מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוקסילין בהנקההילה03/09/2013
שלום רב, לאחר כאבים ממושכים אצל בעלי עברנו בדיקות דם והתגלה חיידק האוראופלסמה. אני מניקה באופן מלא. אני ובעלי קבלנו לקחת דוקסילין למשך 10 ימים פעם ביום. התקשרתי למרכז תרופות להנקה ונאמר לי שאפשר לקחת לעשרה ימים אך עם זאת קראתי באינטרנט דברים נוראים על הנזק שהתרופה עלולה לגרום לתינוק היונק. התינוק שלי בן חודשיים וזאת התקופה שאמורות להתחיל להתפתח שיניו. האם בכל זאת ניתן לקחת? אולי יש תרופה אחרת עדיפה? תודה רבה!!
חזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין בהנקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013ההמלצה היא להמנע ממתן דוקסילין לאם בזמן הנקה עקב סיכון פוטנציאלי לשיני התינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחלת הנשיקהליאת ארזי02/09/2013
חברה מעבודה שיושבת לידי ומנשקת אותי בכל בוקר חלתה במחלת הנשיקה.שמתי לב שבשבועיים האחרונים שורף לי הגרון בלילה,הרופא לא ראתה משהו מיוחד.ושמתי לב שהבלוטה בין הצוואר לסנטר קצת נפוחה.לא הראיתי לרופאה.ייחסתי זאת לאפטה גדולה שהיתה לי בפה ועברה.גם הבלוטה פחות נפוחה.חוץ מזה אין לי חום ושום דבר מיוחד אך חוששת מאד ממחלת הנשיקה בעיקר כי אני נשאית צהבת B.ביום ראשון היא תחזור לעבודה האם נדבקתי האם יכולה עדיין להידבק? אני בת 51 ובעבר נחשפתי לאנשים שחלו בעברם.האם אני מחוסנת ממנה?האם יותר מסוכנת לי בגלל הצהבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה למחלת הנשיקה
ענת02/09/2013אם תעשי טובה לחברה שלך תספרי שקיימת תרופה מצילה תוך שלושה ימים
אוליי תצליחי להציל את החג שלה.
התרופה נקראת אקטימור למחלת הנשיקה
זו תרופה צמחית מדהימה שמעלימה את הוירוס במהירות
פשוט תחפשי בגוגל -- אקטימור למחלת הנשיקה
וכבר תגיעי לאתר של המטפל ותשמרי אותו כי זה מידע חיוני ביותר.
סבלתי חודשיים ממחלת הנשיקה עד שבעלי טרח לחפש ומצא את התרופה הזו.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/09/2013המחלה לא מסוכנת לך יותר עקב נשאות של הפטיטיס B.
אינני יודעת אם חברתך עדין מדבקת, זה תלוי במצבה הרפואי.
הסימנים שאת מתארת יכולים להתאים למחלת הנשקיה אך גם לסיבות אחרות כמו שציינת.
בכדי לדעת אם נדבקת יש צורך לעשות בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hiv testben02/09/2013
i took hiv test five weeks after a potential infection in which i received an oral sex. the result came out negative!!!! is there any point in taking another test in two weeks again after this exposure.
thanks* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hiv test
ben02/09/2013adding that the test was taken at soraski hospital. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhiv test - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/09/2013Officialy it is advised to do the test after 2 months.
Practicly the chances of a missed infection are very small.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמהאני31/08/2013
שלום,
אני בת 19 ובשנים האחרונות סבלתי הרבה מפטריות ודלקות בנרתיק.
בחודשים האחרונים החלו דלקות בדרכי השתן, באגן, בלדן, הפרשות בלתי פוסקות מהנרתיק ופי הטבעת, שלשולים, עצירויות, צרבות, כאבי מחזור ללא מחזור, ועוד הרבה מאוד תסמינים, כל פעם שהיה לי תסמין קיבלתי אנטיביוטיקה מסויימת שלא עזרה, עד שלפני כשלושה חודשים ביצעתי בדיקת תרבית בנרתיק והתגלה שיש לי אוראופלסמה פרבום.
חבר שלי נבדק וגם לו היה את זה. שנינו לא יודעים מי הדביק את מי.
שנינו לקחנו אנטיביוטיקת דוקסילין. לחבר שלי לא היו תסמינים. ולי עדיין יש, למרות הדוקסילין.
השאלה שלי:
איזו בדיקה הכי טובה לגילוי החיידק?
ז"א, אם נדברתי בחיידק בזה שבלעתי את הזרע שלו, או ממין אנאלי, עדיין אפשר לגלות זאת מדגימה מהנרתיק או שצריך בדיקה מסויימת דרך הקיבה או פי הטבעת?
האם בדיקת תרבית מהנרתיק "מכסה" ויכולה להעיד שיש את החיידק גם במערכת העיכול או בכול מערכת אחרת בגוף?
אשמח לעזרה, לא עומדת יותר בסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/09/2013יש בכלל ויכוח עד כמה החיידק הזה אכן גורם למחלה ואם בכלל צריך לטפל בו.
בכל מקרה עשית את הברור כנדרש.
הטיפול מטפל בחיידק בכל המקומות ולא רק בנרתיק ולכן אין צורך בברור נוסף בכיוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליוטל31/08/2013
הי ילדתי תאומים בשעה טובה והם בפגיה לעוד כשבוע (שבוע 33נולגו) בבית יש לי ילד בי שנתיים שיהיה בריא מחוסן למומת. בינתיים לא חיסנתי המוחלש כי קראנו שלא לחסן ילדים שיש להם אחים בפגיה. אני קוראת פה המון שאלות ותשובות ולא ממש מבינה אם לא מחסנת וחס וחלילה נושא את זה דרכ מישהו מהגן שחןסן במוחלש, הוא בעצם נשא של המוחלש כםי שהיה נשא של המוחלש באם מחןסן הוא בעצמו? אז נכונה ההנחה זאם מחסנת אותו הןא בטוח ןהוודאות נושא טת המוחלש שישה שבועות ואם לא מחסנת וחס וחלילה נדבק מילד שחוסן בגן אז גם נושא את המוחלש אותן מוחלש שישה שבועות? כי אם זה ככ בגלל הפגים ההנחה שעדיפ לא להכניס הוודאןת את המוחלש על יגי חיסון כי זה במאה אחוז וההדבקה בגן במוחלש היא בסבירות לא של מאה אחןז. האם נכון? כמובן ככ או ככ היגיינה תהיה פה משיחזרו בעזרת השם, אבל אני רוצה להבין את הנקודה אם אכן הבנתי כוונתך, וכמו כן אם בשבוע כזה עברו לפגים מספיק נוגדנים ממני עד אשר יחוסנו הם (אני לא מניקה) ואציין שהבנתי שגם לאחר מתן החיסון הראשון לוקח שבועיים נוספים עד הגופ מתחיל ליצןר נןגדניפ. אנא עזרתך אם אכן הבמתי את הנושא. ומה לעשןת כי אנחנו בתל השומר וכל אחד אומר אחרת לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/09/2013הפגים שלך גדולים יחסית ולכן ניתן לחסן את האח אבל אם את חוששת ניתן גם לותר.
אין סיכון בכך שהאח ידבק בנגיף החיסון דרך הגן. זה אמור לסכן את התואמים.
בכל מקרה מה שחשוב זה לשטוף ידיים בסבון אחרי הליכה לשרותים ולפני אוכל ולשטוף ידיים בסבון לפני מגע עם הקטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשכ לתשובתך בבקשה עזרה
טל02/09/2013הי תודה על המענה אכ לא ממש הבנתי מה הכוונה אין סיכון שהאח ידבק בנגיף דרכ הגן? אין מצב שיוכל להיות נשא של זה דרכ הגן מאילן שחוסנו? כי הרי ברטר שהתאומים לא יבואו במגע עם ילדים שחוסנו ולכן גם לא מחסנים את האח בשלב זה אבל מה הכוונה שהוא לא יכול להיןת נשא מהגן? אם לא יגול אזזהמאוד מרגיע (ברור שבלי קשר היגיינה משמור). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליו - הריון וילד בן שנתייםתמר31/08/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע ה27, אמורה ללדת בעוד כשלושה חודשים.
בני בן השנתיים התחסן עד כה בכל החיסונים הרגילים של טיפת חלב.
אני מתלבטת האם לחסן אותו בחיסון החי-מוחלש.
1. האם החיסון החי-מוחלש שינתן לבני בן השנתיים, עשוי לעזור/להזיק לחיסוניות של הבן השני שלי, שעתיד להוולד בעוד שלושה חודשים?
2. האם כתוצאה מכך שבסופו של דבר סביר שבני הבכור ידבק בנגיף החי-מוחלש, עדיף לעשות זאת בצורה מבוקרת, ועכשיו, כשאנחנו יודעים שיש עוד 3 חודשים עד ללידה?
תודה רבה ושנה טובה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו - הריון וילד בן שנתיים - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/09/2013עדיף להתחסן עכשיו. חיסון של בן השנתיים יוודא כי לא יהיה פוליו פראי שעלול לגרום למחלה בסביבת התינוק החדש שצפוי להגיע שאינו מחוסן עדין. החסיון אינו מסוכן לנשים בהריון ומומלץ גם להתחסן כאשר יש תינוק חדש בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסאנונימית30/08/2013
שלום רב האם קיימת הערת אזהרה על טטנוס לרגישים ללטקס האם ההערה קשורה לחיסון שעלת שמכיל גם חיסון נגד טטנוס.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/09/2013לא מכירה הערת אזהרה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו מומת שנינטלי29/08/2013
שלום,
התקשרתי למחלקות נגיפים בשני בתי חולים והתשובות שונות... מנה אחת של חיסון מומת לא בהכרח תגן כשילד יבוא במגע עם נשא וידבק.
כלומר במקרה הטוב יהיה נשא אך גם יכול לפתח את המחלה כי אינו מוגן והפוליו כבר בגופו. מה שלא ברור לי זה מה קורה אם ילד שמחוסן בחיסון מומת אחד ונדבק ממחוסן בחי-מוחלש, בינתיים בזמן שמפריש הוא מתחסן בחיסון מומת שני. הרי אין אפשרות לדעת אם נדבק בינתיים , אין סכנה במתן החיסון השני במצב שכבר נדבק וטרם עברו6 שבועות מההדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו מומת שני - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013אין שום בעייה במתן חיסון חי מוחלש יחד עם חיסון מומת.
אני מזכירה שוב כי מאד נדיר שהחיסון המוחלש גורם לבעייה. מדובר על סיבוך שקורה אחת למיליון מנות חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןנטלי29/08/2013
ערב טוב,
הבן שלי בן שנה +5 חודשים, חוסן בפוליו (חיסון ראשון) רק לפני שבוע.
האם הוא כבר פיתח נוגדנים או תוך כמה זמן זה אמור לקרות?
מה אחוזי הגנה לחיסון הראשון בתקופה זו?
האם ניתן לשלוח אותו לגן בשבוע הבא ביודעין שהוא עם ילדים שחוסנו בחי-מוחלש? אם ידבק מהם הוא מספיק מוגן מחיסון מומת אחד בן 7 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013חבל שלא קבל את החיסונים בזמן.
אין מניעה לשלוח אותו לגן. החיסון בזן המוחלש לא אמור לגרום למחלה גם אצל אנשים שלא חוסנו קודם לכן לפוליו.
הגנה מלאה מהחיסון המומת מתקבלת לאחר כחודש אולם מדובר בתהליך הדרגתי כך שגם אחרי שבוע הוא כבר הרבה יותר מוגן ממה שהיה קודם לחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליואני28/08/2013
האם יש סכנה מיוחדת במתן חיסון חי מוחלש נגד פוליו לילדים שכבר נדבקו באופן טבעי בנגיפים המוחלשים של החיסון? (ניח ע"י הדבקה מילדים שחוסנו במוחלש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013אין שום סיכון במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולרהמוש27/08/2013
נוסע כעת לקובה. הבנתי שיש שם כעת כולרה. מהן ההמלצות? מהן דרכי המניעה? האם לקחת לשם דוקסילין? איזה מינון? כמה לקחת ומתי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2013דרכי המניעה הן פשוטות:
1. הקפדה על שתייה של מים רתוחים או מים שעברו כלורינציה.
2. להקפיד לאכול אוכל מבושל היטב
3. להקפיד לשטוף ידיים או לחטא ידיים לעיתים קרובות ולפני הכנת אוכל ואכילה
4. להשתמש בשרותים, או לקבור את הצואה באדמה. להתרחק ממקורות מים בהם יש סיכוי שאנשים הפרישו צואה או שלשול לתוכם
נדיר שכולרה עוברת מאדם לאדם. בדרך כלל החיידק עובר דרך מים מזוהמים וזה מקור ההדבקה העקרי.
במידה ואתה מתחיל לשלשל יש לפנות במהירות לייעוץ רפואי. הבעיה העיקרית במחלה היא שמשלשלים כמות גדולה מאד של נוזלים ולכן מתייבשים מאד מהר.
ממליצה גם לפנות למרפאת מטיילים לקבלת הנחיות מדוייקות ומידע על מוקדים רפואיים בקובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- typhoid feverקרן26/08/2013
שלום
לפני כחודש חליתי typhoid fever על רקע salmonella paratyphi a. אושפזתי למשך שבוע וטופלתי ע"י רוצפין 2 מ"ג ביום+אזניל 500 מ"ג ביום , למשך שבועיים.
לאחר סיום האנטיביוטיקה הופיעו כאבי בטן קלים (כבר שלושה שבועות), לפני יומיים י בבדיקות דם ישנה עלייה ברמת הלימפוציטים וירידה בנויטרופילים:
.
• NEUTROPHILS 2.36 K/UL
• NEUTROPHILS % 31.94 %
• LYMPHOCYTES 4.32 K/UL
• LYMPHOCYTES % 58.42 %
RDW 16.16 %
כמו כן תרבית שתן שללילית ונשללה בעיה גיניקולוגית.
תרבית דם שנעשתה לפני שבועיים ללא עדות לסלמונלה.
תרבית צואה - עדין אין תשובה
יש לציין שאני מרגישה טוב פרט לחום נמוך 3 .37 וכאב קל בבטן התחתונה.
האם התיאור הנ"ל עשוי להצביע על חזרה של המחלה? ומה הטיפול והסימפטומים במקרה של חזרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר typhoid fever - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013התאור יכול להתאים לחזרה של המחלה אך גם לדברים רבים נוספים. אין אפשרות לאבחן זאת דרך האינטנט. במידה ויש חזרה של המחלה נותנים שוב טיפול אנטיביוטי. בהתאם לתכונות החיידק רואים אם לתת שוב אותו טיפול או טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת חלוןעמית26/08/2013
עשיתי בדיקת hiv באיכילוב חמישה שבועות לאחר אירוע. האם לדעתך תוצאה זו חכולה להספיק למרות שידוע לי על 7 שבועות? מה כבר ההבדל בין חמידה לשבעה שבועות אם קיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת חלון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013הבדיקות היום יותר רגישות מבעבר ולכן 5 שבועות אמורים להספיק לזיהוי של הדבקה. ההנחיות הפורמליות עדין מדברות על 8 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים למי שמחוסןאיציק25/08/2013
שלום,
חוסנתי לפוליו בטיפות לפניי כ-25 שנה.
במידה ואדבק בנגיף האם אפתח תסמינים, כגון חום, שילשולים או עצירות?
אני יודע שלא כולם מפתחים תסמינים לכן השאלה היא כללית אם אדם מחוסן יכול לפתח תסמינים כלשהם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים למי שמחוסן - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013בעקרון אדם מחוסן לא אמור להידבק, הוא יכול להיות נשא של הנגיף במערכת העיכול ללא סימנים קליניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליו לבעלי מערכת חיסונית חלשהמאיה25/08/2013
האם מותר למי שבעל מערכת חיסונית חלשה בשל טיפולים ומחלה אוטואימיונית לשהות במהלך ערב החג באותו בית עם ילדים קטנים שקיבלו את נגיף החי מוחלש. או שמא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו לבעלי מערכת חיסונית חלשה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/08/2013בהחלט ניתן לשהות ביחד. רק להקפיד על שטיפת ידיים שלו ושל שאר הילדים לאחר הליכה לשרותים ולפני אכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)