מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאהרון רתמזנר05/06/2010
שלום רב
אתמול הכנתי לעצמי מקשה קר
לקראת סוף השתיה הבחנתי שחתיכת ברזל שהיתה חלק מהכפית נפלה למשקה והתפוררה בו
לא בלעתי את הברזל אבל בפרוש בלעתי את הפרורים שלו כי הרגשתי טעם "ברזלי" בפה
האם אני בסיכון כלשהו?
ראוי לצין שלפני שנה קבלתי טטנוס
תודה - אני קצת מודאג
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' ראול רז06/06/2010השאלה אינה בתחום מחלות זיהומיות. אתה יכול להתייעץ עם רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה,מודאג ומותש05/06/2010
שלום רב
אני בן 32
מזה 3 שבועות + אני סובל מחום קבוע של 37.3-37.5 אשר כדורים להורדת חום לא משפיעים עליו אפילו בעשירית המעלה גם במינון גבוה בנוסף, יש לי חולשה נוראית ופיהוקים כל היום
כולל גלי קור גם כשחם מאוד, לפעמים ובמיוחד כאשר החום עולה קצת אני מרגיש חולשה עד כדי חוסר יכולת להחזיק את העיניים פקוחות ופיהוקים נון סטופ וחייב לשבת לנוח כדי לא ליפול.
עברתי בדיקות דם שתן והם יצאו תקינות לחלוטין כולל CRP ו ESR
רופא המשפחה שלי אובד עצות בדיוק כמוני ואינו יודע לאן להפנות אותי להמשך בדיקות אבל אני לא מסוגל להמשיך כך, אני לא מסוגל להתרכז בכלום וכל היום רק מותש.
אני לא הולך לעבודה כבר תקופה ופשוט גמור מזה.
לא הייתי בחו"ל ואף אחד בסביבתי אינו חולה או מרגיש כמוני.
אנא מכם, תגידו לי מה זה יכול להיות או לאן לפנות.
אני אובד עצות
תודה מראש.
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה
פרופ' ראול רז06/06/2010ממליץ לפנות למרפאה למחלות זיהומיות הקרובה לאיזור מגוריך לצורך אבחון וטפול נאותים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ לך לבדוק גם כיוון של CFS
רון08/06/2010תסמונת תשישות כרונית ודומותיה (תבדוק בגוגל).
כדאי לך אולי לפנות לפרופ' גליה רהב מתל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
ד''ר ביביאנה חזן08/06/2010בתסמונת עייות הכרונית לרוב אין חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום ממושך
ד''ר ביביאנה חזן08/06/2010בירור של חום ממושך לרוב דורש אישפוז כדי לבצע את הבדיקות וההדמייה שתוביל לאביון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן וקיום יחסי מיןדמיטרי02/06/2010
אני כרגע חולה בדלקת בשתן ולפני יומיים התחלתי אנטיביוטיקה,
האם אני יכול להדביק את בת זוגי במחלה בעת יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן ומין
ד''ר איל נדיר02/06/2010שלום דימיטרי,
דלקת "רגילה" בדרכי השתן אינה מוגדרת כמחלה המועברת במין וכמו כן אחרי יומיים טיפול כבר כמעט ולא מופרשים חיידקים בשתן ,
אבל ..
אצל גברים חלק גדול ממחלות המין מתבטא בצריבה במתן שתן ולכן יש צורך להיות בטוחים שמה שהיה לך אינו דלקת בשופכה (צינור השתן) שיכולה להיות התבטאות של מחלת מין ויש צורך להשלים את כל הטיפול לפני יום יחסים.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבת 2.7ליז אזולאי01/06/2010
שלום רב,
ברצוני לציין שביתי היתה במשך יומיים עם חום גבוה, ביצעתי בדיקות דם ואלו המימצאים החריגים:
צויין ש STREPTOLYSIN ערך 766.3, מה זה אומר?
וכן ESR 1 HOUR = 30 אשמח לדעת מה המשמעות? AST = 37
RDW=16.1
הרופאה ילדים המליצה לפנות למומחה של אימונולוגיה לבדיקת המערכת החיסונית.
תודה ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לבת 2.7
פרופ' ראול רז01/06/2010על פניו נראה שאין מקום לדאגה. ממליץ לפעול על-פי המלצת רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בערכי Avidity בבדיקת CMVיעל31/05/2010
שלום. זהו הריוני השלישי ובמהלכו אובחנה הדבקות ראשונית בCMV בין שבוע 5 לשבוע 14.
כעת אני בשבוע 21 וממתינה למי שפיר בשבוע הבא (22)
בבדיקה שנערכה בשבוע 14 IgG היה 248 , וAvidity היה 24.2
בבדיקה שנערכה בשבוע 16 IgG היה מעל 250, Avidity היה 29.6
בבדיקה שנערכה בשבוע 20 IgG היה מעל 250, Avidity היה 24.6.
בכל הבדיקות הנ"ל IgM חיובי.
כל הבדיקות נערכו באותה מעבדה (של מכבי)
רציתי לשאול מה אומרת הירידה בערכי ה Avidity?
האם היא יכולה לרמז על הדבקות חוזרת במהלך ארבעת השבועות שבין הבדיקה השניה לשלישית?
האם יש צורך לשנות את מועד ביצוע מי השפיר בעקבות הירידה הנ"ל?
האם יש לירידה הנ"ל משמעות כלשהי?
תודה רבה!
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בערכי Avidity בבדיקת CMV
פרופ' ראול רז01/06/2010ערכי Avidity זהים בשלוש הבדיקות. בין 20 ל- 30 זה avidity בינונית. מעל 30 נחשב גבוה ומתחת ל-20 נחשב נמוך.
בדיקת Avidity מרמזת על מועד ההידבקות במחלה. ערכים מעל 30 מצביעים על הדבקה שהתרחשה מעל 3 חודשים. Avidity נמוך מ- 20 מצביעה על הידבקות ב- 3 חודשים האחרונים.
ערכי ביניים כמו שלך קשה לפרש ולכן המליצו לך לבצע בדיקת מי שפיר.
כפי שהמליצו לך, בדיקת מי שפיר יש לבצע לא לפני שבוע 21 להריון וכ- 6 שבועות אחרי המועד המשוער להידבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וסטרפטקוק Aנעמה בר31/05/2010
שלום רב,
חייבת לציין שאני מאד מודאגת ואשמח לתשובות ,
ראשית - מאז שהתגלה אצלי הליקובטור לא טופלתי באנטיביוטיקה.
כעבור כשנה אובחן אצלי סטרפטקוק A וכעת אני מטופלת בפן-רפא 1000 פעמים ביום.
(לוקחת פרוביוטיקה במקביל).
לפני לקיחת האנטיביוטיקה היו לי כאבים נוראיים באיזור המותן בצד שמאל עד כדי שהתעוררתי מכאב באמצע הלילה...כך 3 לילות, ציינתי זאת לרופאת המשפחה אך היא לא כ"כ יחסה לזה חשיבות ובקשה שאטול התרופה, בינתיים חלף הכאב.
במקביל אני חשה כאבי פרקים בעיקר ואצבעות הידיים שבעצם הכאבים החלו עוד טורם האבחנה של הסטרופטוקוק.ב הוראות פן-רפא צויין שמי שחולה במחלת כליות כלשהו שלא יטול תרופה זו.
מה עלי לעשות ?
אודה לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וסטרפטקוק A
פרופ' ראול רז01/06/2010דרך האתר ניתן לתת המלצות כלליות ולא ייעוץ רפואי אישי.
1. הליקובקטר: כדאי לך להתייעץ רופא מומחה ולקבל טיפול מתאים.
2. סטרפטוקוק: קיבלת רפאפן, שזה טיפול נכון.
3. רפאפן (פניצילין) מותר לטיפול בחולים עם מחלות כליה. יש רק צורך להתאים מינון.
בפנייתך לא ציינת שאת חולת כליות אלא שסבלת מכאבים בצד.
4. כאבי פרקים: לפעמים באים במקביל לכאבי גרון או אולי קשורים לבעיה אחרת. ממליצה לפנות לרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נעמה בר01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהחנה30/05/2010
אחי מטייל בדרום אמריקה פרו, וכנראה שחלה במלריה
התסמינים שלו הם חום גבוה (39-40 מעלות) רעידות וחולשות אחת לשלושה ימים.
בבדיקת דם לא גילו עדין דבר אך החום המחזורי ממשיך.
מה הטיפול היעיל במלריה?
מה משכו?
האם ניתן להמשיך לטייל בזמן קבלת הטיפול?
מה הייתם ממליצים למטייל אשר חלה המלריה לעשות? אילו בדיקות לדרוש? אילו תרופות? וכד'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה
פרופ' ראול רז31/05/2010שלום,
במצב של חום ממושך וחשד למלריה מומלץ לפנות לביצוע בדיקות בבית חולים או אצל רופא מומחה למחלות זיהומיות.
אפשר לפנות לחבר טוב שלנו בכתובת הבאה:
EDUARDO GOTUZZO
Hospital Nacional Cayetano Heredia
Av. Honorio Delgado 430-Urb. Ingeniería SMP
Lima 31
PERU
Fax: 55-1-4823404
email: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
חנה31/05/2010תודה רבה!
זה מידע שיעזור לנו מאוד
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרום אפריקהרה26/05/2010
שלום,
האם נדרשים חיסונים ליוצאים לדרום אפריקה והאם יש שם סיכונים זיהומיים מיוחדים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לדרום אפריקה
פרופ' ראול רז27/05/2010אכן, נדרשים חיסונים לדרום אפריקה. לשם כך יש לפנות למרפאת מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהום ברגל כנראה כתומצאה מעקיצותאורנה24/05/2010
שלום רב,
בתי חזרה ממסיבת ברכה עם עקיצות, . לאחר יום חשה בהתנפחות הרגל וכשחזרה מהצבא, לקחתי אותה לבקור רופא. אובחנה כאלרגית וקבלה האיסטון . מצב הרגל החמיר ,קבלה צפורל ואחרי 5 כדורים של 500 מ"ג הנפיחות מטפסת במעלה הרגל שגם חמה למגע וצבעה כהה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום ברגל כנראה כתוצאה מעקיצות
פרופ' ראול רז25/05/2010בכל מקרה של זיהום אשר אינו מגיב לטיפול אנטיביוטי דרך הפה ואף מחמיר יש לפנות שוב לרופא ולשקול אשפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנשרט ע"י חתולVN8820823/05/2010
שלום בני בן השנתיים נשרט לפני חודש מחתול פנינו לבית החולים והם הפנו אותנו למשרד הבריאות
שם בדקו את בני ונתנו לו אישור שהילד לא נגוע בכלבת
כיום לאחר חודש אני מבחינה בשינויים אשר מתחוללים בבני הוא מתחיל לנשוך ילדים ולשרוט משתולל מרביץ לא כאתמול שלשום
האם יכול להיות שהילד נגוע בכלבת האם אלה הם הסימניים לכך
אשמח באם תרחיבו קצת על הנושא והאם באמת זה קשור לשריטה ???
בתודה מראש אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנשרט ע"י חתול
פרופ' ראול רז24/05/2010הילד אינו חולה בכלבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות מחיידק טורףנני23/05/2010
שלום לך,
לפני שבוע לחצתי יד לאדם ,שסבל מחיידק טורף ברגלו לפני חצי שנה, ובעטיו של זה נקטע חלק מהרגל.
בעקבות כתבה בעיתון שפורסמה השבת בנושא, נלחצתי!!!!
שאלתי היא האם העובדה שלחצתי לו יד עלולה ליצר בעיה כלשהי?
יש לציין שאני מרגישה מצויין פיזית.
האם ניתן להידבק מהחיידק הטורף במקרה הנ"ל אם באים במגע מיני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות מחיידק טורף
פרופ' ראול רז23/05/2010אין סכנת הידבקות היום מחיידק טורף מלפני חצי שנה, או בלחיצת יד ולא במגע מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםדליה21/05/2010
לצערי אני סובלת מפטרת בציפורני הרגל שנים רבות וזה מחמיר עם הזמן.לא נטלתי כדורים אלא משחות וטיפות כל מיני.השאלה היא האם הפטרת יכולה לחדור לדם ואם כן איך יודעים על כך.אילו תופעות קורות? מה מרגישים?האם בבדיקות דם רואים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת הציפורניים
פרופ' ראול רז23/05/2010מדובר בזיהום ממוקם. בנוסף למשחות קיים טיפול בכדורים שיש לקחת תחת השגחה רפואית. אין סיכוי שהזיהום יחודר לדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתשובהליאת20/05/2010
טופלתי ברוצפין למשך שבועיים תוך ורידי.
לא הייתי בארה"ב.
נעקצתי בתורכיה באוגוסט 2009 , לא יודעת אם היה קשר.
לאיזה מחלות אחרות זה יכול להתאים חוץ מליים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מחלת ליים
פרופ' ראול רז23/05/2010בנוסף לארה"ב המחלה קיימת גם במרכז אירופה. התסמינים הם רבים ומגוונים ויכולים להתאים להרבה מחלות. רוצפין הוא תרופת הבחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלת לייםליאת18/05/2010
שמי ליאת, בת 35 ,מזה כחצי שנה סובלת מחשד למחלת ליים בעקבות הממצאים :
3 בדיקות דם לבוריליה במשך חצי שנה אשר הראו igm חיובי חלש , igg שלילי
westron blot גבולי
יש לציין כי בדיקות vep msep berra ניקור מותני תקינות ,mri מוח מלפני5 חודשים הראה אותות חריגים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם, נשללה קרישיות יתר אני סובלת בחצי השנה האחרונה מזרמים בגפיים, נימולים שונים, כאביים עצביים נודדים במפרקים, קפיצות שרירים ( כולל בפה, בעיקר במצב מנוחה הפרעה בהליכה בצד ימין , קפיצות שרירים בלתי רצוניות בידיים ,לחץ בצוואר ובשכמות
כאבים בקיבה העליונה, חזקים מאוד, שלשולים מידי פעם , התעלפות פעמיים .
בעוד כחודש עליי לעבור mri עמוד שידרה צווארי + ראש,
יש לציין כי קיבלתי טיפול תוך ורידי של שבועיים בגין חשד לליים אשר לא הועיל
האם הסימפטומים שציינתי מתאימים לזיהום אחר ?
מתי כדאי לערוך בדיקת דם חוזרת מרגע סיום הטיפול האנטיביוטי?
תודה,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מחלת ליים
פרופ' ראול רז20/05/2010האבחון של מחלת ליים הינו קשה, בין היתר מפני שלא קיימות בדיקות בעלות אחוזים גבוהים של רגישות וסגוליות. הסימפטומים המתוארים יכולים להתאים למחלת ליים, אבל גם לעשרות מחלות אחרות.
מה הסיבה לחשד במחלת ליים? היית בארה"ב ? איפה ? מתי ?
התרופה המקובלת לטיפול במחלת ליים הוא רוצפין. במה טופלת ?
לדאבוננו מאוד קשה לאבחן ולטפל דרך האינטרנט.
פרופ' רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת ברגל דחוףףף!!!דניאל יוסף16/05/2010
לפני שבועיים וחצי הייתי בברזיל
עכשיו אני בבוליביה ואני חושב שיש לי תולעת ברגל
מה לעשות? ללכת לרופא בבוליביה הוא בכלל ידע מה זה?
אולי יש טיפול או תרופה שאני יכול לקחת וזה יעבור?
תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת ברגל דחוף
פרופ' ראול רז16/05/2010קרוב לודאי שמדובר ב- superfitical larvamigrans. זו תולעת המטיילת מתחת לעור, אינה מסוכנת, לעיתים קרובות נעלמת לבד. אפשר להשתמש בשיטות סבתא, כמו למשל למרוח את האיזור בשמן או חמאה, התולעת יוצאת החוצה לנשום ואז נגמר הסיפור. יש גם טיפול, אלבנדזול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)