מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון הפטיטיס A, Bיואב25/09/2013
שלום,
בן 33. בריא בד"כ.
לפני כ-10 שנים עברתי חיסון להפטיטיס B.
קיבלתי את 2 המנות הראשונות, ושכחתי לבוא לקחת את המנה השלישית.
בדיקת מעבדה להמצאות נוגדנים ל A או B יצאה שלילית.
כעת רופאת המשפחה שלחה אותי להתחסן. במרפאת האחיות הסבירו לי שנותנים לי את המנה השלישית, ולבדוק נוגדנים עוד חודש - אם יהיו, הרי שאני מחוסן - הוסבר לי שאלו נהלי משרד הבריאות. אמרו שבמידה ולא יהיו נוגדנים - אחזור הסדרה המלאה של 3 הזריקות.
1. האם מסכימה לגישה זאת? (עברו 10 שנים מאז המנה השניה).
2. במידה ויהיו נוגדנים עוד חודש - לכמה זמן אני מחוסן למעשה?
חיסון להפטיטיס A (גם פה בדיקת נוגדנים יצאה שלילית) - הבנתי שמדובר ב-2 מנות. אכן קיבלתי כעת. והשניה עוד כחצי שנה.
3. לכמה זמן אני מחוסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון הפטיטיס A, B - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/09/2013ההמלצות נכונות.
במידה ויהיו לך נוגדנים להפטיטיס B לאחר החיסון אין המלצה לאנשים שאינם עובדי בריאות לבצע מעקב אחר רמת החיסוניות או להשלים חיסונים נוספים בעתיד.ההנחה היא כי גם להפטיטיס B וגם להפטיטיס A החיסון מספיק אפילו אם בעתיד בעוד הרבה שנים לא תמדד רמת נוגדנים.
לגבי עובדי בריאות ההמלצות שונות מאחר והם בקבוצת סיכון מבחינת חשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יואב26/09/2013אני גיי, כך שלהבנתי אני בקבוצת סיכון. אם כי אומנם לא סגל רפואי.
האם ההמלצות נשארות בעינן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/09/2013ההמלצות נשארות בעינן לגבי הפטיטיס B. מומלץ להתחסן שוב להפטיטיס A.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת עזרה בבקשהבדוי19/09/2013
שלום וברכה
אני בן 23 לאחרונה טיילתי בתאילד באי קופנגן
לאחר מספר ימים יצאתי בשעת הערב וכלב קטן ליקק אותי בבוהן באיזור שבו היה פצע שעדיין לא הוגלד
5 דקות לאחר מכן המקום נשתף במים וניתן חיסון פעיל VERORAB בתאילד
ככשאלי למה לא אקבל בנוסף חיסון סביל נאמר כי במקרה של נשיכה נותנים נוגדים סביב האיזור שנפגע אך מכוון שהאיזור הוא בבוהן ולא מדובר בנשיכה אין נותנים את החיסון הסביל
כך ביצעתי חיסונים ביום ה 0 ה 3 ה 7 וה 14 שאת האחרון ביצעתי בישראל בלשכת הבריאות
מרגע החשש אני לא מפסיק להיות מוטרד אני מנסה ממש לחפש האם התסמינים הראשונים קיימים ונכנס ללחץ של ממש
אני קורא הרבה באינטרנט על החיסון והמחלה מה שמדאגיד אותי יותר
את החיסון האחרון קיבלתי ביום ראשון האחרון
לאחרונה אני מרגיש קצת עייפות חולשה וקצת מתעטש אין לי חום בכלל נכון לעכשיו אך יצא לי לשלשל פעם אחת או פעמיים
אני מוצא את עצמי מודד חום כמעט כל 5 דקות רק כדי להבטיח שאין עליית חום אני תמיד בטווח ה 36.8 - 37.1 מה שאומר שהחום תקין
השאלות שלי הם
האם התסמינים שלי מצבעים על משהו?
האם לאחר מתן כל החיסונים יש סיבה לדאגה
והאם ההחלטה של הצוות הרפואי לא לתת חיסון סביל הייתה נכונה ואם כן או לא מה היעלות של פעיל לאחר החשיפה?
אני אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/09/2013בהנתן הסיפור הקליני ההחלטה לא לתת חיסון סביל נראית סבירה.
הכלב לא היה תוקפני וגם לא נשך אותך.
הסימנים שאתה מתאר אינם ספיצפיים ולאו דוקא מתאימים לכלבת שבכל מקרה לא סביר שנדבקת. נראה לי שאתה יכול להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fingeringעמית17/09/2013
האם ניתן להדבק במחלת מין כולל איידס אם מישהו החדיר את האצבע שלו לפי הטבעת שלי? לא שמתי לב אם היו לו חתכים כלשהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fingering - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/09/2013הסיכוי להדבקה בדרך זו קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfingering
עמית22/09/2013האם לבצע בדיקת איידס בעקבות מקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfingering - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013כדאי בכל מקרה להבדק תקופתית ל-HIV אולם המקרה הזה לא מהווה סיבה מיוחדת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאות בדיקת דםטל16/09/2013
שלום,
אני בן 36, ולפני כשבוע עשיתי בדיקות דם כביקורת שגרתית פעם בשנה/שנתיים – לא כתוצאה מתלונה מסוימת.
יצוין שבד"כ אני אדם בריא.
ישנם 4 תוצאות שהייתי מבקש הסבר לגביהן, מה המשמעות של תוצאות אלה?
להלן התוצאות:
שם הבדיקה: EBV VCA_IgG תוצאת הבדיקה: Positive 133
שם הבדיקה: EBV VCA IgM תוצאת הבדיקה: Negative < 10.0
שם הבדיקה: CMV IgG תוצאת הבדיקה: Positive
שם הבדיקה: CMV IgM תוצאת הבדיקה: Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013הבדיקות מעידות כי חלית בעבר ב-CMV ו-EBV. אין לזה שום השלכה על מצבך הבריאותי הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה לאורך זמןמוריה16/09/2013
ד"ר שלום, אני בת 22, בריאה בד"כ למעט אסתמה קלה שמטופלת במשאף סרטייד. כבר מעל חודש שיש לי חולשה קיצונית שמלווה בהפרעות שינה (קשה לי מאוד להירדם בלילה), ובכאבים בכל הגוף - כל פעם במקום אחר. חלק מהזמן יש לי בחילות, ולפעמים טיפה סחרחורת. כשאני שמה את הראש על הכרית אני מרגישה את הדופק בראש וזה חלק ממה שמפריע לי להירדם... עשיתי בדיקות דם- כולל ויטמינים ונוגדנים לוירוסים והן תקינות. עשיתי אק"ג ואקו לב והיו תקינים. הייתי אצל נוירולוג שעשה לי בדיקה נוירולוגית ואמר שהכל בסדר ואין צורך בהדמייה. העלו בפניי את האופציה של בעיה פסיכולוגית אבל לא הצלחתי להעלות בדעתי שום טראומה או דאגה שהיתה לי בחיים... אתמול הייתי אצל רופא שאני מכירה שהוא המטולוג במקצועו, שבדק אותי בדיקה פיזיקלית מלאה ומצא 3 בלוטות לימפה מוגדלות, לא חשודות (הוא הדגיש שהן לא חשודות), ואמר שלדעתו זה וירוס דומה לEBV שפשוט צריך לתת לו זמן. לציין שכל הרופאחם לפניו אמרו שזה וירוס, פשוט הוא בדק אותי בדיקה מלאה מכף רגל עד ראש. האם זה הגיוני שזה וירוס שמשבית אותי לכ"כ הרבה זמן ללא שום עדות בבדיקות הדם? ואם לא, האם יש לך כיוון חדש לבירור להציע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה לאורך זמן - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013לא יכולה לתת יעוץ במקרה זה ללא שיחה מפורטת ובדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת cmvמתן12/09/2013
שלום דוקטור האינטרנט מלא בדברים מפחידים בנוגע לcmv האם זה באמת יתקוף אותי אחת לכמה זמן ?האם אין דרך לסלק את הווירוס מהגוף לגמרי?האם זה מחליש את הגוף עד כדי מחלות קשות יותר?האפ מכול מחלה עכשיו אצטרך לעשות בדיקת דם לcmv?אני מרגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדר מתוסבך שכמוך
סיימון12/09/2013כן תסבול יא מתוסבך מסובב על כל הראש
שכמוך.
אין לך מה לעשות בחיים רק להטריד את הפורומים בשאלות של היפוכונדר
מתוסבך שכמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvמתן11/09/2013
שלום אני בן 22 חייל אחרי שבועיים של חום ותשישות והלימפה וכאב גרון נפוחים אובחן אצלי cmv וממתין לתוצאה לגבי ebv מה ההשלכות של זה?זה מסוכן?יש טיפול?הבנתי שזה ישאר לנצח האם אני אסבול מתשישות לנצח?האם חולים בזה פעם אחת?אפשר מידע על מנת להירגע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך
מעיין11/09/2013אין כל הלשכות לגבי בדיקת ה EBV
אתה כבר מוגדר כחולה במונו מחלת הנשיקה
תתכונן לכמה חודשים של מחלה כי הרפואה הדפוקה שלנו לא יודעת לרפא שום דבר.
מעיין
חולת מחלת הנשיקה לשעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/09/2013באנשים ללא מחלות רקע ולא בהריון המחלה אינה מסוכנת וחולפת מעצמה ללא טיפול. לעיתים תחושת העייפות נשארת מספר שבועות אך גם היא חולפת בסיכומו של דבר ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמיטל10/09/2013
ד״ר שלום
מאז הבוקר שביצעתי בדיקת דם בקופת חולים אני לחוצה ומאוד מתוחה.האח שעשה לי את הבדיקה לא השתמש בכפפות,וזה אחרי שגם הערתי לו על זה.אני הייתי השלישית בתור.לפני שלקח לי את הדם,הוא השתמש בג׳ל לניקוי הידיים,אבל גם ראיתי בזמן הבדיקה שיש לו מן שיפשוף כזה,פצע שרואים את העור מתחת,שהיה על גב היד.הוא אמר לי כששאלתי שמי שלוקח את הדם מסתכן ולא הנבדק.בבקשה ד״ר אם תוכלי להגיד לי אם קיים סיכון להידבקות באיידס או במחלה אחרת,ובכלל מה דעתך לגבי המקרה בכלל,וגם אם זה יכול להיות קשור לאנשים שהוא לקח להם דם לפניי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013ג'ל הידיים מחטא באופן מצויין. על פי מה שאת מתארת את לא בסכנת הדבקה בבאיידס בגלל בדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני10/09/2013
שלום,
האם הטפיל blastocystis hominis יכול "להעלם" תקופות כך שאין סימפטומים ולא מוצאים אותו בבדיקת תרבית צואה, ואז לחזור עם אותם מאפיינים?
אגב, האם יש סיכוי שהטפיל יעלם לתמיד ללא טיפול, לאחר שנה או יותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013הטפיל יכול להעלם או לחזור. ככל הנראה שאין לו משמעות קלינית ואינו גורם למחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ל-CMVרות09/09/2013
שלום רב,
לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם לבחינת CMV.
כשהייתי בהריון לפני קרוב לשנתיים - הבדיקה היתה שלילית (והראתה שמעולם לא נדבקתי בנגיף).
הפעם היא יצאה חיובית עם הערכים הבאים:
CMV IgG - 171.7 au/ml
positive
CMV igM (Screen) - Positive
CMV IgM additional assay - Positive
CMV IgG Avidity - 34.7%
אם אני מבינה נכון - נראה שנדבקתי לאחרונה ושלמעשה מדובר בהדבקה פעילה. מבחינתי זה מצוין מאחר שאני לא בהריון ולא מתכננת להיכנס להריון בחצי השנה הקרובה.
עם זאת, אם זה אכן המצב - האם לפי הערכים הללו - מסוכן שאשהה בקרבת ילדים / מבוגרים? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטימור מחסל CMV מחלת הנשיקה
ענת09/09/2013תחפשי בגוגל - אקטימור למחלת הנשיקה
זה תכשיר צמחי פורץ דרך שאין שני לו בעולם.
תגיעי לאתר של המטפל ותקראי שם את המידע ואת ההמלצות.
תוך 3 ימים מקסימום אין זכר למחלת הנשיקה.
הטיפול הציל אותי אחרי חודשיים של סבל מיותר עד שבעלי טרח לחפש בגוגל
ולא להקשיב יותר לרופא קונבציונלי שכל מה שהיה לו לומר לי תנוחי ותשתי.
תשמרי את האת במועדפים.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע ל-CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013הפרשנות שלך נכונה.
אין סכנה בכך שתהיי בקרבת אנשים או ילדים אחרים.
המחלה מדבקת לאנשים אחרים במגע אינטימי כמו נשיקות, מגע עם הפרשות, יחסי מין ושימוש בכלי אוכל משותפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVגלית08/09/2013
שלום,
ברצוני לדעת לפני כשנה וחצי נדבקתי ב CMV הידבקות ראשונית עשיתי הפלה. עקבתי לאחר ה- CMV שאפילו נהיה CMV IGG נהיה שלילי. ולפני שבועיים ביצעתי בדיקה של CMV CMV IGM חיובי חלש,
CMV IGG גדול מ 250 . ברצוני לדעת מה המשמעות של CMV IGM שהפך משלילי לחיובי חלש?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013אין לכך שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת דנגיענת08/09/2013
שלום,
הבן שלנו מטייל בדרום אמריקה כשנה.נמצא כעת במקסיקו.
לפני כ-5 ימים החל להרגיש לא טוב. בבדיקות דם נמצא שחלה בקדחת דנגי.
אמור לחזור לארץ בעוד שבוע.
האם מותר יהיה לו לטוס?
שנה טובה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת דנגי - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013תלוי במצבו הרפואי. אם מרגיש טוב אז כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ד"ר מאור.
ענת08/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקופלסמה אוראליטיקוםנ04/09/2013
שלום רב ,
לחברה שלי יש תקופת זמן חיידק מיקופלסמה מסוג אוראליטיקום.
ולכן אנחנו מניחים שגם לי יש את זה בהנחה שאנחנו מקיימים יחסי מין.
היא הלכה לגניקולוגית בשביל טיפול בפטרייה ועל הדרך שאלה אותה לגבי אותו חיידק.
הגניקולוגית אמרה לה שאין צורך בטיפול אך חברה שלי התעקשה ולכן קיבלה 2 חבילות אנטיביוטיקה מסוג דקסולין אחת לה ואחת לי.
השאלה שלי היא אם היא לוקחת גם אני אקח בכל זאת למרות שלא בדקתי שיש לי גם את החיידק הזה והאם זה יכול להזיק לי במידה ויש/ אין לי את החיידק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה אוראליטיקום - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013בדרך כלל חיידק זה אינו בעל משמעות ואם אין סימפטומים גם לא צריך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ההדבקה בפוליויניב03/09/2013
שלום! רציתי לדעת בנוגע לאדם שנשא לוירוס הפראי או אדם שחלה בפוליו, כמה זמן מרגע שהוא נדבק הוא יכול להדביק אחרים.
הבנתי שכשחוטפים את הוירוס המוחלש, אם בחיסון ואם בהדבקה מאחר, יש משך של 6 שבועות שבהם הנדבק מפריש את הוירוס בצואה ויכול להדביק אחרים.
אדם שהוא נשא לזן הפראי או חלה בפוליו (אם סימפטומטית או לא סימפטומטית), האם הוא יכול להיות מדבק בפרק זמן מוגבל או כל ימי חייו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההדבקה בפוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013רוב האנשים נשאים של הוירוס הפראי תקופה מוגבלת עד כ-6 שבועות אולם אנשים מדוכאי חיסון יכולים להיות נשאים של הנגיף לתקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להיפטר מתולעי מעייםדנה03/09/2013
שלום רב, אני בת 28.
כבר תקופה ארוכה אני מנסה להיפטר מתולעי מעיים, אך ללא הצלחה.
הייתי אצל המומחים, לקחתי את כל התרופות האפשריות..
ניסיתי צמחי מרפא אך שום דבר לא עזר לי!
אני ממש מייואשת.. האם יש אופציה לעשות ניקוי פנימי של מעיים או כל דבר אחר?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להיפטר מתולעי מעיים - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013השאלה הראשונה היא האם אכן בכלל יש תולעי מעיים.
ניקוי פנימי של המעיים לא עוזר. צריך לעבור על התרופות שלקחת ולראות האם יש אופציות נוספות.
לצורך כך יש לקבוע פגישת יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)