מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסונים בהודויוסי טפר18/12/2009
שלום
בינואר אני יוצא לשבוע עבודה באזור Madhya Pradesh , ב- 2003 קיבלתי חסונים של : Meningococcal(A,C,W,Y) + Typhim Vi + יתכן ויש טעות ברישום השם Posteur , האם יש צורך בקבלת חיסונים נוספים
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לשבוע בהודו בינואר
ד''ר איל נדיר19/12/2009שלום יוסי,
ככלל אני ממליץ על התחסנות כנגד שלוש המחלות המועברות במזון ובתנאי סנטיציה ירודים והן צהבת A, טיפוס הבטן (שהחיסון שקיבלת כנגדו כבר לא בתוקף) ופוליו (שיתוק ילדים). כמו כן אני מקפיד על חידוש חיסון הטטנוס אם חלפו 10 שנים מאז המנה האחרונה.
החיסונים כנגד מחלות "סביבתיות" פחות חשובים בנסיעת עבודה קצרה.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהשמרית10/12/2009
שלום, זאת אני שוב שמרית
רשמתי לך הודעה לפני כמה שבועות לגבי המחלת גבהים למזלנו עברנו את זה בשלום אך נוצרה בעיה חדשה,
אני נמצאת כרגע בבוליביה כבר שבועיים, ואני משתדלת לשמור על תזונה נכונה, מים מהברז, לאכול במקומות טובים ולא במסעדות זולות.
אני כרגע בלה פאז , ומכשהגעתי לפה אני משלשלת אבל לא חריף, לא מים, אלא מוצק יותר.
ההרגשה הייתה טובה עד לפני 3 ימים פחות או יותר, כשלא הרגשתי טוב בבוקר והתחלתי לשלשל מים, ועלה לי חום ל37.1 למרות שנורמלי בדרך כלל זה 36.8 אצלי, לקחתי כדור כי ממש לא הרגשתי טוב וכאבה לי הבטן בצורה נוראית, באותו הערב לאחר 8 שעות פחות או יותר, עלה לי חום בחצי שעה (מה שאף פעם לא היה לי) מ36.5 ל 38.7 הייתי עם צמרמורות שלשלתי כמו מטורפת איזה 8 פעמים ביום הזה אני פשוט לא זוכרת כמה פעמים הייתי ממש בבלקאאוט הצמרמורות היו מטורפות פשוט כמו רטט ולא יכלתי לקום מהמיטה חוץ מלרוץ לשירותים כל הזמן.
לקחתי סטופ-איט לא רציתי להזמין רופא כי היה ממש מאוחר,
למחרת בבוקר חבר שלי לקח אותי למרפאה של מאוריציו עשו לי בדיקת צואה ודם:
הבדיקת צואה יצאה התוצאה הבאה:
consistecia liquida
-
ova/ parasitos:
directo y concentrado :
negativo
הבדיקת דם:
WBC: 11.8 הרופאה טענה שהכדוריות הלבנות במגמת עליה
RBC: 4.49
HGB: 13.8
HCT: 42.0
MCV: 93.5
MCH: 30.7
MCHC: 32.9
RDW: 14.5
PLT: 249
MPV: 8.4
GR%: 54.3
LY%: 23.8
MO%: 21.9
GR#: 6.4
LY#: 2.8
MO#: 2.6
manual differential morphology:
seg: 73 %
lymph 20
mono: 7
aniso : 1
היה משהו לא מובן בכתב שלה:
wi del
h 1/80
o 1/160
a= negativo
b = negativo
לפי הפסקה האחרונה היא הסבירה לנו שיש לי סלמונלה
עכשיו היא נתנה לי כדורים לדבריה אחד לדפנות של הכיבה אחד לבחילות ואחד משהו לתיאבון אנערף חבר שלי ארגנטינאי לך תבין את השפה
השמות של הכדורים: lomex 20, ciriax 500, domper digest
והיא טענה שלא היה כדאאי לקחת סטופ איט מכיוון שזה מפתח את החיידק בבטן, ואחרי שתפוג ההשפעה אני אהיה במצב יותר גרוע , מה שמוזר שאחרי הסטופ איט של אתמול אני השתדלתי לאכול רק אורז יבש כי אני צליאקית ואין פה מה לאכול חוץ מזה, ולא הייתה לי יציאה מאז ואני לוקחת אנטיביוטיקה, אלא שהיו רק גזים
השאלה שלי האם ניתן באמת לראות שלפי הבדיקות דם והמצב כרגע יש סלמונלה או סתם קילקול כיבה?
האם להפסיק אנטיביוטיקה או להמשיך עד ה7 ימים כמו שהיא אמרה?
המון המון המון המון המון המון תודה על התשובה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה בבוליביה
ד''ר איל נדיר10/12/2009שלום שוב שמרית,
מים מהברז??? זה מה שכתבת - אם אכן כך זה לא ממש מומלץ.
בכל מקרה, חום צמרמורת ושלשולים מרובים אכן מכוונים לסלמונלה. בדיקת ה-widal היא בדיקה עתיקה הבודקת חשד לסלמונלה ואצלך היא גבולית חיובית ולכן יש מקום להאמין לאבחנה.
צודקת הרופאה כי סטופ-איט אינה מומלצת במצבים כאלה - היא פשוט משאירה את הכל בפנים ובמקרי סלמונלה כדאי מאוד להוציא.
יש בהחלט מקום להמשיך עם הטיפול האנטיביוטי. שאר התרופות - אם לא יעזרו אז כנראה לא יזיקו ...
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמרית11/12/2009המון תודה על התשובה ,
המים מהברז יצא בטעות הכוונה הייתה מים מינרלים!
חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא היו לי נוגדנים ל-CMVאפרת09/12/2009
אני בת 30, מעוניינת בהריון שני. בבדיקה בהריון ראשון נמצא שלא היו לי נוגדנים ל-CMV
כעת (לאחר שביתי חלתה ב- CMV), ביצעתי בדיקה שתוצאותיה:
CMV IgG חיובי גדול מ-250
CMV IgM חיובי
CMV IgM additional assay גבולי
Avidity - 43%
האם יש בעיה לנסות להיכנס להריון כעת? במידה וכן - כמה זמן מומלץ להימנע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר CMV
ד''ר איל נדיר09/12/2009שלום דנה,
CMV הוא נגיף שעשוי לפגוע בהריון בעיקר אם הדבקה ראשונה בו מתרחשת בשליש הראשון של ההריון. עם זאת תוארו מספר מקרים בהם אם שחלתה בשלושת החודשים שקדמו להריון ילדה תינוק שנדבק בנגיף.
אי לכך, אנחנו ממליצים על מרווח ביטחון של חצי שנה מאז המחלה ועד הכניסה להריון.
מהבדיקות קשה לדעת בודאות מתי היתה ההדבקה:
- IgG ישאר חיובי לנצח
- IgM עוד ירד בהדרגה (תוך שנה שנתיים בד"כ) אבל אין שום צורך לחכות לו שירד וניתן להיכנס להריון גם כשהוא עדיין מופיע בדם.
- Avidity גבוה (מעל 45%) אומר שההדבקה לא היתה בשלושת החודשים האחרונים. Avidity בינוני (מה שיש לך) לא אומר כלום - עדיין יכול להיות שנדבקת לפני חצי שנה ויותר (מתי חלתה ביתך?) ואצלך ספציפית ה-Avidity עולה לאט. כך שבשורה התחתונה הבדיקה הזו לא מוסיפה אינפורמציה.
מקווה שעזרתי ולא בילבלתי,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה10/12/2009קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
בהמשך לדברים שכתבת, קשה לי לדעת מתי ביתי חלתה. בבדיקה דם בחודש אוקטובר קיבלה תוצאה של CMV IgM גדול מ- 250. במקביל EBV חיובי (Primary infection). לפי שני רופאי ילדים באותה עת EBV היתה המחלה הפעילה, ו-CMV משהו ישן יותר. כך שקשה לדעת...
אם הבנתי נכון מתשובתך, כדאי לחכות שהתוצאות של ה- AVIDITY יעלו. כמה זמן עליי לחכות ולבצע בדיקה נוספת? האם כשה- AVIDITY יעלה מעל 45% אוכל להיכנס להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV והריון נוסף
ד''ר איל נדיר10/12/2009שלום שוב דנה,
אם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין את אמורה לחכות:
א. 3 חודשים לאחר Avidity מעל 45%
או
ב. 6 חודשים מאז המחלה (במקרה שלך - מאז הבדיקה הראשונה החיובית)
מה מבינהם שבא קודם
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת המלריה בויאטנםרותי04/12/2009
אני נוסעת בטיול מאורגן לויאטנם ב- 4.1.2010 ידוע לי שצריך לקחת טיפול מונע.
מהם האזורים אשר צריך לקחת את הטיפול המונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה בויאטנם
ד''ר איל נדיר05/12/2009שלום רותי
ככלל, איזורי החוף פחות בעייתיים מבחינת מלריה, האיזורייים העירוניים המרכזיים ממש לא בעייתיים. לרוב אני ממליץ על נטילת טיפול כאשר נכנסים לאיזורים פנימיים יותר דוגמת סאפה בצפון.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות למלרון
רותי05/12/2009ידוע לי כי למלרון יש תופעות לוואי לא נעימות. האם ניתן לקחת תרופות כנגד תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי למלרון
ד''ר איל נדיר08/12/2009שלום שוב,
מבין התרופות למניעת מלריה הרלוונטיות, למלרון יש את פרופיל תופעות הלוואי הבטוח ביותר. הוא עשוי לגרום לבחילות או שלשולים בשכיחות נמוכה יחסית. אין מניעה מנטילת תרופות נוטלות בחילה אם זו אכן מופיעה.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותי09/12/2009תודה. הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לקראת טיול בהודויעל04/12/2009
שלום
כמה זמן לפני טיול להודו (דרום) רצוי להתחסן?מה הפרוצדורה? ומה עושים אם לא מוצאים את פנקס החיסונים? אודה לכם על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לקראת הודו
ד''ר איל נדיר05/12/2009שלום יעל,
רצוי להגיע למרפאת מטיילים לפחות חודש לפני היציאה לדרך (אופטימלית 40 יום לפני). הפרוצדורה היא לקבוע תור להגיע למרפאה הקרובה אלייך. הפרוצדורה הכלכלית תלויה בקופה שבה את מבוטחת.
אם לא מוצאים את הפנקס, מסתדרים עם מה שיש. את ממש לא לא תהיי הראשונה להגיע בלי פנקס.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששמאיר29/11/2009
שלום דוקטור כבר יותר מ3 חודשיים יש לי כאבים בבית השחי שבאים והולכים כמו גלים של כאבים פעם בצד ימין פעם בצד שמאל.....ולפעמים יוצאת לי בלוטת לימפה כואבת ואחרי יומיים 3 היא נעלמת ואחרי תקופה עוד פעם יוצא לי כל פעם בצד אחר מה זה לדעתך יכול להיות??
יש לי התנפחות חוזרת של בלוטות לימפה כואבותבבית השחי בשני הצצדים שנעלמים וחוזרים
ואפילו עם אין לי בלוטות לימפה עדיין כואב עד שיוצא פתאום הג'ולה
איזה זיהום מדובר לדעתך? או שיש מצב שזה משהו מאיר?
אני כבר לא יודע מה לחשוב קראתי באינטרנט שזה קשור לאיידס ואני פוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות וחששות
ד''ר איל נדיר29/11/2009שלום מאיר,
הסיפור לגמרי לא ברור לי וכמובן שבלתי אפשרי לעשות אבחנה דרך המחשב. בכל אופן אין ספק כי הדבר מצריך בירור: בדיקת רופא, בדיקות דם ואולי אף בדיקה של אחת הבלוטות.
האם אתה בטוח שאילו בלוטות לימפה? אולי אילו אבצסים קטנים מתחת לעור (בשרשי השערות?).
האפשרות שמדובר במשהו ממאיר או שקשור לאיידס לא נשמעת לי (בלוטות כאלו לרוב לא כואבות ולא באות והולכות).
על מנת לפתור את הפחד וחוסר הודאות שלך, כנראה אין מנוס מאשר להיבדק.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ונסיעה להודושוש טאובר28/11/2009
שלום רב,
אני בת 54 ולוקחת תרופות בגלל מחלת הפרקינסון.(דופיקאר, רקוויפ ואזילקט)
האם אני בסיכון מיוחד בנסיעה להודו?
האם עלי להתחסן כמו כל נוסע בריא?
מה לגבי כדורי מלריה?
תודה,
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון והודו
ד''ר איל נדיר29/11/2009שלום שוש,
לא פרטת לאן בדיוק בהודו את נוסעת ולכמה זמן.
לדעתי הסיכון שלך בנסיעה שכזו אינו שונה מסיכון של כל נוסע אחר ואין לדעתי מניעה מנטילת החיסונים המקובלים.
גם נטילת כדורי מלריה תלויה במשך השהיה ובמקומות בהם תשהי. ישנן תרופות שאינן מומלצות לאנשים עם מחלות נוירולוגיות ואת זה כדאי לברר במרפאת המטיילים באופן ספציפי.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שוש טאובר30/11/2009רב תודות ד"ר נדיר
אני נוסעת לשבעה עשר יום לאזור ראג'יסטן.
שאלתי - האם חיסון נגד פולין מותר במצבי? עלול לגרום לתופעות לוואי?
שוב תודות,
שוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא המלריה
שוש טאובר30/11/2009שלום רב , תודות וסליחה על פיצול השאלות -
אתה כותב בתשובתך על חשיבות משך השהייה באזור המועד למלריה.
האם במקרה שלי (שבעה עשר ימים בראג'יסטן) אפשרי להסתפק בתכשיר
דוחה יתושים ובשרוולים ארוכים (ולהמנע כך מכדור נגד מלריה שמלקיחתוו אני חוששת?)
תודה
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות נוספות
ד''ר איל נדיר30/11/2009שלום שוב,
החיסון כנגד פוליו הוא נכון להיום החיסון עם הכי פחות תופעות לוואי. כיום משתמשים אך ורק בחיסון המומת (סאלק) ולא במוחלש (סייבין) כפי שהשתמשו בעבר.
ברג'סטאן יש מלריה. בסיכון אינו עצום אך קיים (וכמובן שתלוי באופן ישיר במשך השהות). במידה ויש לך הסתייגות מוחלטת מנטילת תכשירים תרופתיים, אזי התמגנות פיזית טובה בהחלט מפחיתה את הסיכון.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVיוסי27/11/2009
שלום ד"ר.
כתוצאה מדלקת פרקים מטופל אבי (בן 57) בסטרואידים. לפני כחושיים התפרץ אצלו וירוס CMV על אף שכבר היו לו נוגדנים לוירוס ממחלה בעבר (כנראה כתוצאה מלקיחת הסטרואידים). הוא מאוד סובל כבר חודשיים מהוירוס ואיכות חייו נפגעה מאוד. לא רואים החלמה באופק ואנחנו די מיואשים. האם יש מה לעשות או רק לשבת בחיבוק ידיים ולחקות שיעבור?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים הכוונה שלוקח קורטיזון
יוסי28/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלקחות CMV עקב טיפול בסטרואידים
ד''ר איל נדיר29/11/2009שלום יוסי,
אכן נגיף ה-CMV עשוי להתלקח עקב טיפול המדכא את מערכת החיסון (כמו סטרואידים), לא ציינת במה מתבטאת ההתלקחות וממה בדיוק הוא סובל. במקרים מסויימים הנגיף עשוי לגרום למחלה בריאות או למחלה במעיים המתבטאת בשלשולים. המקרים הקשים מצריכים טיפול בתרופה ספציפית שקיימת כנגד הוירוס.
יש בהחלט מקום להתייעץ עם רופא פנימאי/מומחה למחלות זיהומיות על מנת לברר איך בוצעה האבחנה של התלקחות CMV, באם יש אבחנה אפשרית אחרת והם יש אינדיקציה לטיפול תרופתי.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גבהיםשמרית27/11/2009
שלום שמי שמרית אני נמצאת בדרום אמריקה כבר 3 חודשים פחות או יותר,
עשיתי טיול ג'יפים עם חבר שלי ומגובה 1200 הגענו תוך כמה שעות לגובה 4180 היינו על הר מתוסכלים מבולבלים ולא מצליחים לנשום אבל חזרנו לעצמנו כשירדנו בערב בחזרה לעיירה.
אתמול בתאריך 25-11-09 הגענו אני וחבר שלי לגובה 3400 בלה קיאקה הגבול של ארגנטינה ובוליביה , בגלל שלא רציתי לחזור על טעויות קודמות לקחתי ערב לפני הנסיעה לעיירה כדור אורמוקס בדקתי באינטרנט את ההוראות מינון ואמרו לי 250 גרם כדור פעמיים ביום לפני ההגעה לגובה 24 שעות.
אני לקחתי 12 שעות לפני אחד ובבוקר של הנסיעה עוד אחד וככה המשכתי כל 12 שעות.
העניין הוא שיש לי רק 10 כדורים ואני לא יודעת מתי לסיים את הטיפול.
היום הגענו לטופיזה בבוליביה שהיא בגובה 3100 ואני מרגישה ממש טוב, אבל בכל זאת ממשיכה לקחת את הכדורים עד יומיים מההגעה לגובה לפי הנאמר.
מתי לדעתך אני אמורה לסיים את הטיפול?
מחרתיים פחות או יותר אנחנו חוזרים לגובה של 3800 לטיול לסלאר.
עוד שאלה במצב שסיימתי את הטיפול יומיים אחרי , אני חסינה לגובה המקסימלי 3800? או שאם אני מגיעה ללה פאז אחרי שבוע יכול להיות שהכל יחזור שוב? ואם כן יש אפשרות לקנות את הכדורים בבוליביה או שיש כדורים אחרים?
עוד בעיה קטנה,
עומדים להיגמר לי הכדורים למניעת הריון אני משתמשת בסוג בילארה, יש מצב שאני יכולה למצוא אותן איפשהו כאן? או שזה סיכוי ממש ממש קלוש?
הרופא בארגנטינה נתן לחבר שלי כדורים ל"מחלת גבהים" לדבריו בשם דראמאמין, לפי מה שידוע לי הכדורים האלה הם רק לבחילות , יכול להיות שהם עושים קסמים??
המון תודה על התשובותיך!!!!
סליחה על החפירה
שמרית ויאיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפירות בגבהים
ד''ר איל נדיר27/11/2009שלום שמרית,
קצת קשה היה לי לעקוב אחרי העליות והירידות שלכם אך די ברור שיש לכם רגישות לתנאי גובה ואכן כדאי לך ליטול כדורים לפני הגעה לגובה.
עקרונית יש צורך להמשיך טיפול למשך 1-2 ימים לאחר הגעה למקום גבוה. אם נשארים במקום גבוה הגוף כבר מתרגל ואין צורך להמשיך ליטול.
לפי מה שאני מבין כעת אתם נשארים באיזורים גבוהים ופחות "מתנדנדים" מגובה נמוך לגבוה ולכן הסיכוי לפתח כעת מחלה נמוך יותר.
במקרה של "קוצר" בכדורים ניתן לקצר את משך הטיפול במקרים כאלה וליטול רק יום אחד לפני העליה ועד 24 שעות לאחר ההגעה ולקוות לטוב.
לגבי השגת כדורים בבוליביה - לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אלא שקשה לדעת אם התרופה שמקבלים אמיתית או לא.
אותו דבר לגבי גלולות.
דרמאמין הינה אכן תרופה מטפלת באופן סימפטומטי בבחילות (ולכן גם בכאלה הנובעות מתנאי גובה), זו אינה עד כמה שידוע לי תרופה המטפלת במחלה עצמה.
המשך טיול נעים,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - נסיעה לרפובליקה הדומיניקניתתמרה23/11/2009
שלום
אנחנו ישראלים (37,39) הגרים כעת בארה"ב. מתכננים השבוע "לקפוץ" לרפובליקה הדומיניקנית, ל5 ימים (ברוטו). מכיוון שאנחנו שומרי כשרות נאכל בבית חב"ד המקומי, אך מעבר לכך לא נאכל במסעדות וכד'.
בהנחה שקיבלנו בילדותנו את החיסונים שהיו מקובלים בזמנו (בארץ), ולאור משך הנסיעה הקצר, האם ניתן לדעתך לנסוע בלי להתחסן קודם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה קצרה
ד''ר איל נדיר25/11/2009שלום תמרה
סטטיסטית, הסיכוי ללקות במחלות כלשהן תלוי במשך הנסיעה בין השאר ולפיכך, גיחה של 5 ימים אכן אינה מסוכנת במיוחד. הסכנות העיקריות הינן מחלות המועברות ע"י אוכל מזוהם ותנאי סניטציה ירודים. אכילה בבית חב"ד אינה מהווה לצערנו ערובה לסטנדאטים גבוהים של סניטציה.
בשורה התחתונה - מומלץ לתחסן בכ"ז אך נסיעה ללא חיסון אינה מסוכנת במיוחד ...
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת קןףתומר22/11/2009
שלום.
אני נמצא כרגע בטיול בקמבודיה.
במהלך הטיול האחרון הגענו למקום שבו כמה מקומיים מגדלים 4 קופים, אני חברי שחקנו עם אחד הקופים (כמובן שהיה לנו מדריך מקומי שהביא אותנו לשם וגם הוא שיחק עם הקוף). מה שמדאיג אותי הוא שהקוף נתן לי נשיכה קטנה בזרת (כל כך קטנה שאפילו לא ירד דם מפצע אלה רק היה סימן של הפגיעה בריקמת העור).
בנוסף אציין כי לפני הנסיעה קיבלתי חיסונים לכלבת אבל ידוע לי שחיסון לא מונע ב100% אלה רק נועד כדי לעקב את המחלה.
השאלה שלי היא אם יש אפשרות שהקוף נגוע בכלבת או מחלה זיהומית אחרת ויש צורך ללכת לבדוק זאת במרפאה/בית חולים?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת קוף בקמבודיה
ד''ר איל נדיר22/11/2009שלום תומר,
על פניו נשמע כי הסיכון שלך ללקות בכלבת נמוך מאוד (1. קוף פחות חשוד מכלב/שועל.. 2. לא נוצר סדק משמעותי ועמוק בעור 3. חוסנת מראש). מצד שני, אני לא יודע מהי שכיחות הכלבת בקרב קופים בקמבודיה וכן לא ראיתי את הפצע.
לפיכך אני יכול להמליץ לך לפנות בכ"ז למרפאה מקומית לצורך קבלת חוות דעת ואולי גם חיסון טטנוס (אם לא חוסנת ב-5 השנים האחרונות).
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוקוק ותסמיניונטלי22/11/2009
מהם התסמינים בילדים להימצאות החיידק ומתי להתחיל לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנאומוקוק
ד''ר איל נדיר22/11/2009שלום נטלי,
אין צורך לדאוג בכלל. כשעולה חום יש לקחת את הילד לבדיקת רופא (וכל זאת גם בלי שום קשר לפנאומוקוק).
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננשכתי על ידי קוף חוששת מכלבתנועה פל21/11/2009
לפני חודש ננשכתי על ידי קוף באינדונזיה.
אני חוששת מכלבת. האם יש בדיקה שתוכל לגלות הדבקה אם נדבקתי חלילה וזו תקופת דגירה?
והאם נוגדנים (חיסון פאסיבי) יעילים בשלב זה?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת מנשיכת קוף
ד''ר איל נדיר22/11/2009שלום נועה,
כלבת דוגרת בממוצע בין 4-6 שבועות, אך יכולה להיות ארוכה יותר. עד כמה שידוע לי אין כל אפשרות לבדוק הדבקה בזמן תקופת הדגירה. לפי הספר, את החיסון הסביל יש לתת בהקדם האפשרי כך שמעשית אין זמן גג, אך נראה לי כי יהיה לך קשה לשכנע את רופאי לשכת הבריאות לתת לך את החיסון (אבל מי יודע...).
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאמוקוקסיפעת19/11/2009
שלום רב,
באנו במגע, מבוגרים ותינוקות (בני חצי שנה) עם אדם שלאחר כמה ימים הוברר שחלה בפנאמוקוקס,
האם עלינו להתחסן, (המבוגרים או התינוקות), האם נחספנו להדבקות כלשהיא,
אנא תשובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנאומוקוק
ד''ר איל נדיר20/11/2009שלום יפעת,
סטרפטוקוק פנאומוניה (פנאומוקוק), הוא חיידק שכיח ביותר הגורם לדלקת ריאות, דלקות אוזניים ובמקרים נדירים יותר גם לזיהומים אחרים. אצל חלקנו הוא יושב דרך קבע בחלל הלוע ורק לעיתים יורד משם אל הריאות וגורם לדלקת (למשל לאחר שפעת). כך שבסופו של דבר קשה להתייחס אליו כאל מדבק (כפי שלמשל שפעת מדבקת) ואדם שנחשף לחולה אינו בסיכון מוגבר לפתח בעצמו מחלה מהחיידק. לחיידק הנ"ל יש חיסון גם למבוגרים (לרוב לא מחסנים מתחת לגיל 50) ובשנים האחרונות גם חיסון לילדים (פרבנר).
אין שום אינדיקציה/סיבה להתחסן מיידית וגם לא לקחת תרופות במידה ונחשפים לחולה.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- klebsiella oxytocaניצן18/11/2009
שלום,
קיבלתי הודעה מטבורית שמצאו בדם הטבורי klebsiella oxytoca.
מה זה אומר?
האם יש סיכונים מהחיידק?
אשמח לתשובה.
תודה,
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בדם טבורי ...
ד''ר איל נדיר18/11/2009שלום ניצן,
אני יוצא מתוך הנחה שאת לאחר לידה וכן ש"לאם לילדה שלום".
אם הנחתי נכונה, אזי סביר שדגימת הדם הטבורי הזדהמה בחיידק בעת לקיחתה ושהשליה והרחם לא היו מזוהמים בעת הלידה (אחרת זה היה סיפור שונה לחלוטין).
החיידק עצמו הוא חיידק שכיח במערכת העיכול שלנו ולכן זה לא מפתיע שקצה חבל הטבור פגש את החיידק בעת הלידה.
אין לי מושג לגבי המשמעות של הדבר אם וכאשר יהיה צורך להשתמש בדגימה. יש מקום להפנות את השאלה לפורום של החברה (יש אחד כזה).
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)