מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה נוירולוגית פסיכיאטרית מחיסון ודילמה לגבי ההמשךנעמה ואייל08/10/2018
שלום
אנחנו הורים שתומכים בחיסונים
ושני באים מרקע אקדמי מדעי.
הבת שלנו הגדולה בכיתה ח' ילדה בריאה ומצליחה בלימודים ובריקודים וכו'.
ביצענו לה מהלידה ועד עתה את כל החיסונים שהיו לפי ההנחיות.
כמו כן מבצעים לילדים כל שנה חיסון שפעת.
לגבי הבת שלנו. בשנתיים הראשונות לחיים היו לה מדי פעם תקופות שמדי פעם עצבנית מאוד במשך כ2-4 שבועות בוכה צועקת משתוללת ואז זה היה חולף. לא הבנו במה מדובר.
הכל חלף מגיל שנתיים בערך והיתה ילדה רגועה ומקסימה.
בכיתה א' לאחר שעברה חיסון קצת לאחר מכן
"השתגעה" בומשך כ 4 שבועות היתה עצבנית מאוד משתוללת צועקת וגם "נתקעת" - נכנסת לריב וחוזרת במשך אפילו שעה! על אותה מילה במאבק עז ששום דבר לא עוזר.
לאחר כחודש זה חלף.
אז התחלנו לחשוד שאולי מדובר בתופעת לוואי של החיסון אבל הנחנו שזה לא סביר.
בכיתה ב' שוב קיבלה חיסון ושוב חזרה התופעה הדרמטית עם כ 3-4 שבועות קשים מאוד בבית עם ילדה שבאמצע הלילה עומדת חצי שעה צורחת ורוקעת התנהגות שלא היתה לה לפני החיסון.
אז הבנו שכנראה יש תופעת לוואי ושמחנו שנגמרו רוב החיסונים.
לגבי חיסונים לשפעת הם לא גרמו לה לזה.
הגענו עכשיו לכיתה ח'. הילדה בגיל ההתבגרות.
רגועה שמחה.
יש בקרוב חיסון של כיתה ח' כנראה לפלצת דיפטריה ושעלת. מנת דחף.
אנחנו חוששים מאוד לתת לה את זה ושתופיע תופעה פסיכיאטרית נוירולוגית מוזרה וחלילה תפגע בה באמצע גיל ההתבגרות ותשאיר נזקים נפשיים או נוירולוגיים.
אודה על עזרתכם.
1. עד כמה חיוני מנת הדחף של כיתה ח' והאם אפשר לוותר עליה? מה ההסתברות לסיכון כתוצאה מכך?
2. האם מהעובדה שחיסון שפעת כל שנה לא גורם לתופעת לוואי אפשר ללמוד משהו לגבי איזה חיסונים אפשר לתת לה ואיזה לא? אולי כדאי לתת לה חלק מהחיסונים של כיתה ח'?
3. מה אתם ממליצים לעשות. אין לנו ספק שלא מדובר בצירוף מקרים היות וזה חזר על עצמו באופן מובהק.
תודה רבה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מוזרות אחרי חיסון
ד``ר רגב כהן09/10/2018באמת שאלה מאתגרת. קשה לענות עליה בלי לערוך שיחה ובדיקה מעמיקה יותר של מה שקרה וחקירה של החומרים המשותפים והשונים שיש בחיסונים שגרמו לתופעות לעומת אלה שלא.
מציע לערוך יעוץ מסודר.
טטנוס אפשר לעשות גם אחרי חשיפה.. דיפתריה די נדירה בארץ ושעלת כדאי למנוע עי החסון ואין אפשרות לקבל רק שעלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה נוירולוגית פסיכיאטרית מחיסון ודילמה לגבי ההמשך
נעמה ואייל10/10/2018תודה על התשובה.
קראנו שדווקא החיסון לשעלת הוא זה שעלול לגרום לתופעת לוואי של עצבנות ואי שקט כפי שקרה לה בכיתה ב' ונמשך שבועות.
1. אולי כדאי לחסן אותה רק בטטנוס ודיפתריה
ולא לתת מנת דחף לשעלת של כיתה ח'?
2. הרי קיבלה חיסוני שעלת בילדות ובכיתה ב'. מה הסיכון מאי לקיחת מנת הדחף של שעלת של כיתה ח'? ? האם הסיכון זניח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רגב כהן10/10/2018הסיכון הוא לחלות בשעלת. לא זניח אבל לא סוף העולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם פברי אנדרסוןעידן06/10/2018
שלום כמה זמן לוקח לגיע תשובה של מחלה גנטית פברי לגיע מחכה כבר חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פברי
ד``ר רגב כהן09/10/2018לא הפורום הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת איידס ומחלות זיהומיותאיתי05/10/2018
שלום ד"ר כהן,
אני סטודנט בן 26 ולפני כחמישה שבועות קיימתי יחסי מין הטרוסקסואלים לא מוגנים.
לפני שבוע החלה אצלי מחלת חום שבתחילתה לא ייחסתי לה חשיבות אך כשהיא נמשכה מעל למספר ימים והחום מאן לרדת (הגיע בשיאו ל39 מעלות) הלכתי לרופא המשפחה ששלח אותי למספר בדיקות דם. אחת הבדיקות הייתה בדיקת איידס (p24 Ag , HIV1,2 Ab) והיא חזרה שלילית. כאמור הבדיקה בוצעה 36 יום לאחר המגע החשוד. אולם, בספירת הדם התקבלו ערכים חריגים מאוד שבגינם רופא המשפחה המליץ לי להתייעץ עם המטולוג. התוצאות החריגות להלן:
WBC - 2.79
Neutrophils - 1.34
Lymphocytes - 0.75
Platelets - 163 (טסיות הדם לא חורגות מהנורמל אך קרובות מאוד לגבול התחתון)
בנוסף מצויין שחלק מהלימפוציטיים אטיפיים.
שאר הבדיקה בערכים תקינים.
שאלותיי הן:
1. האם ספירת כדוריות לבנות נמוכה מאוד כמו שלי מעידה על הידבקות באיידס ?
2. האם ספירת כדוריות לבנות נמוכה הנובעת מHIV מופיעה כבר בשלב מוקדם של ההדבקה(5 שבועות) או רק לאחר זמן ממושך יותר ?
3. האם בכלל יש לי מה לחשוש מאיידס ? ביצעתי 2 בדיקות קומבו- אחת לאחר 28 יום מהסקס ואחת לאחר 35 יום ושניהן חזרו שליליות. אני רואה במספר מקומות שתקופת החלון יכולה גם להגיע ל3 חודשים ואני מודאג.
4. לדעתי אני כבר ב"גארבג' טיים" של מחלת החום שלי, אני כבר מרגיש טוב יותר והחום נמוך יותר (37.5). האם ייתכן שהתוצאות החריגות הן כתוצאה מוירוס כלשהו פחות מפחיד מאיידס שגרם לי למחלת דמוית שפעת קשה בשבוע האחרון ?
5. ושאלה לסיכום - יש לי מבחן בטכניון עוד ארבעה ימים ובינתיים הראש שלי מפליג לחרדות במקום ללימודים. התור אצל ההמטולוג יהיה רק עוד שבועיים ורופא המשפחה היה נראה קצת אובד עצות ופשוט אמר שהוא לא יודע מה זה בינתיים. האם אני יכול להירגע? האם כדאי לגשת למיון במקום לחכות שבועיים לתור עם ההמטולוג ?
ד"ר כהן, אם הגעת עד לפה אז אני מודה לך מקרב לב על הקריאה ומחכה לתשובה.
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן09/10/2018שלום.
כדאי לחזור על בדיקת האיידס אבל נראה לי יותר סביר כי לקית בוירוס אחר כמו אפשטיין באר אוcmv. התמונה של ספירת הדם יכולה בתאןריה להתאים לacute hiv אבל גם לוירוסים רבים אחרים יותר שכיחים.
חזור לרופא להשלמת בדיקות אבחנתיות. אחרי 3 חודשים תוכל לשלול סופית אבל אם תגיע לוירוס האשם תוכל להרגע מוקדם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא חיידק הברוצלהנועם04/10/2018
שלום.
יצא לי לשתות חלב עזים לא מפוסטר לפני בערך חודשיים בגלל מחלת הפה והגפיים שהיה לו
אין לי משהו מיוחד בגוף , חוץ מקצת כאבים בשרירים ברגליים שאני לא יודע אם זה קשור .
מה הסימפטומים למחלה והאם זה שלקחתי מהרופאה בדיקה לברוצלה שנקראת brucella abs תעזור לפעינוח המחלה אם בכלל קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוצלה
ד``ר רגב כהן09/10/2018כן הבדיקה תסייע באבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המצב הזה מהווה סכנה?אריאל04/10/2018
אם נגעתי במגבת שחיות נשכו אותה והיא הייתה קצת רטובה מהנשיכות וחצי שעה אחר כך גירדתי פצע שהגליד והוא נפתח לי וירד לי דם, האם המצב הזה מהווה סיכון לקבל מחלות מסוימות כמו כלבת, זיהום או כל דבר אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבת
ד``ר רגב כהן09/10/2018לא סביר שתלקה בכלבת ככה.. האם הכלבים היו חשודים?
מחלות אחרות - רק אם מתפתחים סימני זיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להתחסן לפני נסיעה לאוסטרליה?עמי04/10/2018
אני נוסע לאוסטרליה לכמה שבועות, עבודה אבל גם קצת לטייל. האם צריך להתחסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Australia
ד``ר רגב כהן09/10/2018רק לוודא שיש את חיסוני השגרה... טטנוס חצבת שעלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש לחצבת לתינוק?אלי02/10/2018
שלום,
בן 37.
עובד הנמצא ביחד איתי באותו החדר במשרד (הוא בגיל שלי), ביקר אתמול בחדר מיון. לאחר שיצא משם, אמרו לו שבאותו הזמן שהה בחדר המיון אדם שאובחן כחולה בחצבת.
גם הוא וגם אני מחוסנים מהילדות.
הפחד שלי הוא מכך שיש לי בן בגיל 3 חודשים, שעדיין לא מחוסן מהמחלה.
האם יש ממה לחשוש בקשר לבן שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן09/10/2018ברגע שאתה ואשתך מחוסנים אתם מגנים כך על התינוק שעדיין לא יכול לקבל חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים במשך שבוע שהחמירובר01/10/2018
חג שמח
בת 45, לפני שבוע קיבלתי שפשוף מנעליים ,לא ייחסתי לזה חשיבות ונכנסתי לבריכות שחייה ולים המלח
ביום החמישי שמתי פולידין שעזר לייבש את הפצעים מעט אך המצב החמיר ונהיתה לי נפיחות ואדמומיות
אתמול רופא משפחה נתן לי למרוח משחה מסוג היקומיצין פעמיים ביום למשך שבוע ולשים פלסטר , היום המצב החמיר ונהיה לי הכל צהוב הפצעים ואדום מסביב בנוסף כאבים בכף הרגל בלתי נסבלים, מה עליי לעשות? האם זה תקין? תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעור
ד``ר רגב כהן09/10/2018מדאיגה האדמומיות על העור. אם מתחילה דלקת של העור יתכן ותצטרכי טיפול אנטיביוטי סיסטמי. ממליץ לחזור עם זה בהקדם לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שנוגע לזיקהרותם27/09/2018
אני ובעלי חזרנו מטיול בתאילנד, לאחר ארבעה חודשים מיום החזרה נקלטתי להריון, כעת אני בשבוע 12.
אציין כי בטיול לא סבלנו מסימפטומים של מחלה כלשהי והיינו בריאים לחלוטין.
האם אני נדרשת לעבור בדיקת זיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקה
ד``ר רגב כהן28/09/2018היום ההמלצה להמתין 3 חודשים מאז החזרה. יש לבצע מעקב הריון רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג נא - תולעים - nv guaho?חנה26/09/2018
שלום דר,
לפני 4 ימים אכלתי במסעדה דג אינטיס (דג מהים התיכון) נא. היום הבחנתי במה שנראה לי תולעת קטנה בצואה. לפני כן חשתי בתחושה לא נוחה בבטן אבל לא משהו חמור. הופניתי לבדיקת פרזיטים, האם יש טיפול לתולעים מסוג אניסאקיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג נא - שאלה נוספת
חנה26/09/2018סליחה, רציתי לשאול גם עד כמה המצב מדבק לאחרים
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAnisakiasis
ד``ר רגב כהן28/09/2018מציע לפנות לרופא כדי להגיע לאבחנה נכונה. יתכן ויש לך תולעת אחרת שכיחה יותר. אין ככ טיפול אם זה אניסאקיאזיסי אבל זה די נדיר בארץ. אפשר לנסות להוציא את התולעת באנדוסקופיה. לא מדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדג נא - שאלה נוספת
חנה28/09/2018תודה רבה
האם יש דרך להגיע לאבחנה בסבירות גבוהה לגבי הידבקות בתולעים ? שמעתי שבבדיקת פרזיטים בצורה לא תמיד מגלים.
האם יש מיקרים של הדבקות ב אניסאקיאזיסי בארץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי להידבק בכלבת בעקבות המקרה הבא?חגי26/09/2018
אם נגעתי באדמה שהייתה טיפה לחה בגלל טל שיש בלילה, ובאדמה הזאת עוברים לא מעט חתולי רחוב, האם יש סיכוי להידבק בכלבת אם היה לי פצע קטן על היד והאדמה נגעה לי בו?
אני שואל את זה מחשש שאולי היו חלקיקי רוק על האדמה או משהו בסגנון...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן28/09/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיף הזיקה ויחסי מין?מממ25/09/2018
שלום - בעלי חזר משהות קצרה בברזיל.
בתוך חודש אנחנו מתכננים החזרת עובר מוקפא מטיפולי IVF שעברנו בעבר. אני מבינה שיש סכנה בהידבקות שלי בזיקה ושיש לקיים יחסי מין מוגנים בלבד למשך פרק זמן.
במרפאת המטיילים בה בעלי ביקר נאמר לו שיש לקיים יחסי מין מוגנים במשך 6 חודשים מהחזרה ארצה, באתר משרד הבריאות פרק הזמן המומלץ הוא 3 חודשים ואילו באתר של קופ"ח כללית מדובר על תקופה של 4 שבועות.
כמה זמן צריך להימנע? אני גם מבינה שיש בדיקה שניתן לבצע בתשלום אך שהיא אינה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקה
ד``ר רגב כהן28/09/2018ההמלצה של 6 חודשים השתנתה לאחרונה ל3 חודשים. יש בדיקה והיא אכן לא שוללת לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה "האם אני מוגן מכלבת?"עידן25/09/2018
שלום ד"ר.
בכל מקרה אני אפנה את השאלה ללשכת הבריאות כאשר אצטרך לקבל את המנה השלישית.
עד אז אני רק רוצה להיות בראש שקט ולוודא אם הבנתי נכון שבעיקרון כל עוד לא סיימתי את הטיפול ונחשפתי לכלבת לאחר המנה השניה, אז כל עוד אני אקבל את 2 החיסונים הפעילים שנותרו לי לטיפול אני אהיה מוגן?(החיסונים הם מסוג Verorab)
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן28/09/2018חיסון חלקי יש לאחר 3 מנות. ואז אחרי חשיפה משמעותית יש לבצע עוד 2 מנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה בחיך העליון בפה שלא עוברשירלי24/09/2018
שלום רב , תודה מראש על המענה יש לי קנדידה בחיך הוכח במשטח פעמיים היה חיובי קיבלתי טיפול מקומי אך חודשיים וחצי וזה לא עובר אני חוששת שאולי מדובר במשהו יותר מפחיד מה עלי לעשות זה נראה כמאין נקודות אדומות קטנות ושורפות תודה על המענה שוב ספירת דם תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
ד``ר רגב כהן28/09/2018ממליץ לפנות לרופא. יתכן ויש מקום לבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת הפטיטיסיונתן24/09/2018
שלום,
אשמח לפענוח תוצאות.
עשיתי בדיקה להפטיטיס B ואלו התוצאות:
HEPATITIS B SURFACE
ANTIGEN : 0.19
HEPATITIS B
CORE AB TOTAL: 0.15
anti HBC: more than 2.80
בנוסף עשיתי בדיקת שתן ובתוצאות הבקטריות יצא +++ (האם זה קשור?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד``ר רגב כהן28/09/2018קשה לדעת רק מהמספרים. יש רפרנס שונה בכל מעבדה. יש לפנות לרופא משפחה או גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)