מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות במחלה מאדם ששב מטיול בחו"למיץ פטל01/08/2011
ידידי חלה בסלמונלה בזמן שהותו בדרום אמריקה.
חזר ארצה לפני חודש, ולדבריו החלים.
האם במגע גופני ומיני יש סכנת הידבקות?
ובכלל, ממה עליי להיזהר? הוא שהה בחו"ל כחצי שנה וביקר במס' מדינות ביבשת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלה מאדם ששב מטיול בחו"ל - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/08/2011יש מקרים נדירים בהם חולה בסלמונלה טיפי או פרטיפי הופך להיות נשא ואז הוא יכול להדביק. ההדבקה היא דרך הצואה. בדרך כלל אם אותו אדם שוטף ידיים לאחר הליכה לשרותים אין הדבקה. תוארו מקרים מאד נדירים של הדבקה ביחסי מין אולם זה מאד נדיר.
אפשר גם לבדוק האם אותו אדם מפריש עדין את החיידק בצואה באמצעות תרבית צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ממושכתיעל31/07/2011
שלום רב,
בעלי (34, בריא בד"כ), חולה מזה כעשרה ימים. התחיל בהרגשה כללית רעה, אחרי יום החום עלה, וכאבי גרון חזקים. יום למחרת כבר 40 מעלות חום. משטח גרון ביתי שלילי. למחרת רופא קובע שזו דלקת שקדים ונותן מוקסיפן ל 10 ימים.24 שעות מתחילת המוקסיפן, תרבית גרון שיוצאת שלילית. מאז ההרגשה הכללית משתפרת לאט לאט, אולם לא מחלים לגמרי. כעבור שבוע מתחילת המחלה כשהחום ממשיך, רופא מחליף לרפאפן. כעבור יומיים אין שיפור, הערך צילום ריאות שיוצא תקין, ובדיקות דם שמראות על crp ו- esr גבוהים, ועל מחלת הנשיקה שלילית (אפשטיין בר יוצא igg חיובי, ו cmv יוצא שלילי לשניהם).עכשיו, עשרה ימים אחרי ההתחלה, והוא עדיין עם חום של 37.8-38, והרגשת עייפות.
מה זה יכול להיות? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ממושכת - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011מגוון האפשרויות רחב וכולל מחלות זיהומיות ולא זיהומיות. אני ממליצה לקבוע תור למומחה למחלות זיהומיות לקבלת יעוץ יותר מקיף. לגבי זיהום ב-EBV צריך לראות גם תשובה של IGM בכדי לדעת אם מדובר בזיהום חדש או פשוט נוגדנים מזיהום ישן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנזיבר בהריוןנועה30/07/2011
שלום, אני בשבוע חמישי להריון ..בעלי ואני מתכננים נסיעה לזנזיבר לשבוע ימים ורציתי לדעת אם זה משנה אם זה יהיה בשבוע 10 או בשבוע 15 להריון גם מבחינת בטיחות ההריון וגם מבחינת קבלת חיסונים וכדורים למלריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנזיבר בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011הבעיה העיקרית עם נסיעה לזנזביר היא הצורך לקבל חיסון נגד קדחת צהובה שאינו מומלץ בהריון. אני מציעה לפנות למרפאת מטיילים, למשל בתל השומר ולעבור בצורה קדפנית על המסלול ורק אז לקבל החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות CMV באווירחן27/07/2011
שלום.
אם אדם חולה אכל מאכל מסוים, ושארית מהמאכל הזה נשמרה במקרר במשך יממה ואח"כ חוממה במיקרוגל - האם עדיין אפשר להדבק אם אוכלים את השארית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות CMV באוויר - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011הסיכוי להדבקה במקרה כזה קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ופעילות גופניתטלטל25/07/2011
שלום,
אני בת 32 ולפני כחודש וחצי חליתי במחלת הנשיקה. זאת פעם שניה שאני חולה במחלת הנשיקה. פעם ראשונה היתה בגיל 18.
החום נמשך יום אחד וכאבי הגרון במשך שבוע. מאז אני מרגישה מידי פעם חולשה. יש ימים פחות טובים ויש ימים טובים בהם אני מרגישה טוב. אני גם חוטפת בקלות וירוסים אחרים (הבנתי שזה בגלל פגיעה במערכת החיסון).
שתי שאלות:
1.מתי החולשה חולפת?
2. מתי אפשר לחזור לפעילות גופנית? בגלל שאני עדיין סובלת מידי פעם מהחולשה אז חשבתי לחזור לפעילות כמו הליכה ושחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ופעילות גופנית - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011החולשה יכולה להמשך מספר שבועות. במקרים נדירים אף יותר.
לגבי פעילות גופנית - ההמלצה היא לחזור בהדרגה לפעילות גופנית. חשוב להבדק על ידי רופא ולראות אם הטחול עדין מוגדל. במידה ועדין מוגדל כדאי לחכות עוד קצת עם פעילות גופנית מאומצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצהעמית25/07/2011
שלום,
שלשום נעקצתי בצאוורי (צד ימין) ע"י חרק,שלא ידוע לי בחצר הבית.
אני גר באזור רמלה/לטרון.
התפתחה נפיחות וסימן עקיצה שנורא גירד.
כעבור 24 שעות ממוקד העקיצה יצא לכיוון מטה שובל אדום עד אזור הקלויקולה ויצר בלוטה.
הייתי בביקור ונאמר לי לקחת נוגד היסטמינים וקרח באזור.
האם זהו זיהום או משהו אחר?
ללכת להיוועץ עם רופא ממוחה לזיהום?
המשך יום טוב
ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011כאשר הסימנים מופיעים כל כך מהר לאחר העקיצה וגם מלווים בגרד זה בדרך כלל תגובה אלרגית ולא מצב זיהומי.
מצד שני יש לשים לב האם זה כואב, האם האודם ממשיך להתפשט והאם מופיע חום. במידה והתשובה לאחת משאלות אלו חיובית יש להבדק בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקיצה
עמית01/08/2011לא היה חום, האודם התפזר, אך נשאר גוש בחלק התחתון שאני חושב שמתפזר גם.
אהיה במעקב.
המון תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים מסטואידיטיס פסאודומונסשירה24/07/2011
שלום רב,
ברשותכם, ארצה לפרט בהרחבה את הרקע לפנייתי ומקווה שאעשה זאת באופן ברור.
בתי בילדה בריאה בת שנה וחצי. לפני חודשיים החלה ללכת לגן הילדים ומאז היא סובלת מדלקות אוזניים חוזרות באוזן התיכונה (או לתחושתי, דלקת אחת מתמשכת).
בפעם הראשונה טופלה במוקסיפן ששונה לאחר 3 ימים לאוגמנטין ובשל תגובה לא יפה (חולשה רבה והמשך חום גבוה) היה מעבר ל- 3 מנות רוצפין ולבסוף ניקור בשתי האוזניים. לאחר הניקור, עדיין היה נראה אודם באחת האוזניים וזה התפתח עד לכדי דלקת חריפה נוספת וניקור נוסף. ניקור זה לווה לאחריו בטיפול במוקסיפן במשך 7 ימים.
מספר ימים לאחר סיום הטיפול אובחנה שוב דלקת אוזניים לא חריפה וניתן טיפול באוגמנטין. בשל הקאות וחולשה רבה הוחלף הטיפול למוקסיפן. עם סיום הטיפול עדיין אובחנה דלקת באוזניים. הרופא המליץ (וכמוהו מספר רופאים) על ניתוח כפתורים. לאחר 3 ימים עלה חום גבוה והחל טיפול ברוצפין. לאחר 2 מנות רוצפין, הבחנתי בהזדקרות האוזן הימנית והגעתי עימה לביה"ח.
בביה"ח אובחן מסטואידיטיס בשתי האוזניים, הילדה עברה ניקורים והחלה טיפול בזינסף ודאלאסין. לאחר יומייים וחצי שונה הטיפול בזינסף לפורטום ואף זוהה החיידק פסאודומונס מתרבית האוזן. היא אף עברה CTוהרופאים קבעו שהמצב גבולי לניתוח וישנו המשך ניסיון לטיפול אנטיביוטי. לאחר כיום וחצי, נראית הטבה במצבה.
בנקודה זו אני כותבת לכם עם מספר שאלות ומודה לכם מאוד על הסיוע:
1. לדלקת האוזניים המתמשכת התוקפת את בתי בחודשיים החאחרונים, מחזוריות מדויקת של החרפה כל ארבעה שבועות בדיוק. בנוסף, כאמור לאורך התקופה היה חוסר תגובה לטיפול התרופתי (כולל לרוצפין). בנוסף, כעת המסטואידיטיס אובחן בשתי האוזניים. כל אלו, מחזקים את תחושתי החזקה כי ישנו חיידק שלא הרפה בחודשיים האחרונים. האם זה
ייתכן בנוגע לפסאודומונס? מה משמעות הדבר? אם לא, האם ישנו מהלך בו צומח חיידק פסאודומונס לאחר זמן מה (כלומר, מחיידק אחר)?
2. האם פסאודומונס הוא חיידק שישנם אנשים הרגישים אליו יותר (כמו סטרפטוקוקוס למשל) ועל כן הסיכוי להתפתחות דלקות כאלו בהמשך הינו גבוה?
3. כיצד כדאי לטפל בדלקת אוזניים להבא? כלומר, האם כדאי טיפול תרופתי שונה על פני מוקסיפן שגרתי ומהו? על אף, שהבנתי שהחיידק נוטה לפתח עמידות לאנטיביוטיקות ולכן ארצה לשאול גם כיצד כדאי לדעתכם למגר אותו סופית הפעם? האם החיידק "פועל לבד"?
4. האם ההמלצה לניתוח כפתורים נכונה גם במקרה זה? והאם ה-CTיכול לסייע ללמוד על מבנה האוזן ולקבל את ההחלטה? (כאמור, מדובר על תקופה של חודשיים אך החרפה רבה עד למצב הנוכחי מחד, כאשר מנגד לא חלה ירידה בשמיעה ובמידה ומדובר בחיידק עיקש שזוהה עתה - האם משמעות הדבר כי לא קיימת רגישות מיוחדת לדלקות אוזניים?)
מקווה שתיאור המקרה הינו ארוך או מסורבל מדי. כל מידע רלוונטי נוסף או כתובת להתייעצות, יתקבלו בברכה.
אודה לכם מאד על תשובתכם המהירה.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים מסטואידיטיס פסאודומונס - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011מסטואידיטיס הוא סיבוך של דלקת אוזניים. המהלך ברוב המקרים הוא דלקת אזניים ויראלית שמתפתחת בהמשך כסיבוך לדלקת אוזניים חיידקית. ברוב המקרים בשלב זה פסאודומונס אינו הפתוגן אלא זה סיבוך נוסף שמגיע אחרי זה. כמובן שיש גם יוצאי דופן.
פסאודומונס הוא חייקד הנוטה לפתח עמידויות ולכן יש להתאים את הטיפול על פי רגישות החיידק שצמח. הטיפול הוא בדרך כלל ממושך יותר כי יש כבר קרוב לודאי מעורבות של העצם.
הכפתורים יכולים לפתור את בעיית דלקות האוזניים וכך למנוע סיבוכים כמו זה שקרה כאן.
CT לא יכול לתת תשובה האם כדאי להכניס כפתורים - זו החלטה קלינית.
יש ילדים שמועדים לפתח דלקות אוזניים חוזרות ומרובות ובילדים אלו כפתורים יכולים לעזור.
בדלקת האוזניים הבאה - שאני מקווה שלא תהיה יש המלצה לחזור לטיפול במוקסיפן או אוגמנטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvשניוניגלית24/07/2011
שלום רב.
רקע:
2008 הדבקות ראשונית שלי בcmv
2009IgM הפך לשלילי. (תוך שנה בערך)
אפריל 2011 בעלי נדבק בפעם הראשונה. (נשלח לבדיקות עקב סימפטומים(
מאי 2011 אני נבדקתי שוב (מתכננת הריון נוסף) IgG הוכפל. IgM הפך לחיובי (2.7) לימפוציטים עלו, תפקודי כבד תקין.
השאלות:
1. מדובר בהדבקות חדשה? IgM נכון להיום עדייןחיובי (1.5)
2. להמתין עם ההריון, עד מתי? עד ש IgMיהפוך לשלילי או חצי שנה או מה שקורה קודם?
אודה לתגובתך,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmvשניוני - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011בכדי לענות לך ראשית יש צורך לחזור על הבדיקות ולראות פרופיל בדיקות מלא כמו גם סיפור קליני. אני ממליצה על קביעת תור למומחה למחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריה-המשךשירן23/07/2011
אני בהריון שבוע 27
שתית בטעות מיץ טבעי (100 אחוז עשוי מרסק) שהיה מקולקל. הוא היה אמור להיות מפוסטר והתאריך היה טוב. אני משערת שהוא לא פוסטר כראוי או שניזוק באחסנה.
הטעם היה מוזר, לא מגעיל ודוחה.
זה היה לפני יום וחצי. אין תופעות במערכת העיכול. האם לחשוד בליסטריה כי אולי המיץ לא היה מפוסטר?
מה כדאי לעשות במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה-המשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011אין מה לעשות כעת. הסיכוי שחלית קטן. במידה ויופיע שלשולים או מחלת חום יש להבדק אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנת יריחו והריוןרחל22/07/2011
שלום וברכה,
יש לי פצעים בעור כבר חצי שנה שכנראה נגרמו ע"י שושנת יריחו. cutaneous leishmaniasis. חיפשתי באינטרנת מידע על השפעת הזיהום על העובר ולא מצאתי.
האם אתה שמעת המלצות לא להרות במצב הז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנת יריחו והריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011לישמניה לא נחשבת למחלה הפוגעת בעובר ובעייתית בהריון. מצד שני נראה לי שאת זקוקה לאחבנה חד משמעית (מאיפה את בטוחה שזה לישמניה ולא מחלה אחרת?) וטיפול.
כדאי לקבוע תור ולא לקבל חצאי טיפול דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV - דרכי הדבקהדנה21/07/2011
האם ניתן להידבק בCMV מאדם שמתעטש או משתעל, או שהמגע עם הרוק צריך להיות יותר אינטנסיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - דרכי הדבקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011מקובל לחשוב כי דרוש מגע יותר אינטנסיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטומאי20/07/2011
עשיתי בדיקה לשחפת ביום שני
יש לי מעט נפיחות אבל אודם גדול
התוצאה נקבעת בגודל של האודם או של הנפיחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מנטו - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011התוצאה נקבעת לפי האינדורציה (האזור הקשה). יש צורך בבעל מקצוע בכדי לקרוא את המבחן בצורה נכונה ולכן חשוב לא לקרוא את התוצאה לבד אלא לגשת למרפאה שבה בצעת את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות ב CMV דרך פצע פתוחרננה19/07/2011
שלום ד"ר
האם יש אפשרות להדבק ב CMV דרך פצע פתוח
למשל בזמן שהות בברכה או אם פגעו בי טיפות של רוק בדיוק באזור הפצע?
האם קיימת הנחייה להמנע מרחצה בבריכה זמן הריון בגלל חשש להדבקות ב CMV?
(אני מדברת על הדבקות חוזרת ב CMV בזמן הריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות ב CMV דרך פצע פתוח - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011הדבקה דרך פצע פתוח יכולה לקרות כאשר יש מגע עם כמות גדולה של דם נגוע.
הסבירות להדבקה דרך רוק שעובר בברכה מאד נמוכה.
אין מניעה להתרחץ בברכה או בים בזמן הריון.
המנגנון של הדבקה חוזרת ב-CMV אינו ידוע אולם ככל הנראה דרכי ההדבקה דומות להדבקה ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
רננה19/07/2011תודה על התשובה המפורטת.
מה לגבי מגע של שתן בפצע פתוח
(אם זה בתוך בריכה או כתוצאה מהתזה של שתן של ביתי הפעוטה על פצע פתוח , בטעות כמובן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011גם כך לא ניתן להדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בליסטריהשירן18/07/2011
איך מזהים הדבקה בליסטריה אל אישה הרה?
כמה ימים בממוצע דוגרת המחלה ומתי אפשר להיות ***יחסית*** רגועים שלא הייתה הדבקה?
האם יתכן (בסיכוי יותר מתיאורטי) שאישה הרבה תדבק בליסטריה, לא תחלה והעובר לא ינזק כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בליסטריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011ליסטריה יכולה להתבטא כמחלה שלשולית או כמחלת חום. תקופת הדגירה הממוצעת היא 31 יום. אולם תתכן תקופת דגירה קצרה או ארוכה יותר.
לא כל העוברים נפגעים כאשר יש זיהום בליסטרה באם וטיפול אנטיביוטי באם מפחית באופן משמעותי את הסיכון לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך חום ממושךרונית18/07/2011
בהמשך להודעותיי הקודמות
עשיתי בדיקה פרטית סורולוגיה ויש לי את הוירוס CMV
בתחילת מחלתי הGOT היה 41
אחר כך 74
היום הגיעו תשובות מבדיקות מעבדה נכון להיום בבוקר
ALT 111
AST 103 לאורך כל הדרך לא קיבלתי אנטיביוטיבה רק הרופא אמר לנוח
NEUTROPHILS 24/
אומנם נחתי שבועיים אבל חזרתי לעבודה.
והנה התוצאה הזו.
אני קצת בפאניקה מה עושים ? מחר אני הולכת לרופא
ואם הוא יאמר לי להמשיך לנוח האם להקשיב לו
מה הטיפול במצב כזה
היו לי תנודות בהרגשה פעם טוב ופעם ממש לא טוב לאורך השבוע הזה.
הבטן נראית נפוחה הראיתי לרופא.
מה עושים האם להתאשפז האם זה מקרה חירום
בבקשה תיכתבו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך חום ממושך - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011CMV היא מחלה הנחשבת לקלה שאינה דורשת אשפוז ברוב המכריע של המקרים. המחלה עוברת לבד ללא טיפול מיוחד. בדרך כלל מומלץ לנוח כל זמן שיש חום. לאחר שהחום יורד ניתן לחזור לתפקוד רגיל. יש אנשים המרגישים עייפות שנמשכת עוד מספר ימים לאחר החום ואז ניתן לנוח בבית עוד מספר ימים.
בטח שלא כדאי להכנס לפניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
רונית19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)