מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היכן אני יכול למצוא מאמן התנהגותייורם27/05/2008
אני בן 38 עם בעיות קשב וריכוז .שמתי לב שיש לי חוסר תקשורת אם מנהלים מעלי .מישהו ייעץ לי לקחת מאמן התנהגותי קוגנטיבי.אשמח לשמוע על מישהו בסביבת אשקלון.תודה יורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עדי30/05/2008שלום
ניתן להתקשר בבקשה לטלפון 04-6211402 מרכז ללקויות התפתחות ולמידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המינון הנכון של ריטליןיורם27/05/2008
שלום קוראים לי יורם ויש לי הפרעות קשב וריכוז,הנוירולוג נתן לי רטלין מסוג LA
עם מינון של 20 מ"ג.השאלה שלי היא האם מבוגרים לא צריכים מינון יותר גבוה? לפי משקל הגוף והגיל? דרך אגב אני בן 38 ומשקלי 110 ק"ג.או שאני צריך להמתין אם זה פרק זמן מסוים?
בכבוד רב יורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המינון מתאים?
ד``ר עדי אדר28/05/2008שלום לך!
המינון הנכון של ריטלין הוא המינון המתאים לך!
אין נוסחה שקובעת מה המינון המדויק. קיימות נוסחות הקובעות "גבולות גזרה" ותחומי בטיחות אך למעשה התגובה היא אינדיבידואלית הן למינון והן לסוג התרופה.
אני מאוד משתל לא לחוות דעה ספציפית על מינונים בפורום מכיוון שיש בכך פגם מדיקו-לדלי ומקצועי למתוח ביקורת או לחוות דעה בלי לבצע בדיקה בפועל ולקבל את מלא הנתונים.
עם זאת בשיא העדינות אציין כי ריטלין LA במינון 20 מ"ג שקול למתן 8 מ"ג ריטלין קצר טווח פעמיים ביום. אני אישית משתמש במינון זה בילדים במשקל 20-40 ק"ג.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון - לאן?ליטב27/05/2008
שלום. הבנתי שלאבחון קשב וריכוז יש לפנות לנוירולוג או פסיכולוג, הייתי דרך מכבי באבחון אצל פסיכיאטרית ילדים, שעה ישבנו ההורים איתה, שעה הילד, היא שלחה אותו לשעתיים לפסיכולוגית, היה גם שאלון מקדים שהבאנו מהגן (אז, היום הוא בכיתה א'). טובה ניסינו ולא הצליח, והשאלה שלי אם זה מספיק לאבחון, הבעיה שהוא לא מוכן לשתף פעולה באבחון דידקטי שניסינו לאחרונה, אני לא יודעת מה יתן את התמונה המלאה אם הקשיים באים מקשיי למידה, אין ספק שגם יש עניין רגשי (שמטופל), וקיים גם קושי רב מאוד להתרכז, עד כדי כך שהוא לא מצליח ללמוד, ההיפר שלו מאופיין בהתכנסות פנימה, בעבודה שקטה עם עצמו בגזירה למשל, שזה גם סוג של בריחה.
מי ייתן לי את התמונה המפורטת והמלאה? אודה מאוד מאוד על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לאן? למי? מתי?.....
ד``ר עדי אדר27/05/2008שלום לך!
לצורך ביצוע אבחון אין צורך לבצע מבחן טובה. ניתן להגיע לאבחנה גם ללא אבחון טובה!
אבחון דידקטי נועד לאבחון לקויות למידה ולא הפרעות קשב וריכוז.
לכן סביר להניח כי הפסיכיאטרית השלימה אבחון אשר מתבסס על נתונים שונים.
ציינת שההיפר שלו מתבטא בהתכנסות פנימה וכו'... אין דבר כזה..... זה לא ביטויים של "היפר".
ועוד הערה על אבחון דידקטי – בד"כ ניתן להמתין עד ביצוע אבחון זה לסוף כיתה ב'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ריטליןאביטל26/05/2008
שלום, בני לוקח ריטלין כבר שנתיים, רציתי לדעת האם הפסקת הריטלין אמורה להיעשות בהדרגה והאם מומלץ להפסיק בשלב כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מתן ריטלין הוא לנצח נצחים?....
ד``ר עדי אדר26/05/2008
שלום לך!
הפסקת הטיפול נעשית למעשה מדי יום! התרופה לא מצטברת בגוף ולכן אין משמעות להפסקה הדרגתית.
הפרעת קשב עשויה בהחלט להתמתן עם השנים בומיוחד לקראת ההתבגרות, לכן חשובה הערכה תקופתית על תפקודו מדי פעם.
לכן בהחלט מומלץ להפסיק בשלב כלשהו! להחלטה זו צריך להגיע על סמך תפקודו בבית הספר, בבית וכמובן בהתיעצות עם הרופא המטפל.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מסטר מיינד" ו/או "שארפר בריין"מירב23/05/2008
שלום רב,
לבני בן 8.5 יש ADHD והוא מטופל בקונצרטה. הוא תלמיד טוב, אך מתקשה מאד חברתית וסובל בעיקר מקשיים רגשיים וניהוליים.
חשבנו לרכוש עבורו מכשיר "מאסטר מיינד" או "שארפר בריין". יצרניהם טוענים שהם מסייעים לילדי ADHD.
האם אתם ממליצים על שימוש באחד מהמכשירים הנ"ל? האם אכן ידוע על השפעה חיובית שלהם במקרים כאלה?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "מסטר מיינד" ו/או "שארפר בריין"
ד``ר עדי אדר24/05/2008איני מכיר אישית מכשירים אלו.
ברור כי היצרנים מבטיחים הרים וגבעות.....
יש מקום גם לשיטות של ביופידבק (וזוהי השיטה עליה מתבססים מכשירים אלו) בטיפול בהפרעות קשב אך צריך משמעת רבה, סבלנות.
איני מכיר מחקרים מבוקרים שהוכיחו באופן ברור השפעה של מכשירים אלו והייתי מציע לשקול בזהירות רבה לפני הוצאה כספית שלהערכתי מיותרת.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין טיפול הורמוני כושל לADDיקיר21/05/2008
שלום
האם ידוע לכם אם יש קשר בין טיפול בטסטוסטרון עכב התפתחות גדילה לADD הפרעות קשב ???
(ולא להגיד סתם לא ) אם תוכלו לנמק למה לא או למה כן ???
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADHD
ד``ר עדי אדר24/05/2008שלום!
לא ידוע לי על קשר בין טיפול הורמונלי לבין הפרעת קשב
יש להדגיש שתי נקודות עיקריות :
הפרעת קשב באה לידי ביטוי בגיל צעיר מאוד, עד גיל 7 שנים ולכן הפרעה זו מתפתחת לפני טיפול הורמונלי אפשרי.
שנית, המנגנון המקובל להופעת ההפרעה קשור למוליכים עצביים מוחיים ולא להפרעה הורמונאלית.
עם זאת יש לציין כי עודף טסטוסטרון יכול לגרום להתנהגות אלימה, פעלתנית אבל הביטויים והתסמינים שוני ם מהפרעת הקשב הקלסית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADD
יקיר25/05/2008אין לי היפר אקטיביות ואני לא אלים יש לי הפרעות קשב וריכוז שהחלו לאחר טיפול הורמונאלי שלפי דעתי לאחר הפסקת ההורמונים כל זה התחיל
ראיתי כבר כמה פעמים בערוצי המדע שבתהליך ההתבגרות המוח עושה חיוות מחדש של הקשרים המוחיים
אז יש קשר או אין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין טיפול הורמונלי ל- ADD
ד``ר עדי אדר27/05/2008שלום לך!
הפרעת קשב בהגדרתה הקלסית היא הפרעה שתחילתה בילדות ולא בגיל ההתבגרות.
גיל ההתבגרות עצמו מהווה תקופה סוערת מלווה תהפוכות רגשיות ויתכנו הפרעות קשב שמקורן בחרדה, דיכאון ועוד.
גם חוסר איזו הורמונלי יכול לגרום להפרעות קשב משניות.
לכן, הפרעת קשב ראשונית - ADD - לא קשורה לנושא שהזכרת. עם זאת אין לשלול הפרעות קשב על רקע משני רגשי, חוסר איזון הורמונלי ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????
יקיר26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהששון רונית19/05/2008
שלוםם
הייתי רוצה לדעת על מה זה דיסקגרפיה?
והיכן אפשר למצוא חומר באינטרנט לקרוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסגרפיה מהי?
ד``ר עדי אדר19/05/2008שלום לך!
דיסגרפיה, פירושה קושי בכתיבה.
יש מספר סוגים של דיסגרפיה. יתכן שהכתב אינו קריא והאותיות מעוצבות בצורה לא קבועה. אחרים כתב ידם קריא אך קיים קושי בעיצוב אותיות .
יתכו מקרים של כתיבה איטית מאוד .
אנשים עם דיסגרפיה נאלצים להשקיע זמן רב בכתיבה,
הפרעה זו גורמת לקושי משמעותי ברכישת הישגים אקדמיים או ביצוע תפקודים יומיומיים הקשורים בכישורי כתיבה.
בעיקרון יש הרבה אתרים באינטרנט העוסקים בתחום של ליקויי למידה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירגון להקמת האתר המקסים הזהלין19/05/2008
דוקטורי אדר , אני רוצה לפרגן לכם על אתר מקסים ומיוחד כתוב כל כך טוב וקליל ( לבעלי הפרעה כמוני למשל ) מתומצת ועיניני לא מרוח על דפים שקשה ל"כמונו" ליקרא.
מאד קל לילמוד ולהבין את העיקר. ישר כח .
והמכון ; המקום ניראה כל- כך מכניס , כל כך חם, המישחקים , החצר עם המפל והנמלים אן ספק שזה מקום שילדים ירצו לחזור אליו (טוב גם כי אתם שם )אין ספק שהשקעתם המון מחשבה בהקמת ה"בית והאתר" ישר כח לכם על פועלכם למען ילדנו .
בבירכת יום טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על הפירגון!
ד``ר עדי אדר19/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוטףיעל18/05/2008
היי יש לי ילחד בן 6.5 תלמיד מצטיין בכיתה הבעיה איתו היא הריכוז אחרי כמה דקות של שיעור הוא קם ומטייל בכיתה וכך יום אחרי יום אני מוצאת את עצמי חותמת על מכתב שקיבלתי מהמורה בקשר להתנהגותו גם בבית המצב דיי דומה איךאפשר לעזור לילד שלי המון תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
אייל אליאש18/05/2008שלום יעל
לדעתי כדאי לערוך איבחון כדי לבדוק את מקור הבעיה והאם מדובר בהפרעת קשב . בהתאם לתוצאות האיבחון יש לבנות תוכנית עבודה משותפת לבן לך ולצוות החינוכי בבית הספר.
כדאי לפנות למקום מקצועי המתמחה התחום זה באזור מגורייך. מקום אפשרי הוא הדסה אופטימל , שר"פ של בית החולים הדסה בו יש מרפאה המתמחה באבחון וטיפול בהפרעת קשב כולל הנחיה בבית הספר.
בהצלחה
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אצל נוירולוג להפרעת קשב לבניבבב18/05/2008
לעדי אדר שלום רב !
בני הגדול ובני האמצעי מאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז ומקבלים ריטלין .
הלכתי עם בני הקטן לנוירולוג בהמלצת הגננת לאבחון הפרעת קשב וריכוז. בני בן 6 וחודשיים
ונמצא בגן חובה. הוא המליץ כרגע לא להתחיל עדיין עם ריטלין גם כי הוא קטן מבחינת הגיל
וגם כי בני מאוד קטן לגילו מבחינת גובה ומשקל . קיימת גם איושה בלב ואנחנו במעקב אצל קרדיולוג. הוא המליץ לחזור אליו בעוד חצי שנה בערך ולעשות א.א.ג. לילד.
כרגע עוד לא החלטנו אם בני יעלה לכיתה א או יישאר עוד שנה בגן .
מה דעתך לגבי נתינת הריטלין לפני כיתה א או לחכות לעלייתו לבית ספר
למה נועדה בדיקת ה א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לטפל בריטלין לפני גיל 6 שנים?
ד``ר עדי אדר19/05/2008שלום לך!
אני כמובן לא יכול להמליץ על מתן ריטלין לילד שלא אבחנתי אך אני מבין שהוא אובחן על ידי נוירולוג .
ברמת העיקרון מותר לטפל בריטלין גם לפני גיל 6 שנים ויש מקום לטיפול זה בעיקר בילדים עם קווי התנהגות אימפולסיביים ואגרסיביים או עם קשיי ריכוז משמעותיים המפריעים להם לקראת עלייתם לכיתה א'.
לגבי בדיקת א.א.ג לא ברורה לי הסיבה להפנייתו - יתכן ויש חשד להפרעה בשינה ולכן ביקשו לעשות בירור - צריך כמובן להפנות את השאלה לרופא שפנה את הילד לבדיקה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהששון רונית17/05/2008
הייי למי שיכול לעזור לי....
שמי רונית ויש לי ילדה בת 11 הלומדת בכיתה ה' בכיתה רגילה יש לה ליקוי בחשבון+בהבנת הנקרא
בשנה האחרונה היא עברה הרבה בכיתה ביגלל הלימודים עשיתי לה איבחון ואמרו לי שהיא לא צריכה לקחת רטאלין הייתי רוצה לדעת האם יש בית ספר באזור השרון עם שילוב גדול של ציור או עיצוב אופנה?
האם יש דבר כזה ביכלל לילדים בגיל הזה? היא ציייירת מעולה מה אני עושה לעזור לילדה?
והדבר הכי חשוב שלא סיפרתי זה שאני חד הורית ואין לי הרבה אפשריות האם יש מישהו שיכול להציל אותי או את הבת שלי? בבקשה עיזרו לי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה!
ד``ר עדי אדר17/05/2008מפנייתך לא ברור לי האם בוצע אבחון רפואי אשר קבע כי לילדה אין הפרעת קשב אלא רק קשיי למידה.
לא ברורה לי הדחיפות בפנייתך! האם יש בעיית התנהגות? האם יש הידרדרות בלימודים? האם את חושבת שעצם הלימודים שלה בבית ספר עם "נטיות" אמנותיות יפתור את הבעיה?
במידה והקשיים שלה הם בתחומי הלמידה אז היא צריכה כמובן תגבור לימודי. רצוי לדבר עם היועצת האם היא חושבת במסגרת לימודים אחרת תהווה משום מענה לקשיים של הילדה. לעתים בתי ספר אלו הם ברמה גבוהה ולכן אולי הם לא מתאימים לקשייה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז וחרדהy3614/05/2008
שלום
האם יש קשר בין הפרעת קשב וריכוז לבין חרדות והתפרצויות זעם.
אצל מבוגרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב, התפרצויות זעם וחרדה....
ד``ר עדי אדר15/05/2008שלום לך!
כמובן שיכול להיות קשר.
שכיחות הפרעות חרדה בקרב מבוגרים עם ADHD גבוה מאוד ותופעות של התפרצויות זעם מהווים חלק מקווי ההתנהגות האימפולסיביים האופיינים להפרעת קשב במבוגרים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רטליןציפי12/05/2008
רציתי לדעת מה ההבדל בן רטלין במינון20 מ"ג LA ל.SR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון רטלין
ד``ר עדי אדר15/05/2008שלום לך!
מעשית אין הבדל משמעותי בטווחי שעות ושניהם יעילים לפרקי זמן של עד 8 שעות. יתכן וריטלין LA מעט יותר.
ההבדל הוא בצורת השחרור של החומר הפעיל כאשר בתכשיר LA הוא נעשה בצורה יותר מבוקרת וחלקה ולכן מיעוט יחסי של תופעות לוואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתאמא10/05/2008
בני לומד מחשבים באוניברסיטה.הוא אובחן ADD ומטופל כבר שנה וחצי בקונצרטה 54 -ריטלין לא עשה לו טוב. אם כן אומרים שמשך זמן השפעת קונצרטה 54 הוא כ-12 שעות אצלו היא פועלת רק 4 שעות ואפילו הרבה פחות בחודשים האחרונים. הוא לומד שעות רבות אבל לצערי רוב הזמן הוא מתוסכל מהתוצאות ולא כל כך מצליח במבחנים. האם יש פיתרון לבעיה שלו? האם יש תרופה אחרת במקום קונצרטה שלא תהיה ריטלין? אודה לכם להנחות אותי כדי לעזור לו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת!
ד``ר עדי אדר15/05/2008שלום מירי –
קיימת בעיה מדיקו-לגלית לגבי קביעת מינונים אינדיבידואלים בייעוץ באינטרנט ויש מקום לפנות לרופא המטפל. (כמובן גם שצריך לבדוק אם המינון מתאים ולא פרטת את המשקל שלו).
קיימות תרופות אחרות חוץ מקונצרטה כולל ריטלין LA , ריטלין SR, אדרל, סטרטרה וכמובן יש להתיעץ עם הרופא לגבי המינונים המתאימים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן06/05/2008
שלום רב,אפשר להבין אחת ולתמיד: האם צריך לעשות א.ק.ג לילד לפני נטילת ריטלין, או שזה רק לילדים עם בעיות לב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ק.ג לכל המטופלים בריטלין!
ד``ר עדי אדר07/05/2008שלום לך!
מומלץ כיום כיום לבצע את הבדיקות הבאות לכל המטופלים בריטלין לפני התחלת טיפול בריטלין (ובהמשך גם כחלק מהמעקב) :
בדיקת דופק ולחץ דם.
בדיקת א.ק.ג – רצוי שבדיקת התרשים, ובמיוחד אם יש חשד לפתולוגיה, תתבצע על ידי מומחה לקריאת תרשימים אלו (לאיתור מצבים כגון קרדיומיופטיה היפרטרופית, QT מאורך, WPW , ברוגדה).
אני ממליץ שתקרא את המאמר המלא בקישור הבא :
http://www.machonadar.co.il/main/itkunim/it5.htm
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)