מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנג׳ליק והשמנה- האם יש קשרענת11/09/2017
שלום רב
האם אנג׳ליק גורם להשמנה? מהו סוג הפרוגסטרון שיש בכדור? ותוך כמה זמן צפויה להתרחש השפעת הכדור עלתופעות גלי החום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק, השמנה,גיל המעבר
ד``ר איתן פאר16/09/2017אינני יודע האם יש לך רקע ביוכימי ואת מבינה מהם סוגי הפרוגסטאטיבים הקיימים ( יש כ 200) ומה ההבדל בינהם. סוג הפרוגסטאטיב רשום צעל האריזה של כל תכשיר כך שאם את לוקחת אנג'ליק היית יכולה לקרוע שהפרוגסטאטיב הינו דרוספירנון, נגזרת של אלדאקטון.
האם האינפורמציה הזו עזרה לך?
לגבי השמנה- נגרמת תמיד בגיל המעבר בעיקר כאשר לא לוקחים הורמונים. כתבתי על כך ארוכות ומפורטות הן בפורום זה והן בפייס בוק ( איתן פאר- גיל המעבר) הפתוח לקריאה וחברות ומלא אינפורמציה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטרוג"ל בטוח לשימוש?סיגלית09/09/2017
אני בת 52, סיימתי לקבל מחזור לפני 10 חודשים,סובלת כשנה מגלי חום קשים והפרעות בשינה, לפני כשבועיים נכנעתי והתחלתי לקחת הורמנים, בעצם ג"ל אסטרוגל למריחה על הידיים פעם ביום, כעת יש שיפור עצום בגלי החום אך אני מודאגת שמדובר בהתערבות של אסטרוגן ללא פרוגרסטרון כפי שהבנתי מ "ד"ר אינטרנט" , יש לי רחם! האם זה בסדר? הבנתי שעוד שלושה חדשים אעבור למדבקות..אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל ללא פרוגסטרון
ד``ר איתן פאר09/09/2017כפי שכבר ציינת את צודקת. אין לתת אסטרוגן בכל דרך שהיא ללא ההגנה על הרחם ע'י פרוגסטרון ויש לשלב אסטרוג'ל עם פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרוגן ללא פרוגרסטרון
סיגלית19/09/2017לדברי הרופא שלשה חדשים מריחה יומיומית של אסטרוג"ל ולאחר מכן אעבור למדבקות, האם 3 חדשים מסכנים לי את הרחם?
אני מרגישה בעקבות האסטרוג"ל נפוחה ועליתי מעט במשקל ללא שינויים תזונתיים, הוא טוען שמדובר בשלשה חדשים ראשונים של הסתגלות. אכן? או אצל נשים מסוימות הנפיחות בעקבות טיפול הורמונלי עלולה להישאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים זהים ביולוגית לגיל המעבראיילה08/09/2017
האם זה יכול לעזור לגיל המעבר שנמשך 10 שנים
איני יכולה לקבל הורמונים סינטטים בשל טרום סרטני
בעברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זהים ביולוגית
ד``ר איתן פאר09/09/2017כל רשויות הבריאות בארה'ב מזהירים מאד משימוש בהורמונים "זהים ביולוגית" היות והם לא נבדקו לגבי הטיחות ואין כל אישור שימוש בהם. בודאי שלא במצבך.
אבל לא כל מצב טרום סרטני מונע שימוש בטיפול הורמונלי כך שכדאי לך להיוועץ במומחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור לפני גיל 50דנה07/09/2017
אני בת 46 בערך מגיל 18 וסת לא סדירה נוטלת כדורים פרוברה 2 כדורים במשך 5 ימים הפעם שנטלתי את הכדורים לא קיבלתי חמרות שעברו 36 יום מהוסת האחרונה האם זה סוף הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור בגיל 46
ד``ר איתן פאר09/09/2017מגיל 42 זה נחשב נורמלי. הממותע בארץ הוא בסביבות גיל 50 והטווח 42-58
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופאוזה וירידה של רמת הורמוניםאורלי07/09/2017
שלום,
האם גם במשך כמה שנים לאחר תחילת המנופאוזה רמות האסטרוגן והפרוגסטרון ממשיכות לרדת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב בירידה של ההורמונים עם הפסקת המחזור
ד``ר איתן פאר09/09/2017מיידי. ברגע שהשחלה מפסיקה לתפקד, קרי ליצר הורמונים, הירידה מיידית ולא נמשכית ימים שבועות או חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים לטיפול בגלי חוםניצן05/09/2017
בת -55 גלי חום כבדים. עד עתה לקחתי פמארל עבד נפלא למשך 9 חודשים. כעת חזרו הגלי חום בגדול. שוקלת נטילת הורמונים אך די מהססת . אני אחרי כריתת רחם ללא שחלות (לפני עשר שנים), כך שאני צריכה ליטול רק אסטרוגן. מהי התרופה המומלצת ועם פחות תופעות לוואי אפשריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ואסטרוגן
ד``ר איתן פאר06/09/2017רק אסטרוגן. תתחילי עם אסטרופם 2 מג'ר ואחרי שנה לרדת ל 1 מגר. אין מיגבלת גיל. טיפול אסטרוגני בלבד מוריד שכיחות סרטן שד ומעי משמעותית , מגן על שריר הלב , המוח ובפני אוסטאופורוזיס. טיפולים אלטרנטיביים כמעט ואינם יעילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה בגיל המעברמרים03/09/2017
שלום,
אני בת 49 עם התקן.
אני מעוניינת לדעת עד איזה גיל/שלב צריך להמשיך להשתמש באמצעי מניעה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה
ד``ר איתן פאר06/09/2017כל עןג יד מחזורים. עדיפות להתקן תוך רחמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דימום שרירן או מחזור?אביגיל02/09/2017
בת 53 עם שרירן מוגדל . קיבלתי מחזור החודש פעמיים איך אפשר לדעת שלא מדובר בדימום מהשרירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
ד``ר איתן פאר03/09/2017בגילך כבר אופייני אי סדירות של המחזורים . זו התקופה הפרימנופאוזלית
שרירן לא גורם לדימום אבל כן מגביר אובדן דם ווסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל רופא נשיםדגנית01/09/2017
בת 67. בעברי כריתת רחם ושחלות בגילאים 38/40.
בדר"כ בריאה. לחץ דם גבוה וכולסטרול מאוזנים ע"י תרופות. רציתי לשאול באיזו תדירות מומלץ עבורי לבקר אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות ביקורים
ד``ר איתן פאר03/09/2017אחת לשנה
ומומלץ טיפול נרתיקי של ואגיפם למנוע ניוון ואטרופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר - הומלץ לקחת EVIANAקרין30/08/2017
שלום,
כבר שנתיים בטרום גיל המעבר, תוצאות בדיקות לפני חודש:
ESTRADIOL -- 86
LH - 46.8
FSH - 77
PROLACTIN - 125.8
PROGESTERONE <2
TESTOSTERONE - 1.4
מחזור בערך פעם בשלושה חודשים, בעיות שינה, משקל, נשירת שיער. הרופאה המליצה להתחיל לקחת EVIANA, האם זה נכון כבר להתחיל בלב זה הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר03/09/2017כן. תתחילי טיפול.
במיגה ויהיו דימומים תחת אוואינה תעברי לנובופם לחצי שנה ואז אוויאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה , טיפול הורמונלי ואנדומטריוזיסאוריאנה30/08/2017
בת 42 לאחר הוצאת שחלות מניעתית. נשאית brca1 וגם אנדומטריוזיס שממנו לא סבלתי כלל למעט 3 פעמים שהיו לי ציסטות בשחלה.
קיבלתי המלצה לאביאנה עם טבליות וגיפם.
את הטבליות כבר התחלתי לקחת עקב יובש בנרתיק.
רציתי לדעת האם בטוח עבורי לקחת טיפול הורמונלי עקב אנדומטריוזיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד``ר איתן פאר03/09/2017עדיף מדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון וגיפם טיפול הורמונלידניאלה28/08/2017
שלום רב
בת 51.סובלת מיובש נרתיקי
נוטלת וגיפן .המינון:שבועיים רצוף לאחר מכן פעמיים בשבוע והמשך הטיפול הוא אחת לשבוע.
האם עלי להמשיך אחת לשבוע?כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר29/08/2017אופן השימוש גמיש.. ההנחיות של היצרן הם מינון תחזוקה של פעמיים בשבוע. אבל במידה ויש יובש נרתיקי חמור ניתן להשצמש גם 3 פעמים בשבוע עד שמרגישים שיפןר ואז לעבור ךפעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בהיסטרוסקופיה לדעתך?דינה27/08/2017
שלום רב
אני בת 49 ללא הריונות עם עודף משקל חולני. בין תחילת פברואר לתחילת מאי לא קיבלתי מחזור ולא היו דימומים כלל. פניתי לרופא לבדוק האם אני במנופאוזה והוא נתו לי פרומולוט נור למשך 5 ימים בשביל להסדיר לי את המחזור. אחריו קיבלתי מחזור אבל החל מהמחזור במאי יש לי מחזור כל שבועיים שלושה עם כל הסימנים של מחזור כגון כאבי גב, עייפות , כאבי ראש וכו'.
בגלל שהמחזור הוא כל שבועיים והוא בדרך כלל גם נמשך כ10 ימיםת כםר 3 חודשים יש לי תחושה שאני מדממת כמעט ללא הפסקה. השאלה שלי היא האם לבצע בשלב זה היסטרוסקופיה בשביל לבדוק שהכל תקין או פשוט לעקוב לראות האם המשב משתנה כשלעצמו.
יש לציין שאני מבצעת אולטרסאונד אבדומינלי כל חצי שנה ולא נראו שם ממצאים חריגים, מצד שני מבחעיה טכנית קשה לראות במדוייק מה קורה שם. אולטרסאונד וגינלי אני לא מתליחה לעשות עקב כאבים ועקב מיומות שמסתירות.
תודה של תשובתך
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
ד``ר איתן פאר29/08/2017לפני היסטרוסקוםיה תבצעי פרופיל הורמונלי
ובמידה ויש לך עודף משקל גדול, רקמת שומן סםוגת הורמונים ויכולה לשבש מאד מחזורים כמו גם הגיל שלך כמובן
ךהורדת משקל - או ניתוח קיצור קיבה או זריקות
saxenda* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך בהיסטרוסקופיה לדעתך?
דינה30/08/2017פרופיל הורמונלי ביום ה-11 מתחילת המחזור
LH 11.8
FSH 17.9
E2 אסטרדיול 143
פרוגסטרון קטן מ-0.8
שכחתי לציין שיש לי 2 מימומות די גדולות.
עודף משקל וגודל המיומות לא השתנו כבר כמה שנים ובכל זאת עד לפני כחצי שנה היה מחזור די סדיר ובטח שלא פעמיים בחודש כמו שזה קורה עכשיו.
השאלות הספציפיות שלי
1) האם לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית במצב כזה או היסטרוסקופיה ניתוחית לצורץ ביופסיה או פשוט להמשיך לעקוב אחר הדימומים על ידי US?
2) האם יש סיכון בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בידיים מיומנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הורמונליות אוורההילה23/08/2017
הי אני בת 46 ליפני כשנתיים עברתי בדיקות הורמונליות בעקבות מחזור לא סדיר והסתבר שאני בגיל המעבר שנתיים סחבתי תופעות לוואי קשות לא לקחתי את ההורמונים שרופא הנשים שלי המליץ לי לקחת . ליפני 4 חודשים לא הייתי מסוגלת יותר ורופאת המשפחה נתנה לי מדבקה הורמונלית כדי להסדיר את המחזור החודשי וכמובן לסיים עם תופעות המעבר הקשות. שאלה כ4 חודשים חזרתי לעצמי והמחזור מסודר . אני מודאגת שאולי אני עושה משהו בניגוד לגוף שרוצה לסיים את המחזור . האם זה בסדר שאני משתמשת במדבקות וגורמת לגוף להמשיך לקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורה
ד``ר איתן פאר23/08/2017התשובה היא לא רבתיח
אין לתת גלולות בגיל המעבר היות והמינון ההורמונלי גבוה בהרבה מהנחוץ. המינון במדבקות אוורה מיועד למנוע ביוץ שזה כבר שנתיים אין לך
הטיפול הוא טיפול הורמונלי חלופי .
במידה ואת מעונינת במחזור ( למה לך?) אז נובופם
במידה ולא ( עדיף) אז או מדבקות אוורל קונטי או אוויאנה בכדורים- לפי רצונך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות
הילה26/08/2017מדבקות אוורל קונטי ניתנות גם לנשים שהמחזור שלהן לא סדיר? או רק לנשים שאין להן מחזור בכלל , כי לי עדיין היה ליפני 4 חודשים אבל לא סדיר ועם תופעות קשות של גיל המעבר. הבנתי שזה לנשים שאין להן מחזור בכלל... האם אני טועה? תודה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורל קונטי
ד``ר איתן פאר26/08/2017אכן אוורל קונטי ניתן לנשים עם מחזור לא סדיר. מדבקות אוורה ניתנות כגלולות לבחורות צעירות. אלו לא אותם ההורמונים , לא אותה פעילות וזמינות ביולוגית ולא לאותה מטרה
כאשר בגילך יש כבר אי סדירות במחזור זו תקופת הפרימנופאוזה עליה כתבתי רבות .. הטיפול המומלץ לתקופה זו שגן גורם למחזור הוא נובופם לחצי שנה ואז לעבור למדבקות אוורל קונטי או כל טיפול הורמונלי חלופי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן מירנה לאחר 5 שנים והתלבטות אם להכניס התקן אחרלילך23/08/2017
שלום
אני בת 46, לפני כחודש הוצאתי התקן מירנה לאחר שעברו חמש שנים, בסך הכל הייתי מאוד מרוצה, חוץ מחצי שנה ראשונה של דימומים, אחר כך הוסת נעשתה מאוד דלילה, מה שמאוד הקל עלי. אני מתלבטת האם שוב להשתמש במירנה , האם 10 שנים רצופות עם מירנה יכולות להזיק? כמו כן מאז שהוצאתי את ההתקן אני סובלת ממיגרנות, האם זה קורה בשל שינויים הורמונליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה
ד``ר איתן פאר23/08/2017בגילך ממליץ מאד להחזיר מירנה לפחות לעוד חמש שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התלבטות הכנסת מירנה חדשה
לילך23/08/2017תודה על התגובה המהירה
יעזור לי מאוד לדעת
האם המיגרנות יעלמו לאחר התקנת ההתקן?
כמו כן האם אפשר להכניס התקן גם כשאין מחזור? כי בדיוק סימתי, (מחזור ראשון לאחר הוצאת המירנה) ועלי להמתין חודש נוסף
האם שינויי ההורמונים בגוף כתוצאה מהמירנה לא מזיקים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירנה
ד``ר איתן פאר26/08/2017עדיפות להכנסת מירנה תמיד בימים האחרונים של המחזור שאז צואר הרחם עדין םתוח ולכן הכנסת המירנה לא אמורה לכרום לכאבים.
השינויים ההורמונלים של המירנה מתקדים בעיקר בחלל הרחם ולא במחזור הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)