מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על אפטה במהלך טיול...הודו26/02/2010
ד"ר שלום,
אני בחורה בת 29, נמצאת בהודו כמספר ימים. לוקחת כדורי מלרון ואומגה 3 על בסיס יומי (מתעתדת להתחיל גם פרוביוטיקה).
בערך יום לאחר הגעתי התחילו לצמוח לי בפה אפטות. ולעיתים אני גם חשה בכאבי ראש, אם כי אני לא בטוחה שזה קשור, כי אני מדלגת כאן על ארוחות צהריים ואולי זו הסיבה לכאב הראש (שעובר אחרי תנומה).
האם אתה חושב שיש לי סיבה לדאוג? האם כדאי לי להתחיל לצחצח שיניים במים מינרלים?
חשוב לציין כי אני שותה כאן רק מים מבקבוק וכמובן לא מהברז.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטה
ד''ר איל נדיר28/02/2010שלום,
אפה לרוב אינה תהליך של זיהום ולכן איני מוצא קשר בין מים ותזונה ובין האפטה. הסברים אחרים אפשריים (גם לכאבי הראש) יכולים להיות קשורים דווקא בתרופות שאת נוטלת (תופעות לוואי).
לדאוג אין סיבה.
לצחצח שיניים במים מינרליים - חד משמעית כן! (ובלי קשר לאפטה)
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! מאד מעריכה את התשובה:)
הודו01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום ברגלבת 2725/02/2010
ערב טוב ,
בגלל כאבים עזים בכף רגל שמאל ואבצסים חוזרים עשיתי היום מיפוי עצמות והנה התשובה .
בבקשה אם אפשר הסבר במלים פשוטות את הממצאים והאם הם מצדקים תלונותי ?
תודה וחג שמח ,
הערה קטנה : קיבלתי 6שבועות אינטוביוטיקה דרך הווריד . אח"כ סוגים שונים אינטוביוטיקה דרך הפה כמעט ללא הפסקה לתקופת כחודשיים ....
סיכום ומסקנות :
מיפוי עצמות - כל גופי .
חומר TC-MDP
בשלב הדינמי הודגמה פרפוזיה מוגברת לכף הרגל משמאל , בעיקר לאיזור הטרזלי המדיאלי ולאיזור המלאולוס הלטרלי .
במיפוי הסטטי המיידי (שלב ה- BLOOD POOL ) הודגמו קליטות מוגברות באיזור העצמות הקוניפורמית המיאלית , בבסיס המטטרזוס 1 ובמלאולוס הלטרלי של הפיבולה משמאל .
המימצאים מתאימים לתהליך דלקתי גרמי פעיל .
פרט לך לא הודגמו מימצאים פתולוגיים משמעותיים נוספים בשאר עצמות השלד שנסקרו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום ברגל
ד''ר איל נדיר28/02/2010שלום,
סיפורך זכור לי מפניותייך הקודמות.
הממצאים בהחלט מצדיקים את התלונות. במילים פשוטות: יש עדות לתהליך דלקתי (ככל הנראה זיהום) המערב מספר עצמות בכף הרגל השמאלית. לגבי הסבר מדוייק לגבי המיקום שווה לפנות לאורטופד.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בדיקה חוזרתאפרת25/02/2010
שלום רב
אני בהריון בשבוע 6. בבדיקת CMV שעשיתי בחודש נובמבר (לפני ההריון) קיבלתי תוצאה של Avidity 43%. כעת התוצאות לאחר בדיקה חוזרת:
CMV IgG Avidity - גדול מ-45%, probably past infection
"הדגימה מתאריך 24.11 והבדיקה הנוכחית נבדקו במקביל באותם תנאים. התוצאה עבור הבדיקה הקודמת היא 43%. ערכי ייחוס: IgG with low avidity - קטן מ- 35%, IgG with high avidity - גדול מ- 45%".
אני רוצה לציין שבנובמבר כשהתייעצתי עם פרופ' מומחה למחלות זיהומיות הוא אמר לי שמספיק לחכות שלושה חודשים לפני כניסה להריון, וכך עשיתי.
האם אני אכן יכולה להיות שקטה לגבי ההריון ובריאות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר איל נדיר25/02/2010שלום דנה,
אם הפרופסור אמר, אז מי אני הדוקטור שאשבור לו את המילה.
כעיקרון, לא תוארו מקרים של הדבקה ב-CMV כאשר מחלת האם הראשונית היתה יותר מ-3 חודשים לפני ההתעברות. אני לרוב ממליץ לקחת מרווח ביטחון של חצי שנה כאשר יודעים בוודאות מתי היתה ההדבקה.
במקרה שלך ברור שההדבקה היתה לא בנובמבר אלא לפני כן ואפילו הייתי חוטא ומהמר שמספר חודשים לפני כן שכן בדיקת ה-avidity שלך בנובמבר היתה על הסף של להיות בעלת ערך גבוה. כך שלמעשה הזמן שחלף מאז המחלה הוא מעל 3 חודשים.
בשורה התחתונה, הסכנה להדבקת עובר ב-CMV במקרה שלך היא נמוכה מאד.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה26/02/2010על התשובה המקצועית, ובטח שלא התכוונתי לרמוז אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנזניהדורין24/02/2010
היי,
אני וחבר שלי עומדים לטוס לטנזניה.
דיברתי עם מדריך טיולים מסויים שמאוד מאוד הלחיץ אותי בכל מה שקשור לפן הבריאותי.
הבנתי שהסיכוי לחזור עם בילהרציה עומד על כ-90%, כמו כן סיכוי גבוה מאוד לחלות במחלות מעיים וכבד, מלריה, צהבת, טיפוס, כולירה.
קראתי קצת באינטרנט על הדברים האלו (במיוחד הבילהרציה)- הלחיצו אותי לגמרי.
האם תוכל להרגיע/לגרום לי לעשות מעשה חכם אחר/לתת טיפים/לייעץ- מה לעשות כדי לחזור בשלום לארץ??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנזניה
ד''ר איל נדיר25/02/2010שלום דורין,
העצה החכמה ביותר שאני יכול לתת לך היא לפנות למרפאת מטיילים בה יושב רופא כמייעץ (ולא אחות כמו בחלק מלשכות הבריאות המחוזיות) ולהתקיל אותו בשאלות שמטרידות אותך. אני מניח שהוא כבר ירגיע אותך.
בכל מקרה יש צורך להגיע למרפאה כזו על מנת להתחסן.
בברכה,
ד" איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, מה זה הבדיקה הזאת?מצרם23/02/2010
כתוב מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים ? למה? תודה רבה.
היגולוריו
==================
CMV IgG 34.7 AU/ml
POSITIVE
CMV IgM ילילש
רחאל הקידבה לע רוזחל ץלמומ
.םייעובש
EBV Ab. VCA IgM (NEG), VCA IgG (NEG),
EBNA IgG (NEG)
EBV Negative
Hepatitis A - IgG POSITIVE
Hepatitis B Surface Ag NEGATIVE
Hepatitis B Core Ab NEGATIVE
Hepatitis B Surface Ab Undetectable
Hepatitis C Ab(EIA) NEGATIVE
==============
םיילובטמ םינמס
==============
CA-19.9 U/ml
CEA 0.8 ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה הזאת.
ד''ר איל נדיר23/02/2010שלום מצרם,
הבדיקה הזו מראה שנדבקת בעברך בנגיף ה-CMV שהוא אחד מאלה שגורמים למחלת הנשיקה. לעומת זאת לא נדבקת מעולם בנגיף ה-EBV שגם הוא גורם למחלה דומה.
אם הרופא חושד שכעת אתה סובל ממחלה שכזו, אכן יש סיבה לחזור על הבדיקה ל-EBV פעם נוספת. לעיתים בתחילת המחלה הבדיקות עדיין שליליות ורק מאוחר יותר הופכות לחיוביות.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה כללה גם את כל סוגי ההפטיטיס?
מצ23/02/2010A B C
?
מה לגבי הפטיטיס A B C
?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיסים
ד''ר איל נדיר25/02/2010שלום שוב,
כן, הבדיקה הראתה:
1. שנחשפת בעברך (או חוסנת) לצהבת A
2. שלא נחשפת מעולם לצהבת B וככל הנראה גם לא חוסנת.
3. שלא נחשפת מעולם לצהבת C.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה ?roi20/02/2010
שלום!
אני נמצא כרגע בגאנה. וביומיים שלושה האחורנים אני מרגיש חולשה עם התסמינים הבאים:
-כאבי בטן.
-בחילות. בנתיים אין הקאות.
-שלשולים. אבל גם יציאות נורמליות.
-חום שבין תקין עד ל37.4.
מבחינת הקיבה הייתי אומר שהיום הכי גרוע.
האם זה נשמע כמו קלקול קיבה שכזה? שנמשך יחסית הרבה זמן? האם יש משהו לעשות חוץ מלחכות שזה יעבור?
יש צורך ללכת לבית חולים לבדוק מלריה?
כמו כן, מחר בעקרון אני אמור לקחת לריאם. רציתי לדעת אם יש בעיה עם זה. האם בגלל השלשולים הוא עלול לא להיקלט בגוף? כל בעיה אחרת של לקחת לריאם עם התסמינים שציינתי?
תודה רבה, שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה
ד''ר איל נדיר23/02/2010שלום רועי,
בהנחה שאתה נוטל את כדורי המלריה באופן סדיר הרי שהסבירות שמדובר במלריה כעת היא נמוכה למדי אם כי קשה לשלול את האפשרות באופן מוחלט.
קלקול קיבה עשוי להימשך מספר ימים, בעיקר אם מדובר בדיזנטריה שבאה גם עם חום. המחלות הללו חולפות לרוב מעצמן אך טיפול אנטיביוטי יכול לזרז את ההחלמה.
אינני רואה סיבה שלא להמשיך ליטול את התרופה. התרופות נספגות לגוף במעי הדק בעוד שהשלשולים לרוב מקורם במעי הגס.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebvדוד16/02/2010
שלום
בבדיקת דם התקבל: EBV.EBNA 600 positive ,כל השאר מלבד eos 7.2% תקין.
אבקש לדעת מה זה אומר? שיש לי וירוס או מחלה כלשהי?
בct התקבל טחול וכבד מוגדלים האם יש קשר לebv?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV
ד''ר איל נדיר18/02/2010שלום דוד
בדיקת ה-EBNA בודקת חשיפה בעבר ל-EBV. התוטצאה החיובית מעידה על כך שנחשפת בעברך לנגיף והחלמת. טחול מוגדל עשוי להיות קשור למחלת הנשיקה שנגרמת ע"י EBV בשלב המחלה הפעילה ובחודשים שאחריה.
יש מקום להמשך בירור דרך הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת המערותנוני15/02/2010
איך נראית הפריחה של קדחת המערות? והאם היא יכולה להופיע טרם התסימנים של החום? מייד לאחר השהייה במערה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת המערות ופריחה
ד''ר איל נדיר18/02/2010שלום נוני
פריחה אינה אחת הסימפטומים השכיחים של קדחת המערות ואם היא מופיעה אז סביר שתופיע עם החום. מייד לאחר שהיה במערה ניתן לראות על הגוף את העקיצות של הקרציות ואילו אכן נראות בטרם עליית החום.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למחלת הנשיקה:רן12/02/2010
היי
השאלה של: אדם שחלה במחלה והחלים, האם הוא עדיין מדבק בנשיקות ובהפרשות?
*אני שואל את השאלה, כי ידוע שהמחלה הזו לא ממש עוברת, יש לה פיקים מפעם לפעם בחיים אך האדם שחלה והחלים , מחוסן מלהיות חולה שוב.
וכן, יש שני סוגי נגיפים שמחוללים את המחלה, אז האם אדם שחלה בנגיף אחד מחוסן מהשני? ואם לא, זה אומר שניתן להידבק פעמיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים טיפול למחלת הנשיקה
אייל13/02/2010אני סבלתי מהמחלה בצורה קשה ואני יכול לומר לך
שאל תסתפק בתשובות של רופא קונבציונלי כי אני עשיתי את הטעות הזו.
חפש בגוגל את המילה : הטיפול במחלת הנשיקה
כך עשיתי והגעתי למטפל שמתמחה במחלות עור והוא פיתח טיפול מדהים למחלת הנשיקה
שפשוט הציל אותי ממה שהיא הותירה בי אחרי לכאורה היא חלפה אך בפועל היא לא חלפה.
קבלתי ממנו קוקטייל צמחי מדהים שאחרי שלושה ימים הייתי כמו חדש.
חפש בגוגל כפי שהמלצתי לך ואתה תראה כמה צדקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל..
רן13/02/2010אייל היקר:)
תודה על הדאגה והרצון לעזור, זה מוערך, אבל לא זו השאלה, השאלה שלי מכוונת לרופא מקצועי שיענה לי, האם אדם שחלה והחלים באחד מהשניים (CMV EBV), האם אחרי שהחלים הוא מדבק?
זו השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרן
אייל13/02/2010אני רק ניסיתי לסייע לך במידע שהוא בעניי קדוש (-:
אני כבר עשיתי דוקטורט על המחלה .
המחלה יכולה להיות מדבקת עד שנה וחצי מהופעתה.
אבל מה זה משנה, העיקר שיש טיפול ואני מקווה שאתה תחלים .
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר בריא 17 שנה LOL
רן13/02/2010השאלה היא לא בענייני:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה במחלת הנשיקה
ד''ר איל נדיר13/02/2010שלום רן,
לאחר מחלה (בה הנגיף מופרש ברוק ובשתן בכמות משמעותית) קיימת הפרשה של הנגיף באופן הולך ופוחת לאורך תקופה של מספר חודשים (שמשכם לא ידוע לגמרי ושונה מאדם לאדם). וכן, מכיוון שהנגיף עקרונית נשאר חי בגוף לשארית החיים הוא עשוי מפעם לפעם "להרים את הראש" ואז תאורטית עשויה להיות הפרשה שלו.
שני הנגיפים שגורמים למחלת הנשיקה (EBV ו-CMV) הם בלתי תלויים והדבקה באחד אינה מחסנת לשני. שניהם שייכים לאותה משפחת נגיפים (משפחת נגיפי ההרפס).
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה אומר
רן13/02/2010אז זה אומר, ששני אנשים שבאם במגע אינטימי, תמיד לוקחים סיכון....
אפילו אם שואלים אחד את השני, לא תמיד יש תשובות ישירות...אני למשל הייתי חולה במחלה לפני שנים רבות מאוד, אבל לא הצליחו לעלות על המחולל של המחלה בימים ההם, עד היום אני לא יודע האם הייתי EBV או CMV, אבל דבר אחד היה ברור, היו לי הסימפטומים הקלאסיים (פריחה וגרד קשה, גרון נוטף מוגלה, תפקודי כבד גבוהים , חום נמוך לתקופה ארוכה וחולשה איומה ולקנוח, דופר מהיר במנוחה ולקח לי שנה לחזור לעצמי..זו המחלה שהפכה אותי מ55 ק"ג לבדי בילדר ששוקל 86:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה וסיכון
ד''ר איל נדיר14/02/2010שלום שוב רן,
שני אנשים שבאים במגע, כמעט תמיד כלשהו לוקחים סיכון כלשהו, אבל גם כל מי שיוצא ברכבו לעבודה בבוקר לוקח סיכון (אפילו גדול יותר), הכל עניין של השקפה אישית וחישובי רווח ותועלת מול סיכון והפסד.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהok thanks doc:)
רן15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדור11/02/2010
שלום רב
בבדיקה שעשיתי התקבל:CMV IgG חיובי 4.3 וCMV IgM שלילי
אודה לך אם תסביר לי את המשמעות של התוצאות.
האם זה סוג של וירוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר איל נדיר13/02/2010שלום דור,
המשמעות היא שאי שם בעברך נדבקת בנגיף ה-CMV שהוא אחד משני הנגיפים הגורמים למחלת הנשיקה. סביר שאתה לא ממש זוכר מתי זה היה כי קרוב לודאי שעברת את זה בצורה קלה.
לתוצאה כזו אין שום משמעות מן הבחינה הבריאותית.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת AVDT ?מישהי09/02/2010
שלום רב,
לפני 8 חודשים חליתי ב-CMV. כיום בדיקות הדם עדיין מראות על מחלה פעילה. אני רוצה להכנס להריון והרופא שלי ביקש שאעבור בדיקת AVDT.
רציתי לדעת מה מטרת הבדיקה ובמה היא שונה מהבדיקות "הרגילות" שבהן מקתקבלות תוצאות עבור מדדים IGG ו - IGM ?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת avidity
ד''ר איל נדיר10/02/2010שלום מאיה,
כל תפקידה של בדיקת ה-avidity הוא לבדוק מתי חלית ב-CMV. תוצאה גבוהה מעידה על הדבקה לפני לפחות 3 חודשים.
הבדיקה הזו רלוונטית רק כאשר לא ברור מתי היתה ההדבקה הראשונה, אצלך (לדבריך) זמן ההדבקה ידוע ולכן איני רואה את הרלוונטיות של הבדיקה לגבייך.
במקרה של הדבקה ב-CMV אנחנו לרוב ממליצים על המתנה של חצי שנה לפני כניסה להריון בלי שום קשר לתוצאות הבדיקות (רוצה אני לומר שאם תחכי עד שרמת נוגדני IgM ירדו ל-0, את עלולה לחכות לשוא שלוש שנים. IgG כעקרון מתמיד לנצח).
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה בתאילנדשלומי כהן06/02/2010
שלום רב,
ביום חמישי האחרון חזר אחי מתאילנד. בטיסה מתאילנד לעמאן הרגיש גירוד בשוק רגל ימין וכשגירד הרגיש צריבה חזקה והבחין בארבע נקודות שנראות כמו עקיצות. מאז העקיצות התנפחו מאוד, האיזור האדים והכאבים התפשטו לחלק העליון של הרגל. היום שישי הופנה לחדר מיון שם נבדק ע"י רופא פנימי ולאחר בדיקות דם שהיו תקינות נתן לו טיפול אנטיביוטי של צפורל. מאז הרגל ממשיכה להתנפח והתחילו כאבים באזור הצוואר. אנו מאוד מודאגים ורצינו לדעת אם נוכל לקבל גם עזרה ממוחה למחלות זיהומיות.מצ"ב תמונה של הרגל.
תודה מראש,
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות בתאילנד
ד''ר איל נדיר08/02/2010שלום שלומי
לצערי על סמך התמונה אין ביכולתי לאבחן. העקיצות נראות בתמונה מזוהמות ולכן נשמע הגיוני לטפל אנטיביוטית. בהינתן העובדה כי אין חום או סימפטום אחר, הכאבים בצואר נשמעים לי לא קשורים.
עם זאת, כפי שציינתי, אין ביכולתי לאבחן כך וצריך גם לתת לזמן לעשות את שלו אלא אם כן ישנה החמרה משמעותית, עליית חום או סימפטום חריג אחר.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב עיזים לא מפוסטרדלית06/02/2010
עקב אפטות מרובות בפה הלכתי יומיים לשתות חלב עיזים לא מפוסטר - ישר מהעז. זה הקל קצת אבל לא לגמרי אז הפסקתי ללכת.(הלכתי פעם אחרונה ביום חמישי). אתמול התחילו לי שילשולים קשים וכאבי בטן חזקים בבטן העליונה. יש לי חום נמוך וקר לי כל הזמן למרות שאני לבושה היטב .
אני לא מניחה שזה קשור לחלב העיזים ובכל זאת הייתי רוצה לברר אם יכול להיות קשר אפשרי ואם כן מה לעשות.
תודה רבה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול וחלב לא מפוסטר
ד''ר איל נדיר08/02/2010שלום דלית
אני דווקא מניח שיש קשר בין החלב ובין השלשול. לא מן הנמנע שחיידקים שנצאו על עטיני העז גרמו לך לדיזנטריה (שזה ככל הנראה מה שיש לך). במרבית המקרים המחלות הללו חולפות לבד עם הזמן אך אם הן קשות יש לעיתים סיבה ליטול אנטיביוטיקה על מנת לקצר את משכה.
החשש העיקרי מחלב לא מפוסטר הוא מקדחת מלטה (ברוצלוזיס) אם כי נראה לי שזמן הדגירה במקרה שלך קצר מדי על מנת לחשוד וכן שלשול הוא לא הסימפטום העיקרי. כדאי לוודא מול בעלי הדיר שהעדר שלהם מחוסן למחלה. אם אכן כך, אז אין ככל הנראה חשש ממחלה זו בהמשך.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הרפסשולה05/02/2010
שלום דר'
אני אתאר את המקרה שלי -
לפני 3 שנים היה לי חשד להרפס באיבר המיו - ביצעתי 2 בדיקות דם לאחר מקרה זה - (שבועיים לאחר "ההתפרצות" וחודשיים לאחר ההתפרצות) 2 בדיקות הדם היו שליליות גם ל IgM וגם ל IgG להרפס מסוג 1+2, לכן הנחתי כי אין לי הרפס.
לפני 3 ימים ביצעתי בדיקות שיגרתיות לתחילת הריון ושם יצא לי IgG שלילי ל HSV2
IgM חיובי ל HSV1+2
IgG ל HSV1 - לא נבדק.
יש לציין כי אני לא מרגישה שום תופעת לוואי של התפרצות הרפס.
1. האם נתקלת כבר במהלך שנות הניסיון שלך במקרה שבדיקות דם הראו על התפרצות הרפס (IgM חיובי) אבל תופעות קליניות לא נצפו?
2. האם יתכן כי לפני 3 שנים לקיתי בHSV1 באיבר המין (כיוון שבבדיקות הדם האחרונות שביצעתי לא נבדק IgG HSV 1 ) ובבדיקות שביצעתי לפני 3 שנים התוצאות לא הראו כי קיימים IgG מפני עברו רק חודשיים מאותו מהמקרה והנוגדנים עדיין לא נוצרו בפרק זמן זה?
3. האם הרפס רדום או פעיל באיבר המין יכול להשפיע על העובר בזמן הריון (לא לידה)?
4. האם הרפס יכול להתפרץ בתוך הגוף - ז"א בתוך הרחם ולא בשפתיים החיצוניות ? לאחר קבלת התוצאות הרגשתי כאבים בצידי הבטן התחתונה - האם יתכן קשר לכאבי בטן והתפרצות הרפס פנימית?
5. האם היית מצפה במצבי (IgM חיובי) לראות עליה בכדוריות הלבנות בצורה משמעותית ? בבדיקות הדם הכל בתחום הנורמה אצלי
תודה רבה וסליחה על האורך- אני פשוט מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס?
ד''ר איל נדיר06/02/2010שלום שולה,
למה את מתכוונת בזאת שהיה לך חשד להרפס לפני 3 שנים. מי חשד? רופא ראה את זה? האם היו לך התלקחויות של הרפס מאז?האם את נמצאת בסיכון מתמיד להרפס (בן זוג עם המחלה?)?
אני שואל את השאלות מאחר ואני מטיל ספק בעובדה שבכלל יש לך הרפס.
לשאלותייך בהרחבה:
1. כפי שכבר כתבתי הרבה בפורום הזה, בדיקות IgM לסוגיהן (לא רק להרפס אלא גם לחיידקים ווירוסים אחרים) נוטות לתת לא פעם תשובה חיובית שגויה ולכן צריך להתייחס אליהן בחשדנות אם אין קליניקה מתאימה. עם זאת, בנגיפי ממשפחת ההרפס אכן עשויה להיות עליה של IgM ללא תופעות קליניות אך בתנאי שגם מופיע IgG.
2. ניתן ללקות בהרפס 1 באיברי המין אם כי זה ממש לא שכיח. הרפס 1 מעדיף באופן בולט את השפתיים. וד"א - כן הייתי מצפה לנוכחות IgG בבדיקה לאחר חודשיים.
3. הרפס לא אמור להשפיע על התפתחות הריון. הרפס פעיל בעת לידה עשוי להשפיע על החלטה ליילד בניתוח קיסרי.
4. לא.
5. לא.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שולה06/02/2010דר' נדיר,
ראשית - תודה על על התגובה המפורטת.
שנית - לגבי שאלותיך :
לפני 3 שנים הופיעו לי מעיין שלפוחיות קטנות באיזור איבר המין כולל חום וכאבים במתן שתן, בבדיקה ויזואלית של הגיניקולוג הוא קבע שיש לי הרפס( פצעים הרפטיים), מאז ומעולם לא היו לי התלקחויות של הרפס ובנוסף לבן זוגי אין הרפס.
מאז אותה הבדיקה אני חייה בלחץ שאולי יש לי הרפס והוא רדום, אך איך יתכן שהבדיקות ל IgG יצאו שליליות?
כעת אחרי בדיקת הדם האחרונה הכל חזר אלי ואני ממש לחוצה.
בנוסף, מעולם לא היה לי הרפס בפה (יש לי לפעמים אפטות - האם זה קשור? בד"כ אחרי ששאני נושכת את עצמי בלחי)
אחרי כמה זמן היית מצפה לקבל תשובות לבדיקות סרולוגיות? את התשובות קיבלתי בערב אותו היום בו ביצעתי את בדיקת הדם. האם זה לא מוקדם מידי? (בבדיקות לפני 3 שנים התשובות הגיעו לאחר 5 ימים)
מה דעתך?
אני השבוע אבצע ביקת דם נוספת, אבל עד אז אשמח לתגובתך המקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובות על הרפס
ד''ר איל נדיר08/02/2010שלום שוב שולה,
אכן הסימפטומים שתיארת נשמעים מתאימים להתקף ראשון של הרפס אך הייתי מצפה הן לעליית נוגדנים לאחר זמן לא רב במיוחד וכן להתפרצויות משניות חוזרות ואולי אף חו"ח להדבקת בן הזוג. האם ההתקף ההוא קרה יומיים שלושה לאחר מגע מיני שעשוי היה להדביק? אם התשובה היא לא, אזי גם זה מוריד את החשד שמדובר בהרפס.
אין שום קשר לאפטות בפה.
מעבדות מבצעות בדיקות שאינן יומיומיות או ביום קבוע בשבוע או כשמצטברות להן מספר בדיקות. ככל הנראה שפר מזלך בפעם האחרונה.
בהצלחה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורסות בריאות ובבלוטת הלימפהנועה04/02/2010
שלום,
חבר שלי (בן 26) מאושפז מזה שבועיים במחלקת ריאות בבית חולים באיזור השרון, בעקבות מספר מורסות בריאה הימנית ובבלוטת הלימפה.
הוא הגיע לבית החולים לאחר כ4 חודשים בהם השתעל והוציא ליחה רבה.
הרופאים אינם מוצאים את סוג בחיידק וכל פעם מחליפים לו את האנטיביוטיקה שעד עכשיו בבדיקות הדם לא ניכר שיפור לאחר לקיחתן. כעת הוא לוקח שלושה סוגים כאשר שניים נותנים לו לתוך הוריד ואחת דרך כדורים.
שללו איידס ועשו ביופסיה בריאות אשר יצאה שלילית.
האם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות? האם הגיוני כי עדיין לא זיהו את החיידק? האם כדאי להעבירו לבית חולים אחר? לבקש חוות דעת שניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורסות בריאות
ד''ר איל נדיר06/02/2010שלום נועה
אכן המקרה של חברך נשמע כמקרה מורכב מאד.
מן הסתם יש מקום לביצוע בדיקות נוספות מאחר ואין בשלב זה אבחנה ויש מקום לחתור אליה על מנת לתת טיפול אופטימלי. בסופו של דבר ביופסיה היא הבדיקה שאמורה להיות זו השותנת את האבחנה ולא ברור לי מה המשמעות של ביופסיה שלילית.
לעיתים יש מקרים שהם קשים לאבחנה ונגרמים על ידי מיקרואורגניזמים (חיידקים, פטריות) שלא ניתנים לזיהוי בקלות ולכן הכל הגיוני. אני משער כי מומחים למחלות זיהומיות מעורבים במקרה וכבר נתנו את דעתם עליו.
לגבי העברה לבית חולים אחר איני יכול לייעץ כי זה קשור בעיקר במידת האמון שאתם נותנים במערכת שמטפלת בו.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)