מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירי כהן26/09/2011
בן אדם שעובד ביוב, חפירות וכל זה, חייב לעשות חיסונים לזיהומים? וכאלה? עקב חשיפה רבה לביובים?
טנקס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2011אני לא יודעת האם יש המלצות פורמליות לעובדי ביוב - אני לא מכירה כאלו. בכל מקרה הייתי ממליצה על חיסון להפטיטיס A ו-B, טטנוס עדכני ופוליו. סביר להניח כי קבל את החיסונים הללו במסגרת חיסוני שגרה ואלם מומלץ להגיע עם פנקס החיסונים לזיהומולג בכדי לודא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתמרב20/09/2011
שלום רב, במסגרת בדיקות לפני הריון ביצעתי בדיקת נוגדנים לאדמת
התשובה היתהכיול נמוך 15.6 נה זה אומר? האם אני צריכה להתחסן??
בפנקס החיסונים רשום חצבת, הרופא אמר לי שזה צריך להיות חיסון משולש. האם יתכן שחוסנתי רק לחצבת .
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד25/09/2011אם הינך לפני הריון עליך לקבל חיסון כי כייל נמוך יכול להעיד על חיסון שאינו מספק. החיסון לאדמת הוא חיסון משולב יחד עם חצבת וחזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 74 מאושפזת עם E COLI בדם ?!דור20/09/2011
שלום
אמי בת 74 מאושפזת עם E COLI בדם ?!
בתחילה סברו שזו דלקת בדרכי השתן .
1.מהו הטיפול המקובל
2. ומהו משך אישפוז נדרש - שכן הינה אחות במקצוע ...אך חסרת סבלנות עם הרופאים (שיכולים להעלב ממנה ... משום מה)
3.האם קיים סיכון ... בד"כ בהימצאות החידק בדם
(או שטיפול שמרני באנטביוטיקה דוגמת אופלודקס ? תפתור את הבעייה)
בכבוד רב
אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 74 מאושפזת עם E COLI בדם ?! - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד25/09/2011מקור האי קולי שנמצא בדם הוא במיקרים רבים מהשתן. הטיפול כולל אנטיביוטיקה- בהתאם לבדיקת הרגישות שמבוצעת במעבדה וטיפול תומך- נוזלים וכו'. נוכחות חיידק בדם יכולה להיות מסוכנת ולפגוע במערכות חיוניות לגוף, לכן טיפול למצב זה נעשה בהשגחה בבית החולים. משך האישפוז תלוי בתגובת החולה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדבקת תדיר במחלות זיהומיותיעל19/09/2011
שלום ד"ר,
לפני מספר ימים נדבקתי בתולעי מעיים. בשנה ומשהו החולפות גם חליתי בשפעת חזירים, ובקדחת Q . לפני כעשור-גם היה לי רצף של קדחת הנילוס, סלמונלה וEBV.
אני ממש לא יודעת מה לעשות!! אני שומרת על הגיינה גבוהה, ללא חיות מחמד, מטיילת בחו"ל במקומות מערביים בלבד ונמנעת מאכילת מזון מן החי למעט ביצים מדי פעם.
האם יש לך עצות עבורי? מה ניתן לעשות?
תודה על תשובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדבקת תדיר במחלות זיהומיות - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011כנראה שאין מה לעשות, יש אנשים יותר רגישים. עם זאת כדאי לבצע פעם אחת בדיקות מקיפות למערכת החיסון. כדאי לפנות לזיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתךמשה19/09/2011
שלום,
הייתי בים ועליתי על רפסודה שנמצאת בעומק המים, כאשר ניסיתי לעלות מהים לרפסודה נחתכתי מחתיכת ברזל שהייתה על הרפסודה, כרגע יש לי קצת אינפקציה בחתך (הוא לא כזה גדול). מה הסיכוי להידבק באיידס בגלל מקרה כזה? האם המים עם המלח שנגעו בברזל ושטפו אותו מונעים הדבקה? ומה במידה ולא היו מים ששטפו אותו, האם יש סיכוי גדול יותר להדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011זו לא דרך להדבק באיידס, סיכוי נמוך מאד מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן הדבקות בקלבסיאלהליאת19/09/2011
שלום.
אני בהריון וסבתא שלי מאושפזת בבית חולים ונשאית של חיידק קלבסיאלה שלא מגיב לאנטיביוטיקה. הרופא המטפל אמר לי לא לבקר אצלה מחשש להדבקות. עם זאת, אני רוצה להבין את מנגנון ההדבקות, אודה אם תוכלו להסביר. האם קלבסיאלה עוברת דרך רוק, הפרשות גוף, אוויר?
הורים שלי מטפלים בה, ואם כך, יש סיכוי להם גם נדבקו ונשאים. האם אני יכולה לבקר אצלם בבית או שכדאי לי לא להתראות גם איתם? אם אני שוהה אצלם, מה עליי לעשות כדי להמנע מהדבקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן הדבקות בקלבסיאלה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011חיידק הקלבסיאלה מדבק במגע בלבד. אין מניעה לבקר את סבתא. חשוב רק להקפיד על חיטוי ידיים לאחר מגע עימה. מבקרים בריאים אינם נדבקים, הם יכולים להעביר החיידק דרך הידיים לחולים אחרים, דבר שקל למנוע אותו ע"י חיטוי או שטיפת ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת הפהאנונימייי18/09/2011
במרץ השנה עברתי ניתוח וטופלתי במשך חודש וחצי בכל מיני סוגי אנטיביוטיקה בסמוך לנטילת האנטיביוטיקה הופיע לי פטרת הלשון מאז כבר 4 וחצי חודשים וזה עדיין לא עבר..
האם עלי לחשוש מאיידס שמה פספסתי וזוהי מקריות של הופעת הפטרת בסמוך לנטילת האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת הפה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011פטריה על הלשון היא מצב לא ספציפי שיכול הופיע מכל מיני סיבות, ביניהם שימוש באנטיביוטיקה ואיידס. אם יש לך חשד להדבקה באיידס (ע"פ גורמי הסיכון להדבקה), לך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקציה - דחוףטל18/09/2011
שלום,
בתי בת 3. עד אתמול היתה במשך 5 ימים עם חום שנע סביב ה - 39.5, בעיקר בשעות אחה"צ והלילה. אתמול בערב עשו לה בדיקות דם ושתן, הבדיקות יצאו תקינות והמסקנה היתה לכיוון ויראלי. מהלילה - ללא חום בכלל. היום בצהריים בעת האמבטיה מצאתי מתחת לבית השחי שלה קרציה קטנטונת (בגודל ראש סיכה) שהיתה דבוקה. לא ברור לי כמה זמן היתה שם.
האם ישנו סיכוי שהמחלה המתוארת קשורה לקרציה?
כיצד ניתן לאבחן?
האם ישנו מקום לדאגה במידה ולא חוזר החום?
רופא הילדים שבדק אותה אתמול אמר שלהערכתו אין שום קשר בין הדברים אך אני ממש לא רגועה.
אשמח לתשובה בדחיפות!
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקציה - דחוף - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011לאור בדיקות דם תקינות, העדר תפרחת על העור והחלמה ספונטנית (ירידת החום), נראה שאכן לא מדובר בריקציה. כמו כן לוקח זמן מהרגע שיש קרציה על הגוף ועד שמפתחים מחלה מריקציה, ולפי התאור אצל בתך זה היה במקביל.. לסיכום: אם בתך החלימה אז אפשר להיות רגועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתעדי14/09/2011
אני בהריון בשבוע 8 ובבדיקת שתן התגלה החיידק Citrobacter koseri
אין לי שום כאבים ובדיקת שתן כללית היתה תקינה.
1.האם יתכן חיידק גם אם שתן כללית יצא תקין? אולי זיהום חיצוני?
2.מה כדאי לעשות? האם להקדים תור לרופא(אראה אותו רק בעוד שבוע)? לחזור לפני על בדיקת נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011באמת זה לא שכיח שאין תאים לבנים בשתן אך התרבית יוצאת חיובית (אבל זה יכול לקרות). לגבי העדר סימפטומים- זה דוקא כן שכיח. בכל מקרה בהריון צריך לטפל גם בהעדר סימפטומים (כמעט המצב היחיד). לסיכום: אין לך מה להיות מודאגת אבל מומלץ לקבל טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי זה מדבק?ענבל13/09/2011
לבתי נמצא בבדיקות דם לפני כחודשיים
CMV IGG 3.4 (התחום הוא 0-0.39)
CMV IGM -BORDER LINE
EBV IGM-BORDER LINE
EBV EBNA (IGG 77.4 (התחום הוא 0-5)
אחותי בחודש שביעי. האם ניתן לדעת עד מתי בתי מדבקת עבור אחותי? אין לאחותי נוגדנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי זה מדבק? - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011CMV מדבק מספר שבועות, אך לא ניתן לקבוע בדיוק לכמה זמן. לפי הבדיקות בתך נדבקה לפחות חודש לפני ביצוע הבדיקה. בכל מקרה חשוב לזכור שההדבקה נעשית דרך הפרשות הגוף ומגע רגיל לא מסכן את אחותך. EBV אינו בעייתי בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!טלי המשך מ8.910/09/2011
אני בת 21 בריאה בדרך כלל .קבלתי דוקסלין לטיפול בכלמידיה אוריאופלסמה ומיקופלסמה, שהיו חיוביים בשתן STD, בלי שהיו לי סימנים. הרופאה אמרה לי ,ששבועיים מסיום הטיפול אפשר לעשות בדיקת בקורת.שאלתי היא 1) בתקופה זו יש לי חבר חדש ,האם אפשר עד שאעשה הבדיקה ,ותגיע התוצאה ונדע שהכל שלילי ,לקיים יחסי מין עם קונדום???
2)האם אפשר להדבק מכלמידיה אוריאופלסמה ומיקופלסמה ממין אורלי ?
המון תודה על העזרה ושבוע טוב!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה!!! - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011אפשר לקיים יחסי מין עם קונדום שמונע הדבקה. יש להמנע ממין אוראלי, ניתן להדבק גם בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת בהריוןדנה09/09/2011
שלום רב
אני בת 38, מנסה להכנס להריון. כילדה חליתי במחלה וחוסנתי. כיום רמת החיסון שלי נמוכה (15).
מה הסיכוי כיום להדבק באדמת? מה השכיחות של אדמת במדינות המפותחות?
תודה וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011הסיכוי להדבק כיום באדמת קטן אולם קיים. למרות שהמחלה נדירה באוכלוסיות בהם רמת החיסון גבוהה אנו עדים בשנים האחרונות לירידה בחיסון של האוכלוסיה הכללית עקב דעות לא מבוססות על מגוון של נזקים שחיסונים כביכול גורמים. עקב כך היו בשנים האחרונות התפרצויות בארץ ובעולם של מחלות כגון שעלת, חצבת וחזרת.
מכיוון שנגיף האדמת יכול לגרום לנזקים קשים ביותר לעובר ההמלצה החד משמעית עבור כל אשה טרם כניסה להריון היא להיות מחוסנת לאדמת.
למרות שמחלה בעבר אמורה להגן כנגד אדמת לכל החיים חשוב לזכור כי לא כל מחלת פריחה בילדות היא אדמת ובמחקרים שונים הראו כי רבים מהאנשים שחשבו כי אכן היתה להם אדמת בילדות חלו למעשה בנגיפים או חיידקים אחרים הגורמים לפריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמת בהריון - שאלות קשורות
דנה10/09/2011ד"ר מאור שלום,
ראשית, אני רוצה להודות לך על תשובתך המקיפה. בהמשך לכך, רציתי לשאול כמה זמן עלי לחכות בין החיסון ובין הכניסה להריון?
דבר נוסף, האם לחיסון עצמו ישנם סימפטומים וכמה זמן הם נמשכים במידה וקיימים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמת בהריון - שאלות קשורות - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד20/09/2011לאחר קבלת החיסון לאדמת יש להמתין חודש לפני הכניסה להריון. לחיסון לאדמת יכולות להיות תופעות לואי כולל חום וכאבי פרקים. בד"כ מתפתחים תוך 10 ימים מהחיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסטלי המשך מ8.908/09/2011
אני בת 21 . איני בהריון .יש לי חבר קבוע ובצענו בדיקות לפני שנקיים יחסים בלי קונדום.אין לי תלונות או בעיות . הבדיקות יצאו תקינות אך רציתי לשאול מה התוצאה הזו אומרת לגבי הרפס. רק לציין ,אין לי פצעי הרפס בשפתיים או בדרכי המין .התוצאה שיצאה:
HSV-IGG TYPE.II=NEGATIVE
HSV-IGG-=POSITIVE
HSV-IGM(I+II)=GRAYZONE
1)האם התוצאה מעידה על הרפס בדרכי המין?.
2)האם המחלה פעילה או מדבקת?
3)במידה ואהיה בהריון בעתיד (לא בשנים הקרובות)האם תהיה בעיה כלשהיא לגבי ההרפס?
המון תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011הבדיקות מעידות על כך כי נחשפת בעבר להרפס מסוג I ויש לך נוגדנים כנגד נגיף זה. הנגע הראשוני יכול להיות בשפתיים, באברי המין או באתרים אחרים. חלק ניכר מהאנשים נחשפים לנגיף ללא מחלה פעילה. בדרך כלל במידה והיה נגע באתר מסויים כאשר יש ראקטיבציה של הנגיף יפיעו נגעים באותו אתר ולא במקומות אחרים.
לכן קרוב לודאי שאם לא היו לך נגעים בעבר באברי המין גם לא יהיו וכי אין בעיה מבחינת הריון. גם לאנשים אם הרפס גניטלי במידה ואין נגעים פעילים במהלך ההריון זה לא מהווה בעיה. במידה ויופיע נגע כלשהו באברי המין יש לפנות ליעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תשובת מעבדהאורלי07/09/2011
שלום, אני בשבוע 17+4 להריון.
תשובת מעבדה 14.07: CMV IGg negative IGm negative
תשובות מעבדה 31.8:IGg 2.20 IGm positive CMV
AVIDITY 15.4% (bordeline
6.09 שוב עשיתי בדיקת CMV ויצא IGG 3.50, IGM POSITIVE
AVIDITY 14.3%
שאלה שלי האם ככל שההריון מתקדם בדיקת אוידיטי קטנה?
האם ניתן לדעת מתי נדבקתי בנגיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תשובת מעבדה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011הבדיקות תומכות בהדבקה לאחרונה ב-CMV. יש להוועץ במומחה למחלות זיהומיות לא דרך האינרנט בכדי להבין מה מידת הסיכון להריון והאם יש צורך לבצע מעקב נוסף. זה אינו יעוץ שניתן לתת אותו דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל06/09/2011
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן לאחר מגע מיני לא מוגן ממולץ להיבדק לאיידס ויהיה אפשר לסגור את הפרק הזה?
אני שומע כל מיני דעות ולא יודע כמה זמן מספיק ,אודה על עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
דניאל07/09/2011האם דלקת גרון ונטילת אנטיביוטיקה אמורים להשפיע על תוצאות בדיקת האיידס?? (בתל השומר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011דלקת גרון ונטילת אנטיביוטיקה אינם משפיעים על תוצאות בדיקת איידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011תשובה סופית השוללת הדבקה מאותו מגע מיני ניתן לקבל לאחר חודשיים. ברוב המקרים הבדיקות יהיו חיוביות במידה ונדבקת כבר אחרי חודש.
בכל מקרה מאד מומלץ להשתמש בקונדום, הדבקה באיידס אינה עניין תאורטי אלא אכן קורית למי שלא שומר על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)