מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחן TOVAPinnir27/08/2008
ביתנו בת ה 6 אובחנה כ HDAD. במבחן TOVA לפני נטילת הריטלין היא הוציאה ציון ממוצע (0 סטיות תקן), ואחרי הריטלין הציון היה כ 7.6 סטיות תקן. מעבר לעובדה שריטלין עוזר לה, האם יש עוד מידע שאפשר להסיק מהבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן TOVA
ד``ר עדי אדר28/08/2008שלום לך!
הנתונים שמסרת לגבי מבחן טובה לא מספיקים להקת מסקנות ברורות. צריך לקבל מידע על ציוני תקן של ארבעה מדדים לפחות וכן ציון כללי – המדדים הם מדדי הקשב, האימפולסיביות, עקביות הביצוע וזמן תגובה. כמו כן לבדיקה ניתן ציון כללי.
ברמת העיקרון שינוי בציון של אחד המדדים במעל סטיית תקן אחת נחשב למובהק.
עם זאת אני חייב להדגיש כי מבחן טובה לא מאבחן הפרעת קשב אלא משמש כלי עזר בלבד וצריך להסתמך לצורך האבחנה בנתונים נוספים.
בברכה!
דר' עדי אדר
דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מבחן TOVA
pinnir28/08/2008זה היה הציון הכללי - שיפור של 7.6 סטיות תקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן טובה
ד``ר עדי אדר30/08/2008שלום!
זהו נתון חלקי אך כנראה מדובר בשינוי משמעותי. שינוי של סטיית תקן אחת נחשבת כבר למשמעותית.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפטומים ל HDAD
pinnir31/08/2008ישנם מספר תופעות שמאפיינות ADHD ואיני מבחין בהם אצל ביתי: שינה - היא ישנה טוב ורצוף כ עשר שעות בלילה. זיכרון מעולה ללא נפילות או חורים. האם יש סקאלה המגדירה את חומרת ה HDAD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים של ADHD
ד``ר עדי אדר31/08/2008שלום לך!
לא כל התופעות חייבות להופיע. הפרעות שינה הן ממש לא נושא שמאפיין הפרעות קשב אם כי לחלק מהילדים (רבע) יש גם הפרעות שינה.
אין הגדרה מקובלת המחלקת את ה- ADHD לפי דרגות חומרה.
הערה -גם נושא הזיכרון לא שייך למאפינים של הפרעת קשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר?
pinnir31/08/2008כשאשתי היתה בהריון נמצאה תופעה של Two-Vessel Cord (Single Umbilical Artery), תופעה שהשכיחות היא בסביבות 3%. האם מישהו בדק את הקורולציה בין SUA ו ADHD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעורק טבורי יחיד והקשר ל- ADHD!
ד``ר עדי אדר31/08/2008שאלה מאוד מקורית!
לא ידוע לי על קשר כלשהו בין שני המצבים וסביר להניח שאין.
לא מוכרים לי מחקרים בנושא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 14 והיפרית ומיתנהגת לו יפהAS24/08/2008
ברגע שהבת רוצה למשל משהו והיא לו מוצאת אותו בכלל . היא רגילה להאשים אותי במילים. אימא את מחביאה את לו זוכרת איפה את סשמה את זה . את מגעילה איזה אימא נו נו ומתחילה לצעוק אני לא מסוגלת לשמוע אותה מיתפרצת היא צועקת ואני מנסה לעצר אותה ולהגיד לה .למה את צועקת אני שומעת אותך אני כאן . ואני מנסה אבל כולכך קשה לי מאוד מאוד לשמוע אותה. ומרגישה הרגשה חרה כזאת. שלו מסוגלת להיות בבית באותו רגע . זאת הרגשה מה לעשות איך למנוע ממנה היתנהגות כזאת ובזמן החופש רציתי לציין שהיא בלי ריטלין אס אר 20 מיליגרם בבת אטחת לוקחת . מה עושים . אני גם ככה יש לי קשיים מעל ומעבר בחיים היא לו מוכנה ללכת לשיחות .עולה לתיכון ומודאגת מאוד מאוד מלימודים . ילדה שחושת שלו מקבלת שלו אוהבים אותה ןיודעת שאין לה חברות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 והיפרית
ד``ר אריה בקלו26/08/2008שלום רב
ממה שהצלחתי להבין הרי שלבת שלך יש הפרעת קשב וריכוז מהסוג המורכב, כלומר גם בעיות ריכוז וגם היפראקטיביות ואימפולסיביות. במקביל יש לה גם בעיות ריגשיות.
יש להבין שהפרעת הקשב והריכוז עצמה יוצרת בילדים אלו תחושות של תסכול, חרדה וחוסר ביטחון. אם נוסיף לכך את גיל ההתבגרות שלה , אז מקבלים מה שנקרה "מצב נפיץ" שזה בערך מה שאת מתארת.
לא הצלחתי להבין אם בתך מקבלת כעת טיפול או לא. בכל מקרה הייתי ממליץ שתקבל ואף הייתי מתיעץ עם מומחה לנושא לגבי סוג הטיפול והמינון המתאים. טיפול נכון יכול לפתור חלק מהבעיות שצייינת ולהקל על אחרות. בנוסף הייתי מאוד ממליץ שאתם ההורים תפנו לקבלת הדרכה כיצד מתנהגים עם ילדים כאלו. הטוב ביותר זה באמצעות COACHING ADHD -אימון אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאלון21/08/2008
שלום רב ,אני חדש בפורום הזה הבן שלי מוגדר כסובל מבעיית קשב וריכוז( ADHD..מזכרון בעיקר) כבר בגיל 4 עלינו על זה .היום הוא בן 8.5 ועולה לכיתה ב.( שוקל 20 ק"ג) הוא נוטל כדור ביום של 10 מ"ג ריטלין..רק לשעות הבוקר של ביה"ס... שאלותיי הן רבות אבל אסתפק במעט.. האם כדי לרוץ ולגשת לבדוק אם יש צורך בשינוי המינון.. הרופא גם קבע שזה בסדר לתת ריטלין בבוקר וגם אחד אחה"צ...אבל אני טיפה לה חוששת ומסתפקת רק בשל הלימודים( הוא לא בעייתי מבחינת התנהגות כלל אבל אולי מפסיד ספיגת חומר וידע כללי. גם בחוגים לא יזיק הריטלין,לא? בקיצור: המינון לגיל והמשקל שלו..האם להסתפק באחד ביום.. והכי מעניין אותי האם הקונצרטה עדפה לי מהריטלין מבחינת החומר שנשאר בגוף..הבנתי שקונצרטה יוצאת כולה מהגוף ולא מותירה נזקים ובהזדמנות זו אשאל:האם זה דבר חולף,כי הקשיים בהתמודדות בחומר הלימודים הוא מתרבה וקשה מיום ליום אז האם יש אור בקצה המנהרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון הריטלין
ד``ר אריה בקלו23/08/2008שלום לאלון
ריטלין 10 היא תרופה שפועלת עד 4 שעות מרגע נטילתה.
המינון שהבן שלך נוטל מתאים בעיקרון לגילו ולמשקלו, אך תמיד יש לקחת בחשבון את הצורך בהתאמה אישית של המינון שכן כל ילד מגיב באופן שונה.
בעיקרון יש לתת ריטלין לפי הצרכים של הילד ולא רק לפי שעות הלימוד. אם לילד יש בעיות קשב וריכוז גם בשעות שלאחר הלימודים (חוגים, שיעורי בית וכו') הרי שיש הצדקה לכיסוי תרופתי גם לשעות אלו.
יש סוגי ריטלין שונים הפועלים לפרקי זמן ארוכים יותר. ניתן להוסיף מינון ואף לשלב , הכל לפי צרכי הילד ובהתאמה לקליניקה שלו.
והעיקר, לא לפחד כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.גגילי20/08/2008
בני צריך לבצע בדיקת טובה עם ריטלין באופן חד פעמי,כי בבדיקה ראשונה הראו שיש סימנים של הפרעת קשב. ברצוני לשאול כשנולד היו לו הפרעות בקצב לב בסוף הריון. מסתבר שהיה לו חור בלב והיה במעקב עד גיל שנה. החור נסגר לבד.. והכול תקין ב"ה. האם הוא צריך לבצע בדיקת א.ק.ג? כי נודע לי שצריך לבצע א.ק.ג לפני נטילת ריטלין..ממש מפחדת שיתנו לו..מה לעשות?!? אודה על תשובה מהירה..כי יש לו בדיקה ביום חמישי הבא 28/8...שבת שלום ונתשמע בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וביצוע א.ק.ג
ד``ר עדי אדר21/08/2008שלום לךֱ
שלום לך!
ניתן לבצע את הטובה לא אק.ג!
אמנם נכון שהנושא עלה לכותרות. מאידך אין בעיה נטילה חד פעמית של ריטלין!
החודש מתפרסמת ההמלצה של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים - American Academy of Pediatrics (AAP) - המדגישה כי ביצוע שגרתי של א.ק.ג לפני התחלת טיפול בריטלין לא מוצדק!
כיום ההמלצה היא לשקול ביצוע אקג ולא חובה לבצע את הבדיקה.
בברכה!
דר' עדי אדר
לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
או דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה ואלכוהולתחיה18/08/2008
שלום:) אני בת 22 ולוקחת קונצרטה 36 מילגרם . ברצוני לדעת האם יש השפעה שללית על שתית אלכהול (כמובן במידה סבירה:) ) בזמן שהקונצרטה עדדין משפיעה תודה תחיה פוגל:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה ואלכוהול
ד``ר אריה בקלו19/08/2008תחיה שלום.
המינון שאת לוקחת איננו גבוה. יחד עם זאת יש לזכור שגם התרופה וגם האלכוהול פועלים באזורים סמוכים במוח, כך שאם ניתן , עדיף להמנע .
שתיה בכמות סבירה היא מושג מאוד יחסי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 45 ומקבלת כדורים לדיכאוןAS16/08/2008
הפסיכיארטית הציעה לי לפנות לנירולוג לבדוק בעית קשב וריכוז . כי כן לפי כל הסימנים גם אני חושבת שאני בעית קשב וריכוז. כי מילדות בית הספר לו זכור לי שלמדתי טוב היתי חולמת ובזמנו לו היה האיבכונים . השאלה שלי כזאת עם אני לו מתכוונת לעבוד .למה אני צריכה לעבור איבכון קשב וריכוז . זה מה שבעלי אומר לי . למרות שאני רוצה לעבוד בחוץ .או לפחות לנסות להיות ממוקדת ולא מיתפזרת במחשבות בראש שלי אני לו מצליחה לתת תשובות לעצמי . וכאשר אני בבית עובדת אני מתפזרת בכל מיני דברים וגם בדיבורים . מה אתה מציע לי ? אין לי כסף לעשות איבכונים .מה מציע כבר מיזמן מזמן אמרה הפסיכיאטרית ולא עשיתי כלום כי גם ככה אני מקבלת הרבה תרופות MTX פעם בשבוע זריקה . אטופן 2 ביום למיקטל 2 ביום פלקוניל לפרקים 2 ביום פריזמה 3 ביום . למרות שעכשיו אני מתחילה לעשות שינוי לגב הדיכאון . אשמח לשמוע עיצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע אבחון?
ד``ר עדי אדר16/08/2008שלום לך!
אבחון להפרעות קשב עושים כאשר רוצים להבין תופעות מסוימות המפריעות לתפקוד היום יומי ובמיוחד אם רוצים ללמוד או לתפקד יותר טוב בעבודה.
כיום לאור מצבך הרגשי, הכלכלי ולאור העובדה שאינך מתכוונת כנראה לעבוד או להתחיל ללמוד איני מציע לך לעשות אבחון של הפרעות קשב!
שלל התרופות שאת מקבלת מן הסתם לא יאפשרו לך (במידה ואכן תאובחן הפרעת קשב ראשונית) לקבל טיפול באחד מתכשירי הריטלין. תרופה זו עלולה לעתים להחמיר מצבים רגשיים וסביר להניח כי לא תוכלי להיות מטופל בה.
עלייך לפנות לפסיכיאטרית אשר מטפלת בך ולהתייעץ איתה בנושא כאשר יש כיום גם תכשירים אחרים, להוציא ריטלין, אשר עשויים לשפר קשב וריכוז.
בכל מקרה ברור כי אם אכן תרצי לברר נושא זה תהיי חייבת לבצע אבחון מעמיק וזהיר אצל פסיכיאטר (ולא נוירולוג) המומחה לאבחון הפרעות קשב וריכוז.
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשי16/08/2008
שלום. אני ילד הסובל מ-adhd , ואני מטופל כבר 7 שנים בריטלין. אני רוצה להפסיק לקחת תרופה זו, אבל אני לא מצליח להתגבר על בעיותיי. אשמח אם תעזרו לי להפסיק להשתמש בתרופה, ותמליצו/תעזרו לי בדרכים אחרות ומהירות לפתרון הבעיה, כי הבעיה אצלי עדיין לא הפסיקה. מחכה לתשובה בספיד, שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתרון בספיד.....
ד``ר עדי אדר16/08/2008שלום לך –
הטיפול היעיל ביותר להפרעות קשב וריכוז הוא הטיפול התרופתי!
במקביל ניתן להעזר בטיפול פסיכולוגי.
אין אפשרות לפרט במסגרת הפורום דרכים לטיפול זה. לבטח אין "דרכים מהירות לפיתרון הבעיה".
אין דרכים לפתור הפרעת קשב וריכוז- ניתן להקל עליה, ניתן להתבגר איתה ובד"כ הטיפול הנכון הוא שילוב של טיפול תרופתי וסיוע התנהגותי , פסיכולוגי וחינוכי.
לכן אולי קיבלת תשובה בספיד אך אין פיתרון בספיד.......
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד``ר אריה בקלו17/08/2008אינני יודע בן כמה אתה ,וגם לגיל יש חשיבות.
אין התמכרות לריטלין ,כך שגם אין בעיה להפסיק השימוש בה. השאלה היא אם צריך להפסיק כעת ומה עוד ניתן לעשות לשיפור המצב. את זאת ניתן לעשות רק בהדרכה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגלל שלו הינו מעקב שנתיים אבל ריטליAS15/08/2008
רופא נירולוג חדש לנו .אומר קודםפ צריך איבכון טובה . בלי איבכון טובה אני לו נותן ריטלין . האם זה נכון . היום הבת בת 14 ופתאום הלכנו לנירולוג ואחרי שנתיים שלו הינו בביקור . הבת עד עכשיו קיבלה ריטלין 2 של 10 מיליגרם . ועכשיו רופאת מישפחה העלתה מינון ל2 ריטלין 20 אס אר . הלכנו רק לבדיקה ויגיד לנו כמה לתת לה מינון אז אומר לנו הרופא דר' בלי איבכון טובה אני לו רושם ריטלין. מה דעתכם ? והאם חיבים לעבור בדיקת טובה עולה 600 שקל מכללית .ניראה לי הרבה . וחוץ מי זה בבית ספר עשינו לה איבכון ריגשי וחלק דידקתי. אז למה הוא מבקש הפרופסור בדיקת טובה . רוצה לשמוע את עצעתכם בבקשה בהקדם . היא גם היפרית ומיתפרצת והיתרנגות שובבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לבצע מבחן טובה?
ד``ר עדי אדר15/08/2008שלום לך!
זכותו המקצועית של נוירולוג לבקש ביצוע בדיקה כגון מבחן טובה לצורך קביעת מינון.
מבחן טובה במסגרת כללית מושלם עולה 220 ₪ ולא 600 – המחיר שנקבת הוא מופרז לחלוטין!
ברצוני להדגיש, זוהי זכותו של נוירולוג לבקש מבחן טובה אבל זוהי לא חובתו... ניתן לקבוע מינון של ריטלין גם על פי קריטריונים אחרים.
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת טובה
ד``ר אריה בקלו17/08/2008בדיקת טובה היא עוד כלי עזר לרופא המאבחן, אך בהחלט לא האבחנה עצמה.
ישנם רופאים שכלל לא משתמשים בבדיקה זו ,ואחרים שאינם יכולים בלעדיה.
לדעתי, הקליניקה של הילד ,זה הדבר החשוב ביותר.
ניתן בהחלט לשנות מינונים של טיפול בריטלין לפי התגובה הקלינית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ.כ13/08/2008
שלום רב, יש לי בן ,בן שנתיים . ילד מאוד חכם לגילו ומפותח .( עדיין לא בגן ) כאשר הוא רואה טלויזיה הוא יושב ומקשיב ומרוכז , שהוא אוכל בכסא רגיל ( ולא בכיסא אוכל שהוא קשור ) הוא זז הרבה , הוא משתולל הרבה ( אני חושבת זה כל הילדים בגילו ...) כאשר אני מדברת איתו הוא מקשיב ,אבל אני רואה לפעמים את העיניים שלו מחפשות דברים אחרים , אני שואלת אותו "אתה מקשיב למה שאמא אמרה ??? הוא עונה כן " . כשאנחנו משחקים הוא מתחיל משחק יפה לאחר 10-20 דקות הוא יכול לקום ולרצות משחק אחר . האם יש בעיה ? האם לדעתך יש לו הפרעת קשב וריכוז ? האם ניתן לאבחן בגיל כזה ? בתחילת השנה ( 01.09 ) הוא נכנס לגן פרטי האם הגננת אומרה לקלוט במידה ויש בעיה ??? אודה על תשובה מהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב גיל שנתיים
ד``ר עדי אדר14/08/2008שלום לך!
כמובן שלא ניתן לעשות אבחון מדויק על פי תאור במסגרת פורום אך על פניו התיאור של ילדכם נורמטיבי.
זהו גיל מאוד מוקדם לבצע אבחון של הפרעות קשב וברור כי טווח הקשב של ילד בגיל זה קצר עם נטייה למעבר בין משחק למשחק.
כמובן שהגננת תוכל להתרשם מהתנהגותו במסגרת הגן כאשר כיום לא נראה כי יש צורך בהתערבות אבחנתית.
אני מאחל לו קליטה חלקה בגן.
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שינייםימית10/08/2008
שלום, האם מותר לקחת ריטלין\ ובאיזה מינון, לפני תור אצל רופא שיניים הכולל הרדמה מקומית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לפני בקור אצל רופא שיניים?
ד``ר עדי אדר11/08/2008שלום לך!
לא ברור לי מדוע צריך לקחת ריטלין לפני ביקור אצל רופא שיניים? ריטלין לא תרופת הרגעה?
אין מניעה לקחת ריטלין במידה ועושים הרדמה מקומית, בכל מקרה אני לא מצליח להבין השאלה האם הכוונה לקחת ריטלין לקראת הפגישה עם רופא השיניים או ללא קשר לכך.
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהל.07/08/2008
ביתי (7) לומדת בכיתה א' ,ילדה הניראת גדולה לגילה , מופנמת מאוד בחוץ , בבית רעשנית , בבדיקה IQ 132 (כנראה מחוננת כמו הגדול בן 16 שאובחן כמחוננן ולומד בכיתת מחוננים ) לפני שנה בהמלצת הגננת עברנו איבחונים ב"התפתחות הילד" , איבחונים ע"י פיכולוגית , קלינאית תקשורת ומרפא בעיסוק , בתשובה לא דובר על קשיים בריכוז , קיבלנו המלצה לטיפול פסיכולוגי מאחר שלדעתם הבעיה נובעת מ"הגודל" שלה יחסית לשאר הילדים כבר בתחילת השנה המורה אמרה שנראה לה שיש הפרעות קשב וריכוז , פנינו לנורולוג , הרופאה אפילו לא בדקה את הילדה ישר אמרה שאם המורה חושבת שיש בעיה אז ניתן רטלין ... תמוהה בעיני מאוד אני לא יודעת מה לעשות , הילדה אומרת שמשעמם לה בכיתה והמורה אומרת שהיא איטית וחולמת ,אך היא מקשיבה ושומעת כל דבר שהמורה אומרת, אפילו דברים שהמורה אומרת לי שהיא לא חשבה שמישהו יזכור. האם יש לה בעיה של קשב? האם יש שיטות טובות יותר לאבחן בעיות קשב וריכוז. מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
עדי10/08/2008התקשרי בבקשה 046211402
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון של הפרעת קשב וריכוז!
ד``ר עדי אדר11/08/2008שלום לך !
אבחון הפרעות קשב וריכוז צריך לכלול מספר מרכיבים :
1. הסטוריה רפואית של מחלות שונות כולל מחלות לב, הפרעות פסיכיאטריות/דיכאון.
2. שאלונים עצמיים, דו"ח הורים, מורה.
3. שאלונים לאיתור הפרעת קשב וריכוז כגון שאלון קונרס מרוחב.
4. אבחונים נוספים במידה ובוצעו.
5. בדיקות מעבדה רלבנטיות (במידה ויש חשד לתחלואה נלווית).
6. בדיקה רפואית.
7. שיחה עם ההורים, הנבדק.
8. ביצוע מבחנים ממוחשבים – מבחן טובה וכיום אני ממליץ גם BRC – המבחן השני משלים את מבחן טובה וסביר להניח כי בעתיד אף יחליף אותו.
9. סיכום הממצאים, האבחנות, שיחה עם ההורים, הנבדק לגבי המסקנות, דרכי טיפול אפשריות ומענה לשאלות שמתעוררות עקב כך.
10. כתיבת חוות רפואית המפרטת ומסכמת את הכתוב לעייל.
אבחון של הפרעות קשב יאה לו האמרה – "הצדק צריך לא רק להעשות אלא גם להראות". הורים, ילדים (וגם מבוגרים הבאים לאבחון) מגיעים לאבחון זה אכולי ספקות, חרדים, מתוסכלים ובד"כ לאחר זמן רב "שהתבשלו" וקיבלו את העובדה שצריך לבצע אבחון. בניגוד מסוים למצבים אחרים ברפואה (בהם ההורים נוטים יותר לקבל את הסמכות הרפואית ולעתים אף מסתפקים בהסבר קצר) ההורים מצפים לאבחון מעמיק, להסברים מפורטים, להתלבטות עם הרופא ובעיקר מצפים לפעמים לפתרון פלא, לישועה שתיטיב עם הילדים והוריהם או עם המבוגרים ושלל בעיותיהם.
אחת הטעויות השכיחות היא ניסיון לעתים למנוע מהמאבחן את כל האינפורמציה כגון דיווח של המורים: "אני רוצה שתבדוק אותו נקי"... "אנחנו לא רוצים לשתף את בית הספר".... "אני יכולה לדווח לך כל מה שאתה רוצה".
ולאחר כל ההסבר הזה יש מקום לבצע אבחון רק במידה וקיימת הפרעה תפקודית. כלומר ההחלטה לבצע אבחון נגזר מתפקודה של הילדה ואם סך הכל תפקודה סביר לא בהכרח יש צורך לבצע כיום אבחון!
בברכה!
דר' עדי אדר
ימים א-ה, בין השעות 2230-2000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה במקום ריטליןאמא03/08/2008
שלום, בני בן ה-7 אובחן כADHD לפני שנההתחיל לקחת ריטלין בג בלבד לדברי הגננת ההשפעה פגה אחרי כשלוש שעות כמו כן יש אצלו תופעה של חרדות שהחמירה עם הריטלין , בעוד כחודש הוא עולה לכיתה א' ולכן חשבנו לתת לו משהוא אחר עם טווח השפעה ארוךיותר בינתיים שמענו על מגוון של תרופות, ריטלין, SR ריטלין וקונצטרטה. מה ההבדלים בינהם? והאם יש עוד תרופות מתאימות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי ריטלין
ד``ר עדי אדר04/08/2008שלום לך!
הטיפול התרופתי היעיל ביותר הנמצא בשימוש עשרות שנים הוא הריטלין ונגזרותיו (בישראל משווקים ארבעה תכשירים : ריטלין במינון של 10 מ"ג היעיל לפרק זמן של כארבע שעות, ריטלין SR 20 מ"ג היעיל לפרק זמן של 6-8 שעות וכן התכשיר החדש קונסרטה המשווק במינונים של 18 ו- 36 מ"ג והיעיל לפרק זמן של עד 12 שעות. התכשיר הרביעי בקבוצה זו הוא ריטלין LA (Long acting).
ריטלין יעיל (בדרגות שונות) ב- 80% מהילדים הנוטלים אותו, השפעתו מיידית אך לטווח קצר ועם מיעוט תופעות לוואי הנסבלות היטב ע"י מרבית הילדים. תרופה זו מאפשרת למיליוני ילדים להשתלב במסגרות החינוכיות הן מבחינה אקדמית והן מבחינה חברתית-משפחתית.
קיימים שני תכשירים נוספים לטיפול בהפרעת קשב וריכוז : אדרל – Aderral וכן סטרטרה – Strattera . זוהי תרופה חדשה אשר לא שייכת לקבוצת התרופות הקודמות.
תחליפים תרופתיים לריטלין כוללים תרופות כגון קלוניריט, פמולין (אשר שיווקו נאסר לשימוש עקב פוטנציאל הפטו-טוקסי), תרופות נוגדות דיכאון (כגון דפרקסן) וכן תרופות נוספות.
בברכה!
דר' עדי אדר
www.machonadar.co.il
או דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי03/08/2008
שלום רב, קראתי באתר שלכם שנערך מחקר שמצא כי ריטלין יוכל לעזור לקשישים לתפקד וימנע מהם נפילות. האם שמעת על כך? והאם ניתן כבר היום לבקש מרופא שירשום ריטלין לקשיש? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת נפילות?
ד``ר עדי אדר03/08/2008שלום לך!
איני יודע במה מדובר ואני לא מכיר את המחקר על זה.
אודה לך אם תעביר לי לינק למחקר על מנת להתיחס לכך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטיבציהעינת29/07/2008
אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד אני מגבירה את המוטיבציה של בתי ללמוד , להצליח ולהשקיע יותר בלימודים . לבתי יש קצת קשיים בלימודים והמוטיבציה שלה ממש נמוכה גם אם היא מצליחה או נכשלת בלימודים זה הרבה לא משנה לה היא כיום בכיתה ן' וזה מאוד מדאיג אותי כהורה . השעורים נעשים במהירות על מנת להיפטר מהנושא בהשקעה מינימלית . המוטיבציה שלה למשחקי מחשב גבוהיים מאוד ושם היא משקיעה את רוב היום ומצליחה היכן שילדים אחרים לא . אין לה מוטיבציה לקרוא ספר למשל או להצליח יותר בלימודים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטיבציה נמוכה ללמידה
ד``ר עדי אדר29/07/2008שלום לך!
הנושא שאת מעלה הוא חשוב מאוד אך לא נראה לי כי ניתן במסגרת הפורום לתת עצות מפורטות בנושא כזה.
יש הרבה סיבות למוטיבציה הנמוכה ללמידה החל מקשיי למידה, הפרעת קשב וריכוז, קשיים רגשיים, משבר גיל ההתבגרות ועוד.
לכן אין תשובה אחת ובודאי לא קצרה לשאלה הזו. צריך לנסות ולברר מה הסיבות למוטיבציה הנמוכה ללמידה ובהתאם לנסות לטפל.
יש ילדים שבאופן בסיסי אין להם מוטיבציה ללמוד. זוהי גם תגובה משנית לחוסר הצלחה. כלומר ילד עם קשיי למידה מהר מאוד יפתח חוסר חשק ואי רצון ללמוד. לעומת זאת אותם ילדים כאשר הם חווים תחושה של הצלחה המוטיבציה שלהם משתנה במהירות.
מומלץ לבצע אבחון מסודר על מנת לנסות ולהתחקות אחר שורשי הבעיה ובהתאם לתכנן את הטיפול הנכון.
בברכה!
דר' עדי אדר
www.machonadar.co.il
או דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוחאי27/07/2008
שלום,אני נער בן 17 ולפני שבוע עשיתי אבחון TOVA ונמצא שיש לי ADD וADHD למרות שאני לא היפראקטיבי אבל יש לי בעיות בלימודים מבחינת הבנה וקליטת החומר . לאחר מכן הלכתי עם התוצאות לנאורולוג והוא נתן לי מרשם לרטלין . התופעה של הבעיה בלימודים התחילה בגיל 15 לפני זה הכל היה בסדר ויש לי שלוש שאלות לנושא : 1)האם יכול להיות קשר לטיפול הורמונאלי של עיקוב התפתחות (טיפול ב6 זריקות טסטוסטרון) לבעיות קשב וריכוז (הטיפול החל בגיל 15) 2)האם יש תחליף לרטלין כי ממה שקראתי באינטרנט יש לו מלא תופעות לוואי משהו שאולי יתקן את הנזק או ישפר את המצב .ולא יפתור לכמה שעות בלבד כמו הרטלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים לריטלין....
ד``ר עדי אדר29/07/2008שלום לך!
ראשית תיקון קטן. מבחן טובה לא מאבחן הפרעת קשב!!!
מבחן טובה נותן לרופא המאבחן אינדיקציות מסוימות. מי שמאבחן הוא הרופא עצמו.
לגבי השאלה בהתייחס לקשר בין הטיפול ההורמונאלי להפרעת קשב הרי שלא ידוע לי על קשר כזה. סביר להניח כי גם בגיל צעיר יותר היו לך תסמינים של הפרעת קשב בדרגה מתונה אשר התגברו עם המעבר לחטיבת הביניים וגיל ההתבגרות. עם זאת אין קשר בין הטיפוןל ההורמונאלי להפרעת קשב.
אין תחליף טבעי לריטלין!
ראשית יש לקחת בחשבון כי גם תכשירים המופקים מצמחים עלולים להזיק לטווח הרחוק. לא תמיד קיימת בקרה על הפקת תכשירים אלו, לא בוצעו מחקרים טווח ארוך לגבי השפעתם לטווח הרחוק.
בעיקרון אין לפסול על הסף יעילות תכשירים ממקור מצחי. כיום יש מספר תכשירים כגון אינטרה, Pedi-ADD , תמציות פרחי באך, ריכוזית ועוד אשר המשווקים שלהם טוענים ליעילותם לשיפור קשב, ריכוז והתנהגות. ניתן לנסות תכשירים אלו כאשר יש לקחת בחשבון כי לעתים הטיפול יקר וקשה לביצוע (לעתים יש לקחת את התכשיר כל שעתיים והילדים מתקשים בכך). עד שלא יבוצעו מחקרים מדעיים מבוקרים המוכיחים את יעילות שיטות אלו קשה כיום להצהיר כי נמצא תחליף לתרופות המקובלות.
לכן על המעדיפים שיטות טיפול אלטרנטיביות לקחת בחשבון מספר שיקולים:
א. חומרים ממקור צמחי יכולים להזיק לא פחות מחומרים כימיים! הדעה כי תכשירים ממקור צמחי לא מזיקים עשויה להיות נכונה אך יש גם יוצאים מהכלל (חלק מהתרופות הרעילות ביותר כגון תכשירי דיגוקסין מקורם צמחי!).יש לבחון (וזהו נושא קשה מאוד לביצוע) מה מקור התכשירים, האם הם מיוצרים על פי רישיון או מיובאים על יד חברה מוכרת.
ב טיפולים אלו יקרים - קיימת נטייה מובנת של ההורים לחפש שיטות אלטרנטיביות ולעתים הם מתרוצצים בין הרבה מרפאים הממליצים על שיטות שונות, אשר הן לעתים לא זולות.
ג. קושי למלא אחר הנחיות הביצוע - לעתים הילדים מתקשים לבצע את הנחיות הכרוכות בשיטות הטיפול השונות ובמיוחד כאשר עליהם לבלוע תכשיר מסוים מספר רב של פעמים במשך היום.
ד. איבוד זמן- הנסיונות לטיפול אלטרנטיבי כרוך לעתים באיבוד זמן יקר. לכן במידה ויש שיפור בהחלט ניתן להמשיך בטיפול אלטרנטיבי ומאידך אין להתמיד בו אם אין בו תועלת.
בברכה!
דר' עדי אדר
www.machonadar.co.il
או דוא"ל – [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)