פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין והתקפי חרדה
    ניצן
    24/07/2008

שלום רב ד"ר! אני סובלת מהתקפי חרדה מגיל 14 ועכשיו אני בת 24 מטופלת מציפרלקס. החלטתי להתחיל ללמוד לתואר ראשון ואני יודעת שיש לי הפרעת קשב וריכוז רצינית שמתבטאת בכל היבט בחיים שלי, לא אובחנתי משום שקראתי הרבה על ריטלין וראיתי שהתופעות לוואי הם חרדה ודופק לב מהיר. השאלה שלי היא האם זה מומלץ לנסות ריטלין למישהו שסובל מהתקפי חרדה? והאם מותר לקחת קסנקס במידה ויש חרדה גדולה( בניסוי הראשון )מאוד שאי אפשר להתמודד ? כי הייתי מאאאאאוד רוצב לנסות ריטלין כדי ללמוד בצורה יותר יעילה ויותר שעות (אחרי שעה אני מאבדת ריכוז) תודה רבה,ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והתקפי חרדה

הוספת תגובה

• ריטלין והתקפי חרדה

ד``ר עדי אדר
    29/07/2008

שלום ניצן!

את מעלה סוגיה לא פשוטה. השילוב של חרדה והפרעת קשב וריכוז והמשמעויות של טיפול תרופתי.
    דווקא בגלל המורכבות של הנושא הייתי ממליץ לפני שמגיעים לנושא הטיפול התרופתי לבצע אבחון! עם כל הכבוד לתחושות שלך חשוב שאיש מקצוע, במקרה זה רצוי פסיכאטר/ית יאבחן אותך ויתרשם אם אכן יש לך הפרעת קשב. עלייך לדעת שתסמינים חרדתיים יכולים מאוד לחקות הפרעת קשב ואבחון שגוי אף עלול להחמיר את התסמינים שאת מתארת.

לכן, תעשי אבחון מסודר ועל הרופא להחליט אם יש מקום לטיפול בריטלין. אין צורך לשלול על הסף טיפול בריטלין גם בנוכחות התקפי חרדה אם כי צריך לעשות זאת בזהירות ותוך פיקוח רפואי.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית - דחוף
    לי
    24/07/2008

שלום איזה בדיקות גנטיות עושים אם יש ליקויי למידה במשפחה? תודה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית - דחוף

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית.....

ד``ר עדי אדר
    25/07/2008

שלום לך!

לא ברורה לי מידת הדחיפות בשאלה.

בכל מקרה לא ידוע לי על בדיקות גנטיות מיוחדות במקרה שיש ליקויי למידה. כלומר אין בדיקות כאלה..................................

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם הבן שלי
    אסנת
    23/07/2008

בני עבר מכיתה רגילה לכיתה קטנה כבר שנה לומד כשהיה בכיתה הרגילה בני לא למד ביכלל היה קורע מחברות כל הציונים שלו 40 ובעיות מישמעת לא היה היום כשהוא נימצא בכיתה קטנה יש לו בעיות משמעת אבל יש לו ציונים טובים מבחינת התנהגות כל יום מתקשרים אלי יש ימים שהוא מושהה כל יום בני מקלל את המורה את הילדים ואומר שהבית ספר דפוק והחומר שלומדים של כיתה א' יש לציין שאני זאת שיזמתי שיעברו אותו לכיתה קטנה גם הפסיכולוגית של הבית ספר המליצה לי היום אני מרגישה שאני מצטערת שעשיתי את זה לפני שנתים עשיתי לבני איבחון דידקטי והמאבחנת כתבה שהילד צריך הוראה מתקנת אינטנסיבית וכיתה קטנה אני אובדת עצות מצד אחד בכיתה הרגילה לא למד אבל לא היה בעיות משמעת וילד חברותי ומצד שני בכיתה הקטנה שונא ללכת בבוקר מקלל כל בוקר את כולם ויש המון בעיות משמעת יש 8 בנים בכיתה שלא ניפגש איתם הוא ניפגש עם הילדים מהבית ספר הישן מבחינת לימודים בכיתה הקטנה מביא ציונים במבחנים 90 מבקשת יעוץ ? האם אני צריכה להחזיר אותו לכיתה הרגילה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הבן שלי

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד``ר עדי אדר
    23/07/2008

שלום לך!
    לדעתי השאלה אשר צריכה להישאל היא לא אם להחזיר אותו לכיתה רגילה אלא פשוט מה צריך לעשות?

לפי התיאור שלך לא ברור האם הוא עבר אבחון (להוציא האבחון הדידקטי) – האם בוצע אבחון לשלילת הפרעות קשב וריכוז? האם הוא מקבל טיפול כלשהו כגון עיצוב התנהגותי.
    כיום נראה לי שהצעד הראשון שצריך לנקוט בו הוא לבצע אבחון מסודר של הפרעות קשב וריכוז ולשקול טיפול כולל עיצוב התנהגותי.
    הנושא ההתנהגותי שאת מתארת הוא מדאיג – יתכן והוא קשור למעבר לכיתה הקטנה אך מאידך יתכן והילד עבר לשב התפתחותי חדש בו באים לידי ביטוי דפוסי התנהגות אלו.
    יש לזכור כי העובדה שהוא משיג ציונים טובים היא מעודדת אך בכל זאת מדובר בכיתה קטנה בה הדרישות הלימודיות כנראה יותר נמוכות.

לכן אני מציע לבצע אבחון מסודר של הפרעות קשב וריכוז ובעקבות הטיפול שיומלץ יתכן שיהיה מקום לשקול העברתו למסגרת לימודים רגילה.
    בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלנו דפקה עברה מכיתה גדולה .

AS
    16/08/2008

ולבת זה היה נהדר העלה לה את הביטחון כי בכיתה גדולה לו היתה עם חברות . והרגישה רע מאוד מבכינה לימודית . ומאז שעברה לכיתה קטנה הישתפרה בציונים שלה . אבל מבכינת ביטחון עצמי זה היה נהדר כי הילדה מיואשת והגיעה למצב שלו רצתה ללכת לבית הספר . ושנתיים הבת למדה שם ועכשיו צרך תיכון . והמליצו לה על תיכון רגיל אבל כיתה קטנה .נקווה שתיסתדר . לרופא עם הבת שוקלת 60+ במישקל בת 14 גבוהה .כמה ריטלין היא אמורה לקחת לדעתך אס אר 20 מיליגרם . ודרך אגב האם כדאי להחליף את הרטלין הדבר היחיד שיש לה ליפעמים זה כאבי ראש . או כאבי בטן . כי גרוע מאוד לו היתה אוכלת בבוקר .היתה עושה בעיות שאין לה תיאבון בכלל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון תרופתי.....

ד``ר עדי אדר
    16/08/2008

שלום לך!
    קשה להבין את המסר שלך –משהו השתבש בכתיבת ההודעה.
    בכל מקרה לא ניתן במסגרת הפורום לקבל המלצות ספציפיות לטיפול תרופתי! לא ניתן לקבוע מינונים תרופתיים ללא אבחון רפואי ובדיקה – בנושא זה עליכם לפנות לרופא המטפל ורק הוא רשאי להמליץ על מינונים תרופתיים.
    לכן ניתן במסגרת הפורום לשאול על תופעות לוואי של טיפולים תרופתיים אך שוב , עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת לך המלצות על מינונים תרופתיים.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות

ד``ר אריה בקלו
    17/08/2008

המערכת החינוכית מרבה לשלוח ילדים לאיבחון דידקטי מבלי לנסות לרדת לשורש העניין.
    התמונה המצטיירת היא של הפרעת קשב וריכוז ויתכן שהיא גם מלווה בהפרעת התנהגות מרדנית.
    אני ממליץ על הפנייתו המהירה לאיבחון קשב וריכוז ורק אז ,בהתאם לתוצאות האיבחון ,ניתן יהיה לבנות לו תכנית טיפולית. שאלת גודל הכיתה איננה השאלה הדחופה. בכל מקרה לא הייתי מבצע כל שינוי לפני האיבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך איבחון לילד
    איילה
    19/07/2008

שלום רב. אני פונה בבקשה להסביר לי את כל תהליך האיבחון מכוון שהלכנו קצת לאיבוד. הילד שלנו בן 6 והיה אמור לעלות השנה לכיתה א' . אך בהמלצת הגננות ולאחר מפגש עם פסיכולוג של המועצה הוא הושאר עוד שנה בגן . הפסיכולוג המליץ לנו ללכת למכון לאיבחון לבעיות קשב וריכוז. בשביל זה אמר לקחת הפניה מרופאת ילדים. רופאת ילדים לא רוצה לתת לנו הפניה למכון (קו"ח מאוחדת) ואומרת שמקסימום שהיא יכולה זה לתת הפניה לפסיכיאטר. (והיא בכלל לא מכירה את הילד). אז מה עלינו לעשות? האם פסיכיאטר ומכון עושים אותו איבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך איבחון לילד

הוספת תגובה

• תהליך אבחון לילד.

ד``ר עדי אדר
    20/07/2008

שלום לך!

לא ברור לי למה הכוונה מכון? האם את מתכוונת למכון נוירולוגי, מכון לאבחון הפרעות קשב וריכוז?

בעיקרון משרד הבריאות קבע מי המוסמכים לעשות אבחון זה : נוירולוגים,\ פסיכאטרים ורופאים מוסמכים לכך מתחום התפתחות הילד.

לפי מיטב ידיעתי אתם רשאים לפנות ליעוץ אצל כל אחד מהיועצים המוסמכים לכך על ידי הקופה. הסתייגות לכך היא שקופת חולים מאוחדת מחייבת קודם כל בדיקה על ידי נוירולוג של הקופה לפני פנייה לרופא יועץ נוסף.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה :הסבר על העיסוק
    ליאורה
    17/07/2008

שלום מתעניית בתחום הפרעות קשב וריכוז<<רציתי לקבל אנפורמציה בנושא איך זה הולך בעבודה <<אם רוצה ללמוד את זה מהם תנאי קבלה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה :הסבר על העיסוק

הוספת תגובה

• הסבר על העיסוק

ד``ר עדי אדר
    17/07/2008

שלום לך!

השאלה שלך לא ברורה, באיזה מסגרת את לומדת, במה את רוצה לעסוק!

אין מגמת לימוד ספציפית לנושא זה , אך יש מאמנים בתחום זה, פסיכולוגיות שעוסקות בזה ועוד.

לכן קשה לענות על שאלתך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר הסבר קצר

ליאורה
    17/07/2008

פסיכולוגיות שעוסקות בזה ועוד!! זה אומר שלא נכנסים לזה ישיר ...כלומר זה אחד מהנושאים שבוחרים אותם בלימודי פסיכולוגיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבק קצר.

ד``ר עדי אדר
    17/07/2008

שלום לך!

אכן כן, פסיכולוגיות לומדות נושא זה כחלק מהתמחותן. זהו לא נושא העומד בזכות עצמו.
    כמובן שקיימים מסלולי התמחות ספציפים במוסדות שונים המתמחים בחקר ובטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לשבת בשקט
    שני
    15/07/2008

שלום, בני בן 5 מתקשה לשבת לקרוא או לשחק במשחק אחד לאורך זמן, האם איבחון כלול בעלויות הקופה והאם יזהו אם יש לו בעיה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לשבת בשקט

הוספת תגובה

• אבחון בגיל 5 שנים

ד``ר עדי אדר
    15/07/2008

שלום לך!

אבחון כזה מומלץ לבצע במסגרת יחידות לגיל הרך. אלו יחידות הנמצאות במספר חשובים כגון באר-שבע (ב"יח סורוקה), עפולה, ירושלים, מס ציונה, והן כוללות צוות רב מקצועי כולל פסיכיאטרים לילדים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים. יחידות אלו קרויות גם היחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז במבוגרים
    לימונית
    12/07/2008

שלום רב, בתחילת שנות ה-40 לחיי. הנני סובלת מהפרעת קשב וריכוז קשה מאוד. במיוחד כל רעש ורחש קטן מסיח את דעתי וגורם לי לעצבנות יתר. אמנם לאחרונה סיימתי לימודי B.A, אך הקושי היה רב מאוד, כל רחש בכיתה וכל התלחשות גרמו לי לאיבוד הריכוז וזה גרם גם לבעיות חברתיות, שכן לא התאפקתי והערתי כל הזמן לחבריי לכיתה. מאובחנת גם כסובלת מ-OCD. כמו כן, סובלת גם מכל מיני הפרעות ראייה, ולמשל בעת גלישה באינטרנט, כל הבאנרים האלה שכל הזמן מהבהבים "משגעים" אותי ומפריעים לי במהלך הקריאה. לא לוקחת תרופות בעניין זה, אם כי בעבר ניסיתי סרוקסט, אך דווקא תוך כדי נטילתו גברו כל מיני תופעות לא נעימות. לאחר תקופת ניסיון מסוימת, הפסקתי ומאז לא לוקחת. מאז ילדותי סובלת גם מבעיות שינה, חלקן ייתכן ונבעו מפחדים וחרדות, אך יש כרגע גם אינדיקציות שיש לי בעיה בשעות הביולוגי וגם הפרעות נשימה..בקשר לשעון הביולוגי, בשעות הלילה המאוחרות, אני למשל מצליחה לבצע את כל מה שאני דוחה במשך היום. המוטיבציה שלי לעשות כל מיני דברים עולה וגם החיוניות. כרגע נמצאת בטיפולי פוריות. ברצוני לדעת האם ניתן לקחת תרפות שלא יפגעו בעובר במהלך ההיריון?

הוספת תגובה

• הפרעות קשב מבוגרים

יעל
    12/07/2008

שלום לך יכולה לספר לך על ידיד שלי שבתו עם הפרעת קשב והתחילה לקחת ריכוזית (פורמולה צמחית ) כשהוא ראה שזבה עזר לה הוא התחיל גם ובאופן מפתיע זה מאד עזר לו. אז אולי כדאי להתקשר אליהם. תחפשי באינטרנט ריכוזית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת את עזרת הרופא בלבד

לימונית
    12/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מידע - לד"ר אדר בלבד

לימונית
    13/07/2008

לד"ר עדי אדר, חשוב לי לציין שגם בחיי היום יום קשה לי מאוד עם רעשים. לדוגמה, יש רעשים, כמו של אופנועים למשל, שכל פעם שעובר אופנוע ואני באמצע פעילות שדורשת ריכוז, כמו קריאה למשל, אני מרגישה כאילו יש לי RESTE בראש ואני זקוקה להתחיל לקרוא מחדש או לפחות לחזור על קטע דיי גדול מהתחלה. וכמובן, אני חשה עצבנות יתר. כנ"ל לגבי רעשים שחוזרים על עצמם, כמו הקפצת כדור או כל רעש אחר שחוזר על עצמו. בפעולות אחרות, שאינן דורשות ריכוז, כמו הכנת אוכל, קיפול כביסה, רחיצת כלים וכדומה, אין לי בעיה להמשיך. בתודה מראש, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז במבוגרים

ד``ר עדי אדר
    14/07/2008

שלום כלנית ותודה על המסר המפורט!
    התיאור שלך אמנם מפורט אך עדיין לא ניתן לעשות אבחנה על סמך תיאור בלבד. האם עברת אבחון של הפרעת קשב?
    לצורך אבחנה של הפרעת קשב וריכוז נדרשים מספר פרמטרים שצריכים להיבדק בצורה מסודרת במסגרת אבחון. חשוב להדגיש, ולא ציינת זאת במסר שלך, כי הפרעת קשב מתחילה בילדות .
    הפרעת קשב, משמעותה לא רק "אי סבילות לרעשים, רחשים והסח הדעת" אלא צריכים לבוא לידי ביטוי הפרעות תפקודיות נוספות.
    את מציינת כי יש לך הפרעה אובססיבית-קומפולסיביות ואין לשלול כי מה שאת מייחסת להפרעת קשב שייך למעשה לקשת ההפרעות של OCD.

באשר שאלתך לגבי תכשירי ריטלין הרי שברמת העיקרון לא הייתי ממליץ את מתן התרופה במהלך טיפולים ובוודאי לא במהלך ההריון (ובמיוחד לא בשליש הראשון).

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אדר

לימונית
    15/07/2008

ד"ר אדר שלום, ראשית, תודה על תשובתך. בקשר לשאלה על הילדות, אז כן, זה התחיל בילדות וייתכן ואבחנו את זה אז, אבל אני לא יודעת בדיוק איך אבחנו והאם אפילו לקחתי משהו בעניין. לצערי, נראה שלפחות למה שקשור לרעשים - זה רק הולך ומחריף עם הגיל. בכל מקרה, תודה על התשובה בקשר לטיפול בהיריון. חשבתי אולי לטפל בזה, אבל אדחה את זה לאחר כך. רציתי להגיע שקטה יותר לשלב ההורי, אבל אם אין ברירה לדחות - אז אין ברירה. תודה רבה, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר אדר - שאלת הבהרה

לימונית
    15/07/2008

ד"ר אדר שלום, לא בטוחה שאני מבינה מה זה אומר שההפרעה שאני מקשרת לקשב וריכוז מתקשרת אצלך דווקא להפרעה הקומפולסיבית. האם זה אומר שהטיפול שונה? האם זה אומר משהו אחר? אשמח לקבל מעט מידע איך זה מתקשר ל-OCD? ואם כן - מה זה אומר מכל מיני בחינות, וגם מבחינת הטיפול? האם זה ניתן ל"טיפול" (לשינוי?) וכו' (לאו דווקא בשלב של היריון)? בתודה מראש, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הבהרה

ד``ר עדי אדר
    15/07/2008

שלום כלנית!

אני רוצה להבהיר. אני לא מנסה לאבחן על סמך התיאור שלך . אני רק מעלה השערה שיתכן מצב בו הפרעה אובססיבית מתבטאת בתסמינים אשר מזכירים הפרעת קשב וריכוז. על מנת להבהיר נושא זה חשוב לבצע אבחון מסודר אצל פסיכיאטר
    כמובן שטיפול בהפרעה אובססיבית שונה מטיפול בהפרעת קשב.
    לכן על מנת לסכם נושא זה. אין אפשרות לבצע אבחון קונקרטי בפורום . זה לא מקצועי וזה לא נכון. אבחון חייב להתבצע על ידי מומחה לנושא, בצורה מסודרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי זה מוקדם מדי?
    תאיר
    10/07/2008

בוקר טוב, אחיין שלי מאובחן בהפרעות קשב וריכוז בדרגה גבוהה מאד (ומטופל) האם יתכן שזה עובר במשפחה וגם הבת שלי חלילה תאובחן כך? היא בת 5.5 חודשים-אני יודעת שזה מאד מאד מוקדם, אבל באיזה גיל אפשר לאבחן? ושאלה אחרונה-האם צפיה בטל' בגיל כזה יכולה לעודד הפרעות או שזה לחלוטין מולד? (צפיה של עד שעה ביום)

לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה מוקדם מדי?

הוספת תגובה

• לא מוקדם מדי....

ד``ר עדי אדר
    12/07/2008

שלום לך!

הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה תורשתית וקיים סיכוי מסוים שלאחד מילדיך תהיה הפרעה זו.

לא הייתי משתמש בביטוי "חס ולילה". זה אמנם לא נעים אבל בהחלט לא נורא ללקות בהפרעת קשב. לעתים יש לכך אפילו יתרונות מסוימים.

ניתן לאבחון הפרעה זו בהחלט בגיל 5.5 שנים אך אין צורך לבצע "אבחון מראש" אלא אם קיימת הפרעה תפקודית משמעותית בגיל זה.

צפיה בטלויזיה לא מעודדת הופעת הפרעת קשב. זו הפרעה בעלת מרכיב תורשתי מובהק אם כי יתכנו גם השפעות סביבתיות מסוימות.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמי כץ/ד"ר אורלי יזדי/עוגב פוירשטין
    אור
    09/07/2008

שלום רב, ברצומי ללמוד את התחום כמטפלת מדיסלקציה ןעד אוטייזים ופיגור שיכלי מאד אשמח לקבל חוות דעת מקצועית ועיניינית לגבי שלושת המרכזים כמכונים מטפלים ומרכזי לימוד בברכה,

הוספת תגובה

• חוות דעת.....

ד``ר עדי אדר
    09/07/2008

שלום לך!

כרופא אני רואה פגם אתי לחוות דעה מקצועית על גורמים מטפלים אחרים.
    אני ממליץ לך להתיעץ בנושא החשוב שאת מעלה עם גורמי מקצוע המכירים מקרוב מרכזים אלו.

בברכה ובהצלחה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון add
    עופר
    08/07/2008

שמי עופר,בן 47 ,גרוש לאחרונה +2 ילדים אחד בן 4 והשני בן שמונה.הילד בן השמונה אובחן כadhd ומקבל טיפול רציף בכל מיני תחומים כולל טיפול תרופתי ואכן יש שיפור במסגרת הלימודים וכן החברתי. לאחרונה לאחר שזיהיתי סימפטומים זהים גם אצלי הלכתי לאבחון במכון אניגמה ואכן לאחר מס' מפגשים כולל מבחן טובה עם ובלי ריטלין הובחנתי כ add'אז אכן נפל לי האסימון לגבי חיים שלמים שעברתי,והבנתי תהליכים שעוברים עליי,מפה אני רוצה לשלוט ולשנות ולא לגמרי ברור לי איך. הפסיכטאר שאבחן שלח אותי לבדיקות ולקחת ריטלין ואולי קואצ'ר. אשמח לשמוע ממך ד"ר וממאובחנים אחרים שעברו תהליך דומה ואולי אפלו קרובים בגיל לגבי התהליכים שהם עוברים והמלצות לסוגי טיפול שונים אם יש . בריאות ואושר לכולכם עופר

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון add

הוספת תגובה

• אבחון ADD

ד``ר עדי אדר
    09/07/2008

שלום עופר!
    השאלה שלך לא ברורה עד הסוף.
    אין זה מעשי במסגרת תשובה בפורום זה לפרט דרכי התמודדות או תהליכים אשר עוברם במסגרת טיפול כזה.
    אני ממליץ לך לפנות בנושא זה לפורום מבוגרים עם ADHD בפורטל תפוז
    בהחלט מומלץ כי תנהג על פי ההמלצות שקיבלת במכון אניגמה כאשר אכן הטיפול המקובל במצבים אלו הוא טיפול תרופת וכן טיפול התנהגותי כולל קואצ'ינג..
    אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לנסות לענות

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון
    אור
    07/07/2008

שלום רב - למשקל של 50 ק"ג - מה היא הכמות של רטלין שצריך לקחת? אם הנני שוקלת 50 קג ואני לוקחת 2 כדורים של 10 מג ריטלין .. זה כמו לקחת כדור של 20 מג? שאלה אחרונה.. אומגה 3 ולקיחת רטלין זה אפשרי - או שזה יכול ליצור בעיות?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

• מינון

ד``ר עדי אדר
    09/07/2008

שלום לך!

איני נוהג לתת תשובות ספציפיות לגבי מינון. זה לא רציני לנסות להתאים מינון באופן מתמטי בלי לקבל נתונים נוספים.

באופן תיאורטי ניתן לציין כי מינון של 20 מ"ג הרבה יותר נמוך ממינון של 2 כדורים של 10 מ"ג. המנה של ריטלין SR שקולה לשתי מנות של ריטלין רגיל 8 מ"ג כל 4 שעות וזאת לעומת מינון של 20 מ"ג בבת אחת.

בהחלט מותר לתת אומגה 3 וריטלין ביחד.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדה
    רויטל
    07/07/2008

שלום דר אדר אני בת 31 מתחילה בשנה הבאה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. לפני כשנתיים עשיתי אבחון בניצן. באבחון התגלה שיש לי לקות קריאה וחשד להפרעות קשב וריכוז. לאחר מכן עשיתי אבחון טובה שבו חל שיפור עם לקיחת הרטלין 10מ"ג. התחלתי ליטול רטלין לתקופת בחינה בתחילה היה שיפור רב בריכוז ולאחר מכן התעוררו חרדות רבות. עליי לציין שאני אדם הסובל מחרדות בעיקר סביב לימודיים אקדמיים ומאחר והרטלין מעורר חרדות אני לא יכולה להעזר בו. האם יש אפשרות לשלב בין שני סוגי תרופות נגד חרדה ולשיפור הריכוז? האם טיפול CBT יכול לעזור במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וחרדה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדה

ד``ר עדי אדר
    07/07/2008

שלום לך!

איני מתיימר לאבחן במסגרת הפורום אבל לא ברור לי אם אכן הריטלין עורר או הגביר חרדות. הרי את כתבת שחרדה מופיע אצלך סביב נושא הלמידה ולכן לא ברור מה עורר תגובה זו? הטיפול בריטלין או עצם הלמידה.

בכל אופן יתכן שימוש גם בתכשירי ריטלין אחרים אשר פחות מעוררים חרדה. בהחלט קיימת אפשרות לשלב עם תרופה נוגדת חרדה.

טיפול ב- CBT עשוי לעזור במצבים כאלו. את חייבת להאמין בכך! את מתחילה ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה.....

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים הורמונליים וADHD
    שני
    07/07/2008

שלום. אני בת 29 ולא אובחנתי מעולם באופן רשמי, אך נראה לי שיש לי הפרעת קשב וריכוז. שני אחי מאובחנים ואיבחון לקויות למידה שעברתי (ואובחנתי כדיסלקטית) העלה חשד להפרעת קשב. שמתי לב שתופעות הבלבול וחוסר היכולת להתרכז (בעיקר בקריאה) החמירו אצלי לאחרונה, והשינוי המרכזי שאני יכולה להצביע עליו הוא שהפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון אחרי כמעט עשר שנים. האם יתכן קשר בין הדברים? האם יכולה להיות סיבה אחרת לכך שההפרעה מחמירה פתאום?

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים הורמונליים וADHD

הוספת תגובה

• שינויים הורמונליים וADHD

ד``ר עדי אדר
    07/07/2008

שלום לך!

לא נראה לי שיש קשר ישיר בין הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון להחרפת תסמיני הפרעת קשב. עם זאת יתכנו שינויים הורמונאליים בעקבות הפסקת נטילת הגלולות ואשר יכולים לגרום באופן משני לקשיי מיקוד וריכוז. כלומר אין קשר בין הפרעת קשב ראשונית לנטילה או אי נטילה של גלולות למניעת הריון. עם זאת יתכן קשר משני (אני מקווה שהתשובה מספיק ברורה...).
    כמובן שיתכנו גורמים אחרים העלולים להחמיר הפרעות קשב וריכוז כולל גורמים רגשיים, בין אישיים, לימודיים ,חברתיים, תעסוקתיים....

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ולמיקטל?
    דליה
    05/07/2008

שלום ד"ר עדי אדר. מכר קרוב שלי בן 45 עבר תאונת דרכים עם פגיעת ראש קלה לפני כשנתיים.מאז הוחמרו מאד סימפטומים שמלווים אותו רב חייו, כדוגמת אימפולסיביות, טמפרמנט סוער, קשיי למידה,מוסחות רבה. כשאני משחזרת את ילדותו ובגרותו (עד גיל 14 סבל מאפילפסיה של ילדות, מאז לא חזרו ההתקפים ואינו מטופל ) אין לי ספק שמדובר ב -ADHD אלא שבעבר לא איבחנו וטיפלו. הוא סיים תיכון בקושי רב ומאז עוסק ,בהצלחה, בתחומים המתאימים ליכולותיו, הדורשים הרבה אחריות, עצמאות, יכולות של תקשורת ותעוזה. לאחר תאונת הדרכים, עקב קשיים הולכים וגדלים של מוסחות, ליביליות רגשית, קשיי התארגנות, עבר אבחון נוירופסיכולוגי ואובחן כ - ADHD וכן PTSD. בעקבות התפרצויות של אלימות מטופל בלמיקטל 200. הוא אכן מאוזן יותר מבחינה רגשית, אלא שעבודתו דורשת חדות מחשבה, ריכוז , יכולת לעשות אינטגרציה של נתונים ויכולות אלה מסתימות לאחר 3-4 שעות. המשכו של היום ניראה כמו ריצתו של החתול אחר זנבו... בתוספת מנות גדושות של תסכול. שאלתי, האם יוכל לקבל טיפול בריטלין וניגזרותיו, בשילוב עם הלמיקטל?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ולמיקטל?

הוספת תגובה

• ריטלין ולמיקטל?

ד``ר עדי אדר
    06/07/2008

שלום לך!

בעיקרון אין מניעה מטיפול משולב של למיקטל עם ריטלין. כמובן לאחר שיעבור אבחון מסודר של רופא המומחה לתחום זה על מנת לבחון אם אכן האבחנה היא ADHD .

אנו נוקטים משנה זהירות במצבים בהם יש אפילפסיה בהווה או בעבר ולכן יש מקום לשקול במסגרת הבירור והאבחון לחזור על EEG (אם כי אני מניח כי הבדיקה בוצעה בעקבות תאונת הדרכים).

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניורולוג או פסיכיאטר?
    חיפושית
    02/07/2008

שלום, יש לי ילדה בת 8 שעונה על לא מעט תסמינים של הפרעת קשב וריכוז. החלטתי לעשות לה איבחון בהקדם האפשרי והתחלתי לקרוא חומר בנושא. השאלה מי יותר מתאים לאיבחון שכזה? ניורולוג או פסיכיאטר? היא סובלת מלא מעט בעיות רגשיות וחשוב לי שהיא תעבור איבחון מדויק ככל האפשר, ושלא נתחיל לירות לכל הכיוונים. מה ההבדל בין איבחון של ניורולוג לאיבחון של פסיכיאטר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניורולוג או פסיכיאטר?

הוספת תגובה

• ניורולוג או פסיכיאטר?

ד``ר עדי אדר
    02/07/2008

שלום לך!
    ביצוע אבחון של הפרעות קשב וריכוז חשוב לבצע אצל רופא המוסמך לבצע אבחון זה. גם נוירולוג עשוי להתרשם מבעיות רגשיות וכמובן שאם הוא מתרשם מבעיה "רגשית" משמעותית עליו להפנות ליעוץ פסיכיאטרי.
    נוירולוג מתייחס יותר להבטים נוירולוגים כולל שלילת מצבים אחרים (כגון אפילפסיה) ופסיכאטר מאבחן את הנושא יותר מהבטים פסיכיאטריים.
    לאבחון הפרעת קשב פחות חשוב אם המאבחן הוא פסיכיאטר או נוירולוג וחשוב יותר שהוא יהיה מומחה בתחום זה ויאבחן במתודולוגיה נכונה.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלות

חיפושית
    04/07/2008

האם תוכל לתאר באופן כללי, באיזה מצבים מוטב לפנות לניורולוג ובאילו לפסיכיאטר? האם איבחון ADHD חייב לכלול בדיקה ניורולוגית, ואם כן, האם גם פסיכיאטר מוסמך לערוך בדיקה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ועוד תשובות.....

ד``ר עדי אדר
    06/07/2008

שלום לך!

כמובן שפסיכאטר חייב לדעת לדעת לעשות בדיקה נוירולוגית במסגר ת הכשרתו כפסיכיאטר.

רצוי להפנות לפסיכאטר באותם מצבים בהם יש חשד לתחלואה נפשית נלווית משמעותית.

החשיבות היא המיומנות של הרופא המאבחן ולא תוארו - כך למשל גם רופא התפתחותי מיומן יכול לאבחן ADHD .

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה - הדאגה העיקרית שלי

חיפושית
    06/07/2008

היא שיאבחנו מה בדיוק הבעיה, בין אם זה ADHD, ADD, ODD, או כל צירוף שנגמר ב-D... החשש שלי הוא להתחיל לנדוד מאיבחון לאיבחון מבלי לקבל תשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה