מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בFemarel בפרימנופאוזה ומנופאוזהדפנה06/11/2017
היי
מה דעתך על שימוש בפמרל FEMAREL במקום טיפול הורמונלי תוספי (כשיש כבר סימפטומים של גיל המעבר אך המחזור עדיין מבקר כל כמה חודשים) וכחלופי (כבר במנופאוזה)? האם פמרל פחות מסוכן מההורמונים ויעיל מספיק מתוך נסיונך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמרל
ד``ר איתן פאר07/11/2017היעילות של תכשירי סויה למינן לא רבה ומעט יותר מפלצבו ולכן אינן יכולים להוות תחליף להורמונים שתפקידם, לבד מחיסול גלי החום, כם הגנה על המוח מפני אלצהיימר, הלב והעצם והנרתיק.
אבל מאד עוזרים כלכלית למי שמוכר אותם. לא במיוחד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בג'ל וגינלי לעומת וגיפאםיעל06/11/2017
בת 49 עם מחזורים לא סדירים כבר. יובש ניכר בנרתיק. הרופאה המליצה על גל וגינלי GYNOMUNAL. האם אין סיכון בשימוש בג'ל הזה על בסיס שבועי לפי הצורך ( למשל לפני קיום יחסי מין). האם בשימוש תכוף (שבועי) וממושך ( כמה שנים קדימה )הוא יכול לגרום לדלקות בנרתיק או אפילו בצואר הרחם וחלל הרחם? ומה הבדל בינו לבין ואגיפם שאתה ממליץ עליו במקרים כאלה מבחינת גורמי סיכון ויעילות?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינטונאל
ד``ר איתן פאר07/11/2017ג'ל זה מיועד ליובש נקתיקי אבל לא מרפא את היובש ולכן השימוש בו לאורך זמן לא בדיוק אפקטיבי
עדיפות לאין שיעור להשתמש בואגיפם או אובסטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן גדול בדופן הרחםדקלה06/11/2017
יש לי ברחם שרירן גדות תוך דופני בגודל של כ-10 ס"מ
בינתיים במעקב (אני בת 38). נורא מפחדת מניתוחים באופן כללי.
מה הסכנות בשרירן בגודל כזה?
שמעתי שלאחר גיל המעבר השרירן מצטמק- האם זה נכון?
האם לחכות לגיל המעבר כל עוד השרירן לא מפריע לי מלבד אסטטיקה (בטן טיפה נפוחה) ולעיתים מעין תחושה שאני מרגישה את השרירן כשאני נוגעת בבטן כמו מעין בלונציק קטן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן גדול בגיל 38
ד``ר איתן פאר07/11/2017לפניך עוד שנים של פעילות הורמונלית שתגרום לשרירין לגדול ולגדול ולגדול ומאד להציק
יש להסיר אותו, עדיף ניתוחית או לנסות איסמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הורמונים ויין אדוםדניאל05/11/2017
ד״ר פאר שלום, האם כוס יין אדום בארוחת צהריים או ערב משתלבת עם הורמונים שאני נוטלת לגיל המעבר ( ששיבחו את חיי ) או שזה לא הולך יחד .
תודה מראש, דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוס ייו והורמונים
ד``ר איתן פאר07/11/2017נשמע שילוב מנצח, ובתנאי שהיין משובח !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים מוזרים לפני מחזורלנה05/11/2017
שלום,
בת 48 בפרימנופאוזה, תוצאות בדיקות קרוב לMID CYCLE PEAK - אסטרוגן 138, פרוגסטרון פחות מ0.8 וFSH 17.9
מזה 4 חודשים מקבלת מחזורים פעמיים בחודש, אבל לפני כל מחזןר במשך כשבוע מקבלת כל יום הכתמות או טיפה דם וזה עובר ורק אחרי שבוע מתקבל המחזור המסורתי.
כעת כבר חודשיים אין לי מחזור. אבל במשך שבועיים אחרונים יש כל כמה ימים קצת הכתמות, מדי פעם פתאום קריש דם נפלט וזהו, זה חד פעמי ועוד פעם כלום.
התחושה היא שמחזור "רוצה" להגיע אך לא יכול.
השאלות שלי הן כדלקמן:
1) ממה נובעות ההכתמות האלה שבוע לפני המחזור והם זה תקין במצבי
2) אולי יש לך הסבר איך פתאום ללא דימום של מחזור נפלטים לי קרישי דם קטנים פעם בכמה ימים? האם זה מצביע על תהליך לא תקין? איך אדע שאין לי דימום פנימי בתוך הרחם?
מודאגת
תודה
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרןפ גיל המעבר
ד``ר איתן פאר07/11/2017התופעות שאת מתארת אופייניות לגיל זה ואין להתרגש מהן
הטיפול = נובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים מוזרים לפני מחזור
לנה07/11/2017תודה על תשובתך. חסרה לי רק ההבהרה איך יתכן שפתאום נפלטים לי קרישי דם קטנים פעם ביומיים בלי שיש בכלל מחזור? זה לא מעיד על דימום פנימי?
מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סידן והשפעת הורמוניםחנה04/11/2017
שלום,
כדורי הסידן גורמים לי לעצירות קשה וכאבי בטן, אני לא מסוגלת לקחת אותם ומצד שני אי לקיחתם עלול להזיק לעצמותיי.
קראתי על כדורי סידן אמורפי, שהם נספגים פי 2 בגוף.
האם נכון הדבר?
האם כדאי לנסות לקחת אותם?
אני לוקחת אביאנה ומאוד מרוצה, איך אדע שהם מפסיקים להשפיע? הרגשה? ומה אז לעבור להורמונים חזקים יותר? מסוכן???
תודה עבור תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
ד``ר איתן פאר07/11/2017חשוב, יש סוגים רבים כולל מה שציינת, תנסי
השפעת אביאנה לא אמורה לחלוף וניתן לקחת אותה לכל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לצפי גיל המעברSABINA04/11/2017
שלום, מהו גיל המעבר הממוצע שאתה נתקל בו?
איזו בדיקה יש לעשות כדי לדעת מהו גיל המעבר הצפוי לי?
האם יש אפשרות לשלו בגיל המעבר (להקדימו או לאחרו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפי גיל המעבר
ד``ר איתן פאר07/11/2017אין בדיקה כזו אמינה מדויקת או בשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאסטרוגל לאווורל קוננטירותם03/11/2017
דר פאר יקר,
אני בת 50 שנתיים לאחר הפסקת המחזור.
מזה כשנה אני מורחת אסטרוגל (סרגל אחד) ולוקחת דופסטון למשך 12 יום בחודש.
התסמין העיקרי שמפריע לי זה שיש לי יקיצות במהלך הלילה. הבעיה לא נפתרה והרופא המליץ לעבור לאוורל קוונטו 50. האם זו עלייה משמעותית של ההורמונים או צורת לקיחה שונה שאולי תשפיע מספיק? האם זה מה שאתה כמומחה לגיל מעבר היית ממליץ עבורי ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאבטרוג'ל
ד``ר איתן פאר07/11/2017יש הגיון רב בעצת הרופא שלך. תקשיבי לו ותנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ומיגרנות חזקותגלית02/11/2017
אני בת52 מזה שנתיים יש לא מחזור לא סדיר אני מקבלת מחזור בין 3-6 חודשים סבלתי בעבר ממגרינות חזקות מאוד לפני במהלך ושלושה או ארבע ימים לאחר המחזור לאחרונה פסקו המגרנות והחיים הרבה יותר קלים אך התחילו לי קשיי שינה כאבים בגוף קשים עיפות אני רוצה להתחיל לקחת הורמנים אבל חוששת מחזרתם של המגרינות כשאקח הורמונים. האם יש לי ממה לחשוש או שהמגרינות לא יחזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד``ר איתן פאר07/11/2017הטיפול המועדף במצבך הן מדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות הורמונליותספי01/11/2017
שלום רב- מעונינת בפיענוח הפרופיל ההורמונלי
בת 52
לאחר קבלת איסמיה 3 חודשים בשל מיומה ברחם. שקטנה בצורה משמעותית וגם הרחם. לא קיבלתי מחזור מאז תום לקיחת התרופה חודשיים וחצי. גלי חום.
LH 55.5
FSH 74.6
ESR 110
PRO1.2 ( מעניין עלה מ0.9 )
מה טווח הזמן המומלץ לקבלת החלטה על לקיחת הורמונים- אוויאנה על פי המלצת הרופאה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד``ר איתן פאר07/11/2017יש להמתין 3 חודשים מגמר איסמיה ורק לאחר מכן לבצע פרופיל הורמונלי ובדיקת עובי רירית הרחם ואז להחליט לגבי ההמשך הטיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה בגיל המעבררחל01/11/2017
אני בגיל 53 עם דיכאון וחרדה על רקע גיל המעבר. ניסיתי תרופות כגון ציפרלקס וויפקס אבל גרמו לי למיגרנות. ניסיתי ליוואל וגרם לי לדימום, ועתה הומלץ לי אויאנה. האם היא גורמת למיגרנה? האם היא עוזרת לדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון, גיל המעבר
ד``ר איתן פאר07/11/2017שילוב של אקטיבל ביחד עם אפקסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת אנגליק כבר שבוע וסובלת עדיין מקושי לישוןחיה01/11/2017
שלום רב
התחלתי לפני שבוע לקחת אנג׳ליק
כמעט מייד נעלמו גלי היחום והזכות בלילה,
עם הטבה גם ביובש בנרתיק ושיפור קל
בחשק המיני, והכי דרמטי, הופיעה יציבות ערנות
מנטלית ויותר כוח ומרץ פיזיים
מה שלא השתפר כלל זו איכות השינה בלילה
והדאגות המטרידות בלילה בעיקר
שאלתי
האם הכדורים ישפיעו בהמשך לדעתך גם על
עניין השינה או שנחוצה עזרה
נוספת אחרת?
תודה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק שבוע
ד``ר איתן פאר01/11/2017להמתין בסבלנות לפחות 6 שבועות ורק אז להחליט האם יש מקום להוספת תכשיר לשיפטר איכות השינה ( אמביין או סירקאדין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות פרופיל הורמונליגילי30/10/2017
שלום רב,
בת 48. מחזור לא סדיר. הזעות יום ולילה וגלי חום. אשמח לדעת משמעות הפרופיל ההורמונלי:
Estradiol - 508
Fsh- 28.38
Progesterone- 0.5
Lh- 10.94
האם המשמעות כי הנני נמצאת בגיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקות
ד``ר איתן פאר01/11/2017את עדין לא בגיל המעבר.
אבל במידה ויש תסמיני גיל המעבר יש כבר מקום לטפל בתכשירים כגון נובופם, פרוגילוטון וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמונים מתאימים לי?ורד29/10/2017
שלום רב.
בת 53 .התחלתי נובופם בעצת הרופא.
לפי החלטת הרופא עשיתי שוב פרופיל הורמונלי .
תוצאת fsh. 17.73.מה המשמעות והאם ההורמונים מתאימים לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הורמונים מתאימים לי?
ד``ר איתן פאר01/11/2017אין כל משמעות לבדיקה הורמונלית תחת לקיחת תכשיר הורמונלי כגון נובופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי - מחזור בן 14 יוםנורית אלון29/10/2017
דר' שלום
אני בת 48, התחלתי להשתמש באוורל קונטי לפני כחודש ושבוע, ומזה כ-14 יום שייש לי מחזור שיטפון.... מחזור שאינו מראה סימני היחלשות.
אשמח לעצתך המקצועית והמלצתך כיצד לנהוג (האם לעשות פסק זמן מהמדבקות).
בתודה ענקית
מראש
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר01/11/2017לא מתאים לך טיפול במדבקות
להפסיק, להמתין עד סיום הדימום ולעבור לאביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור נמשך בזרם עז מזה כ-19 ימים
נורית אלון01/11/2017דר' שלום
ראשית, ברצוני להודות מעומק ליבי על תשובתך המקצועית והמהירה.
המחזור שלי נמשך מזה כ-19 יום בזרם עז, אינו נחלש, וזאת למרות שעברו 5 ימים מהסרת המדבקה. האם לפנות למרפאה ?
בהוקרה ובתודה מראש
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)