ד``ר איתן פאר09/04/2018למה להפסיק?
למה אוורל ולא אוורל קונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפרופיל הורמונלירוני07/04/2018
שלום רב,
אני בת 45 ומזה שנה המחזור החודשי אינו סדיר והדימום מועט ביותר.
במקביל התחלתי לחוש דכדוך, מצבי רוח משתנים ושינה לא יציבה.
רופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקות דם וביקש שיבוצעו מיד לאחר קבלת המחזור. אולם מאז שקיבלתי את ההפנייה (חודשיים וחצי) לא קיבלתי מחזור. אני מאוד רוצה להתחיל טיפול הורמונלי כדי שייפסקו התחושות הרעות. האם ניתן לבצע את הבדיקה שלא בכפוף לקבלת המחזור? האם יהיה לה ערך כלשהו? מאוד מתוסכלת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לפרופיל הורמונלי
ד``ר איתן פאר09/04/2018טועה הרופא שלך
פרופיל הורמונלי מיד לאחר המחזור עושים רק במסגרת של טיפולי פוריות
בגיל מעבר אין לכך כל משמעות ואת יכולה לבצע את הבדיקה בכל יום שיהיה לך נוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני גיל המעבר ומירנה בת 43!ורד07/04/2018
שלום דר איתן
המחזור הפסיק והופיעו תופעות של גיל המעבר..
פרופיל הורמונלי ללא מירנה - היה T-shirt 3.09
Lh - 71
Fsh 58.8
Estradiol 267
זה לאחר הוצאת מירנה לאחר חמש שנים לאחר כחצי שנה חזר המחזור - והותקנה מירנה שוב
עכשיו חצי שנה אחרי שוב
תופעות של גיל המעבר כלי חום הזעה תנודות במצב הרוח נדודי שינה והשמנה
האם להוציא את המירנה ולהתחיל טיפול הורמונלי
או להשאיר את המירנה ולהוסיף טיפול הורמונלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני גיל המעבר בגיל 43
ד``ר איתן פאר09/04/2018את בטרום גיל המעבר לפי ההיסטוריה שאת מתארת ולפי בדיקות הדם והסימטומים
הטיפול המומלץ הוא נובופם , ללא מירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מפסיקים דימום חריג בפרימנופאוזהאנה07/04/2018
ד"ר פאר שלום,
בת 50 בפרימנופאוזה כבר כמה שנים, בחצי שנה אחרונה דימום בכלל לא סדיר- או כל שבועיים או פעם בחודשיים שלושה ודימום יחסית מועט. ב3 חודשים אחרונים לא היה מחזור ואז קיבלתי מחזור באמצע מרץ עם דימום חזק ביותר וארוך מאוד (כ3 שבועות) עם קרישי דם גדולים.
יש לי 3 שאלות בקשר לכך:
1) איך ניתן להפסיק מחזור ממושך שכזה- האם לקיחת פרוגסטרון תעזור? אם כן- איזה כדור של פרוגסטרון הכי יעיל בהפסקת מחזור ממושך?
2) איך ניתן להסדיר מחזור במקרה כזה- שיהיה סדיר כל חודש עם דימום סביר?
3) ממה נובעים קרישי דם ענקיים כאלה? לפני 10 שנים כשקיבלתי מחזור עם דימום רב -לא היו כאלה קרישים למרות הדימום הרב?
בדיקות דם- קרישיות תקינה
פרוגסטרון קטן מ0.8
אסטרוגן 175
רירית לפני 3 חודשים 6 מ"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חריג
ד``ר איתן פאר09/04/2018לאחר הפסקה של 3 חודשים אופייני שיהיה דימום חזק , כולל קרישים
ההמלצה-
כל ראשון לחודש לקחת למשך שבוע 2 כדורי פרימולוט נור 5 מג'ר - 10 מג'ר ליום-
ואז יהיה דימום סדיר וללא דימומים חזקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום חריג
אנה09/04/2018תודה על תשובתך, אך עדיין מחכה למענה- מדוע יש קרישי דם כל כך גדולים? ממה זה מובע? האם עשוי להצביע על פתלוגיה?
בנוסף אם המחזור לא נפסק מעצמו כבר 3 שבועות ( בימים אחרונים יותר כתמים מדימום), איך להפסיק את ההכתמות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של מחזור בגיל המעבריעל06/04/2018
שלום רב
מזה שנתיים ללא מחזור.
בשבועיים האחרונים הרגשה של כאבי בטן כמו במחזור, עם הפרשה שקופה.
האם סביר? מחייב בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מחזור בגיל מעבר
ד``ר איתן פאר09/04/2018יתכן והשחלות שבו ליצר מעט אסטרוגן
ניתן לדעת ע'י בדיקת דם לרמות אסטרוגן וע'י אולטראסאונד למדידית עובי רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 50 דימום מתמשךמיכל06/04/2018
בת 50, התקן לא הורמונלי כמעט 5 שנים. מחזור סדיר יחסית כל 24 יום. מחזור אחרון הגיע באיחור ונמשך כבר כ-3 שבועות כולל התכווצויות אופייניות למחזור. בתחילה הדימום היה קל מאד וכעת כבד. הדם טרי. בשנה האחרונה נעשו בדיקות PAPS, קולפוסקופיה ואולטראסאונד שיצאו תקינות. האם יש דחיפות להגיע לרופא? התור שנקבע לי הוא לעוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממושך
ד``ר איתן פאר09/04/2018נגרם מההתקן
להוציאו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטעות לקחתי 2 כדורי אביאנה באותו היוםבר03/04/2018
שלום,
לקחתי בבוקר אביאנה כפי שאני עושה תמיד ומשום מה בצהריים התבלבלתי ולקתתי עוד אחת. הא יש בזה סכנה? תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 כדורי אביאנה
ד``ר איתן פאר09/04/2018אין בכך כל בעיה ואין בכך כל סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה נכון לעבור לאקטיבל?א.א26/03/2018
שלום רב,
שנה האחרונה המחזור כבר לא היה סדיר והתחלתי עם גלי חום, חוסר שינה וכו'
התחלתי עם מדבקות אוורל קונטי לפני כארבעה חודשים ובחודשיים האחרונים המחזור הופיע כל שבועיים ואף פחות.
עברתי לאקטיבל בהמלצת הרופאה מפני שהיו גם תופעות של גודש בחזה וכאבי מחזןר וההנחה היתה שרמת ההורמונים גבוהה. יום לאחר שהתחלתי את את האקטיבל החל דימום ונמשך חמישה ימים עד כה ונראה שזה במגמת המשך...
לפני תחילת האקטיבל us הראה שרירית הרחם הייתה דקה...
האם היה נכון לעבור לאקטיבל?
האם יתכן שהדימום יפסק בקרוב או שעלי להפסיק את נטילת האקטיבל?
אם כן לכמה ימים?
אני חייבת לומר שתופעות גיל המעבר אצלי קשות מאוד ולכן יש לי חשש להפסיק.
בברכה
א.א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל, דימום
ד``ר איתן פאר09/04/2018נכון היה לעבור לאקטיבל
לא נכול להמשיך טיפול הורמונלי כל עוד יש דימום
תפסיקי אקטיבל למספר ימים עד חלוף הדימום ואז תחדשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ממושכת בגיל 55ליאורה24/03/2018
גיל 55 עד כה מחזור סדיר שנמשך 5-_6 ימים. מזה 6 ימים דימום חלש. הגיע בתאריך הנכון. דימום לסירוגין. האם מצביע על טרום גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת בגיל 55
ד``ר איתן פאר09/04/2018אכן כן, טרום גיל המעבר
מחזור אמור להפסק במרבית הנשים עד גיל 58, כך שזה עדין נורמלי לקבל מחזור בגילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום בגיל מבוגרענת22/03/2018
אני בת 68 וסובלת מאוד מגלי חום בלתי פוסקים בעיקר בלילה. נראה לי שאפילו התגברו עם השנים. איך נפטרים מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 68 וגלי חום
ד``ר איתן פאר09/04/2018יש נשים שסובלות מגלי חום כל החיים
היות ובגילך עברת את "חלון ההזדמנויות" ללקיחת הורמונים הרי שיש תחליפים
המומלץ ביותר הן התרופות מקבות מעכבי סרוטוניןף כגון אפקסור, ויאפקס ציפראלקס סרוקסאט ועוד שבמינון נמוך מאד מקילים מפני גלי החום
יש גם פירסומים על קוהוש שחור שיכול לעתים להקל, ומשווק בארץ תחת השם סימידונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה וגיל המעברגליה20/03/2018
שלום.
בת 43. בדיקת fsh 200 אסטרדיול נמוך מ 5.
פרולקטין 14.
בבדיקת אולטראסאונד נצפתה ציסטה בגודל 1.5 סנטימטרים מסוג hemorraghic corpus luruem
התקן מירנה מלפני שנה (זאת הפעם השלישית עם מירנה , ללא דימום וסתי ב 11 שנות השימוש בהתקן).
סובלת מזה כחודש מתופעות חזקות של גיל המעבר. איזה טיפול הורמונלי מומלץ? האם להוציא את התקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ותסמיני גיל המעבר
ד``ר איתן פאר09/04/2018מירנה אינה גורמת לתסמיני גיל המעבר אבל כן גורמת לציסטות בשחלות
היות ויש לך מירנה נוכחית רק כשנה , תשאירי אותה היות והפרשת הפרוגסטרון שלה מגינה על רירית הרחם
תתחלי לקחת כדור אסטרופם 2 מג'ר במידה ואת לא מעשנת , ממוגרםיה תקינה ואין לך בעיות של קרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום,רקע משפחתי חזק לסראן שדרינה19/03/2018
אני בת 53, טבעונית שנים רבות,עוסקת ביוגה,התחלתי לסבול מגלי חום וקושי בשינה. ארבע נשים מקרבה מיידית (אמא,סבתא,אחות סבתא וביתה) עברו סרטו שד.מה הכי בטוח עבורי לקחת כדי להשתחרר מגלי החום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקע משפחתי לסרטן שד
ד``ר איתן פאר09/04/2018דואביב יהיה מעולה במקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאביאנה לדואביב וסרטן השדאוריאנה18/03/2018
ד"ר שלום, אני נשאית brcar לאחר הוצאת שחלות מניעתית. אחת מאחיותיי חלתה לפני 5 שנים בסרטן השד.
הרופא המטפל שלי אומר שאין שום מניעה שאקח הורמונים ואכן התחלתי לקחת אביאנה וטבליות וגיפן פעמיים בשבוע. אני מרגישה נפלא. יחד עם זאת הפחד של הנשאות ונטילת ההורמונים אינו מרפה ממני וקראתי על דואביב. אני מבינה שמכיל אסטרוגן ותחליף לפרוגרסטרון שמונע מעבר לקולטנים של השד והרחם.
האם דואביב יהיה עבורי יותר טוב מאביאנה מבחינת סרטן שד? בכלל מה ההמלצה שלך אליי עקב הנשאות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר09/04/2018הצדך איתך
הייתי ממליץ לך בחום לעבור לדואביב במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Oestrogel של כצט הורמון טבעי?עינב18/03/2018
האם oestrogel משפיע על הרמות של האסטרוגן בגוף כך שבאות לידי ביטוי בבדיקות דם? האם המוצר טבעי?
במה הוא שונה מאסטרוגן שקיים בנובופם או אביאנה או אקטיבל? האם בטוח יותר לשימוש ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל
ד``ר איתן פאר09/04/2018כל תכשיר המיוצר בבית חרושות איו יכול להחשב "טבעי" היות ועובר עיבוד
אסטרוג'ל הינו אסטרוגן זהה מולקולארית לאסטרוגן המיוצר ע'י השחלות
נספג מצוין דרך העור למחזור הדם
ולכן מעלה רמות האסטרוגן בדם ובכך מונע תסמיני גיל המעבר
מחייב לקחת גם פרוגסטרון במידה והאישה לא עברה כריתת רחם בעברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן בשילוב פרוגסטרון טבעי
עינב11/04/2018בהנחה שאני לוקחת אסטרוגל ובנוסף מורחת גם פרוגסטרון טבעי שהוכן במיוחד בבית מרקחת . האם עדיף על טיפול הורמונלי באביאנה או אקטיבית
לקחתי 4 שנים נובופם אני בת 47 לאחרונה עברתי לאביאנה (כבר חודש)עם תופעות לואי של כאבי גב שרירים כמו דלקת וכאבי ראש רבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)