פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבצסים חוזרים בכף הרגל
    בת 26
    16/01/2010

צוהריים טובים ,
    מה הן הסיבות להופעת אבצס בכף הרגל ? ואיך מטפלים בזה ?
    הסיפור הוא כך , לפני שנה נכנסה בכף רגלי זכוכית , במיון תפרו לי את החתך , אבל אחרי 10 ימים התברר שנשארה חתיכת זכוכית בפנים , ולכן נאלתי לעבור ניתוח להוצאתה ... ומאז אני סובלת רוב הזמן מניפיחות וכאבים בכף הרגל ואבצסים שונים שבגללם עברתי 6 ניתוחים (פתיחת האבצסים והטרייה ) ... הניתוח האחרון היה לפני 3 שבועות (הטרייה ואחרי כשבוע עשו לי השתלת עור במקום ) ... הבעיה היא עכשיו שהתחיל להופיע לי אבצס חדש 3:2ס"מ (לא רחוק מהשתל ) וכאבים במגע ...
    מה , האם אשאר כל חיי ב"ח ואעבור ניתוח אחרי השני ..?!!! מה הסיבה לך ? והאם יש טיפול כלשהו לך שלא יחזרו פעם נוספת ?!!!
    מבחינת ריפוי הפצעים- לא נראה לי שיש בעיה בכך . דווקה החתכים שהם עושים נסגרים תוך חודש למרות הגודל והעומק ... גופים זרים - כבר אין , לפחות כך אומרים !!! אני כן עשיתי צילומים רבים כולל צילומי רנטגן, US, CT, MRI, מיפוי עצמות , צפיפות עצם ,EMG... וכמובן בדיקות דם שונות.
    סיכום ה-MRI ; טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .
    סיכום ה-CT ; ברגל שמאל :מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .אין עדות לגוף זר רדיו אופקי .
    סיכום המיפוי : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או ARTHRITIS SEPTIC

תודה והמשך יום נפלא ,
    בת 26

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבצסים חוזרים בכף הרגל

הוספת תגובה

• אבצסים חוזרים

ד''ר איל נדיר
    17/01/2010

שלום אריג,

לא רק האבצסים חוזרים אלא גם השאלות (כי הרי כבר הפנית אלי את השאלה ...)

בסופו של דבר,
    זיהום חוזר כפי שאת מתארת מכון לכך שבניתוחים וההטריות שמבוצעות לא מצליחים לנקות את כל החיידקים שנמצאים בתוך כף הרגל ומשמעות הדבר היא שככל הנראה הם נאחזים בגוף זר כלשהו (שככל הנראה כבר אין שם) או בעצם/גיד.
    זיהום כרוני בעצם הוא סיפור לא פשוט לטיפול ומשלב טיפול כירורגי (הטריה) + טיפול אנטיביוטי ממושך מכוון ספציפית כנגד החיידקים שצומחים מהאבצס (האם תמיד צומח אותו חיידק?)
    אין הרבה טיפולים אחרים שאני מכיר (יש אנקדוטות על טיפול בחמצן היפרבארי שזה שהיה ממושכת בתא לחץ בו ריכוז חמצן גבוה)
    אני מניח שאין לך בעיה בזרימת הדם לרגל וכן שאין לך בעיה של חסר חיסוני כלשהו אך גם את זה ניתן לבדוק כסיבה לכשלון הטיפולים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים והריון
    יעל
    16/01/2010

שלום,

אני ובעלי מתכננים לטוס לברזיל ולנסות להיכנס להריון במקביל.
    האם יש חיסונים שמצריכים תקופת צינון לפני הריון?
    אם כן, כמה זמן צריך להמתין מרגע קבלת החיסון של קדחת צהובה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים והריון

הוספת תגובה

• חיסונים והריון

ד''ר איל נדיר
    17/01/2010

שלום יעל

לא ברור לי המינוח שלך "תקופת צינון".
    ככלל, מומלץ לקבל חיסון לקדחת צהובה לפחות 28 יום לפני כניסה להריון (או במילים פשוטות יותר, לדחות את ההריון במחזור אחד)
    חיסונים רלוונטיים אחרים הם פחות בעייתיים אם כי אני לא ממש נהנה לתת אותם לנשים בהריון. עדיף לסגור את הכל לפני ההתעברות, הזמן פה פחות משמעותי מאשר בקדחת הצהובה.

בנוסף, מומלץ גם לבדוק נוגדנים לאדמת לפני החיסונים כיוון שאם רמת החיסוניות נמוכה - שווה לקבל מנה נוספת וזאת חייבת להינתן באותו יום בו ניתן החיסון לקדחת צהובה (ואז כאמור, לחכות חודש)

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלרון או לריאם לטיפול במלריה?
    עידו
    12/01/2010

שלום דר',

הייתי מעוניין לדעת מי מהתרופות נחשבת טובה יותר בטיפול במלריה, לריאם או מלרון, באדם שבחר לא ליטול אף אחת מהן כטיפול מניעתי וללא מחלות רקע כלל.

תודה מראש,

עידו.

הוספת תגובה

• מלרון או לריאם - זאת התשובה

ד''ר איל נדיר
    14/01/2010

שלום עידו

הן לריאם והן מלרון הן תרופות מקובלות ויעילות לטיפול במלריה (עם הסתייגות שלריאם כבר פחות פעיל כנגד מלריה שנרכשה בדרום מזרח אסיה).
    עם זאת, מלרון מועדפת בין שתיהן (ונחשבת לטיפול קו ראשון) מאחר ולריאם ניתנת לטיפול במינון גבוה שעשוי לגרום לתופעות לואי נוירופסיכיאטריות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    שירה
    12/01/2010

שלום. לפני כמה זמן קיבלתי 2 מנות של חיסון אבעבועות רוח ובבדיקת דם שנעשתה כמה חודשים לאחר מכן נתגלה כין אין לי נוגדנים לאבעבועות רוח.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שהחיסון לא נקלט? האם ייתכן כי יש לי בעיה בייצור נוגדנים? אם כן, כיצד ניתן לבדוק את זה?
    והאם כדי לנסות ולקבל את החיסון בפעם נוספת ואם כן האם לקבל מנה אחת או שתיים?
    אודה מאוד לתשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• תגובה לחיסון לאבעבועות

ד''ר איל נדיר
    14/01/2010

שלום

יש שאלות שאפילו הספרות הרפואית הספציפית ביותר שקיימת לא מסוגלת לענות עליהן. אחת מהן היא זו ששאלת.
    הסטטיסטיקה אומרת שעד 99% מהמתחסנים יפתחו נוגדנים שניתן לאתר בבדיקות דם שגרתיות.
    מה קורה לאחוז הנוסף (זה שאתה בתוכו)? - או שמפתחים נוגדנים ברמה נמוכה מסף הגילוי של הבדיקה או שלא מפתחים בכלל. (ובהערת אגב ... גם בדיקת נוגדנים אינה אמינה בכל מאת האחוזים, גם בבדיקות יש טעויות אפשריות), למה זה קורה? אף אחד לא יכול לענות לך על זה, אם את/ה לא סובל/ת מזיהומים חוזרים לסרוגין - אזי ככל הנראה אין בעיה גלובלית של ייצור נוגדנים.

בכל מקרה, אנו גם יודעים שאילו שחוסנו אך לא פיתחו נוגדנים, במידה ויחלו - יפתחו מחלה קלה יותר מאילו שלא חוסנו בכלל. כנראה שיש גם זרועות אחרות של מערכת החיסון (שאינן באות לידי ביטוי בנוגדנים בדם) שמקנות הגנה וזיכרון חיסוני.

כך שבשורה התחתונה, אין אינדיקציה ברורה לחיסון נוסף ונשאר רק לקוות לטוב.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע מופיע פעם שניה באותו מקום
    אורן
    11/01/2010

חבר שלי בן 22 חזר מדרום אמריקה לפני כחודש לאחר שבוע שם לב למעין פצע בצבע אדום כהה בירך ימין בקוטר 2-3 ס"מ הלך לרופא עור שטען כי מדובר בעקיצת עכביש טופל עם אוגמנטין לשבוע והפצע חלף. עבר שבוע נוסף ושוב אותו פצע באותו מקום, הרופא עור טוען שוב שמדובר בעקיצת עכביש.
    לא נראה לי האבחון הזה. נשמע לי יותר כמו זיהום, עקיצת קרציה (מחלת ליים) או כל גורם זיהומי אחר שהביא איתו. האם אני טועה?מה השלבים הבאים באבחון? אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר , אמא שלו מאוד מאוד לחוצה.
    תודה רבה
    אורן

הוספת תגובה

• פצע חוזר

ד''ר איל נדיר
    13/01/2010

שלום אורן,

חוסר שביעות הרצון שלך מהרושם של רופא העור נשמע לי מוצדק. אכן פצע חוזר בקוטר של יותר מ-2 ס"מ לאחר דרום אמריקה הוא משהו שדורש התייחסות. מחלת ליים לא נשמעת סבירה אבל לישמניה (דומה לשושנת יריחו שיש לנו כאן) או מיאזיס (תולעת המוחדרת על ידי זבובים אל מתחת לעור) - אפשריות יותר. ויש גם דברים אחרים שבאים בחשבון.
    השלב הבא הוא כנראה לראות רופא אחר ולשאול אותו האם יש מקום לבצע תרבית או ביופסיה מהמקום.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה להודו עם בת ארבע
    סמדר
    11/01/2010

שלום.
    אנחנו חושבים על נסיעה לצפון הודו באפריל. שלושה ילדים, הקטנה בת ארבע.
    אני קצת חוששת שמא היא צעירה מדי להתמודד עם זיהומים מסויימים שעלולים לתקוף אותה ורוצה לשמוע חוות דעתך.

מעולם לא הייתי שם.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה להודו עם בת ארבע

הוספת תגובה

• הודו עם ילדים

ד''ר איל נדיר
    13/01/2010

שלום סמדר,

צפון הודו עם ילדים נשמעת לי כחוויה נפלאה (אם כי אני לא יודע איפה יש שם פארק דיסני כלשהו), אבל אכן את צודקת: הסיכון הבריאותי בנסיעה בכלל ובהודו בפרט גבוה יותר. עד כמה ילדים נמצאים בסיכון מוגבר לעומת מבוגרים (כל זמן שהם נמצאים תחת השגחה הורית) - קשה לי להעריך.
    הבכנות העיקריות הן בכל מה שקשור:
    1. לאוכל וסניטציה (וזה ניתן לשליטה חלקית) - וכנגד זה יש הן חיסונים והן תרופות לטיפול בשלשולים.
    2. מחלות העוברות סעקיצות יתושים (דוגמת מלריה) - וגם כאן כנדג רובן ניתן להתמודד עם חיסונים/תרופות/התמגנות פיזית ובחירת מסלול "בטוח" יותר.

מקווה שעזרתי בהחלטה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד / עקצוץ / צריבה בכפות רגליים
    רונית
    09/01/2010

שלום,
    לאחרונה הופיעו סימפטומים מוזרים בגופי. אני נמצאת לאחר מחלת ברונכיטיס במהלכה נטלתי אנטיביוטיקה. בימים האחרונים התחילה תחושה של עקצוצים בכפות רגליים אשר מפריעה לי לישון ומטרידה אותי ברמה נפשית מפני שזאת תחושה מוזרה שאינה מוכרת לי (עקצוצים ולפעמים גירודים). בנוסף יצאה לי פריחה במותן (רופאת המשפחה טוענת שמדובר בסוג של שאריות ממחלת אבעבועות רוח שהיה לי כילדה שרק חיכתה להתפרץ בעת שהמערכת החיסונית חלשה). בנוסף אני מצויה בתחושה של מועקה נפשית ולחץ . ראוי לציין שנמצא אצלי מחסור בויטמין D ובברזל (הפכתי לצמחונית לפני כחצי שנה). בימים האחרונים אני פחות מרוכזת ואפילו מבולבלת וחלשה (וגם עייפה). האם יכול להיות שהכל קשור? אם לא, מה עלי לעשות? קראתי כבר על על נוירופאתיה, מחלת הצילק, חוסר בתיאמין ומה שנקרא – Restless leg syndrome. עם כל כך הרבה מידע – איך אדע מה באמת יש לי? רופאת המשפחה נתנה לי משחה לרגל לטיפול ביובש (שכמעט ואין לי) ועוד משחה לטיפול בזיהום למקרה שיש לי, אך זה לא עוזר. האם אני צריכה ללכת לנוירולוג? לרופא עור? האם מדובר במשהו ויראלי שתוקף אותי? האם יכול להיות שכל זה קשור למועקה נפשית? איפה להתחיל?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• רפואה בהתכתבות

ד''ר איל נדיר
    09/01/2010

שלום רונית

שאלתך מורכבת מדי. אם הייתי יכול להתמודד עם שאלה שכזו אזי רופאים היו יושבים בבית מול מחשב או ליד הטלפון ומטפלים. אבל זה הרבה יותר מורכב ובשביל זה יש רופא משפחה שיכוון אותך (כי הוא גם יודע למשל בת כמה את ומודע להיסטוריה הרפואית שלך). כמו כן, כל נסיונות "אבחן את עצמך" דרך האינטרנט מביאים לכל מיני אבחנות נדירות ולא סבירות כמו restless leg שאפילו אני לא ממש זוכר מה זה חוץ מזה ששמעתי את זה פעם איפשהו.
    כרופא למחלות זיהומיות, אני יכול לומר לך שלא נראה לי שכל הסימפטומים שלך הם עקב "משהו ויראלי". התפרצות הזוסטר שלך היא אכן מחלה זיהומית אך לא היא שגורמת לכל שאר הסימפטומים.
    אפשר להעלות המון השערות: תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה, תגובות שאכן מקורן במועקה נפשית, חסר ויטמין B12, תת-תפקוד של בלוטת התריס ועוד.
    בשורה התחתונה, יש מקום להמשיך מול רופא ראשוני, להיבדק גופנית על ידו, לקחת בדיקות דם כאלה ואחרות ולבדוק מולו עם אילו הפניות כדאי להמשיך.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכמה זמן תקף הסדרה של 3 חיסונים
    שנ
    08/01/2010

של הפטיטיס? זה לכל החיים?

לאחר חיסון , יש סיכוי להדבק אם דורכים בטעות על מזרק ברחוב או בים?

האם אפשר להידבק מרוק?

מה צריך לבדוק אם ילד דרך בטעות על מזרק לפני שלוש שנים?
    צריך לבדוק משהו? כי הרופא אמר שזה לא שורד יותר מכמה דקות.. אז לא לבדוק כלום..

תודה.

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

ד''ר איל נדיר
    09/01/2010

שלום

אכן סידרה מלאה של 3 חיסונים מקנה הגנה לכל החיים.
    הסיכוי להידבק בדקירת מחט לאחר החיסון אפסי.
    רוק אינו מדבק.

לגבי דקירה לפני שלוש שנים, אשאיר זאת לרופא המטפל של הילד שישאל את השאלות הנוספות שצריך לשאול.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים
    ריטה
    07/01/2010

שלום רב.
    חברה שלי בת 21 ולא מזמן אושפזה לכמה ימים (אמנם טיני יודעת בדיוק לכמה) בחדר המיון עקב שפעת החזירים.
    הבחורה סבלה מכאבים איומים בחזה (היא צרחה ממש כאילו הורגים אותה, מאד בכתה ונראה היה שהכאב ממש בלתי נסבל עבורה), הקאות חמורות וממושכות, בחילות קשות וקוצר נשימה וקשיים מאד לא קלים בנשימה.
    ברצוני לדעת, האם הדבר מעיד על כך שיש לבחורה איזושהיא מחלה או בעיה בריאותית אשר סיבכה אותה כך או שהיא יכולה להיות בריאה לחלוטין? במידה ומעורבת פה בעיה בריאותית כלשהיא, מה היא יכולה להיות, ואם לחלופין הבחורה בריאה, כיצד יכלה להגיע למצב כזה?
    אנא, ענו לי במפורט כי תשובתכם חשובה לי מאד. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת החזירים

הוספת תגובה

• שפעת חזירים

ד''ר איל נדיר
    07/01/2010

שלום ריטה,

הדבר אינו מעיד על שום דבר. כל אחד מגיב שונה למחלה (גם גופנית וגם נפשית) וגם התיאור שלך (בתור חברה) אינו אובייקטיבי ואינו מנקודת ראות של איש מקצוע.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV חיובי באופן קבוע
    דנה
    06/01/2010

שלום,

עשיתי אתמול בדיקת CMV IGM , טרם כניסה להריון.
    התוצאה היתה Borderline. לפני כ3 וחצי שנים, תוצאת הבדיקה היתה Positive, ולפני שלוש שנים התוצאה היתה Borderline.
    בכל שלושת הבדיקות הCMV IGG היה Positive.
    כיוון שלא עשיתי בדיקת במהלך שלושת השנים האחרונות, אני חוששת שה- CMG IGM "גבולי" בכל שלושת השנים האחרונות והוא אף פעם לא חזר להיות שלילי.
    האם מסוכן להיכנס כך להריון, או שעלי לחכות ל Negative, שאולי לעולם לא יגיע?
    האם יתכן בכלל מצב שהCMV IGM יהיה Borderline בצורה קבועה?
    במידה ויש סיכון להיכנס להריון, האם מי שפיר יבהירו בצורה חד משמעית אם תהיה פגיעה? מהם סיכויה של פגיעה משמעותי במקרה שלי?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CMV חיובי באופן קבוע

הוספת תגובה

• IgM חיובי קבוע

ד''ר איל נדיר
    07/01/2010

שלום דנה,

אז ככה,
    אין כל עוררין על זה שנדבקת ב-CMV בעברך. אי לכך, הסיכויים לפגיעה משמעותית בעובר עקב CMV בהריונותייך הבאים הינם נמוכים מאד מאד.
    הסכנה העיקרית לעובר הוא במידה וההדבקה הראשונית (שאת כאמור עברת לפני שנים) מתרחשת בזמן ההריון ותאורטית גם בשלושת החודשים שלפניו.

IgG הוא סמן שעולה ונשאר לנצח ולכן מעיד על מחלה בעבר.
    IgM הוא סמן בדם שעולה בזמן המחלה ואמור לרדת לאחריה לרמה אפסית. הבעיה היא שירידת רמת ה-IgM בדם עשויה להיות איטית מאד ואפילו להימשך שנים. אני אישית נתקלתי במקרה של התמדת ה-IgM בדם למשך 3 שנים לאחר המחלה הראשונית.

לסיכומו של עניין:
    1. הימצאות ה-IgM בדם אינה מעידה דווקא על פעילות הנגיף ולכן אין שום מניעה מנסיון להרות (וממש אין סיבה לחכות לבדיקה שלילית). ההמלצה היא לחכות חצי שנה מההדבקה הראשונית לפני נסיון להרות בלי שום קשר לרמת ה-IgM.
    2. אין לדעת האם ומתי תרד הרמה לשלילית - אפשר לבקש בדיקה בשיטה מדוייקת יותר הנקראת VIDAS - יכול להיות שבשיטה זו תקבלי תשובה שלילית שתרגיע אותך.
    3. אם עדיין את או רופאייך (שכדאי להתייעץ גם איתם) מוטרדים מאד מהעניין - מי שפיר כמובן שנותנים תשובה מדוייקת לגבי הדבקה של העובר.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש הבדל בין מרפאות המטיילים?
    אלה
    03/01/2010

ראיתי שחלק מהמרפאות קשורות למשרד הבריאות וחלק לא, רציתי לדעת אם יש הבדל ביניהן או שפשוט לבחור את מה שהכי קרוב לי לבית.
    תודה
    אלה

הוספת תגובה

• מרפאות מטיילים

ד''ר איל נדיר
    04/01/2010

שלום אלה,

היסטורית, משרד הבריאות חלש על שירות רפואת המטיילים אך בהמשך הוקמו מרפאות בבתי חולים ואף בקהילה (חלקן בחסות שרותי בריאות כללית וחלקן פרטיות או בחסות אחד מבתי החולים).
    השירות במרפאות בסופו של דבר דומה. במרבית המרפאות הייעוץ ניתן על ידי רופא.
    תכל'ס... בחירת מרפאה כדאי לעשות על סמך שלושה שיקולים:
    1. מיקום גיאוגרפי (נוחות)
    2. הסדר בין המרפאה ובין קופת החולים שלך בכל הנוגע להחזרים כספיים מהביטוחים המשלימים. לדוגמא, כללית לא נותנת החזרים למבוטחים הפונים למשרד הבריאות כיון שמרפאות של כללית פזורות בכל הארץ. לרוב הפרטים נמצאים באתרים של הקופות.
    3. המלצות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בבקשה
    אופיר
    30/12/2009

שלום רב,
    שתי שאלות ברשותך:

1. האם ישנה מניעה ליטול לריאם בקרב חסרי g6pd?
    2. האם ישנה מניעה להשתמש בכדורים סטנדרטיים (אקמול, אופטלגין, איבופרופן) להורדת חום במקרי מלריה וטיפוס הבטן? (נאמר לי בזמנו שיש להמנע משימוש באקמול במקרי מלריה, ובאיבופן במקרי טיפוס הבטן... יש אמת בדבר?)

בתודה מראש,
    אופיר.

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• שתי תשובות בבקשה

ד''ר איל נדיר
    01/01/2010

שלום אופיר,
    לשאלותיך:

1. אין כל מניעה.
    2. גם כן אין מניעה. שתי התרופות בטוחות לשתי המחלות. יש איזו מחשבה שהורדת חום לכשעצמה מחלישה מעט את מלחמתו של הגוף במלריה ומאריכה את זמן שהיית הטפיל בדם. מן הסתם יש בזה מן האמת אך זה כנראה לא מספיק על מנת לא להוריד את החום.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה משנית ב - CMV בהריון
    טל
    29/12/2009

שלום רב,
    לפני כארבע שנים עברתי הפלה בשבוע 17 בגין הדבקה ראשונית ב - CMV.
    לאחר כשנה נכנסתי שוב להיריון (לפני כשלוש שנים) והנתונים אז הצביעו על
    CMV IGM - NEGETIVE
    CMV IGG - POSITIVE
    כיום אני בהיריון שוב (לא מתוכנן) בשבוע 10. בדיקות הדם שלי מראות את הנתונים הבאים:
    CMV IGM - POSITIVE
    CMV AVIDITY - 0.73 BORDERLINE
    כאשר 0.8>AVIDITY>= אפס נקודה שתיים
    זמן הדבקה ראשונית לא ידוע

אני מאוד לחוצה מכיוון שיש לי ניסיון מר וכואב עם הפלה בגין CMV, אני מבינה שמדובר בהדבקה משנית שכנראה היתה ממזמן, אך ברצוני לדעת מה הסיכונים להדבקה העובר, האם מומלץ לעשות דיקור מי שפיר ל - CMV ומה המלצותיכם
    תודה רבה
    אודה מאוד לתשובתכם
    טל המעט לחוצה .....

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה משנית ב - CMV בהריון

הוספת תגובה

• CMV משני

ד''ר איל נדיר
    01/01/2010

שלום טל,

ייעוץ שכזה אינו מתאים לפורום אלא יותר לשיחה פנים אל פנים שלך ושל בן זוגך עם מומחה. וגם בגלל שכבר עברת "סיפור" בגלל הנגיף הזה.

בכל מקרה (ועל קצה המזלג). עליה מחודשת של IgM עשויה לכוון להתלקחות מחודשת של הנגיף. לעיתים זו רק טעות מעבדה ויש בדיקות רגישות יותר של IgM (בדיקה שיטת VIDAS - שווה לבקש). בדיקת ה-avidity כלל לא רלוונטית למקרה שלך (כי זמן הדבקה ראשונית כבר ידוע). הסיכוי להדבקת עובר בהתלקחות משנית הוא נמוך מאוד והסיכוי לפגיעה עוברית משמעותית הוא נמוך אף יותר.
    דיקור מי שפיר תקין עשוי בהחלט להרגיע אך את ההחלטה עליו, אני שוב אומר, כדאי לקבל יחד עם מומחה בתחום.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במלרון בזמן נטילת תרופות
    דני שקדי
    28/12/2009

שלום רב.אני נוטל ocsaar plus ,simvastatin 20mg ונורמיטן.האם יש בעיה לקחת גם את המלרון.כמו כן ,אני נוסע בטיול מאורגן לויאטנם וקמבודיה,עד כמה תכשירים חיצוניים ולבוש ארוך עשויים לעשות את המניעה.תודה.דני.

הוספת תגובה

• התגוננות כנגד מלריה

ד''ר איל נדיר
    01/01/2010

שלום דני,

אין שום אינטראקציה בין תרופותיך הקבועות ובין מלרון.
    כמובן שהתמגנות פיזית ושינה בחדרים סגורים וומוזגים עשוייים בהחלט להפחית את הסיכון ללקות במלריה בצורה משמעותית. אינני חושב שמישהו יכול לתת מספרים מדוייקים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרי לנקה
    MALI LEVINGER
    20/12/2009

היי
    אנחנו משפחה של זוג +שני מתבגרים (19,17)
    מתכננים נסיעה ב 2 לפברואר הקרוב ל 11 יום
    לבן הגדול יש G6PD
    אילו חיסונים אנחנו צריכים לקבל ובאילו תרופות עלינו להצטייד??

בתודה מראש

מלי לוינגר
    0505-872321

לקביעת תור
    סגירה
    סרי לנקה

הוספת תגובה

• סרי לנקה וחיסונים

ד''ר איל נדיר
    21/12/2009

שלום מלי

נסיעה קצרה לסרי לנקה אינה כרוכה בסיכונים בריאותיים משמעותיים. אני ממליץ להתחסן כנגד שתי מחלות העוברות במזון וסניטציה (צהבת A וטיפוס הבטן) וכן מומלץ לבדוק מה מצב החיסון לטטנוס וגם לצהבת B.
    יש איזורים בסרי לנקה בהם יש פעילות של מלריה וצריך גם לשקול טיפול מונע בתרופות כנגד זה.
    מומלץ לפנות למרפאת מטיילים על מנת להתחסן ולסגור את כל הפינות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה