פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PLATELET IgM Positive
    רונהלי
    04/02/2010

שלום ד"ר,
    בבדיקות דם של בתי בת 14 , התקבלו תוצאות של PLATELET IGM POSITIVE
    PLATELET IGG NEGATIVE.

מה משמעות העניין?

תודה לאם המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PLATELET IgM Positive

הוספת תגובה

• נוגדנים לטסיות דם

ד''ר איל נדיר
    04/02/2010

שלום רונהלי

שאלתך אינה קשורה לפורום הנ"ל.
    Platelets הם טסיות דם ולא חיידקים/וירוסים/טפילים.

הפני את שאלתך (בתוספת לפרטים נוספים שיעזרו לענות כמו למה לקחו את הבדיקה בכלל) לפורום המטולוגיה/קרישת דם.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לסרי לנקה
    שרון
    03/02/2010

שלום רב,

בתחילת אפריל בעלי ואני נוסעים לשבוע לסרי לנקה (אנחנו בני 37 ו-39, בריאים בדר"כ)
    למלון 5 כוכבים, ללא תכנונים לטיולי שטח למקומות לא מתויירים.
    האם יש צורך באיזשהם חיסונים/כדורים?

שאלה נוספת - מה לגבי נסיעה בתחילתו של הריון למקום? (אנחנו בטיפולי פוריות)

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לסרי לנקה

הוספת תגובה

• חיסונים לסרי לנקה

ד''ר איל נדיר
    03/02/2010

שלום שרון,

החיסונים המומלצים לסרי לנקה הם כנגד מחלות שעוברות באוכל וסניטציה, צהבת A וטיפוס הבטן (שניהם ניתנים בזריקה משותפת). מעבר לזה אני מליץ על חידוש טטנוס. משרד הבריאות גם ממליץ לבני גילכם לחדש את החיסון לחצבת/חזרת/אדמת. במידה ומי מכם מעונין להתחסן לצהבת B (שמועברת בדם ומין ודורשת שתי מנות חיסון בטרם הנסיעה) - בבקשה.
    אם השהיה היא באיזור תיירותי בחוף הדרום מערבי של סרי-לנקה - אזי אין כל סכנת מלריה, באיזורים אחרים קיים סיכון.

נסיעה ו/או חיסונים בהריון הוא נושא רגיש (ולבטח במקרה של הריונות "יקרים") ואני בפירוש ממליץ להתייעץ הן עם רופא נשים והן במרפאת מטיילים בטרם הנסיעה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורלייה -חשד לעקיצה בזמן הריון
    טלי
    01/02/2010

לפני 7 חודשים, בעת היותי בהריון בחודש שביעי (היום יש לי תינוק בן 5 חודשים) נעקצתי
    בשנתי . העקיצה כאבה מאוד, הרגשה של מחט מלובנת , התעוררתי וראיתי שהמקום נפוח מאוד, יורד דם , העקיצה כאבה 3 חודשים (הספקתי ללדת ואפילו להתאושש מניתוח קיסרי )ועדיין הרגשתי היטב את מקום העקיצה. עקב כאבי פרקים חזקים שהתעוררו כחודש לאחר לידה, ברורים מקיפים, מיפוי , צילומים , תלונות על כך שלאחר העקיצה לא יכולתי לבלוע...רופאה (חכמה )נתנה לי לעשות בדיקה של בורלייה. הפלא ופלא זו התוצאה:
    Borelia IgG-lyme disease -שלילי
    Borrelia igm -lyme disease -חיובי

בעקבות התוצאה , התבקשתי לעשות בדיקה נוספת , הבדיקה השנייה הראתה אותה תוצאה.

יש לציין שלא יצאתי מהארץ, לא ביקרתי במערה או בצימר, הייתי רב הזמן בבית (הריון יקר, אחרי 5 הפריות) כמו כן אני מתגוררת בבניין קומות בעיר חולון (לא כפר, קיבוץ...)

האם גם התינוק שלי צריך לעבוד בדיקה ? האם אנו צריכים טיפול אנטיביוטי ? האם מותר להיכנס להריון נוסף עם תוצאה כזו ? יש לי את הרושם שהרופאים לא יודעים מה לענות לי,
    להתייחסותך אודה !!!!!

הוספת תגובה

• מחלת ליים בהיריון

לי
    21/02/2016

שלום טלי.
    אני חוששת שקרה לי מה שקרה לך.
    אשמח להתייעת איתך, לאיזה רופאה הלכת?

תודה,
    ליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ליים בישראל?

ד''ר איל נדיר
    03/02/2010

שלום טלי,

הרשי לי להיות סקפטי, מאד סקפטי.
    1. מחלת ליים אינה שכיחה בישראל כלל ועיקר, היא דווחה לראשונה באיזור צפון מזרח ארה"ב וככל הנראה קיימת בשכיחות דומה גם באירופה - ומה שמשותף למקומות האלה הוא אקלים קר יותר מאשר במקומותינו.
    2. המחלה מועברת על ידי קרציה של צבאים בעיקר באיזורים מיוערים על פי רוב לרוב ופחות בבנייני מגורים בחולון.
    3. הקרציה היא קטנה ועקיצתה עדינה עד כי כך שמרבית החולים כלל לא זוכרים עקיצה. יתרה מזאת, ככל הנראה הקרציה צריכה להיות דבוקה לעור כיומיים תמימים על מנת שתעביר את חיידק הבורליה לאדם.
    4. בדיקות IgM לסוגיהן (המעידות על זיהום לאחרונה) הן לא ספציפיות ויש להן הרבה תשובות חיוביות שגויות (וזה נכון לא רק לגבי הבדיקה לבורליה אלא לגבי בדיקות נוספות רבות), בדיקות IgG (נוגדנים שמופיעים מאוחר) יותר ספציפיות אך גם הן בעייתיות בכל מה שקשור לבורליה. אצלך הנוגדנים האלה לא הופיעו בדם.
    5. מחלת ליים היא מחלה מאוד בעייתית לאבחנה וגם הסימפטומים שלה ביזאריים למדי ועשויים להיות מעורפלים (ולכן ככל הנראה הבדיקה נשלחה), הסימפטום השכיח ביותר הוא פריחה אופיינית באיזור העקיצה ובמקומות אחרים בגוף ובהמשך כאבים/דלקת בפרקים שעשויה ללבוש צורות שונות ומשונות.

בשורה התחתונה, כפי שאת מבינה, הייתי מנסה לבדוק כל דבר אפשרי אחר לפני שהייתי נאחז באבחנה של מחלת ליים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לראג'אסטאן
    מאיר
    29/01/2010

שלום,
    אני בן 60 עומד לנסוע לטיול אופנועים של שבועיים בראג'אסטאן בקרוב כאשר השהייה היא בבתי מלון טובים .
    אילו חיסונים מומלצים

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לראג'אסטאן

הוספת תגובה

• חיסונים לראג'אסטרן

ד''ר איל נדיר
    31/01/2010

שלום מאיר

ככלל אני ממליץ להתחסן כנגד שלוש מחלות המועברות במזון ובתנאי סניטציה ירודים שהן צהבת מסוג A, טיפוס הבטן (שני החיסונים הללו בזריקה אחת משותפת) ופוליו (שיתוק ילדים) שעדיין מסתובב בהודו.
    בנוסף לאור העובדה שאתה מתכנן טיול אופנועים אזי יש מקום גם לחדש את הטטנוס (אם לא ניתן בעשר השנים האחרונות) וכן צהבת מסוג B שהיא מחלה שעוברת בדם ומין (אך דורשת לפחות שתי מנות בטרם הנסיעה)

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת מלטה?
    אירית
    27/01/2010

שלום,

בתי בת שנתיים וחצי. מזה כמה חודשים יש לה עליית חום המתרחשת אחת לכמה ימים למשך כ- 24 שעות. החום לא גבוה עד 38.5. בבדיקות דם נמצאה שקיעת דם של 49 מ"מ/שעה, CRP 17 mg/L.
    לפני 4 חודשים חלתה ב- EBV בצורה די קשה, לאחר מכן חלתה במחלת "הפה והטלפיים" עם חום גבוה למשך כשבועיים ואפטות בכל חלל הפה בצורה קשה מאוד. במהלך המחלה קיבלה חלב עיזים לא מפוסטר. האם הסימפטומים אותם אני מתארת יכולים להגרם מהדבקה בברוצלה, כיצד ניתן לאבחן?

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת מלטה?

הוספת תגובה

• קדחת מלטה

ד''ר איל נדיר
    28/01/2010

שלום אירית

התשובה היא כן. ברוצלוזיס נמצאת תמיד ברשימת האבחנות האפשריות של חום ממושך ללא הסבר. ואם וכאשר ישנו חשד לצריכת מוצרי חלב בלתי מפוסטרים אז על אחת כמה וכמה.
    אבחנת המחלה נעשית על ידי בדיקות דם שונות: תרבית דם בה ניתן לגדל את החיידק (רצוי לקחת אותה בעת עליית חום) ו/או בדיקת נוגדנים שהגוף מייצר כנגד החיידק.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשולים וכאבי בטן לאחר חזרה מהודו
    דור
    27/01/2010

שלום רב
    אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
    בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
    לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
    האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים? ואם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה ?
    הכאבים הם בלתי נסבלים ,על איזה בדיקה היית ממליץ להמשך?

תודה רבה

הוספת תגובה

• שלשולים וכאבי בטן

ד''ר איל נדיר
    28/01/2010

שלום דור,

אין ספק כי בעייתך דורשת בירור מקיף. אנסה לענות על שאלותיך אחת אחת.
    1. רמת אאוזינופילים חריגה נמדדת בכמותם האבסולוטית. מעל 500 נחשב לחריג. גם נתון זה מופיע בספירת הדם. כך שלמעשה רק אם סה"כ הכדוריות הלבנות הוא מעל 7000 אזי 7.2% הוא ממצא חריג.
    2. לרוב אנו משתדלים למצוא קשר בין על הממצאים לכדי אבחנה אחת, זו צריכה להיות הנחת העבודה של הרופא.
    3. אאוזינופילים אינם גורמים לשלשול. רמה גבוהה יכולה להעיד על תהליך כלשהו בגוף אך הם לכשעצמם אינם גורמים לכלום.
    4. כן, לא תמיד בדיקות הצואה השגרתיות מוצאות את כל הפרזיטים ולכן האפשרות שישנם כאלה לא נשללה לחלוטין ולעיתים יש מקום לנסות טיפול אמפירי (נסיוני) נגד פרזיטים.
    5. טחול מוגדל גם הוא דורש בירור.
    6. שלשולים שנמשכים מעל 3 שבועות דורשים בירור מעמיק, יותר בכיוון הגסטרואנטרולוגי מאשר בכיוון הזיהומי.

הייתי ממליץ לך בשלב זה לפנות לפנימאי טוב שינסה לעבור על כל בדיקותיך וינסה לקשור את הקצוות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודב רבה על ההשקעה והתשובה המפורטת

דור
    28/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה,חום,דופק גבוה,כאבי שרירים
    ויטלי
    26/01/2010

שלום רב!
    אצל החברה שלי לפני כחודש התחילה פריחה קלה באזור המרפקים. בהתחלה לא יחסנו לכך חשיבות. לאחר מכן החלה התפשטות גם לאזורים אחרים כגון אזור הקרסול.הלכנו לרופא מומחה עור והוא הביא מישחה וחשב שזה אלרגיה. לאחר מכן לא ראינו שום שינוי. ערב אחד חברתי הרגישה דופק גבוה ולמחורת בבדיקה התגלה דופק של 140. היא פונתה לבית חולים סורוקה. כעת היא מאושפזת כבר 7 ימים עם חום שנע בין 39-37.5 ואף הגיע ל40. הרופאים לקחו הרבה בדיקות דם כגון בדיקה כללית,בדיקה למלריה ועוד. היום עשו לה ביופסיה ומחר גם יעשו לה mri. במשך כ3 ימים מתוך ה7 היא קיבלה אנטביוטיקה לוריד וגם בקדורים כעת הופסק הטיפול באנטביוטיקה. הרופאים שוקלים להעביר אותה לסטרואידים. מצבה במשך ה7 ימים אינו משתפר ואף הפריחה החריפה ונעשה יותר אגריסיביות במיוחד בעת עליות החום. הרופאים חושבים שיתכן זה משהו דלקתי אך אינם בטוחים.כעת היא סובלת מחום אלרגיה ויחד עם זאת חולשה וגם כאבי שרירים.
    אשמח לשמוע מה ניתן לעשות בנידון.
    תודה רבה מקרב לב. צילמתי את הפריחה מקווה שזה יעזור.

הוספת תגובה

• פריחה וחום

ד''ר איל נדיר
    28/01/2010

שלום ויטלי,

על סמך תמונה וסיפור חלקי אין ביכולתי לתרום ככל הנראה לאבחנה, מה גם שאני מאד בספק אם מדובר במחלה זיהומית.מה שניתן לעשות הוא לסמוך על רופאי סורוקה שיגיעו לאבחנה בהקדם. ביופסיה היא בהחלט צעד חשוב בהתקדמות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לקדחת צהובה והריון
    הדר
    26/01/2010

שלום,

קבלתי לפני כשבוע חיסון לקדחת צהובה. הבנתי שכדאי לא להיכנס להריון במשך חודש ולפי הספרים כדאי אפילו להמתין 3 חודשים? מה נכון? מתי ניתן לנסות להיכנס להריון מבלי לחשוש שהחיסון יפגע בעובר?
    (ישנם מקומות הרושמים להמתין חצי שנה).

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לקדחת צהובה והריון

הוספת תגובה

• חיסון לקדחת צהובה והריון

ד''ר איל נדיר
    26/01/2010

שלום הדר,

בספרים שלי כתוב ארבעה שבועות, על אילו מקורות את מסתמכת?
    במילים אחרות, כדאי לפסוח על הביוץ הראשון לאחר החיסון ומהזה שלאחריו אין מניעה מלהרות.

רק לציין, כי החיסון ניתן גם לנשים הרות אם הנסיעה למקום מסוכן בעת הריון היא בלתי נמנעת והחיסון לא ידוע בתור אחד שגורם לנזקים משמעותיים לעוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרפת
    רותי
    25/01/2010

אני נוסעת לדרום צרפת שם אפשר לקנות גבינות בשווקים המקומיים בכפרים.שמעתי שבמקומות אלו הן אינן מפוסטרות אבל כולם קונים! מותר?

לקביעת תור
    סגירה
    צרפת

הוספת תגובה

• גבינות לא מפוסטרות בצרפת

ד''ר איל נדיר
    26/01/2010

שלום רותי,

אכן מורשתו של לואי פסטר לא תפסה לחלוטין דווקא במולדתו ובצרפת משווקות גבינות שעשויות מחלב שאינו עובר תהליך פיסטור. מן הסתם הפיסטור מפריע בצורה זו או אחרת לתהליך הייצור המסורתי בגלל שהוא מחסל את כל החיידקים ופוגע בכל מיני מרכיבים חלבוניים של החלב. עד כמה שידוע לי (ובזאת אני ממש לא מומחה) גבינת הקממבר מיוצרת בצרפת מחלב לא מפוסטר.

ולענינינו, הסכנה העיקרית בחלב לא מפוסטר הוא חיידק הברוצלה אשר יכול לגרום למחלה קשה ולא סימפטית. גם חיידקים אחרים שיכולים לגרום לדיזנטריה עשויים להישאר חיים אם לא מתבצע פיסטור. עם זאת, הדיווחים מצרפת מספרים על מקרים מעטים מאד של ברוצלה במדינה ורב המקרים הוכחו כמיובאים ממדינות אחרות ולא ככאלו שמקורם בגבינה מקומית. הסיבה לכך היא כנראה פיקוח וטרינרי הדוק וחיסון של כל הבהמות מניבות החלב כנגד מחלת הברוצלה.

מכאן ההחלטה היא שלך.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה לבנה על הפטמה
    אביב
    19/01/2010

שלום,
    אי גבר בן 33. לפתע הבחנתי בנקודה לבנה על הפטמה השמאלית שלי קצת דומה לחצ'קון... בנוסף הופיעו לי פצעים בצד שמאל של הבטן בדומה לעקיצות, אך לא מגרדות. לחלקם ראש מוגלתי קטן. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה לבנה על הפטמה

הוספת תגובה

• נקודה על הפיטמה

ד''ר איל נדיר
    21/01/2010

שלום אביב,

לצערי, רק מתיאור הפצעון לא ניתן לתת כל אבחנה. מה שאתה מתאר אינו ממצא אופייני של שום מחלה שאני מכיר.
    בהחלט יש מקום להראות את הדבר לרופא עור.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר נטילת מלרון/לריאם
    Ilana
    18/01/2010

שלום רב!
    שמעתי שמועה שאחרי נטילת תרופות נגד מלריה אסור להכנס להריו במשך חצי שנה. האם זה נכון?
    אודה על תשובתך המהירה!

הוספת תגובה

• הריון ותרופות נגד מלריה

ד''ר איל נדיר
    19/01/2010

שלום אילנה

השמועה אינה נכונה.
    מה שיותר נכון הוא:
    1. לריאם היא תרופה שמתפנה לאט מהגוף ולמרות שככל הנראה היא בטוחה לחלוטין בהריון, המחמירים ממליצים להמתין 3 חודשים בין הפסקת הנטילה ובין הריון.
    2. בטיחות מלרון בהריון לא ידועה בשלב זה. לפיכך אין להינס להריון תוך כדי נטילת התרופה אך היא מתפנה מהר מן הגוף וניתן להרות זמן קצר לאחר נטילתה.

אני מניח ששמועת החצי שנה נובעת מעצם העובדה שבעת נטילת תרופות ניתן להידבק במלריה מסוג ספציפי (הזן הפחות אלים) שעשוי לגרום למחלה לאחר מספר חודשים קצר מתום נטילת התרופה (לרוב 3 חודשים). התרופות במקרה של זן זה אינן מונעות את ההדבקה אך דוחות את הופעתה של המחלה במספר חודשים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפסים של ביצה סרוחה
    ד.ש
    18/01/2010

שלום רב
    אני סובלת מזה 24 שעות מהקאות + שלשולים + גרפסים של ביצה סרוחה. לפני שלושה חודשים חוויתי תופעות דומות למשך 5 ימים לאחר שהות בסיני, בדיקות פרזיטים למעבדה יצאו תקינות. בעברי(טיולים בח"ול לפני 6 שנים ו14 שנה סבלתי מס' פעמים מאמבות) - כך שמכירה את התופעות טוב מאוד...האם זוהי אמבה שחוזרת כל פעם? מהן הבדיקות המומלצות שכדאי שאעשה?איזה רופא כדאי לבקר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרפסים של ביצה סרוחה

הוספת תגובה

• גרעפצים בטעם ביצה סרוחה

ד''ר איל נדיר
    19/01/2010

שלום,

לעיתים קרובות הקליניקה יותר חשובה מבדיקות המעבדה. גרעפצים שכאלה (שכבר מוכרים לך) לאחר היה בסיני בהחלט מחשידים להידבקות בטפיל מעיים כלשהו (אמבה או ג'יארדיה) אפילו אם בדיקת הצואה לא העלתה זאת.
    האם מדובר בהדבקה מחודשת או שמא בהתלקחות של נשאות קבועה של אמבות, קשה לקבוע. לעיתים גם הטיפול המקובל באמבות (פלג'יל/מטרוג'יל) מחסל את הטפילים הפעילים אך משאיר צורות חיים ישנוניות (ציסטות) שעשויות להתלקח בשלב מאוחר יותר. הטיפול באותן ציסטות אפשרי, אך התרופה לא כלכך זמינה בארץ וגם (אם זכור לי) יקרה מאד.
    הייתי ממליץ: 1. לבקש דרך רופא המשפחה בדיקת צואה מיוחדת בה בודקים אנטיגן בצואה של אמבה ושל ג'יארדיה. 2. להתחיל טיפול בפלג'יל כמקובל.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבות? יש תה מצויין שיכול לעזור.

דוד
    24/04/2013

עם
    גי'נג'ר, לימון ודבש.

מעולה לבעיות עיכול ומעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לתאילנד בתחילת הריון
    עדי
    18/01/2010

שלום איל,
    בעלי ואני מתכננים טיסה לתאילנד לשלושה שבועות
    בעוד כשבועיים ואני נמצאת כרגע בשבוע ה-7 להריוני.
    האם ישנם סיכונים בשלב זה של ההריון שמצריכים מחשבה על ביטול הטיול?
    נשמח לשמוע את דעתך על טיסה ליעד הספציפי הנ"ל וכן לטיסות בתקופה זו של ההריון בכלל.
    תודה,
    עדי

הוספת תגובה

• תאילנד בהריון

ד''ר איל נדיר
    19/01/2010

שלום עדי,

ראי תשובתי המפורטת לעינת על שאלה דומה לפני יומיים.
    אין ככלל מניעה לטוס בשלבים מוקדמים של הריון אך לגבי סיכונים הקשורים להריון עצמו, יש מקום להתייעץ עם רופא הנשים. שהיה בתאילנד התיירותית לכשעצמה (ללא טרקים הכוללים לינות שטח) בעונה זו של השנה אינה בעייתית במיוחד מבחינה בקיאותית אך כאמור יש מקום להישמר בכל מה שקשור למחלות המועברות במזון וסניטציה (כפי שפירטתי בתשובה אליה הפניתי אותך)

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני צהבת
    ג'ון
    17/01/2010

שלום, שאלות לגבי חיסוני צהבת:

1. אני לא זוכר אם התחסנתי בצבא כנגד הפטיטיס A או לא (גיוס לפני כ4 שנים), אבל התחסנתי לקראת עבודה בחו"ל ב-Hepatyrix לפני שנה, וכעת אני נקרא שוב לחיסון שני. יש סיכון בהתחסנות שנייה אם כבר התחסנתי בעבר?

2. האם חיסונים להפטיטיס A ו B שניתנו במלואם הם "לכל החיים"? ואם לא מה תוקפם

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני צהבת

הוספת תגובה

• חיסוני צהבת

ד''ר איל נדיר
    18/01/2010

שלום ג'ון

1. בגיוס מחסנים לצהבת A לוחמים וטבחים. החיסון מתועד בפנקס השבי וניתן לבדוק שם. בלי שום קשר, אין כל סכנה במנה נוספת אם וכאשר זו ניתנת.

2. החיסון לצהבת B (שלוש מנות לפי הפרוטוקול) מקנה הגנה לכל החיים לכל מי שאינו עובד רפואה (כי אז מקובל לבדוק שוב). לגבי צהבת A - הרי שאין כרגע המלצה לתת חיסון מעבר לשתי המנות שבפרוטוקול אבל מאידך עדיין לא ברור אם החיסון יתפוס לכל החיים ואני מניח שתוך כמה שנים תצא המלצה האם יהיה צורך במנת דחף (בוסטר) או לא.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאילנד בהריון
    עינת
    16/01/2010

שלום!

אנחנו חושבים לטוס לתאילנד באמצע החודש החמישי להריון (רק לאיים בטיסה דרך בנגקוק).

רציתי לברר שני דברים: האם טיסה ארוכה (עם עצירת ביניים באירופה - זו הטיסה הכי נורמלית שמצאנו) יכולה לסכן את העובר?

ואילו חיסונים צריך לעשות לשהיה של כשבוע וחצי באיים בלבד (וכמה זמן מראש יש לעשות אותם - אנחנו חושבים לטוס ממש בשבועות הקרובים)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תאילנד בהריון

הוספת תגובה

• תאילנד בהריון

ד''ר איל נדיר
    17/01/2010

שלום עינת,

טיסה ממושכת בהריון מהווה סכנה יותר לך באופן ישיר מאשר לעובר. בטיסות בהריון יש סיכון מוגבר בהיווצרות קרישי דם בורידי הרגליים אשר עשויים "לעוף" אל ורידי הריאות ולסכן אותך. מה שמומלץ לרוב הוא להסתובב הרבה במטוס, להתמתח ולשתות הרבה מים.

בנוגע לחיסונים. רמת הסיכון בשהיה קצרה תאילנד היא בסופו של דבר נמוכה. הסכנה העיקרית היא בכל מה שקשור באוכל וסניטציה. על רוב החיסונים ניתן לפסוח לדעתי אבל אני כן ממליץ להיות מחוסן כנגד צהבת מסוג A.
    לפיכך אני ממליץ: 1. לגשת לרופא משפחה ולבקש בדיקת נוגדנים לצהבת A (כי אפשר וכבר נחשפת בעבר בלי לדעת או שחוסנת בעבר) 2. במידה ואין לך נוגדנים ניתן לקבל חיסון סביל שמקנה הגנה לטווח קצר אבל נחשב בטוח בהריון. 3. להישמר בכל מה שקשור לאוכל ושתיה במהלך השהיה שם.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה