פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית קשב אמל מבוגרים - צריכה עזרה
    מיכל
    01/07/2008

אני בת 40 ורק השנה הבנתי שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז. לפי התסמינים אני בטוח ADD וגם ADHD. הלכתי לנוירולוגית של מכבי אירנה ארטמנוב והיא נתנה לי הפנייה למכון דפנה 10 לעשות TOVA TEST שכתוב בה : קרטריונים של הפראקטיביות 7 מתוך 9 , הפרעות קשב 7 מתוך 9. וגם מרשם ל 2 כדורי רטלין בשביל האבחון. התקשרתי למכון ואמרו לי שיעשו לי מבחן בלי רטלין....? ואחרי האבחון אולי יזמנו אותי לעוד מבחן עם רטלין - הם מנסים להרוויח כסף נוסף ע"י חלוקת האיבחונים ל 2 פגישות? האם המבחן הזה בכלל טוב בשבילי? קראתי שזה מבחן לילדים בכלל. האם אני צריכה ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר? אני ממש בטוחה שאני ADD ויש לי תחושה שבקופת חולים מתייחסים בחשדנות ולא ממש מטפלים. קראתי שטיפול ברטלין וקונצרטה יכול ממש לעזור. תודה לכל מי שיש לו אינפורמציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבחן טובה - מבוגרים

ד``ר עדי אדר
    02/07/2008

שלום לך!

ראשית אני מפנה אותך לקישורים לאתר שלי הדנים במבחן טובה :
    http://www.machonadar.co.il/main/mamarim/tova.htm
    http://www.machonadar.co.il/main/mivhantova.htm

התוצאה שציינת מתייחסות כנראה לשאלון קונרס מקוצר והם תומכות באבחנה של הפרעת קשב וריכוז.

את מוזמנת לבצע לעצמך שאלון עצמי באתר בקישור הבא:
    http://www.machonadar.co.il/main/acmi.htm

ההצעה לחלק את מבחן טובה לשני חלקים לגטימית ולא נראה לי כי "הם מנסים להרוויח כסף נוסף". הכל תלוי כמובן בעלות הבדיקה - המחיר הסביר לבדיקה זו הוא 220 ₪ לחברי כללית מושלם, 300 ל- מכבי וכ- 400 ₪ במכון פרטי.

בדיקה זו בהחלט נועדת גם למבוגרים.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת בעיות עתידיות בהריון
    טל
    29/06/2008

שלום רב, האם יש המלצות לאישה בהריון כיצד לטפל בעובר, האם להשתמש במוסיקה וכו' על מנת למנוע מהילדלהיות היפראקטיבי וכדומה כשיגדל?

הוספת תגובה

• מניעה תוך רחמית של הפרעת קשב וריכוז

ד``ר עדי אדר
    02/07/2008

שלום!
    שאלה מקורית ביותר!
    הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה תורשתית ולא ידוע לי על אף מחקר שבדק מניעה תוך רחמית של ההפרעה.
    סביר להניח כי אין אפשרות למנוע התפתחות הפרעת קשב וריכוז בעובר בשיטות מניעתיות אך אני חייב לציין שהשאלה שלך פשוט מעניינת ויכולה לשמש מקור לעבודת מחקר מאוד מעניינת. הרי אנו משתמשים בשיטות שונות של טיפול התנהגותי בהפרעה זו בילדים גדולים יותר.

אנו יודעים שעוברים עם הפרעת קשב תנועתיים יותר לעומת עוברים ללא הפרעת קשב. מאידך הרחם עצמו מהווה סביבה יחסית שקטה .

בסיכומו של דבר לא ידוע לי אם נושא זה נבדק בעבר.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    או דוא"ל – [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר עדי אדר
    נטלי
    24/06/2008

זאת נטלי שנתת לי יעוץ על בני. מה הדרך הכי טובה לטפל בהרטבה? ובקשר להתנההגות בני יכול להיות שזה מחוסר גבולות?????. מה עליי לעשות אני מבולבלת מאד ולא יודעת למי לפנות קודם. הייתי רוצה יעוץ גם לעצמי ואני לא יודעת למי ללכת ליעוץ גם אני עברתי גירושים ומגדלת שני ילדים לבד וקשה לי מאד. תודה לך על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לך ד"ר עדי אדר

הוספת תגובה

• חוסר גבולות.....

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!
    נושא של חוסר גבולות הוא מרכיב אופייני בהפרעת קשב וריכוז וגם בהפרעה מתנגדת מתמקדת (Oppositional defiant disorder).
    ראשית עליך להביא את הילד לאבחון מסודר כאשר יש מגוון טיפולים למצבים אלו כולל עיצוב התנהגותי וכן טיפול תרופתי.
    במסגרת טיפול כזה אנחנו מציעים גם יעוץ משפחתי.
    קיימות גם מרפאות ציבוריות מעניקות טיפולים אלו על מנת לא להכביד עלייך בתחום הכלכלי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר עדי אדר

נטלי
    25/06/2008

תודה רבה לך על היעוץ אתה עוזר לי המון ואני יתחיל לטפל בבני וגם בעצמי. אני מיואשת וקשה לי להתמודד לבד עם הכל במיוחד עם ההתנהגות של בני שמתישה אותי ומקשה עליי יום יום. אתה מאמין בדיקור סיני???. מחר אני הולכת עם בני לטיפול בהרטבת לילה בדיקור סיני. נורא כיף שיש כאן עם מי להתיעץ ושיקשיב לי. תודה לך על התמיכה נטלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני.....

ד``ר עדי אדר
    28/06/2008

שלום נטלי!

לגבי תחום הדיקור הסיני - איני מומחה בתחום זה ואיני יכול לחוות דעה מקצועית בנושא.

אני מאלך לך הצלחה ומחזק אותך בדרכך!

בברכה,
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עייפה ומבולבלת...
    יוליה
    24/06/2008

שלום! שמי יוליה ואני אמא לשמען בן 8 ודוד בן 4. השאלה שלי בנוגע להתנהגותו של הילד הגדול. מגיל 3 בערך אני סמתי לב שהילד לא ממש רגוע, למרות שאף פעם לא היתה לו בעיה לשחזר סיפור, לשחק לבד במשך שעה ואפילו יותר. יחד עם זה, הוא אימפולסיבי, לפעמים אגרסיבי כלפי אחיו הקטן לאפילו כלפינו- ההורים, לא סובל סירוב ובקשותיו, לא מקבל הפסד במשחק. יש לי הרגשה שהכל שהוא עושה, הוא עושה בצורה מופרזת. אבל לפעמים הוא מתנהג אחרת לגמרי-עוזר, עושה שיעורי בית בשקט, משחק עם אחיו. יש לציין שבגלל האימפולסיביות הוא היה מטופל ב-risperdal(1 מ"ג ליום) , אך הופיעה לו תופעת לווא תיקים, והוא קיבל גם dekinet. היו היה מטופל בתרופות הללו במשך שנתיים, ללא תוצאות משמעותיות. היום שמעון לא מקבל תרופות, התנהגותו לא ממש שונה מהתקופה שהיה בטיפול, אך התיקים לא עוברים, ואפילו המצב החמיר. מה עליי לעשות? למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אני עייפה ומבולבלת...

הוספת תגובה

• באה מנוחה ליגע....

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

על פי התאור שלך אני מניח כי הילד היה מטופל על ידי פסיכאטר/ית ילדים. את מתארת הופעה של טיקים. בהנחה שלא הופיעו תנועות המכונות "תנועות אקסטרפירמידליות" אלא טיקים מוטוריים אמיתיים הרי שהם לא נגרמים על ידי ריספרדל!
    אני ממליץ לחזור לביצוע הערכה מחודשת וטיפול של פסיכיאטר מטפל כאשר יש לשקול מתן טיפול כולל לשקול טיפול בריטלין. עם זאת ברור כי המלצות ספציפיות יכולות להינתן רק על ידי רופא מטפל.
    יש לציין כי ריפרדל עשוי לסייע להפחתה בעוצמת הטיקים. כמו כן קיימים טיפולים תרופתיים לטיקים.
    אני מפנה לך קישור לאתר שלי הדן בנושא זה.

http://www.machonadar.co.il/main/mamarim/adhd14.htm
    בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא עומדת בהתפרצויות של בני
    גלית לגזיאל
    23/06/2008

בני הוא בן 8.5 ילד רגיש מאוד מאוד מאוד,
    אני כל יום צריכה להתמודד עם תגובות מאוד קיצוניות של התבטאויות וכעסים
    הוא מגיב לכל מיני דברים שלא מקובלים עליו בצורה היסטרית,בכיתה הציונים שלו טובים
    בחשבון הוא פשוט גאון ,הוא לא מתמודד עם הבנת הנקרא, הוא מתקשה להכין שעורי בית
    לא בגלל הקושי,פשוט לא מעניין אותו החומר והוא אומר שהוא לא מבין כלום,
    וכשאני בכל זאת מצליחה לשבת איתו הוא פשוט מדהים והזכרון שלו מאוד טוב.
    כל הזמן משעמם לו והוא צריך תעסוקה 24 שעות ביממה, הוא אפילו מתעצבן שמגיע הלילה
    וצריך ללכת לישון.
    כל יום קורה משהו בבית הספר, הוא מאוד חברותי אך במקביל לא מחזיק חברות ומתעצבן על כל מי
    שלא מבין אותו או לא מקבל את דעתו, הוא לא מקבל גבולות מבחינתו הוא כבר מרגיש שמותר לו הכל.
    מה זה ? האם אני צריכה להגיע לאבחון של קשב וריכוז ? האם זה טיבעי לגילו ?
    אני עובדת עצות.... בבקשה תגובתך ! תודה גלית.

הוספת תגובה

• לא עומדת בהתפרצויות של הבן....

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

גלית שלום!
    התשובה ברורה – כמובן שהילד זקוק לאבחון! אם את מציינת כי את אובדת עצות אז למה את מחכה?

את מתארת ילד מאוד רגיש הנמצא במצוקה רגשית והתנהגותית עם תסמינים של השתעממות, קווי התנהגות אימפולסיביים, קושי בקבלת סמכות ומרות, שינויים במצבי רוח – אלו תסמינים של הפרעת קשב אך קיימת אבחנה מבדלת וחשוב כי מומחה בתחום זה יבצע אבחון מסודר.

לכן עליכם לגשת לאבחון בהקדם!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

גלית לגזיאל
    24/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אור
    21/06/2008

הילד שלי בן 10 לקחתי אותו לאבחון אצל פסיכולוג אבחנה PDD הבן שלי לומד בכתה משולבת בבית הוא לא רגוע וגם אני חולה בדכאון כדור בנתים אין צורך לפעמים אני לא שולטת על עצמי וצועקת אליו יש לי רק בן אני גרושה 3 שנים ולא קל בחיים ואני אוהבת את בן שלי שאני הולכת איתו לטיל הוא בורח בבית ספר לא מרוכז מפריע יש ימים שהוא לא רוצה ללכת הוא לא רוצה לאכול גם אני יש לי הפרעות אכילה אני לוקחת המון זמן כדורים הוא לא רוצה לישון לפעמים בוכה אין לו חברים עצבני אולי אני יקח אותו לרכב על הסוסים זה בריא

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מה עושים?

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

אכן התיאור שלך לא פשט כלל ועיקר!
    התיאור שלך הוא תיאור לא פשוט מחד אך גם לא ממוקד מאידך. לא ברור אם הילד מטופל כיום ובאיזה מסגרת.

ברור מהתיאור שלך כי את זקוקה בדחיפות לסיוע ותמיכה של גורם מקצועי כגון עובדת סוציאלית אשר תלווה אתכם, מסגרת רפואית אשר צריכה לטפל בך וכן גורם רפואי מקצועי אשר ירכז את הטיפול בילד שלך.

את והילד חייבים מעקב מסגרת רפואית כגון מרפאה לפסיכיאטריה של הילד אשר כוללת צוות רב תחומי אשר יעקב אחרי תפקודו ויתכן גם לך סיוע ויעוץ.
    נראה כי המצב הנוכחי "גדול עלייך" ואת זקוקה לתמיכה, לעידוד כולל מסגרת חינוכית מתאימה לילד, טיפול כולל טיפול תרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    נטלי
    20/06/2008

שלום אני אמא לילד בן 6 התגרשתי שבני היה בן שנתיים. יש לבני הרטבת לילה בלילה וביום בני עולה לכיתה א ואני מודאגת מאוד. יש לא בעיית התנהגות וגם קשב וריכוז אי אפשר ללכת איתו לשום מקום. הוא כל דבר נוגע ולא מקשיב לי. השאלה שלי עם זה בכוונה או שבאמת יש בעיית קושי ומה אני צריכה לעשות בנידון? בני נוגע בכל דבר שזז קשה לא לשבת הרבה זמן והוא מתעניין בהרבה תחומים ורצה להרגיש כל דבר מימה זה עשוי.
    אני ממש מיואשת וסובלת מההתנהגות שלו מה אני צריכה לעשות? ולאיזה דרך של טיפול אני צריכה?
    ומה לעשות בקשר להרטבת הלילה והיום?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

את מציינת שתי בעיות עיקריות ואולי אף שלוש.

הראשונה זה הרטבה (יומית ולילית). הגיל שלו גבולי לנושא זה אך כדאי לערוך בירור בסיסי על ידי רופא המשפחה ואחר כך להפנות אותו או לטיפול התנהגותי בשיטות של התניה (קיימים מרכזים וגורמים מקצועיים העוסקים בתחום זה) או באמצעות טיפול תרופתי.

לגבי קשי הריכוז שלו – ברור שאי אפשר לענות לך ללא ביצוע אבחון. את מתארת תסמינים שבהחלט יכולים להיות חלק מהתסמינים של הפרעת קשב. כדאי לברר נושא זה באמצעות אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה. סקרנות, צורך לנגוע, קושי להקשיב להוראות – קווי התנהגות אל יכולים להיות שייכים להפרעת קשב וריכוז אך קיימים הפרעות נוספות הבאות בחשבון מבחינת אבחנה מבדלת (כגון דיכאון, הפרעה כפייתית ועוד). לכן לאור ההפרעה התפקודית המשמעותית שאת מתארת ("אי אפשר ללכת איתו לשום מקום") מומלץ מאוד לבצע אבחון!

נושא שלישי היכול להסביר חלק מדפוסי התנהגותו הן במישור הרגשי והכוונה למצב המשפחתי שלכם, העדר דמות סמכות אבהית קבועה כמקור להזדהות וכו'). גם כאו יש מקום לעיצוב התנהגותי וטיפול משפחתי.

לכן – אל יאוש! תתחילי בהדרגה לבצע אבחונים וטיפולים בהתאם תוך התייעצות עם גורמים מקצועיים (יועצת חינוכית, עובדת סוציאלית).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוגל לשבת לעשות שיעורים
    דידי
    19/06/2008

שלום בני בן 8, כתה ב', מתקשה לשבת ולעשות שיעורי בית. אני מנסה להגיד לו לעשות אותם אחרי ארוחת צהריים כשהוא שב מביה"ס אבל עד הערב שאני מגיעה מהעבודה הוא לא עושה אותם, ואז אני צריכה לשבת איתו בשעות הערב (לפעמים המאוחרות) ולשכנע אותו שישב ויסיים את השיעורים.
    הוא כותב בלי חשק (בכתב גדול, ולא קריא) וזאת למרות שהוא ידע את החומר.
    הוא לא יכול להתרכז בזה, והוא כל הזמן אומר שלא בא לו.

נראה לך שיש קשר, לבעיות קשב וריכוז?

צריך לבדוק זאת?

הוספת תגובה

• לא מסוגל לשבת לעשות שיעורים

ד``ר עדי אדר
    20/06/2008

שלום לך!

הפרעת קשב באה לידי ביטוי במספר סיטואציות לצורך הענין גם בבית אבל גם בבית ספר. לכן על מנת להתרשם אם אכן קיימת בעיה מומלץ לשוחח בנושא עם המחנכת ולברר לגבי תפקודו בבית הספר
    אכן התאור של תפקודו בבית עלול להצביע על הפרעת קשב אך צריכים להיות תסמינים נוספים על מנת לאשר את האבחנה. לכן חשוב מאוד לברר את לגבי תפקודו בבית הספר לפני החלטה על ביצוע אבחון בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות או לאבחן

דידי
    22/06/2008

המורה אומרת שהוא שוכח דברים, ולא מרוכז, ועושה דברים לאט. אבל את המורה הזאת הוא לא אוהב ומפחד ממנה, היא לא נותנת דעתה יותר מדי, בקשר לילד, ואם הוא צריך בירור או טיפול כלשהו.

איפה אפשר לעשות איבחון הוא בירור, או שאולי כדאי לחכות לשנה הבאה, ולראות איך הוא יהיה עם מורה חדשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחכות או לאבחן

ד``ר עדי אדר
    24/06/2008

שלום לך!

במסגרת הפורום איני נוהג בדרך כלל לתת המלצות ספציפיות לגיב מכונים. ניתן להיתעץ בנושא זה עם היועצתהחינוכי של בית הספר.

נראה לי כי ניתן להמתין עד תחילת השנה ואז על פי תפקודו להחליט לגבי הצורך בביצוע אבחון. מאידך יש לזכור כיזוהי תקופה "לחוצה" מבינת תורים לביצוע אבחונים בתחום זה ולכן יש לשקול בכל זאת לקבועתור אצל מומחה לאבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת שערות ובניית עולם דמיוני
    אביטל מרום
    17/06/2008

ביתי בת ה-7 לומדת בכיתה א'. היא אובחנה כהיפראקטיבית ומקבלת כבר במשך כ-9 חודשים "קונצרטה"- כדור שאותו אגב היא מסרבת לבלוע ולכן אני נאלצת לפורר לה אותו.. עליי לציין כי היו לה הפסקות מעטות בנטילת התרופה. כגון בשבתות וחגים, כיוון שאיני רוצה להעמיס לה בגוף תרופות יותר מידי.
    בתחילה- השפעת הכדור הייתה ניכרת והוא גרם לה ל-היות שקטה מידי..בודדה מהסביבה..ללא חברות..מבוהלת מעט ומסתגרת בעצמה, אך לעומת זאת היא הצטיינה בלימודים בכיתה והמורים היו מרוצים מאוד.
    לאחרונה- בזמן הפסקת הכדור בערך ל-3 שבועות . היא החלה לתלוש לעצמה את השערות מהראש בכמויות מחרידות וגרמה לעצמה לקרחות מביישות בקרקפת. בטענה שהיא מרגישה דגדוגים...האם בשל חוסר נטילת הכדור היא הרגישה עיקצוצים?..האם ישנה תופעת לוואי כזו??הילדה פשוט הולכת ומתדרדרת לי מול העיניים.. השיער שלה מקריח..והילדים בסביבתה לועגים לה על כך.
    והיום היא עם הכדור כמובן- אך מה שקורה הוא-שהיא לא רגועה יותר -כאילו שהיא ללא כדור.היא מפריעה בכיתה.ואינה לומדת יותר.
    הילדה חיה בניתוק סביבתי- היא מציירת כל היום ללא הפסק.וחיה בעולם דמיוני. היא מדמיינת שהיא כלב. או לחלופין מחזיקה בובות וטוענת שהם הילדים ומשוחחת עימן שעות ולא מסכימה שיתקרבו אליה או אליהן. וזה מאוד מדאיג אותי..מה ואיך עליי להתמודד עם כך?
    בלילות היא אינה ישנה - אני משכיבה אותה בשעה שמונה וחצי במיטה והיא יורדת ורוקדת והופכת להיות יותר היפרית בליילות. היא רצה בכל הבית. שרה ומתפרעת כשמנסים לאמר לה לישון. היא טוענת שאין לה צורך לישון ורק בסביבות השעה 12 בליילה היא נירדמת ..לעיתים אני נאלצת לטפטפף לה 3 -4 טיפות של "נויילפטיל"- שהן מעט מרדימות.
    המצב מאוד מקשה עליי ועל משפחתי את התיפקוד היומי בבית. המתח בו אני והמשפחה גדל . קשה לי ואני מבקשת בכל לשון של בקשה לקבל ייעוץ ותשובות לשאלותיי- האם אלו תופעות לוואי של הכדור?..האם טלישת השערות קשורה לנטילה או חוסר נטילת הכדור? האם אלו בעיות נפשיות אחרות?..מדוע אין היא נרדמת בליילות? האם מותר או אסור לפורר כדור כזה? האם היא צריכה כדור אחר?..מה עליי לעשות, אנא מכם ענו לי ויידעו אותי במהרה.
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה ועולם דמיוני.....

ד``ר עדי אדר
    17/06/2008

שלום!
    ראשית תודה על המסר המפורט והמושקע – הלוואי שהייתי מקבל מסרים מפורטים כאלה לעתים קרובות.
    הערה ראשונה – אסור לפורר קונצרטה!!! את משנה לחלוטין את התכונות של התרופה וקשה מאוד לדעת איך התרופה תשפיע כשיטת שחרור לא מבוקרת. הקונצרטה עשויה שלוש שכבות המאפשרות שחרור מבוקר ובמידה ומפוררים את התרופה השחרור הוא אקראי, מהיר ולפרק זמן קצר יחסית.

התופעה של תלישת שערות קרויה טריכוטילומניה. אין לה קשר להפסקת הטיפול התרופתי והיא מהווה תגובה ביטוי להפרעה מסוג של קושי בויסות, על רקע חרדה ותגובות רגשיות דומות. הטיפול הוא התנהגותי וכן בטיפול תרופתי נוגד חרדה לאחר בירור רפואי מתאים.

לא ברור האם ההתנהגות של הילדה מהווה סוג של "משחק עצמי" שהוא עדיין נורמטיבי לגילה או ביטוי להפרעה עמוקה יותר. התיאור של עולם דמיוני משלה מחייב בירור על מנת לשלול מצב הפרעות בתפיסת המציאות או לחילופין ביטוי לנסיגה רגשית, חברתית. אין פקס שהתאור שלך מדאיג ומחייב בירור מהיר!!!

למה היא מטופלת בנוילפטיל? מי המליץ ולמה? זוהי לא תרופה של מה בכך וצריכה להיות סיבה טובה להמליץ על תרופה זו. אני מניח שהתרופה ניתנה עקב קשיי הרדמות.

מהתיאור של הילדה ברור כי היא חייבת בבירור של פסיכיאטר/ית ילדים ובדחיפות! לא הבנתי מהמסר שלך האם היא נבדקה על פסיכיאטר ואין צורך להיבהל מאפשרות זו. הילדה שרויה במצוקה נפשית וחברתית והתנהגותית וזהו הגורם המקצועי המתאים לטפל בכך.

איני נוהג לתת המלצות רפואיות ספציפיות לילדים שלא נבדקו על ידי אך ברמת העיקרון קיימות אפשרויות למתן תרופות אחרות לילדים המתקשים בבליעה כגון ריטליןLA אשר ניתן לפיזור תוכן הקפסולה על אוכל טעים וכו'.

לסיכום –עליכם לקחת את הילדה לבדיקה ומעקב פסיכיאטרי בהקדם האפשרי!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי התנהגות
    רינה
    13/06/2008

בני לומד בכיתה ב' כשהיה בן 5 אובחן כסובל מADHD ונוטל ריטלין LA 30 מ"ג.
    מאז תחילת השנה מראה קושי התנהגותי וחברתי, מרבה להפריע בכיתה, או לצאת מהכיתה, מתחצף ולא מקבל את מסגרת בית הספר, מצד שני מוציא ציונים טובים מאוד בעיקר בחשבון. בנוסף לטיפול התרופתי מקבל טיפול רגשי.
    שאלתי היא- האם לא כדאי לערוך אבחון נוסף לאחר 4 שנים? אולי הריטלין כבר לא "עובד" עליו יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התנהגות

הוספת תגובה

• האם יש מקום לאבחון חוזר?

ד``ר עדי אדר
    13/06/2008

שלום לך!

התשובה ברורה מאליה. כמובן שיש מקום לבצע הערכה חוזרת!

על פי התאור שלך קיימים כיום קשיים תפקודיים התנהגותיים ויש לבחון את הגורם להם ודרכי טיפול אפשריות.

יש גם להדגיש כי משרד הבריאות ממליץ על מעקב חצי שנתי לילדים המטופלים בריטלין!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון וריכוז
    יוסי
    12/06/2008

שלום רב אני בן 27 בריא, ללא מחלות, ואני סטודנט. שמתי לב שבשנה האחרונה הזיכרון שלי ממש התקצר ואני שוכח אפילו דברים לטווח הקצר. גם רמת הריכוז שלי ירדה ואני מאבד ריכוז וסובלנות בשיעורים במהירות יחסית, למרות שאלו שיעורים שאני אוהב את החומר הנלמד בהם. האם יש ויטמינים או משהו מסויים שיכול לשפר לי בעיות אלו.
    ראוי לציין שזה רק בשנה האחרונה ומעולם זה לא קרה לי. תמיד היה לי זיכרון טוב וריכוז מעולה, גם בלימודים בבית הספר.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון וריכוז

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון וריכוז

ד``ר עדי אדר
    12/06/2008

שלום לך!לא ברור מהתיאור שלך מה גרם לירידה בתפקודי הקשב והריכוז שלך. יכולים להיות סיבות מגוונות כולל רגשיות, חברתיות, עומד לימודי וכו'.
    יש לציין כי קשה לדעת אם מדובר בהפרעת קשב ראשוני תאשר מתחילה בילדות מוקדמת.
    ברור שלפני שמחליטים על טיפול צריך קודם לאבחן (במה מטפלים? בזיכרון נמוך? חרדה? דיכאון?) ולכן מומלץ שתבצע אבחון מסודר.
    ויטמינים לא משפרים ריכוז או זיכרון ולמעשה אין חומר מוכח מדעית שממש משפר זיכרון.
    כמובן שיש מספר תרופות המשפרות ריכוז אך לפני כן יש לבצע אבחון על מנת לנסות ולאתר את מקור הבעיה.
    בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק מה שרציתי לשאול

מרגריטה
    01/07/2008

באיזה אבחון מדובר?במקרה שקודם לא היו כלל בעיות?הרי הק"ר זה מילדות? עשיתי אבחון הק"ר.איך זה עוזר לחוסר זכרון? איזה עוד אבחון??? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות ריטלין
    דן
    09/06/2008

ד"ר שלום,
    האם יש לך ניסיון בשימוש במדבקות ריטלין אצל מטופלים?
    והאם התרופה היא בעלת פרופיל של פחות תופעות לוואי?

בבברכה
    דן

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות ריטלין

הוספת תגובה

• מדבקות ריטלין

ד``ר עדי אדר
    11/06/2008

שלום לך!

אני מודה שאין לי ניסיון בטיפול עם מדבקות.
    תופעות הלוואי הם פחות או יותר דומות למתן בדרך "המקובלת"
    ניתן כיום לרכוש תמורת תשלום את המדבקות בארץ במספר בתי מרקחת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז טיפול דרך קופת החולים
    דינו
    08/06/2008

לפי מיטב הבנתי והקריאה המרובה שבצעתי בנושא בשנה האחרונה הבנתי שכנראה אני לוקה בבעיית קשב וריכוז לצערי מצבי הכלכלי קשה ואני לא יכול להרשות לעצמי לעבור את האבחונים באופן פרטי מה ידוע לכם לגבי טיפול מסודר בקופות החולים או בכלדרך מוסדית אחרת.

הוספת תגובה

• קשב וריכוז טיפול דרך קופת החולים

ד``ר עדי אדר
    11/06/2008

שלום לך!

אני ממליץ לך לפנות למוקד המידע של הקופה בת אתה מבוטח ולקבל מידע היכן מתבצעים אבחונים למבוגרים.
    ברמת העיקרון איני נוהג להמליץ על מכונים ספציפים או על רופאים העוסקים בתחום זה אך המידע נמצא כאמור גם במסגרת הקופות. קיימת אשפרות לבצע אבחון זה גם במסגרת הציבורית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    03/06/2008

שלום רב,
    אני בן 30 והיום "נזכרתי" והבנתי שאולי יש לי הפרעות קשב וריכוז. להיכן עלי ללכת להיבדק?
    אני גר בתל אביב.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבחון למבוגרים

ד``ר עדי אדר
    11/06/2008

שלום לך!

אני ממליץ לך לפנות למוקד המידע של הקופה בת אתה מבוטח ולקבל מידע היכן מתבצעים אבחונים למבוגרים.
    ברמת העיקרון איני נוהג להמליץ על מכונים ספציפים או על רופאים העוסקים בתחום זה אך המידע נמצא כאמור גם במסגרת הקופות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    סטלה
    31/05/2008

יש לי ילדה בת 10 עוד מעט בשנה האחרונה חל הדרדרות בהתנהגות שלה, יש לה התקפי זעם, היא תוקפנית היא חצופה גם מבחינה חברתית ההתנהגות שלה נובעת משליטה, צעקות, כעס וכיוצא בזה חברים כמעט ואין לה פשוט אני והבעל שלי כבר לא יודעים מה לעשות המצב שלה הולך ומחמיר מבחינה התנהגותית עלי לציין שהילדה לא אובחנה. אשמח לקבל תשובה מה עלינו לעשות מאיפה להתחיל תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• הערכה דחופה.....

ד``ר עדי אדר
    01/06/2008

שלום לך!
    מהתאור שלך התמונה המצטיירת היא של ילדה אשר כנראה בשנה אחרונה חלה הידרדרות משמעותית בתפקודה ההתנהגותי. לא ברור מהתיאור שלך מה הסיבה , האם קשיים חברתיים, לימודיים, משפחתיים? האם החמרה של תסמיני הפרעת קשב ואולי הפרעה רגשית עם קושי בתפקוד החברתי? לא ברור מהתיאור שלך מה מצבה הלימודי.

בשלב ראשון יש מקום להפנותה לפסיכולוגי או לפסיכאטר/ית ילדים אשר יעריכו את תפקודה הרגשי וינסו להגיע למסקנה מה הסיבה להידרדרות ההתנהגותית שלה. בהמשך יתכן ויהיה צורך להפנותה להערכה בשאלה של קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה