פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי מלריה?
    נגה
    02/04/2010

שלום,

ב - 6.4 אסע לנסיעה בת 12 ימים במהלכה נבלה בבתי דפוס, משרדים והרבה טיסות. ניסע להונג קונג, דלהי, בנגלור, מנגלור, קלקותה, chennai.האם עלי לקחת כדורים נגד מלריה ובאיזה מינון? האם יש הנחיות נוספות בענין?

תודה,
    נגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי מלריה?

הוספת תגובה

• מלריה בהודו

ד''ר איל נדיר
    03/04/2010

שלום נגה,

אם אני מבין נכון אז מדובר בנסיעת עבודה שרובה ככולה באיזורים עירוניים. אם אכן כך, אז ספק גדול אם את בכלל נמצאת בסיכון ממשי ללקות במלריה. הסיכון באיזורים מטרופוליטניים הוא זניח וניתן למזערו על ידי שינה במלונות ממוזגים והתמגנות בתכשירים דוחי יתושים בשעות החשיכה.
    אם בכ"ז את רוצה להיות מוגנת לחלוטין אזי כדורי מלרון הם הפרקטיים ביותר (כדור ביום מיום טרם הנסיעה ועד 3-4 ימים לאחר החזרה).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרום אפריקה / שחפת
    א
    01/04/2010

האם יש סיכוי ממשי להידבק בשחפת במהלך טיסה לדרום אפריקה? האם הסיכוי הוא יותר גבוה מכל טיסה אחרת באותו אורך (9 שעות). אנו מתכננים לטוס עם ילדים ונושא שחפת בטיסה מטריד אותנו, כיוון שהמחלה מאוד נפוצה בדרום אפריקה ואז נראה שהסיכוי שבן אדם חולה בשחפת יעלה על הטיסה הזאת הוא יותר גבוה. האם יש בארץ מקרים של אנשים שנדבקו בצורה כזאת?

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דרום אפריקה / שחפת

הוספת תגובה

• שחפת בטיסה

ד''ר איל נדיר
    03/04/2010

שלום א'

סיכוי תאורטי אכן קיים בטיסות ארוכות אך כנראה שהסיכון הממשי נמוך מאד מאד מאד. למרות שבתחילת שנות התשעים היו דיווחים על חשדות להדבקה בשחפת במהלך טיסה, אין הוכחה ברורה לאף מקרה של הדבקה.
    כדאי לדעת שמערכת סינון ותחלופת האויר במטוסים היא מצויינת ולאחרונה כשנדרשנו לבעיית שפעת החזירים בטיסות , הבנו שהסיכון להדבקה גדול יותר בזמן ה-boarding מאשר בטיסה עצמה. אז נכון ששחפת מתפזרת יותר בקלות בסביבה אבל גם כאן הסיכון להדבקה כנראה קשור לישיבה ממש סמוכה לאדם החולה בשחפת פתוחה (מפריש חיידקים לאויר).

הנושא נחקר ונבדק לעומקו (עד כמה שניתן) ואף ארגון הבריאות העולמי פרסם מנשר והנחיות בעניין.

ממש לאחרונה התפרסם מחקר בכתב עת מכובד שטען שגם ההנחיות הללו מעט מוגזמות ובעצם הסיכון להידבקות גם אם יושבים ממש קרוב לחולה שחפת בטיסה הוא נמוך מאוד.

לסיכום, לא סיבה לבטל את הנסיעה.
    בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסעת להודו
    שמרית
    01/04/2010

שלום, אני מתכוונת בעוד חצי שנה לנסוע להודו. אשמח לקבל יעוץ איזה חיסונים אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נוסעת להודו

הוספת תגובה

• נסיעה להודו

ד''ר איל נדיר
    03/04/2010

שלום שמרית,

החיסונים הנדרשים תלויים בנוסע (גיל, מין, שירות צבאי וכו') ובנסיעה (יעד, משך, סוג הפעילות, עונה) ובעוד גורמים שונים.
    ייעוץ פרטני לגבי החיסונים הנדרשים כמו גם החיסונים עצמם ניתנים במרפאות המטיילים השונות בארץ. כדאי להגיע למרפאה כחודש וחצי טרם הנסיעה על מנת להספיק גם את החיסונים הדורשים מספר מנות.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובית
    בת 27
    24/03/2010

בוקר טוב ,
    אני שכתבתי לך לפני כעשרה ימים ...
    אזכיר את המצב באמצע קבלת מנת דם הרגשתי בצמרמורת וכאבי ראש ואח"כ עלה החום מעל 39.5 לשלושה ימים ...
    כמובן בשלושת הימים לקחו זוג של תרביות בכל פעם 4 בקבוקים ...
    תרביות הדם היו כולם חיוביות ....

צמח חיידק בדם
    GRAM + COCCI IN CHAINS / GRAM - BACILLI
    שם החיידקים : ESCHERICHIA COLI ו- ENTEROCOCCUS SPP ו- STREPTOCOCC VIRIDANS וכמובן כתוב הרגישות והאינטוביוטיקה ..
    אושפזתי שוב בפנימית בב"ח , טופלתי באינטוביוטיקה ורידית אמפיצילין + גנטמיצין למשך שבוע וגם כן לפני השחרור קיבלתי ע"י הרופאה זריקה IV VANCOMYCIN LOCK לפורטקט והמלצה להמשיך טיפול פומי ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש , ואח"כ השקלת המשך טיפול לאחר לקיחת תרביות דם ובירור צמיחות ...
    בנתיים אין לי חום או צמרמורת ..ולכן שוחררתי מב"ח עם ההמלצה מעל ....
    מהם החיידקים האלה ? ולמה צריך כל כך אינטוביואטיקה לכך ? ולכל כך זמן ממושך ? (נראה לי שזה יותר מדי מוגזם ובמיוחד לקיחת 6 כדורים למשך חודש ) - אני כך עם חצי קיבה , לא חושבת שאני אעמוד בזה !
    האם החיידקים שצמחו בתרביות הדם - אומרים שהחיידקים כן נמצאים בדם ולא במקום אחר ?
    תודה מראש ,
    בת 26

לקביעת תור
    סגירה
    תרבית דם חיובית

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובית

ד''ר איל נדיר
    24/03/2010

שלום בת 26,

אני חושב שכדאי שתקבלי את דעתם של הרופאים המטפלים בך או שתבקשי להתייעץ פנים אל פנים עם היועץ למחלות זיהומיות שנתן את ההמלצה לטיפול. במסגרת פורום שכזה כל תשובה וייעוץ לגבי מקרה מורכב שכזה הוא חלקי ולא מקצועי מבחינתי ואין לי את כל האינפורמציה מולי. בפנייתך הקודמת כתבת שאין לך מחלות רקע וכעת את מציינת שיש לך פורטקט מה שדי עומד בסתירה להצהרתך הקודמת.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליסטריה
    שירלי
    21/03/2010

אני בהריון שבוע 15 ושלשום אכלתי סלמון מעושן שנקנה בסופר באריזת ואקום. (לא ידעתי שאסור לאכול זאת בהריון).לאחר מכן היו לי רק כאבי בטן כל היום (לא כאב של שלשול)אבל הרגשתי טוב. למחרת הכל כרגיל ללא כאבי בטן. האם יכול להיות שנדבקתי בליסטריה?אני חוששת מאוד לעובר..

לקביעת תור
    סגירה
    ליסטריה

הוספת תגובה

• ליסטריה בהריון

ד''ר איל נדיר
    21/03/2010

שלום שירלי

ליסטריה היא חיידק הנמצא במזונות רבים מאוד וככלל לא גורם לצרות. אם וכאשר הכמות שלו במזון מסויים גדולה הוא עשוי לגרום לשלשול לא נעים. בעייתו היא כאשר הוא חודר מהמעיים לזרם הדם וזה קורה לעיתים נדירות ואז עשוי לגרום לדלקת קרום המח ולדלקת ברחמה של אישה הרה. בכל המקרים בהם מתרחש זיהום קשה זה מתבטא בחום וכאבים (בהריון כאבים מעל הרחם).
    אם וכאשר את כבר מרגישה טוב, הסירי דאגה מליבך. ולהבא היזהרי ממזונות המוגדרים כמסוכנים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    בן
    20/03/2010

שלום ד"ר נדיר,

2 שאלות לי אלייך:

1. מזה כחודשיים אני סובל מחולשה ותשישות, מלווה בחוסר איזון (סחרחורת קלה) ובחילה קלה. אין לי חום. זה התחיל כסחרחורת ובחילה חזקות כשבועיים, ולאחר מכן הפך לחוסר איזון ובחילה קלה שנמשכות כבר כחודש. בדיקות דם תקינות כולן. ESR-6. בדיקות עיניים ואאג תקינות.
    האם מוכר וירוס שגורם לתופעות אלו ובמשך זמן כזה?

2. בנובמבר-דצמבר 2008 עשיתי, לאחר ביקור אצלך, במרפאת המטיילים בלוד ובאשדוד את החיסון לצהבת B כמדומני (בהפרשים של 3 שבועות) לפני טיסה למזרח. האחות רשמה שם גם 31 במאי 2009, חצי שנה אחרי, לבוא לקבל עוד חיסון שאותו לא עשיתי... מה אני עושה עם זה כרגע? הולך ועושה את זה בכל מקרה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובה וחצי

ד''ר איל נדיר
    21/03/2010

שלום בן,

1. אני לא מכיר איזשהו נגיף מוכר הגורם לתמונה שכזו. רוב הנגיפים שגורמים לתמונה מתמשכת מתחילים כמחלת חום ורק אז משיכים לתקופה נוספת של תשישות. אכן לרוב אנחנו נוטים לייחס מחלת סחרחורת (ורטיגו) בצעירים לוירוס, אך לא ידוע לי על נגיף שהוכח כגורם לזה ובטח לא על טיפולים ספציפיים כנגד אחד שכזה.

2. אכן. עושה זאת בכל מקרה. וגם אם זה ייקח עוד זמן זה בסדר.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    16/03/2010

אני בן 45 .
    מזה כחצי שנה אני מרגיש תחושות של חום בגוף בגב ,בבטן וברגליים .
    אין לי חום בבדיקה במדחום .
    כל מי שנוגע בי מרגיש חום בגוף שלי .
    ישנה תחושה של לחץ בשתן .

האם התופעה מוכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חום בגוף

ד''ר איל נדיר
    17/03/2010

שלום רמי,

התופעה לא מסתדרת לי עם שום מחלה קלסית. אבל אין ספק שיש מקום לבצע בירור אם אתה לא מרגיש כתמול שלשום. גם הלחץ בשתן מצריך איזשהו בירור אורולוגי ראשוני.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן נפוחה
    קארין
    16/03/2010

ני מטיילת בהודו כבר חודש וחצי ובערך שבועיים אחרי שהגעתי הבטן שלי מאוד התנפחה והפכה כואבת היציאות שלי הן אולי פעם ב3-4 ימים. ניסיתי לאכול מוצרי חלב ופירות יבשים להקל על הבטן אבל זה לא עוזר. כמו כן אני הייתי אמורה לקבל מחזור לפני שבועיים שגם עדיין לא הגיע.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר איל נדיר
    17/03/2010

שלום קארין,

כאשר מחזור מבושש (והבטן מתנפחת) הדבר החשוב ביותר הוא לשלול הריון. מעבר לזה, עצירות עד כמה שידוע לי לא אמורה לגרום לאיחור במחזור.
    מעבר לזה אני מניח שכדאי לפנות למרפאה מקומית טובה בעיר גדולה על מנת להיבדק באופן מסודר.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובית
    בת 27
    15/03/2010

בבקשה תשובה לשאלותי :
    בגלל חום גבוה (39.5) אושפזתי בב"ח , לקחו תרביות דם ויצאו חיוביות -
    בדם צמיחת של ביצילים גרם שלילים וכן קוקים גרם חיובים ....
    טופלתי דרך הווריד ב-
    - VANCLOMYL ו- FORTUM
    בבקשה , מה הם החיידקים האלה ? והאם הם מסוכנים ?
    ממה הם נגרמים ? (איני סובלת ממחלות רגע ) רק החום קופץ לי ולא יורד !!!

האם כן באמת החיידקים האלה גורמים לחום גבוה עד כה ?
    תודה מראש על כל עזרה ,

לקביעת תור
    סגירה
    תרבית דם חיובית

הוספת תגובה

• תרבית דם

ד''ר איל נדיר
    17/03/2010

שלום,

אני מניח שעד עתה כבר זוהו החיידקים ואת מטופלת בטיפול יותר ספציפי כנגד החיידקים.
    חיידקים מגיעים לדם דרך דלקות כאלה ואחרות ולעיתים גם מסיבות שאנו לא יודעים עליהן. וכן, כאשר יש חיידקים בדם החום קופץ לערכים גבוהים מאד.
    קוקים ובצילים הם שם כולל לצורות של חיידקים כפי שהם נראים במיקרוסקופ: קוקים הם עגולים ובצילים (מתגים) מאורכים. גרם חיובי ושלילי זה האם החיידק נצבע או לא נצבע בצביעה מיוחדת לחיידקים שנקראת גרם. מבין החיידקים שגורמים למחלות הקוקים הגרם חיוביים והמתגים הגרם שליליים הם השכיחים ביותר.
    לרוב לא סביר ששני החיידקים יהיו יחד בזרם הדם בהעדר מחלות רקע. לעיתים הקוקים הם רק זיהום חיצוני של הדגימה עקב חיידקים הנמצאים על העור ונכנסים למזרק בזמן הדקירה.

לא ברור לי מדוע קיבלתי טיפול בתרופות כה מתקדמות אם אין לך אשפוזים חוזרים ואת בריאה בד"כ.

מאד סביר שהקוקים הם זיהום של הדגימה והבצילים אכן אמיתיים בזרם הדם והכי שכיח באישה צעירה שמקורם בזיהום בכליות כסיבוך של דלקת בדרכי השתן.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ----- ממש דחוף

בת 27
    17/03/2010

לצערי כן שני החיידקים נמצאים בדם וגם כן הופיע חיידק שלישי ...
    החיידקים הם בדם ולא במערכת אחרת - לקחו 3 פעמים תרביות דם (ב 3 ימים ) ונמצאו חיובים ונגלה חיידק אחר ...
    הכל קרה לדעתי במנה השלישית של הדם - כי באמצעותיה הרגשתי כאבי ראש וצמרמורת ואח"כ החום עלה 39.5 ...

(אה... שכחתי לציין שסיבת האישפוז הייתה התעלפות פתאומית ה- HB=5.3 ולכן נתנו לי 2.5 מנות דם )לצערי הרב שלשום בחצות שוחררתי מב"ח על דעת עצמי כי הכניסו לי בחדר שתי זקינות ולא יוכלתי לסבול את זה ...
    היום לפני כחצי שעה התקשרו אילי מהמחלקה ודיברה אותי הרופאה ואמרה לי שהתוצאות לא טובות וצריך לחזור לאישפוז ולקבל אינטוביוטיקה דרך הווריד .... עדיין לא החלטתי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

האם החיידקים האלה מסוכנים בדם ? ואם לא מקבלת אינטוביוטיקה אז זה יסכן אותי יותר ויותר ???!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בדם

ד''ר איל נדיר
    17/03/2010

שלום,

חיידקים בדם עשויים לגרום למוות אם לא מטפלים בהם!!! גשי להמשך טיפול.

ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על תרופות לשילשולים וכאבי בטן
    אוריה רובין
    11/03/2010

שלום!
    אני וחברה שלי נמצאים בטיול במכסיקו, וחברה שלי נתקפה שלשול חריף שכולל גרפסים בטעם/ריח ביצה
    ראיתי בפורום שייתכן שמדובר באמבה, אבל הרופא המקומי (שטוענים שהוא טוב) אמר שזו לא אמבה, ונתן לנו 3 תרופות.
    רציתי לקבל אינפורמציה על התרופות אם זה אפשרי.
    התרופות הן: ciprofloxacino (שנראה לי שזה אנטיביוטיקה) ....
    lactobacilos (מכיל אסידופילוס)
    butilhioscina/metamizol sodico
    ככל הנראה השם של התרופות הוא בספרדית... ניסיתי לחפש בעצמי באינטרנט והצלחתי למצוא רק אינפורמציה על ה- cuprofloxacino
    אני מודה על תשומת הלב
    תודה!!!

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר איל נדיר
    12/03/2010

שלום אוריה,

אני נאלץ להסכים איתך ששלשול עם גיהוקים (גרעפצים) בטעם ביצה מסתדר עם אמבה או ג'יארדיה ואם השלשול לא חוף תוך מספר ימים אז יש מקום להיבדק שוב (בדיקת צואה פשוטה). בינתיים נסמוך כל עמיתי המקסיקני.
    בנוגע לתרופות:
    1. ציפרופלוקסצין זוהי אכן האנטיביוטיקה המקובלת לטיפול בשלשול חיידקי חריף.
    2. לקטובצילים הם חיידקים ידידותיים שמטרתם להחזיר למעיים את החיידקים הטובים שהאנטיביוטיקה הורגת.
    3. התרופה השלישית היא שילוב של תרופה נגד עוויתות בבטל ותרופה נוגדת כאבים והיא מיועדת להקלה על תסמינים בלבד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים- אתר הזרקה
    רועי
    10/03/2010

שלום,

בן 59, הגעתי לקבל חיסון במרפאת מטילים, לפני נסיעה. קיבלתי:
    Hepatyrix, tetanus ו- מנינגוקוק (פוליסכרידי) - הכל באותה זרוע.

קראתי אח"כ בעלון לרופא של היצרן של Hepatyrix - במידה וניתןו יותר מחיסון אחד - יש להזריק את החיסונים הנוספים באתר שונה. האחות דווקא הזריקה הכל באותה זרוע. האם יש לדבר משמעות כלשהי ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים- אתר הזרקה

הוספת תגובה

• אתר הזרקת חיסונים

ד''ר איל נדיר
    12/03/2010

שלום רועי,

עד כמה שידוע לי, אם שומרים על מרחק סביר של כ-2 ס"מ בין אתר הזרקה אחד למישנהו, לא אמורה להיות בעיית של מתן כל החיסונים בזרוע אחת. במרפאות שלי זה מקובל למדי. יש לזה גם יתרון של "שיתוק" כתף אחת בלבד.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוך דחוך !!!
    מיקה
    10/03/2010

שלום דוקטור,
    מזה חודשיים אני סובלת מתחושת שריפה בנרתיק כאילו יושבת על סיר רותח עשיתי משטח וגינלי שיצא תקין מספר בדיקות שתן שיצאו
    סטרליות וללא חיידק עכשיו עשיתי בדיקת שתן חוזרת ונמצא חיידק אי כולי עשיתי בדיקת פי סי אר שתן פרטית נמסר שנמצא אורואפלסמה במהלך החודשיים ניתן לי ע"י מספר רופאים אנטביוטיקות שכלל לא השפיעו והחמירו את הרגשתי הכללית נתנו לי תרופות לפטרייה שהחמירו את מצבי איך היית מציע לי לטפל בעניין מטריד זה באופן יעיל וסופי איזה סוג אנטביוטיקה לקחת ?
    איזה רופא יכול לטפל בזה בצורה הכי יעילה וטובה ? האם החיידק אי כולי או האורופלסמה יכולים לגרום לתחושת צריבה בדרגה כזו ?
    אשמח אם תפנה אותי לגורם המתאים אני ממש סובלת

לקביעת תור
    סגירה
    דחוך דחוך !!!

הוספת תגובה

• שריפה בנרתיק

ד''ר איל נדיר
    12/03/2010

שלום דנית

האם השריפה היא כל הזמן? (זה אכן מתאים לדלקת בנרתיק), האם רק מופיעה בעת מתן שתן? (כי אז צריך לחשוד בדרכי השתן - אם כי חודשיים ברצף זה לא ממש סביר ורב בדיקות השתן היו תקינות). האם יש קשר לקיום יחסים? בן-זוג חדש? סבון חדש שאת משתמשת בו?
    מה בדקו ב-PCR חוץ מאוראפלזמה? האם בדקו כלמידיה? זיבה? עשו משטח לטריכומונס?

האוראפלזמה יכולה עקרונית להסביר את התחושות אך אם טופלת כמקובל באנטיביוטיקה מתאימה זה אמור היה לעבור או לפחות להיות מוטב באופן משמעותי זמנית.

הרבה שאלות ובינתיים אין תשובה חד משמעית. מי שאמור לבדוק, לשלוח בדיקות ולעקוב אחרייך הוא בסופו של דבר רופא הנשים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם בילוריבין
    לימור
    09/03/2010

ד,ר שלום ביצעתי בדיקות דם לפני כניסתי להריון ושאלתי לגבי הבילורבין
    תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
    bilirubin total 1.30
    bilirubin conjugated 0.20 בטווח
    bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
    בדיקת EGFR גדול מ 1.73 M
    כתוב רצוי מעל 60 M /MIN
    מה אומרות הבדיקות????????
    אבא שלי היה חולה צהבת B אני חוסנתי לא מעט פעמים אך הנוגדנים לא נשמרו ???
    יש קשר???

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם בילוריבין

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר איל נדיר
    12/03/2010

שלום לימור

השאלה אינה קשורה לפורום באופן ישיר. בכל מקרה רמת הבילירובין היא די תקינה (אולי טיפה מעל הנורמה בכל הקשור ל-bilirubin unconjugted. אם את ממוצא צפון אפריקאי (וגם עשית את הבדיקה בצום) זה יכול להסביר את התופעה של הבילירובין הגבוה בתנאי צום ו/או חום (קוראים לזה סינדרום ג'ילברט והוא חסר כל משמעות רפואית).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחפת - הדבקה?
    קרן
    08/03/2010

שלום
    היום הייתי במכון שעושה CT ואולטראסונד , ישבתי בערך 5 או 7 דקות ליד אדם שהקריא לאישתו את תוצאות הבדיקה שהוא בא לקחת ... כנראה שזה היה CT של הריאות
    והיה כתוב - "תמונות נראה כשחפת " הוא הקירא את זה בקול רם ( הוא לא היה מפותע - כנראה שהיה חשש כבר קודם(

ברגע ששמעתי את זה ניתרתי מהכיסא לחדר השני ונכנסתי להיסטריה

האם אני צריכה לבדוק שלא נדבקתי
    האם בכל שלב ניתן להידבק
    האם עצם זה שהוא היה יכול להגיע לקחת את הבדיקה בעצמו ולא נראה חולה במיוחד למראית עין אומר שהוא במצב שלא מדבק?

האם אני יכולה כבר מחר לעשות בדיקה ?
    אם חס וחלילה נדבקתי האם יש משהו שכדאי לי לעשות היום עלמנת למגר אותו?
    לקחתי את כל הויטמינים האפשריים

מה עושים ...אמאלהההההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    שחפת - הדבקה?

הוספת תגובה

• הדבקה בשחפת

ד''ר איל נדיר
    10/03/2010

שלום שרון,

זה כמעט על גבול הבלתי אפשרי להידבק בשחפת אם יושבים 5 דקות ליד אדם שאינו משעל או מכייח באופן משמעותי.
    ואכן סביר שאם היתה לאיש שחפת פעילה, הוא לא היה יושב על הספסלים עם כולם.
    לעיתים רואים ב-CT תמונה המתאימה לשחפת ישנה שהיא לא מדבקת.

אם בכל זאת את עדיין בהיסטריה ניתן לעשות בדיקת שחפת כעת (הזרקת חומר מתחת לעור והמתנה ליומיים שלושה וקריאת התגובה על העור). סביר שכעת תהיה שלילית אבל אם חיובית אז יכול להיות שנחשפת לשחפת בעברך ללא מחלה (כמו רבים וטובים - אין מה להילחץ). אם שלילית חוזרים עליה לאחר מספר שבועות ואם אז הופכת חיובית - רק אזמכריזים על חשיפה לשחפת.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים להודו בזמן טיפולי הפריה
    ענבר
    07/03/2010

אני נמצאת בטיפולי פוריות- הפריית מבחנה, ומחכה כרגע לבדיקת היריון שאוכל לעשות עוד כעשרה ימים. לפני שהחלנו את המחזור הנוכחי קנינו כרטיסים להודו- פרס ניחומים במקרה שלא יצליח גם הפעם. תיכננתי שיהיו 10 ימים בין התשובה של בדיקת ההיריון לבין הנסיעה, אבל בסופו של דבר עקב עיכובים שונים ולא צפויים יצא שאקבל תשובה לבדיקת ההיריון רק מספר שעות לפני הנסיעה ואז במידה ויהיה חיובי אני אבטל את הנסיעה.
    השאלה שלי- במידה והתשובה תהיה שלילית ונרצה ליסוע- האם אני יכולה לקבל חיסונים כעת, בזמן שאני בהמתנה לתשובה (הייתי במספר טיולים, אז אני חושבת שרק אצטרך השלמה לטיפוס הבטן וקדחת מוח יפנית), או שעדיף לחכות ליום האחרון לפני הנסיעה ולהתחסן ב"דקה ה-90"? האם לחיסונים יש אפקטיביות במקרה זה?
    מחכה לתשובתך, בתודה..

הוספת תגובה

• חיסונים בהפריה

ד''ר איל נדיר
    10/03/2010

שלום ענבר,

ככלל אני משתדל למעט עד כמה שניתן בחיסונים בעת הריון ועל אחת כמה וכמה בהריון התחלתי ויקר!
    אי לכך ובהתחשב שככל הנראה תזדקקי רק להשלמות של חיסונים, נראה לי כי עדיף להתחסן "בדקה התשעים ואחת. במקרה השלמות יש אפטיביות כמעט מיידית.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה