מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בפרוגילוטון וכאבי בטןאלה17/02/2018
שלום רב
בת 48. התחלתי טיפול בפרוגילוטון עקב מחזורים קצרים ולא סדירים. התרופה גורמת לכאבי בטן חזקים. האם תופעת לוואי מוכרת, והאם יעבור בהמשך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון וכאבי בטן
ד``ר איתן פאר17/02/2018רגישות לגלוטן גורמת לכאבי בטן עם לקיחת פרוגילוטון .
בעיקרון-בכל מקרה שיש תופעות לואח מתרופה חוהנ להפסיקה ולבקש תרופה אחרת מהרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי נטילת ESTROFEM 1 MGאלמוסני נילי17/02/2018
שלום.
הנני בת 67. במשחתי היסטוריה של סרטן השד(שתי אחריותי עם כירתה מלאה) ערכתי בדיקה גנטית ויצא שאינני נשאית הגן.לפני כשנתיים היה חשד לגידול אך הביופסיה יצאה תקינה. לפני הביופסיה לקחתי ESTROFEM באופן רציף מספר שנים (כ-6).בביה"ח בו ערכו לי ביופסיה מאוד כעסו והביעו אי שביעות רצון ואף חוסר אחריות של הגניקולוג שלי מכך שנתן לי את התרופה. לפני שבוע עברתי בדיקה שיגרתית אצל הגניקולוג (רופא מטפל חדש) והמליץ לי בכל זאת להתחיל שוב עם ESTROFEM בטענה כי אין כל מניעה או סיכון מלקחת תרופה זו. יצאתי מבולבלת ואינני יודעת מה לעשות. אשמח לחוות דעתך בנושא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
ד``ר איתן פאר17/02/2018הגניקולוג שלך צודק לחלוטין ולא מי שהעיר לך הערות חסרות אחריות.
אטרוגן בלבד הוכח כמוריד ( ואני מדגיש שוב- מוריד !!) שכיחות סרטני שד
אבל - ואבל גדול- לוקחים אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון אך ורק במידה ועברת כריתת רחם
במידה ויש לך רחם- ולא ציינת זאת בהפניה- הרי שאת חייבת גם פרוגסטרון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי נטילת ESTROFEM 1 MG
נילי אלמוסני21/02/2018תודה על תשובתך.
באמת שכחתי לציין בשאלתי שאני כרותת שחלות, חצוצרות ורחם. הבנתי מתשובתך כי אין מניעה להתחיל "שוב" בנטילת estrofem. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בהפסקת שימוש באוורלאפרת14/02/2018
מהן תופעות הלווואי לאחר הפסקת שימוש באוורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אוורל
ד``ר איתן פאר14/02/2018למה להפסיק טיפול הורמונלי?
תסמיני גיל המעבר יחזרו בסבירות גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם 10 מקג לפני בדיקת פאפ חוזרתיונה13/02/2018
בדיקת פאפ לא ברורה (אין מספיק תאים) - האם לפני בדיקה חוזרת נכון לקחת טבליות וגינליות VAGIFEM 10 MCG?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר14/02/2018לא משפיע ולא קשור לבדיקת הפאפ
לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל - תיאבון מוגברנורית12/02/2018
שלום רב,
לפני כחודשיים התחלתי טיפול עם מדבקות אוורל - אני מרגישה תיאבון מוגבר ביותר, האם יש קשר, האם זה יתמתן מתישהו שכן אני לא רוצה להעלות במשקל. אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל ותאבון
ד``ר איתן פאר14/02/2018תופעות לוואי של טיפול הורמונלי מוערכות כל שלושה חודשים
במידה וכעבור שלושה חודשים של שימוש במדבקות עדין יש תופעות לואח לעבור לטיפול אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב- האם להתחיל לרחת למרות דימוםהדר12/02/2018
שלום,
אמורה להתחיל ליטול כדורי דואביב לאחר שנטלתי תקופה ממושכת ליוויאל אך הוחלט על השינוי בגלל דימומים.. ( בבדיקות פאפ הכל תקין) יחד עם זאת רשום בהוראות הדואביב לא לקחת במידה ויש דימום. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר14/02/2018לברר סיבת הדימום ע'י בדיקת פייפל של רירית הרחם
במידה ותקין בהחלט לקחת דואביב המפחית מאד דימומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לחזור להורמוניםרות12/02/2018
שלום רב
לקחתי 8 שנים הורמונים אביאנה לאחרונה עשיתי גמילה הדרגתית
כבר חודש לא לוקחת וסובלת מגלי חום נוראים ושינה טרופה
האם ניתן לחזור לקחת את ההורמונים? חשוב להדגיש שאין מחלות סרטן משפחתיות ואולטרהסאונד שעשיתי יצא תקין
אשמח אם תייצר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר14/02/2018כן ומיד ולא להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים כאשר אין גלי חוםדנה11/02/2018
אני בת 48,המחזור הפסיק לפני כשנתיים,איני סובלת מגלי חום אלא מיובש בעור,ירידה בחשק המיני,יובש בנרתיק,נדודי שינה.
המליצו לי על אביאנה,,ווגיפאם לא עזר. האם כדאי לקחת הורמונים במצ"ב הזה..הרופא עור המליץ לי לקחת הורמונים למניעת הזדקנות העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - כן או לא
ד``ר איתן פאר14/02/2018מומלץ לקחת טיפול הורמונלי עקב מיכלול התופעות שאת כן מתארת. במקביל לאביאנה תקחי גם ואגיפם. השילוב של השנים יעזור לך מאד אבל זה לוקח זמן ולכן נא להתמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על דואביב הורמוניםרונית כהן08/02/2018
רופא הנשים שלי נתן לי דואביב שזה הורמון חדש...
אין לי גלי חום ואני ישנה טוב בלילה
עדיין מקבלת מחזור פעם בכמה חודשים..
מה דעתך על דואביב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר14/02/2018תכשיר חדש , טוב ומוצלח אבל עדין לא בסל התרופות
אבל למה את צריכה אותו בשלב נוכחי של חייך כאשר עדין אין לך תסמיני גיל המעבר ומדי מספר חודשים את אפילו מקבלת מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור משמעותי של המחזורשחר08/02/2018
שלום וברכה,
אני בת 46 ורציתי לשאול לגבי איחור במחזור.
אני ביום ה-46 מאז המחזור,חום גוף נמוך 36.1 והמחזור לא מגיע...היו לי איחורים בשנה הנוכחית אבל לא יותר מהיום ה-43 ולפני המחזור הנוכחי קיבלתי ביום ה-26.
(שללתי הריון בבדיקה ביתית וגם חום הגוף מעיד מן הסתם,שאין הריון )
האם תתכן הפסקה פתאומית ללא כל סימן נוסף של גיל המעבר?
הסימן היחיד שאני חשה בשבועות האחרונים הינו כאב בזמן קיום יחסי אישות
אימי קיבלה מחזור בערך עד גיל 53.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחורבמחזור
ד``ר איתן פאר14/02/2018את בגיל שאיחורים במחזור מהווים תופעה נורמלית לחלוטין.
תבדקי פרופיל הורמונלי
תשתמשי בואגיפם ליובש הנרתיקי- פעמיים בשבוע על בסיס קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה, הורמון יקר מאדאורה06/02/2018
שלום רב,
אני משתמשת כבר כמעט 3 שנים באביאנה בגלל תופעות של מנופאוז (גלי חום, צמרמורת, חוסר שינה) - חייבת לומר שפתר את הבעיה. אבל זו תרופה נורא יקרה, לפחות בקופת חולים מכבי, היא עולה לי 60 שקל בחודש. וזה לכל החיים. למה כל כך יקר? מישהי יכולה לשתף כמה עולה לה אביאנה בקופות אחרות? תודה (נ.ב. הרופא שלי ממליץ לי על זה ולא על תחליפים אחרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה
ד``ר איתן פאר14/02/2018הרופא שלך צודק. התכשיר מאד יעיל ונחשב כיום למינון הנמוך ביותר שבשוק
המחיר אינו יקר בהתחשב שלא דרך הקופה עלותו כפולה. ובהתחשב בתועלת הבריאותית שהוא מספק לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולקת עליך
אורה15/02/2018טעות בידך, ד"ר פאר. אביאנה עולה 18 שח בקופ"ח כללית, בקופת חולים מכבי משום מה בחרו שלא לממן תרופה יעילה שמינונה נמוך וזה יתרונה הבולט. זה יקר מאד עבור תרופה כרונית ועובדה שבכללית זה אחרת.
תודה על תשובתך,
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם הורמונליותאודליה04/02/2018
בת 51. מחזור לא סדיר עם דימום רב, מגיע כל חודשיים וחצי. ערכתי היום בדיקות דם הורמונליות.
LH 7.3
FSH 13.70
מרגישה מעולה. ללא גלי חום וללא אף תופעה של גיל המעבר.
האם אני מתקרבת לגיל המעבר? האם הבדיקות תקינות?
התחיל לי דימום וסתי לפני 4 ימים והיום ערכתי את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
ד``ר איתן פאר14/02/2018לא אומר הרבה
כל עוד אין לך תופעות של גיל המעבר תמתיני בסבלנות למרות אי הסדירות במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תפקוד לפני ובזמן מחזורגילי02/02/2018
אני בת 51. בשנתיים האחרונות אני סובלת מתופעות רבות לפני ובזמן מחזור שמנטרלות אותי מתפקוד. כאבים ולו לזה חזקים בכל הגוף, מיגרנה ולפקוד קוגניטיבי ירוד עד אפסי. אני ישנה שעות רבות והפסידה ימי עבודה ולא מתפקדת בבית. עש לאחרונה המחזור היה סדיר. לאחרונה הזמנים בין המחזורים מתקצרים. כל פעם כמה ימים פחות. אני חייבת למצוא לזה פתרון כיוון שהסכל גדול. אני יודעת שטיפול הורמונלי מתחיל רק לאחר 12 חודשים שלא מקבלים מחזור. האם יש טיפול הורמונלית שמתאים לתופעות האלה של טרום מנופאוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות הקשורות למחזור
ד``ר איתן פאר04/02/2018את מתארת סימפטומים של PMS - כלומר תופעות גופניות המתרחשות עקב שינויים הורמונאלים טרום מחזור
ההגדרה של 12 חודשים ללא מחזור זו הגדרה של גיל המעבר אבל אינה ברת משמעות כאשר יש תסמינים שונים
ל PMS טיפולים רבים, החל מגלולות כגון זואלי ועד לכדורים אנטי פרוגסטרון כגון אסמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה טבעונית בגיל המעבריקירה02/02/2018
שלום,
מה הם היתרונות בנטילת הורמונים? והאם תזונה שמבוססת על פירות / ירקות / סויה / טופו יכולה להקל על תופעות גיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעית בגיל המעבר
ד``ר איתן פאר04/02/2018לא עוזרת למנוע תסמינים ולא יעילה לטווח ארוך כמו טיפול הורמונלי חלופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הורמונים בשם פרמריןחנצ`ה01/02/2018
שלום יש לי גליי חום מאד מאד קשים ואני נוטלת כדורי הורמונים בשם פרמרין. האם ניתן להשיג אותם בבית מרקחת מסויים באזור המרכז? אשמח לתשותבכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמרין
ד``ר איתן פאר04/02/2018אסור לקחת כדורי אסטרוגן בלבד כאשר יש רחם היות ואסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון יגרום לסרטן רירית הרחם
אינני מודע ספציפית לבתי מרקחת המספקים פרמרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)