מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלבסיאלה פנומוניהמ10/10/2013
שלום רב, בתי בת 7 חודשים חלתה באופן ממושך במשך כחודש וחצי בדלקת ריאות ולאחריה דלקת בדרכי השתן. לאחר תרבית בדרכי השתן התגלה החיידק קלבסיאלה פנומוניה.
סבתה של בתי היתה מאושפזת בבית חולים מספר חודשים בשל פצע ברגל ועל הפצע היה לה את אותו החיידק. בסמיכות למועד שבו שוחררה החלה בתי להיות חולה.
שאלתי היא האם ייתכן מצב כזה שבו יעבור החיידק מהסבתא? במידה ולא מהיכן יכול להגיע חיידק כזה לתינוקת (לא הולכת לגן)? איך אפשר לבדוק נשאות של החיידק?
בהנחה שטופלה באנטיביוטיקה ובתרבית חוזרת לא נמצא החיידק האם ניתן להניח שהיא אינה נשאית כלל? אנו חוששים מאוד מחזרתה של מחלה נוספת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה פנומוניה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/10/2013חיידק הקלבסיאלה מאד נפוץ ולכן לא בהכרח החיידק שהיה אצל הבת הגיע מהסבתא. ניתן על ידי בדקיות גנטיות של החיידק לדעת אם מדובר באותו חיידק או אחר, אבל בדיקות אלו נעשות רק באופן מחקרי ולא כשגרה.
נדיר שילדים בריאים הופכים להיות נשאים של החיידק ולכן רוב הסיכויים שאם התרבית שלילית שנפטרתם ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקת דםיקי09/10/2013
שלום רב
אילו בדיקות דם ספציפיות , מתוך ספירת הדם , מרמזות על מחלת הנשיקה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקת דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/10/2013כאשר יש ריבוי לימפוציטים ולעיתים גם לימפוציטים אטיםיים. זה רק מרמז. לאבחנה יש לוצע סרולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRSA ואמצעי זהירות לחולי סרטןרותם07/10/2013
אבי מאושפז בטיפול נמרץ ונמצא כי הוא נשא של MRSA באף. אימי חולה בסרטן גרורתי ומטופלת בכימותרפיה. ברצוני לדעת אילו אמצעי זהירות עלינו לנקוט כרגע כשאנו מבקרים בבית חולים, בכדי לא להדביק את אימי. וכן, מהם אמצעי הזהירות שיהיה עלינו לנקוט כאשר אבי ישוב הביתה. נאמר לנו בבית החולים שאם אבי יתאשפז בשנתיים הקרובות עדין הוא יוגדר כבבידוד מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRSA ואמצעי זהירות לחולי סרטן - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013ההמלצות המקובלות הן לשמור על בידוד מגע בבית החולים אולם אין המלצה כזו במסגרת הבית. סביר להניח שאם הם חיים ביחד אז גם היא נשאית של החיידק, פשוט מבצעים סיקור כזה לאבחון רק בטיפול נמרץ. אחד הדברים החשובים זה גם לקחת בחשבון את איכות החיים של החולים ולהפריד בין ההורים במסגרת הבית ברוב המקרים גורמת יותר נזק מתועלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התארחתי אצל מי שמטפל בחולים בבידודדני07/10/2013
בוקר טוב
יצא לי להתארח לכמה ימים אצל איש שעובד בתור כח עזר בבית חולים איכילוב
הרבה עם בחולים בבידוד
לא ידעתי על כך
ואכלתי מאוכל שהוא הגיש לי בידיים וכדומה
מה הסיכונים האפשריים
בברכה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התארחתי אצל מי שמטפל בחולים בבידוד - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013הדבר אינו מסוכן לאנשים בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע עם חיידק mrsaיואב06/10/2013
איך עובר החיידק מבן אדם לבן אדם אחר?כציד צריך להתנהג בחברתו של נושא החיידק והאם אם באתי במגע במחיצתו כדאי להבדק? האם אישה שרוצה להכהס להריון זה משפיע עליה? על העובר? כשיש תינוק האם בהנקה אפשר להדביקו או אם הוא חולה צריך להרחיקה ממנו? אודה על כל מדיע על חיידק עמיד זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק mrsa - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013החיידק עובר במגע בין אדם לאדם. אנחנו מבודדים חולים עם MRSA רק בבית חולים כי החיידק בעייתי לאנשים מדוכאי חיסון ובדרך כלל לא יגרום למחלה אצל אנשים בריאים לא מאושפזים.
אין שום המלצה לסיקור כנגד החיידק בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה אי ספיקת לב וחולה בmrsa
קרן08/11/2016היי.
אחי קיבל את חיידק ה mrsa באשפוז האחרון עקב תאונה. החיידק גרם לזיהום ברגל ויש פצע דמידי פעם נפתח ומפריש.
הוא על אנטיביוטיקה כעת ארבעה חודשים ומשוחרר הביתה.
איך בני הבית אמורים להתנהל סביבו?
האם ישנה סכנה לבני הבית? לילדים?
אבי חולה לב עם אי ספיקת לב קשה. האם זה מסוכן לו?
מחלקת זיהומים לא ממש נותנים לנו תשובות בעניין.
אשמח להבהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהמתן06/10/2013
בן 21 שלום חליתי בebv ועד השבוע השלוש וחצי היו לי תסמינים כעת אני מתחיל את השבוע ה7 ועדין יש נפיחות jבבלוטת לימפה בצואר לי השיער ובגרון פלוס טחול מוגדל האם שני הדברים חריגים?או שזה תהליך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013זה עדין נחשב למהלך מחלה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודאנונימית5554603/10/2013
היי, זה קצת מגעיל, כבר תקופה שיש לי עצירות חזקה ברמה שלפעמים אני צריכה להעזר באצבעות שלי. הידיים שלי מתלכלכות מאוד כתוצאה מזה ולפעמים גם הנייר עצמו כשאני צריכה להתנגב במשהו, אני משתדלת לזרוק את מה שמלוכלך, ולשטוף טוב ידיים אבל לאחרונה גילו לחבר שלי חיידק שגרם לו לשלשל הרבה (הוא גר איתי) ואני שואלת את עצמי אם יכול להיות שהוא איכשהו נדבק בגללי/בגלל חוסר ההיגיינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013לא חושבת שזה מנגנון ההדבקה. ממליצה אבל לברר מדוע את סובלת מעצירות. תפני לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות נוגדני פוליושלי30/09/2013
שלום
להלן תוצאות בדיקת הפוליו שעשיתי...
אני אחרי לידה ורציתי לדעת אם יש לי נוגדנים
מה אומרת התוצאה של T3?
32 POLIO-T1 NEUT-Ab
>32 Polio-T2 NEUT-Ab
8 POlio-T3 NEUT-Ab
רואל תואצותה תא ןוחבל שי
םיינילקהו םייתדבעמה םיאצממה ר
ןסוחמ אל :<8 :אר
ןסוחמ : 8
ןסוחמ : 8 לעמ
> 1:8 ןסוחמ :סוחיי יכרע
אבישב םיפיגנה תדבעמב עצובמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שלי30/09/2013יש לבחון את התוצאות לאור הממצאים המעבדתיים והקליניים
םיינילקהו םייתדבעמה םיאצממה ר
לא מחוסן : - 8 :קטן משמונה
מחוסן : 8
מחוסן : 8 מעל
> 1:8 ןסוחמ :סוחיי יכרע
אבישב םיפיגנה תדבעמב עצובמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של תשובה שליליתיגאל30/09/2013
שלום ד"ר מאור! ברצוני לעדכן את השאלה: לאחר הטיפול אנטי-שחפתי נגד שחפת פעילה - 9 חודשים ב-4 אנטיביוטיקות - בדיקה QuantiFERON הייתה שלילית. עקב כך חברת ביטוח טוענת שאבחנה שגוייה - אם QuantiFERON שלילי - זאת אומרת שלא הייתה לי בעבר שום שחפת. האם זה נכון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות של תשובה שלילית - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013לדעתי אין כעת מספיק נתונים בספרות לגבי התנהגות הבדיקה לטווח ארוך בכדי לקבוע זאת. ממליצה לך לדבר עם המעבדה באיכילוב שמבצעת את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםטלי30/09/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים וחצי כמעט חוסן לפני חמישה שבועות בחיסון המוחלש נגד פוליו.
האם ניתן לחסנו כעת גם נגד שפעת?
האם לא מסוכן לשלב בין שני חיסונים מוחלשים? או שעליי להמתין עם חיסון השפעת?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013ניתן ואף מומלץ לחסנו כעת לשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- QuantiFERON שלילי אחרי הטיפוליגאל29/09/2013
שלום רב! לפני כשנה אבחנתי בשחפת פעילה (על רקע של סיליקוזיס ריאות). סיימתי טיפול אנטי-שחפתי - 9 חודשים ב-4 אנטיביוטיקות. ליתר הביטחון עברתי בדיקה QuantiFERON. התשובה היא שלילית. רציתי לדעת - האם אכן QuantiFERON הופך לשלילי לאחר טיפול אנטי-שחפתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר QuantiFERON שלילי אחרי הטיפול - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013לא מקובל להשתמשש בבדיקה זו למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליולימור29/09/2013
אני סיבלת ממחלת ריאות כרונית ולוקחת אימורן ופרדינזון.שאלתי היא כמה זמן עלי להתרחק מילדים שחוסנו והיות ואני עובדת אם ילדים הזמן מאוד עקרוני לי ?יש האומרים חודש יש האומרים שלושה שבועות ומשרד הבריאות אומר חודש וחצי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013התשובה על כך אינה חד משמעית. ההגדרה המחמירה היא 6 שבועות וזו גישתו של משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוק על ידי כלבשרון26/09/2013
שלום,
גור כלבים ביתי, בן כשלושה חודשים, ליקק לי את העור ברגל (עור לא פצוע). לאחר מכן (כרבע שעה), בעת הנסיעה הופעל לחץ על האזור ברגל מפלסטיק, כך שנשאר סימן על הרגל לזמן מה (לא פצע) . האם אפשר להידבק כך בכלבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוח מחודש לשאלה
שרון26/09/2013קראתי שוב את השאלה וראיתי שהיא לא ברורה...
היינו אצל חברים, שיש להם גור כלבים בן שלושה חודשים.
הגור ליקק לי את העור ברגל, באזור שלם (לא פצוע).
כעבור כרבע שעה, כשנסענו הביתה, חתיכת פלסטיק לחצה על הרגל, ויצרה עליה סימן, שנעלם כעבור זמן מה (האזור לא נפצע ולא ירד דם).
שאלתי היא האם אפשר להידבק כך בכלבת?
כמובן, רוב הסיכויים שהגור בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסוח מחודש לשאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013סיכוי קלוש להדבק כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vdrl חיוביעינת26/09/2013
שלום וחג שמח,
אני נמצאת בשבוע השישי בהריון הראשון שלי.
נזכרתי עכשיו שכאשר ביצעתי בדיקות דם לעגבת לפני הריון הדגימה שלי נשלחה לאבו כביר ונמצאה שלילית לעגבת. הדבר חזר על עצמו שוב כשביצעתי את הבדיקהה חצי שנה אח"כ.
הבנתי שזה אומר שנמצאו אצלי נוגדנים ל VDRL.
האם יש לדבר הזה משמעות?
האם זה קשור לקרישיות יתר?
האם יכול להיות שזה נובע מזיהום אחר? (אין לי בעיות בריאותיות)
האם יש בדיקות שכדאי שאני אבצע?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vdrl חיובי - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013צריכה לראות את תוצאת הבדיקה ולשמוע את הרקע שלך בכדי לענות על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך
עינת30/09/2013העבר שלי תקין...לא היו לי מעולם מחלות חמורות וביצעתי בדיקות למחלות מין בעבר והכל יצא תקין..
בתוצאות הבדיקה לא כתוב כלום מלבד כך שהדגימה נשלחה לאבו כביר לאימות. ואח"כ שנמצאה שלילית לעגבת.
האם את ממליצה לי לפנות לייעוץ בנושא?
למי? למומחה למחלות זיהומיות? להמטולוג?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/10/2013מומחה למחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה היסטולוגית לאחר ניתוחליהי25/09/2013
ניתוח כריתת שקדים בגלל אבני שקדים בתשובה היסטולוגית נרשם כי רקמת שקדים עם מושבות אקטינומיקוזיס מה המשמעות של זה האם יכול להיות שזה עבר לעוד מקומות בגוף תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה היסטולוגית לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013קשה לי לאמר מה המשמעות ללא קונטקס קליני. זה חיידק שמצוי בפה וצריך לראות האם קלינית וגם מבחינת הפתולוגייה האם נראה שגם גרם למחלה בהתאם להחליט האם יש צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)