מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמוני מין ובלוטת התריסגילת07/01/2018
שלום דר' פאר !
כוונתי היתה זו :
בקשר לשאלתי מיום 5.1.18
האם נמצא מתאם בין ירידה בהורמוני המין, בגיל המעבר, לבין בלוטת התריס ש"מורידה הילוך" וצורכת פחות יוטירוקס? ואז כמובן שינוי מינון בהתאם למעבדה וייעוץ רפואי. ידוע על מתאם שכזה ?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמני מין ובלוטת התריס
ד``ר איתן פאר08/01/2018לא . אבל קיימת ירידה בתפקוד הבלוטה עם הגיל ולכן יש צורך במעקב והתאמת טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם מחזור פעמיים בחודש ולא סדיררונית07/01/2018
הבנתי שמדובר בגיל המעבר (אני בת 51) אבל זה ממש לא מתאים ולא כייף לחיות כל הזמן במחזור, גם כאבים, גם פחות יחסי מין למרות שהחשק כן עולה.
מה עושים? והאם יש פתרון לעצור את זה? כי לפי מיטב הבנתי זה יכול להימשך כך שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לעתים קרובות ולא סדיר
ד``ר איתן פאר07/01/2018הטיפול המצבך ע'י כדורי נובופם ברצף. יהיו מחזורים סדירים כל חודש ומצבך ישתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאבון מוגבר עם ההורמוניםשיר06/01/2018
לאחר 3 חודשים שלקחתי אביאנה..כל תופעות גיל המעבר עברו ...אבל..התנפחתי, החזה גדל מאוד, התיאבון מוגבר ועליתי הרבה במשקל...פשוט לא מצליחה להפסיק לאכול כל הזמן..בעיקר בערב. האם ידוע שההורמונים גורמים לתיאבון מוגבר? האם יש סיכוי שיש סוגי הורמונים אחרים שלא יגרמו לתוםעות הללו? או פדוט להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ותאבון מוגבר תחת אביאנה
ד``ר איתן פאר07/01/2018במידה והתופעות לא נעלמות תוך 3-4 חודשי טיפול מומלץ להחליף את האביאנה לטיפול הורמונלי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה השמנה
שיר15/01/2018אחכה 3 חודשים..אבל רציתי לדעת האם אופייני באופן מיוחד השמנה ותיאבון מוגבר עם אביאנה, להבדיל מתרופות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ותת פעילות בלוטת התריסגילת05/01/2018
שלום רב דר' פאר!
במקרה של תת פעילות בלוטת התריס בגלל מחלת השימוטו, האם ידוע על מתאם בין ירידה בהורמוני המין ואובדן הווסת לבין שיפור במצב הבלוטה ?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האשימוטו ומנופאוזה
ד``ר איתן פאר07/01/2018מחלת האשימוטו מחייבת טיפול לאיזון תפקודי בלוטת התריס
במידה והתפקודים מאוזנים אין קשר לגיל המעבר, וניתן ואפילו רצוי לתת טיפול הורמונלי חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום נעשה מסיבי יותרדינה05/01/2018
שלום,דוקטור!
כרגע הדימום נעשה מסיבי יותר.
הלכתי לרופא נשים ובבדיקה שלו הרירית 11 מ"מ(בחודש נובמבר הייתה 5 מ"מ).
האם העליה בעובי הרירית מעידה על ממאירות?
בנובמבר הרופאה אמרה לי שעוד יכול לי להיות מחזור...האם זה יתכן?
תודה רבה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות
דינה05/01/2018יש לי תוצאות של הבדיקות ההורמונליות לפני 5 חודשים:
אסטרדיול-פחות מ-70
LH-33.7
FSH-53.6
פרולקטין-175.4
פרוגסטרון פחות מ-2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בגיל מעברדינה05/01/2018
שלום!
אני בת 55 שנתיים ללא מחזור.היום הופיע דימום קל.האם יש לפנות למיון?האם הופעת דימום מעידה על הצורך בביופסיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום במנופאוזה
ד``ר איתן פאר07/01/2018אין צורך לגשת למיון אלא לרופא הנשים שלך לביצוע אולטראסאונד של עובי וסדירות רירית הרחם ולהמשיך בהתאם לתוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
דינה07/01/2018שלום,דוקטור!תודה על תשובתך.
מאז שכתבתי לך יש התפתחויות הלא נעימות:
א. ביום חמישי התחיל לי דימום קל.
ב. ביום שישי הדימום התחזק ו נלקחה ביופסיה של רירית הרחם.הרירית 11 מ"מ לא סדירה.רחם שרירני ידוע
ג. ביום שבת והיום הדימום ממש חזק.שוב עשו אולטראסאונד.הרירית 8 מ"מ.בשחלה השמאלית ציסטה פשוטה 4 ס"מ.
ברצוני לדעת:האם יתכן דימום במצב ששנה ו-9 ימים לא היה מחזור?מהן הסיבות לכך?האם ציסטה פשוטה בגודל כזה דורשת לקיחת CA-125?
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות הורמונליות
דינה07/01/2018אסטרדיול-740
LH-3.9
FSH-9.9
פרוגסטרון פחות מ-2.
מהי משמעות הבדיקות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גופניות וריגשיות בגיל 47גלית01/01/2018
ד"ר פטר שלום, מקווה שאולי כאן אמצא מענה כלשהו למצבי. ההודעה תהיה קצת ארוכה ומבולבלת. אני בת 47. לפני כשנה וחצי לערך התחלתי לחוות תופעות גופניות רבות שאפרט וריגשיות כגון חרדות ובכי. מאז המצב לא השתפר אולי אף החמיר ונכון להיום בימים רבים מהחודש אני מרגישה חוסר שיווי משקל, עירפול, עייפות. בלילה ובבוקר כמעיין זרמים חשמליים שמעירים אותי ולאיטים דפיקות לב. לעיתים חום ללא הזעה ולא הרבה ימים בשבוע. ישנם ימים של עצבנות מאוד מוגברת. כל הגוף בחוסר שקט גמור. עד לפני כחודש היה מחזור יחסית סדיר כי גם נטלתי גלולות לסרוגין. מאז שהפסקתי המחזור לא סדיר. בנוסף יש לי מירנה. רופא הנשים נתן לי לויאל ואני לוקחת כבר חודש. אין שיפור ואולי אף החמרה בתחושות חוסר שיווי המשקל ואף סחרחורת ועירפול ועייפות גדולה ויצאו לי פצעונים בפנים. בנוסף לפני כשנה וחצי התחלתי ליטול קזנקס במינון מאוד מאוד נמוך רק בערב ובבוקר. בבדיקות הורמונליות ביום ה 20 למחזור יצא פרוגרסטרון מעט נמוך. כל השאר לפי רופא המשפחה יצא בסדר. האם אלו תופעות של פרה מנאופאוזה? האם לויאל מתאים? אם לא, האם הורמון אחר יתאים? האם אלו רק חרדות שגם נובעות מהפרה מנאופאוזה? אציין כי כל בדיקות הדם יצאו תקינות. בדיקת שיווי משקל אזניים יצאה תקינה. סליחה על אורך ההודעה ותודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון תופעות
ד``ר איתן פאר07/01/2018ברובם מתאימות לשינויים נפשיים הקשורים לתקופה הפרימנופאוזלית
הייתי ממליץ על הוצאת המירנה
טיפול בנובופם ביחד עם ויאפקס 75 XR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
גלית07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום ע"י פעילות גופניתליאורה31/12/2017
שלום
אמא שלי בת 75 לעולם לא עסקה בספורט או דומה, בשנה וחצי האחרונות נופלת המון עד כדי הגעה לבית חולים
האם אני ביתה יכולה לעשות משהו לטובת תהליך שיקום שיתחיל בבית החולים בקרוב. כלומר האם רק הליכה בינתיים או שאוכל לקחת אותה לעוד גורמים שיעזרו לה ל"הרים את עצמה חזרה" ולחוות איכות חיים. בבקשה עזרתכם, רעיונות, הפניות. מחפשת תשובות בכל דרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות חוזרות
ד``ר איתן פאר07/01/2018מחייב ברור נוירולוגי מקיף ורק לאחר מכן טיפול פיזיותרפיסטי מותאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מ- EVOREL CONTI ל- EVIANAיפה כהן31/12/2017
בת 55 לוקחת
EVOREL CONTI למשך שבועיים ו EVOREL 50 שבועיים לסרוגין
(שבועיים שבועיים) במשך כשנה - שנה וחצי.
מדבקות גרמו להחזרת המחזור החודשי
בביקורת שלי ברמב"ם אצלך דר' פאר המלצת לעבור לכדורים
EVIANA.(במסגרת בדיקות תקופתיות)
כיצד לעשות המעבר - להפסיק מיד ולהתחיל כדורים?
להוריד בהדרגה?
פשוט להפסיק מדבקות ולעבור לכדורים?
אודה לתשובתך.
רופא מטפל לא הסכימה לרשום מרשם רק לאחר בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר
ד``ר איתן פאר07/01/2018תסיימי את הדימום מהמדבקות ותמשיכי ישירות עם אביאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג׳ליק האם צריך להפסיק?ניצה29/12/2017
בת 52 לוקחת אנג׳ליק במשך שנה נעלמו כל תופעות הלוואי של גיל המעבר , לפני שבועיים עברתי זריקה פורמנלית לצוואר, מאותו רגע יש דימום והרגשה של מחזור חודשי על כל התופעות, האם יש קשר, והאם להפסיק לקחת אנג׳ליק??תודה מראש אשמח לתשובה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק אנג'ליק?
ד``ר איתן פאר07/01/2018בעיקרון את לא אמורה להפסיק אנג'ליק כלל
אבל במידה והחומר שקיבלת בזריקה עליה את מדווחת אסור עם הורמונים עליך להיוועץ ברופא שהזריק לדעת זאת ובמידה ואזור אז מתי ניתן לחזור לאנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ תוך רחמי 16 מ"מטליה26/12/2017
שלום דוקטור לפני חצי שנה התגלה פוליפ באופן אקראי ללא שופ סימנים יש לי ווסת סדירה אני בת 29 הפוליפ בגודל 16מ״מ עם זרימות לפעמים רואים אותו פחות בגודל באולטרסאונד מפחדת נורא האם זה שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם
ד``ר איתן פאר07/01/2018בד'כ פוליפ לא ממאיר
אבל יש צורך לבצע בדיקת פייפך במשרד של רופא הנשים שלך ואז דוגמים תאים מהפוליפ ושולחים לבדיקה או לחילופין בדיקת היסטרוסקופיה שאז רואים את הפוליפ ומסירים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי חלופי ותוספי בנשים עם עודף משקל משמעותידפנה19/12/2017
שלום
מדוע רופאים מסרבים לתת טיפול הורמונלי תוספי וחלופי לנשים עם עודף משקל משמעותי גם אם אין לנשים אלה בעיות בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל משמעותי והורמונים
ד``ר איתן פאר25/12/2017הסכנה העיקרית של טיפול הורמונלי קשורה בהיווצרות טרומבוזות בכלי דם. סכנה זו עולה משמעותית מאד בנשים עם עודף משקל. ממולץ לכן קודם לרדת במשקל ( זריקות סקסנדה יעילות לכך) ורק לאחר מכן להחליט לגבי טיפול הורמונלי כן או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי לבת 56גל19/12/2017
בת 56.lhשווה ל12.fshשווה ל21אסטרוגן פחות ממאה לפני חוגשים מחזור .מטופלת בטמוקסיפן .באיזה שלב אני טרום מנופאוזה או כבר בתוך המנפואזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר , טאמוקסיפן
ד``ר איתן פאר25/12/2017תח טאמוקסיפן יש הטעיה של פירוש ערכי בדיקת דם להורמונים היות וטאמוקסיפן םועל על השד כאנטי אסטרוגן אך על הרחם כאסטרוגן ולכן יותר משתמכים על תסמינים קליניים ולא על בדיקות הורמונאליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אביאנה ונטילת ויטמיניםאוריאנה17/12/2017
ד"ר שלום,בעקבות הוצאת שחלות אני נוטלת אביאנה ובנוסף לוקחת פעמיים ביום סופר קמבוציון ודנסיטי אמורפי (סידן). התרשמתי שאינך מאמין בנטילת תוספות אך בכל זאת רציתי לדעת האם השילוב מותר ולא פוגם ביעילות ההורמונים. בנוסף אני חשב בנשירת שיער מוגברת, האם יש קשר לטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה וויטמינים
ד``ר איתן פאר25/12/2017אין בעיה לשלב אביאנה עם ויטמינים, השאלה היא האם הם נחוצים.
המחקר המקיף ביותר שנעשה עד היום בביה'ס לרפואה ציבורית בבאלטימור - אוניברסיטת ג'ון הופקין- הראה ששילוב של 5 ירקות - עגבניה, פלפל, גזר, בצל ומלפפון מספיקים כמעט את כל הויטמינים שהגוף צורך בצורה הרבה יותא יעילה מכדורים סינטטיים של ויטמינים . והרי מדובר בלא אחר מסלט ירקות ישראלי טיפוסי.
נותר רק להוסיף ויטמין D וברזל במידה ובדיקת הדם מעידה על חסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק נייסריה מנינגוקוקוס בנרתיקלילי15/12/2017
בת 58 בריאה בדרך כלל .בשבועיים האחרונים היו לי הפרשות צהובות ירוקות דביקות מהנרתיק בלי ריח בלי צריבה או גרוד .בבדיקות STD ומחלות מין התוצאות תקינות, ובמשטח נרתיק יצא חיידקneisseria meningitidis שאלתי היא :
1)האם דרוש טיפול לזה
2)האם זה מצב בעייתי ?
יש לציין שבגלל התלונות לפני בדיקת המשטח טופלתי בדלאצין 3 פתילות ,וכרגע התמעטו ההפרשות בצורה משמעותית .המון תודה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חיידקי בנרתיק
ד``ר איתן פאר25/12/2017קיבלת טיפול הולם
בעיקרון דלקת זיהומית בנרתיק מחייבת טיפול, שאכן קיבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)