מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות חדשות לאיידסאורן18/07/2011
התארח אצלנו קרוב משפחה אשר נדבק לאחרונה באיידס וכעת הוא נשא.
הוא מקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר (כך אנו מקווים).
אבקש לשאול: האם יש נתונים/מידע /הערכות כמה זמן (בערך ובממוצע)התרופות הללו מאפשרות לחיות ולהאריך חיים אם לוקחים אותן
אודה לך אם תוכלי להשיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות לאיידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011במידה ואותו אדם מקפיד לקחת את התרופות באופן מסודר ואינו מדלג על מנות, רוב הסיכויים כי התרופות ימשיכו לעבוד. תוחלת החיים של נשאי HIV המקפידי לקחת תרופות ונמצאים בעקב רפואי מסודר דומה לזו של אנשים בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV - תקופת דגירהדנה18/07/2011
האם ניתן להידבק בCMV בזמן תקופת הדגירה של הנגיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תקופת דגירה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011לעיתים אנשים מפרישים את הנגיף לפני הופעת המחלה וגם לא כל האנשים שנדבקים מפתחים מחלה סימפטומטית אולם הם יכולים להדביק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVדנה18/07/2011
אני בהריון ללא נוגדנים לCMV.
1. האם ניתן להידבק מאדם שעובר ראקטיבציה של המחלה?
2. תוך כמה זמן מיום ההדבקה ניתן לראות עדות למחלה בבדיקות סרולוגיות?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011ניתן להדבק גם מאנשים שעוברים ראקטיבציה אולם הדבקה דורשת מגע או עם הפרשות כגון רוק, מגע עם שתן, או מגע אינטימי אחר.
הטווח בו הבדיקות הסרולוגיות הופכות להיות חיוביות רחב, בדרך כלל סביב חודש עד חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקת AVIDITY ל- CMVמאיה16/07/2011
שלום רב,
ב-אמצע 2009 חליתי ב- CMV. לאחר כשנה בגלל המשך נוכחות נוגדנים עשיתי בדיקת AVIDITY שהראתה תוצאה של 32.9% (IGG 129.2 , IGM 1.43 ) היום - כעבור שנה נוספת התקבלו התוצאות הבאות:
AVIDITY 38% , IGG 97.8, IGM 0.98
מה משמעות התוצאות? האם זה בטוח מבחינתי להיכנס להריון כעת?
האם דרוש מעקב מיוחד בזמן ההריון?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקת AVIDITY ל- CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/07/2011בעקרון ההמלצה בספרות לאחר זיהום חדש ב-CMV היא לחכות עם הריון בין 6 חודשים עד שנתיים. לפני הנסיון הקליני שלנו ככל הנראה שחצי שנה זה זמן מספיק אולם אין בדיקה שיכולה להראות זאת בודאות.
האבידיטי בדרך כלל נמוך במחלה חדשה ועולה עם הזמן.
אם יש ודאות לגבי תאריך ההדבקה אז מתייחסים לזה יותר מאשר לאבידיטי.
אם עבר זמן מספיק מהמחלה ועד הכניסה להריון אין צורך במעקב מיוחד ל-CMV במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאבעבעות רוח בגיל 28קלרי15/07/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם רופא משפחה הוא זה שאמור להביא לי מרשם לחיסון אבעבעות או רופאת נשים.
מכיוון שאני מתכננת להיכנס להריון והבנתי שבמידה ולא חליתי במחלה עלי לעבור שני חיסונים.השאלה מי אמור להביא לי את המרשם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעבעות רוח בגיל 28 - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/07/2011כל רופא יכול לרשום חיסון לאבעבועות רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- antinuclearשני14/07/2011
שלום,
לפני 3 חודשים מחלת נשיקה פעילה
השבוע התקבלו התוצאות
CMV IgG =חיובי
CMV IgM =חיובי חלש
CMV IgG advity =45.5
CMV IgG additional assay =חיובי
בנוסף:
CRP = 1.1
ANTINUCLEAR AB ADULTS= 2
DNA שלילי
C3 C4 בטווח
מה זה אומר? האם מחלת הנשיקה עדיין פעילה? מה זה הערכים האחרים של CRP = 1.1
ANTINUCLEAR AB ADULTS= 2
האם זה קשור למחלת הנשיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר antinuclear - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/07/2011בעקרון אם את מרגישה טוב המחלה כבר אינה פעילה.
לגבי הנוגדנים החיוביים האחרים - לעיתים לאחר מחלה ויראלית יכולות להיות תשובות חיוביות לנוגדנים נוספים למרות שהנוגדנים האלו אינם קיימים באמת אלא שבבדיקה הם נקראים בטעות כחיוביים.
יש צורך לעקב אחר הנוגדנים, במידה והם מתמידים מומלץ לפנות לראומטולוג.
CRP בערך 1.1 הוא נמוך יחסית. גם כאן מומלץ על מעקב בלבד בשלב זה בהנחה כי אין סימפטומים אחרים המעידים על מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת חיידק טורףiil13/07/2011
שלום,
האם ייתכן כי החיידק הטורף, כשמו- "טורף" ויכול לגרום לשינוי במבנה העצם (ע"י פירוקו) ולגרום למשל לאיחוד מס' חוליות בגב?
קראתי חומר על חיידקים טורפים ולא הצלחתי לדלות מידע לגבי פרט זה שאדם מתעקש שזה נכון...
אשמח לתשובה רצינית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת חיידק טורף - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד18/07/2011הכוונה בחיידק הטורף היא בד"כ לסטרפטוקוק מסוג A. חיידק זה עושה מגוון מחלות, וכשהוא בצורת "טורף" הוא עושה מחלה קשה עם פגיעה רב מערכתית ובזמן קצר. הרס עצמות אינו מאפיין בד"כ את החיידק. אך לציין שיש מצבים אחרים בהם מתרחש זיהום בעצם שמביא לשינוי במבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום במשך 12 יוםרונית12/07/2011
כתבתי כאן לפני כמה ימים על חום מתמשך אבל אז זה היה רק חמישה ימים.
ההיסטוריה מחדש
לפני 12 יום התחילו לי בחילות, בלי הקאות, הרגשה לא טובה בבטן כאבים כאלו בפופיק
חום קבוע של 38.5 פלוס הזעות, הרגשת חולשה נוראית, סמרטוט.
לא שיעול ולא ליחה.
הצואה היתה קצת צהובה.
ללא שילשולים.
קיבלתי אינפוזיה ביום הראשון עם תרופות לבטן, לא היה כל שינוי.
החום המשיך.
לפני כ 5 ימים קיבלתי אנטיביוטיקה בשם רוקסו
הרופא שלח אותי לצילום ראות אין ממצא. (למרות שהשתעלתי בצילום ולא נראה לי שהיה תקין כי לא יכולתי להחזיק את האויר בלי לנשום בגלל השיעול)
ליחה ושיעול התחילו חזק לפני כארבעה ימים קיבלתי סירופ
רק לפני כיומיים התחלתי להרגיש טוב אבל החום לא יורד עכשיו מדדתי והחום הוא על 38.6
מחר יש לי תור לרופא משפחה הבדיקות דם תקינות חוץ משתן קצת דלקת
הרופא לפי דעתו לכל אורך הדרך שאני צריכה רק מנוחה.
מה לומר לרופא מחר?
האם חום כזה מתמשך יכול להיות משוייך לוירוס המעיים?
האם יש בדיקה שמוודאת למה יש לי חום
בדיקה לווירוסים
בבקשה תאמרו לי אם זה חמור החום הזה המתמשך
אולי חיידק בדם?
דרך אגב אינזימי הכבד היו קצת מעל הנורמה.
והשתן היה כהה צהוב כהה
היה לי כבר הפטיטיס בי בעבר והחלמתי
והיתה לי מחלת הנשיקה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום במשך 12 יום - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד18/07/2011מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב. התיאור אכן יכול להתאים למחלה ויראלית אך לא ניתן לקבוע אבחנה בלי לבדוק אותך. מעבר לבדיקות הרגילות שאני מבינה שנלקחו, ניתן לקחת סרולוגיות לוירוסים שונים, על מנת לנסות להגיע לאבחנה. אם הכל שלילי והחום ממשיך יש צורך בהרחבת הבירור לכיוונים נוספים- דרך רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת הדנגי בפעם השנייהאלה12/07/2011
שלום רב,
לפני 4 שנים חליתי בקדחת הדנגי בקוסטה ריקה ב"דרגה הקלה", כלומר היה לי חום הייתי מאושפזת כמה ימים ולאחר מכן פריחה בכל הגוף. כעת ברצוני לנסוע לתאילנד בעוד מס' חודשים, האם הסיכויים שלי לקבל את הדרגה הקשה יותר גבוהים עדיין? האם זה שעברו 4 שנים אומר משהו או שמא עדיין הסיכויים לקבל זאת שוב גבוהים יותר? האם תוכל להמליץ ולייעץ לי אם כדאי לי לנסוע או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת הדנגי בפעם השנייה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011הסיכון למחלה קשה בהדבקה שנייה של דנגיי קיים. אין ככל הנראה קשר בין מועד התחלואה הראשון לבין הסיכוי לפתח מחלה קשה בפעם השנייה. למרות האמור לעיל, ולמרות העובדה כי מטיילים ישראלים רבים חוזרים לתאילנד ודרום אמריקה לארח תחלואה בדנגי נדיר לראות את הסיבוך במטיילים ישראלים אולם לא ניתן להבטיח לך כי לא תחלי. רק את יכולה להלחליט אם את רוצה לקחת את הסיכון. במידה ואת מתכננת לנסועה אני ממליצה להתמרח היטב נגד יתושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס והפטיטיסשירן11/07/2011
לפני כמה ימים נשרטתי קלות מאד (מעט דם ושריטה קטנטנה בעור. עכשיו לא רואים כלום) מקוביית מתכת שכנראה נשרט ממנה מישהו שהוא בוודאות נשא הפטיטיס לפניי. לא ראיתי שירד לו דם ולא היה דם נראה לעין על החפץ.
בכל זאת הדבר מדאיג אותי מאד.
יכול להיות שנדבקתי?8888* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס והפטיטיס - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד18/07/2011סיכוי מאד מינימלי להדבקה אך ליתר בטחון כדאי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושךרונית09/07/2011
לפני כ10 ימים הרגשתי חולשה ,יום אחרי הופיע חום קבוע עד היום של 38.5
כל ה7 ימים היו לי בחילות בלי הקאות, צמרמורות עקב החום, הזעות
כאבי בטן משונים במרכז הפופיק.
קיבלתי ביום השני אינפוזיה עם תרופות לבטן לא עזר משהו.
בדיקות דם של המוקד שהן דיי שיטחיות הראו קצת עלייה באינזמי הכבד , הנורמה היה 31 ולי היה 41 GOT
וALT
הצואה החליפה צבעים פעם כהה ולפעמים צהוב.מההתחלה היה קצת צבע צהוב
המצב לפני כיומיים מתוך ה10 ימים הוא הופיע שיעול וליחה רצינית.
הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לפני כיום ביום שישי הזה בערב לקחת כדור ראשון של רוקסו
החום ירד ל 38 ועדיין אני מרגישה זיעה ותנודות חום כפי שהיו לאורך כל הזמן
אומנם יש שיפור קצת בהתחזקות לטובה.
מחר אני עושה צילום ריאות
היום היה לי צואה שילשול ראשון בצבע הכל צהוב
אני כבר לא עובדת המון זמן עקב זה
מה יכול להיות שיש לי?
ואיך יודעים אם אין לי חיידק בדם?
השתן קצת כהה אבל אין לי צהבת B כי כבר חוסנתי בעבר.
יש לי אבן בכיס המרה שלא מפריע לי.
זהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד18/07/2011ראי תגובה להודעה שנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס או לא ?רמי08/07/2011
היי.
יש לי בעיה מוזרה.
אחר כמעט כל גילוח (אני מתגלח כל 3-4 ימים) מתפתח לי גירוי בקצה השפתיים (מחוץ להם בפועל, אבל צמוד לחיבור בין השפה העליונה לתחתונה). לפעמים זה נהפך לפצע לפעמים לא. היו גם המון מקרים שגירדתי וזה התפתח למימדים בעיתיים... אבל אני יכול להאשים רק את עצמי.
העניין הוא שלפעמים זה נראה בול כמו הרפס. וכמו שאמרתי יש גם גירוד ועקצוץ .
התזמון הוא לא הגיוני, אני לא זוכר אם אי פעם קרה שזה התפתח לא אחרי גילוח, וגם כמות הפעמים היא מאוד מאוד גדולה. שתי הנקודות האלה גורמות לי לחשוב שזה לא הרפס אבל המראה של הפצע (בחלק מהמקרים לפחות) כמעט שלא משאיר ספק שזה כן הרפס.
אני משתגע. האם יש סיכוי שזה הרפס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס או לא ? - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/07/2011נשמע שלא מדובר בהרפס לאור המנגנון אבל על מנת לדעתבודאות יש צורך בבדיקה אבחנתית. ניתן לבצע בדיקת דם לנוגדני הרפס- אם שלילי זה כנראה לא הרפס. אם חיובי זה לא אומר שהנגע מהרפס. ואז על מנת לאבחן- יש לקחת דגימה ולשלוח לבדיקה להרפס (PCR ותרבית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה בודקים ?
רמי11/07/2011תודה על התשובה.
בשביל הבדיקה חייבים ללכת לרופא עור, או שאפשר פשוט בקופת החולים הקרובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה בודקים ? - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד18/07/2011צריך לברר עם קופת החולים שלך אם יש להם את החומר המתאים לבדיקת הוירוס (נוזל תרבית מיוחד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך של דלקת קרום המוחאורנה07/07/2011
שלום, מחפשת תקדימים בנושא הנ"ל.
אחותי בת 39 מאושפזת מזה למעלה מחודש ימים במחלקת לטיפול נמרץ, מונשמת ומורדמת, כתוצאה מסיבוכים של דלקת קרום המוח. נכון להיום סובלת מפרכוסים ומקבלת תרופות שמרדימות אותה לגמריי. הרופאים ניסו כמה פעמים להפחית את כמות התרופה בכדי לראות אם היא מתעוררת , אך לצערי היא לא התעוררה והפרכוסים גברו.
הרופאים אומרים שהם לא אופטימים ועל פניו נראה שיש נזק מוחי קשה.
עוד אומרים ומכינים אותנו לגרוע מכל.
נכון לעכשיו, מצבה מאוד סטטי, יש פרכוסים קלים גם בהשפעת תרופות, היא עברה ניתוח לפתיחת קנה הנשימה ומונשמת דרכו, אין שום תגובות או רפלקים, היא ממש בתרדמת עמוקה ואנו חוששים לחייה.
מחפשים במקביל חוות דעת נוספת של ניורולוג.
אשמח לקבל תגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך של דלקת קרום המוח - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/07/2011נראה שהבעייה כרגע היא המצב הנוירולוגי. מבחינה זיהומית- צריך לודא מה המחולל שהביא לזיהום והאם הוכחד, צריך לודא שבהדמיית המח אין עדות לזיהום שצריך ניקוז (כמו אבצס), מעבר לכך - אין לי מה להוסיף מעבר לאיחולי החלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KPC לסבתא רבהשרה07/07/2011
שלום רב,
יש לי תאומות בנות חודשיים .
לפני כשלושה חודשים סבתי ( סבתא רבה לתאומות) נדבקה בביה"ח בחיידק ה-KPC . סבתא כרגע גרה בבית .
1.האם יש סיכון לבוא במגע עם הסבתא רבה והתינוקות?
2.מה הסבירות להידבקות?
3.האם נדבקים רק מהפרשות או שאפשר להידבק מ"האויר" ?
4.האם אפשר לשהות ליד הסבתא רבה במרחק מסויים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KPC לסבתא רבה - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד11/07/2011ההדבקה ב- KPC היא ע"י מגע, לכן אין מניעה להיות בקרבת הסבתא. עדיף שהסבתא לא תיגע בתאומות בנות החודשיים, מבחינת שאר המשפחה, אם מדובר באנשים בריאים, אין בעייה לגעת בסבתא, גם לך. בכל מקרה, לאחר המגע יש לשטוף ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q FEVER - משמעות תוצאות הבדיקהתמי02/07/2011
שלום רב
בעקבות מקרים חוזרים של חום + כאבי ראש , באים ונעלמים, החליט רופא המשפחה לעשות בדיקה של Q FEVER , גם מכיוון שאני גרה בקיבוץ. רוצה לציין שיש לי ברונכיטוס כרוני בעקבותיו יש לי מדי פעם דלקות ריאות. בחלק ממקרי החום הנ"ל לא הייתה דלקת ריאות. בדיקות הדם שלי לא משהו - wbc נמוך - 3.1 , hb נמוך - 11.2 , hct נמוך - 33 , לימפוציטים נמוך - abs dif 0.6, אחוז 19 neutrophils % dif גבוה 74
קיבלתי תוצאות בדיקה - q fever igg- נמצא חיובי . q fever igm נמצא שלילי.
מה זה אומר? יש או אין q fever. רופא המשפחה סיים עבודתו אצלנו וכנראה יעבור זמן רב עד שיהיה אחר במקומו.
בינתיים אני מודאגת. בנוסף , איך אוכל לדעת אם יש או הייתה פגיעה במסתמי הלב?
מחכה לתשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q FEVER - משמעות תוצאות הבדיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/07/2011כמובן שלא ניתן דרך האינטרנט לחוות דעה על מצבך הרפואי.
לגבי נוגדנים לקדחת Q - הבדיקות המתבצעות בקופות החולים לקדחת Q הן בדיקות סקר בלבד. במידה ומתקבלת תשובהחיובית יש לשלוח את הבדיקת למכון הביולוגי בנס ציונה - הם מרכזים את כל נושא הבדיקות לקדחת Q ורק תשובה חיובית משם מאשרת את קיום המחלה. מעבר לכם לגבי מחלה כרונית - יש לקבוע תור לזהומולוג עם התשובות מנס ציונה ואז ניתן לתת יעוץ מסודר לגבי הסיכוי לסיבוכים לבבים ומה ניתן לעשות לגבי זה. בחלק מהמקרים ממליצים על טיפול תרופתי ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)