מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות חלבוניות מימיות מה עושיםתמר17/03/2018
רב שלומות
בת 54 מחזור לפני שבועיים.
הפרשות מימיות חלבוניות רבות לאחרונה
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חלביות לפני מחזור
ד``ר איתן פאר17/03/2018לבדוק דלקת , במיוחד קלאמידיה.
תרבית נרתיקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר התחלת טיפול באקטיבליעל14/03/2018
שלום רב, בת 47. לפני חודש (בתום 9 חודשים ללא וסת) התחלתי טיפול באקטיבל. כעבר שבועיים מתחילת הטיפול החל דימום קל (שפסק) והרופאה הנחתה להמשיך את הטיפול. כעבור שבועיים נוספים החל דימום משמעותי שנמשך כבר 6 ימים ומלווה בהתכווצויות. הבנתי שדימומים הם חלק מתופעות הלוואי של הטיפול. האם אכן כך? תוך כמה זמן אמורים לחלוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אקטיבל
ד``ר איתן פאר17/03/2018זה כלל לא אופייני לטיפול באקטיבל.
את פשוט בפרימנופאוזה ( השנה הראשונה מהמחזור האחרון) ולא במנופאוזה ולכן הדימומים.
תפסיקי אקטבל.
לאחר שבועיים תחזרי על פרופיל הורמונלי ועל בדיקת אולרטאסאונד נרתיקי לקביעת עובי וסדירות רירית הרחם והאם יש זקיקים בשחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום תחת אקטיבל
יעל18/03/2018תודה על המענה. יש לציין שבוצע אולטרסאונד מספר פעמים בחודשים שלפני התחלת הטיפול באקטיביבל ובכל הבדיקות הרירית היתה דקה ביותר, מתאימה לרירית מנופוזאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מחזור חודשיבטי13/03/2018
שלום רב, אני בת 51 וארבעה חודשים. מחזור אחרון בחודש נובמבר. בשלב זה לא סובלת מתסמינים כלשהם של גיל המעבר אבל מזה כשבוע ימים מרגישה שהבטן שלי נפוחה כלומר גם מרגישה וגם רואה האם זה קשור לכך שלא קיבלתי מחזור מספר חודשים? לתשובתך אודה בטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ?
ד``ר איתן פאר17/03/2018לפי התחושות שאת מתארת קרוב לודאי שאת עומדת לקבל מחזור.
העיכובים בסדירות המחזורים מאפיינים גיל פרימנופאוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במהלך נטילת פרוגילוטוןקרין13/03/2018
בת 46.5, מחזור לא סדיר אחת לכמה חודשים, השמנה גדולה, ביטנית, כשנתיים מתעוררת הרבה פעמים במהלך הליילה, ללא גלי חום.
לפי פרוםיל הורמונאלי- בגיל המעבר.
הרופא נתן פרוגילוטון. ביום ה 11-12 ה תחיל דימום, האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת פרוגילוטן
ד``ר איתן פאר17/03/2018פרוגילוטון מיועד לגרום לדימום. כמו גם נובופם.
טיפול אסטרוגן+פרוגסטרון ביחד, כגון אביאנה, אקטיבל, אנג'ליק, ליביאל לא יגרמו לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שחלות, גב תחתון ואגן אחרי 10 ימים של אוורל קונטיסנדרה12/03/2018
אני בת 54 והתחלתי עם אוורל קונטי לפני 10 ימים. בערב התחיל לי כאב בצידי הגב שגלש לגב תחתון לשחלות ולכל אזור האגן. הכאב חזק מאוד, אבל לא מתנהג כמו כאב גב.
האם מישהו מכיר תופעה כזו ?
אופטלגין נוזלי לא משפיע. מה כן עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה
ד``ר איתן פאר17/03/2018שתי אפשרויות
הראשונה- דלקת בדרכי השתן ואולי אף הכליות
לבדוק בדחיפות שתן כללית ותרבית.
אפשרות שניה - שהשחלות חוזרות לתפקד
לבדוק אולטראסאונד של השחלות.
כאבים אלו אינם תכונה של מדבקות אוורל קונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאביאנה לאנג'ליק + אוסטיאופניהיעל12/03/2018
שלום רב ד"ר פאר ,
אני בת 49. בגיל 33 סרטן שד (DCIS) שהוביל לכריתה + כריתה מניעתית של השד השני (אני לא נשאית).
לפני שנתיים וחצי - כריתת שחלות בעקבות המלצת מספר רופאי נשים (ציסטה שגדלה ולא הירפתה + העובדה שחליתי בגיל צעיר)
מזה שנתיים עם אביאנה עקב גלי חום, חוסר שקט, דופק מהיר ובעיקר שינה זוועתית.
מזה שלוש שנים נוטלת ציפרלקס (10 מ"ג) שנותן לי המון שקט.
בחודשים האחרונים אני חווה ירידה דרסטית בחשק המיני ומאוד חבל לי :(
רופא הנשים שלי המליץ שאעבור לאנג'ליק.
שאלה 1 : האם גם אתה ממליץ על השינוי הזה והאם אתה צופה שהשינוי יביא לשיפור במצב ?
שאלה 2 : אני עם אוסטיאופניה מתקדמת.
עושה ספורט + סידן + ויטמין D.
איזה מינון של ויטמין D אתה ממליץ שאקח ?
הסידן מגיע עם ויטמין D והאנדוקרינולוגית המליצה על 5,000 יחב"ל בשבוע.
מתנצלת על השאלה הארוכה, ד"ר פאר, ומודה לך מראש על תשובתך.
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה, אנג'ליק ציפראלקס וירידה בליבידו
ד``ר איתן פאר17/03/2018הגורם לירידה בחשק מיני הוא ציפראלקס.
ולכן אני ממליץ במקומו או על ויפקס או םריזמה או סרוקסאט
אנג'ליק לא יפתור את בעית החשק המיני.
לעתים יש מקום כם לתוספת של ג'ל טסטוסטרון.
ויטמין D- צודקת הרופאה שלך. המינון המומלץ הוא קפסולות של 5000 יחידות לכל מי שהיה לה תאים סרטניים בעבר. ניתן לרכישה באינטרנט.
נקרא
VIT-D 5000iu- liquid softgels
במקביל תזמיני גם כדור משולב הנקרא בארה'ב-
CALCIUM, MAGNEZIUM , ZINC
שהוא הכי אפקטיבי למניעת אוסטאופורוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ויטמין D ותודה :)
יעל18/03/2018המון תודות על תשובתך, ד"ר פאר.
לגבי הויטמין די - 5,000 יח' בשבוע או ביום ?
ושוב תודה,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשאול לגבי יובש בנרתיקלי11/03/2018
רוצה לשאול גם לגבי יובש בנרתיק וכאבים בזמן יחסי מין. האם ישנה אפשרות שהאביאנה/אקטיבל גורמים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד``ר איתן פאר17/03/2018לא אביאנה ולא אקטיבל גורמים לכך
הם פשוט לא משפיעים על רירית הנרתיק
ולכן חובה להוסיף להם טיפול מקומי בואגיפם פעמיים בשבוע קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה או אקטיבל לגלי חוםלי11/03/2018
מאז הפסקת המחזור לוקחת אביאנה במשך שנה וחצי. שיפר לי מאוד את גלי החום אז לפני חודשיים גלי החום חזרו. הרופא יעץ לי לעבור לאקטיבל. עברתי ואכן גלי החום עברו אך יש גודש בחזה, נפיחות בטנית ותחושת רעב אין סופית. האם להפסיק את האקטיבל ולחזור לאביאנה או לעבור לטיפול אחר. תודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל או אביאנה
ד``ר איתן פאר17/03/2018אביאנה - מינון נמוך מדי
אקטיבל = מינון גבוה מדי
הפתרון-
בימים הזוגיים של החודש לקחת אקטיבל ובימים האי זוגיים לקחת אביאנה
לחילופין- לעבור לאנג'ליק או ליביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת בשנה האחרונה מתחושת חום מוגזמת בגוףמיכל אלפי11/03/2018
בת 46 בקרוב בשנה האחרונה סובלת נורא מעלית חום וחומציות מהקיבה תחושת יובש בגרון וחום רב בגב בלילה לא ישנה טוב וחם לי בדיקות למע העיכול תקינות כולל גסטרוסקופיה מאד מאד סובלת מצרבת כל היום בלי קשר לאוכל וטעם רע בפה מרגיש לי ענין הורמונלי כמו כן מחושים בחזה ירידה בחשק מעט יובש נרתיקי ודיכאון וחרדות ותחושת מתח בגוף שלא הייתה ברמות כאלו עייפות וחולשה בד דם תקינות כולל בלוטת תריס מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חום ועוד בגיל 46
ד``ר איתן פאר17/03/2018את מתארת סימפטומים אופיינים לבקע סרעפתי.
הכי חשוב לא ציינת- האם עדין יש מחזורים ומה בדיקות ההורמונים שלך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת גיל הריון לאחר הוצאת התקןשני10/03/2018
שלום, אני בהריון ולא ידוע באיזה שבוע. את ההתקן הוצאתי ב-21.1 ולאחר מכן היה לי דימום. הסיכוי הגבוה הוא שנקלטתי בתחילת פברואר. איך ניתן לחשב כדי לדעת אם ההריון תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב גיל ההריון
ד``ר איתן פאר17/03/2018נעשה כיום אך ורק ע'י מעקב גדילת עובר לפי אולטראסאונד ולא לפי מועד דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל תחת אוורלרותם10/03/2018
דר פאר שלום,
אני בת 49 , שנתיים לאחר הפסקת המחזור. קיבלתי תקופה אסטרוגל וכדורי פרוגסטרון לבעיית יקיצות לילה. זה לא עזר והחלפתי למדבקות אוורל קואנטי ווגיפם מזה כ4 חודשים. הבעיה שיש לי דימום קל עכב המעבר. הפסקתי את הוגיפם אך הדימום נמשך. בדקתי ואים בעיה אחרת . כנראה שקשור למדבקות. בסהכ בעיית השינה נפתרה. מתלבטת מה לעשות. האם זה אומר שמדבקות לא טובות לי?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר17/03/2018שכיח ביותר
ואגיפם מעולם לא יגרום לדימום.
מדבקות גורמות לדימומים בחודשים הראשונים ללקיחתם
במידה ואחר חצי שנה של שימוש במדבקות עדין יש דימום להחליף את הטיפול בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם התרופה לטיפול בדימומיםדינה08/03/2018
רציתי להוביף להודעה הקודמת שנתנו לי לקבל פרימולוט-נור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר17/03/2018נכון הולם ומוצדק. זה פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רירית טיפול הורמונאלידינה08/03/2018
שלום רב!
אני בת 55.הייתי שנה ו-9 ימים ללא מחזור.
בתחילת חודש ינואר היה דימום של שבוע.פיפייל תקין.
בזמן הדימום הרירית 11 מ"מ.
שלושה שבועות אחרי הדימום עוד פעם דימום קל. עוד פעם לקחו ביופסיה והפיפייל הגיע תקין לחלוטין.
עבר חודש ושבועיים מאז שהיה הדימום בפעם השנייה ואתמול שוב התחיל דימום חזק.
שוב הרירית 14 מ"מ,למרות שלפני שבועיים הייתה 6 מ"מ.
שחלות תקינות ושרירן גדול כ-9 ס"מ.
חשוב לציין שבתחילת ינואר אסטרדיול היה 740 (לפני 8 חודשים האסטרדיול היה פחות מ-70).
כרגע נתנו לי טיפול הורמונאלי ל-10 ימים.
ברצוני לשאול:
1. האם יש מצב שאחרי שנה + מתעוררות השחלות?חשוב לציין שאין לי שום סימן של גיל המעבר.
2.ברקע הרפואי :שינויים איסכמיים במוח ועברתי גם אירוע איסכמי בעצב הראיה.
האם ניתן לקחת טיפול הורמונאלי במצבים כאלה?
תודה והמשך יום נעים,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי שנה ורירית רחם מעובה
ד``ר איתן פאר17/03/2018עיבוי רירית הרחם נתמך ע'י רמת האסטראדיול נגבוהה..
השחלות חד משמעי חוזרות לתפקד לאחר הפסקה של כמה חודשים- אבל לא אצל כולן.
ולכן ההגדרה של גיל המעבר היא כשנה מהמחזור האחרון.
העובדה שלא היו לך תסמיני גיל המעבר מעידה על תנודות בהפרשת אסטרוגן שחלתי, דבר שכיח וכלל לא נדיר.
הטיפול בפרוגסטרון לעשרה ימים נכון ומוצדק , כמו גם בדיקת הפייפל שעברת.
דימומים אלו יכולים להמשך מספר חודשים עד להפסקה מוחלטת של המחזורים ויש מורך במעקב עובי רירית הרחם כל 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת וגיפם - פג תוקףמיכל06/03/2018
שלום רב
אני בת 52 ונוטלת טבעיות וגיפם וגינליות על פי הצורך (בצורה ספורדית, כימיה לפני קיום יחסי מין).
ברשותי מספר קופסאות שתוקפו פג לפני שבוע. האם אני יכולה להמשיך ולהשתמש בטבליות? ואם כן לכמה זמן? (הטבליות יקרות וחבל לי לזרוק אותן לפח)
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש בואגיפם
ד``ר איתן פאר17/03/2018השימוש בואגיפם מומלץ כיום לכל אישה ואישה בגיל המעבר. אין כלל התוויות נגד , לא גיל ולא מחלות רקע ואפילו לא סרטני שד וכד'
השימוש חייב להיות עיקבי וקבוע לאורך כל החיים החל מרגע כניסה לגיל המעבר.
המטרה והתועלת של השימוש בואגיפם היא לא לשימוש לפני יחסי מין אלא לפחות פעמיים בשבוע לפני השינה.
רק כך תשמר רירית הנרתיק, האלסטיות של הנרתיק וימנע יובש, כיווץ ודלקות חזורות הן של הנרתיק והן של שלפוחית השתן.
לגבי שימוש בואגיפם שפג תוקפו- לא הייתי ממליץ היות וזה הורמון שיתכן וכבר לא יהיה פעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לאחר 6 שנים בערך של הפסקת מחזור אני בת 58מירה04/03/2018
דימום קל לאחר 6 שנים ללא מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום במנופאוזה
ד``ר איתן פאר05/03/2018מחייב ברור הכולל אולטראסאונד לגבי עובי וסירות חלל הרחם ובדיקת פייפל במידה ורירית הרחם עבה יותר מ 3 מ'מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)