מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראקטיבציה של CMVגלית18/05/2011
שלום רב.
מהם הסיכויים להדבקות נוספת מcmv..
חליתי לפני 3שנים בפעם הראשונה.
עשיתי שוב בדיקה - עכשיו- אנו מתכננים הריון נוסף
התוצאות נוגדני ה Mחיוביים 2.94, נוגדני Gגבוהים 250.
האם זה אומר שנדבקתי מחדש?
פרט חשוב... בעלי ראקטיבי מזה חודשיים וחצי בפעם הראשונה בחייו.
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקטיבציה של CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011ברמה העקרונית הדבקה מחדש אפשרית אך נדירה. פעמים רבות נוגדני ה-IGM ב-CMV נשארים חיוביים זמן רב ולכן זה לא בהכרח מעיד על הדבקה חדשה. לצורך קבלת החלטה יש לחזור אחרי חודש על בדיקת הנוגדנים כולל בדיקת אבידיטי להשלים ספירת דם ובדיקה לתפקודי כבד ולהבדק ולתהייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקטיבציה של cmvגלית18/05/2011
שלום רב.
מהם הסיכויים להדבקות נוספת מcmv..
חליתי לפני 3שנים בפעם הראשונה.
עשיתי שוב בדיקה - עכשיו- אנו מתכננים הריון נוסף
התוצאות נוגדני ה Mחיוביים 2.94, נוגדני Gגבוהים 250.
האם זה אומר שנדבקתי מחדש?
פרט חשוב... בעלי ראקטיבי מזה חודשיים וחצי בפעם הראשונה בחייו.
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקטיבציה של cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011ברמה העקרונית הדבקה מחדש אפשרית אך נדירה. פעמים רבות נוגדני ה-IGM ב-CMV נשארים חיוביים זמן רב ולכן זה לא בהכרח מעיד על הדבקה חדשה. לצורך קבלת החלטה יש לחזור אחרי חודש על בדיקת הנוגדנים כולל בדיקת אבידיטי להשלים ספירת דם ובדיקה לתפקודי כבד ולהבדק ולתהייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גלית20/05/2011תודה על תגובתך המהירה והברורה.
לגבי אווידיטי, הגיעו התוצאות של אוידטי - 57.. מה שאומר שזו לא הדבקות ראשונה ( למיטב הבנתי) אך במידה וכן הייתי נדבקת בזן חדש/אחר של הcmv
1. האם האווידיטי היה יורד ומעיד על הדבקות ראשונית או שנתון האווידטי הוא ל'פעם בחיים' ?
2. באיזו דרך ניתן לבדוק האם מדובר בהדבקות חדשה/ראקטיבציה?
3. האם גם בהדבקות מזן אחר או ראקטיבציה צריך להמתין מינימום חצי שנה?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה חדשה
גלית26/05/2011דר שלום רב
קיבלתי המלצה מרופא נשים לעשות בדיקת שתן בשיטת PCR לבדיקת נוכחות הנגף. אז עשיתי שוב בדיקות דם.
להלן הבדיקות האחרונות שלי.
IgM. עדיין גבוה מ 250
IgM. עלה קצת 3.2 ( בבדיקה לפני שבוע היה 2.9 ולפני חודש שלילי)
אווידיטי עדיין גדול מ 45 (60)
ונתון חדש בדיקת שתן שלילית. השיטה לא כתובה ליד תוצאת הבדיקה ומה שכתוב זה. Sgell vial
האם ניתן להבין את מה שאני רוצה? האם אני לא חיובית עכשיו. האם אני יכולה להכנס להריון בשלב זה?
תודה מראש,
גלית האופטימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה חדשה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/05/2011בדיקת האבידיטי לא יכולה לעזור במקרה של ראקטיבציה או הדבקה בזן אחר. מה שיכול להשתנות בבדיקות הדם הוא הטיטר של ה- IGG. לפי הנתונים ששלחת פעמיים היה גבוה מ- 250, זה לא נותן מידע לגבי הערך האבסולוטי (נסי לקבל הערכים מהמעבדה). כמו שכבר נאמר - צריך גם לראות בדיקות דם נוספות היכולות להעיד על זיהום נוכחי ב- CMV. בדיקת "של וייל" שלילית בשתן לא מקדמת את העיניינים. בכל מקרה, כפי שהומלץ, כדאי לקבל יעוץ מסודר מזיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נקודתי להרפס גניטליאני18/05/2011
בעקבות התקפים חוזרים של הרפס גניטלי הומלץ לי על טיפול מניעתי בוולטרקס. אינני מעוניינת לצרוך תרופה זו ע"ב קבוע ונאמר לי כי כשמגיע התקף, אני יכולה לקחת טיפול נקודתי של התרופה בהתאם לצורך (למשל פעמיים ביום כשמתחילה ההתפרצות ואח"כ להפסיק או לקחת עוד כדור בלבד ליום נוסף).
המלצות אלה אינן תואמות את מה שכתוב בדף ההוראות אשר לפיהן בטיפול בעת התקפה יש לקחת כדור פעמיים ביום למשך 5 ! ימים).
האם ניתן לקחת טיפול נקודתי שכזה במקרה של התפרצות חריפה (לקחת כדור-שניים ולהפסיק טיפול?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נקודתי להרפס גניטלי - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011אפשר לקחת טיפולים רק בזמן התקפים. משך הטיפול המומלץ בדרך כלל הוא חמישה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- parasites in stool1מוטרד18/05/2011
אפשר לקבל הסבר על מציאת הר"מ בבדיקות צואה
ואיך מטפלים כך ש...לא יחזור. ובכלל- איך מגיעים הפרזיטים הר"מ לצואה?
blastocystis sp
endolimax nana
entamoeba coli
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר parasites in stool1 - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011אמבה קולי נחשבת לפתוגן אבל השניים האחרים יכולים להמצא בצואה ולא לגרום למחלה. לאור המצאות האמבות הייתי בכל זאת חושבת כי כדאי לקחת טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...cmvמיכל17/05/2011
שלום, אני בשבוע 11 להריון שני. ביתי הבכורה בת שנתיים וחודשיים, ובהריון עימה הcmv תמיד היה שלילי. ב- 3.5.11 בצעתי בדיקות ולהלן תשובות הבדיקה:
CMV IgG 8.80 POSITIVE IU/ml
CMV IgM גבולי VIDAS חיובי במכשיר נבדק פעמיים.
CMV AVIDITY 0.56
תאריך המחזור האחרון שלי הוא 1.3.11
האם ניתן להסיק כי נדבקתי טרם ההריון?
האם יש השפעה על העובר? האם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע 21?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת...cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011לא ניתן על סמך המידע שנתת לתת תשובה ברורה. לצורך העניין יש לחזור על הבדיקות, להביא את כל נתוני הבדיקות הישנות ולהבדק אצל מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במחלות זיהומיות במספרהלאה16/05/2011
כשחזרתי הביתה מהמספרה שמתי לב שהיו לי שני פצעים קטנים שנראו אדומים באזור העורף, אך אני מדגיש שהם לא דיממו בכלל.
ושאלתי היא : האם ממכונת גילוח או תער של ספר, בהנחה שלפני שאני הסתפרתי, הסתפר מישהו, אשר נושא אי אלו מחלות זיהומיות, ניתן להידבק במשהו (איידס, צהבת על סוגיה השונים וכו'), אם היה קצת דם למשל על המכשירים, וזאת כאשר בוודאות לי לא נוצר שום פצע מדמם כתוצאה מהשימוש במכשירים החדים במספרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלות זיהומיות במספרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011הסיכון להדבקה באיידס או הפטיטיס במידה ולא נוצר פצע פתוח ומדמם אפסי. במידה והיה פצע מדם הסיכון להבדקה באיידס מאד נמוך, הסיכון להדבקה בצהבת מעט יותר גבוה. בכל מקרה הספר אמור לחטא את המכשירים בין מסופר למסופר וחיטוי כזה אמור למנועה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק פרוטאוס מירביליס בדרכי השתןפנינה16/05/2011
בס"ד
בבדיקת תרבית חזר החיידק לאחר טיפול של 20 יום באנטיביוטיקות שונות: צפוויט, אוגמנטין וזינט האם עלי לפנות לזיהומולוג או לאורוגולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק פרוטאוס מירביליס בדרכי השתן - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011יש מצבים בהם אצל נשים יש צמיחה קבועה של חיידקים בשתן ללא מחלה. במצב כזה לא מטפלים אלא אם האשה בהריון. אם יש סימפטומים של זיהום יש לשקול לגופו של עניין. אני ממליצה על פניה לזיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק proteus mirabilis
לביא שרה09/11/2012האם חיידק זה מדבק?
מצאו חיידק זה אצל אימי בבית אבות ועכשו אני מטפלת בה בביתי.. האם יש אפשרות שאדבק גם אם אני שומרת על אסטטיות? יש לנו שירותים משותפים ואני תמיד מנקה אחריה.. מה הסיכוי שנדבקתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק proteus mirabilis - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/11/2012במידה ואת רוחצת ידיים לאחר הטיפול בה הסיכוי שתבדקי נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסטטין רדי מיקס, יעיל לקנדידה?בני15/05/2011
ניסטטין רדי מיקס יעיל לטיפול לקנדידה במעיים ?
בעבר השתמשתי בניסטטין כדורים (צבע חום כזה) רק שהיום הם לא קיימים יותר , השאלה שלי אם ניתן להשתמש בניסטטין רדי מיקס כתחליף?
תודה מראש בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסטטין רדי מיקס, יעיל לקנדידה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011לכולנו יש קנדידה במעיים ומצב זה ברוב המכריע של המקרים לא דורש טיפול. לא ברור לי מדוע אתה נדרש לטפל במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להידבק בצהבת נגיפית B,Cלאה14/05/2011
מהו הסיכוי להידבק במגע אחד בלתי מוגן מנשא או חולה של צהבת נגיפית B,C ?
קראתי באיזשהו מקום שהסיכוי להידבק באיידס מנשא הינו חצי אחוז עד אחוז, אך לא מצאתי תשובה לגבי הסיכוי להידבק במגע אחד בלתי מוגן מנשא או חולה של צהבת נגיפית B,C . כל מה שנאמר זה שהסיכון הינו גבוה יותר. מהו ,אם כן ,הסיכון באחוזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי להידבק בצהבת נגיפית B,C - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011הסיכוי להבדקה בצהבת מסוג B בדקירה עומד על 30% וצהבת מסוג C כ-3%. יש פחות נתונים לגבי הסיכוי להעברה ביחסי מין, הרבה פחות מ-30% אבל בהחלט ניתל להדבק בדרך זו.
שיכחת להדבקה של צהבת C בדקירה עומד על 3%. הדבקה ביחסי מין בפרט יחסי מין אנאליים תוארה אולם קשה לאמוד את שכיחותה והיא נחשבת להרבה פחות שכיחה מהדבקה בהפטיטיס B.
בכל מקרה מומלץ להתחסן להפטיטיס B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לחמי=מבקשת עזרה דחופהמיקי בלו14/05/2011
שבת שלום,
אנו גרים במושב, באיזור השרון.
לפני כשלושה שבועות חמי היקר התלונן שהתנפחה לו כף ידו השמאלית וישנם כאבים.
אציין כי באיזורנו ישנם זבובים ויתושים מסוגים שונים..
לא נראה מקור עקיצה כלשהי.
למחרת, הלך לרופאת הכפר שנתנה לו אנטיביוטיקה.
תוך שלושה ימים, הנפיחות הגיעה עד לכתף, הכאבים הפכו לבלתי סבירים ולא יכל להזיז את היד.
פינינו אותו לביה"ח מאיר בכפר סבא. שם בדקו את דמו ולא נראה כי ישנה דלקת. החליפו לו את האנטיביוטיקה.
נראה כי בזמן שנטל את האנטיביוטיקה המצב הפך לסטטי - לא החמיר. לפני יומיים, הסתיימו להם 10 ימי האנטיביוטיקה והמצב הולך ומחמיר. הרופאה המקומית איננה יודעת לאן לנתבו.
מה לעשות? למי לפנות? רופא מומחה? לאיזה כיוון?
אנו אבודים.. נשמח לעזרה דחופה..
רוב תודות ושבת שלום.
מיקי בלו - כלתו האוהבת
050-5266-176* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת לחמי=מבקשת עזרה דחופה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011המצב נשמע מדאיג אבל לא ניתן לתת עזרה דרך האינטנט. ממליצה על פניה לרופא למחלות זיהומיות - אנחנו או אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואיד - דלקת בבלוטת התריסאודי13/05/2011
שלום ד"ר
בהמשך לדיון בפורום.
רציתי לשאול שאלה ברשותך :
הפסקתי עם הסטרואידים ועכשיו אני נוטל משככי כאבים.
הכאבים חזרו כמו לפני הטיפול בסטרואידים , האם זה מצב תקין ?
שאלה שנייה כמה זמן יכולה להימשך הדלקת? האם מדובר בחודשים ?
בברכה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירואיד - דלקת בבלוטת התריס - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011נראה לי כי השאלה מתאימה לפורום אנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה!!מעיין11/05/2011
ראיתי פעם מקרה אמיתי של מישהי שהתגלחה בסכיון גילוח ישן ונחתכה ועל הסכין היה את החיידק סטרפטוקוק והוא חדר לה לדם והיא מתה.
והיום כשבאתי לפתוח שקית נחתכתי מסכין יפנית ביד ואני מתה מפחד אני מפחדת איך אני יכולה לעצור שלא יפתח לי חיידק ? :(:( וגם אחר כך מצצתי את הפצע עם הפה אז בכלל עבר רוק..בבקשה תייעצו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011כל חתך עלול להזדהם אולם הסיכוי לחייק אלים וממות מאד נמוך.
ההמלצה היא לחטא את החתך בתמיסה אנטיספטית, ובמידה והחתך נראה עמוק או מזוהם לפנות לזיהומולוג. כמו כן יש לודא חיסון לטטנוס ב-10השנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק MRSAסהר11/05/2011
שלום רב
קיבלתי טיפול לחיידק שנמצא במשטח אף וגורם לי כאב בפרצוף לדלקת עיינים סינוסים ואף פצע.ומכייון שאני צריך לעבור שתלים בפה אז ניתן טיפול בשני סוגי אנביוטיקה אחד בשביל החיידק בשם דיספטיל לחודש והשני פלגיל בכדי שלא יחזור חיידק שסבלתי רבות שנקרא טוקסין דפיציל קלוסטרדיום בצואה.
התחלתי טיפול ויש לי כאבי בטן ושילשול כנראה מהפלגיל שגם בעבר עשה זאת.
הרופא רוצה לתת לי במקום פלגיל PROTOCIDE .
האם מותר שילוב של שתי אנביוטיקות יחד :PROTOCIDE ודיספטיל קו ,האם הטיפול שקיבלתי מתאים לחיידק?
בנוסך אני צריך להתחיל גם שימוש בכדור מוטליום להקאות זה בסדר יחד או מתנגש לאנביוטיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק MRSA - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011האנטיביוטיקות לא מתנגשות. לא מקובל לתת פרוטוציד לטיפול בשלשול משנית לקלוסטרידיום. הדבר הטוב ביותר אם רק ניתן במצב זה הפסקת הטיפול האנטיביוטי. לצורך כך חובה להבדק אצל רופא לודא כי הפסקת הטיפול לא מסכנת אותך. לא ניתן לתת יעוץ כזה דרך הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשרירים ניסחתי לא טובלאה10/05/2011
אני מתנצל. לא ניסחתי טוב את השאלה מקודם. הכאב הקל היה בצד ההפוך למפרק, דהיינו ביד (סמוך למקום שממנו לוקחים דם מהווריד הראשי בבבדיקת דם), ושאלתי כמו מקודם: האם לכאב קל בשרירים שמופיע יום או מספר ימים לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים, האם אין לכך קשר להידבקות חלילה בצהבת נגיפית B או C?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשרירים ניסחתי לא טוב - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011סימני הדבקה בצהבת B או C מופיעה בדרך כלל בשלב יותר מאוחר ולא יומיים שלולשה לאחר קיום היחסים. כמו כן תתכן גם הבדקה ב-HIV בזמן קיום יחסים לא מגונים וכאבי שרירים יכולים להופיע גם במצב זה.
כמובן שכאבי שרירים הם דבר מאד לא ספיצפי שיכול להופיע גם במגוון של מחלות וריאליות אחרות, וגם סתם עקב פעילות גופנית.
אני ממליצה - ראשית לא לקיים יחסים לא מוגנים
שנית - במידה ויש חשש להדבקה נא לבצע בדיקות דם לשלול זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין כאב שרירים להידבקות בצהבתלאה10/05/2011
האם כאב שרירים קל במרפק של יד במשך מספר דקות, יום עד מספר ימים, לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים מצביע חלילה על הידבקות במחלה דוגמת צהבת נגיפית B או C?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין כאב שרירים להידבקות בצהבת - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד10/05/2011הקשר היחיד שאני מכירה בין מחלה העוברת במין לפגיעה במפרק הוא- דלקת מפרקים מגונוראה (זיבה). אם זה מה שיש לך - מפרק אדום נפוח חם כואב, עליך להבדק ולבדוק ספציפית מחולל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)