פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה ורטלין
    שרית
    03/05/2008

רציתי לדעת מה ההבדל בינהם ומה מהם עדיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה ורטלין

הוספת תגובה

• קונצרטה וריטלין

ד``ר עדי אדר
    04/05/2008

שלום לך!

אין הבדל בין קונצרטה לריטלין. החומר הפעיל זהה.
    קונצרטה היא למעשה ריטלין דור שלישי המאפשר שחרור איטי ומבוקר למשך כ- 12 שעות. אופי השחרור מקטין בד"כ את תופעות הלוואי כולל אפשרות לרבאונד אשר מופיע לאחר חלוף השפעת התרופה.
    מנסיוני גם לקונצרטה לא חסרות תופעות לוואי....

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדיסלקציה
    יובל
    03/05/2008

האם יכול להיות מצב בו אדם שאובחן כסובל מדיסלקציה אינו סובל מהפרעת קשב וריכוז אלא רק מלקות הלמידה הספציפית הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לדיסלקציה

הוספת תגובה

• התיתכן דיסלקציה ללא הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    04/05/2008

שלום לך!

כמובן!!!
    לא כל לקוי למידה גם לקוי קשב! בהחלט יתכן מצב של דיסלקציה עם תפקודי קשב תקינים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבלבלתי במיקום ההודעה -איזה איבחון
    ז'נה
    30/04/2008

בתי, בת 9 כמעת, יותר משנתיים מטופלת אצל נירולוג ילדים בשל הטיקים.היו לה המון טיקים של שרירים כמעט בכל הגוף והכי חמור טיק קולני - כיאלו היא מצוננת והיא נושפת בקול. מהתחלה הנירולוג נתן תרופה צימחית כלשהי, היא עזרה לתקופה קצרה, ולמרות עלייה במינון היא הפסיקה לעזור. הנירולוג עבר לתרופה Orap, אשר גם תוך כל שלושה חודשים עלינו במינון. היום היא מקבלת כדור וחצי ביום ויש לציין, שרוב הטיקים עברו, חלק נחלשו, וגם הטיק הקולני הפך ל"סביר" יותר. הילדה נחשבת לתלמידה טובה בבית ספר והמורה אף פעם לא התלוננה על תפקודה. יחד עם זאת, הילדה מתלוננת שלא מספיקה להעתיק מהלוח, היא לא זוכרת את לוח הכפל שלמדה בסוכות וידע אותו טוב - קיבלה במבחנים על לוח הכפל מעל 90.והיום כמעט לא זוכרת ומבקשת להשתמש במחשבון.הכתב שלה לא ברור ולא יציב -כל האותיות בגדלים שונים ולפעמים היא מחליפה את האותיות ג' ו-ז' וכועסת על עצמה על זה. מבחינה התנהגותית - יש לה התפרצויות זעם בלתי צפוים, היא עקשנית מאוד, תוקפנית,מתעצבנת בקלות, נעלבת בקלות ומעליבה בקלות. התנהגות כזו גורמת למריבות רבות בבית, ובמהלך המריבות הילדה לא מעט פעמים התבטאה במחשבות אובדניות -זה מפחיד לשמוע דברים כאלה מילדה בת 8-9 (ובכלל).המצב בבית הפך לבלתי אפשרי. מבחינה חברתית - בכיתה היא מרגישה שלא אוהבים אותה, למרות שבשנה שעברה ליום ההולדת שלה ביוני הגיעו כמעט כולם.יחד עם זאת אין לה חברים חוץ מחברה אחת בלבד שהיא שקטה ופסיבית. הילדה מפותחת מבחינה שכלית (גם מבחינה פיזית), יש לה היגיון מבריק והוש הומור מפותח ובוגר.
    אחרי הכול, אני מתלבטת על האיבחון. האם צריך? ואם כן, איזה? אבחון דידקטי? אבחון קליני נירולוגי? איבחון פסיכולוגי? אודה לך מאוד, ד"ר עדי, אם תענה לי על השאלות במידת האפשר.

הוספת תגובה

• איזה אבחון?

ד``ר עדי אדר
    04/05/2008

שלום לך!

אני מודה לך על השאלה המאוד מפורטת!
    ציינת במסר שלך מחשבות אובדניות כביכול! גם אם הן נאמרות בנימה מניפולטיבית דמונסטרטיבית זה מחייב בדיקה של פסיכאטר/ית ילדים ובמיוחד גם לאור שאר הקשיים ההתנהגותיים שאת מציינת.

יש מקום להתיעץ גם עם המורה והיועצת לגבי ביצוע אבחון פסיכו-דידקטי.

בשלב ראשון, אני ממליץ על הערכה פסיכיאטרית!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, ד"ר.

ז'נה
    05/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האזנה למוסיקה
    מירי
    29/04/2008

האם האזנה למוסיקה בזמן למידה יכולה להעלות את יכולת הריכוז?
    תודה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    האזנה למוסיקה

הוספת תגובה

• האזנה למוסיקה - כן או לא בזמן למידה

ד``ר עדי אדר
    29/04/2008

שלום לך!
    התשובה לשאלתך לא חד משמעית.
    מוסיקה מהווה גורם מסיח אשר עלול להוריד את הריכוז באנשים מסוימים.
    מאידך אנשים עם הפרעות קשב, משתעממים בקלות והם זקוקים לסביבה יותר מעניינת על מנת לתפקד במשימות משעממות, כגון למידה…..
    לכן מוסיקה יכולה לאפשר להם סביבת למידה יחסית מעניינת ובכך מאפשרת את העלייה ביכולת הריכוז והביצוע של משימות שונות.
    צריך למצוא את האיזון הנכון בין השמעת מוסיקה בזמן למידה לבין מניעת מצב בו היא הופכת לנושא העיקרי שמעסיק את המאזין (שמן הסתם צריך ללמוד באותו זמן…). כך למשל מאוד לא מומלץ שמיעת מוסיקה באוזניות, מוסיקה רועשת מדי וכו'.
    בסיכומו של דבר, התשובה לשאלתך היא אינדיבידואלית. אם את חשה כי המוסיקה עוזרת לך בריכוז אין בכך פסול וזאת בהסתייגות שצריך לשים לב אם היא לא גוזלת את עיקר משאבי הקשב בזמן נתון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מירי
    29/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזיקה כעזרה לריכוז

יונה שורק
    04/05/2008

פעם פעם... כשהייתי ילדה ואחר כך נערה - המוח שלי היה עסוק בדברים שהסיחו את דעתי (ללא הפרעת קשב...) והיה לי קשה להתרכז בנושאי הלימודים. כששמעתי מוזיקה בווליום מוגבר, זה אילץ אותי להתרכז עוד יותר מאשר באופן נורמלי, כך התגברתי על המחשבות שהתרוצצו והפריעו לי...

היום אין לי צורך במוזיקה, ויש לפעמים שמוזיקה מפריעה לי בריכוז.
    הכי מפריע לי... כשהמוזיקה שקטה, כזו שכאילו מרגיעה - אז... אותי היא מעצבנת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין או תחליף?
    עדי
    27/04/2008

שלום רב,

יש לי ילד כבן 5.5 אשר אובחן בהיפרקטיביות וחוסר קשב וריכוז והמליצו לי לתת לו ריטלין כבר בגיל הזה וכן קונצרטה בעתיד. עשיתי נסיון של חודשיים וזה היה בסדר אך יש לי רגשות מעורבים בכל נושא נתינת תרופה.

רציתי לדעת לגבי תחליף טבעי לטיפול בנושא, האם נטילת ויטמין אומגה 3 יכול להיות תחליף טוב לכך.

תודה, עדי

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין או תחליף?

הוספת תגובה

• ריטלין או תחליף?

ד``ר עדי אדר
    29/04/2008

השאלה הזוצצה כל הזמן ונשאלת לעתים תכופות.
    מחקרים רבים , מבוססים מדעית, לא הצליחו למצוא תרופות , חומרים טבעיים, ויטמינים, שמן דגים או חומרים אחרים המשמשים כתחליף אמיתי ובעל יעילות גבוהה כמו תכשירי הריטלין (ותרופות נוספות כגון אדרל, סטרטרה). במאבק על הכסף הגדול משוחררים תדיר לשוק הצרכני תכשירים שונים המבטיחים להורים הצלחה טיפולית. כתבות שונות, פרסומות ואמצעי שיווק רבים משכנעים את ההורים להוציא את מיטב כספם על תכשירים אופנתיים. אסור לשכוח כי חומרים טבעיים, הם לא בהכרח בריאים יותר!!!
    כיום רופאים רבים וטובים מנסים להתחיל טיפול באומגה 3 כאשר קיימת עדות מחקרית, אם כי לא עשירה, כי תתכן השפעה מסוימת על יכולת המיקוד והלמידה של הילדים בנטילת אומגה 3.
    אין פסול בניסיון להתחיל טיפול זה כאשר אני אישית מתרשם כי מידת היעילות של אומגה 3 לא גבוהה ולא מתקרבת לשיפור הנצפה בעקבות מתן תכשירי ריטלין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעשות אבחון לבדיקת קשב וריכוז?
    מון
    27/04/2008

לפני שנה בגן חובה,(5)הגננת המליצה לי לעשות בדיקת קשב וריכוז לביתי.הגננת אמרה שביתי לא כ"כ מרוכזת,מדברת עם הילדים האחרים. כששאלתי את רופא הילדים האם כדאי לעשות,הרופא אמר שהיא לא נראית עם הפרעת קשב וריכוז. מאז ביתי בכיתה א' והמורה לא מתלוננת על בעיות שכאלה. האם יש קריטריונים ברורים ע"מ לדעת האם ביתי צריכה לעבור אבחון שכזה?
    תודה רבה
    אמא .

הוספת תגובה

• האם לעשות אבחון לבדיקת קשב וריכוז?

ד``ר עדי אדר
    29/04/2008

שלום לך!
    הקריטריון לביצוע אבחון הוא מאוד פשוט. האם קיימת הפרעה תפקודית בתחומי למידה, התנהגות וריכוז בכיתה (או בבית)?
    על פי התיאור הקצר שלך המורה לא מציינת כיום כי קיימים קשיים תפקודיים של ביתך בבית הספר ולכן לפחות על פי כלל זה נראה כי ניתן להמתין ולארות ולהתרשם לגבי תפקודה בעתיד לפני החלטה על צורך בביצוע אבחון.
    עצם קיומה של הפרעת קשב לא מחייב אבחון. יש מקום לעשותו רק אם קיימים דיווחים כי הפעילות והתפקוד במישורי תפקוד שונים נפגעים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת לאיבחון?
    טל
    27/04/2008

שלום, אני בת 29 ותוהה האם ללכת לאיבחון להפרעות קשב וריכוז. רציתי לדעת האם התופעות שיש לי יכולות להעיד על ההפרעה או שהן תופעות טבעיות ובכלל "אין לי קייס". יש לי יכולת ריכוז גבוהה, אבל לא בכל הדברים. ישנם דברים שאני יכולה לעשות במשך שעות (בעיקר דברים שמתרחשים בהם דברים חדשים: קריאת ספר, גלישה באינטרנט) וישנם אחרים שאני צריכה להושיב את עצמי בכוח וגם אז כושר הריכוז שלי נמוך מאוד והסחות הדעת רבות. מאז שהייתי בבי"ס נהגתי לעשות עוד דברים תוך כדי השיעור: לצייר, לבהות החוצה ועוד. במקביל הייתי מקשיבה לנעשה בשיעור. המצב באוניברסיטה היה זהה. לאחרונה שמתי לב שאני צורכת חידושים: ריפרש בתדירות גבוהה, זיפזוף מהיר, עשיית מספר דברים במקביל, אי-סדר בפעולות שאני מבצעת ועוד. האם אלו דברים נורמלים או שהם יכולים להעיד על הפרעות קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ללכת לאיבחון?

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?.....

ד``ר עדי אדר
    29/04/2008

שלום לך!

כמובן שעל פי התיאור שלך לא ניתן לקבוע בוודאות אבחנה.
    עם זאת יש לציין כי הפרעת קשב באה לידי ביטויה במצבים חד גוניים, שאין בהם, ריגוש או חידוש. אנשים עם הפרעות קשב יכולים להיות מאוד מרוכזים בנושאים שמעניינים אותם ואין בכך כדי להעיד על יכולת הריכוז שלהם בסיטואציות אחרות כגון למידה.
    התיאור שאת מתארת עשוי להתאים לאפשרות זו כאשר את מתארת נטייה להשתעמם, צורך להתעסק בשרבוט על דפים, או לחילופין בהייה.
    יש מקום לבצע אבחון במידה ואת חשה כי המצב הנוכחי מהווה משום הפרעה לפעילות שלך בתחומים שונים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    שרונה
    24/04/2008

שלום ,אני בת 32

ללא כל ספק אני סובלת מבעיות קשב וריכוז,אמנם לא הובחנתי אף פעם יש לי סימפטומים של בעיות קשב וריכוז כמו מוסחות גבוהה,קושי בלקרוא ספר, קושי בארגון ,קושי בביטוי עצמי ,אני מרגישה שהכל מבולבל לי בראש ,מעבר מדבר לדבר,קושי בהתמקדות בדבר אחד, מה שהביא אותי בגילי לתסכול ענקי כי לא הגעתי להישיגים ולא רק זה ,גם נללוו לבעיות האלו בעיות נפשיות אחרות..
    אבחון יקר לי כרגע, השאלה היא האם נוירולוג יכול לאבחן ותת לי טיפול תרופתי?
    אודה לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון.....

דר' עדי אדר
    24/04/2008

שלום לך!

אבחון של הפרעות קשב מתבצע על ידי נוירולוגים או פסיכיאטרים .
    אבחון כזה לא חייב להעשות רק במכון פרטי.
    יש לדעת כי קיימת אבחנה מבדלת להפרעות קשב כולל הפרעות רגשיות וחשוב מאוד לעשות אבחון נכון.

עליך לדעת כי לעתים טיפול בריטלין עלול להחמיר בעיות רגשיות - לכן לעתים חיסכון זמני בכסף עלול להפוך לנושא מאוד יקר!

לכן חשוב מאוד לעשות אבחון מקצועי במסגרת פרטית או ציבורית - אני מאמין שבריאותך יקרה לך!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות לא מאובחנות
    לילי
    16/04/2008

שלום,

אני בחורה בת 28 שכבר המון שנים נחשבת מפוזרת, שכחנית ומעופפת. אני מודעת לכך שהתופעות הן די שכיחות, אבל שיכחה של דברים מאוד משמעותיים לי וחשובים, איבוד של דברים יקרי ערך, חוסר ריכוז בשיחות עם אנשים ועוד הפכו אותי מאוד מוטרדת מהנושא.
    אני צריכה לציין שלא תמיד יש לי בעיה של הקשבה או של ריכוז. אני מסוגלת להתרכז בסרט/ ספר או בישיבות בעבודה אבל הרבה פעמים אומרים לי דברים ואני שוכחת, אני לא זוכרת דברים שאני צריכה לעשות וכדומה. חבר שלי טוען שאני עצלנית ולכן לא מתאמצת להיות יותר מאורגנת אבל אני חוששת שזה יותר מזה.
    רציתי לדעת האם יש סיבה ללכת להיבדק? ואם לא, האם יש דרך טובה לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות לא מאובחנות

הוספת תגובה

• לבצע אבחון? זו השאלה.....

דר' עדי אדר
    16/04/2008

שלום לך!
    כמובן שיש לך סיבה ללכת ולהיבדק! את הרי מוטרדת ממצבך וזו סיבה טובה לבצע אבחון. קיימת אבחנה מבדלת של גורמים העלולים לגרום למצב שתארת אך בכל מקרה אם את מתקשה בתפקודך חשוב לנסות להבין את הסיבה לכך לכן אני אכן ממליץ לך לבצע אבחון מסודר.
    יש לזכור כי היכולת להתרכז בסיטואציות מסוימות לא שוללת הפרעת קשב. אין אדם שהוא לא מרוכז לחלוטין. גם אנשים עם הפרעת קשב קשה עשויים להתרכז בתחומים שמעניינים אותם לכן אין להסיק מכך מסקנות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו בדיקה לעשות?

ז'נה
    30/04/2008

בתי, בת 9 כמעת, יותר משנתיים מטופלת אצל נירולוג ילדים בשל הטיקים.היו לה המון טיקים של שרירים כמעט בכל הגוף והכי חמור טיק קולני - כיאלו היא מצוננת והיא נושפת בקול. מהתחלה הנירולוג נתן תרופה צימחית כלשהי, היא עזרה לתקופה קצרה, ולמרות עלייה במינון היא הפסיקה לעזור. הנירולוג עבר לתרופה Orap, אשר גם תוך כל שלושה חודשים עלינו במינון. היום היא מקבלת כדור וחצי ביום ויש לציין, שרוב הטיקים עברו, חלק נחלשו, וגם הטיק הקולני הפך ל"סביר" יותר. הילדה נחשבת לתלמידה טובה בבית ספר והמורה אף פעם לא התלוננה על תפקודה. יחד עם זאת, הילדה מתלוננת שלא מספיקה להעתיק מהלוח, היא לא זוכרת את לוח הכפל שלמדה בסוכות וידע אותו טוב - קיבלה במבחנים על לוח הכפל מעל 90.והיום כמעט לא זוכרת ומבקשת להשתמש במחשבון.הכתב שלה לא ברור ולא יציב -כל האותיות בגדלים שונים ולפעמים היא מחליפה את האותיות ג' ו-ז' וכואסת על עצמה על זה. מבחינה התנהגותית - יש לה התפרצויות זעם בלתי צפוים, היא עקשנית מאוד, תוקפנית,מתעצבנת בקלות, נעלבת בקלות ומעליבה בקלות. התנהגות כזו גורמת למריבות רבות בבית, ובמהלך המריבות הילדה לא מעט פעמים התבטאה במחשבות אובדניות -זה מפחיד לשמוע דברים כאלה מילדה בת 8-9 (ובכלל).המצב בבית הפך לבלתי אפשרי. מבחינה חברתית - בכיתה היא מרגישה שלא אוהבים אותה, למרות שבשנה שעברה ליום ההולדת שלה ביוני הגיעו כמעט כולם.יחד עם זאת אין לה חברים חוץ מחברה אחת בלבד שהיא שקטה ופסיבית. הילדה מפותחת מבחינה שכלית (גם מבחינה פיזית), יש לה היגיון מבריק והוש הומור מפותח ובוגר.
    אחרי הכול, אני מתלבטת על האיבחון. האם צריך? ואם כן, איזה? אבחון דידקטי? אבחון קליני נירולוגי? איבחון פסיכולוגי? אודה לך מאוד, ד"ר עדי, אם תענה לי על השאלות במידת האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבני יש הפרעת קשב וריכוז?
    טלי
    16/04/2008

שלום רב.בני בן השבע לומד בכיתה א ומורתו פנתה אליי במחשבה שאולי יש לו הפרעת קשב וריכוזהיא מתארת אותו כילד שמבחינה דידקטית הוא מצויין,קורא טוב,אך בכיתה הוא כאילו "נוזל "על הכיסא ,ברוב הפעמים אינו מסיים את משימותיו בכיתה,אלא אם היא מאיימת עליו שאם לא יסיים את משימותיו לא יצא להפסקה אז הוא מבצע אותן נפלאבבית יכול להכין את שיעוריו לבד אך מעדיף שאני אהיה שם.להתקלח מבקש ממני לקלח אותו,למרות שלבד הוא עושה זאת נפלא.בשינה הוא זז די הרבה אבל לא מתעורר באמצע הלילהלדבריו,קל לו יותר בחשבון ןלי יש תחושה שבתחןם הזה הוא פשוט לא ממש צריך להתאמץ.קצת עצלן.מבחינת התארגנות בבוקר הוא עצמאי אני רק צריכה להעיר אותו.מבחינה חברתית הכיר חברים חדשים מהר מאוד.עברנו לישוב אחר ואנחנו גרים עם בן זוגי שהוא לא אביו.אם אביו הוא בקשר מצויין.שאלתי היא האם עליי לדאוג ולהתחיל את כל תהליך האבחון,האם יש לו הפרעת קשב וריכוז? ועוד דבר מאוד אחראי,דואג ליידע אותי כל יום אם יש לו הודעות מביה"ס שחשוב שאני אקרא.דואג שבגדי הכדורגל שלו יהיו מוכנים עוד יום קודם

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?

דר' עדי אדר
    16/04/2008

שלום לך!
    צריך לנקוט זהירות רבה ולא לנסות לבצע אבחון על סמך תאור זה או אחר. צריך לקבל נתונים רבים על מנת לנסות להגיע לאבחנה.
    יש לקחת בחשבון כי עצם קיומה של הפרעת קשב לא מחייב אבחון או או טיפול אלא אם מגיעים למסקנה כי המצב מפריע בתחום החברתי, התנהגותי, לימודי או משפחתי.
    לפחות על פי התאור שלך לא נראה כי מתקיימים תנאים אלו. העובדה שילד לא יושב על כיסא בצורה מקובלת או אפילו משלים את משימותיו לא בהכרח מצדיקה אבחון.

לכן יש מקום לבצע אבחון באם אתם מרגישים או מקבלים דיווח על קשיים תפקודיים משמעותיים ואז כמובן יש לקבל מידע מפורט מדויק על מנת לנסות ולהגיע לאבחנה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, ברצוני לקבל המלצה

שאלה על תרופה
    19/04/2008

אני בת 24 וחצי ויש לי חשד שיש לי הפרעת קשב וריכוז. יש לי קושי להתרכז לאורך זמן ואני שכחנית.
    רציתי לקבל המלצה על מקום שעושה את מבחן T.O.V.A. אם אפשר שזה לא יהיה מכון "שלם" כי שם כבר הייתי ושזה יהיה מקום שעובד בשיתןף עם הכללית.
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה - בלבד?

דר' עדי אדר
    21/04/2008

שלום לך!

במידה ואת חושדת שיש לך הפרעת קשב את צריכה לבצע אבחון מלא. אין להסתפק במבחן טובה!

מבחן טובה לא מאבחן הפרעות קשב וריכוז! זוהי בדיקת עזר, עם שיעור דיוק מסוים המסייעת בקביעת האבחנה וחשוב מאוד להשתמש בשיטות נוספות.
    לגבי מבחן טובה בכללית מושלם- מכיוון שאיני נוהג לעשות פרסום פומבי באתר לא למאבחנים אחרים ולא לעצמי אני נמנע מלנקוב בשמות ואני ממליץ לפנות למוקד המידע של כללית מושלם ולקבל מידע איפה ניתן לבצע את המבחן.
    יש לדעת כי ניתן לבצע את המבחן דרך כללית מושלם בצורה מסובסדת רק פעם אחת! לכן במידה וביצעת בעבר דרכם אינך זכאית לכך.

את מוזמנת לגלוש לאתר שלי machonadar.co.il ולקבל מידע לגבי הבדיקה.

במידה לא קיבלת את המידע המבוקש דרך כללית מושלם את יכולה לשלוח לי מסר אישי ל- [email protected]

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שלחתי לך מייל אישי.

שאלה על תרופה
    22/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסלקציה
    גליה
    13/04/2008

שלוןם רב,

האם כל בעיית קשב, דיסלקציה לקויי למידה נפתרת היום רק בעזרת ריטאלין?

לקביעת תור
    סגירה
    דיסלקציה

הוספת תגובה

• דיסלקציה... די, דייינו....

ד``ר עדי אדר
    15/04/2008

לא ברור לי אם זוהי שאלה הנשאלת מתוך קנטרנות או מתוך חוסר ידיעה!

ברור כי ליקויי חמידה לא נפתרים באמצעות טיפול תרופתי בריטלין. התרופה לא משפרת כישורי למידה ובמקרה הטוב משפרת מוכנות ללמידה.
    גם ליקויי קשב לא נפתרים באמצעות ריטלין! ראשית, לא בכל מקרה של הפרעת קשב מטפלים תרופתית. יש מקום לטיפול זה רק במידה וקיימת הפרעת קשב משמעותית והמפריעה בתחום ההתנהגותי, החברתי או הלימודי וכן המשפחתי.
    שנית, הטיפול לא פותר את הבעיה אלא מקל עליה.
    הטיפול הנכון המומלץ הוא משולב וכולל , כמובן על פי הצורך טיפול פסיכולוגי, הוראה מתקנת, טיפול תרופתי, יעוץ משפחתי ועוד.
    לכן, ברוח ההגדה של פסח "אמור מעתה כי הטיפול התרופתי הוא אחד האמצעים המסייע לטיפול בהפרעות קשב ואילו נתן לנו טיפול משפחתי והוא עוזר אז דיינו....

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    יבגני
    08/04/2008

שלום לכם
    אני מכיר מישהו בן 24 הוא כבר כמה חודשיים טובים מקבל ריטלין והוא סיפר
    לי שהוא ניכנס הרבה פעמיים לדיכאון או לכעסים
    מה זה אומר?
    והוא אמר את לנירולוג שלו אבל הוא בכל זאות ממשיך לתת לו את זה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון?

ד``ר עדי אדר
    09/04/2008

שלום לך!

לא ניתן לענות על סמך מידע דליל זה מה משמעות הדבר. קיימים מצבים בהם ריטלין מחמיר מצבים רגשיים חרדתיים אך לאברור אם אכן זהו המקרה.
    נראה כי עי על "מישהו" לברר את הנושא עם הרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "קוצים בתחת"
    צח
    08/04/2008

שלום, בני בשנתו האחרונה בגן חובה, יעלה השנה לכתה א' אך אני רואה כי הוא מגלה חוסר סבלנות וקושי רב להתרכז, האם כדאי לאבחן אותו לפני כתה א' או לחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    "קוצים בתחת"

הוספת תגובה

• קוצים......

ד``ר עדי אדר
    09/04/2008

שלום לך!
    התשובה לא חד משמעית. בעיקרון יש מקום לבצע אבחון לילד בגן אם קיימים קשיים במוכנותו לכיתה א', קיימים ביטויים של פעלתנות משמעותית עם קשיי ויסות ונטייה לאלימות.

אם סביר להניח כי הילד יתקל בקשיים תפקודיים משמעותיים בכיתה א' ובמחשבה של ניסיון להתחיל את הלימודים "ברגל ימין" הרי שאז ניתן ולהקדים את האבחון.

במצבים אחרים, מתונים יותר, אני ממליץ לחכות ולראות את תפקודו במסגרת כיתה א' ואז כמובן לשקול, במידת הצורך ביצוע אבחון.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד
    שמואל
    06/04/2008

איך יודעים אם יש הפרעות ריכוז ומה זה היפראקטיביות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ד

הוספת תגובה

• איך יודעים?.....

ד``ר עדי אדר
    07/04/2008

מה הביטויים של ההפרעה?
    קיים אוסף של סימנים (ולכן מדובר בתסמונת) אשר לא בהכרח מופיעים בכל הילדים. מקובל לחלק את הסימפטומים לשלוש קבוצות עיקריות :
    1. סימפטומים הקשורים בקשב ויכולת ריכוז .
    2. סימפטומים הקשורים לאימפולסיביות.
    3. סימפטומים הקשורים לתנועתיות יתר.
    האבחנה מתבססת כיום על קריטריונים בכל אחת מהקבוצות כפי שיפורטו בהמשך.

בנוסף לקבוצות שהוזכרו לעייל ניתן לציין שני מאפיינים נוספים :
    4. קושי להתנהג על פי כללים מקובלים.
    5. חוסר עקביות בתגובה והתנהגות במצבים שונים.

אילו ביטויים של חוסר קשב קיימים ב- ADHD?
    הקושי העיקרי בתחום זה הוא יכולת הקשב המתמשך (sustained attention). הכוונה ליכולת לבצע משימה חד-גונית,לא מעניינת או שחוזרת על עצמה ולאורך זמן. ילדי ADHD בעלי יכולת מיקוד וריכוז לזמן קצר בנוגע למשימות שהם מתבקשים למלא. הקושי שלהם הוא להתמיד במיקוד זה לאורך זמן!
    ילדים עם ADHD מאבדים ענין, מיקוד וקשב מהר יותר מילדים אחרים. כתוצאה מכך הם "קופצים" למשימה אחרת, לתחום ענין אחר ובכך הם משולים לפרפר המרפרף מפרח לפרח בחיפוש צוף (או ענין)…. ילדים אלו נוטים לחפש גירויים (המספקים אותם לזמן קצר). הם נוטים לחפש משימות שמתגמלות אותם.
    ילדי ADHD למעשה נמשכים לגירויים בעלי עוצמה גבוהה ולכן לעתים קרובות ההורים מציינים כי הילדים "יכולים לשבת שעות ליד טלוויזיה, אי אפשר להזיז אותם מהמחשב" כלומר ברגע שילדים אלו מקבלים גירוי בעל עוצמה גבוהה יכולת ההתמקדות שלה גבוהה ובמקביל ביטויי אי השקט המוטורי פוחתים.
    נושא זה הוא מאוד חשוב מכיוון שהנטייה של הילדים לחפש גירויים שיש בהם ריגוש רב כרוכה גם בפעילות מסוכנת, התנסויות העלולות לגרום לפציעתם. ילדים אלו נוטים בתקופת גיל ההתבגרות לעסוק בפעילויות שיש שהן סיכון פיסי ובריאותי (עישון, נהיגה מסוכנת ועוד….).

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים.... המשך

ד``ר עדי אדר
    07/04/2008

להלן קריטריונים מקובלים כיום כמאפיינים ילדי ADHD עם הפרעות קשב:
    1. לעתים קרובות לא מקדיש/ה תשומת לב לפרטים הקשורים לשיעורים או לפעילויות אחרות, עושה שגיאות "טיפשיות" בשיעורים או בפעילויות אחרות בגלל פיזור דעת.
    2. מתקשה להתמיד במשימות או משחקים ("מפסיק/ה באמצע").
    3. לעתים קרובות נראה כי לא מקשיב/ה למה שאומרים לו/לה.
    4. מתקשה למלא הוראות ולסיים שיעורים ומטלות אחרות (אם כי מבין את ההוראות הנדרשות ממנו/ה).
    5. מתקשה לארגן משימות (הכנת שיעורים, ארגון חומר לימודי במסגרת עבודות חקר, וכדומה).
    6. לעתים קרובות מסרב/ת לבצע משימות הדורשות הקשבה והתמדה (כגון שיעורים או עזרה בבית).
    7. לעתים קרובות מאבד/ת חפצים הדרושים לפעילות יום-יומית (צעצועים, כלי כתיבה, ספרים וכו').
    8. גירויים חיצוניים (רעשים, מוסיקה , פטפוט של חברים, טלוויזיה) מסיחים בקלות את דעתו/ה ולכן מפסיק/ה להיות מרוכז בשיעורים או במטלות אחרות.
    9. "מבולבל/ת ושכחן/ית" בפעילויות יום-יומיות (שוכח/ת למסור הודעות , שוכח/ איפה הניח חפצים, מאבד חפצים…).

מה הסימפטומים של אימפולסיביות?
    1. עונה לשאלות לפני שסיימו לנסח אותן.
    2. מתקשה לחכות לתורו/ה במשחקים או בפעילויות חברה.
    3. לעתים קרובות מטריד/ה או מפריע/ה לילדים אחרים.

מה מאפיין פעילות יתר ("היפראקטיביות")?
    1. מגלה סימני אי שקט, "זז/ה הרבה במקום" "קשה לו/ה לשבת במקום", "יש לו/ה קוצים", מרבה להתעסק בידיים או רגליים, ("לא מסוגל/ת לשבת בשקט על הכיסא"), מתופף/ת על השולחן.
    2. לעתים קרובות קם/ה מהמקום, עוזב/ת את הכיתה.
    3. מרבה בריצה או בטיפוס (על עצים, מקומות גבוהים), נחבל/ת לעתים קרובות, מבצע/ת פעילות מסוכנת.
    4. מתקשה לשחק בשקט.
    5. מרבה להתרוצץ, להסתובב, לטפס על חפצים בכיתה או בבית.
    6. מרבה לדבר, פטפטן/ית.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADD או דיכאון?
    נוגה
    06/04/2008

אני בחורה אם ילדות לא קלה כ"כ, מגיל מאוד קטן הייתי שקטה מאוד, חולמנית, יושבת בכיתה ולא מקשיבה למורה, מתקשה להתרכז בלימודים או בקריאת ספר, לא מספיקה להעתיק מהלוח, דוחה דברים לרגע האחרון, ישנה מאוחר, מתקשה לקום בבוקר עד היום אני כזאת.
    יכול להיות גם שיש לי דיכאון קל -למרות שלא הייתי מעולם אצל פסיכולוג. השאלה שלי היא האם יכול להיות שכל חיי סבלתי מדיכאון ונדמה לי שיש לי הפרעת קשב, או שיכול להיות שיש לי כמה בעיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ADD או דיכאון?

הוספת תגובה

• קשה להכריע

ד''ר לילך שלו-מבורך
    06/04/2008

נוגה שלום,

כמובן שאין ביכולתי להעריך על סמך התיאור בהודעתך מה הסיבה לסימפטומים אותם תיארת. באופן כללי, קיים שיעור גבוה של ילדים ושל מבוגרים עם לקות קשב שלוקים במקביל גם בדיכאון. בנוסף, אי אפשר להתעלם מכך שלפחות חלק מהסימפטומים שמאפיינים אותך הם סימפטומים שיכולים להיות תוצר הן של בעיית קשב והן של דיכאון, כך שלמעשה כל האפשרויות קיימות.
    בכל מקרה, מומלץ מאד לעבור אבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר כדי לזהות את הסיבה (או הסיבות) לסימפטומים שאת מתארת ושקרוב לודאי פוגעים באופן משמעותי באיכות חייך.

בהצלחה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה