מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז- ?אבירם21/10/2008
היי , אני שמעתי על התוכנה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז שנקראת " sharper-brain ", שקיימת בארץ כבר מספר שנים ןמשווקת ע"י חברה מסחרית אני מתלבט מאוד האם לקנות אותה , מצד אחד יכול מאוד להיות שתירגול שוטף בתוכנה יפחית בעית הקשב והריכוז , ומצד שני יש את המחיר הגבוה - כ- 1400 ש"ח ואף אולי תופעות לוואי שליליות עקב שימוש שוטף בתוכנה , 1) מישהו התנסה בתוכנה הזאת ? ( אם כן ,אשמח לקבל התרשמות וניסיון בעבודה איתה ) 2) מישהו שמע מידע אמין עלהשפעות אפקטיביות של שמוש בתוכנה הזאת ? 3) מה דעתכם , כדאי לנסות ? אשמח לקבל תשובה גם מהצוות וגם מאנשי הקהילה חג שמח אבירם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנה - ביופידבק?
חגית22/10/2008גם אני שאלתי בעניין התוכנה אך לא הצלחתי לדעת בבירור אם מדובר רק בעניין כלכלי לכל העוסקים בדבר או במלאכת קודש לילדים שלנו . בכל מצב בשעת משבר אני מוכנה להקריב הכל בשביל לטפל בבעיה ללא טיפול תרופתי . אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה לעשות . צר לי על עולם כלכלי . וחבל שאנחנו משלמים מחיר כבד . האם אפשר לקבל תשובה נייטרלית? לחלוטין אם תמצא כזאת תכתוב לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנת ביופידבק
ד``ר אריה בקלו22/10/2008כפי שכבר ציינתי בעבר ,אין לי אומנם ניסיון אישי עם התוכנה אך במקביל אני יודע שאין הוכחות של ממש על יעילותה. אני בטוח שישנם מקרים בהם היא מסייעת במידה מסוייימת כחלק מתפריט טיפול מלא ואישי. חבל שקיימת התנגדות עקרונית ולא הגיונית לטיפול התרופתי. תמיד תזכרו שבהפרעת קשב וריכוז יש דברים שרק התרופה יודעת לתקן ולא שום תחליף אחר!!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאריה19/10/2008
יש לי שאלה: כמה אחוז בערך מהאוכלוסיה סובלת מהרפעות קשב וריכוז, וכמה אחוז מהם בערך מטופלים על ידי תרופות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות
ד``ר אריה בקלו19/10/2008האמת היא שתלוי את מי שואלים. עד לפני מספר שנים דיברו על 3-7 אחוזים מאוכלוסיית ילדי בית הספר. כיום , רוב החוקרים מאמינים שיש יותר והערכות נעות בין 5 ל 10 אחוזים.
כל זאת מיכוון שמשארים שרק כ 50% מאובחנים , ומבין המאובחנים רק כמחציתם מטופלים בתרופה. יוצא איפוא שרק כרבע מהסובלים מהפרעת קשב וריכוז מטופלים בתרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3אמא16/10/2008
בני בן 3. עבר אבחון אצל קלינאית תקשורת אשר אמרה כי: אין לו רכישה של האות ר' והוא לא יכול לחזור על 2 פקודות ברצף (יש לו שיבושי שפה והחלפת אותיות במילים) ואין לו יחיד/רבים היא אמרה שבגדול זה נורמלי אך ניתן לעבוד על זה. בינתיים עד לתור המיוחל לקלינאית התחלתי לעבוד איתו כל יום כשעה ורבע על דעת עצמי(על הגיית הר', אוצר מילים וחזרה על משפטים מורכבים-ואני מרגישה שיש שיפור... אני מציינת את כל זה משום שהיא הזכירה באיבחון שיש לו קצת "קשב" דבר שהבהיל אותי ולא שאלתי הרבה. ברצוני לשאול ולתאר לך את התנהגותו בתקווה שאולי תוכל אתה להסביר לי האם יש סימפטומים של קשב וריכוז לילד שלי. 1. הילד בגיל 3 אוהב לדבר ולמשוך את תשומת הלב (כלומר לחטוף דברים לאחים שלו ולצרוח/לבכות כשרוצים לקחת לו את זה. 2. הוא די תחמן, ממזר, יודע להחביא דברים. 3. הוא כל הזמן צריך להחזיק איזה חפץ קטן ביד (מכונית קטנה, חרוז, חתיכת נייר קטנה) 4. בייכן מתעקש לקבל את החפץ שחטף מהאחים בחזרה, לא מפסיק לבכות עד שיקבל או עד ששולחים אותו לחדר לעונש. 5. בגן הגננת סיפרה לי שפעם מילא בקבוק חול ושפך בתוך הגן כנ"ל עשה עם בקבוק מים. וגם פעם אחת משך את גליל הנייר טואלט בשירותים וזרק הכל לאסלה. (האם זה התנהגות קונדסית? או התנהגות שמאפייינת הפרעות קשב?) הדברים הטובים: 1. הוא כן אוהב לשבת וללמוד (לפעמים הוא רוצה לקום ושואל סיימנו? ואני אומרת עוד קצת והוא מסכים) ואנחנו יושבים ללמוד שעה ורבע (על צבעים,משחקי קופסא, חזרה על צלילים) 2. הוא לא ילד אלים והוא לא מרביץ 3. כשכועסים עליו ואומרים לא לא לעשות כך אני רואה שהוא מבין והוא מסכים איתי, אני רואה שהוא רגיש נפגע כשכועסים עליו. (הוא משפיל את הראש). 4. הוא פטפטן אך הדיבורים שלו לעניין וכן קשורים לסיטואציה. 5. הוא יושב לראות טלויזיה בשקט מבלי להיות תזזיתי, הוא כן אוהב לשחק במשחקי קופסא ומחכה לתור שלו. 6. הוא יותר מדי שובבון (עליז) וממזרון. הקלינאית קרא לו :"שועליסט" האם זהו תאור של ילד עם קשב וריכוז או משהוא מהקטגוריה של זה?האם התנהגותו נורמלית והוא פשוט ילד שובב? יש לו עוד 2 אחים בני 7 ו- 5 ושניהם מחוננים. מחכה לתשובתך בהקדם. אמא דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר אריה בקלו19/10/2008לא מקובל לאבחן ילד בגיל 3 ובטח שלא לקבוע אבחנה.
ניתן לומר על ילדך שישנם קווים מתאימים לאבחנה או שיש לילד טווחי קשב וריכוז נמוכים לגילו, אך כאמור זה לא אבחנתי. יתכן והבעיה היא התנהגותית, קבלת גבולות וכו'.
בכל מקרה לעבוד עם ילד בגיל 3 על בעיות בדיבור מעל שעה ברציפות זה בהחלט יותר מהנדרש.
את הנתונים שציינת על ילדך הייתי שומר בצד ומעלה אותם שוב בגיל 5-6 אם עדיין יהיו רלוונטיים, ועד אז אני ממליץ שתקבלי הדרכה והכוונה בנושא התנהגות וגבולות לילד שאולי רמת הציפיות ממנו גבוהה מידי לאור היותו אח צעיר ל 2 אחים מחוננים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירמי15/10/2008
שלום לכולם, אני בן 35 מאובחן כ-ADD ועברתי טיפולים רטלין לנגזרותיו הריטלין גורם לי לקור בכל הגוף (בתחילה בגפיים התחתונות ואח"כ כל הגוף) דבר כשלעצמו הפריע לי מאוד לריכוז האם מעבר לתוספים שרשומים כאן בפורום(אבץ, אומגה 3, שינוי תזונה, וחומצות אמינו לסוגיהם) יש טיפול נוסף שאתן יכולים להציע ? כי אני ניסיתי את רובם (של התוספים וגם שינוי תזונה- השפיע על ההרגשה הכללית לטובה אך לא על הקשב) בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירמי
ד``ר אריה בקלו16/10/2008תוספי מזון אינם תחליף לריטלין. ישנם מקרים בהם תוספי המזון עזרו במידה מסויימת ובאחרים לא.
אין לי מידע אמין בנושא. אינני מכיר מוצרים נוספים מעבר לאלו שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופידבק או ניופידבקחגית11/10/2008
האם יש יעילות בטיפול בניופידבק להפחתה משמעותית של הפרעת קשב וריכוז או שמראש זה תחום כלכלי בלבד ? אני מעוניינת להשתמש בשיטה זו לבתי בת ה 10 .קראתי הרבה בעניין זה אבל תמיד לצד התומכים יש את המתנגדים ואלו שכלל לא מכירים ולכן יש לנו קושי להחליט לבד . בשעת משבר כל אדם מעוניין לנסות הכל . אשמח אם תתייחס לשאלתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופידבק
ד``ר אריה בקלו11/10/2008למיטב ידיעתי , אין מחקר רפואי רציני המאשר שיפור משמעותי בהפרעת הקשב והריכוז. אני מניח שישנם מקרים בהם זה עוזר במקצת כחלק מטיפול יותר כולל. בטוח שזה עוזר לבעלי התוכנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמירב06/10/2008
שלום רב, הייתי מבקשת לדעת האם שמעתם על מכון אלבאום? והאם שווה לנסות בטיפול בבת שלי שם בנושא קשב וריכוז. זה נמצא ליד הבית שלנו וזה נוח וקרוב אבל אשמח לקבל חוות דעת תודה רבה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלבאום
ד``ר אריה בקלו09/10/2008שיטת אלבאום מוכרת לי . ניתן לקרוא עליה באתר שלהם.
בגדול ניתן לסווגם כשיטת טיפול לא תרופתית. לא הייתי מטפח ציפיות מוגזמות מידי.
תמיד לזכור שהטיפול בהפרעת קשב וריכוז מורכב יותר וצריך להיות תפור לכל ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי05/10/2008
שלום רב, האם ידוע על קשר בין הפרעות קשב וריכוז לבעיות נפשיות כגון חרדה חברתית או דיכאון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחלואה נילווית
ד``ר אריה בקלו06/10/2008תמי שלום
לכ 75% מהסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית.
כ 10% סובלים גם מבעיות דכאון , כ 15% סובלים גם מחרדות.
באיבחון ההפרעה חשוב להתיחס גם לתחלואה הנילווית שבחלק מהמקרים היא הסימן הקליני הראשון המזהה את החשד להפרעת הקשב.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טובה עם ריטליןגילי05/10/2008
בני בן 9 והוא ילד נבון ועדין,יש לו תעודה טובה לאחר מאמצים שהוא עושה ש"ב שלוקח לו להכין שעה וחצי במקום חצי שעה.כי הוא מורח את זמן..וגם הוא לא כ"כ משתלב בחברה.. ולכן עשה 2 בדיקות טובה.ברצוני לשאול בבדיקה ראשונה התבצעה כרגיל ובבדיקה שניה עם ריטלין עם אוזניות! המאבחנת לא אמרה לי כלום מה היא הולכת לעשות לו.. רק נודע לי מהבן שלי שסיפר ששמה לו אוזניות..למה אמור להתבצע עם אוזניות?!?אודה על תשובה על אוזניות אם זה מקובל אצל כולם?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טובה
ד``ר אריה בקלו05/10/2008גילי שלום.
בדיקת טובה הינה בדיקה ממוחשבת. התוכנה אחידה. תנאי הביצוע יכולים להשתנות . מקובל שהילד המבצע נמצא בסביבה חסרת גרויים חיצוניים. אוזניות או לא הן לשיקול המבצע.
בברכה
ד"ר בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למשתתפי הפורום!ד``ר עדי אדר04/10/2008
לחברי הפורום שלום!
אני רוצה לאחר לכולם שנה טובה , צום קל וכן גמר חתימה טובה.
עד תאריך 22/10/08 אשהה עם משפחתי בארה"ב.
בהעדרי דר' בקלו יענה לשאלותיכם, כמובן על פי הזמן אשר יעמוד לרשותו בתקופת החגים.
ושוב שנה טוב לכולם.
בברכה!
דר' עדי אדר
דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום מדהים
סיגל21/02/2009היום במקרה גיליתי את הפורום שלכם וזה דבר מדהים שיש עם מי לדבר מבלי להכיר פשטו לקבל חוות דעת מהורים שאיתי באותה צלחת וממומחים מהתחום שעונים בכנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלות במסגרת בית הספרטובה03/10/2008
רציתי לדעת היכן וכיצד ניתן לברר מהן ההקלות שילדים מקבלים במהלך השיעור בביה"ס. הכוונה איננה להקלות במבחנים, אלא תוך כדי השיעור. קורה לא אחת שביתי לא מספיקה להעתיק מהלוח, לא מספיקה להתארגן תוך כדי השיעור, וכו' , וכך מאבדת ריכוז וביטחון. האם ביה"ס מחוייב לתת מענה לילדים כאלו שעברו אבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלות במסגרת בית הספר
ד``ר עדי אדר04/10/2008שלום לשלום לך!
בעיקרון נושא ההתאמות (זהו השם הנכון ולא הקלות....) מרוכז על ידי היועצות החינוכיות. חלק מההתאמות ניתנות בסמכות בית הספר וחלקן טעונות ביצוע אבחון על ידי מאבחנת דידקטית או פסיכולוגית חינוכית.
גם רופא רשאי להמליץ על התאמות הכרוכות להפרעה ספציפית רפואית.
יש לציין כי בית הספר לא חייב לקבל התאמות אלא לאחר אישור של הועדה הפדגוגית של בית הספר. יש בכך הגיון רב כי קיימת הצפה והגזמה בהתאמות ניתנות לתלמידים, כמובן בחלקן מוצדקות אבל בחלקן לא מוצדקות ואף יוצרות אי שוויון בין תלמידים שונים.
בברכה!
דר' עדי אדר
דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלות
סיגל21/02/2009בני קיבל הקלות מהסוג שאת מתארת כבר מכיתה ג' (הקראת שאלות בזמן מבחן, ליווי צמוד בחשבון תוספת זמן, התבודדות במהלך מבחנים בחשבון ואנגלית) לאחר אחבון פסיכודידקטי שציין בהמלצות חד משמעי מה מגיע לו. לא היה קל להוציא זאת מהנהלת בטענה שאין לה המשאבים אבל צריך לעמוד על מה שמגיע לילדינו בייחוד אם הילד עבר אבחון וצויין הכל בהמלצות (מנהלת ב"ס מחוייבת להתייחס להמלצות של אבחון מקצועי מכל סוג שנעשה במסגרת מוכרת (לא משנה אם פרטי או עירוני או דרך קופ"ח) בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונסרטה ושרות צבאיעדנה01/10/2008
שלום רב! בני, בן 17.5, תלמיד י"ב, לקוי למידה, ומאובחן ע"י ד"ר אדר כבעל הפרעת קשב וריכוז. נוטל קונסרטה 54 מ"ג והצהיר על כך בלשכת הגיוס בצו הראשון.(מספר מחבריו המאובחנים כנ"ל אף הם, לא הצהירו על כך בלשכת הגיוס). בני רוצה מאד להתקבל לאחת מיחידות העילית בצבא ומכיון שעד כה לא קיבל זימון כלשהו, חושש שלא יקבל ואו לא יתקבל עקב הצהרתו. האם יש מידע על כך? תודה רבה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונסרטה ושרות צבאי
ד``ר עדי אדר01/10/2008שלום לך!
איני יכול כמובן לספק מידע מדויק ולמעשה רק גורמי הצבא יכולים לספק מידע זה.
עם זאת למיטב ידיעתי, כיום , כאשר מצהירים כי נטילת התרופה היא לצרכי לימודים בלבד אין בכך כדי להוריד פרופיל.
ניתן לבודק נושא זה בצורה מדויקת מול גורמי הצבא - מפקדת קצין רפואה ראשי - ענף מיון רפואי.
בברכת שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין כן או לא?שלי24/09/2008
שלום רב! בני בן 7, אובחן כסובל מ-ADHD . הומלץ ע"י נוירולוג ילדים טיפול בקונצרטה 18 מ"ג. בעלי מסרב בתוקף שהילד יקבל ריטלין. אני דווקא חושבת שזה הכרח בשבילו, ובשביל המשפחה שלנו (שפעילות היתר של הבן משגעת את כולנו). עשיתי ויתור מסויים בכך שהסכמתי לטפל בילד בטיפול הומואפטי אצל רופאה שהבטיחה כי היא מומחית לעניין, אולם הטיפול כולו היה רק בזבוז כסף רב ולא תרם במאום לבננו. המורה התקשרה שוב השבוע, מדווחת על החמרה אצל הילד, בהשוואה לכתה ב'. בעלי עומד על שלו. איך לעזאזל פותרים בעייה כזו? אני פשוט אובדת עצות. אנחנו רבים על הנושא בלי סוף. והילד... נשאר ללא פתרון. אשמח לעצה כלשהיא. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן לריטלין
ד``ר אריה בקלו26/09/2008שלום שלי,
ההתנגדות לריטלין מוכרת לי ממקרים לא מעטים לצערי, והיא מבוססת ברובה על אינפורמציה לא מדויקת ובחלקה אף שיקרית המופצת ע"י גורמים אינטרסנטיים או סתם חסרי ידע.
כדי לנסות ולפתור את הויכוח בינכם , יש צורך ששניכם תקראו מידע רפואי אמיתי על התרופה (כזו המופצת ע"י משרד הבריאות) ושם תגלו שמדובר בתרופה מאוד ותיקה ,מעל 50 שנות שימוש,יעילה בכ% 85 מהמטופלים עם תופאות לואי שברובן לא קשות. בכל מקרה , ליווי רפואי מתאים יכול לנטרל ולמנוע תופאות לא רצויות. כל זאת ,כמובן, רק אם התרופה ניתנת למי שבאמת זקוק לה ,ובנכם כנראה אחד מהם!
הומאופטיה ושאר עשבים לא עזרו ,לא עוזרים ולא יעזרו בטיפול בהפרעת קשב וריכוז! מדובר בחסר של חומר כימי במוח שהריטלין פותר את הבעיה.
אפשר להעזר בטיפול גם בשיטות משלימות כגון מאמנות אישית, טיפול ריגשי, חוגי ספורט וכו' אבל יש לזכור שהחלק העיקרי בטיפול הוא הריטלין.
אם יש חשש מטיפול ארוך טווח(קונסרטה), ניתן להתחיל עם הריטלין 10 שעובד עד 4 שעות.
מקווה שעזרתי
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר
אא26/03/2009
אני אגיד לך מי זורע את הרעל נגד התפתחותם של הילדים אצלי למשל היו הסיינטולוגים למיניהם
הומאופתאים למיניהם אבל הם לא התמודדו עם המצב של הפשיעה של הבן שלי רק אני
והמשטרה.
הסיינטולוגים הם הכי גרועים ואחריהם גם הומאופת שהופיע עם ד"ר אדר בטלויזיה.
איני רוצה לנקוב בשמו.
הרי ידוע כמה שהילד יותר אינטלגנטי עם ההפרעה של ADHD הוא יותר מהר יגיע לפשיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי להבין מה עובר על בנך ולהקלעליו
חגית11/10/2008תבדקי אופציות אחרות תחקרי באינטרנט אל תחשבי רק לצד המורים . המורים רוצים שקט בכיתה ולא מעניין אותם כלום . תביני שהבן שלך זקוק ליותר משאר בני המפשחה ותנסי להגיע לנקודת העזרה לבנך ז"א ברגעי הקושי למצוא לו פיתרון עם המורה והיועצת מקום להירגע וכו.. רק אחרי שתנסי הכול תפני לרפואה שגם כך קיימת . אגב הריטלין נראה לי בבית לא יגרום לך לשקט שהרי הוא פג אחרי 4 שעות . אני עם בעלך . בהצלחה לכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא למורים
סיגל21/02/2009אל תעשי שום דבר לרצות את המורים או את מערכת החינוך. כל צעד צריך להיות לטובת הבן שלך בלבד. התחילי עם מעקב מה קורה בבית הספר והאם הוא שעיר לעזאזל ככה סתם . תההי קשובה ומעודדת לצרכים שלו את המשענת העיקרת שלו ועלייך הוא סומך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לריטלין
גלי22/02/2009יש לי ילד בן 7 הובחן ע"י פסיכיאטרית כאפרקטיב, וקשב וריכוז! הוחלט לתת לו ריטלין 10 לשעות בה"ס יחד עם קונסרטה. מאוד פחדתי מהכדור.תאמיני או לא מה לא ניסיתי , בבה"ס הילד מדהים, בבית אנחנו נהנים מאיכות חיים, הילד מסוגל להתחבר לילדים אחרים, לראות טלויזיה מחשב חוגים ועוד.... על תחשבי עליך או על בעלך תחשבי על הילד וכמו כן על עתידו!!!!!! שיהיה בהצלחה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לריטלין
כוכי24/02/2009יש לי ילדה בת 10 שהפרעות הקשב והריכוז הופנו בכיתה א' וגם אני כמו בעלך סרבתי בהתחלה לתת לה ריטלין. אבל כשראיתי שהילדה לא לומדת והגיעו המון תלונות מבית הספר נתתי לך את הריטלין. היום היא בכיתה ד' עם ציונים מעולים והיא ילדה מאוד אהודה וחביבה עם המון חברים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין - כן
מיכל24/03/2009את לא מרצה את המורים אלא עושה טוב לבן שלך. כדי לעקוף את ההתנגדויות והחששות- לכי ביחד עם בעלך והילד לאבחון שבעלך ישמע את הרופא ויגיד הכל ויקבל תשובות ישירות (לא ממך). א"כ תנסי פשרה של "10 ימים לנסיון". תראו את ההבדל. האחיין שלי ביקש בעצמו את התרופה - הוא מרגיש טוב יותר כשהוא בשליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהADHD
אא26/03/2009שלום לך ,
תשאלי את בעלך המסרב האם - אם לילד היתה בעיית לב הוא גם היה מסרב לתת לו טיפול ?
ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי בזמנו שהיא היתה תובעת את ההורים בבית המשפט
שמסרבים לתת רטלין שהורים אלו מפריעים לילדים שלהם להתפתח רגשית, נפשית ושכלית
ואותי היתה מכניסה למאסר ל 10 שנים.
תגידי לבעלך בבקשה שלא תתנסו בחוויה שאני התנסיתי ושיתן לילד שלו את הטיפול הטוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין
אא26/03/2009שלום לשלי
תשאלי את בעלך האם היה לילד בעיית לב הוא לא היה מטופל ?
בזמנו ד"ר נעמי עמיר ז"ל מירושלים אמרה לי שהיא היתה מכניסה לכלא הורים שמסררבים לתת
לילד רטלין כמו על סעיף כמו הפרעה לילד להתפתח מבחינה נפשית, רגשית ושכלית.
אני לא מציעה לכם לעבור את מה שאני עברתי עם בני ולתת לילד את הטיפול הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי ליפנות?דניאל23/09/2008
אני בן 30 לפי דעתי יש לי בעיות ריכוז אני עובד עם כל עבודה בשטח כל היום מאבד כלים לא זוכר איפה הנחתי ליפני דקה כלי מסויים שוכח כלי עבודה בשטח מרגיש כל הזמן חצי"מעופף" גם שהיתי תלמיד לא היתי יכול לשבת ללמוד בלי לקום 20 פעם מכל מיני סיבות היתי מיתאמץ מאוד לשבת ולהיתרכז היתי רוצה לדעת מה אני צריך לעשות בשביל לטפל בזה נ.ב אני סובל ממיגרנות האם ריטלין יכול להשפיע על המיגרנות לטובה או לרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות
ד``ר אריה בקלו24/09/2008שלום דניאל
לפי מה שאתה מתאר ,יתכן והחשד שלך נכון.
אני מציע לך לפנות לאיבחון הפרעת קשב וריכוז אצל רופא מוסמך עם ניסיון טיפול גם במבוגרים, ויש כאלו .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות סטריאוטיפיותשרונה17/09/2008
בני בן 10. מאז שהיה קטן, כשהוא מתלהב או מתרגש (מספר משהו או משחק במחשב) הוא עושה ככה: כל הגוף שלו נמתח, הוא "עולה על קצות האצבעות", מנפנף קצרות בידיים ופוער את הפה בצורה מוזרה. לילד אין לקות על הרצף האוטיסטי. יש חשד ל-ADHD (בבירור כרגע). נכון שבמשך השנים המינון של ה"פירפורים" הללו פחת - אך עדיין הוא עושה זאת מדי יום. קראתי במספר מקורות שמדובר במשהו שחולף עם הגיל, אך עד מתי?????? אנחנו משתדלים לא להעיר לו אבל זה כבר מטריד, מביך ומדאיג. ילדים (ומבוגרים) נרתעים ממנו בגלל זה, וברור למה. אם מסבים את תשומת ליבו לכך הוא אומר ש"יוצא לי", "אני מרגיש כמו רובוט שלמישהו אחר יש את השלט", "זה לוחץ לי בגוף ואני חייב לשחרר". נראה לי שזה פוגע בבטחונו העצמי ובתפקודו החברתי. מדובר בילד נבון וחברותי שנפגע מדחיית הסביבה ושואל אותי אם הוא משוגע ולמה הוא לא יכול להפסיק את זה... כרגע באבחון ל-ADHD ודיברתי על זה עם הפסיכיאטרית. היא אומרת שהוא "ילד אורגני" (מה זה? יש גם ילדים אנאורגניים?...) ואין מה לעשות, זה חלק ממנו. קשה לי לקבל ולהבין זאת. מה קורה לו? אפשר לעזור לו? זה יכול להיות קשור ל-ADHD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות סטריאוטיפיות
ד``ר אריה בקלו20/09/2008שי שלום,
אני מבין שאתם מתמודדים עם בעיה לא פשוטה. ממה שאתה מתאר עולה חשד לתנועות המזכירות בעיית טיקים. האם זה נבדק והאם נשללה תסמונת טורט? אנו יודעים שכ 50% מהלוקים בתסמונת טורט יש גם הפרעת קשב וריכוז, לעומת זאת רק ל 10% מהלוקים בהפרעת קשב וריכוז יש בעיית טיקים. כך שברור שמכל זוית שלא נסתכל על הבעיה, יש קשר בין הדברים. לבנך יש כנראה בעיה בתחום התקשורת שעדיין לא הוגדרה כראוי וזה כנראה המפתח להצלחת הטיפול. בנוגע לטיקים (אם זאת הבעיה?)- 2/3 חולפים עם הגיל כך שיש מקום לאופטימיות.
אינני יודע מה זה ילד אורגני, אולי הכוונה לבעיה שמקורה אורגני??
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סביר שזה טיקים
שרונה20/09/2008ואין שום בעיה בתחום התקשורת. לכן העליתי את השאלה כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHD רק בבית???????שרונה17/09/2008
שלום רב. בני בן 9, כיתה ג'. בבית הילד מציג התנהגות ADHDית לעילא ולעילא: "קוצים בטוסיק" ו"מנוע שלא נח לרגע": מתרוצץ ללא הפסקה, מדבר ומדבר ומדבר - ולא נותן לאחרים להשחיל מילה, מקפץ, מתגלגל, מטפס, מציק לכל מה שזז, אימפולסיבי מאוד, הכנת שיעורי הבית לוקחת שעות ארוכות (הוא צריך שיישבו לידו וידרבנו אותו כל הזמן, וגם עם זה הוא חולם המון או קם וקופץ, או שיש לו משהו "נורא חשוב" לספר...). כל דבר צריך להגיד לו 5 פעמים ורק חלק קטן מהדברים יתבצע... לא מאורגן, לאמסודר, שכחן ומבולבל (כמה פעמים יצא מהבית ללא תיק ביה"ס!). כל הזמן בהילוך גבוה ומתיש את כולנו. בכיתה, לעומת זאת, המורה לא מבינה על מה אני מדברת; היא אומנם מורה חדשה אבל ביקשתי ממנה לשים לב מה קורה איתו. היא טוענת שהוא יושב יפה, ממושמע, לא מציק ולא מפריע, עובד יפה. היא אומנם רואה לא מעט קטעים של "ניתוק ובהייה בחלל" עם או בלי התעסקות בחפצים (מחק, עיפרון, מספריים..). הם יושבים בקבוצות ולפעמים הוא בכלל לא מסתכל אליה, אבל כשהיא שואלת אותו, מסתבר שהוא יודע על מה היא דיברה... שהוא הקשיב והבין.... איך זה יכול להיות? הייתכן שילד עם ADHD יוכל לרסן את עצמו עד כדי כך בכיתה, ובבית להיות כל-כך היפר, מוסח ולא קשוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
שרונה17/09/2008על סמך התמונה בבית, פחדנו לשלוח אותו ככה לביה"ס והילד עבר TOVA ומתפקוד נמוך מאוד, עלה עם ריטלין בתפקודי הקשב עד כדי "יציאה מהגרף". אולם, ניסיונות טיפול בריטלין הרעו מאוד את תפקודו בכיתה - הוא פשוט הפך לילד "בתוך בועה" על כל המשתמע מכך. בקושי זז ועובד בכיתה. לא עונה כשמדברים איתו - OUT מוחלט. גם הופיעו חרדות על גבול הפסיכוזה. אז, הוא היה עם תסמיני ADD מובהקים יותר בכיתה... ניסינו ריטלין רגיל, קונסרטה, LA במינונים שונים - כל פעם למשך מס' חודשים ולבסוף נואשנו, ואנחנו תוהים; אולי האבחנה מוטעית?... הייתכן כי ה-TOVA הראתה שיפור כזה בתפקודיו ואין לו הפרעה? יש אפשרות אחרת להסביר מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בבית
ד``ר אריה בקלו20/09/2008ילדים עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטביות כפי שמצטייר בנך מהתאור, יכולים בהחלט להתנהג בצורה שונה בין המסגרות.במקרים רבים הם מגייסים את עצמם לשעות בית הספר ואז כשמגיעים הביתה פשוט נגמרת הבטריה, אין מורא מהמורה ולכן אפשר להתפרק. בנוסף יש לקחת בחשבון שתחילת שנה היא תמיד יותר חיובית בעקבות מנוחת הקיץ ומילוי המצברים. אם התופעה תמשך במלוא קיצוניותה ,כפי שתואר , הרי שיש לדעתי לבצע הערכה חוזרת הן של האבחנה והן של הטיפול. חשוב לזכור שמבחן TOVA איננו אבחנתי אלא משמש רק ככלי עזר במכלול מרכיבי האבחנה! לדוגמא, יש ילדים שמצליחים לעבור את מבחן TOVA אך עדיין מתגלים כ ADHD במבחן BRC שהוא מבחן רחב יותר בהיקפו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFDS
שרונה21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפר רק בבית
סיגל21/02/2009בני בן 11 וחצי ויש אצלי את אותה התופעה. דיברתי עם הפסיכיאטרית וזו אמרה שזה נורמלי. הילד מרגיש בבית כמו שצריך להרגיש בבית ומוציא הכל עלינו. ההתמודדות לא קלה. גם הוא משגע כל מה שזז בייחוד את הכלבה כנראה בכלל שרק עליה הוא יכול השאר מחזירים לו. בכל אופן אשמח לשמוע איך את מתמודדת ולקבל טיפ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)