מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפע החזיריםליאור13/05/2010
רציתי לבדוק מה קורה עם שפעת החזירים. עד לפני חצי שנה כל העולם דיבר על זה ופתאום לא שומעים כלום. האם מצאו חיסון? או שזה פשוט נגמר? האם עדיין יש סיכוי להידבק בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים
פרופ' ראול רז16/05/2010אין כעת עדות לפעילות של הנגיף בארץ ובעולם, אך כמו שהוא נעלם, הוא יכול להופיע שוב.
קיימים כ- 5 חיסונים שבחלקם נעשה שימוש בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ברמת נוגדנים לאבעבועות והריוןמיצי11/05/2010
שלום,
אני בת 36, בילדותי (סביבות גיל 5 לדעתי) היו לי אבעבועות רוח.
לפני כשנה בבדיקת נוגדנים לאבעבועות, לפני טיפולי פיריון, יצא גבולי לאבעבועות -IGG 147.
לפני כ- 3 שבועות ביצעתי הזרעה שהצליחה סוף סוף..., ובבדיקות דם לתחילת הריון מלפני כמה ימים רמת נוגדנים IGG גבוהה 2500. שאלתי - מה אומרת העלייה הזו? האם בכלל יש לכך משמעות לאור העובדה שחליתי בילדותי?
יש לי ילד אחד בן 7 שחוסן לאבעבועות בגיל שנה וקצת, ולפני כמה חודשים שוב בכיתה א'.
מבדיקה שעשיתי בניירת מההריון הקודם בכלל לא היתה שם בדיקה לאבעבועות אלא רק לאדמת.
רופא הנשים שלי שלח אותי לזיהומולוג אבל יש תור רק בעוד כשבועיים וחצי.
לדעתי זה בכלל מיותר לאור העובדה שחליתי בילדותי - אבל הצלחתי קצת להילחץ.
אודה על דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ברמת נוגדנים לאבעבועות והריון
פרופ' ראול רז13/05/2010את בהחלט צודקת. אבעבועות רוח בעבר מקנה חסינות לתמיד ומוכחת באמצעות נוגדנים IgG.
השינויים בכייל הנוגדנים חסרי משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקת הבדיקה הזובלהה05/05/2010
TREPONEMA SCR./TPHA?
2. בדיקה להפטיטיס B יצאה מעל ל 1000. מדובר בבחור בן 25 שלא ידוע שהיה או יש לו צהבת. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה הזו
ד''ר איל נדיר05/05/2010שלום יובב
היא בדיקה למחלת העגבת (סיפיליס)
יש הרבה בדיקות להפטיטיס B - אם הבדיקה היא HbS Ab > 1000 וכל שאר הבדיקות שליליות אזי המשמעות היא שהנבדק חוסן בעבר ורמת החיסון היא טובה מאוד.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוסטרדיום דיפיצילשי כהן03/05/2010
שלום אני כ- שנתיים סוסל מרעלן במעי בשם קלוסטרדיום דיפיציל ,
טופלתי בפלג'יל ללא הצלחה, וונקומיצין ללא הצלחה ,
כל הזמן בדיקת הצואה יוצאת חיובי,
אני לוקח כבר שנה פרוביוטיקה וזה עדיין לא עוזר,
אין לי שלשולים אלה צואה מסריחה ונדבקת .
האם אתה מכיר שילוב אחר של אנטיביוטיקה שתוכל לעזור לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CD
ד''ר איל נדיר04/05/2010שלום שי,
לאור העובדה שאיני מכיר את הרקע הרפואי שלך (גילך, אשפוזים וכו') ומאין רכשת את החיידק קצת קשה להתייחס לעומק הסוגיה.
עם זאת, לפי מה שאתה מתאר, החיידק אינו גורם לך כעת למחלה אלא אתה נשא בלבד. נשאות קיימת באופן נורמלי אצל כ-5% מהאוכלוסיה. עד כמה שידוע לי אין כל אינדיקציה לטפל במצב של נשאות אלא רק במחלה סימפטומטית בלבד.
כך שלדעתי אינך צריך טיפול כעת.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי וסיכוןשירן02/05/2010
אני אשה בת 52 . קיימתי יחסי מין עם קונדום, אך יחסים אורליים לא היו עם קונדום.שאלתי היא באיזה מחלות אפשר להדבק במין אורלי ללא קונדום ?האם יש הבדל בין המקבל לנותן מבחינת הדבקות במחלות.?אם עשיתי בדיקת איידס גם אלייזה וגם קומבו שבועיים וחצי אחרי מין אורלי לא מוגן האם תוצאה שלילית מספקת או יש צורך בעוד בדיקה.?לגבי עגבת אם לפני חודש היה לי מין אורלי לא מוגן( גם נתתי לגבר וגם קבלתי ) ובנוסף גם לפני שבועיים וחצי קבלתי מין אורלי מגבר, האם בדיקת עגבת שיצאה שלילית מספקת האם היא מהימנה מבחינת זמנים כלומר אחרי שבועיים וחצי כפי שתארתי ? אגב נבדקתי גם לעוד מחלות דרך השתן אך אין עדיין תשובה. הרבה תודה על העזרה ותשומת הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי וסיכון
ד''ר איל נדיר04/05/2010שלום שירן,
אכן מחלות מין עשויות לעבור במין אורלי אך הסיכון לכך נמוך הרבה יותר מאשר ביחסי מין מלאים בלתי מוגנים.
HIV תאורטית עשוי לעבור רק מהמקבל לנותן - אך כנראה שפרקטית זה לא ממש קורה.
מחלות אחרות יכולות תאורטית להדביק את רירית הפה (וכך לעבור מאיבר מין של אחד לפה של שני ולהיפך) אבל גם פה הסבירות אינה גבוהה.
קומבו לאחר שבועיים וחצי נחשבת די אמינה אך ההמלצה היא לבצע בדיקת אלייזה לאחר חודשיים -שלושה לביטחון מלא.
גם על בדיקת עגבת לאחר תקופה כזו אנו לא סומכים באופן מלא. עגבת (בניגוד ל-HIV) נותנת סימנים ברורים בעת ההדבקה שקשה להתעלם מהם.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלרון או דוקסילין?ליאת26/04/2010
שלום,
אני נוסעת בקרוב ל7 שבועות למזרח אפריקה (אתיופיה, אוגנדה, טנזניה, זנזיבר).
נאמר לי במפראת מטיילים לקנות כדורי מלרון נגד מלריה אך מנגד רופאה בכירה בבי"ח שמתמחה במחלות טרופיות אמרה שזה מיותר ודוקסילין בהחלט מספיק. האומנם? מה החסרון של דוקסילין או מנגד- למה כדאי לקחת דווקא מלרון??
ועוד שאלה קטנה- האם עלי לקחת גם כדורים לשהייה בזנזיבר (7 ימים)?
תודה!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה רע בלריאם?
ד''ר איל נדיר26/04/2010שלום ליאת,
מלרון היא תרופה מצויינת ויעילה אך עלותה לתקופה שכזו היא על גבול הבלתי נתפס לאדם הממוצע (אלא אם כן את מקבלת מימון ממקור כלשהו).
דוקסילין לא שונה ממלרון מבחינת יעילותה, הרבה הרבה יותר זולה, אך יש לה מספר חסרונות (שבגללם אני משתדל לא להמליץ עליה): 1. צריך ליטול אותה חודש לאחר החזרה 2. היא גורמת לרגישות יתר של העור לשמש (לא מומלץ לבהירי עור) 3. היא תכשיר אנטיביוטי ולכן קוטלת גם חיידקים ידידותיים (אצל נשים, סיכון מוגבר לפטרת בנרתיק).
אני מודה שאני לרוב ממליץ לנסיעות כאלה על לריאם (אם אין סיבה רפואית כלשהי לא ליטול אותה)שאמנם הינה תרופה מושמצת מאוד אך לדעתי הפרקטית ביותר.
ועוד תשובה קטנה - בהחלט כן!
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאת27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאת27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף חיסון לכלבתעדנה19/04/2010
ביתי נשרטה בקוסטהריקה על ידי כלב
השריטה שטחית ללא כל דימום
הכלב נראה בסדר אבל לא מוכר
בטיול לפני שנתיים וחמישה חודשים היא קיבלה חיסון לכלבת בנסיבות דומות בויטנאם האם החיסון ההוא עדיין בתוקף?
האם נחוץ חיסון במצב של שריטה קלה ללא דימום שנשטפה מיד במי ים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף חיסון לכלבת
ד''ר איל נדיר22/04/2010שלום עדנה,
עקרונית, כל מי שקיבל את החיסון לכלבת מוגדר כמחוסן לנצח אלא אם כן הוא וטרינר או נמצא בסיכון מקצועי אחר, אבל ...
על כל חשיפה מחודשת לכלבת יש צורך לתת שתי מנות חיסון נוספות מייד לאחר החשיפה על מנת להקפיץ את כוחו של החיסון.
במקרה שתארת, הצורך במתן החידוש הוא גבולי מאחר ולא מדובר בנשיכה ולא הייתה חדירה מלאה של העור.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדםבת 2718/04/2010
בוקר טוב ,
איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם בזמן עליית חום (וזה רק באישפוז)
לפני חודשיים ואפילו יותר ( באמצע קבלת מנת דם ) הרגשתי בצמרמורת וכאבים בכל הגוף ובמיוחד כאבי בטן וראש ואחרי כחצי שעה עלה החום ל- 40 מעלות ולכן הפסיקו את המנה , ועשו לי בדיקות דם כולל תרביות שיצאו חיוביות - ונתגלה שני חיידקים בדם , ...
בהתחלה קיבלתי אינטוביוטיקה דרך הווריד וא"כ כדורים למשך חודש ... לא השלמתי את כל הטיפול מכיוון שירד לי ההימוגלובין ונצטרכתי שוב לקבל מנות דם , ששוב עלה החום למעל 39 וכשעשו בדיקות דם ותרביות גם כן היו חיוביות ונתנו לי בחזרה אינטוביוטיקה דרך הווריד ...
המצב קרה שלושה פעמים רצופים אחרי קבלת דם ועליית חום באותו זמן - לכן אני ממש מפחדת מזה !
שאלתי איך אפשר לדעת אם יש זיהום בדם חוץ מלקיחת תרביות דם באישפוז ?!!!
האם יש טיפול לזה בכלל ?! האם נרפאים מזה ?!!!
מה , האם אינטוביוטיקה בכמות מוגזמת (יותר מחודשיים בכמות גדולה)) לא מזיקה לגוף ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בדם
ד''ר איל נדיר18/04/2010שלום,
זיהום בדם מאובחן אך ורק בתרביות דם.
למה את מקבלת דם? האם יש לך צינור/צנתר קבוע דרכו את מקבלת את המנות? אם כן, צריך לחשוד שהוא עצמו מזוהם וצריך לשקול להוציא אותו. בכל מקרה, צריך לברר איפה החיידקים יושבים ולהוציא את המוקד המזוהם, הוצאת המוקד פלוס טיפול אנטיביוטי מרפאים את המצב.
כמובן שמתן אנטיביוטיקה בכמות גדולה אינה מומלצת (אם כי מרבית התכשירים לא מזיקים לגוף בטווח הארוך), אבל אם צריך אז לעיתים אין ברירה.
בברכה,
דר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
בת 2720/04/2010בהתחלה תודה על תשובתך ,
נכון , אתה צודק , הסיפור מאוד לא אופייני ולא ברור ... לא לך ,להם (צוות הרופאים) , וגם לי ... אבל לצערי הרב זהו המצב !!!
אנימיה מחוסר ברזל באופן מוחלט שהסיבה לזה לא ידועה !!!
בנתיים אני במעקב(רופא גסטרואנטרוג והמטולוג ) ועושה בדיקות ...
*-* מכיוון שהסיבה לירידה כל כך משמעותית בהימוגלובין - אז הטיפול בנתיים הוא מנות דם ועירויי ברזל ... מחסני הברזל אצלי כמעט אפסים (3-4) וההימוגלובין (5-8) , ןלכן בנתיים אין ברירה חוץ מלתת דם וברזל !!!...
*-* כן , יש לי צינור מרכזי ולכן בהתחלה חשדו שהזיהום הוא מהפורט - א - קארט ולכן הוציאו אותו , אבל עדיין יש זיהום ...
*-* איך אפשר לדעת איפה נמצאים או יושבים החיידקים בגוף ? משאני יודעת שהם נמצאים בדם ולכן התרביות חיוביות ...
*-* החיידקים שנגלו בהתחלה היו :
- ESCHERICHIA COLI , ENTEROCOCCUS SPP. , STREPTOCOCC VIRIDANS
MICROORGANISM ; GRAM + COCCI IN CHAINS
MICROORGANISM 2 ; GRAM - BACILLI
ואז אח"כ :
ESCHERICHIA COL
MICROORGANISM ; GRAM - BACILLI
שאלותי עכשיו , האם החיידקים שנמצאו בדם מסוכנים ?! ואיך מתמודדים עם זה ? כמה זמן לוקח עד שהמצב נרפא לחלוטין מהזיהום ?!!!
מאיפא נראה לך הזיהום ע"פ סוג החיידקים ?
שוב תודה לך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..
ד''ר איל נדיר22/04/2010שלום שוב,
לא תמיד ניתן למצוא בקלות היכן יושבים החיידקים אבל החיידקים הללו קשורים לרוב למערכת העיכול. האם עשו לך בדיקות שקשורות לבטן? - CT, קולונוסקופיה?
לעיתים רחוקות חלקם עשוי להתיישב על שסתומי הלב - אני מניח שעשו לך אקו לב לשלול את זה.
מה שלא מסתדר כל כך זה צמרמורת תוך כדי עירוי - לרוב קשור לזיהום בקטטר מרכזי.
עקרונית כאשר החיידקים נמצאים בדם זה מסוכן מאוד, הטיפול הוא לרוב ממושך אבל אם יש מוקד של זיהום אז עד שלא מטפלים במוקד הזה באופן מקומי כירורגי - תמיד הזיהום יכול לחזור על עצמו.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל18/04/2010
שלום רב
אני מבקשת לדעת האם חתול שיש לו נשירה בזנב וקרחות האם זה מאפיין מחלה כלשהיא או כלבת והאם המחלות עוברות על ידי מגע בפרווה
בנוסף האם חתול החולה כלבת שנמצא בתוך בית האם הבית עצמו מזוהם וניתן להידבק מהשהות בבית אפילו שהחתול כבר איננו<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות של חתול
ד''ר איל נדיר18/04/2010שלום מיטל,
אני רופא של בני-אדם ולא של חתולים ולכן את השאלה הראשונה את צריכה להפנות לוטרינר.
מעטות הן המחלות המועברות מחתולים לבני אדם. אילו שאני מכיר מועברות על ידי נשיכה, שריטה ולעיתים רחוקות דרך צואה של חתולים. אינני מכיר מחלה המועברת דרך מגע בלבד.
חתולים מעבירים כלבת הרבה פחות מכלבים/שועלים/תנים.
לשאלתך השנייה - התשובה היא לא.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורגולונזרות16/04/2010
ד"ר
שלום
התגוררתי בצריף מוכה חולדות מאז אני סובלת מתופעה מוזרה של פצעים מוזרים בעיקר בפנים בשכמות ,ברגלים.
זה לא מגרד כשאני מקלפת את הפצע אני מורידה דבר שנראה כמו עלוקה שמסתתרת מתחת לעור ומפרישה חומר שומני.
ומשמיע קנאק כמו חרק כשאני מפוצצת את זה.
בבדיקת מעבדה זוהה כמות גדולה של פריזיטים בגוף.
אני לא מטופלת בשום תרופה ויחד עם זאת אני לא מתפתרת מהתופעה שמחריפה דווקא בעונה הזאת [בחורף כמעט ונעלמו אך לא לגמרי.
תודה על תשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרזיטים של חולדות
ד''ר איל נדיר18/04/2010שלום רות,
לא נתקלתי עד היום בתופעה שאת מתארת, אולי מאחר ותופעות כאלה קשורות יותר לתחום רפואת העור ופחות למחלות זיהומיות.
ממליץ לך לפנות לרופא עור לצורך אבחנה ואולי ביופסיה אם הוא ימצא לנכון לבצע אותה.
בברכה,
ד"ר איל נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורגולונז
רות27/08/2012שלום
הצילו מורגולונז!
האם יש סיכוי למרפא?
אודה מאוד למומחה המבין' את התופעה ,מבלי להזכיר את האופציה הפסיכיאטרית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתגילי15/04/2010
שלום ד"ר נדיר, בני בן 19 והוא החליט לנסוע להודו. אני ממש חוששת שידבק שם במשהו אבל הוא טוען שאם יעשה את כל החיסונים הכל צריך להיות בסדר. רציתי לקבל חוות דעת מקצועית, האם אתה מסכים עם דעתו או שבכל זאת מדובר במשהו מסוכן כמו שאני חושבת?
תודה רבה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
ד''ר איל נדיר16/04/2010שלום גילי המודאגת,
העולם מלא בסכנות מסוגים שונים ומשונים. אין לי אלא להסכים שלטייל בהודו מעט יותר מסוכן מאשר להיות בבית אבל כנראה שלא באופן שמונע מהמוני בני אדם לטייל שם מדי שנה ולחזור הביתה בריאים ושלמים.
חיסונים וייעוץ רפואי לפני הנסיעה אכן מומלצים בחום אבל לצערי עדיין אין חיסון לדאגות וחרדות של הורים בכל הנוגע לילדיהם.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכהתמר13/04/2010
שלום אייל,
לפני שבוע הייתי בתאילנד (לא באיים),
נשך אותי קוף(גור), הקוף היה בבעלות אישה, הנשיכה לא גרמה לדימום והייתה באיזור היד,
האם יש צורך להתחסן?
תודה,
תמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת גור קופים
ד''ר איל נדיר16/04/2010שלום תמר,
ראי את שאלתו של שי מתאריך 31.10.09 בפורום זה ואת תשובתי לו. הדברים במקרה שלך אינם ממש שונים כיוון שמעשית לא ננשכת באופן שחדר את כל שכבות העור.
אם את ממש מוטרדת, ניתן לפנות ללשכת בריאות ולבקש להתחסן למען הסר ספק ולמען השקט הנפשי שלך. עם זאת הסיכון נראה לי מזערי.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בקדחת דנגיחיים13/04/2010
חזרתי מתאילנד
ולדאבוני נעקצתי על ידי יתוש הדנגה וקיבלתי שפעת הכוללת פריחה כאבי שרירים חום גבוהה כאבי ראש צמרמורות וחולשה רבה הכול עבר-היה מאוד לא נעים אך לא נורא..
קיבלתי אישור חיובי לבדיקת דם שעשיתי בבית החולים שאכן חליתי בקדחת הדנגה
ולהלן שאלתי אני מאוד אוהב את המזרח הרחוק ומעוניין לעשות עוד טיולים רבים וקראתי שבפעם השנייה הסכנה היא גבוהה יותר והרי לא ניתן להמנע כליל מעקיצות..
כך שמה אתם מציעים לעשות להפסיק לנסוע למזרח הרחוק לא לקאריבים לא לאוסטרליה ולא לאפריקה או שלאחר מספר שנים הגוף מצליח לשכוח את הדנגה
האם יש איזשהו חיסון נגד יתוש זה...
אודה
לתשובתכם
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה שניה בדנגי
ד''ר איל נדיר16/04/2010שלום חיים,
כל מה שכתבת לצערי נכון.
יש ארבעה תתי סוגים של נגיף הדנגי. אם נדבקים בשניים מהסוגים, אז ההדבקה השנייה עשויה להיות מסכנת חיים.
מערכת החיסון אינה שוכחת, עד כמה שאני יודע הזיכרון של ההדבקה הראשונה נשאר לנצח.
וגם חיסון עדיין אין.
נסיעה נוספת היא בסופו של דבר באחריות הנוסע ואם החלטתך היא להמשיך ולנסוע אנא הקפד ככל האפשר להישמר מפני עקיצות יתושים באשר הם.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקץ אותי זבוב צה צהליאור06/04/2010
עקץ אותי זבוב צה צה באפריקה באוגנדה במקום שידוע בריכוז גבוהה של הזבובים האלו.
האם יש סיבה לדאגה?
האם כדאי לקחת טיפול מונע אם יש כזה?
מה הסיכוי להידבק במחלת השינה?
בברכה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצת זבוב צה-צה
ד''ר איל נדיר07/04/2010שלום ליאור,
סיבה משמעותית לדאגה לא נראה לי שצריכה להיות.
קיימים שני סוגים של טפילים המועברים על ידי זבוב הצה-צה וגורמים למחלת השינה (המזרח אפריקאי והמערב אפריקאי), אוגנדה נמצאת על קו התפר שבין איזורי הפיזור של שני הטפילים.
קשה להעריך את הסיכון ללקות במחלה (בהינתן עקיצה בודדת) ולא נראה לי כי מישהו יכול לתת לך מספרים שכן המחלה נדירה מאד בקרב מטיילים ותיירים. עד כמה שידוע לי תואר בישראל רק מקרה אחד של המחלה (לפני כשנתיים).
טיפול מונע אין וגם התרופות הקיימות לטיפול במחלה לא ניתנות להשגה בקלות.
המלצתי היא שבמידה ומתפתח פצע גדול באתר העקיצה או בכל מצב של מחלה מתמשכת כלשהי בחודשים הקרובים (אפילו לא ספציפית במיוחד) - יש לפניות לבירור בהקדם (ולא להסתפק ברופא משפחה שיגיד ויראלי ויישלח הביתה) ואולי אף לבקש הפניה למרפאה המתמחה בטיפול ואבחנה של מחלות טרופיות (בארץ מומלץ לפנות למרכז שנמצא בשיבא).
בברכה,
ד"ר איל נדיר.
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, במה אפשר להדבק בשימוש משותףהנ05/04/2010
במכונת גילוח?
הרפס יכול לעבור במכונת גילוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת גילוח משותפת
ד''ר איל נדיר07/04/2010שלום הנ,
כעיקרון, שימוש במכונת גילוח משותפת לא אמור להעביר מחלות כלשהן מאחר ולא נוצרים חתכים על פני העור. תאורטית, הרפס עשוי לעבור במידה ולזה שהתגלח ראשון יש הרפס פעיל עליו הוא העביר את המכונה והמתגלח השני לא נחשף מעולם לנגיף. בכל הקשור להרפס השפתיים התסריט הזה נשמע לא כלכך סביר.
בברכה,
ד"ר איל נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)