מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרזיטים לתינוקאמא08/07/2010
בני בן שנה ועשר וראו בב. דם שיש לו פרזיטים, הרופא רשם לו אנטיביוטיקה ל 10 ימים.
האם אפשר להפטר מפרזיטים ללא אנטיביוטיקה? אם כן כיצד?
אציין שביומיים האחרונים היציאות שלו התרבו, אם כי אני לא בטוחה שהוא משלשל.
אשמח לתגובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשיטים לתינוק
ד''ר ביביאנה חזן08/07/2010פרזיטים בתינוק בדרך כלל נמצאים בצואה. בבדיקת דם אפשר למצוא רמז לנוכחות פרזיטים אך לא זיהוי באיזה טפיל מדובר. בדרך כלל טיפות תרופתי עוזר לפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
אמא08/07/2010איזה טיפול תרופתי? אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רענת08/07/2010
טענת שהדבקה לCMV רק דרך מגע ישיר
מה הכוונה מגע ישיר?האם קרבה לאדם שחולה במחלה תוך דיבור איתו יכול להדביק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ' ראול רז11/07/2010הדבקה תיתכן אם יש מגע ישיר של רוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםעליזה08/07/2010
אני צריכה פיענוח לדביקת דם שעשיתי לפני כמה ימים
להלן תוצפירוט תוצאות הבדיקה
EBV VCA IgM
POSITIVE: >=40
BORDERLINE: 20-40
NEGATIVE: 0-20
EBV VCA_IgG
POSITIVE: >=20
NEGATIVE: 0-20
EBV.EBNA
POSITIVE: >=20
BORDERLINE: 5-20
NEGATIVE: 0-5
CMV IgG
POSITIVE: >=0.6
BORDERLINE: 0.4-0.6
NEGATIVE: 0-0.4
תודה רבה.
אות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
פרופ' ראול רז08/07/2010תוצאות הבדיקות מראות שלאחרונה עברת מחלת הנשיקה (Infectious mononucleosis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עליזה09/07/2010תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- srept cאולגה07/07/2010
שלום רב!
לפני כחודש חלייתי בדלקת גרון , במשטח צמיחה של SREPT C ,לפי המלצת רופא טופלתי ב MOXYPEN 10 ימים. כ10 ימים אחרונית שוב הופיעו כאבי גרון, חולשה כללית ואייפות, נלקח שוב משטח :STREP C, במעבדה אמרו לי שאין צורך בטיפול בדלקת מ GR C ,האם זה נכון? (המחלה ללא חום) תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר strep C
פרופ' ראול רז07/07/2010אכן, אין צורך בטיפול בדלקת גרון עם Strep C
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רענת07/07/2010
אני בת 30 בהריון בשבועות ראשונים ועובדת כגננת.
אינני מחוסנת ל CMV ולכן רציתי לדעת מהם דרכי ההדבקה
1.האם מגע של נוזל מזוהם (רוק,שתן) במגע עם העור שלי בלבד יכול לגרום להדבקה?או שיש צורך בחדירה של הנוזל לתוף פי?
2.האם נוזל מזוהם שיבש מדבק גם הוא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' ראול רז07/07/2010דרך העור אין הדבקה ישירה. אלא שבאמצעות הידיים יכולה להיות הדבקה למערכת העיכול או למערכת השתן (תהליך ניגוב בשרותים) ולכן הדגש הוא על היגיינת ידיים.
יש כיום בשווקים בקבוקונים על בסיס אלכוהול שמאפשרים לשמור על היגיינת ידיים לעיתים תכופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענת06/07/2010
אני בהריון שבוע 22
לפני 7 ימים שהיתי במחיצת ילד שרק החלים מכשבוע של חום גבוה.
היום אני עם כאבי גרון.
1.אם במידה והוא חלילה חלה ב CMV האם יכולה להיות הדבקה תוך 7 ימים?
2.האם כאב גרון יכולים להוות סימן לCMV?
3.כמה זמן דגירה יש לוירוס זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ' ראול רז07/07/2010ראשית, הסיכון להדבקה הוא פונקציה של המגע: הדבקה יכולה להתקיים אם היה מגע ישיר.
זמן הדגירה של CMV הוא מספר שבועות, וכן, כאב גרון יכול להוות סימן ל- CMV.
מציע לפנות לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס!ולדי05/07/2010
שלום.
קראתי שהרפס יכול לגרום לעליית חום הגוף ותחושה כללית רעה.
יש לי הרפס באיבר המין ומעולם לא חוויתי דבר זה
האם זה קורה לכולם או רק למי שיש מערכת חיסון חלשה.
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולדי
פרופ' ראול רז06/07/2010הרפס יכול לגרום למחלת חום בעיקר כשמדובר באפיזודה ראשונה של המחלה. לאחר מכן נדיר שיגרום לחום.
הרפס יכול להופיע אצל כל בן אדם, ללא קשר למערכת החיסונית. ההתנהגות של המחלה וחומרתה שונה בין אנשים בריאים לבין אנשים עם מערכת חיסונית חלשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים לא מבושלות בהריוןמיכל02/07/2010
שלום,
רציתי לשאול אם מותר לאכול ביצים לא מבושלות בהריון (בצורת מוס) לאחר שהוקפאו בפריזר?
האם זה מספיק כדי להרוג את החיידקים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ' ראול רז04/07/2010עקרונית ישנם בביצה לא מבושלת חיידקים שניתנים להכחדה רק בבישול (ביצה קשה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח בהריוןאביגיל30/06/2010
שלום,
אני בת 30, לא חליתי מעולם באבעבועות רוח. לפני כ-5 שנים קיבלתי חיסון (אחד). לציין שמאז כבר יצא לי להיחשף מספר פעמים לאבעבועות רוח בחשיפות קצרות ולא חליתי. עשיתי לאחרונה בדיקת נוגדנים שיצאו שליליים (VARICELLA ZOSTER IgG)
מכיוון שאני בהריון בשבוע 5 רציתי לשאול שני דברים :
1. האם יש סיכוי שאני מחוסנת אך רמת הנוגדנים נמוכה מכדי להתגלות בבדיקה?
2. מה האופציות שלי לגבי המשך ההריון בהנחה שאני עובדת בעבודה שבה אני עלולה להיחשף שוב לאבעבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח בהריון
ד''ר ביביאנה חזן01/07/2010חיסון מלא לאבעבועות רוח כולל 2 זריקות בהפרש של 8 שבועות ביניהן.
היעדר נוגדנים מצביע על אפשרות של הדבקה.
תיאורטית יש אפשרות שרמת הנוגדנים קיימת אך נמוכה, אך במצב זה את נחשבת ל"לא מחוסנת" ואם תיחשפי לאדם חולה באבעבועות רוח תצטרכי לקבל IMMUNOGLOBULIN מיוחד בו יש ריכוז גבוה של נוגדנים כנגד המחלה (VZIG ) תוך 72 עד 96 שעות מהחשיפה.
המלצתי תמיד היא להתחסן לפני הריון. החיסון הפעיל אסור בהריון היות ומדובר בנגיף חי מוחלש.
איך להימנע מהדבקה: לא להיות במגע קרוב עם חולים בא.רוח.
אם תיחשפי תצטרכי לקבל נוגדנים (חיסון סביל) לתוך הוריד כמה שיותר מהר (כפי הציינתי קודם).
הנוגדנים מגנים עליך למשך 3-4 שבועות כך שאם יש חשיפות חוזרות יתכן שיש צורך במתן נוגדנים יותר מפעם אחת.
והכי חשוב: אחרי הלידה תתחסני !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הטיפול היעיל כנגד ברוצלה בילדיםהמאם29/06/2010
בתי בת 6 נדבקה בחיידק ברוצלה עקב אכילת גבינה לא מפטסטרת מחוסר ידיעה זאת לפני חודשיים . לפני חודש היה חום ראשון והרופא סבר שזה ויראלי .... החום חלף אחרי שבוע אך חזר אחרי שבועיים בערך ומאז 9/6 ועד היום 29/6 היא מאושפזת כאשר החיידק אובחן אצלה ביום 8/6/10 .מאז קיבלה גרמצין דרך הוריד ודוקסלין בכדור אשר רוסק ועורבב עם מים וכנראה זו היתה טעות ולכן בתרבית דם ביום 16/6/10 התגלה כי החיידק עדיין פעיל בדם והחום חזר בגדול עד 41.5 ...ביום 20/6/10 התחילו בטיפול רפמבין סירופ 15 ס"ס ודוקסלין ב IV דרך הוריד 50 ס"ס ...החום ירד ומאז תרבית דם עקרה והמצב השתפר..היום אנחנו עומדים בפני שחרור אלא שיש התלבטות לגבי המשך הטיפול בהתחלה הציעו לנו 3 שבועות דוקסלין ורפמבין או 5 שבועות רק דוקסלין ( הכל ב IV כי הילדה לא מסוגלת לבלוע כדור) ..אבל פתאום הסבירו כי הדוקסלין עלול לפגוע בשיניים של הילדה בעתיד ולכן במקומו מציעים ריספרים בסירופ ...בדקתי והבנתי כי הריספרים אכן מהווה תחליף אלא שהוא פחות יעיל נגד חיידק זה מאשר דוקסלין. השאלה שלי היא : 1. האם באמת דוקסלין בטווח של 5 שבועות במצטבר יכול לפגוע בשיניים בעתיד? 2. האם הריספרים הוא מספיק יעיל כאשר יש שיפור בתפקודי כבד ואין סיבוכים והאם אפשר לישון בשקט כי הוא יחסל החיידק לעתיד בנסיבות המקרה שלנו קרי זמן גילוי המחלה וכל האמור לעיל? מהו הזמן הדרוש לטיפול אחרי כל המתואר לעיל מבחינת הזמנים האם 3 שבועות מהיום או 5 שבועות ואיזה שילוב של תרופות ??
בתודה מראש...הורה מודאג שרוצה רק טוב לעתיד בתו היקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוצלה בילדים
ד''ר ביביאנה חזן30/06/20101 - אכן דוקסילין עלול לפגוע בשיניים (לא לכולם אך זה אפשרי). יחד עם זאת, זה הטיפול ביעיל ביותר
2 - אכן רספרים פחות יעיל בד"כ
3 - אין שום דרך להבטי שאכן "החיידק חוסל", יש צורך במעקב של רופא וגם בדיקות דם חוזרות.
בגלל הבעיתיות של המחלה תמיד כדאי למנוע הדבקה.
כדאי לך להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף חוםצילה שבד28/06/2010
שלום רב,
בעלי כרגע מאושפז ביום הרביעי בבית החולים במשך שלושה שבועות הוא לא הרגיש טוב והיה לו חום. כל פעם כשהיה לו חום הוא לקח תרופה להורדת החום אחרי שפגה התרופה שוב חזר לו החום.
בבית החולים התחילו לו טיפול אנטיביטי, וזה כנראה לא עוזר החום בא שוב ושוב לוקח תרופה להורדת החום כל פעם ככה. הרופאים ביצעו בדיקות אך לשווא הכל מראה תקין. כשהלכתי להתייעץ אמרו שרוצים לראות איך משפיע האנטיביטיקה אך בינתיים זה לא עוזר.זה משהו מוזר אף אחד לא יודע ממה נגרם החום, כולל הרופאים. אי אפשר ככה כל כמה שעות שחוזר החום לבלוע כדור בבקשה אנא ממכם אני מודאגת ומפוחדת יש לנו ילד קטן בן חצי שנה. אני רוצה שבעלי יחזור הביתה בריא .
תודה מראש
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילה
פרופ' ראול רז29/06/2010אין לנו מספיק מידע רפואי אודות בעלך כדי לתת ייעוץ והמלצות דרך פורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת בהריוןלילך28/06/2010
שלום רב.
אני בהריון בשבוע 15 ואינני יודעת אם אני מחוסנת לאדמת.
שאלתי היא: במידה ואני עושה עכשיו בדיקת דם לגילוי נוגדנים לאדמת
ורמת ה Igm נמוכה - האם אני יכולה להיות רגועה שבמהלך ה 15 שבועות
האחרונים לא חליתי במחלה? ולמעשה - כמה זמן מרגע שמתחילה המחלה רמות ה Igm
נשארת גבוהה עד שהיא יורדת שוב?
תודה. לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת בהריון
פרופ' ראול רז29/06/2010IgM הוא ביטוי למחלה חריפה אשר מטעה מכיוון שנשאר בערכים גבוהים לתקופה ממושכת.
כדי לבדוק אם את מחוסנת יש לבדוק IgG, אשר מעיד על רמת חיסון.
אם קיבלת בעבר 2 זריקות חיסון את נחשבת כמחוסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי זריקת חיסון כחודש לפני ההריו
לילך29/06/2010ובנוסף חיסון אחד בגיל 12. האם אני יכולה להיות רגועה?
האם החיסון לא היה קרוב מדי למועד ההריון ומסכן את העובר? -קראתי עכשיו באינטרנט שכדאי לחכות מספר חודשים אבל בטיפת חלב אמרו שאפשר להיכנס להריון מיד לאחר החיסון. מה הנכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לשוהה בחו"לital25/06/2010
אבקש לדעת האם תופעה כזו מוכרת לך ותוכל להפנות אותי לבדיקה המתאימה ולפיתרון?
אני סובלת מתחושה של חול בצד שמאל של הגרון, כתוצאה מזה יש לי קושי בנשימה, התופעה מתעצמת בזמן מאמץ (כרכיבה על אופניים וכשהראש כלפי מטה) סבלתי גם מעייפות וחולשה (זה קצת יותר טוב ב 3 ימים האחרונים) אך לא חזרתי לעצמי
עברתי בדיקות שונות כולן היו תקינות:
אאג, בדיקת דם לדלקת, את הריאות שמעו, בדקו אם יש תסחיף ריאתי והתקף לב, הכל 100%
אני מרגישה שינוי קל בדחף האכילה שלי, לא יכולה לאכול כמויות כמו בעבר, אוכלת פחות בכל פעם, תחושת בטן מלאה
(אולי כי הקיבה, ריאות וכלי הנשימה קרובים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לשוהה בחו"ל
פרופ' ראול רז28/06/2010עפ"י המידע שהועבר קשה מאוד להגיע לאבחנה כלשהי.
ממליץ לפנות להמשך בירור אצל גורם מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול עם ילדים לתאילנדלימור22/06/2010
אנו נוסעים בעוד כ - 3 שבועות לתאילנד. 2 מבוגרים מעל גיל 40 ושני ילדים בני 12.5 + 10. אנו נהיה בצ'אנג מאי (5 ימים) בפוקט (5 ימים) בנגקוק( 6 ימים) . האם עלינו להתחסן? אם כן באילו חיסונים? (מבוגרים, ילדים). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול עם ילדים לתאילנד
פרופ' ראול רז23/06/2010ישנם מספר חיסונים שמומלץ לקבל לפני הנסיעה. מומלץ לפנות למרפאת מטיילים קרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Bהדר18/06/2010
שלום רב,
אתמול במסגרת העבודה ישב אצלי לקוח ותוך כדי דיבור עף עליי רסיס של רוק על השפתיים.בנוסף נדמה לי שהתבלבלנו בכוסות השתייה. האדם נשא של הפטיטיס B /
אני בלחץ נוראי מהעניין.
מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
פרופ' ראול רז20/06/2010אל דאגה, הידבקות בדרכים אלו היא בלתי אפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)