פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV
    שירה
    17/08/2011

אני בהריון בשבוע 25. לא נדבקתי בעברי ב-CMV (בדיקה שעשיתי בתחילת ההריון יצאה שלילית ובדיקה חוזרת שעשיתי לפני קצת יותר מחודש וחצי, בשבוע 18, יצאה גם כן שלילית (כלומר IGG ו-IGM שניהם שליליים)).

בשבועים-שלושה האחרונים בני בן השנתיים היה מאד עייף וקצת ירוד באופן כללי והשבוע עשינו לו סדרה של בדיקות דם, והתוצאות שהתקבלו ביחס ל-CMV אצלו הן:
    CMV IGG יש נוגדנים IU/ml 12.9
    CMV IGM גבולי

האם משמעות התוצאות היא שהוא היה חולה לאחרונה? האם יתכן שהוא היה חולה ומדבק בחודש וחצי האחרון (בתקופה מאז נבדקתי בעצמי לאחרונה)? האם עדיין מדבק עכשיו?

אני כמובן אבקש מהרופא בהקדם הפניה לבדיקה חוזרת בעצמי, אבל יקח לי מספר ימים לקבל תשובות ואני במתח גדול בינתיים

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/08/2011

הבדיקות יכולות להתאים להדבקה חדשה של בנך ב-CMV אולם לא ניתן לאמר זאת בודאות על פי הבדיקה הזו. בכדי לדעת יש צורך לחזור על הבדיקה בעוד 3 שבועות. לגביך, אכן כדאי לחזור על הבדיקה שלך. יתכן ובנך עדין מדביק וכדי להמנע מהדבקה חשוב לשטוף ידיים אחרי מגע עם הפרשות (שתן, צואה, נזלת, רוק) ולא להתנשק פה לפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוציטוזיס ועוד תופעות...
    יואב 65
    16/08/2011

החל מחודש מרץ השנה יש לי עליה בכמות ואחוז הלימפוציטים בדםכ55 %, ירידה במונוציטים גרד בחזה ובאיזור החלציים TSH ברמה של כ7 ללא שינוי ב T4.(נעשו שלוש בדיקות במהלך החודשים האלה עם תוצאות כמעט זהות בכל הפרמטרים האלה). יתר בדיקות הדם כולל לויקוציטים בגבול הנורמה. בלוטות הלימפה וUS בטן עליונה ללא ממצאים לא נורמליים לא נימושו גם בלוטות בצורה ידנית, ללא חום. עם טשטוש ראיה כפל ראיה ודלקות וירליות חוזרות בעיניים. בדיקות תפקודי כבד על הגבול העליון הנורמאלי. כל התופעות החלו אחרי חזרתי מתאילנד בה שהיתי כ 40 יום. הבדיקה הראשונה נעשתה חודש לאחר חזרתי מתאילנד. היתכן שנדבקתי בוירוס (תאילנדי?) כל שהוא? היו לי יחסי מין מוגנים במהלך התקופה הזאת בתאילנד. מה ניתן לעשות בנידון?

הוספת תגובה

• לימפוציטוזיס ועוד תופעות... - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/08/2011

המקרה שלך נשמע מורכב ולא ניתן לפתרון דרך האינטרנט. האבחנה המבדלת רחבה וכוללת מחלות זיהומיות וגם לא זיהומיות. אני ממליצה על פניה לזיהומולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת עכביש - שטף דם
    שרי
    15/08/2011

נעקצתי לפני 6 ימים ע"י עכביש (ככל הנראה, מוקד צפוף של 4 נקודות),למחרת העקיצה התנפחה והתפתחה פריחה שגדלה ללא הפסקה, קיבלתי טיפול באהיסטון כל ערב + לורסטין כל בוקר לשבוע. נאמר לי שבמידה ואין שיפור עליי להתחיל אנטיביוטיקה.
    כרגע הנפיחות של העקיצה ירדה לחלוטין אבל מסביב נוצר מעין חצי עיגול של פריחה חדשה ונראית כמו שטף דם שלא משתפרת בכלל מיום ליום.
    האם רצוי שאקח את האנטיביוטיקה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת עכביש - שטף דם

הוספת תגובה

• עקיצת עכביש - שטף דם - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/08/2011

צריך לראות את הפצע בכדי לדעת האם יש מעבר לעקיצה גם זיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv שבוע 7 להריון
    אירית
    15/08/2011

שלום רב להלן תוצאות הבדיקה שביצעתי לפני מס' ימים?:

CMV IGM-CMV IGM BORD
    CMV IGG-POSITIVE>10 IU/ML
    CMV IGN-POSITIVE
    CMV AVIDITY- 0.89 HIGH AVIDI INDEX

אשמח לשמוע את דעתך - האם אני צריכה לחשוש ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cmv שבוע 7 להריון

הוספת תגובה

• cmv שבוע 7 להריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/08/2011

ככל הנראה מדובר בזיהום ישן ולכן אין לו משמעות בהריון אולם בכדי לתת תשובה אמינה יש לראות את הבדיקות בפועל ולא דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה..
    חן
    13/08/2011

התנשקתי צרפתיות עם חולה בהפטיטיס סי ללא מגע מיני.
    לאחר שיחה עם רופאת המשפחה אמרה הרופאה כי אין לי מה לדאוג ואין שום חשש. וכי זה עובר בעיקר במגע דמי, ואפילו אם יש מגע מיני הדבקות היא נדיר,.ואין לי כל סיבה אפילו להבדק האם נכון הדבר ?? אפשר להיות שקטה כי אני חרדתית סביב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה..

הוספת תגובה

• חרדה.. - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    16/08/2011

רופאת המשפחה צודקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה..המשך לשאלה הקודמת.
    סיון
    11/08/2011

קודם כל תודה על התשובה. לגבי נוגדני IGG אני יודעת שזה לא מספיק כדי לקבוע מתי חליתי במחלת הנשיקה.
    בכל אופן עד שיגיע התור הנוסף לא.א.ג שבוע הבא אשמח את תוכלי לפרט לי איך מזהים בלוטות לימפה "חשודות" ע''י מישוש בכל זאת אני אמורה להיות בצעקב אישי אני צריכה לדעת פחות או יותר להבחין.והאם זה הגיוני שיצאו לי עוד 2 בצד ימין?....האם קיים מצב שיש לי זיהום בחלל הפה או הגרון כחודש ובגלל זה הן לא יורדות לי? תודה!!

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה..המשך לשאלה הקודמת. - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/08/2011

יש דברים שלא ניתן להסביר דרך האינטנרט ורק באמצעות בדיקת רופא ניתן לדעת יותר על אופי הבלוטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות מזה חודש.
    סיון
    11/08/2011

היי.
    בת 24 בריאה בדרך כלל.לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבי גרון עמומים ואיתם גם גאבים באיזור של בלוטות הלימפה מאחורי האוזן ובמצוואר. ראיתי שהבלוטות שלי מעט מוגדלות...לאחר שניגשתי לרופאה והבהרתי לה את חששותיי עשיתי בדיקות דם כלליות.בבדיקות הכל נמצא תקין ללא כל חריגה מנורמה כלשהי. הדבר היחיד זה EBV IGG BAND חיובי. דבר שמעיד על מחלת נשיקה בעבר ..הרופאת משפחה טוענת שכאבי הגרון ובלוטות הלימפה זה כתוצאה מזה אולם רופא אחר אמר שלא כי לחלוטין לא חליתי במחלת הנשיקה בזמן הקרוב. מאז הייתי אצל עוד 3 רופאי משפחה שונים וכולם אמרו שהבלוטות אכן מורגשות אך הן זעירות. אציין כי הבלוטות הן גמישות לא קשות רובן ממקומות בצד שמאל ולפני יומיים יצאו לי עוד 2 גם בצד ימין. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שגם הגיב באדישות. אני ממש בלחץ..למה זה חודש ולא יורד? למה יצאו לי 2 נוספות בצד ימין? והאם בבדיקות דם אמורים לראות משהו חריג אם חלילה יש משהו חמור בלימפה??? האם יש קשר בין בלוטות לימפה לכאבי גרון (לטענת הרופא ללא אודם או סימן דלקתי) והחשוב מכל....האם לוקח לבלוטות זמן לחזור לגודלן המקורי? אודה לתשובה כי אניי ממש נכנסת לחרדות וחוסר יכולת לתפקד בחיי היומיום.

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות מזה חודש. - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

נוגדנים מסוג IGG לא מספיקים בכדי לקבוע כי נדבקת לאחרונה ב-EBV. יש צורך לבדוק גם IGM ו-EBNA. בלוטות יכולות להיות מוגדלות מספר שבועות לאחר מחלה זיהומית אולם ללא בדיקה שלהן ומעקב לא ניתן לקבוע האם מדובר בהגדלה מדאיגה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלילי לוירוסים שאמורים להיות נפוצים
    עומר
    10/08/2011

אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, אך לא משוכנעים וייתכן שזה אולצרטיב קוליטיס) ובנוסף במה שאובחן כפיברומיאלגיה, אם כי סובל בעיקר מתחושת חולי ולכן יש חשד מסויים לתסמונת התשישות הכרונית (ME/CFS).
    במהלך ארבע השנים האחרונות נבדקתי לנוכחות של כמה וכמה וירוסים (ושל חיידק הטרפונמה) בגופי. כל הבדיקות, ללא יוצא מן הכלל, חזרו שליליות. אלה הבדיקות שעברתי וחזרו שליליות:
    EBV IgG, EBV IgM, EBV.EBNA, CMV IgG, CMV IgM, Hepatitis Bs Ab, Hepatitis Bs Ag, Hepatitis Bc Ab Total, Hepatitis C Ab, HIV, HSV2 IgG, HSV1+2 IgM, Trepnoma Scr./TPHA by ELISA .

למיטב זכרוני וידיעתי לא היתה לא אף לא בדיקה אחת לוירוס או חיידק שחזרה חיובית בכל אותן שנים (ואני לא זוכר בדיקות כאלו מלפני כן. אציין גם כי היו לי פעמים רבות כאבי גרון ומשטחי הגרון תמיד חזרו תקינים).

עכשיו, אני יודע שלפחות חלק מהוירוסים שנבדקתי לגביהם הם מאוד מאוד נפוצים באוכולוסייה - כמו EBV שמכונה בצחוק EveryBody's Virus בגלל שנמצא בכ-95% מהאוכלוסייה, CMV שקראתי שנמצא בארה"ב ב-50%-80% מהאוכלוסייה (לא יודע לגבי הארץ) ו-HSV-1 שקראתי שנמצא באוכלוסייה בארה"ב בכ-50%-90%.

למרות שאישית נראה לי שמערכת החיסון שלי היא בסדר או לפחות לא חלשה מדי (אם כבר אני משער שהמחלה האוטואימונית עשויה להעיד שהיא עובדת יותר מדי), אני כן מודע לעובדה שתסמונת התשישות הכרונית היא תסמונת שבה, לפחות ברוב המקרים, מערכת החיסון עובדת בצורה לקויה ולפחות בחלק מהמקרים מערכת החיסון עובדת פחות מדי.

שאלתי היא כזאת: למיטב הבנתי, כל הבדיקות שציינתי למעלה הן בדיקות לנוגדנים לוירוס. האם ייתכן (ואם כן אז מה הסבירות לכך) שחלק מהוירוסים הללו קיימים בגוף שלי, אבל בגלל ליקוי במערכת החיסון שלי הוא לא מייצר נוגדנים ולכן בבדיקה נראה שלא הודבקתי בוירוסים הללו?
    אם כן - מה כדאי לעשות?

תודה מראש!
    עומר.

הוספת תגובה

• שלילי לוירוסים שאמורים להיות נפוצים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

מאד לא סביר כי נדבקת בוירוסים הללו ולא פתחת נוגדנים. המספרים הגבוהים של חשיפה שאתה מציין רלוונטיים לאנשים יותר מבוגרים ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv אשמח לתגובה
    גרמי
    09/08/2011

נמצאו אצלי הערכים הבאים:
    CMV Ab IgG AU/mL 217.1 Nonreactive: <6.0 AU/mL
    Reactive: >=6.0 AU/mL
    BD1
    CMV Ab IgM Index 0.96 Equivocal Nonreactive: <0.85 Index
    Reactive: >=1.00 Index
    BD1
    EBV EBNA Ab IgG U/mL 188.0 (Pos:>20) BD1
    אמרו לי שחליתי בcmv,רציתי לדעת כמה זמן אמורים להמשיך התסמינים כי כבר כואב לי חודשיים בטחול ובכבד האם יש עניין לעשות עוד בדיקות? והאם אני יכול ללכת עם משא עלי?(אני רוצה ללכת לטייל השבוע 3 ימים בצפון -טיול נודד באוהלים עם משקל)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    cmv אשמח לתגובה

הוספת תגובה

• cmv אשמח לתגובה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

בלי בדיקה לא ניתן לקבוע האם אתה כשיר לפעילות גופנית. במידה והטחול עדין מוגדל מומלץ לא לבצע פעילות גופנית מאומצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גרמי
    12/08/2011

עד כמה זמן אחרי הופעת המחלה אמורים להמשיך התסמינים שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/08/2011

זה משתנה מאדם לאדם ויכול להמשך אפילו מספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    אחת
    07/08/2011

בבדיקת דם האחרונה (לפני 4 ימים) יצא:

CMV IGG שלילי וגם ה CMV IGM יצא שלילי

כיצד יתכן שהCMV IGG שלילי ,כאשר בבדיקות משנים עברו הבדיקות יצאו חיוביות עם ערכים מספריים?

ע"פ הבנתי התוצאה יוצאת חיובית אם נחשפתי לנגיף בעבר ,ע"פ כל הבדיקות הקודמות נחשפתי לנגיף.
    כיצד יכול להיות שע"פ הבדיקה הנ"ל לא נחשפתי אליו מעולם???האם זה הגיוני?האם מישהי מכן נתקלה במצב כזה.

*אני במכבי אם זה משנה משהו מבחינת מדידת הערכים.
    *כמובן שאחכה עוד כמה ימים ,ואעשה שוב בדיקה חוזרת לוודא שזו לא טעות של המעבדה.

הנה התוצאות עם ההערות של המעבדה בסוגריים:

02/08/2011 שלילי (עשוי פעמים)
    08/08/2010 12.9 -גבולי
    08/02/2007 12 -גבולי (היתי בהריון)
    10/12/2006 15 -חיובי (היתי בהריון)
    16/11/2006 18 - חיובי (היתי בהריון)

אגב,אני בת 31 ,אמא לילד בן 4 ונמצאת בטיפולים (הזרעות)

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• cmv - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

יש מספר אפשרויות להסביר את התוצאה. יתכן ומדובר בטעות ולכן מומלץ לחזור על הבדיקה. יתכן כי חלית מזמן ולא נחשפת לנגיף מאז ולכן רמת הזכרון החיסוני שלך שבאה לידי ביטוי ב-IGG מאד ירדה וכעת זה מתחת לסף המדידה. יכול להיות גם שבעבר התוצאה החיובית היתה ממש גבולית ולא בטאה חשיפה אמיתית לנגיף אלא תשובה חיובית שגוייה. זה קורה לפעמים בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסופלזמה
    שירן
    05/08/2011

אני בהריון ויש לי תהיה מוזרה.
    האם יש אפשרות להידבק בטוקסופלזמה בלאחר ישיבה על חול נגוע - נאמר שאני לובשת שמלה והחול חודר לי מבעד לתחתונים.
    מה קורה לפרזיט או לציסטות שלו אם הוא מגיע לנרתיק ? האם הוא נשטף משם או מתרבה?

לקביעת תור
    סגירה
    טוקסופלזמה

הוספת תגובה

• טוקסופלזמה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

הדבקה בטוקסופלסמה מתרחשת עקב אכילה של ציסטות. למשל אם ישבת על החול שהיה נגוע ואחרי זה הכנסת את היד לפה. לא ידועה הדבקה דרך הנרתיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףף
    שירה
    04/08/2011

עשיתי בדיקה ויצאה ש:MONO, שאני לא יודעת מה זה יוצא מהטווח. כאשר הטווח הוא 0.16/1.00 אצלי יצאה 1.4, מה זה אומר???

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףף

הוספת תגובה

• דחוףףףףףף - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

לא ברור לי איזה בדיקה עשית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות
    דנה
    04/08/2011

שלום רב,
    יש לי בעיה מטרידה ביותר- תולעים במעיים- ממה שהצלחתי לראות מסוג "סיכה."
    זה כבר פעם שלישית בתקופה של חודשיים, 3 פעמים הרופאים נתנו לי וורמוקס וגמרנו (ותשטפי ידיים ותגזרי ציפורניים), הפעם הזו אני לא מוכנה לקחת יותר את הכדור- למרות שזה עוזר במיידית! וקניתי וורמטין- תמצית טבעית, גזר וגרעיני דלעת, ומנסה להתמודד עם הבעיה באופן טבעי- גם לאכול הרבה שום ולשמור על היגיינה כמה שניתן.
    נדבקתי ממישהו בעבודה שלי, ואין לי דרך לדעת אם אותו אדם שאיני יודעת מיהו (כמובן שלא מדברים על נושא זה בפרהסיה), ממשיך להדביק אותי או שזה לא באמת עובר לגמרי באמצעות הוורמוקס.
    יש עוד משהו שניתן לעשות כדי להתמודד עם הזוועה, אני לא ישנה בלילות...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים חוזרות

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

התרופה היעילה היא ורמוקס אותה לוקחים פעם אחת וחוזרים על הטיפול כעבור 10 ימים. תרופות הומאופטיות לא עוזרות לבעיה זו.
    יש תמיד אפשרות להדבקה חוזרת ואז אין בררה אלא לחזור על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגבת בלי לקרוא את הודעתי?

דנה
    11/08/2011

כתבתי שבחודש אחד לקחתי 3 פעמים וורמוקס, ואני חוזרת ונדבקת ממישהו במקום עבודתי. האם נגזר עלי לקחת וורמוקס כל חודש כל חיי?? זה גם לא נראה שזה עוזר כי כנראה שהן לא באמת נעלמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הפה והגפיים
    תמי
    03/08/2011

נכדי בן 10 חודשים וחלה במחלת הפה והגפיים. טיפלתי בו במשך יומיים.
    אני אמורה לפגוש את נכדתי ואת בתי שהיא בהריון מתקדם מאוד (שבוע 34), האם יש חשש שאני נושאת את הנגיף ויכולה לגרום להדבקות של בתי או נכדתי במחלה זו?
    במידה וכן, כמה ימים עלי להמנע מלפגוש אותן כדי להבטיח את בריאותן.
    תודה מאוד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הפה והגפיים

הוספת תגובה

• מחלת הפה והגפיים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

במידה ונדבקת יש אפשרות שגם תדביקי את בתך בהריון. במידה ויש לך חום או תסמינים אחרים המנעי מלהפגש איתה וגם במפגש על תתחבקו ותנשקו. הסיכוי להבדקה אם את בריאה קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורמוקס
    שמשון
    02/08/2011

האם הורמוקס פוגעת גם בפלורה הטובה שבמעיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ורמוקס

הוספת תגובה

• ורמוקס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    11/08/2011

ורמוקס יעיל רק כנגד תולעים שלא אמורות להיות במעי באופן טבעי. לא משפיע על חיידקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה