מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבת- דחוףעכגי05/09/2011
לפני כשלוש שבועות הייתי במגע עם חתול רחוב
הוא נראה קצת חלש והתנהגותו הידידותית מידי הייתה מחשידה
לא חשבתי על זה באותו הרגע עד שקרה והוא הזיל ריר על פצע פתוח שהיה לי באותו הזמן על היד.
מעולם לא ראיתי חתול מזיל ריר, לא בכמות גדולה מידי אבל בכל זאת, כמו כלב
באותו הרגע התחלתי לחשוב על טיפשותי, לבוא במגע עם חתול חולני וידידותי מידי באזור מדברי?
מה שגרם לחששות שלי עוד יותר זה ששאר החתולים בסביבה נראו יותר מטופחים ופחדו מהאנשים אבל הוא היה ידידותי יתר על מידה בשביל חתול שאחת מעיניו פגומה (או חסרה) ופרוותו סתורה והוא רזה. לא שמתי לב לעוד תסמינים מחשידים חוץ מהמראה החולני וההתנהגות.
רק אחרי כמה זמן כשדיברתי על כך עם חברתי העלנו אפשרות של כלבת ונכנסתי ללחץ.
אני בן אדם חרדתי, ויש לי לא קצת נטיות היפוכונדריות,
כשניגשתי לרופא שלי הוא התייחס אל זה בתור בדיחה ואמר שזאת מחלה זיהומית ואם הייתי נדבקת (הגעתי אליו 12 יום לאחר הנשיכה) כבר היינו רואים תסמינים נוירולוגיים קשים כמו פחד מחשיפה לאור, גימגום ופחד ממים.
הוא בדק את הפצע (שנרפא והשאיר צלקת כמעט לא נראית לעין) בדק את החום, ואמר שיש לשלול כל אפשרות לכלבת.
כבר שבועיים בערך אני סובלת מהרגשה לא נעימה בגרון- לא כאב- סוג של יובש לא נעים, שבשבוע האחרון התפתח לחולשה בכל הגוף, סחרחורות ובחילות קשות (שאני נאלצת להתאפק ממש כדי להימנע מלהקיא) החולשה והבחילות מלוות אותי כמעט כל הזמן, החולשה היא מן חולשה כזאת בכל הגוף, קושי לעמוד, עייפות... כאבי ראש מידי פעם.
בדקתי באינטרנט וראיתי שכלבת יכולה להתפרץ אפילו אחרי שנה לאחר הנשיכה או המגע.
ניסיתי להימנע מביקור חוזר אצל הרופא אבל הלכתי שוב כי החרדות לא הניחו לי, הוא צחק עלי ואמר שגם עם זה מתפתח לאחר שנה עדיין יש תסמינים כמו נמק או חום, למרות שבאינטרנט כתוב שהתסמינים יכולים לא להופיע במשך השנה.
כבר כמעט שלוש וחצי שבועות והחרדות לא מניחות לי, הרופא טען שהגרון לי קצת אדום ולכן רוב הסיכויים שמדובר בדלקת גרון ועלי לקחת אנטיביוטיקה, קשה לי להאמין שדלקת גרון יכולה להימשך כשלוש שבועות ולא להתפתח למשהו יותר רציני כמו כאבי גרון חזקים אלא להישאר בתור הרגשה לא נעימה של יובש בגרון ושיעולים לעתים רחוקות מאוד.
אני מאוד לחוצה ואף אחד לא מסכים להקשיב לחששותיי, פניתי לפורום הזה בתקווה שמישהו יענה לי עם יש לי סיבה לחשוש או לא, ואם כן, האם במקום כלשהו יסכימו להתייחס אלי ברצינות ולתת לי חיסון, אם עוד לא מאוחר מידי? או לבדוק? קראתי באינטרנט שכן יש דרך לבדוק, משהו שקשור בהזרקת הרוק של האדם לתוך מוח של עכברים, בבקשה תעזרו לי בדחיפות! תודה רבה לכם, אנא אל תתייחסו אלי בצחוק, סבלתי מספיק בשבועות האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי לציין
ירד05/09/2011החולשה מלווה בעייפות רבה ורצון לישון וגם רעד בלתי מוסבר בידיים למעלה, אני לא יודעת אם זה תסמינים שלפעמים מופיעים אצלי בגלל חרדות כאלה ואחרות אבל הפעם הם פשוט לא נעלמים ונראה שרק הולכים ומחמירים. מה עלי לעשות כדי שהרופא יפסיק להתייחס אלי בזלזול ולאן עלי לפנות? האם באמת אין מה לדאוג בנוגע לכלבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי הודעות קודמות
חכ05/09/2011ורציתי להוסיף שאני מערד
אם קיים חשש ועלי לפנות למשרד הבריאות או משהו, להיכן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבת- דחוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011הסיכוי להדבקה מכלבת מחתול קיים אם כי נמוך במיוחד שהחתול לא נשך אותך. התסמינים שאת מתארת לא אופייניים לכלבת אלא מתאימים יותר לדלקת גרון.
בכדי לראות האם יש צורך בחיסון יש לפנות ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגורייך. הם מחליטים על סמך המקרה וגם האזור בארץ והשכיחות של כלבת באותו אזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
עכשגע13/09/2011תודה רבה לך, גם אני מסכימה שסביר להניח וזו דלקת
עכשיו צצה בעיה חדשה, שתיתי את האנטיביוטיקה לדלקת גרון שקיבלתי מרשם אליה במשך 4 ימים, וכרגע היא נגמרה לי כי לא נתנו לי מספיק בקבוקים.
אני אלך לבקש היום מרשם חדש כדי להמשיך בטיפול של 7 ימים כמו שצריך
אבל פספסתי כבר פעמיים, והיום, בשבוע החמישי(או הרביעי) אני כבר מבולבלת, אחרי הנשיכה ואחרי התחלת הכאבי גרון, הופיע אצלי חום, לא משמעותי, בנתיים זה בסביבות 37 ומטה או מעלה. עדיין אין שום תסמין של כלבת או חשש לדאוג, נכון?
אני מסכימה איתך שאין כלבת אבל אני רוצה להיות בטוחה שכל זה לא תסמינים של כלבת.
אני יודעת שאני קצת מציקה, אני היפוכונדרית, סליחה.. אני רק רוצה להיות רגועה
אני יודעת שאם שוב אלך לרופא שלי ואשאל זאת, הוא יצחק עלי. ואם אגש לקבל חיסון אז גם שם יצחקו עלי. לפחות באינטרנט אני לא אראה את האנשים שצוחקים עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלה פעם שלישיתדרור05/09/2011
שלום רב
בחודש אפריל 2011עברתי 2 צינטורים ולאחר מכן דלקת בדרכי השתן שנגרמה מזיהום בזמן אישפוז בבית החולים ובגלל קלבסיאלה שנתגלה בתרבית, מאז אני לא מפסיק לסבול מכאבים ובעיות בהטלת שתן , קלבסיאלה חזר כבר פעמיים מאז.
אני מקבל אנטיביוטיקה אבל נראה שזה לא נגמר הסיפור
אני רוצה לציין שיש לי גם סוכרת.
אבקש תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה פעם שלישית - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011בכדי לענות לך יש צורך לראות את כל התרבית, לבדוק אותך והתרשם פנים אל פנים מהסימפטומים המטרידים אותך. קבע תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בכבדללי31/08/2011
לפני חודש עברתי ניתוח לכריתת אונת כבד ובעקבות חום וצמרמורות התגלו קולקציות ואבצס במיטת הכבד.האם טיפול בטאזוצין יכול להועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בכבד - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011טיפול בטזוצין יכול להועיל, הכל תלוי בסוג החידקים שצמחו מהאבצס והרגישות שלהם. לשם כך לוקחים תרביות ומתאימים את הטיפול האנטיביוטי בהתאם לתוצאות התרביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebvגדי31/08/2011
אם רשום לי בבדיקות הדם EBNA IgG (pos)
EBVpast infection
האם יש סיכוי שתחזור אלי מחלת הנשיקה מאותו סוג וירוס או שאני מחוסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ebv - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011זה אומר שאתה מחוסן לאותו סוג של נגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lyme desease?ענת31/08/2011
שלום רב,
לפני מספר ימים חזרנו מטיול אוהלים בלטביה, שבו נעקצתי ע"י קרציה (מצאתי אותה מחוברת היטב לעורי, לא ברור כמה זמן זה נמשך) והוצאתי אותה די בכוח בחלקים.
עכשיו (כעבור כ 10 ימים לאחר העקיצה) הופיע אצלי חום גבוה ,שיעול וכאבי שרירים וראש .
אני מוטרדת מזה שהקרציה היתה עלולה להיות נשאית של מחלת ליים. (מכיוון שהספקנו לבצע 2 מנות של חיסון TBE, העניין הזה אינו מטריד אותי.)
במקום העקיצה נשאר סימן קטן מאוד, לא נראה מודלק.
- מה עלי לעשות כעת?
- אני יודעת שיש בדיקת דם לנוגדנים, מתי לבצע?
- מי נותן הפניה לבדיקה?
- האם היא מתבצעת במסגרת של קופ"ח כללית?
- האם כדאי להתחיל בטיפול אנטיביוטי מיידי?
- האם יש צורך לפנות לרופא שמתמחה בזיהומים ובאיזו דחיפות ?
תודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lyme desease? - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011יש אפשרות כי מדובר במחלת ליים. החיסון נגד TBM לא מגן בפני ליים אלא ממחלה אחרת ויראלית המעוברת על ידי אותה קרציה.
לצורך החלטה האם יש מקום לברור נוסף ולטיפול יש לפנות למומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
הכללית04/09/2011לצורך בירור וקבלת הפניה לבדיקות הנדרשות נא פני לרופא המשפחה המטפל בך והוא יתן לך את כל המידע הדרוש לך.
רק בריאות,
קרן, נציגת כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה,או חיובינירה30/08/2011
בת 21 בריאה בדרך כלל.נוטלת גלולות.
לאחר מערכת יחסים עם חבר, שהיתה לי ,ללא אמצעי הגנה בצעתי בדיקות למחלות מין. הכל תקין ,פרט לבדיקת שתן STD בשיטת PCR שיצאה חיובית לכלמידיה ,אוריאופלסמה,מיקופלסמה.הרופאה נתנה לי דוקסלין פעמיים ביום ל10 ימים ואמרה, שאם זה לא יעזור ,ושוב הבדיקה תצא חיובית אקבל עוד טיפול נוסף של דוקסלין 10 ימים .שאלתי
1)האם דוקסלין אמור לטפל בהצלחה בכלמידיה ,אוריאופלסמה ומיקופלסמה
2)מדוע הרופאה חוששת ,שאולי אצטרך עוד טיפול של דוקסלין ?האם ככה מקובל אם הטיפול הראשון לא עוזר או שאולי נצריך לשקול טיפול אחר?
3)לא נעשתה לי בדיקה לזיבה .הרופאה אמרה ,שגם אם יש לי זיבה הדוקסלין מטפל גם בזיבה ,האם זה נכון ?אם דוקסלין לא מטפל בזיבה מה כן מטפל בזיבה?
המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה,או חיובי - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011לא מקובל לתת טיפול אמפירי לזיבה ללא ברור. בחלק מהמקרים דוקסילין יכול לעזור אולם יש גם עמידויות של גונוראה לדוקסילין ולכן זה לא נחשב כטיפול מספיק יעיל ללא תוספת של תרופה נוספת. בעקרון בדיקת השתן ל-STD אמורה לכלול גם בדיקה לגונראה. לגבי כלמידיה אורואפלסמה ומיקופלסמה יש מקרים של כשלונות טיוליים וגם לא ברור כי כל הבידודים מעידים על מחלה.
לסיכום אני ממליצה על קביעת תור למומחה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרונינורית29/08/2011
שלום!
מזה חצי שנה אני משתעלת ומקחקחת. בגרון יש טעם מתוק, בלילה אין בעית שיעול וזה קורה לי בדרך כלל אחרי האוכל.
עשיתי צילום ריאה יצא תקין. אני מרגישה טוב. מה יכולה להיות הסיבה?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011הסיבות מגוונות ויכולות לכלול מחלות זיהומויות כמו שעלת, סינוסיטיס ומחלות אחרות כמו רפלוקס או תופעות לואי לתרופות. ממליטצה על יעוץ עם מומחה למחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה מוזרהיוני26/08/2011
נעקצתי לפני כמה ימים, איני יודע ממה.
מקום העקיצה התנפח על שטח נרחב והיה כואב מאוד.
למחרת התפתח לי חום ויש לי כאבי ראש חזקים שלא עוזבים אותי.
לפני יומיים התחלתי למרוח משחה אנטיביוטית על מקום העקיצה (שנתנה לי רופאת משפחה), הנפיחות ירדה ממש במידה מעטה, מקום העקיצה עדיין כואב ועדיין הראש כואב מאוד.
האם זה יכול להיות קשור למשהו זיהומי? איך בודקים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה מוזרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011יש גם אפשרות כי מדובר במחלה זיהומית. במידה והתלונות לא עברו קבע תור לזיהומולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה נוספתדן25/08/2011
תמונה נוספת צד שני של הקרסול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011בתמונה זה נראה כמו עקיצת יתוש אולם לא ניתן לתת אבחנה בלי לראות את העקציות בחיים האמיתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvגדי25/08/2011
האם נכון שרק בעלי מערכת חיסונית חלשה חולים במחלת הנשיקה מ-CMV. האם העובדה שחליתי לפני מספר חודשים במחלה והיה לי חום במשך כשבועיים וחצי זה אומר שהמערכת החיסונית שלי בעייתית.
האם זה מחלה שמפתחים אותה חולי איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011כל אחד יכול לחלות ב-CMV ואין קשר בין תחלואה לבין דיכוי של מערכת החיסון. המחלה יכולה לתקוף גם אנשים בריאים וגם אנשים מדוכאי חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתמזל23/08/2011
הי
עשיתי בדיקת דם לשעלת עקב שיעול ממושך (5 שבועות)
התוצאות יצאו IGM IGG שלילי וIGA BORDERLINE
יש לי תינוקות בני 3 חודשים שטרם חוסנו האם להיות בלחץ??
איך אפשר לוודא את העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011מחלת השעלת אכן מסוכנת לתינוקות. הבדיקה שעתית לא מאשרת כי חלית בשעלת אם גם לא ניתן בשלב זה לשלול את האבחנה. כדאי להוועץ פנים אל פנים עם זיהומולוג וגם להשלים בדיקת PCR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק קבוצה Cאופיר23/08/2011
שלום רב,
לבתי בת השבע וחצי היה חום גבוה (39) בשבת לפני שבוע וחצי, במשך יומיים ולאחר מכן החלימה.
ביומיים אלה עשינו לה משטח גרון שהתוצאות הגיעו ביום שישי האחרון והראו "צמיחה עשירה של סטרפטוקוק קבוצה C", למרות שכבר מספר ימים היא ללא חום ומרגישה טוב.
ביום ראשון בבוקר היינו אצל רופא הילדים והוא המליץ שלא לקחת אנטיביוטיקה.
ליתר ביטחון החלטנו לעשות משטח גרון חוזר, והיום התקבלה אותה התשובה כמו בבדיקה הראשונה "צמיחה עשירה של סטרפטוקוק קבוצה C".
בתי ממשיכה להרגיש כרגיל וללא חום.
האם דרוש טיפול אנטיביוטי?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק קבוצה C - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011לא ניתן להשיב דרך האינטרנט האם בתך זקוקה לאנטיביוטיקה.
לגבי סטרפטוקוק מקבוצה C מאחר וחיידק זה לא גורם לסיבוכים להם גורם חיידק מקבוצה A במידה וחלה החלמה אין צורך לקחת אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חוםגדי21/08/2011
סבלתי מחוםך גבוה 38 מעלות פלוס, במשך כשלושה שבועות.
אני בחור בריא בדרך כלל, בן 39.
האם זה בהכרח סימפטום להידבקות באיידס. לא היתה לי מחלת הנשיקה על פי בדיקות דם.
האם יש סיבות ממשיות למחלת חום ממושכת כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חום - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/08/2011HIV היא אפשרות אחת לחום ממושך אולם קיימות סיבות רבות נוספות גם בתחום המחלות הזיהומיות וגם בתחומים אחרים של הרפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?דן19/08/2011
שלום
ברגל קצת מעל הקרסול במקרה שמתי לב ל "סימן " - מצורף צילום-
לא מגרד - לא מדמם - לא כואב.-- כלום . היה לפני שנה בערך - וכמו שהופיע לאט לאט נעלם
שראיתי צילמתי ושולח .
לא נדקרתי , לא נחבלתי אני פנסיונר , בבית כל היום -מה זה ? - סימן למשהו מהגוף?
תודה
רופא עור בפורום לא ענה . אולי לא שייך אליו.
הסבר לצילום:
בתמונה למטה גיליתי במקרה לפני שלושה שבועות והתחיל " להרפא" ושלחתי -ולא ענו.
בתמונה למעלה : הסימן -----חדש --- מאתמול אולי שלשום?
מה זה??...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/08/2011קשה מאד להתרשם מהתמונה דרך האינטרנט ולא ניתן כך לתת אבחנה. ממליצה על פגישה עם רופא משפחה או רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלה בבית חוליםs18/08/2011
שלום. אני בשבוע 8 של הריון. לפני שבוע, ביקרתי את סבתי, המאושפזת בבית חולים. הסתבר ששכנתה לחדר חולה בקלבסיאלה, החיידק האלים (היא כבר הייתה חולה בזמן ביקורי). כרגע, יש חשד שסבתא שלי נדבקה (אין לה תסמינים). תוצאת הבדיקה תגיע מחר.
במידה ואני נדבקתי, מה הסיכון עבורי ועבור ההריון? אני יודעת שבהריון, מערכת החיסון מוחלשת ולכן דואגת. כמו כן, אני הבנתי שזן של בתי חולים הוא מסוכן במיוחד, כיוון שעמיד לרוב האנטיביוטיקות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה בבית חולים - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/08/2011מאד נדיר שאנשים בריאים שאינם מאושפזים בבית החולים נדבקים בחיידק זה. (הכוונה לקלבסיאלה עם עמידויות להרבה עמידויות). כך שאני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)