מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון הפטיטיס B מסוג ENGERIXעדן08/06/2018
אם עשיתי חיסון 1 להפטיטיס בי מסוג ENGERIX (לאחר סדרת חיסונים בגיל ינקות) והוא לא העלה לי את כמות הנוגדנים לרמה מספיקה, אני יכולה לעבור לחיסון SciBVac? או שיש קונטרה-אינדיקציות ותגובה אימונית בין החיסונים? ואם אפשר, אז *כמה זמן* נדרש ביניהם? ( או לחלופין, האם המשך של חיסון שני מסוג ENGERIX יעלה את מס' הנוגדנים לרמה מספיקה?, קצרה בזמן וצריכה העלאת נוגדנים מהירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צהבת B
ד``ר רגב כהן10/06/2018אם אנג'ריקס לא מעלה את רמת הנוגדנים (יש לבדוק חודש לאחר החיסון) אפשר לנסות sciBvac שהוא נחשב יותר אימונוגני. יש להמתין חודש בין החיסונים. תאורטית אפשר שגם מנה חוזרת (חמישית, חודש לאחר הרביעית) תעלה את הרמה של הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבס וCMV חיובי בהריוןטל07/06/2018
שלום רב,
אני בהיריון שני שבוע 32 דם מינוס. היריון קודם היה לי קומבס שלילי בכל הבדיקות עברתי את כל החיסונים המתאימים ללא מי שפיר או אירועים חריגים. בהיריון הנוכחי בדיקת הקומבס indirect הראתה מההתחיל תגובה חיובית חלשה שלא ניתנת לאיפיון ותגובה חלשה של אנטי די. בשבוע 28 עשיתי חיסון וכעת הגיעו תשובות של אנטי די חיובי 1:8 (כיול). \בנוסף לכל הצרות האלה נמצא לי CMV ועל כן אמורה לעבור מי שפיר ביום שני. האם זה צריך להשפיע? האם המצב מסוכן לתינוק? האם יהיו לי בשל כך בעיות בהיריון הבא.
אשמח לעזרה כי אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר רגב כהן07/06/2018לא בטוח שיש קשר בין הדברים, אם כי קשה לי לשלול זאת על הסף. בכל מקרה יש להמשיך מעקב אצל זיהומאי בקשר לCMV בהריון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בלשון - סכנת הדבקה?יונתן06/06/2018
אני סובל מפטרת בלשון (קנדידה) מס׳ שנים ורק עכשיו מנסה לטפל אבל לא כ״כ מצליח (כולל פלוקנול וניסטטין).
בהנחה שהזיהום רציני מהרגיל, רציתי לדעת אם אני יכול להדביק את בת הזוג - בפה או בואגניה - כתוצאה ממעבר של רוק אל אזורים אלו?
אני יודע שהפטריה קיימת אצל כל אדם אבל יש שטוענים שאם כמות גדולה עוברת אזי תתיכן בהחלט הדבקה.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
ד``ר רגב כהן07/06/2018לשאלתך - כן המחלה עלולה לעבור מאדם לאדם במגע מיני. מציע לפנות למומחה על מנת לנסות לבדוק מדוע אתה לא מצליח להפטר מהפטריה בשיטות הרגילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בוירוס הקאות והשפעה על ילדיםמאיה05/06/2018
נדבקתי בוירוס שגורם להקאות ולשלשולים, יום לפני שזה התחיל הייתי עם אחיינית שלי, תינוקת בת שנה וחצי. אני מניחה שיש סיכוי שהיא נדבקה גם... כמה זה חמור אצל ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס מעיים
ד``ר רגב כהן05/06/2018ילדים נוטים להתייבש יותר בקלות, אבל עם טיפול מתאים אין סכנה משמעותית במידה ונדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שיעול דלקת ריאות מדבק?Meir Elhassid27/05/2018
שלום רב,
בצעתי צילום חזה והכתוב מטה היה הממצא.
תסנין בלינגולה משמאל .
ללא תפליט או גודש .
צל הלב והמייצר בגדר הנורמה
הסרעפות בעמדה תקינה .
הסינוסים הקוסטופרניים חופשיים.
מאחר ואני מטופל בנכדים, האם זה מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ראות
ד``ר רגב כהן04/06/2018מחוללים רבים מועברים דרך שעול בין בני אדם, לכן עקרונית אתה עלול להדביק אחרים דרך טיפות רוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחלת ליים כרוניתאורית26/05/2018
האם יש רופאים בארץ שמכירים במחלה כמחלה כרונית ויכולים לעזור ? (עברו כשלוש שנים מאז שטופלתי באנטיביוטיקה במשך 4 חודשים ונשארו המון המון תסמינים, בעיקר נוירולוגים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליים
ד``ר רגב כהן04/06/2018לדעתי יש מרפאה לטיפול בליים כרוני בתה"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להידבק בקדחת ים תיכוניתנדיה17/05/2018
שלום, נעקצתי היום על יד קרציית כלב. שאלתי מהו הסיכוי שאחלה בקדחת הים תיכונית ואם יש טעם לעשות טיפול אנטיביוטי מונע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת בהרות
ד``ר רגב כהן04/06/2018קרצית כלב מעבירה מחלה ריקציאלית הנקראת קדחת בהרות. אין מידע מוצק לגבי טיפול מונע לאחר חשיפה, אבל חלק מהמומחים ימליצו לקבל דוקסילין לאחר חשיפה.
חשוב יותר לעקוב אחר הופעת תסמינים של חום, כאב ראש, פריחה, חולשה - ואז יש לפנות במהירות לטיפול ולציין את נושא הנשיכה מהקרציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה ע"י קוף בבוליביהלילי13/05/2018
לפני כ7 חודשים, חבר שלי טייל בבוליביה וננשך בקטנה באצבע ע"י קוף קטן בג'ונגל...
החבר התחסן 3 חיסונים לכלבת טרם הטיסה, אך לאחר הנשיכה לא נתן התייחסות, ולא קיבל טיפול/חיסון....
ממקורות שקראתי באינטרנט, מחלת הכלבת יכולה לדגור בגוף האדם גם זמן ממושך (חודשים, שנה,ואף שנים), ועל כן אני דואגת...
האם יש דרך לבדוק את הנושא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת קוף בבוליביה
ד``ר רגב כהן04/06/2018יש לקחת כל נשיכה של יונק בעולם השלישי ברצינות, ויש לפנות ללשכת הבריאות המחוזית לשקול השלמת 2 מנות החיסון שנותרו. כלבת עלולה לדגור זמן רב ואם חלילה מופיעה המחלה התמותה היא של 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום גרוני של kingella spחגי27/04/2018
במשטח גרון לשלילת זיבה גרונית לאחר מגע מיני ותחושת חולי וכאב גרון , חום מתון עד 39 וחולשה כללית - התגלה חיידק kingella sp
רציתי לדעת מה זה ? , מה הסיכונים ? הבנתי שזה מצב דיי נדיר ?
נוטל Prep ( טרובדה/אמטריביר) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינגלה
ד``ר רגב כהן04/06/2018קינגלה הוא חיידק שכיח בין חיידקי הפה. לרוב מיוחס לזיהום של חניכיים, פצעים בפה, לרוב בילדים. לעיתים פולש לדם.
לרוב נוכחותו לא מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת ntm ונזקים אפשרייםאני27/04/2018
האים נרפאים משחפת בריאות ntm.ולאיזה נזקים היא גורמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NTM
ד``ר רגב כהן04/06/2018החיידק עלול לגרום לנזק ראתי - בד"כ יצירה של מחילות. ניתן לטפל באנטיביוטיקה ולהחלים, אבל הטיפול רוב ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ווירוס מעל חודשמאור22/04/2018
שלום
אובחני עם ווירוס cmv לפני כחודש וחצי, בהתחלה היה חום וחולשה כעת מרגיש רגיל
בהתחלה הערך היה 48 ועכשיו 138
אני מפחד שייגרם נזק אין תרופה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר רגב כהן04/06/2018לא ברור לי מה הערך שאתה מצטט (אנזימי כבד?), אבל מרבית המקרים מחלימים ללא סיבוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרת בגיל מבוגריון25/03/2018
האם את מטפלת בשלבקת חוגרת לגיל מבוגר 88 ?
טופל ZALDIAR 200 מ"ג 5 פעמים ביום במשך 8 ימים.
קיבל משחות ... מעל חודש ימים והכאבים לא עוברים.
יש לציין שלפני השלבקת היה לו דלקת ריאות לא הספיק להתאושש . שלבקת חוגרת. רופאת המשפחה המליצה והחלה לתת ליריקה מינון נמוך. האם יש פתרון לכאב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוסטר
ד``ר רגב כהן04/06/2018ליריקה זו אופציה טובה כטיפול לכאב נוירופתי הנגרם משלבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בcmv וכניסה להריוןגל22/03/2018
שלום רב, מעוניינת בכניסה להריון. בבדיקות מחודש נובמבר התגלתה הדבקה ראשונית בcmv
Igg חיובי igm שלילי avidity 0.65
לאור התוצאות, מתי מומלץ לנסות להיכנס להריון?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד``ר רגב כהן04/06/2018מציע להבדק באופן מסודר אצל זיהומאי, עם כל הנתונים המעבדתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסטפילוקוקוס אוראוס באףפבל07/03/2018
שלום
אני בן 54 בדרך כלל בריא. לפני חודש גיליתי כתמים אדומים וקטנים. הרופא עור אמר שזה- פסוריאזיס. ושאל האם היו לי בזמן אחרון מחלות של פרקים, דלקת גרון, וירוס,שפעת ועוד ? תשובה שלילית. מרגיש טוב ,ללא חום, ללא נוזלת, ללא כאבי גרון. הרופא לקח בדיקת תרבית אף - יצא שיש לי
heavy growth Staphylococcus aureus ו. moderate growth of normal respiratory flora
הרופא עור אמר שאקח mupirocin קרם לאף ל 5-6 ימים ו doxycycline 100mg X2 לשבוע.
קראתי כאשר אין סימפטומי קלינים של Staphylococcus aureus כגון חום, נוזלת, כאבי גרון פצעי מוגלה בעור זאת אומרת שיש רק נשאת של Staphylococcus aureus וטיפול באנטיביוטיקה תרופתית - טיפול מיותר. האם זה נכון? ואפשר ללא אנטיביוטיקה ומספיק רק קרם באף ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפילוקוקוס באף
ד``ר רגב כהן04/06/2018סטפילוקוקוס באף לרוב אינו גורם לנגעים עוריים דמויי פסוריאזיס. נוכחותו באף לרוב מצביעה על נשאות, ולא על מחלה. אבל לפני פעולה ניתוחית (למשל החלפת מפרק) רצוי להפטר מהחיידק קודם לניתוח. הדרך לעשות זאת היא ע"י טיפול מקומי באף יחד עם מקלחות של סבון אנטיספטי במשך 5 ימים, יחד עם החלפת מצעים. טיפול סיסטמי לא מאוד יעיל ועלול לגרום לנזק. שווה לבדוק גם את בני המשפחה הקרובים שכן עלולה להיות הדבקה חוזרת אחד מהשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאוריטיס חדה מדרג ראשוןנועם06/03/2018
שלום הייתי מאושפז וגילו אצלי פלאוריטיס וישראלית חדה ברצוני לשאול כמה זמן לוקח לכאבי התופת להעלם אני מטופל באיבופן 3 פעמים בשבוע , אני מרגיש את הנשימות בגב כמו דקירות ובמיוחד כשאני שוכב כמה זמן אני אשאר עם הכאב הזה?? יש לציין שזה התחיל ב 13/2 וטופלתי באזניל ל 5 ימים וזה לא עבר אחרי כל הבדיקות וCTA הגיעו למסקנה שזה ויראלי מתייי אני אמור להחלים כמה זמן זה לוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאוריטיס
ד``ר רגב כהן04/06/2018קשה לענות בלי לדעת כמה זמן אתה כבר סובל מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)