פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADD ו- ADHD מבוגרים - אותו דבר?
    בנימין
    13/11/2008

שלום, משום מה, אני מוצא הקפדה מעטה מאוד על ההבחנה בין ADD ל-ADHD, בכל האמור במבוגרים. התחושה הראשונה שלי, ושנובעת גם ממאמר שקראתי בעניין, היא שמדובר במונח שהשתרש - ולמעשה מתכוונים לשתי התופעות (כש-ADD היא כביכול תת-תופעה של ה-ADHD). הסבר נוסף שחשבתי עליו הוא שכיחותם הגבוהה יותר של מקרי ה-ADHD, או, ליתר דיוק, הפרופיל הגבוה יותר שהם יוצרים, כך שקשה יותר להתעלם מהם. האם אני טועה? האם השתיים אינן תופעות נפרדות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADD ו- ADHD מבוגרים - אותו דבר?

הוספת תגובה

• ADD ו- ADHD מבוגרים - לא אותו דבר..

ד``ר עדי אדר
    15/11/2008

שלום לך!

אני מודה שאני לא יורד לסוף דעתך.
    אנו מחלקים הפרעות קשב וריכוז ומספר סוגים לצורך נוחות ההבנה שלנו וגם לצורך התווית דרכי טיפול.
    עם זאת למען האמת מדובר בספקטרום של דפוסי התנהגות שונים כאשר בחלקם שולטים קווי ההתנהגות הפעלתניים ובחלקם יותר קשיי המיקוד וריכוז.
    במבוגרים הביטויים הפעלתניים פחות בולטים בדרך כלל יחסית לילדים ובהחלט יתכן מצבו בו ילד אשר היה מוגדר כ- ADHD יהפוך בבגרותו ל- ADD . דפוסי ההתנהגות הפעלתניים מתמתנים והם פחות חיצונים ויותר מתבטאים כאי שקט פנימי, חוסר מנוחה ופחות התנהגות תזזיתית המאפיינת את הצעירים.
    עם זאת בהחלט יש גם מבוגרים המדמים תסמינים קלסיים של ADHD . איפה עובר הקו המפריד קשה לפעמים לקבוע וקיימים הגדרות שונות כגון ההגדרה המקובלת כיום של DSM4 אשר גם היא סובייקטיבית.
    סיכומו של דבר – גם במבוגרים יש כאלו המסתמנים כהפרעת קשב מהסוג של ADD (אם כי גם להם יתכנו תסמיני פעילות יתר מתונה) ומבוגרים פעלתנים, תזזיתיים, אימפולסיבים וחסרי סבלנות אשר בהחלט ניתן להגדירם כ- ADHD .

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישנה בעיה?
    ממני
    10/11/2008

מאז שאני זוכר את עצמי מכיתה א', אף פעם לא נתקלתי בקשיים בלימודים , ואף הייתי מצטין יותר בתחומים המדעים , כיום אני בכיתה יא , ואני שם לב שקשה לי לזכור חומר לימודי אפילו שהנני מקשיב בשיעור , ויש לי הרגשה שזה נוצר מכתוצאה מדיכאון , שהתחיל אצלי בכיתה י, ומאז שהורי החלו לעשות לי אינטרנט כבר הפסקתי להשתמש ב"יכולות" שלי , או שמא אינני מצליח להשתמש בהם , כי כבר המחשב מעניין אותי יותר , שחושב לציין שכיום אני מתכנת אתרים ועושה דברים שלא תיראתי בכלל שביכולתי כן לעשות , איינני מבין איך תלמיד כמוני יכול שלא לזכור ואף להתרכז בכיתה לחומר לימודי ואף להבין, אולי זה בגלל שיש לי בעיות חברתיות קשות אף יותר פעם, ואולי בגלל שכרגע שאני בדיכאון. אבל גם בכיתה ז' הגיעו לשיאם קשיי החברתיים וגם הדיכאון , אך הצלחתי ללמוד טוב מאוד וזכרתי את החומר מאוד טוב , וצורת הלמידה שלי תמיד הייתה שמיעתית..לא יודע מה קרה לי.. והאם יכול להיות שזכירת מספרים נחשבת לסוג זיכרון? כי לאחר שהתסכלתי על התעודה שלי ועל התעודה של חברים שלי אפילו של אחותי , אני זוכר את כל הציונים או לפחות זוכר את הציונים הקרובים (והלא מדוייקים) , יש לי אפילו ילד בכיתה שהתחיל להגיד לי את ציוניו בבגרות , ואמרתי לו לפני שאמר לי , והוא היה המום ממש , וגם לעוד ילד בכיתה אמרתי שעבר בשלוש מקצועות בגרות, הגעתי למסקנה שזה יתפתח אצלי מכיוון שתמיד התייחסתי לציונים באופן רציתי וזה בכלל מה שמכניס אותי לדיכאון , ובגלל זה אני זוכר את כל הציונים שלי...ושל חבריי

לקביעת תור
    סגירה
    האם ישנה בעיה?

הוספת תגובה

• בהחלט יש בעיה!

ד``ר עדי אדר
    10/11/2008

שלום לך!

על פי התיאור שלך בהחלט יתכן שיש בעיה ואף אתה מדווח כי אתה חש סוג של דיכאון וגם בעיות חברתיות. בהחלט מצבים אלו עלולים לפגוע גם בהשגיך הלימודיים.
    הייתי ממליץ לך לשוחח על הנושא עם הוריך והם צריכים לתאם לך בהקדם הערכה פסיכאטרית! לא להיבהל מהמילה פסיכיאטר – זהו רופא אשר מאבחן ומטפל בבעיות התנהגות. יתכן ויהיה צורך גם בטיפול תרופתי אשר עשוי לשפר מאוד את תפקודך.
    לכן חשוב במקרה זה לפנות לרופא פסיכיאטר ולא לפסיכולוג.
    אני מאחל לך הצלחה!!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבייש

ממני
    10/11/2008

אני לא יכול להגיד להורי דבר שכזה , שכן זה קצת בושה לי , וההורים שלי לא יתמכו בי ללכת לפסיכיאטר , אולי אלך לבד , בכל מקרה - עוד כשבועיים יש לי צו ראשון , ניראה אולי שם יאבחנו את הבעיה למרות שקשה לי להאמין , הבעיה הזאת אצלי רק בבית ספר נמצאת אצלי בסביבתי הפנימית אני לא כזה , ובגלל שאני נחשפתי לאינטרנט , הבנתי הרבה דברים שפעם לא הבנתי , קראתי הרבה כתבות . מוזר לי שאף אחד בבית ספר לא איבחן את הבעיה שלי , ובכלל במקצועות ההמוניים אני עדיין מוביל , אך במקצועות ההמוניים הישגי הלימודים שואפים ל0, יכול להיות שיש לי בעית דיסלקציה, או שבעיה החברתית מחריפה לי את הבעיות הלימודיות, או בגלל שאיני משקיע בלימודים בכלל , כי עד כיתה י , הלך לי מצויין בלי להשקיע בלימודים בבית , ובלטתי בעיקר במקצועות הריאליים , עכשיו ממש אני אפס מהלך , רק במתמתיקה ומחשבים הצלחתי איכשהו לשמור על זה , במקצעוות המוניים לא עוזר לי הקשבה בשיעור , ואני מרגיש שבגלל הסביבה של הילדים , אני לא יכול להראות יכולתיי האמיתיות ,מה אני עושה במצב כזה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתבייש!

ד``ר עדי אדר
    11/11/2008

שלום לך!
    אני מבין שאתה מוטרד אבל באמת שקשה לאבחן את קשייך רק על סמך תאור (קצת מבולבל....) ואני שוב חוזר ומדגיש – אם אכן אתה מוטרד וחש תחושה של דיכאון , תת השגיות, תסכול וכו' צריך להתגבר על רגש הבושה , לגלות בגרות, לשוחח עם הוריך על הנושאים שמטרידים אותך ולגשת לקבל עזרה מקצועית!

בברכה!
    דר' עדי אדר
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בציפיות של ההורים

מני
    16/11/2008

ההורים שלי מחשיבים אותי כאינטלגנט של המשפחה , ואגב , יש לי עוד שלוש אחיות אחת מהם אובחנה עם קשב וריכוז , ואחותי הקטנה גם בקרוב תובחן על בעיות - קשב - וריכוז שסביר להניח שיש לה , עקב הישגיה המאוד הנמוכים ביסודי , בדומה לאחיותיי בזמן היסודי אף פעם לא הרגשתי בכלל על הבעית לימודית - וזה בא דיי קל , אך בתיכון שחשוב לציין שאני גומר כל יום ב5 ברבע וקשה לי להתרכז עד לשעות המאוחרות, אני מוטרד מזה שבאמת איני יכול לבטא את יכולתיי האמיתיות , והבנתי שקשב בריכוז מוריד את התפקוד באופן משמעותי ביחס לפוטנציאל האמיתי , אז למה שילדים שיכולים לקבל 100 ב5 יחידות במתמתיקה יקבלו פחות ויידרשו להשקיע הרבה יותר שבעצם האינטלגציה שלהם חורגת מכל ילדי הכיתה, אני אישית קיבלתי 98 במתמתיקה 5 יחידות, אך שאר המקצעות לא בכלל טרחתי להשקיע ולפתוח ספר , זה רק במתמתיקה תמיד אהבתי... במקצועות ההמונים יש לי קושי חמור בלקרוא ולזכור את הנקרא , וקשה לי להבין מתוך הנקרא , אני אוהב להבין דברים ממספרים או דרך "שמיעה"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בציפיות

ד``ר עדי אדר
    16/11/2008

שלום לך!
    הפרעת קשב כוללת מספר מרכיבים התנהגותיים ולא רק תת השגיות בלימודים.
    במידה ויש במשפחה קרוב משפחה עם הפרעת קשב זה מעלה את הסיכוי לשכיחות ההפרעה במשפחה.
    עם זאת מומלץ לבצע אבחון בתחום זה במידה ויש מכלול של תסמינים אשר על פי התאור שלך אין לך.
    בכל מקרה במידה ואתה חושב שיש לך הפרעת קשב עלייך לגשת עם הוריך לבדיקה של מומחה לנושא.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה-לפחות כיוון
    שושי
    08/11/2008

בני בן 16,עם חוסר רצון ללמוד,עם יכולות גבוהות,(יכול להיות שיש בעיה קושי שאינו מדבר עליו ומזה בא החוסר רצון) הוא ילד שלא מדבר הרבה,ילד רגוע,כהורים לא חשבנו שיש בעיה מיוחדת אבל בכל זאת עשינו אבחון יש לי יש הפרעת קשב שמיעתי כמו כן נוקשות חשיבתית,המקשה על גיוון דרכי פתרון לבעיה קשיים גרפומוטוריים,בעיקר בדיוק ועיצוב צורות,קשיים אלו מעמיסים מעט על פעילות כתיבה,במבחני מסלולים עלה קושי במטלה המצריכה פיצול קשב. לפי אבחון זה ,יש לפנות לנוירולוג,מה טיפול שנותנים במקרה זה?האם ריטלין?האם כדאי לקחת לפסיכולוג? מבקשת עזרה כי אם אפשר לעזור לילד אז צריכה למהר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה-לפחות כיוון

הוספת תגובה

• אבחון נוירולוגי וטיפול

ד``ר עדי אדר
    08/11/2008

שלוך לך!
    על פי התיאור בוצע אבחון פסיכו-דידקטי ומתוכו את מצטטת מספר ממצאים.
    סביר להניח כי ניתנו מספר המלצות והתאמות ויש להביאן גם לבית הספר לדיון עם היועצת והמחנכת.

על פי תוצאות האבחון הנוירולוגי בהמשך יש לשקול דרכי טיפול אפשריות כאשר יתכן ועל פי המלצת הרופא יהיה צורך גם בטיפול תרופתי בנוסף לתגבור לימודי .

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות בין תרופות
    יקיר
    06/11/2008

אני נוטל טגרטול זה מספר שנים בגלל אפילפסייה,ואני נוטה לחשוב שיש לי בעיית קשב ,רציתי לדעת האם קיימת התנגשות בין רטלין לבין טגרטול?

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות בין תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר אריה בקלו
    07/11/2008

למיטב ידיעתי אין מניעה ליטול טגרטול עם ריטלין. כמובן שכל שילוב של תרופות הפועלות על המוח מחייבות משנה זהירות. בכל מקרה אם וכאשר , תתיעץ גם עם הנוירולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    אתי
    05/11/2008

שלום אני אמא לילד בן 6 וחצי בכיתה א' כבר מגיל קטן הרגשתי שיש לו את כל תופעות של הפרעת קשב וריכוז במיוחד התקפי זעם אימפולסיביות, סף תסכול נמוך עדיין לא מבצע מטלות מינימליות לבד שנה שעברה ביצענו בדיקת c.p.t והתוצאה היתה "גבולי" , המורה ביקשה ממני לעשות לו אבחון פסיכו דדקטי -( לא משתף פעולה בכיתה לא מבצע מטלות וש"ב הפכו לסיוט בכי שלא נגמר) השאלה שלי האם כדאי לעשות במכון פרטי ולשלם 2000 ש"ח או לעשות בניצן בערך 1400 ש"ח לא יודעת מה יותר טוב ? ויש לו גם בעית שינה קושי להירדם וקושי לקום אם אני אעשה לו בדיקת שינה זה יתן לי משהו סוג של טיפול במידה ויתגלה בעית שינה ? אודה לכם על תשובה בהקדם אמא מאוד מאוד מבולבלת ובמצוקה .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• לבעיות השינה וגם להיפראקטיביות

רונית
    05/11/2008

שלום אתי, לבעיות השינה וגם להיפראקטיביות כדי לנסות טיפול ביופידבק. יש הצלחות גדולות בטיפולי ביופידבק לבעיות שינה והיפראקטיביות, אבל את צריכה למצוא פיתרון כולל לכל הבעיות. רונית סגל מאמנת ביופידבק מוסמכת טל. 054-5404465

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר אריה בקלו
    07/11/2008

לעניות דעתי אין הצדקה לאיבחון פסיכו דידקטי בגיל כה צעיר אלא במקרים חריגים. מבחן CPT אינו אבחנתי כלל ועיקר. אני מציע שתקחי את בנך לאיבחון הפרעות קשב וריכוז במקום מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אתי
    08/11/2008

ד"ר אריה בקלו - בהמשך להצעתך לעשות אבחון של הפרעת קשב וריכוז במקום פסיכו דידקטי מכיון שיש המון מכונים כאלו היום אני מפחדת לעשות במקום לא נכון שלא ייתן לי את התוצאות הנכונות וגם מדובר בענין כלכלי הוצאה לא קטנה אם תוכל בבקשה להמליץ לי על מקום ושם אבחון ספציפי אודה לך מאוד מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אריה בקלו
    11/11/2008

אינני נוהג להמליץ על מקום מסויים .זה תלוי כמובן גם במקום המגורים. חשוב להקפיד שמדובר במכון מוכר, וכן שהמאבחן הוא רופא המוכר ע"י משרד הבריאות כמאבחן הפרעות קשב וריכוז.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    איריס
    04/11/2008

בני בכיתה ב. יש לו קושי קל בשטף קריאה (קורא בהברות). הולך למורה פרטית בהוראה מתקנת כחודש ומשתפר. המורה בכיתה ביקשה ליידע אותי שהוא בכיתה הוא תזזי -זז על הכיסא, מפטפט ויש צורך שישב בשולחן ליד המורה אחרת הוא לא ממוקד. בחשבון הוא טוב מאד. בעל יכולת ורבלית טובה מעל הממוצע, בעל ידע רב, דעתן ועצמאי . מה לעשות? האם יש צורך לעשות אבחון - ואיזה אבחון-כי המורה של הוראה מתקנת ייעצה לבצע לו אבחון דידקטי קודם - האם לחכות עם זה ? ולסיים קודם את ההוראה המתקנת. ואם לא איך מסבירים את זה לילד בן 7 ? אני ממש מודאגת שהעתיד שצופן לו- כי אני מכירה את המערכת החינוך ושהפיתרון שלהם הוא ריטלין ואני ממש חוששת. אשמח לתשובות האמא המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    04/11/2008

במקרים רבים של הפרעת קשב וריכוז יש גם קשיים דידקטיים .מקובל שאם 2 הבעיות קימות ביחד ,יש לטפל בבעיית הקשב לפני שמנסים לפתור את בעיית הלימוד , ובמילים פשוטות : בצעו קודם איבחון מקצועי לשאלת הקשב והריכוז ורק בהמשך ולפי הצורך גם איבחון דידקטי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה בקלו -תודה על תשובתך

איריס
    06/11/2008

שאלתי כעת לאן לגשת? לנוירולוג? , למכון להפרעת קשב? - איזה אבחון אני צריכה לבקש? מה כדאי שהאבחון יכלול?. ושוב מה אומרים לילד בן 7 ? לפני אבחון - שמעתי שהוא ארוך מבחינת זמן? כי מבחינתו הכל בסדר- הוא לא מתלונן על איזה מצוקה /בעיה . תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אריה בקלו
    07/11/2008

האיבחון יכול להתבצע גם במסגרת קופות החולים במסגרת סל הבריאות. איבחונים אלו ,מטבע הדברים, קצרים ולא ממצים. איבחון קשב וריכוז מלא לוקח בין 1.5 ש ל 5 ש לפי תכנית המאבחן וכמות הבדיקות. אלו בדיקות שנעשות במכונים/רופאים פרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות.
    לילד הכי פשוט לומר את האמת ואת מה שאתם/המורה חושבת ולהפסיק לחשוש כל-כך, לא יצמחו לו קרניים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לאבחן היפראקטיביות בגיל 4
    שולה
    03/11/2008

בני בן הארבע מרבה לקפוץ,תזיזתי. מאוד חברותי יחד עם זאת התחושה היא כי הוא כמעט ולא מתעייף. מעסיק את עצמו, מצליח להתרכז במשחקי חשיבה פעיל מאוד בגן. האם יש מקום לבדיקה או שהתנהגותו אופיינית ומותאמת לגילו.

הוספת תגובה

• אבחון בגיל 4 שנים.

ד``ר עדי אדר
    03/11/2008

שלום לך!
    באופן תאורטי ניתן לבצע אבחון של הפרעת קשב גם לילד בגיל כה צעיר. עם זאת ברור כי אבחנה בגיל זה היא יותר בגדר חשד ולא אבחנה מבוססת וסופית.
    יש מקום לבצע אבחון בתחום זה במידה וקיימת הפרעת תפקודית משמעותית בגן או בבית. כלומר אם הילד פעלתן ואפילו פעלתן מאוד אך אין בהתנהגותו משום הפרעה אז ניתן להמתין לפני ביצוע אבחון. במקביל ניתן לנקוט בשיטות התנהגותיות חינוכיות על מנת לסייע לו ולמשפחתו.
    יש כיום מכונים המבצעים אבחונים בגיל זה כולל מכונים להתפתחות הילד וכן יחידות לגיל הרך המשובצות במספר בתי חולים.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריכוז
    רועי
    02/11/2008

שלום אני נער בן 16 וקשה לי לתרכז בלימודים וכולם רוצים לתת לי רטלין ואני לא רוצה לקחת שאלתי היא אם יש כול מיני תרגילים אשר ניתן לבצא בבית שעוזרים לשפר את הריכוז

לקביעת תור
    סגירה
    ריכוז

הוספת תגובה

• תרגיל לשיפור הריכוז!

ד``ר עדי אדר
    03/11/2008

שלום לך!

יש תרגיל פשוט שעוזר בתחום זה:
    אתה עוצם את העיניים, נושם עמוק, פוער את פיך, מושיט יד לשולחן ונטל כדור קטן, אתה כבר יודע של מה....

וברצינות – במידה ואכן בוצע אבחון של הפרעת קשב והומלץ טיפול תרופתי אני ממליץ לך ולהוריך להקשיב לרופאים כאשר על פי כל המחקרים המדעיים הרציניים בתחום הזה הטיפול בריטלין הוא היעיל ביותר!!!
    תאורטית, יש שיטות שונות כגון מדיטציה להגברת ריכוז ורוגע אך אני לא מומחה בתחום זה ויש לכן להתייעץ עם העוסקים בתחומים אלו . יש כמובן לנסות להתרשם לגבי רצינותם ומיד המהימנות של שיטותיהם במיוחד אם השימוש בהן כרוך בעלויות כספיות.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק ריטלין !!!!!!!

חגית
    04/11/2008

התשובה תמיד תהיה רטלין רטליןרטלין האם נבדקו אופציות אחרות או שרק האופציה קיימת ? האם אתם יודעים את נזקי הריטלין ???? תקראו קצת מחוץ לפורום . כואב לי לדעת שרק תרופה תפתור את הבעייה ,זה בדיוק כמו לשלוח אדם עם קצת עודף משקל לניתוח קיצור קיבה .זה הכי קל . אני חושבת שלהפרעת קשב וריכוז לא התייחסו כראוי ויש המון שיטות שמפחיתות אך הן יקרות ולא תופסות זמן מסך . אני אישית יודעת שגם אם אצטרך ללמד את ביתי בבית אעשה כך . וכן אני מתנגדת לעצום את העיניים ..לגשת לשלוחן לפתוח את הפה ...לתרופה שמעשירה את בעלי ההון . אני פגועה מכל מערכת הכלכלית המשומנת הזאת . ואני מניחה שבטווח של עשור דברים יראו אחרת . אני אישית ביצעתי לביתי איבחונים במכונים מאוד מכובדים ששם לצערי הכל היה מכור מראש ע"י מממני ריטלין וקונצרטה .לצערי הרב. בטוחני שהתגובה תהיה שהריטלין עושה פלאים מצד אחד אבל תספרו לכולם שדברים אחרים הוא דופק . סורי על ההתבטאות זאת הרגשתי כרגע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תקראי

היילי
    06/11/2008

אני מבינה אותך. הייתי שם. אני מטופלת בריטלין. נכון, אין בזה ויטמינים. אבל אני רוצה להגיד לךש אין יום שאני לא חושבת על מה היה קורה אילו נטלתי את הכדור הזה 20 שנה קודם, על כמה תסכול, כאב, ייאוש ודיכאון זה היה חוסך לי. אני כרגע נמצאת בתקופת הסתגלות ועם התופעות לוואי שזה גורם (ומי שיגיד לך שזה לא גורם לתופעות לוואי שקרן בן שקרן) אני לא מצטערת על אף כדור שלקחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק ריטלין אך גם טיפולים אחרים.....

ד``ר עדי אדר
    08/11/2008

שלום לך!
    אני מבין שאת טעונה רגשית אך איני מבין על מה ההתמרמרות?
    טיפול תרופתי בריטלין הוא זול ביותר בוודאי מכל מיני שיטות שמתיימרות לטפל בנושא ואשר הן בהחלט יקרות, בדרך כלל אין להן הוכחות מדעיות ובסופו של דבר יעילותן חלקית ביותר.
    דווקא על נושא הפחד מריטלין רוכבים הרבה גורמים המציעים טיפולים שונים ומשונים אשר ברובן לא נבדקו מבחינה מדעית והם כרוכים בהוצאות רבות של הורים המתפתים לפרסומים שונים בנושא כגון "יש תחליף טבעי לריטלין וכו'..."
    אני עניתי בצורה הומוריסטית לגבי "התרגיל לשיפור הריכוז" אך לא מדובר במערכת כלכלית משומנת אלא פשוט בטיפול תרופתי לבעיה מסוימת. דווקא טיפול זה זול בהרבה לעומת טיפולים אחרים!!!
    עלייך להבדיל בין ליקויי למידה לבין הפרעות קשב וריכוז. לגבי הפרעת קשב, המחקרים המדעיים מוכיחים בצורה ברורה את יעילות הטיפול התרופתי. לידיעתך הטיפול קיים למעלה מחמישים שנה !

ממש לא ברור לי המשפט "הכל היה מכור מראש ע"י מממני ריטלין קונצרטה" - איני יודע למה את מתכוונת ויש לי תחושה שגם את לא מש מבינה ומכירה את הנושא - לא מוכר לי שום מכון רפואי שממומן על ידי חברות תרופות ואני יכול להעיד שלמרות שאני מאבחן ומטפל באלפי ילדים המימון היחיד שקבילתי מחברות התרופות היו מספר עטים זולים למדי ... אז לא תמיד תאוריית הקונספירציה נכונה....

אין ספ ק שהטיפול בריטלין כרוך לעתים בתופעות לוואי ואף אחד לא מסתיר אותם.
    לידיעתך אני מצרף רשימת תופעות לוואי שאני מצריף לידיעת המשפחות.

הנחיות קליניות בעת מתן ריטלין :
    א. אין לתת אחרי 1600 ע"מ למנוע קשיי הרדמות (בלילה).
    ב. ניתן לשמור את התרופה בטמפרטורת חדר.
    ג. יש לעקוב אחר אפשרות של הופעת תופעות לוואי: במינונים המקובלים כמעט ולא מדווחים תופעות לוואי להוציא תופעות של חוסר תאבון, לעתים בחילה או כאבי ראש. יש לזכור ריטלין היא תרופה מאוד בטוחה לשימוש כי התנאי להצלחת הטיפול הוא תחושה טובה וברור כי אם מופיעות תופעות לוואי יכולת הקשב והריכוז נפגמים וממילא הטיפול לא מצליח.
    ד. מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
    - חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
    - כאבי ראש.
    - בחילה, כאבי בטן
    - קשיי הרדמות
    - יובש בפה
    - עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
    - טשטוש ראייה
    - דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
    - פריחה בעור
    - טיקים
    - עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.
    - מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי רטלין!!!!

נאוה
    09/11/2008

אני שמחה שאני לא היחידה שחושבת שאפשר ורצוי בלי רטלין מישהו פעם אבחן את המורים או את שיטת הלימוד? אני חושבת שכל ילד יכול ללמוד וכל אחד יש לו את השיטה שלו, יש לי ילדה בת 11 שהיתה מקבלת רטלין והפסקתי לה את זה מסיבה שהעליזות של הילדה נעלמה. אז שלא תהיה תלמידה מצויינת אבל שהעליזות שלה לא תעלם אף פעם. אנחנו לא רוצים רובוטים, רוצים ילדים, גם אם יש להם בעיות וגם אם מתקשרים כל יום מבית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר עדי אדר

שלומית
    11/11/2008

אבקש להבהיר לי הבהר היטב מה ההבדל בין ריטלין LA לבין SR. הלוא שניהם מושהים לשמונה שעות אם איני טועה? . ברצוני גם לציין כי למרות שאני אישית נגד תרופות ואף אנטיביוטיקה נמנעתי ליטול בעת מחלה, התחלתי ליטול ריטלין לפני כחודשיים וחיי השתנו מן הקצה אל הקצה. אני בת 53 ובזכות הריטלין הצלחתי ללמוד. חשבתי כל חיי שאיני מסוגלת ללמוד, ומסתבר כי הבעיה היתה קשב וריכוז. . לדעתי, מי שהמציא את הריטלין חייב לקבל פרס נובל ברפואה. זו המצאת המאה! וככל שעובר הזמן, התסכול מכך שלא גיליתי זאת קודם גובר. אבל אשתדל ליהנות מחצי הכוס המלאה :-) . צר לי שכל מיני גורמים בלתי אחראים (במיוחד כת ה"סיינטולוגיה") יוצאים חוצץ וממליצים "חלופות" של "לימודים" וגובים עשרות אלפי שקלים מאנשים תמימים. אבל אין אני רוצה להמשיך בנושא זה, כי אני מפחדת מהם. . בכל מקרה, אודה מאוד על התגובה ועל הבהרה לגבי שני הסוגים של הריטלין (וכן, אני יודעת כי ה-LA אינו כלול תמיד בסל הבריאות). . בברכה ובתודה מראש, שלומית נ"ב: פרס נובל כבר אמרתי? :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA וריטלין SR

ד``ר עדי אדר
    11/11/2008

שלומות לשלומית!
    ראשית אני מצטרף אליך למחמאות שאת מרעיפה על התרופה. כרופא אני נתקל אין ספור פעמים במצבים בהם איכות חייהם של ילדים, הורים ומבוגרים עם הפרעת קשב השתפרו בצורה דרמטית עם התחלת הטיפול בתרופה.

כמובן שאני מודע גם למגרעותיה וכן למסע ההסתה המתנהל על ידי גורמים שונים. למרות השימוש מזה עשרות שנים במיליוני מטופלים איני מכיר תרופה כה שנויה במחלוקת.

ולשאלתך- יש מספר הבדלים בין שני תכשירי הריטלין למרות שמשך זמן השפעתם דומה כ- 7-8 שעות (לעתים פחות....)..
    ריטלין LA הוא תכשיר דור שלישי - קפסולה בו גרגרים לשחרור מיידי ושחרור מושהה. כתוצאה מכך השחרור לדם הוא יותר מבודר עם פחות תופעות לוואי כולל התופעות של מה שמכונה רבאונד (התופעות לאחר שהשפעת התרופה חולפת).
    יתרון נוסף של התכשיר הוא שניתן לפזר את תוכן הקפסולה על סוגי מזונות שונים ובכך יש יתרון לילדים קטנים המתקשים לבלוע כדורים.
    השפעת ריטלין LA היא יותר עדינה ולהיות מורגשת פחות. לחילופין יש לציין כי גם לתכשיר זה יתכנו תופעות לוואי כולל תופעות לוואי משמעותיות (כאב בטן, חוסר תאבון ועוד).
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    סיגל
    02/11/2008

אני בכיתה י"ב ואובחנתי לפני כשנה כבעלת לקות למידה, פניתי למאבחן דידקטי כי לא הייתי מספיקה לסיים מבחנים והרגשתי תסכול בגלל הפער בין היכולות הגבוהות שלי לבין מה שקרה בפועל בזמן מבחן. יש לי 2 שאלות: 1. קל לי יותר להתרכז וללמוד למבחנים במתמטיקה למשל(שבהם הייתי מקבלת ציונים מאוד גבוהים) ואילו לנושאים שקשורים להבעה של מלל מילולי קשה לי יותר להתרכז בזמן למידה ועוד יותר קשה לי להצליח בזמן מבחן. האם יש הסבר לכך? 2. כפי שציינתי קודם, קשה לי להתרכז כשאני קוראת חומר למבחנים שאחרי זה אני צריכה "לשפוך" את הכל, (אבל בכיתה כשמסבירים אני מצליחה משום מה להשאר מרוכזת). כשאני יושבת בבית וקוראת אני מוצאת את עצמי נודדת במחשבות באמצע הלמידה או מתרכזת ברעשים חיצוניים. אם אני עושה הפסקה אפילו של חמש דקות נורא קשה לי לחזור להתרכז. שמעתי על תרופות כמו רטלין שעוזרות להתרכז אבל אני לא ממש נלהבת מהרעיון. האם יש שיטות אחרות מלבד תרופות? תודה מראש, סיגל.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אבחון בכיתה י"ב

ד``ר עדי אדר
    03/11/2008

שלום לך!

יש להבדיל בין לקויות למידה לבין הפרעת קשב וריכוז למרות שלעתים תכופות הן קיימות בשילוב.
    בהחלט ייתכנו פערים בין הכישורים במקצועות מתמטיים לבין מה שמכונה מקצועות מרובי מלל כגון ספרות, תנ"ך ועוד.
    לעתים תכופות אנשים עם הפרעות קשב "מסתדרים" טוב יותר במקצועות המתמטיים שהם יותר קונקרטיים ופחות כרוכים בקריאת טקסטים ארוכים הדורשים ריכוז והתמדה.
    אבחנה של הפרעת קשב מתבססת על קריטריונים מסוימים ולא רק על תחושה של "חוסר קשב" ולכן אם קיים חשד בכיוון זה צריך לבצע אבחון מקובל.
    בשלב הנוכחי של לימודייך בכיתה י"ב במידה ואכן יש לך הפרעת קשב אין ספק כי הטיפול היעיל והמהיר ביותר הוא טיפול תרופתי באחד מתכשירי הריטלין (קיימים טיפולים נוספים כגון טיפול פסיכולוגי).

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ADHD
    ענת
    29/10/2008

שלום לכם. מרוב עודף מידע בסוף יוצאים מבולבלים. ברצוני לשאול מס'' שאלות כדי לראות מול מה אני מתמודדת: 1. מהו אבחון כולל לקבל תוצאה האם יש לילד ADHD 2. מי מוסמך לתת תשובות ומי מוסמך לתת תרופות 3 מי בעצם עורך את האבחון והאם דרך קופת החולים, במקרה זה מכבי, יש המשך טיפול? מה זה בעצם המשך טיפול? איזה מעקב צריך? האם חייבים להיות "שייכים" לאיזושהי מרפאה פרטית או שניתן להסתפק בשירותי מכבי? מהי בדיקת TOVA והאם חייבים לעבור אותה? אשמח אם תענה על שאלותי. תודה. ענת

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ADHD

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    29/10/2008

אבחון הפרעת קשב וריכוז הוא קליני בעיקרו. על המאבחן לאסוף את מירב המידע על המטופל ממספר גורמים: ההורים, מע' החינוך ,הילד עצמו וכו'. זאת באמצעות דפי תישאול כלליים והן מכוונים כגון שאלון קונרס. 2. פגישת איבחון עם המטופל ועם הוריו-ביחד ולחוד. כולל בדיקה נוירולוגית. 3. שימוש במבחנים ממוחשבים לפי שיקול דעתו של המאבחן כגון מבחן TOVA או BRC .
    4. הערכה פסיכולוגית /ריגשית.
    מוסמכים לאבחן ולטפל רופאים שהוסמכו לכך ע"י מחלקת מקצועות במשרד הבריאות: פסיכיאטרים,נוירולוגים ילדים,רופאי ילדים מומחים שהוסמכו לכך לאחר קורס ועמידה בבחינה.
    המעקב יכול להיעשות ע"י הרופא המטפל לפי יכולתו המקצועית או ע"י הרופא המאבחן. המעקב צריך להיות רצוף בעיקר בתחילת הטיפול ובהמשך יש צורך במעקב כל 4-6 חודשים בהתאם למצב המטופל.
    כאמור אין חובה לעבור מבחן טובה .
    למכבי יש מרפאות יעודיות אך אינני יודע פרטים על התור וכו".
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור איכות החיים של אוכלוסיית ADHD
    דורי
    28/10/2008

השאלה מופנית לבעלי המקצוע בתחום. תנאי מוקדם והכרחי לשיפור איכות החיים של אוכלוסיית ה- ADHD ולשיפור השתלבותם בחברה (עבודה + משפחה וכו) הינו איתור ראשוני של אותו ייחוד - שייש לו גם יתרונות בסיטואציות מסוימות במידה ואכן אתה מודה לתסמינים ומטפל בהם .האפשרות אכן לבטא את אותו יתרון יחסי שלך כ-ADHD : קרי : יצירתיות, אינטואיציה טובה ,כח רב , חריצות ועוד (במיוחד אצל מבוגרים ששרדו) מחייב בדיקה ואיתור מוקדם של הפרעת הקשב וזאת על מנת לנתב אותם למסלול ולדרך חיים שבה הם והחברה יפיקו את המירב. היות וההנחה הבסיסית שמדובר בנכות - כמו קוצר ראייה ,אנ י סבור שהפתרון אמור להיות באפיקים דומים . נשאלת השאלה האם נעשה ניסיון ליצור רגולציה שבה בצמתי החלטה קריתיים של האדם תערך בדיקת טובה ,מובנית בתוך מערכת הבדיקות הכוללת לבחינת הנושא. הצמתים האופציונאלים הם: - בכניסה למערכת החינוך. - בתהליך הגיוס - בכניסה לאוניברסיטה - במכוני ההשמה. אני סבור שאמורה להיות שקיפות מוחלטת בנושא-ושניתן להתמודד עם הסטיגמה בתהליך של חינוך חברתי והצפת הנושא ולא הסתרתו - בסופו של דבר הסתרת הנושא יוצרת את הבעיתיות והסבל של אותה אוכלוסיהה. - יש לזכור כי מדובר ב10% בממוצע של האוכלוסיה שחלקה אינו מפיק את הפוטנציאל שבו עד לאיתור ה- ADHD.לעיתים אי אתור הפרעת הקשב מביא את חלק מאנשי המקצוע בתחום לייחס לאותו אדם אבחון אישיותי לא רלבניטי שעשוי אם השנים להופכו לכזה, מעיין נבואה שמגשימה את עצמה. אני מוכן להתגייס לנושא.(אני בן 49 ואובחנתי לפני חודש ).

הוספת תגובה

• שיפור איכות

ד``ר אריה בקלו
    28/10/2008

גישתך בהחלט מעניינת, ואני חושב שלא ירחק היום שבו הכיוון שאתה מעלה יתפוס מקום של כבוד.
    כבר היום ה מודעות עולה וההתיחסות בכללית משתנה בהתאם. אני לא שלם עם הגדרתך שמדובר בנכות, שהרי מדובר בהפרעה על רקע ביולוגי מוחי שניתנת לתיקון .
    מבדקי TOVA אינם אמינים מספיק אך ישנם מבדקים רחבים יותר כגון BRC שנותנים היבט רחב יותר הן להפרעה והן לתחומי תפקוד אחרים. אני בהחלט תומך ברעיון שלך שמבחן כזה יהיה חלק מהערכה כוללת של יכולות האדם בצמתי חיים חשובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסבירים לילד מהוא ADHD
    חגית
    26/10/2008

שלום רב, אשמח ליעוץ איך להסביר לילד בן 8 מהי תסמונת ADHD בדרך שהוא יבין ובצורה חיובית ומעצימה ומחזקת. היכן אפשר למצוא מאמר בנושא זה? תודה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    איך מסבירים לילד מהוא ADHD

הוספת תגובה

• הסבר

ד``ר אריה בקלו
    28/10/2008

להסביר בפשטות. לשאול את הילד אם הוא מבין מה מפריע לו ולהסביר שאנחנו מבינים אותו, יודעים שיש בעיה ,נאבחן אותה ונדע לתת לה מענה כך שהוא לא יסבול ממנה ויהיה ככל הילדים. בצורה דומה אנו מסבירים לילד על הצורך לקבל תרופה המכונה "ריכוזון" שתעזור לו להתגבר על בעיית הריכוז ולתפקד ככל הילדים בכיתה.
    יש כל כך הרבה ספרים ומאמרים בנושא שאינני יודע להיכן לכוון. שיטוט פשוט באתרים תוך ציון הכותרת תעזור לך למצוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא ספר חדש האיידי אייצ'די שלי לילד

חגית
    02/11/2008

תודה, ספר חדש יצא לילדים האיידי אייצ'די שלי - מומלץ חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באתר "חסון" אינפורמציה נוספת

חנן
    20/11/2008

מה מסתירים על מקור העליה המטורפת במספר הנפגעים בADD ו ADHD יועיל לחקור את המקור! כנסו לאתר "חסון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרות בנושא

נאוה
    09/11/2008

יש ספר מצויים שנקרא עצור, מורידים הילוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסחות ריכוז יתר ללא בעיה לשבת
    רפול
    24/10/2008

בתי ילדה בתחילת גיל העשרה תלמידה טובה קוראת המון ולאורך זמן אין לה "קוצים" אבל מצד שני היא לא תמיד כאן היא מסוגלת להיות בחדר להיות נוכחת בשיחה ולא לשמוע אותה כאילו היא לא כאן המחשבות רצות אצלה והיא לעיתים רבות לא מתרכזת במה שקורה מסביב. אנו חשים שזה גורם לה למצבים מביכים חברתית ועתה שעלתה לחטיבה יפריע לה ללימודים. מה עושים למי פונים היכן מאבחנים את הבעיה ומה ניתן לעשות לפתרונה. תודה רפול

הוספת תגובה

• מוסחות

ד``ר אריה בקלו
    25/10/2008

להפרעת קשב וריכוז מספר פנים. מוסחות הינה אחת מהם . יש צורך במספר קריטריונים כדי לאשר את האבחנה ואת זה רצוי לעשות במסגרת איבחון מסודר שגם יקבע בהמשך את צורת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קשב וריכוז בעזרת מבחן טובה
    גלילית
    22/10/2008

האם יתכן מצב שבו תוצאות מבחן טובה מורות על הפרעת קשב כשבפועל אין בעית קשב וריכוז (על פי אבחון הנוירולוגית) עד כמה ניתן להסתמך על מבחן זה?

הוספת תגובה

• טובה

ד``ר אריה בקלו
    25/10/2008

למבחן טובה יש כ 30% טעות. וזה לא מעט. יש לא מעט מאבחנים שנמנעים משימוש במבחן הזה.
    בכל מקרה האיבחון הוא קליני בעיקרו(של הרופא המאבחן) והמבחנים השונים כגון טובה משמשים רק ככלי עזר בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה על ריטלין + 2 שאלות
    נועה
    22/10/2008

שלום, אני בת 32 אקדמאית, עצמאית, חברותית... אני נשמעת כמו התחלה של כרטיס באתר הכרויות. לאחרונה לאחר ששמעתי מישהי מתארת את הקשיים שלה והאבחון שלה כ- ADD הבנתי שמה שהחשבתי כל חיי כ"אופי" שלי שכלל חולמנות, עצלות, שכחנות, עצבנות וכו', הוא למעשה חלק מהפרעה בשם ADD שעד אותו היום שייכתי לילדים היפראקטיביים בלבד. שלחתי את עצמי לפסיכיאטר מאבחן (וכאן אני רוצה להמליץ לכל מי שזקוק לאבחון פשוט לחפש במסגרת הקופה שלו פסיכיאטר מומחה בהפרעות קשב ולגשת אליו במסגרת יעוץ רופא מומחה. זה מה שאני עשיתי ומה שאמור היה לעלות במכון אבחון 1200 ש"ח, עלה לי בסוף היום 100 ש" בלבד). הפסיכיאטר אישר את החשדות שלי והמליץ על 72 מ"ג קונצרטה כשעלי להתחיל עם 54 מ"ג למשך שבוע אחד ואם אין בעיות מיוחדות להעלות למינון ל-72 המיועד. אתמול היתה הפעם הראשונה שלי על קונצרטה. אני חייבת לציין שהתחושה היתה מוזרה מאוד. כן, הרגשתי קצת בבועה שכן מה שהיה בד"כ מרגיז אותי, לא הפריע לי. העברתי את כל היום כשאני נורא משועשעת מעצמי ומהתחושה של הרגעות, בלי לנזוף ולעקצץ 200 פעם בשעה כי הדברים שתמיד הציקו, לא ממש הפריעו. מצד אחד זה נחמד להרגיש רגוע, מצד שני התחושה היא כאילו מישהו אחר יושב בתוך העור שלך. אתה לא ממש אתה כי מי שאתה זה התגובות שלך לדברים ופה אני וכולם סביבי הרגשנו שוני קיצוני. דבר נוסף הוא השקט שאתה חש כשפתאום אין לך 399 מחשבות שמתרוצצות בראש בעת ובעונה אחת. הרגשתי קצת איך לומר "מפגרת" (וסליחה לכל מי שההגדרה הזו פוגעת בו, אני רק מנסה לבטא תחושה בצורה שתהיה הכי ברורה). אם בד"כ הראש שלך ואתה כתוצאה מזה מרגישים על כביש מהיר, פתאום התחושה היא של נהיגה על דרך עפר (בלי האבנים המציקות, אלא רק מבחינת המהירות). אם קודם כשניסיתי לקרוא במילה הראשונה העין היתה ישר "עפה" לסוף השורה וכתוצאה מזה הייתי קוראת כל שורה 3-4 פעמים, עכשיו מצאתי את עצמי קוראת כל מילה בנפרד, מה שהרגיש לי נורא איטי, אבל הפעם גם הבנתי וזכרתי הכל ישר על הפעם הראשונה. 2 שאלות: 1. האם כפי שאני מרגישה עם הקונצרטה מרגיש אדם "נורמלי" שלא לוקה ב-ADD או שזו תופעת לוואי, מינון לא נכון, סוג לא נכון של תרופה וכו'? אני פשוט לא יודעת אם אני אוהבת את התחושה כי אני מרגישה קצת זרה לעצמי ותוהה האם כדאי להמשיך וליטול את התרופה או להפסיק ולהמשיך כפי שתמיד הייתי. (פה אני צריכה לציין שהכי מפריע לי ה-ADD בעבודה ומה שאמור לקחת לי שעתיים יכול לקחת לי חודשים, דבר שמן הסתם גורם לתסכול והפסדים כספיים וכן השכחנות שלי שרק הולכת ומחמירה). 2. שאלה נוספת, מה ההמרה הנכונה של 72מ"ג קונצרטה לריטלין? ההוצאה נורא כבדה, בגלל שאני צריכה 2 מרשמים של 36 מ"ג על מנת להגיע למנה המומלצת, מה שיוצא 380 ש"ח לחודש. תודה מראש וסליחה על אריכות דברי.

הוספת תגובה

• עדכון

נועה
    22/10/2008

היום משום מה אני כמעט ולא מרגישה את השפעת הקונצרטה. זה נורא מוזר. זו סה"כ הפעם השניה שלי וכיון שכאב לי הראש ישר אחרי נטילת הקונצרטה, לקחתי אופטלגין. התחושה היום שונה לגמרי מהיום הראשון שם חשתי במעין בועה, רגועה ואיטית קצת, הפעם השוני מתחושה בלי קונצרטה לתחושה עם היא מאוד עדינה. דברים שתמיד עצבנו אותי מעצבנים אותי כרגיל (או אולי ממש טיפה פחות), הקריאה שלי דומה לקריאה הרגילה ורק אולי ממש ממש מעט איטית יותר מהרגיל ועוד. אולי זה המינון הנמוך? האם התרופה לא יוצאת מהמערכת לאחר כמה ביקורים בשרותים? יכול להיות שינוי כזה משמעותי מהפעם הראשונה לשניה? מה זה אומר???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לענות לי בבקשה?

נועה
    23/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה

ד``ר אריה בקלו
    25/10/2008

נועה שלום,
    ברור שיהיה שינוי מהותי בהרגשה לאחר שנים רבות בהן למדת להתמודד עם הבעיה למרות הקשיים.
    הריטלין הוא חומר כימי שבא למלא מעין חלל ריק במוח ולכן במקרה כמו שלך "עושה סדר" , אך במקרים שאין צורך הוא יעבוד בעודף על כל המשתמע מכך.
    תופעות לוואי יכולות להיות עם כל תרופה. מקובל בטיפול בריטלין להתחיל ממינון נמוך יותר ולהגיע בהדרגה למינון המתאים.
    יחס ההמרה הוא 30 מג ריטלין לקונסרטה 72 .
    בכל מקרה אני מציע לך להתיעץ שוב עם הרופא שאיבחן אותך ולהתאים את הטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה