מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים של מזגן במיכל בחוץמאיה06/07/2018
שלום אני נורא מצטערת מראש על השאלה הקצת מוזרה..היום בחדר כושר בלי להשים לב נשפך עליי לפנים בקבוק קטן של מים שהתנקז מהמים של המזגן שנזל ובלעתי קצת כמה טיפות..האם המים שיוצאים מהמזגנים נחשבים כמזוהמים או להכיל איזה חיידקים מסוימים מסוכנים?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים של מזגן במיכל בחוץ
מאיה06/07/2018יש לציין שהמים התאספו לא מהצינור שלהמזגן אל מאיזה נזילה שלו מהתקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מזגן
דר כהן רגב12/07/2018המים ודאי לא נקיים ומכילים חיידקים אשר לרוב אינם מסוכנים לאנשים עם מערכת חיסונית תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם CMV חיובי בהריוןאן05/07/2018
שלום
אני בשבוע 6 + 4 הרופא שלך אותי לבצע בדיקות דם שיגרתית
היום קיבלת תשובה ש CMV חיובי
מה זה אומר ? אני אשמח לתשובה אני ממש לחוצה 😢
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
דר כהן רגב12/07/2018יש לפנות לרופא זיהומאי עם כל המידע הרפואי כדי להתקדם באבחנה והמלצות לבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה מקוצץ ציפורניים אשר משמש חולה בפטרת ציפורנייםהילית04/07/2018
שלום רב,
נחתכתי היום באצבע של היד מקוצץ ציפורניים בו אני משתמשת בד"כ (לאחרונה שימש אותי לפני שבוע). סובלת שנים מפטרת ציפורניים (בקרוב אתחיל טיפול)
האם יש חלילה סיכון לחדירת פטריה לדם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
דר כהן רגב12/07/2018אם המצב החיסוני תקין, הסיכון הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום עורי במרפק הידענת04/07/2018
שלום
אני במהלך טיול של שבועיים באירופה ולפני ארבעה ימים המרפק שלי התנפח מאוד, כאב ונראה עם זיהום עורי. יומיים קודם לכן היה לי בו שפשוף והנחתי שהזיהום התפתח בעקבות הפצע שהיה. מעין קילוף עמוק בעור . כמו כן האזור היה חם. היות והתחלתי טיול ולא רציתי שהזיהום יתפשט התחלתי ליטול זינט פעמיים ביום על דעת עצמי. במקביל גם לקחתי כדור לורסטין לאחר יום ומרחתי.פעם אחת משחת פניסטיל. הזיהום נרגע לאחר כיומיים ועכשיו עבר כליל. אני לא בטוחה מה עזר והאם המקור היה אולי עקיצה ולא השפשוף.
השאלה היא אוכל להפסיק את האנטיביוטיקה כעת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק נפוח
דר כהן רגב12/07/2018היה עדיף להבדק ע"י רופא על מנת להחליט אם יש או אין מקום להמשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי נגיף זיקהדודו03/07/2018
אנחנו לפני טיול לתאילנד לכ-חודש ומעוניינים להכנס לאחר מכן להריון. במרפאת מטיילים אמרו לנו שאם מתמגנים מיתושים ולא מופיעה מחלת חום בטיול ומבצעים בדיקה לזיקה לאחר הטיול אפשר להיות רגועים.
1. האם זה נכון? האם אפשר לוותר על תקופת ההמתנה אחרי הטיול?
2. בגלל שהבנתי שהבידקה לזיקה לא אמינה ב-100% מה הסיכוי לטעות במידה וחוזרים אחרי הטיול וישר מבצעים את הבידקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקה
ד``ר רגב כהן03/07/201880% מהלוקים במחלה הם א-תסמיניים, לכן אי אפשר להיות שאננים לגמרי. יש בדיקות בתהש אבל הן לא שוללות במאת האחוזים הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של הבלילה של השניצלניקול03/07/2018
הבת שלי עזרה לי לטגן שניצלים והיא אכלה את שאריות הבלילה שנדבקו לה להצבעות, זה מגע עם עוף חי ועם ביצה חיה. היא מרגישה טוב אבל אני לחוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלילה
ד``ר רגב כהן03/07/2018יש סיכון לזיהום אבל אין הרבה מה לעשות. אם תתפתח מחלת חום או שלשול קשה אז כדאי לפנות לעזרה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חוזר במרפק - מזהמים שוניםורד01/07/2018
שלום וברכה,
אני בת כ-30, בריאה בד"כ ולא נוטלת תרופות באופן קבוע.
לפני כחודשיים התחלתי לסבול מהתקפים דלקתיים במרפק שהתבטאו בנפיחות, חום, אודם מקומי והגבלה בתנועה. כל התקף ארך כיומיים שלושה, דעך (לא לחלוטין) לכחצי שבוע עד שבוע והתחזק שוב.
בניקור הוצא נוזל סרוטי, עם כ-7000 כדוריות דם לבנות, ולא הייתה צמיחה. טופלתי בארקוקסיה.
רופא ראומטולוג אבחן palindromic rheumatism ושלח לבדיקות דם – ANA, RF, לשלול Rheumatoid Arthritis וזאבת. (הבדיקות עוד לא בוצעו).
יום-יומיים לאחר מכן היה התקף חד יותר; רופאת המשפחה חשדה בזיהום והפנתה למיון, ואכן בניקור נשאב נוזל עכור-מוגלתי ובו כ-400,000 כדוריות לבנות. כמו"כ הייתה צמיחה של שלושה חיידקים שונים – strep oralis, eikenella corrodens, aggregatibacter segnis. בוצעו arthrotomy, debridement של המפרק וטופלתי בצפטריאקסון 2 מ"ג ליום.
לאחר כשבוע מהניתוח פצע הניתוח התחיל להפריש מוגלה; אושפזתי שוב ונעשה ניתוח חוזר – הפעם צמחו בתרביות מהניתוח 4 חיידקים אחרים... (נאמר לי כי אלו חיידקי עור ואחד גרם-שלילי שמצוי במערכת העיכול ובבתי חולים)
מטופלת כרגע ב-Meroperim 1 גרם X 3 ליום.
יצויין כי המרפק לא עבר טראומה בין הניתוחים וכי למעט רחצה מקום הניתוח נשמר יבש ונקי.
הבנתי שזיהו במרפק אינו מצוי – ודאי וודאי שלא זיהום של יותר מחיידק אחד וקל וחומר לא של כמה חיידקים שונים, ברציפות.
שאלתי היא – מה יכול לגרום לכזה סיפור? ואיך אפשר למנוע את הזיהום הבא שלא יבוא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום במרפק
ד``ר רגב כהן02/07/2018מתואר זיהום של חיידקי פה במפרק עם תגובה חלקית לאחר ניתוח - כנראה חזרה של הזיהום (עם או בלי זיהום נוסף שנרכש בבי״ח). זה מקרה שדורש ייעוץ מסודר של מומחה במחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קדחת Qאני30/06/2018
שלום אשמח להסבר לתוצאות בדיקת קדחת Q . התוצאה לפאזה I יצאה חיובית ללא ערך, והתוצאה לפאזה II יצאה 2+.מה זה אומר? מחלה אקוטית או כרונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר q
ד``ר רגב כהן02/07/2018מאוד חשוב באיזו מעבדה נערכה הבדיקה. על מנת לקבל תוצאות אמינות יש לשלוח את הסרום למעבדה בנס ציונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות להדבקה במחלות זיהומיות וב HIVאיילת28/06/2018
שלום,
רציתי לדעת האם יכולה להתרחש הדבקה במחלות זיהומיות ובמיוחד ב HIV במצב של מגע של טיפת דם עם פתח הנרתיק. ללא חדירה אלא מגע חיצוני על פתח הנרתיק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hiv
ד``ר רגב כהן02/07/2018במקרה שהדם מגיע מנשא, תאורטית כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לליסטריה יש סימנים מקדימים?יאיר28/06/2018
יש סימנים מקדימים לליסטריה? או טיפול מונע לפני שמתחילים התסמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה
ד``ר רגב כהן02/07/2018המחלה מתחילה עם שלשול בדכ מלווה בחום.
לא מכיר סימנים מקדימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הידבקות במחלת הנשיקהשימי26/06/2018
יש לי מישהי בעבודה שאובחנה עם מחלת הנשיקה, היא לא הייתה כמה חודשים בעבודה והיא חזרה לא מזמן. עכשיו היא שוב חולה, יכול להיות שהיא לא החלימה ואז היא יכולה להדביק את כל המשרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה
ד``ר רגב כהן02/07/2018צריך מגע עם רוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך ביד בעבודה אתמוליעקב24/06/2018
שלום לך דר ..היום בעבודה נחתכתי ביד מאחד המדפים בארון במשרד ירד קצת דם ושטפתי את הפצע .אחרי כמה זמן שמתי לב שהיו באיזור איפה שנחתכתי כמו סימנים אדומים קטנים או צבע אדום או דם יבש של מישהו.בהנחה שזה דם יבש של מישהו ובאותו איזור נחתכתי האם זה יכול להוות סיכון לאיידס או למשהו אחר? תודה רבה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך
ד``ר רגב כהן02/07/2018לא תדבק באיידס בדרך הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליים או לא לייםיעל24/06/2018
בשתי בדיקות חוזרות לנוגדנים לליים, בעלי קיבל תשובה של igm גבולי וigg שלילי. המתנו שבועיים בין הבדיקות כנדרש. לא ברור לנו אם יש אבחנה לליים או אין. הוא מרגיש רע במשך תקופה ארוכה ויתר הבדיקות יצאו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליים
ד``ר רגב כהן02/07/2018נראה שזה לא ליים לפי התאור הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך מסלע - צריך להתחסן?איתי24/06/2018
הייתי אתמול בטיול ונחתכתי בכך הרגל מסלע. הרבה דם ובלגן. צריך להתחסן אחרי פציעה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה מסלע
ד``ר רגב כהן02/07/2018יש לקבל חיסון טטנוס אם לא קבלת ב5 השנים האחרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך באצבע דואגת מאודמעיין22/06/2018
לד"ר שלום
אתמול בבוקר הייתי אצל רופאת נשים שלקחה לי בדיקה כזאת של הרחם בגלל דימומים כבדים שיש לי במחזור.היא השתמשה במין כלי כזה ארוך וצר שכנראה גירדה איתו את הרירית.לפי מה שזכור לי היא זרקה את זה לפח שהיה בחדר.כמה דק אחכ יצא לי לזרוק משהו לאותו הפח.אחרי 10 שיצאתי ממנה הבחנתי בחתך לא גדול אבל עמוק שדימם באצבע שלי.פחדתי שניפצעתי מאותו הכלי ואולי היה של משהי אחרת.למרות שזכרתי שרק ראיתי אחד כזה בפח.שאלתי אותה והיא אמרה לי שהיא לא עשתה עוד בדיקות פולשניות.אני מאוד לחוצה מזה.רוצה להוסיף שאחרי שעה וחצי בערך יצאלי לגעת בדלת של שרותים בקניון באותו מקום.האם כל מה שתיארתי מסכן אותי בהידבקות באיידס?
מקווה שתענה לי בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hiv
ד``ר רגב כהן02/07/2018מאוד לא סביר שתדבקי בhiv בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)