מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול חלופי לגלי חוםשושי29/04/2018
שלום, אני בת 46 ומזה כ- 4 שנים המחזור שלי אינו סדיר ובעת האחרונה התמעט ומגיע אחת למספר חודשים. במקביל התחלתי לסבול מגלי חום תכופים ביום ובלילה. בעקבות רעלת הריון חמורה ממנה סבלתי בלידה הראשונה, אובחנתי עם קרישיות יתר ולכן להבנתי, טיפול הורמונלי כרוך בסיכונים ואינו מומלץ עבורי.
יש בכלל פתרונות אחרים לגלי החום? וכמה זמן זה צפוי להימשך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר והורמונים
ד``ר איתן פאר02/08/2018קרישיות יתר זה עולם ומלואו ותלוי מה הגורם והאם הטרוזיגוטית או הומוזיגוטית
לכן מחייב יעוץ חוזר של המטולוג מומחה קרישיות
במידה ואכן אסור לך טיפול הורמונלי, כולל לא מדבקות שלא מפעילות את מנגנון הקרישה, אז תרופות מקבוצת SSRI - כגון ויאפקס, אפקסור וכדומה, במינון נמוך , יכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות יתר בתקופת גיל המעבראוסי29/04/2018
היי אני בת 55 לפני כשנתיים פסק לי המחזור
אינני סובלת מגלי חום אבל ישנה גרוע בלילה וסובלת מעצבנות יתר ומעלייה במשקל
האם כדאי להתחיל לקחת הורמונים?
או משהו טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנות יתר
ד``ר איתן פאר02/08/2018שום תכשיר טבעי לא עוזר כמו הורמונים
תתחילי מיד טיפול הורמונלי במינון נמוך
ניתן להוסיף לתכשיר ההורמונלי גם ציפראלקס או ויאפקס במינון נמוך. זה שילוב מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות דםאוריאנה28/04/2018
בת 43 לאחר הוצאת שחלות לפני 8 חודשים.
עשיתי בדיקת מצב הורמונים בגוף:
estradiol<70
LH 46.20 lv/L
FSH 61.20 lv/L
Progresterone <2
T3 free 4.9 pmol/L
T4 free 15.0 omol/L
אשמח לדעת מה המשמעות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענות בדיקות דם
ד``ר איתן פאר02/08/2018לאחר כרית שחלות אין כלל צורך בבדיקות דם היות ואין כלל םפעילות הורמונלית ומיד נכנסים לגיל המעבר
ההנחיות כיום הו לתת טיפול הורמונלי מיד לאחר כריתת השחלות. בעבר היה עד גיל 50 והיום כבר לא מגבילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה של הורמונים אקטיבלסיגל28/04/2018
שלום לד"ר פאר,
תודה על הפורום ועל תשובותיך, אני לומדת ממנו המון.
שאלתי: אני בת 51 ולוקחת הורמונים אקטיבל מזה 4 שנים ויש לי קשיים להיות מרוכזת בעבודה ובכלל קשיי ריכוז. האם זה קשור להורמונים שאני לוקחת (לציין שבעבר לקחתי אביאנה והוחלפו לי עקב גלי חום) או משהו שקשור לתזונה ? עד לפני גיל המעבר לא זכור לי שזה הפריע בצורה כל כך בולטת.
היום זה משהו שדי מפריע לי בחיי היומיום.
תודה על תשובתך.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות ריכוז
ד``ר איתן פאר02/08/2018לא קשורים לאקטיבל
כן מומלץ תוספים כגון אומגה וויטמין D בקפסולה של 1000 יחידות לפחות ולבדוק B 12 וטיירואיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב האם כדאי לקחת?לילי26/04/2018
שלום
כתבתי לך בעבר על בעית דימום מתמשך. אמרתי לי לעשות בדיקה הורמונלית ללא תרופה. שכבר עשיתי.
לצערי למכבי אין מומחה גיל מעבר במרכז אז אנסה לחדד את השאלה.
בת 53 לוקחת נובפאם 7 שנים. בעבר הוצע לי טריסקוונס אבל זה גרם לי לעצבנות והמשכתי עם נובפאם. בלי לקיחת התרופה השנה האסטרדיול שלי 50..הורמונים אחרים לא נבדקו. אני חלק מהזמן בבריטניה וככה זה כאן.
אני סובלת ממחסור באסטרוגן.
הבעיות בשנה האחרונה הם יקיצה 5 פעמים בלילה. דלקות ושרפה באזור מערכת השתן. חוסר אנרגיה קיצוני ודיכדוך קשה למרות שאני לוקחת סרוקסט 20 שנים.
והבעיה שפניתי אליך איתה היא שאחרי 3 ימים מחזור נוסף דימום חום שנמשך עוד 10 ימים.
הלכתי לפרו' מכובד בתל אביב שהציע לי להפסיק כל טיפול. מאחר והתעקשתי רשם לי אקטיבל. דממתי חודש וחצי.
חזרתי לנובפאם לחצי שנה. החלטתי לעשות ניסוי. לקחתי את הטריסקוונס שהיה לי בבית והרי זה פלא הכל חלף חזרתי לתפקוד מלא והרגשתי מצויין. נשארה עדיין בעיית הדימום המתמשך מחזור + ימים רבים של החתמה חומה.
רופא משפחה אומר שלא נותנים היום יותר טריסקוונס.
מצד שני צפיתי בהרצאה מרתקת של יואב פלד על הדואביב.
שאלות:
מה אפשר לעשות? האם הדואביב שמכיל רק 0.45 אסטרוגן יכול לפתור את בעית מחסור האסטרוגן שאני סובלת ממנה? האם העובדה שזה מיוצר משתן סוסות פרושה שהאסטרוגן יותר חזק מהמילגרם של נובפאם. את הדימום הדואביב בטוח יפתור...אבל מה עם כל הבעיות האחרות?
מה לוקחות נשים אחרות במנאפוזה מלאה.
תוספת הפרוגסטרון מהווה אי נוחות גדולה
וגם מסוכנת. האקטבל ודומיו זה סבל. אני נמצאת כרגע בבריטניה גם כאן הוצא לי אקטיבל ע"י רופא משפחה וסרבתי ואז בקשתי דואביב האם לקחת?
המון המון תודה וסליחה על אורך הפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר28/04/2018מסכים לחלוטין שהפתרון המתאים לך יהי שימוש בדואביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בכמות מרובה ברחםמלי26/04/2018
שלום
אני בת 46 מטופלת למעלה מעשר שנים באנגליק
בבדיקה שגרתית נמצא נוזל בכמות מרובה ברחם נשלחתי
לדופלר , כל האברים בגודל תקן והרופאה שאבה הנוזל והוא נשלח לבדיקה שנאמר לי שתשובה בין 6-8 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בחלל הרחם
ד``ר איתן פאר28/04/2018נגרם כתוצאה מהצרות של צואר הרחם
הטיפול שקיבלת נכון והולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום וטיפול הורמונליש25/04/2018
שלום. בת 50. מאחר ויש רק מעוט של מקרים של גלי הזעה והתעוררות לילית, אני לא מעונינת להתחיל בטיפול הורמונלי. האם זה גורם לי נזק, כמו למשל, עלול להחמיר את המצב? ושאלה נוספת, האם כאבים בשתי הברכיים יכולים להיות אחד מתסמיני גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום וטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר28/04/2018לעניות דעתי את טועה בגישה שלך
תתחילי הורמונים המינון נמוך, אביאנה או מדבקות אוורל קונטי ומצבך ישתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 49 עם תופעות מוזרותמרב25/04/2018
שלום רב, אני בת 49. בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבים בפרקים, בשרירים, סובלת מקוצר נשימה מוזר (קוצר שמגיע כאילו מהבטן), בחילות, עייפות קיצונית, חולשת שרירים וקושי רב לבצע הליכות על מכשיר הליכה, מה שהייתי עושה יום יום בלי בעיה, שעה כל פעם. בדיקות דם תקינות. בדיקות הורמונליות תקינות כולל בדיקת איסוף שתן. לפעמים נדמה לי שיש לי משהו נורא מכל עד כדי כך... כמו כן עשיתי ב2001 הגדלת חזה שלפני חודש התגלה באולטרסאונד לשד לקרע בשניהם, ואני לא יודעת למה לקשר את כל הסימפטומים הנ״ל, לגיל מעבר או לבעיה בשתלים, כי מי יודע מתי קרה הקרע....חשוב לי לציין שהמחזור תקין בדכ, לפעמים מתעכב בשבוע....ד״ר, מה עובר עליי? אנא עזרה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות שונות
ד``ר איתן פאר28/04/2018מחייב ברור רפואי מקיף כולל בדיקות לתפקודי טיירואיד, ויטמין D ו B12 , ספירת דם ועוד
לשקול ברצינות החלפת השתלים הקרועים בשדיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהיר בניגוב עם הפרשות לפעמיםרעיה25/04/2018
אני בת 43 היה לי מחזור מוגבר כתמיד לפני שבועיים
ולפני יומיים אני רואה דם בהיר בניגוב וזה מופיע יומיים ונעלם לפעמים חוזר לפעמים לא וזה מדאיג כי גם קרה חודש שעבר אבל לא חשבתי שזה רציני
אני מאוד מפחדת ודואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חריג
ד``ר איתן פאר28/04/2018התןפעה מאפיינת העדר ביוץ תקין
הטיפול ע'י תוספת פרוגסטרון מיד כאשר מתחילות ההפרשות הדמיות וזאת לאחר בדיקת רירית הרחם ע'י אולטראסאונד נרתיקי ופייפל במידת הצורך
תפני לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת פרוגילוטון ועדיין מתעוררת בליילהקרין24/04/2018
ערב טוב,
סובלת מזה שנתיים מהתעוררויות בליילה, הדמנה ביטנית.
לםי פרוםיל הורמונאלי נמצאת בטרום גיל המעבר.
הרופא המליץ על פרוגילוטון.
לאחר שבועיים וחצי של לקיחת הכדורים התמלאתי אנרגיה והתחלתי לישון ליילה שלם.
בחפיסה השנייה, התחלתי שוב להיתעורר בלילה, פעם אחת בכל ליילה. האם זו תופעה מוכרת?
חשבתי שבעיית השינה תיפתר עם ההורמונים.
עומדת להתחיל חפיסת כדורים שלישית ומתלבטת האם להמשיך עם פרוגילוטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטן
ד``ר איתן פאר28/04/2018תחליפי פרוגילוטון בנובופם קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר ורצוי להעלות מינון אביאנה?אורנה24/04/2018
אני בת 50. כבר שנה וחצי ללא מחזור. גלי חום התחילו כבר בגיל 48. אחרי תקופה של דכדוך, עייפות, חןסר חשק מיני וכל הסימפטומים.. ניגשתי לגניקולוג שהתאים לי אביאנה. אמר לקחת 3 גלולות בשבוע. גלי החום לא פחתו משמעותית. ההרגשה הכללית הוטבה מעט. כגאע להעלות את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה
ד``ר איתן פאר28/04/2018לא מוכאת לי הגישה של אביאנה שלוש פעמיים בשבוע בלבד
אביאנה יש לקחת ברצף כל יום וללא הפסקה
הפסרות מעלות שכיחות לקרישיות בכלי הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים גיל המעבר?יעל24/04/2018
שלום רב,
בת44.5 אחרי 6 לידות האחרונה לפני שנה ועשרה חודשים. מניקה ברצף מעל 5 שנים.
מעונינת להיכנס להריון שוב, וביצעתי בדיקות היום:
E2 45.6
פרוגסטרון 0.20
LH 3
FSH 6.01
TSH 3.02
האם נמצאת בגיל המעבר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
ד``ר איתן פאר28/04/2018הבדיקות תקינות ואת לא בגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה לאחר הוצאת שחלותע24/04/2018
אני בת 42. נשאית BRCA1 ולכן לפני שנתיים הוצאתי שחלות ולפני כארבע שנים עברתי כריתת שדיים עם שחזור מיידי. הניתוחים היו מניעתיים ללא ממצאים פתולוגיים. נמצאת במעקב שיגרתי בנושא זה. מאז הוצאת שחלות נוטלת אביאנה בשל גלי חום קשים, קשיי הירדמות ושינה ועוד תופעות גיל מעבר שהופיעו מיד לאחר ניתוח ובעוצמה. ההורמונים מיתנו מאד תופעות אלו אבל העלתי 10 ק״ג במשקל, למרות דיאטה קפדנית מאד ופעילות גופנית אירובית יומיומית (שחית חתירה שעה בכל יום והליכה של כשישה ק״מ בממוצע ביום). לא מצליחה לרזות והמשקל עולה ועולה. מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לברור בעניין השמנה
ע25/04/2018מציינת בהמשך כי אני נוטלת 150מג אלטרוקסין ביום בשל מחלת השימוטו שהתגלתה בגיל נעורים (ללא קשר להוצאת שחלות) ובמעקב ההורמונלי אני מאוזנת, כך שלא מדובר בתת פעילות בלוטת התריס. BMI שלי עדיין תקין (24) לפי החישוב, אבל רק כי הייתי מאד רזה לפני הניתוח. אני מאד מודאגת מהעלייה הפראית במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה אחרי כריתת שחלות
ד``ר איתן פאר28/04/2018תחליפי את האביאנה באנג'ליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פיפייל בפעם השלישית?דינה20/04/2018
שלום,דוקטור פאר!
לפני מספר שבועות פניתי אליך באתר וקיבלתי תשובות מפורטות ומרגיעות ועל כך המון תודות.
לצערי הרב עד עכשיו הבעיה שלי לא נפטרה עד הסוף ואני נאלצת שוב להתייעץ עימך:אזכיר בקצרה:אני בת 55.המחזור האחרון סוף דצמבר 2016.אחרי שנה ותשעה ימים הופיע דימום חזק.בביופסיה רירית פרוליפרטיבית.שלושה שבועות אחרי הדימום הזה עוד פעם הופיע דימום קל.הפעם הפיפייל תקין לחלוטין. בעוד חודש ושבועיים עוד פעם דימום חזק והפעם טופלתי בפרימולוט נור 2 כדורים-10 ימים.
חשוב לציין באסטראדיול באוגוסט 2017 פחות מ-70.לעומת זאת אסטראדיול ביום הרביעי של הדימום אחרי הפסקת המחזור בינואר 2018- 740.
עובי הרירית לפני הדימומים 6 מ"מ. במהלך הדימום 11 מ"מ. בבדיקה האחרונה אחרי הטיפול בפרומולוט רירית סדירה-5.7 מ"מ. רחם שרירני(ידוע מעל 23 שנה).
שחלות קטנות ולא נצפה ממצא נוסף.
CT(9.2017)-רחם שרירני.
כרגע אין לי דימום (בלי עין רעה!) 31יום.אני מרגישה חוסר נוחות בבטן תחתונה ונפיחות ואפילו כאבים בשדיים.
רציתי לדעת:
מה לעשות במקרה שהדימום יחזור? עוד פעם לעשות פיפייל ?בפעם השלישית? האם כאבי שדיים עלולים להיות קשורים למצב בו אני נמצאת? הכאבים התחילו אחרי הטיפול בפרימולוט.
חשוב לציין שאני לא סובלת מגלי חום.
אשמח להמלצתך.
תודה רבה .
בברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב פייפל
ד``ר איתן פאר28/04/2018לא נראה לי שפייפל הוא הפתרון
מומלץ לבצע היסטרוסקופיה וביופסיות מרירית הרחם תחת הסתכלות ישירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדיים בגיל המעבריעל שאואט {אזול20/04/2018
שלום אני בת 51 מזה כמה חודשים סובלת מגאבי שדיים שהולכים ובאים, בעיקר בשד ימין, אך ברוב המיקרים שניהם ביחיד, השד תודה לאל ללא גושים מקפידה פעמיים בשנה ללכת לכירוג שד, וכמובן פעם בשנה במשך עשור עושה ממוגרפיה +אולטראסאונד שדיים, יש לציין שאני עם התקן מירנה האם שי קשר בין ההתקן לכאבים, שאני עם חזיה הכאב פוחת בהרבה מה ההסבר לכך ???? תודה רבה על תשובתך אשמח לשמוע את חוות דעתך הקרפואית והאם הכאבים הם כאבים טביעיים יש לי מה לחשוש?? האם עליי שוב ללכת לכירוג שד לאחר שבדק אותי ביסודיות לפני חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שד
ד``ר איתן פאר28/04/2018נגרמים מהמירנה
תןצחאח את המירנה וכאבי השד יעלמו
וךא מומלץ כלל ממוגרפיה כל שנה שכן יש קשר בין ריבוי ממוגרפיה וסרטן שד.. ההמלצה היא לממוגרפיה פעם בשנתיים ולא יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)