מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעות תוצאות גרידה מקוטעתאני01/02/2018
אני בת 48 ונערכה בי היסטריוסקופיה וגרידה D&C בגלל רירית מעובה וציסטית שהתגלתה לאחר דימום אחרי 11 חודשי אל ווסת. מה משמעות התוצאה לפתולוגיה בגרידה:
Small fragments of non cyclic endometrium and cervical mucosa showing inflammatory infiltrate with reactive epithelial changes and metaplastic changes?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקה
ד``ר איתן פאר04/02/2018הבדיקה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמשת חדשה במדבקות אוורלנורית21/01/2018
שלום,
אני בת 52 לפני כשנתיים הפסקת מחזור, תופעות קשות של גיל מעבר, דכדוך, גלי חום ממש חזקים, נדודי שינה ועוד.. ניסיתי כל טיפול טבעי ולא עזר, לפני כשלושה שבועות התחלתי מדבקות אוורל, יש מעט שיפור במצב הרוח אך גלי החום עדיין כאן. יש לי כאבי ראש ועצירות, האם יש קשר לכך? ותוך כמה זמן ארגיש שיפור בגלי החום אם בכלל. מודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל
ד``ר איתן פאר04/02/2018אסור לקחת מדבקות אוורל למי שיש רחם אלא אוורל קונטי המכיל גם פרוגסטרון
במידה ואת משתמשת באוורל קונטי , הרי ששלושה שבועות זה פרק זמן קצר מדי
התופעות שאת מציינת אמורות לעבור תוך 2-3 חודשים
במידה ולא יש מקום לשקול שינוי בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של כדורי אוויאנהא.א.20/01/2018
בת חמישים ושלוש,שנה בגיל המעבר,התחלתי לקחת כדורי אוויאנה לפני שלושה חודשים בשל ירידה בחשק המיני ויובש בנרתיק.בשלב זה אין כול שינוי .
עלי לציין שהירידה בחשק לא קשורה רק לגיל המעבר אלא גם בדיכאון שקשור גם לאירועים אישיים משפחתיים.
במקביל לוקחת ציפרלקס 10 מג,מזה כשנתיים.
אין לי כלל גלי חום.
שאלתי היא האם כדאי להמשיך באוויאנה?
האם יש לה אפקט בכול מה שקשור למראה עור הפנים ושאר סימני גיל מעבר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של אביאנה
ד``ר איתן פאר04/02/2018ירידה בחשק מיני קשורה לציפראלקס ולא רק להעדר פעילות הורמונלית
תחיליפי אביאנה בליביאל ואולי יכול שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור כדי למנוע שגשוג של הריריתד``ר איתן פאר19/01/2018
אני מקבלת פרימולוט נור כדי למנוע שגשוג של הרירית.בת חמישים ושתיים וחצי.כרגע הרירית בעובי תקין והרופא אמר לי לקחת פרימולוט נור רק אם המחזור לא מגיע לאחר 6 שבועות.שאלתי היא אם הפרימולוט ימשיך לגרום לי למחזור גם במידה והמחזור יפסיק באופן טבעי בגלל הגיל? מתי אדע שהמחזור הפסיק אם אמשיך לקחת את הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר04/02/2018צודק הרופא שלך
וכאשר תכנסי לגיל המעבר ולא תהיה פעילות של אסטרוגן אז גם תפסיקי לדמם בעקבות פרימולט נור וכך תדעי שאת בגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר - כל 21 יוםרחל18/01/2018
בת 46 מחזור של 21 יום כבר כחצי שנה. עד עכשיו היה סדיר כל 25 יום. האם יש דרך להאריך? אני מרגישה חולשה כשהתדירות עולה בצורה כזו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כל 21 יום
ד``ר איתן פאר04/02/2018תהליך טבעי של כניסה לטרום גיל המעבר
בהמשך הטבעי המחזורים יתחילו להתעבכ ולהגיע לאחר יותר מחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה, כאבי ראש וסחרחורתב17/01/2018
ד"ר שלום
לפני שבועיים שמתי מירנה, לפני המירנה היו מדי פעם כאבי ראש, אך כעת עם המירנה התגברו הסחרוחורות, כאבי הראש וחולשה על בסיס יומי, האם זה מהמירנה, אולי, לא מתאים עבורי ההתקן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ומירנה
ד``ר איתן פאר04/02/2018יתכן. מירנה מפרישה פרוגסטרון ולכן ל 6% מהמשתמשות במירנה יש תופעות לואי
תבדקי לחץ דם היות והוא הגורם העיקרי לכאבי ראש, כמו גם בדיקת ראיה
במידה ותקין אז קרוב לודאי שזו תופעה אצלך של המירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מדבקות אוורל 50אורה15/01/2018
שלום, אני בת 70 וזה שנים רבות שאני משתמשת במדבקות אוורל. בתחילה אוורל 100 ובשנה האחרונה עברתי לאוורל 50. בחודשים האחרונים התחיל כאב ראש קבוע ויום יומי. לאחר בדיקות שונות וללא תוצאות, הועלתה השערה שיתכן שכאבי הראש נובעים מהאוורל.
האם יתכן, האם אפשר להפסיק לחודש לניסיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל
ד``ר איתן פאר04/02/2018האם אין לך רחם שאת משתמשת באוורל ולא אוורל קונטי?
בכל מקרה הפסיקי לךחודש ותראי האם כאבי הראש חולפים
לעקוב אחרי לחצי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להופעת דימוםב15/01/2018
האם כאשר יש דימום בזמן מחזור חלש או חזק מופיע הדימום גם מפי הטבעת, האם זה מצב נורמלי? בדיקת דם סמוי בצואה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מפי הטבעת
ד``ר איתן פאר04/02/2018יתכן במצבים של אנדומטריוזיס
או טחורים פנימיים
גשי לבדיקת פרוקטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה ותחושות נימולשיר12/01/2018
אני לאחר הסרת בלוטת התריס..לוקחת יוטירטקס.לוקחת 4 חודשים אביאנה ומרגישה תחושת נימול בכל הגוף (זרמים בכל הגוף) מידי פעם. שתי שאלות:
1. האם יש בעיה בשילוב בין התרופות לבלוטה החסרה ואביאנה לגיל המעבר?
2.האם אפשרי לנסות להקטין מינון אביאנה ולא לקחת כל יום אחא לסירוגין - יום כן יום לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה ותופעות לואי
ד``ר איתן פאר04/02/2018תופעת נימול אינה תופעה של אביאנה
תבדקי דברים אחרים כגון רמת B 12, צגנזיום וויטמין D
אין כל בעיה בשילוב אביאנה עם יוטירוקס
במידה והבדיקות שהמלצתי תקינות- תפסיקי אביאנה ותעברי לדואביב או מדבקות אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל הורמונליגילי12/01/2018
אני בת 49, מחזורים סדירים, לאחרונה עליתי במשקל למרות משטר תזונתי סביר וגם תופעות התסמונת קדם ויסתית התגברו ונמשכות יותר זמן. הדמם כבד יותר.
בעקבות כך פניתי לגניקולוג ששלח אותי לבצע פרופיל הורמונלי (יום 2-4 לקבלת המחזור)
אסטרדיול107.7
Lh 4.24
Fsh 11.59
מבחינת שומני הדם יש לי הפרעה קלה וגלוקוז בצום 105. המוגלובין 11.4 עם ברזל 28
לפי הבנתי זה פרופיל פרי מנופאוזלי, איך להתקדם הלאה? איזה טיפול מומלץ? מתי צפוי המחזור להפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של פרופיל הורמונלי
ד``ר איתן פאר04/02/2018את עדין לא בטרום גיל המעבר
דימומים כבדים- הכניסי התקן מירנה- רפואית
עליה בשומיני דם- סטאטינים במינון נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גופניות וריגשיות בגיל 47 - שאלה נוספתגלית12/01/2018
ד"ר פאר שלום,
המלצת לי כאן כתשובה לשאלותי (הודעה: תופעות גופניות וריגשיות בגיל 47) להוציא את המירנה ובנוסף לקחת נובופאם. שאלותי הן:
1. מדוע להוציא את המירנה? כיצד זה יעזור לתופעות? אני עם מירנה בגלל אנדומטריוזיס. האם זה משנה?
2. הומלץ לי לקחת פרוגילוטון. זאת על מנת לסדר את המחזורים כי ע"פ הפרופיל ההורמונלי יש לי עדיין פעילות.
3. האם הורמונים אלו - פרוגילוטון- בשילוב עם השארת המירנה יהיה בסדר?
המון תודה,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של מירנה עם פרוגילוטון
ד``ר איתן פאר04/02/2018מספק יותר מדי פרוגסטרון למחזור הדם שלך
עודף פרוגסטרון קשור לעליה בשכיחות סרטני שד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מועט בגיל מעבראלה08/01/2018
אני בת52 במשך שנתיים אין מחזור לפני שבוע עשיתיusואגינלי רחם עובי רירית 6ממ תלת שכבתית שחלות תקינות זקיק גדולה אחת.היום יש קצת דימום . ביום usגם נבדקתית על יד רופא נשים בדיקה תקינה. מה לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בגיל מנופאוזה
ד``ר איתן פאר04/02/2018מחייב התייחסות כאשר עובי רירית הרחם גדול מ 4 מ'מ
יש לבצע בדיקת פייפל הדוגמת את רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג הורמונים לקחת?מיכאלה08/01/2018
אני בת 47. חצי שנה ללא מחזור. פרופיל הורמונאלי הראה כי אני במנפאוזה.
התחלתי בשימוש בנוגד דיכאון בשל מצב רוח ירוד ומות אמי.
יש לי הרבה דפיקות לב וקוצר נשימה ואחרי בדיקות לב תקינות המליצו לי להתחיל הורמונים.
רופא נשים נתן לי ליויאל.
רופא משפחה אקטיבל.
האם לקחת הורמונים אלו או סוג אחר? מהו הסוג הכי מומלץ עם פחות תופעות לוואי, נפיחות והשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הורמונים
ד``ר איתן פאר04/02/2018דוקא כאן צודק רופא המשפחה ואקטיבל עדיף לך ךפי הסימפטומים שאת מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
כהן דניאלה08/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הורמונים עם מירנהב08/01/2018
ד"ר שלום
גיל 55, פרופיל הורמונלי מלפני חודשיים e2 קטן מ100, fsh63.4,
פרוגסטרון קטן מ 0.8, lh 18.4 לפני שבוע שמתי מירנה בגלל דימומים חזקים במחזור, יש לי גלי חום והזעות בעוצמה בינונית ביום ובלילה, איזה הורמון אפשר לקחת עם מינימום תופעות לוואי ושלא יגרום לדימום, כעת יש מעט דימום עם המירנה, או אולי כדור טבעי ומתי יחלפו הדימומים, האם נכנסתי לגיל המעבר לפי הבדיקות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומונים ומירנה
ד``ר איתן פאר04/02/2018נא לחזור על פרופיך הורמונלי מלא בכדי שאוכל ליעץ נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה בגיל 60 לאחר הפסקה של חצי שנהגליה08/01/2018
שלום רב,
לקחתי אביאנה במשך שנים והפסקתי לפני כחצי שנה כי התופעות פסקו והוטב לי.
לאחרונה, אני חזרו תופעות גיל המעבר, בעיקר גלי חום ומצבי רוח.
האם אני יכולה לחזור ולהשתמש באביאנה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר08/01/2018כן בהחלט ומהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)