מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV - שינוי ברמת נוגדניםשיר05/02/2014
שלום,
אני בהריון בתחילת חודש רביעי.
לפני ההריון בדקתי נוגדנים ל-CMV.
התוצאות היו:
IgM - שלילי
IgG - חיובי, 48.7
לפני שבוע ביצעתי שוב בדיקות דם שגרתיות וכנראה שהרופאה שלחה הפנייה גם ל-CMV, אבל IgG בלבד.
התוצאה שהתקבלה הייתה שונה: IgG חיובי, 38.5
האם השינוי ברמת הנוגדנים הללו מצביעה כי חליתי ב-CMV לאחרונה??
אני מאוד מודאגת, לא היו לי תסמינים כלל וכלל.
תודה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - שינוי ברמת נוגדנים - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/02/2014הרמה בשתי הבדיקות מאד דומה ואין זה מעיד כי חלית שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי איידסאלמוני04/02/2014
1) האם נכון לומר שלאחר 6 חודשים, הסיכוי לטעות בבדיקה לגילוי נוגדנים קרוב ל0?
2) האם בפעילות אוראלית ייתכן שייקח הרבה יותר מ 6 חודשים לגילוי הנוגדנים, מאחר שנחשפים לכמות קטנה יותר של הנגיף?
3) אני יודע שהנגיף תוקף רק תאים מסוימים של המערכת החיסונית; האם הנגיף לא פוגע כלל ברמת הנוגדנים (בין השאר בנוגדנים לhiv עצמו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי איידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/02/2014כבר לאחר 3 חודשים ניתן לקבוע בודאות האם יש נוגדנים ל-HIV כתוצאה מהדבקה. אין הבדל באופן ההדבקה כך שגם אם יש הדבקה לאחר מין אורלי ניתן לאבחן זאת כעבוא 3 חודשים וברוב המקרים כבר אחרי חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבתשבע02/02/2014
שלום רב, לפני למעלה מעשור שמירטפתי על ילד מחבר העמים וניפחתי לו בלון שהוא ניסה לנפח. כשעשיתי זאת הבחנתי שכל הפתח של הבלון מלא ברוק שלו אך כיוון שהייתי עם עוד אנשים לא העזרתי לירוק זאת ובלעתי את כל הרוק שהשאיר. אם הוא נשא של הפטיטיס בי או סי האם בצורה כזו יתכן שחטפתי את הנגיף? תכנית שכעת ראיתי בטלויזיה עוררה בי את החרדה הזו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
בתשבע02/02/2014רק אוסיף כי הילד עלה בהיותו בן ארבע - איני יודעת אם זה משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/02/2014הסיכוי להדבקה מאד נמוך. סביר כי את מחוסנת להפטיטיס B. אם את חוששת אפשר לבצע בדיקת נשאות לשני הנגיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בתשבע03/02/2014תודה על התשובה הקודמת. חוסנתי רק לפני כמה שנים להפטיטיס בי. האירוע המתואר ארע הרבה שני לפני שחוסנתי (הים אני בת 45 והאירוע התרחש בשנות העשרים שלי). האם לאור זאת במידה והילד נשא, יש סיכוי שנדבקתי ועלי להיבדק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ב HCVמאיה02/02/2014
לרופאים שלום, יש לי שאלה, שתיתי מכוס לאחר אדם שנושא HCV, ואני יודעת שהמחלה לא עוברת ע"י רוק אלא ע"י מוצרי דם נגועים,אבל אם שתיתי מהכוס ולאחר מכן הרשתי שיש לי פצע בפה עם טעם של דם הכוונה לפצע פתוח, האם יש סכנת הידבקות? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב HCV - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/02/2014הסכוי להדבקה בדרך זו קלוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה03/02/2014סליחה על הנדנוד,קלוש זה לא אומר שאין סיכווי נכון? זה אומר שהסיכוי מאוד קטן כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/02/2014נכון. ברפואה כמעט אף פעם אין 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותשלי28/01/2014
שלום,ביתי בת ה-9 חודשים נדבקה באבעבועות מאוד קשה, הפחד שלי שבגלל שהיא מתחת לגיל שנה היא תחטוף שוב את המחלה... האם היא עדיין יכולה לקבל חיסון של אבעבועות בגיל שנה?
בנוסף רוב הסיכויים שיהיו עוד ילדים חולים בגן שלה, האם היא יכולה להידבק מהם בטווח כזה קצר שרק סיימה את המחלה כשתשוב לגן בקרוב?
תודה רבהשלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/01/2014הרוב המכריע של הילדים שחולים באבעבועות מתחת לגיל שנה מתחסנים באופן טבעי למחלה. הסיכוי כי תדבק בזמן הקרוב מאד נמוך.
מה שניתן לעשות זה לבדוק לאחר שתחלים רמת נוגדים לאבעבועות. במידה ויש לה נוגדנים היא מחוסנת ואין צורך לחסן שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AVIDITY CMVגולשת23/01/2014
רקע:
מבדיקות שעשיתי לפני 10 חודשים ולפני שבועיים, עולה כי נדבקתי לאחרונה ב CMV, לא היו תסמינים אצלי.
אני לא בהריון.
גם לבעלי יש CMV ואצלו היו תסמינים שהתחילו לפני חודש וחצי.
תוצאות ושאלה:
הבנתי שמקובל לחכות 6 חודשים מההדבקה עד כניסה להריון,
מצורפות בדיקותי:
CMV IGG POSITIVE
CMV IGM BORDERLINE
CMV IGM (Add.-VIDAS) - CMV IGM Bord
CMV AVIDITY 0.57 Borderline
שאלתי:
לפי תוצאת ה AVIDITY שלי, מהו זמן ההדבקה המשוער שלי? או מה ניתן לדעת על זמן ההדבקה המשוער שלי? (כי אנחנו רוצים לדעת ממתי לספור את ה 6 חודשים לפני הכניסה להריון)
בתודה, ובברכת בריאות
גולשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל מיותר
ענת24/01/2014אני מנדבת בכל הזדמנות את המידע
אם בעלך סובל אין לך מה לצפות מרופא קונבציונלי לתרופה.
מה שמציל ממחלת הנשיקה / CMV הוא טיפול צמחי שמנטל את הוירוס ב 3 -4 ימים.
זו תרופה מצילה תרתי משמע.
מה שאת צריכה זה לחפש בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה.
בהצלחה ועצוב לקרא שלא עשית זאת קודם כך קרה גם לי עד שפניתי לטיפול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAVIDITY CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/01/2014הבדיקות מעידות על כך שחלית ב-CMV לפני 3 חודשים או יותר. אין דרך טובה לתארך את היותר הזה, זה יכול להיות חודש וגם מספר שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
גולשת28/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVגלית21/01/2014
שלום רב,
אני מתכננת להיכנס להריון שני. בהריון הראשון ה-IGM וה-IGG היו שליליים. לפני כשבוע עשיתי בדיקה ולהלן התוצאות:
CMV IgG 147.9
CMV IgM SCREEN חיובי חלש
CMV IgM ADDITIONAL ASSAY - NEGATIVE
CMV IgG Avidity- 65%
שאלותיי הן:
1. לפי הבנתי ניתן להיכנס להריון רק כאשר IgM הוא שלילי. בבדיקה זו יש שני IgM,
לאיזה מהן אני צריכה להתייחס?
2. מהי ההמלצה של תקופת הזמן שצריך להמתין מרגע ההדבקה עד הכניסה להריון?
3 חודשים או חצי שנה?
3. האם אני צריכה להמתין או שאני יכולה לנסות להרות?
המון תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
גל30/01/2014אשמח לתשובה ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/02/2014הבדיקות מעידות כי נדבקת בעבר ב-CMV, ככל הנראה לפני 3 חודשים או יותר.
ההמלצה בספרות היא לחכות לפחות 6 חודשים עד כניסה להריון ממועד ההדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתן esblיעל19/01/2014
שלום,
חולת קרוהן.
נתגלה אצלי בבדיקת שתן חיידק הesbl
התחלתי טיפול בזינט(500 פעמיים ביום) שהיה צריך להימשך שבוע, אך בעקבות כאבי בטן הרופאה (אחרי יומיים) החליטה להעביר אותי לציפרודקס.
היא המליצה להשלים טיפול של 5 ימים.
האם זה בסדר לעבור לאנטיביוטיקה אחרת? האם נכון לרדת ל5 ימי טיפול ולא 7?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן esbl - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/01/2014באופן כללי נשמע לי נכון. זינט אינו מתאים לחיידק מסוג ESBL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה זוגיות והריוןמ18/01/2014
בס"ד
שלום,
בעלי חולה במחלת הנשיקה.
הגדלת בלוטות הלימפה החלה כבר לפני כשבועיים, ובשלושה ימים האחרונים הוא סובל מחום גבוה, חוסר תאבון, עייפות וחלושה רבה, כאבי גרון ואי יכולת לבלוע.
בדיקת אולטרסאונד הצביעה על הגדלת הטחול, ובדיקות דם הוא עדיין לא ביצע.
שאלותיי הן:
הבנתי שיש 2 סוגי וירוס שגורמים למחלת הנשיקה. מה ההשלכות של כל אחד מהם על מצבו הבריאותי לאחר ההחלמה? כמו כן, האם ניתן לקיים יחסים כרגיל לאחר ההחלמה? האם עליי לבצע בדיקות דם כדי לשלול את קיומו של הנגיף טרם כניסה להריון? איזו השפעה אמורה להיות לוירוס הזה על חייו האישיים של בעלי ועל חיינו הזוגיים??
מצטערת שקצת העמסתי, זה פשוט די מטריד..
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש ריפוי למחלת הנשיקה
ענת19/01/2014תכנסי לגוגל ותרשמי - אקטימור מחלת הנשיקה
את תגיעי לאתר של המטפל שפיתח את הטיפול פורץ הדרך הזה.
הוא פורץ דרך במחלות עור ובמחלת הנשיקה.
תשמרי אותו במועדפים - הצעתי לך.
זה טיפול צמחי פורץ דרך אשר בתוך 3 - 4 ימים לא ישאר זכר לוירוסים שניהם האחראים למחלה.
אם תסמכי על תשובת הרופאה כאן היא אינה שונה מהרופא בקופת חולים
משום שברפואה קונבציונלית אין תרופה למחלת הנשיקה ואת מבזבזת את זמנך לחינם
עם סבל מיותר לבעלך.
בהצלחה
ענת - נרפאה ממחלת הנשיקה אודות לאקטימור אחרי חודשיים של סבל מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה זוגיות והריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/01/2014שני נגיפים גורמים למחלת הנשיקה CMV ו-EBV. לשני הנגיפים אין שום השלכה ארוכת טווח באנשים בריאים והם לא נחשבים למחלה מסוכנת.
EBV אינו מסוכן בהריון.
CMV יכול לגרום למגוון של מומים בתינוק אם האם חולה בזמן ההריון או בסמוך אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה - זיבה - 2 שאלותגל15/01/2014
שלום רב,
אני בשבוע 5 להריון ועקב צריבה בשתן עשיתי בדיקה לכלמידיה/זיבה.
1. במידה והתוצאה תיהיה חיובית לאחת מהמחלות האם המחלות יכולות לגרום נזק
לעובר?
2. האם הטיפול במחלות יכול לגרום נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - זיבה - 2 שאלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/01/2014המחלה לא נחשבת כגורמת נזק לעובר.
לגבי הטפול - יש לבחור אנטיביוטיקה שמותר לקחת בשליש הראשון של ההריון.
יש להתיעץ עם רופא (זיהומולוג, רופא נשים, רופא משפחה) לגבי הצורך בטיפול ואיזה טיפול. האינטרנט אינו מקום להתאמת טיפול באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה זיהומיתא14/01/2014
לרופא שלום היום הייתי אצל רופא נשים כמובן ששכבתי על נייר נקי אך תוך כדי בדיקה הנייר שהיה מונח ישירות על כיסא הסקאי נקרע בדיוק מתחת לישבן ולדאבוני היה שם דם לא שלי למראית עין נראה כבר כדם קרוש אך איני בטוחה הרופא טען שאין לי מה לחשוש ניסיתי להסביר לו שאני חוששת ושיבדוק האם יש למישהי שהייתה אצלו מחלה מידבקת אך הוא כעס ואמר לי שהשיחה הסתיימה פניתי לאחות במרפאת נשים אך היא טענה שהכתובת הוא הרופא מאותה בדיקה הנושא לא עוזב אותי ומאז אני חוששת שמא היה לי איזה פצע נסתר פתוח שהתערבב עם דם מזוהם אשמח להתייחסותך האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה זיהומית - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/01/2014אין מקום לדאגה. לא ניתן להדבק בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת איי ובימ4012/01/2014
שלום רב. אני בת 40 אמא לשניים. אני גרושה 15 שנה והכרתי לפני שנתיים אדם נפלא ורציתי שניצור קשר עתידי.
לאחר שנתיים של חברות הוא אמר לי שסובל מצהבת איי ובי. נורא נבהלתי כי קיימנו יחסי מין מלאים בתור זוג שעומד ממש להנשא.
אני מפוחדת מאוד. גם ילדיי הקטנים בסביבה, מנשקים אותו , אותם שירותים, הכל יחד, ואני במצב נורא ואיום מכך. אני יודעת שצהבת מסוכנת ומדבקת. הבנתי שעבר אותה בגיל 14 וחזרה לו שוב בגיל מאוחר. הוא גם עם אולקוס וציסטות בכבד עם מחיצה. האם מסוכן לנו מצבו לאור העובדה שיש גם ילדים קטנים בסביבה? אנא עזרתכם. אני ממש חסרת אונים ומפוחדת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי מאוד
מ4014/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת איי ובי - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/01/2014צהבת מסוג A אינה מחלה כרונית ולכן אין לה משמעות בהקשר זה.
צהבת מסוג B יכולה לעבור במגע אינטימי.
ההמלצה במקרים אלו היא לחסן את בני המשפחה - במקרה זה את והילדים כנגד הפטיטיס B ואז אתם מוגנים מהדבקה.
בעקרון הילדים היו אמורים להתחסן בלידה כנגד הפטיטיס B כך שרוב הסיכויים שהם כבר מחוסנים.
ממליצה לך לקבוע תור מסודר לקבלת יעוץ לגבי הצורך בהשלמת החיסונים ובדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvשגית09/01/2014
שלום, אני בשבוע 5 להריון. אין לי נוגדנים לcmv.
הזמנתי היום קציצות ברוטב ממסעדה. בהנחה שהטבח טעם מהרוטב, ויש לו cmv. אני יכולה להידבק מזה? האם עליי להימנע ממצבים כאלו? האם חום הורג את הנגיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/01/2014הסיכוי להדבקה באופן שבו את מתארת כאשר מדובר באוכל חם מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציה?מיכל09/01/2014
שלום רב,
לפני כחצי שנה או אפילו יותר הבחנתי שלבתי בת 9 נקודה שחורה בשוק. הנקודה היתה בתוך העור כי היא לא בלטה מעל פני העור. המקום כלל לא הטריד את בתי. לפני כשבוע היא התלוננה על רגישות במגע בנקודה הזאת. באותו היום הילדה לחצה על הנקודה לבדוק אם יצא משהו. בבוקר הופיעה דלקת במקום אודם ונפיחות. שמתי לה משחה אנטיביטית ולמחרת יצא הרבה דם ומוגלה ומתחת היתה מין אבן שחורה קטנה עגולה בגודל של חצי ראש גפרור בערך. עכשיו יש לה ממש חור בעור . שוב שמתי שם משחה וחבשתי. גם כן שמרתי את האבן הזאת. מה זה יכול להיות? בוודאות שלא היה קודם ללחיצה על המקום שום פריחה או אודם. אם כן, הייתי יודעת. מה כדאי לעשות כעת? אולי בדיקות דם? האם יכול להיות שזאת קרציה או עוקץ של איזה שהוא חרק? יכול להיות שזה דווקא משהו פנימי ולא משהו שחדר מבחוץ? הייתי רוצה למסור את הדבר הזה לבדיקה. יש מעבדה שיכולה לבדוק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/01/2014כדאי לפנות לרופא עור ולהביא את ה"אבן" יחד איתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס הבטןדנית06/01/2014
שלום,
רציתי לדעת מה הסבירות לחטוף טיפוס בטן או סלמונה או זיהום אחר משתית מי ההשקיה בישראל.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוס הבטן - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/01/2014תלוי באיזה איזור בארץ. בסך הכל הסבירות נמוכה אולם ממש לא ממליצה לשתות מים שאינם מתאימים לשתייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזור תל אביב?
דנית06/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזור תל אביב? - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/01/2014הסבירות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)