מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי דנגי פיוור קדחת הדנגיטילי07/08/2018
ב1990 חטפתי את קדחת הדנגי באופן מאד קשה.
1. האם קופות החולים (מכבי) בודקות בבדיקת דם אם יש לי נוגדנים בדם שאכן קיבלתי דנגי?
2. האם זה סיכון כפול מבחינתי לנסוע לתאילנד אם חטפתי את זה יחסית באופן קשה מהרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנגי חוזר
ד``ר רגב כהן10/08/2018כן יש בדיקות לנוגדנים. מבוצע במרכז הארצי בתהש. המחלה קשה גם בפעם הראשונה. למרות שהסיכון נמוך, קיימת אפשרות למחלה דימומית קשה בהדבקות חוזרת. אם תחליט לנסוע לטייל שוב במדינות אנדמיות יש להקפיד עוד יותר על כללים למניעת נשיכות יתושות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוי חולה באמבולנס עם חיידק ה-CREMiki Almogi05/08/2018
ערב טוב
הבן שלי מתנדב במד"א והערב הוא פינה חולה ב- חיידק CRE
במהלך הפינוי של החולה יצא שהבן שלי נגע בו.
האם יש סיכוי שבני נדבק בחיידק?
האם מומלץ לבצע בדיקת דם במקרב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRE
ד``ר רגב כהן06/08/2018יש סיוכי שנדבק זמנית על העור, הסיכוי להופעת נשאות אצלו, בתור אדם בריא הוא קטן מאוד. אין בדיקת דם לזיהוי מצב של נשאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv-תשובה לא ברורהטל05/08/2018
שלום,
אני בהריון מטיפולי ivf, ב-12.03 עשיתי בדיקת נוגדנים לcmv גם הigg וגם הigm יצאו שליליות.
אני בשבוע 10+4. עשיתי בדיקה נוספת והפעם התוצאות יצאו כך:
Igg-borderline
Igm-neg
Cmv avidity לא ניתן לחשב
Cmv igg (add vidas) pos
אני מאוד לחוצה.
זה אומר שנדבקתי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד``ר רגב כהן06/08/2018יתכן ונדבקת, מציע לפנות למומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולקציה 9 ס"מ לאחר ניתוח הפטקטומי להסרת גידול מסוג קלצ'קיןאסף05/08/2018
אבא שלי עבר לפני שלושה שבועות את הניתוח שבנדון, ולחר 3 ימים מהניתוח החל לעלות חום לא גבוה בין 37.4 ל-38.2 רק בשעות הערב בלבד. האבחנה הייתה קולקציה באזור הכריתה, במיקום בלתי נגיש לניקוז. ניסו המון סוגי אנטיביוטיקה בוריד במהלך כל התקופה, ניסו להגיע לקולקציה באמצעות גסטרוסקופיה eus, ללא הצלחה. היום באולטרסאונד אמרו שהקולקציה קטנה קצת ונראה שהיא מתחילה להתמסמס. השאלה היא האם יש דרך יצירתית אחרת לנסות לחסל את הקולקציה הזו בלי ניתוח לפרסקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולקציה
ד``ר רגב כהן05/08/2018אפשר לנקז או בניקור או דרך EUS, או כמובן בניתוח פתוח. אני בטוח שאם היתה דרך היו מציעים לכם.
אם אין ברירה - ממשיכים עם אנטיביוטיקה עד שזה נעלם. יכול להיות ממושך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה תעסוקתית למזהמים וסכנה להריוןמירי02/08/2018
אני בת 46 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית.
עובדת כאחות ונחשפת בעבודה לחולים נשאי VRE CRE
MERSA ולעיתים גם אצינטובקטר.
יש לנו במחלקה מתחם בידוד מיוחד לחולים הללו ואנחנו מתלבשים בבגדים שכוללים חלוק כפפות ..
השאלה- האם זה עלול לסכן את ההריון ? או שאמצעי המיגון יעילים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה
ד``ר רגב כהן05/08/2018חלק מהחיידקים יכולים להשאר על העור או בריריות אם נחשפים ללא בקרה, ובתאוריה יכולים גם להשפיע על זיהום של פצעי ניתוח או לגרום לזהום אחר. מציע לשמור על כללי הבידוד ועל הגייגה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול בקיו פיברנתי02/08/2018
בן 30, בריא בדכ לאחר מחלת חום ממושכת ואירוע של תסחיף ריאתי קטן , בבדיקה סרולוגית: שלב 1 - igm חיובי ו igg גבולי, שלב 2-igm חיובי ו igg 200. טיפול בדוקסילין למשך שלושה שבועות . חודש לאחר הטיפול שלב 1- igmחיובי ,igg 200.שלב 2 - igmחיובי ו igg 3200. ( שלב אקוטי) הומלץ על טיפול מחודש בדוקסילין ופלקווניל 600. השאלה אם יש צורך בפלקווניל אפילו שמדובר בשלב אקוטי ? ( גם כשאין בעיות מסתמיות). איך מחלקים את מינון הפלקווניל 3 כדורים- פעמיים או שלוש פעמים ביום ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q
ד``ר רגב כהן05/08/2018עקרונית אם אין דיכוי מערכת החיסון או בעיה מסתמית לא צריך פלקווניל אבל מציע לפנות לזיהומאי באופן מסודר, אלה שאלות כבדות משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחלואה בחצבת למרות התחסנותגלית31/07/2018
אני ילידת 72
בילדותי חוסנתי פעם אחת נגד חצבת- וחליתי במחלה בצורה קשה מאוד בגיל 19 (בתק' שירותי הצבאי).
בנוסף חוסנתי בילדותי גם נגד "שעלת" , וחליתי בגיל 7 (אך איני יודעת מס' חיסונים שהיה בשגרה באותה תק').
השאלה שלי האם זה אומר שהמערכת החיסונית שלי לא מגיבה לחיסונים, והאם זה עניין גנטי? (שואלת בגלל ילדיי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן01/08/2018יש לקבל 2 מנות כנגד חצבת. אחת בלבד מכסה 95% מהמקרים. כעת את מחוסנת לכל החיים. בשעלת המצב שונה וגם חיסונים נשנים לא מקנים הגנה לתמיד.
זה לא אומר כלום על מערכת החיסון שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת חיסון של MMRנועה30/07/2018
שלום, בני בן שנה וחודשיים, עבר את כל החיסונים השגרתיים ואנו נוסעים בחודש ספטמבר ליפן.
למרות שאין כיום התפרצות של המחלות ביפן, האם כדאי להקדים את המנה השניה של החיסון המשולש בשל הנסיעה? (לצורך מניעת הידבקות בשדה התעופה, במטוס...).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת חיסון
ד``ר רגב כהן01/08/2018לא חייבים, אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV- במשך כמה זמן מדבקליאת29/07/2018
שלום, לפני כחודשיים נדבקתי בCMV, ברצוני לדעת כמה זמן אני נחשבת מדבקת עבור אחרים?
כמוכן, נאמר לי כי עליי להיזהר משום שהמערכת החיסונית שלי גם היא חלשה. כמה זמן המערכת החיסונית שלי תמשיך להיות חלשה?
אבי מאושפז בבית החולים בעקבות ניתוח ואני חוששת לבקר אותו, לכן אני רוצה לדעת עד מתי עליי לשמור מרחק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה CMV
ד``ר רגב כהן01/08/2018היי שוחחנו טלפונית. עבור הפורום - ההדבקה דרך הרוק נמשכת לעיתם זמן רב. אין מניעה מביקור, אבל כדאי לא לבוא במגע קרוב ולשמור על היגיינה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של הרפס בזמן הריוןחגית29/07/2018
מה הסיכונים בהתפרצות של הרפס בזמן הריון? האם מסוכן לעובר? מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בהריון
ד``ר רגב כהן01/08/2018אני מניח שאת מתכוונת להרפס וגינלי. יש סיכון כזה, במיוחד אם מדובר בהדבקה ראשונית. אם יש נגעים בלדן יש בעיה עם לידה וגינלית. יש לפנות לגניקולוג לאבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהידבקות במחלת הנשיקהנטלי26/07/2018
למישהי במשרד יש חשש למחלת הנשיקה, האם כולנו במשרד עכשיו חשופים לזה גם כן? יש דרך למנוע את ההדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה
ד``ר רגב כהן29/07/2018המחלה עוברת דרך רוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enterobacter cloacae בכף רגלסמדר24/07/2018
לאחר שחרור מאשפוז של שבוע בגין ניתוח בבטן התחילו להופיע שלפוחיות בכף הרגל. נמשך כבר חודשיים. שלל רופאים ומשחות לא עזרו. תרבית משלפוחית אחת יצאה שלילית. שבוע לאחר מכן תרבית משלפוחית אחרת יצאה עם צמיחה דלה של Enterobacter cloacae. אני לא מצליחה להבין איך נדבקתי - הקפדתי לא ללכת יחפה במחלקה. מעבר ללקיחת אנטיביוטיקה (מה מומלץ?) יש משהו שצריך להקפיד עליו? זה יכול לעבור למישהו אחר בבית אחרי כל כך הרבה זמן או לעבור אצלי למקום אחר בגוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות
ד``ר רגב כהן29/07/2018לא ברור לי מהלך המחלה שלך - מדוע הופיעו שלפוחיות ברגל? אם השלפוחיות מזוהמות יש לטפל אנטיביוטית לפי רגישות החיידק ולהיות במעקב רפואי. אין חשש מהדבקה עצמית או לאחרים. מציע לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נוכחי
סמדר01/08/2018לאף אחד לא ממש ברור מהלך המחלה שלי.... כתבתי אחרי שכמה רופאים מעורבים - בכל זאת אני אחרי פתיחת בטן גדולה ולא לוקחת שום סיכונים - אבל אף אחד מהם לא מומחה לזיהומים ולכן שאלתי גם כאן אם המקרה מוכר. אני מבינה בין השורות שלא... בסופו של דבר הוחלט כרגע לצאת מנקודת הנחה שלחיידק קדמה פטריה ולטפל בה קודם. אז במקום אנטיביוטיקה אני מטופלת כרגע בפלוקנול. רשמו לי ציפרודקס אבל הוחלט לחכות עם זה. מה שיותר חשוב לי זה לוודא שאני לא מדבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת Q (מחלת קיו פיבר)אלי23/07/2018
שלום רב,
בן 42, בדרך כלל בריא מאוד.
לפני כ-3 חודשים היה לי חום גבוה וכאבי ראש במשך 3 ימים (39.5 מעלות), וללא כל סממנים נוספים.
קדם לכך חודש מלא במחלות קצרות האחת אחרי השניה (חום, הצטננות, דלקת גרון).
לאחר שהחום ירד לי (לפני כ-3 חודשים), מאז אני מרגיש שלא ממש חזרתי לעצמי.
מלווה אותי כל העת תחושת עייפות מוזרה, תחושת לאות ובעיקר תחושת כובד בראש...
בסוף חודש מאי עשיתי בדיקות למחלת ה"קיו פיבר".
להלן התוצאות של הבדיקה:
Q1:
igm חיובי
igg גבולי
Q2:
igm חיובי
igg 400
תשובה: נסיוב חיובי לקדחת Q אקוטית.
מאז, ממשיכה ללוות אותי כל העת תחושת העייפות ותחושת הכובד בראש...
כל בדיקות הדם האחרות שעשיתי יצאו תקינות, וגם עשיתי צילום חזה ואולטראסונד בטן והכל יצא תקין.
מבקש לדעת האם ההרגשה שממנה אני סובל עכשיו אופיינית למחלת ה"קיו פיבר" ואם כן, תוך כמה זמן אחזור לעצמי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת Q (מחלת קיו פיבר)
אלי23/07/2018ד"ר רגב כהן שלום,
אציין רק כי לפני 3 חודשים (שהופיע החום הגבוה), לקחתי דוקסילין פעמיים ביום למשך 10 ימים.
לפני שבוע רופא המשפחה שלי עדכן אותי שהוא נועץ במומחית למחלות זיהומיות שאמרה שאין מדובר בשלב הכרוני ושאין צורך לעשות אקו לב (מה גם שעשיתי אקו לב לפני 3 שנים שיצא תקין לחלוטין).
הייתי רק רוצה לדעת האם העייפות והתשישות והתחושה המוזרה של הכובד בראש, קשורה לאותה מחלה זיהומית והאם זה אופייני לה ותוך כמה זמן להערכתך אני צפוי לחזור לתקפוד רגיל?
בתודה גדולה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ אקוטי
ד``ר רגב כהן29/07/2018המחלה לא אמורה לגרום למהלך קליני ממושך, אבל מציע לחזור על בדיקות הסרולוגיה בנס ציונה 3 חודשים מהבדיקה הקודמת לוודא שזה לא עבר לשלב הכרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם נוגדנים-תוצאותשרון22/07/2018
תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של בדיקת דם של נוגדנים? לצורך השלמת חיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן לתשובות
ד``ר רגב כהן23/08/2018תלוי בסוג הבדיקה והקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה לבדיקת דם לאחר נטילת אנטיביוטיקהארנון כהן21/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מצטרפת לשאלה
א.ש.22/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)