פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    כרמית
    27/11/2008

האם מומלץ/רצוי לתת לילים מגיל 6 ריטלין?.. האם ידוע על מיקרי עקרות לבנות שנטלו ריטלין במהלך חייהן?.. האם זו תפועה מוכרת שילדים עם בעיות קשב וריכוז מגיבים בחשדנות/פחד/ונטיה לשקרים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות

ד``ר אריה בקלו
    28/11/2008

כרמית שלום
    ניתן לתת ריטלין לילדים בני 6 אם הם אובחנו כראוי ונמצאו עם הפרעת קשב וריכוז הדורשת כחלק מהטיפול גם סטימולנטים.
    לא ידוע לי על קשר בין עקרות לריטלין. להזכיר שהתרופה בשימוש מעל 50 שנה.
    חשדנות, פחד ,ונטיה לשקרים הם 3 תכונות שונות שלא בהיכרח קשורות זו לזו או להפרעת הקשב והריכוז. אני יכול לציין שירידה בהישגים,בבטחון העצמי,ובקשרים החברתיים יכולים לתרום לתופעות שציינת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כפיר
    24/11/2008

אני בן 26 בריא, ללא מחלות, ואני סטודנט. שמתי לב שבשנה האחרונה הזיכרון שלי ממש התקצר ואני שוכח אפילו דברים לטווח הקצר. גם רמת הריכוז שלי ירדה ואני מאבד ריכוז וסובלנות בשיעורים במהירות יחסית, למרות שאלו שיעורים שאני אוהב את החומר הנלמד בהם. האם יש ויטמינים או משהו מסויים שיכול לשפר לי בעיות אלו. ראוי לציין שזה רק בשנה האחרונה ומעולם זה לא קרה לי, הזיכרון שלי היה טוב והריכוז שלי תמיד היה מעולה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אריה בקלו
    24/11/2008

כפיר שלום,
    אם אכן מדובר בוודאות בתופעה חדשה הרי שכדאי להפנות את השאלה לרופא המטפל ולבצע מספר בדיקות בניסיון לאתר את הבעיה.
    וויטמינים כשלעצמם אינם משפרים זכרון וכושר לימוד, אלא אם קיים מחסור בגוף בוויטמין או מינרל ואז מתן התוסף פותר את הבעיה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD
    אני
    21/11/2008

שלום רב, הבן שלי בן 8.5 מאובחן ADHD ומקבל מזה כשנתיים וחצי כדור וחצי של ריטלין 10 מ"ג. לאור הצורך שלי להבין מה בדיוק יש לבני י קראתי המוןןןןן המוןןןןןן חומר על כך ודרכו הבנתי שאני סובלת מכך גם כן אבל הרבה יותר השאלה שלי מה אני עושה עם הידע הזה??האם יש דרך טיפול שתועיל לי אני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית את האבחונים שעשיתי לו זה ברור לי שגם אני ADHD ואין לי ספק בכך,מילאתי שאלונים איפה שרק אפשר ואני כבר מכירה את כל הסימפוטומים המאידים על כך שגם אני כזו מפה מה הדרך הכי קצרה לטפל בכך??אני לא זקוקה לאישור המעיד על הבעיה לשם הקלות במבחנים כי אני לא סטודנתית( אני לא סובלת לימודים)ובטח לא למקום העבודה!! השאלה אם אדם מבוגר שניתן לדבר איתו ומכאן לעלות על הבעיה מספיק בכדי לתת לו מרשם לכדור ( כמו הריטלין לדוגמא ...אני יודעת שיש עוד המון סוגים או משהו אחר ) אודה לך מאד על התייחסותך אני אמא ל-2 שאחד מהם היא כמוני ותאמין לי לא קל לה אם התופעות שלה רק לא מטופלת! בתודה רבה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• האם צריך לבצע אבחון למבוגרים?

ד``ר עדי אדר
    22/11/2008

שלום לך!
    לצערי, אין קיצורי דרך לאבחנה זו, ובמיוחד לא במבוגרים!
    עם זאת , למיטב ידיעתי וניסיוני, אבחון של הפרעות קשב מבוגרים לא יקר. מרבית הקופות מכסות אבחון זה וההשתתפות העצמית לא גבוהה. העלות הגבוהה שאתה מציין קשורה כנראה לאבחון פסיכו-דידקטי שהילד ביצע ועלותו היא אכן גבוהה מאוד.
    גם אם אתה משוכנע באבחנה הרי שרופא אחראי יבצע אבחון מסודר ומלא, ישלול הפרעת אחרות שלעתים נלוות ומחקות הפרעת קשב (כגון דיכאון) ורק אחר כך יתווה דרכי טיפול.
    יתכן ויש רופאים המבצעים "קיצורי דרך" בנושא אך זו לא גישתי וזוהי בהחלט לא ההמלצה של משרד הבריאות אשר קבע כללים וקריטריונים לאבחון הפרעות קשב..

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    גלית
    21/11/2008

שלום, בתי בת 5.5 , ביום הורים הגננת אמרה לי שבתי אמורה לדעת כבר אותיות ומספרים ובשעת מפגש היא נראית לה חולמת ולא מרוכזת. בתי יכולה לשחק שעות במחשב (שולטת בו מעולה), רואה הצגות, סרטים טלוויזיה אבל כאשר אני יושבת ללמד אותה אני מרגישה שהיא מתיאשת מהר, לא מרוכזת. האם בגיל כזה אפשר לאפשר בעיית קשב וריכוז? בתי הבכורה סובלת מבעיית קשב וריכוז ואני מפחדת שגם היא. האם ילדה שיכולה לשבת שעות מול מחשב יכולה לסבול מבעיית קשב וריכוז או שאין קשר??

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון בגיל 5.5 ש'

ד``ר עדי אדר
    22/11/2008

שלום לך!
    ברמת העיקרון ניתן לבצע אבחון של הפרעת קשב גם בגיל זה.
    ילדי ADHD למעשה נמשכים לגירויים בעלי עוצמה גבוהה ולכן לעתים קרובות ההורים מציינים כי הילדים "יכולים לשבת שעות ליד טלוויזיה, אי אפשר להזיז אותם מהמחשב" כלומר ברגע שילדים אלו מקבלים גירוי בעל עוצמה גבוהה יכולת ההתמקדות שלה גבוהה ובמקביל ביטויי אי השקט המוטורי פוחתים.
    לכן אין שום משמעות לעובדה שהיא יכולה להתמקד לאורך שעות בנושא אשר מעניין אותה.
    יש לציין כי השכיחות של הפרעה זו גבוה יותר במידה ואחד מבני המשפחה עם הפרעת קשב!
    כיום במידה והפער הלימודי לא משמעותי ואין הפרעות התנהגותיות או קשיים חברתיים ניתן עדיין להמתין ולשקול ביצעו אבחון, במידת הצורך כמובן, בכיתה א'.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפרעת קשב?
    דידי
    20/11/2008

שלום בתי בת 6 עונה בהתנהגותה למספר מאפינים מתוך רשימת מאפיני הפרעת הקשב. בכל המאמרים נכתב-תסמינים לפחות 6 חודשים האם הכוונה 6 חודשים ברצף או עצם קיום התסמינים ? (השאלה מתיחסת בעיקר למצבי רוח אי שקט והתפרצויות) יש לציין שהילדה הינה חולת אסטמה ומטופלת בבודיקורט באופן קבוע. אי השקט וההתפרצויות מופיעים בעיקר סביב התקפי האסטמה.-לפני ותוך כדי ההתקף. (שאז גם מוגבר מינון הבודיקורט ומוסף ונטולין) תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• האם הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    22/11/2008

תסמונת טווח הקשב הקצר עם וללא פעילות יתר ((ADHD היא הפרעה נוירולוגית התנהגותית אשר קשה לאבחנה במתודולוגיה הרפואית הרגילה (אין אפשרות לאבחנה ע"י בדיקות מעבדה, בדיקות הדמייה/רנטגן). לכן האבחנה מתבססת על התרשמות קלינית וכן בדיקה נוירולוגית ובדיקות עזר נוספות כגון אבחון פסיכולוגי/אבחון פסיכודדקטי, חוות דעת הורים ומורים, חוות דעת של יועצת חינוכית/מרפאה בעיסוק/קלינאית תקשורת. כמו כן ניתן לבסס את האבחנה באמצעות שאלונים כדוגמת שאלוני קונרס או קריטריונים של DSM4 . אמצעי אבחון נוסף הוא מבחנים ממוחשבים הבודקים יכולת ביצוע מתמשכת (של מטלה משעממת) כגון מבחני טובה או מבחני קונרס ממוחשבים (אשר יש להדגיש כי הם מסייעים לאבחנה אך לא יכולים באופן בלעדי לקבוע אבחנה של ADHD!)
    בנוסף לסימפטומים של ההפרעה הרי שלצורך ההגדרה צריכים להתקיים מספר תנאים נוספים:

1. תחילת התבטאות הסימפטומים לפני גיל 7 שנים (במידה והפרעת הקשב והריכוז מופיעה בגיל מאוחר יותר הסיכוי הוא שהגורם הוא לא הפרעת קשב וריכוז ראשונית אלא מצבים אחרים כגון "סערת גיל ההתבגרות", הפרעה חברתית או רגשית וכ"ו).
    2. התבטאות ההפרעה קיימת לפחות בשני מצבים חברתיים שונים (בית ספר, בית, בזמן הבדיקה הנוירולוגית).
    3. ההפרעה קיימת לפחות 6 חודשים.
    4. ההפרעה גורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד האקדמי, חברתי או תעסוקתי (תעסוקתי – הכוונה למבוגרים עם ADHD העלולים להתקשות להתמיד או להצליח במקום עבודתם).
    5. הסימפטומים לא מוסברים ע"י הפרעה אחרת כגון PDD (Pervasive developmental disorder), הפרעת אישיות, חרדה, דיכאון וכ"ו.

עפ"י DSM4 קיימים שלושה סוגים עיקריים של תסמונת טווח הקשב הקצר:
    Attention-deficit/hyperactivity disorder, Combined type :
    6 קריטריונים (או יותר) של חוסר קשב ו- 6 קריטריונים (או יותר) של פעילות יתר/אימפולסיביות הנמשכים יותר מ- 6 חודשים.
    Attention-deficit/hyperactivity disorder, Predominantly inattentive type :
    6 קריטריונים (או יותר) של חוסר קשב ופחות מ- 6 קריטריונים של פעילות יתר/אימפולסיביות הנמשכים יותר מ- 6 חודשים.
    Attention-deficit/hyperactivity disorder, Predominantly hyperactive-impulsive type :
    6 קריטריונים (או יותר) של פעילות יתר/אימפולסיביות ופחות מ- 6 קריטריונים של חוסר קשב הנמשכים יותר מ- 6 חודשים.

לפי התיאור שלך ייתכן והשינויים בהתנהגותה אכן קשורים לאסטמה ולטיפול התרופתי למחלה.
    ברור כי במידת הצורך יש לבצע אבחון מסודר להגיע לאבחנה פורמלית.
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגיעון
    מירה
    20/11/2008

דר בקלו שלום תודה על תשובתך האבחון נעשה לפני כשלוש שנים, מבקשת בכל זאת לקבל המלצה לתרופה לא על בסיס כימי כדוגמת הרגיעון ע"מ ליצור "שקט/רוגע" גם לפי דיברי המורים ההפרעה מבחינת הילד היא של פטפטת בני מכין שיעורים מרוכז מאוד בזמן ישיבה מול מחשב שעות רבות במהלך היום מקובל מאוד בחברה תלונות המורים עם על פטפטת מבקשת המלצה לגבי תרופה בנוסח הרגיעון או אחר ע"מ לגרום לשקט/ריכוז על בסיס צמחי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגיעון

הוספת תגובה

• רגיעון

ד``ר אריה בקלו
    25/11/2008

אני חושב שבנושא ספציפי זה, ידיעותיו של רוקח טוב ומוסמך,או נטורופט ,עולים על אלו שלי ולכן עדיף לשאול בעצתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז לילד בן 7
    אנה
    19/11/2008

הי, בני בן 7 וחצי, יש לו בעיות קשב וריכוז, הוא לא מצליח להתרכז ודעתו מוסחת במיידית , יש לו בעיה גם בקריאה וכתיבה בעברית, ותפיסת השפה האנגלית. בנוסך לכל זה, הילד סובל מהרטבת לילה יום יומית ( במידה ואני לא מקימה אותו מהמיטה). מה עושים? למי פונים עם הבעיות האלו? מהיכן מתחילים לטפל בילד זה וכיצד? תודה אנה

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז לילד בן 7

הוספת תגובה

• הפרעת קשב, קשיי למידה והרטבה לילית

ד``ר עדי אדר
    19/11/2008

שלום אנה!
    ציינת במסר שלך שלוש בעיות שונות וההתייחסות צריכה להיות בהתאם. רצוי לשוחח עם הצוות החינוכי של הילד ובהתאם להתרשמותם יש לשקול ביצוע אבחון דידקטי או פסיכו-דידקטי .(עקב קשיי למידה והערכת מצב רגשי וקוגניטיבי) וכן אבחון להפרעות קשב וריכוז.
    כמו כן מומלץ לפנות לרופא הילדים שלו ולשקול טיפול בהרטבה. בד"כ מבצעים בירור בסיסי בנושא ויש מספר טיפולים תרופתיים וכן טיפולים אחרים לטיפול בבעיה זו.

בהצלחה!
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בעית הרטבה קשורה לבעית קשב וריכ
    אנה
    19/11/2008

שלום, בני בן 15 סובל מבעית קשב וריכוז, אובחן בעבר וטופל בריטלין, אבל בגלל שהפך להיות ילד "זומבי" הפסקתי את התרופה - מדובר בגיל 7 . מאז הוא סובל מקשב וריכוז. קיום- ביצענו לו איבחון פסיכודידקטי שנתן לו מספר הקלות למבחנים והוא נמצא בקורס של אסטרטגיות למידה, בסך הכל- אני חושבת שהוא שולט במצבו- אנו לא מצפים שיהיה ילד מצטיין בלימודים. ילד זה סובל מאז ומתמיד גם בבעית הרטבה בלילה והתלכלכות במשך היום, לאחרונה אני שוקלת טיפולים טיבעיים לעזור לו- דיקור / רפלוסולוגיה/ הומאופטיה וכו', האם האחד קשור בשני- האם יש קשר בין שני הבעיות מהם סובל הילד? אשמח לקבל הדרכה לעזרה לילד. תודה אלה

הוספת תגובה

• על הרטבה והפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    19/11/2008

שלום לך!
    אין קשר ישיר בין שני המצבים. אלו שני מצבים שכיחים יחסית העלולים להופיע ביחד.
    מצבים רגשיים עלולים להחריף בעיה של שליטה בסוגרים. גם הפרעת קשב לא מטופלת יכולה לגרום לקשיים רגשיים משניים ולהחמיר את הבעיה השניה. יש להוסיף תסכול הכרוך בקשיי הלמידה.
    אמנם לא נשאלתי על כך אבל הפסקת הטיפול התרופתי עלולה לעתים יותר להזיק מאשר להועיל. החשש של הורים מפני תופעות הלוואי של התרופה ופענוח לא נכון של מה שמכונה התנהגות של זומבי" גורמת להחלטות שגויות אשר תוצאותיהן עלולות להתבטא מאוחר יותר.
    הייתי מציע לפנות לגורמים מקצועיים מתאימים, סביר מאוד מאוד להניח שהילד צריך סיוע פסיכולוגי. הרטבה לילית ו"התלכלכות" במשך היום בגיל זה הם בהחלט ביטוי לקשיים רגשיים המחייבים התייחסות ולאו דווקא באמצעים של רפואה אלטרנטיבית אשר תועלתם במקרים אלו זעומה.

אני ממליץ לכם לפנות לאבחון פסיכולוגי בהקדם ורצוי במקביל להתיחס לבעיית הקשב. רצוי שהורים יתפקדו כהורים ולא כרופאים כי הכוונות טובות כמובן אך התוצאות לא בהכרח תואמות כוונות אלו....

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגיעון
    מירה
    18/11/2008

בני בן 13 מפטפט במהלך השיעור, מכין ש"ב מרוכז שעות רבות במחשב, לא הכי מרוכז בשמהלך השיעור מסיחים את דעתו בקלות האם יש אפשרות להשתמש ברגיעון יום ע"מ לגרום לו להיות קשוב יותר, שקט במהלך שיעור נוירולוג איבחן שאין בעית קשב

לקביעת תור
    סגירה
    רגיעון

הוספת תגובה

• רגיעון

ד``ר אריה בקלו
    18/11/2008

מירה שלום
    האם האיבחון נעשה לאחרונה? אם מדובר באיבחון ישן ,יש טעם לחזור עליו.
    הרגיעון ,כשמו כן הוא ,והוא אמור להרגיע את הבילתי רגוע. בטוח שהוא לא ישפר את הריכוז כי זה לא תפקידו.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגיעון

מירה
    19/11/2008

תודה על התיחסותך האבחון נעשה לפני כשלוש שנים, מבקשת המלצה לתרופה לא על בסיס כימי כדוגמת הרגיעון ע"מ ליצור"שקט/רוגע" גם לפי דיברי המורים ההפרעה מבחינת הילד היא של פטפטת הילד עושה שיעורים מרוכז מאוד מאוד במחשב ילד טוב מקובל בחברה תלונות המורים הם על פטפטת מבקשת המלצה לגבי תרופה בנוסח הרגיעון או אחר לגרום לשקט /ריכוז על בסיס צמחי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגיעון

ד``ר אריה בקלו
    20/11/2008

ישנם מספר תרופות בתחום כגון רלקסין, רגיעון וכו'. כולן נמכרות ללא מרשם ואפשר להתיעץ על כך גם עם הרוקח. אני כמובן לא יכול להבטיח לך שזה יעזור אבל בהחלט אפשר לנסות.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה סוג של ריטלין לבחור
    אבא
    18/11/2008

לד"ר אדר וד"ר בקלו שלום! אשתי רופאה ואני איש סגל אקדמי בתחום הביוכמיה והפרמקולוגיה. שני ילדינו סובלים מ-ADHD בזכות הגנים שהעברנו להם. האחד מטופל מזה 3 שנים - שנה בריטלין, ושנתיים בקונצרטה בשילוב כמויות קטנות של ריטלין, והתוצאות איתו טובות. עם השני, הטיפול בריטלין הביא בשתי תקופות נפרדות להתנהגות בלתי הולמת, שהתבטאה בהתפרצויות, התנהגות אנטי סוציאלית, ומתח רב. ברור שבשני המקרים הטיפול הופסק, אם כי בפעם הראשונה נתנו לילד, מתוך אי ידיעה, לסבול כ-3 חודשים, והפעילות הפסיכולוגית המתקנת ארכה למעלה משנה. בפעם השניה די היה בארבעה ימים בכדי לראות שהתופעה חוזרת. לאחרונה הגענו לידי מסקנה כי בעיות ההתנהגות ייתכן ומקורן במינון נמוך מדי של התרופה (10 מ"ג פעם ביום בפעם הראשונה, ו-5 מ"ג בפעם ביום בפעם השנייה), אשר היה בו די בכדי להתגבר על תופעות ה-ADHD לשעות הפעילות בבית הספר, אך לא די בכדי להתגבר על תופעות הלוואי של התרופה אצל הילד הספציפי הזה. כעת נראה לנו כי מינון אקוויוולנטי ל-20 מ"ג של ריטלין שיכסה את שעות הפעילות בבית הספר (6 שעות) יוכל לפתור את הבעיה, כאשר טווח הריכוזים הבעייתי של התרופה ייחצה תוך זמן קצר, וזאת לאחר שעות הפעילות בבית הספר. הבעייה שלנו היא בצורת מתן התרופה. מתן 2 כדורי ריטלין בבוקר (20 מ"ג) יחייב מתן מינון נוסף (מלא או חלקי) בבית הספר, ומנסיונינו, זה אינו רצוי, מה גם שאנו מסתכנים בירידה לריכוזי תרופה בדם שאינם רצויים לילד הספציפי הזה. ריטלין LA נותן התנהגות עם שני שיאים של ריכוז התרופה בדם אך עם מינימום ביניהם, ולכן אינו בא בחשבון אף הוא. עם קונרטה נצטרך לתת מינון של 72 מ"ג ליום בשביל להגיע לאפקט הדומה ל-20 מ"ג ריטלין. זהו מינון גבוה ממה שהיינו רוצים לתת, ומשך פעולתו ארוך מן הדרוש לנו. האופציה שנראית כסבירה ביותר היא מתן ריטלין SR. הבעייה היא שתרופה זו פחות מוכרת לנו, ולפחות על פי דיווחי הרוקחים באזורינו, היא פחות בשימוש. גם הסיפרות המקצועית עליה פחותה בכמות. 2 השאלות שלנו מבקשות להעזר בנסייון המעשי הרב שלכם, והן: (א) האם ידוע לכם על בעיות מיוחדות לריטלין SR אשר הופכות אותו לפחות פופולרי מהקונצרטה (למעט כמובן עניין משך הפעילות)? (ב) האם ההנחה שלנו שמתן שני כדורי ריטלין SR 20 מ"ג בבוקר (סה"כ 40 מ"ג) אקוויוולנטי למתן 20 מ"ג ריטלין רגיל פעמיים ביום? בתודה ובאיחולי כל טוב - אבא

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה סוג של ריטלין לבחור

הוספת תגובה

• אבא

ד``ר אריה בקלו
    18/11/2008

שלום אבא,
    ריטלין SR20 שווה בערכו ל 8 מג' ריטלין רגיל ומשך פעולתו היא 6-8 שעות. סטטיסטית יש לו מעט יותר תופעות לוואי בעיקר של ריבאונד.
    אין לדעתי כל חשש במתן קונצרטה 72 שהיא אכן שווה לריטלין 20 מג. אין להיבהל מהמספר הגבוה שכן אנו מדברים על שווה ערך תרופתי. אישית הייתי מנסה קודם קונצרטה 54 למספר ימים ואם אין מענה קליני מתאים ,מעלה ל 72 .
    בעיקרון צריך לתת הזדמנות לכל אחת מצורות הטיפול שכן התגובה הקלינית ותופעות הלוואי,אם ישנן,שונות ממטופל למטופל.
    בתקווה שעזרתי
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

אבא
    18/11/2008

לד"ר בקלו תודה רבה על עזרתך המועילה. כעת יש בידינו את הכלים לקבל החלטה ראשונית מושכלת, אם כי ברור שנשמור על מעקב צמוד, ונשנה בהתאם לתצפיות. ההערה שלך בדבר הריבאונד אותו מרגישים יותר בריטלין SR מעניינת המיוחד, כי היא מצביעה על סילוק מהיר יותר של התרופה מן הדם. במקרה המיוחד שלנו, ייתכן שיש בכך דווקא ייתרון. בתודה ובאיחולי כל טוב אבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים גורים לי בלאגן בראש
    מריאנה
    17/11/2008

רעש מוציא אותי מדעתי, די ששניים שלושה ילדים בסביבתי יצחקו, וישחקו ואני חשה רעשים בראש, בלבול והצפה כללית. הדרך היחידה שלי להתמודד עם זה, היא להתרחק מהמקום, להתכנס ל-5 דקות בשקט , אבל זה עוזר לחצי שעה בלבד.התרחקות כזאת גם לא תמיד מעשית, בעיקר עם עלי לתפקד כאם. פרט לזה שאני בעלת משפחה, אני עובדת , אבל כושר הריכוז נמוך, אני אימפולסיבית, וקשה להודות.. קצת מבולגנת. איך אפשר להתמודד עם הרעשים?? אינני רוצה לקחת תרופות כמו ריטלין, אלה גורמים לי לדיכאון. תודה. מריאנה

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים גורים לי בלאגן בראש

הוספת תגובה

• רעש.....

ד``ר עדי אדר
    17/11/2008

שלום לך!

לפני שמחליטים על דרכי התמודדות מומלץ לבצע אבחון מסודר. על פי התיאור שלך יתכנו מספר אפשרויות אבחנתיות ולא רק הפרעת קשב וריכוז.
    מומלץ לכן לפנות ליעוץ פסיכיאטרי על מנת להתרשם האם מדובר בחרדה/דיכאון או הפרעת קשב.
    בהמשך יש לשקול דרכי טיפול כגון טיפול פסיכותראפי או טיפול תרופתי.
    אכן קיים סיכוי שיש לך הפרעת קשב. צריך אז להתייעץ עם הרופא המטפל כאשר יש כיום מספר תכשירי ריטלין וכן תרופות נוספות – צרך לברר האם אכן מדובר בדיכאון או בתחושות אחרות והאם הם מופיעות עם כל תכשירי הריטלין.

יש לדעת כי הפרעת קשב כוללת מספר מרכיבים ולא רק רגישות לרעש או קשיי התארגנות או אימפולסיביות ויש לכן לבצע אבחון. לעתים חרדה או דיכאון מחקה הפרעת קשב ומתן ריטלין אכן יכול להחמיר את המצב.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    רווית
    17/11/2008

בני בן 13 צורך במשך 5 שנים רטלין SR 20 ובתקופה האחרונה היתרבו הטיקים בפנים הוא לא יכול לישלוט בהם . זה ניראה ממש רע כל העיווטים בפה ובהרמת הגבות . אני מאוד מודאגת מה עושים במצב כזה? אני מואד מקווה שיש פיתרון.

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2008

לא ברור לי אם הטיקים היו קיימים גם לפני תחילת הטיפול בריטלין או שהופיעו במהלך השנים האחרונות. ידוע שריטלין עשוי להחמיר במידה מסויימת את תופעת הטיקים ,אך מקובל שלא להפסיק את הטיפול עקב כך אלא אם התופעה החמירה בצורה משמעותית. אם כך הם פני הדברים ,יש צורך להתיעץ עם נוירולוג ילדים עלמנת לאשש את האבחנה המקורית ולשקול שינוי בטיפול.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ADD?
    גילה
    16/11/2008

בתנו בת 15, אובחנה כסובלת מ- ADD לפני מספר שנים. בננו בן 10 לא היה נראה שסובל מבעיה לימודית,הוא תלמיד כיתה ה' כעת עם ציונים טובים והישגים טובים בבית הספר. הבעיה שכן היתה לו תמיד היא יותר בעיה רגשית חברתית. הוא אינו מביא חברים הביתה ואינו הולך כמעט לחברים. הוא משתתף בהרבה חוגים ומעדיף חוגים של אחד על אחד- פסנתר ,רכיבת סוסים , ציור. בחודש האחרון שמנו לב לטיקים שמתאימים להגדרה של טורט, התנהגות מרדנית כמו סרוב ללכת לבית הספר ולהכין שיעורים. הוא מסתובב עם קפושון על הראש ומתעמת עם אחיו הצעיר. אחנו מנסים לחעזור לו בהכנת שיעורים אךהוא כל הזמן דוחה אתההכנה ומתתקשה לשבת לאורך זמן. האם יתכן שמדובר בכל זאת ב -ADD גם אצלו שלא אבחנו בזמן? למי לדעתך עלינו לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ADD?

הוספת תגובה

• האם ADD?

ד``ר עדי אדר
    16/11/2008

שלום לך!

כמובן שעל פי תיאור קצר לא ניתן להגיע למסקנות ובודאי לא לקבוע אבחנה. עם זאת על פי התיאור הקצר שלך הייתי ממליץ בשלב הראשון לבדוק את הנושא הרגשי.
    הופעת טיקים לא מצביעה על טורט. על פי ההגדרה תסמונת טורט כוללת קיומם של טיקים שונים בתקופה שמעל שנה. טיקים אשר הופיעו לארחונה מבטאים יותר מצב של לחץ וכל התיאור מכוון לכיוון זה.
    אחרי הערכה ראשונית, רצוי של פסיכיאטר ילדים, ניתן לחשוב על אפשרויות אבחנתיות נוספות כגון הפרעת קשב וריכוז.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול בריטלין
    Roz
    13/11/2008

בני בן 7.5 היום התחיל טיפול בריטלין 20 מג' SR. בגלל ADD בלי H. (הוא שוקל 35 קג') בדרך כלל הוא ילד מאוד רגוע ואפילו אפטי. אבל אחרי שכדור הפסיק לעבוד - בשעה 17 הוא מאוד מעורער, שמח ומדבר הרבה. זה ממאוד משונה. זה כך צריך להיות הוא שזה יותר מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול בריטלין

הוספת תגובה

• רבאונד!

ד``ר עדי אדר
    15/11/2008

שלום לך!
    התיאור שאת מתארת עשוי להתאים לתופעה של רבאונד –אלו שינויים בהתנהגות הבאים לידי ביטוי לאחר חלוף השפעת התרופה והכוללים מצבי אי שקט, רגיזות, התקפי זעם, עצבות ואף בכי או לחילופין אי שקט, ריבוי מלל וכו'.

בעיקרון אין צורך לטפל בתסמינים כפי שאת מתארת אותם אך לעתים תופעות אלו מטרידות ואז יש לשקול עם הרופא המטפל טיפול בהתאם.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן ממושך בהכנת שעורי בית
    שלי
    13/11/2008

שלום, אני אמא לילדה בת 12 בכיתה ו, בתי תלמידה מצטיינת, משקיעה, ומשתתפת בשיעורי מצויינות שמתקיימים בביה"ס לאחר בחינה שעברה. כמו כן היא ילדה שמחה, פופולרית ומקובלת בקרב חבריה. היא עומדת בזמן מוקצב במבחנים שהיא עושה ומקבלת ציונים גבוהים. אך הרבה פעמיים היא טועה בתרגילי חשבון למשל, על ריכוז. השאלה שאני רוצה לשאול קשורה לשעורי הבית שלה. לוקח לה המון זמן לסיים אותם, שלושה דפים בעברית, שני דפים בחשבון, יכולים לקחת לה שלוש וחצי או ארבע שעות. נכון שהתשובות שלה מלאות ורחבות, אך יש לי תחושה שהיא מרחפת בזמן שהיא עושה אותם. הרבה פעמים אני שואלת אותה ואת עצמי " כמה זמן לוקח לך"? , ביררתי עם אמהות אחרות שבנותיהן ברמת בתי, והן אמרו שלוקח להן בדיוק מחצי הזמן שלוקח לבתי. מאד מתסכל, שהיא " שורפת" כל כך הרבה זמן שלא משאיר לה לדברים אחרים. האם מדובר בהפרעת ריכוז? או שמדובר פשוט בצורת עבודה לא נכונה? ניסיתי לדבר איתה כל כך הרבה פעמים על איך לעבוד נכון, איך לתמצת, אך שום דבר לא עוזר. למה לוקח לה כל כך הרבה זמן? האם צריך לאבחן אותה? בנוסף, אני שמה לב שיש בעיה בהיתארגנות עם זמן מן הסתם. בבקשה, אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    זמן ממושך בהכנת שעורי בית

הוספת תגובה

• הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    15/11/2008

שלום לך!

כמובן שלא ניתן לעשות אבחון רק על פ תאור אך ההתרשמות הראשונית על פי התיאור שלך הוא שיש לך ילדה מוצלחת וחרוצה , קצת איטית בהתנהלותה הלימודית ויתכן עם בעיות התארגנות.

לא אופייני לילדים עם הפרעות קשב הצטיינות בלמידה, השקעה בלימודים, העמקה במתן תשובות – זה פשוט לא אופייני להם......
    התיאור לא נשמע כתומך בקיומה של הפרעת קשב ויתכן בהחלט שיש מקום להקניית אסטרטגיות למידה.
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה