מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש ראיה וראיה כפולה לאחר PRK.ilport15/08/2012
שלום,
לפני שבוע ויומיים עברתי ניתוח לייזר PRK ב-2 העיניים, עד עכשיו הראיה וחדות הראיה כל הזמן משתנים לי באיכותם (לטובה ולרעה).
יש לי תופעה של ראיה כפולה של אורות כמו מרמזורים (בעיקר האדום והכתום, הירוק הרבה פחות אם בכלל אולי כשור לאורכי גל האור של הצבעים).
גם בשעונים עם תאורת לד, אני רואה כפול את המספרים.
נורות לד של מכשירים אלקטרוניים נראים כפול.
במחשב קשה לי מאוד לעבוד כי אני רואה מטושטש (מצליח אבל במאמץ).
האם כל התופעות האלה בעיקר הראיה הכפולה של האורות (גם ביום) היא נורמאלית לשלב זה? מה גורם לתופעה זו?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה וראיה כפולה לאחר PRK. - תגובה
פרופ` אירית בכר15/08/2012התופעות שתארת הן אופייניות לחודש הראשון אחרי טיפול ASA/PRK . מכיוון שזהו תהליך הדרגתי , עוצמת התופעות תלך ותדעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהגם אני
אדיר02/07/2013גם סובל מהתופעה שציינת , הייתי אתמול אצל המתח והוא לא ממש נתן לי תשובה אמר שצריך לחכות עוד, הבעיה הזאת גורמת לי לכאב ראש וקושיי, עשיתי את הבירורים שלי דרך האינטרט, כי הרופאים גם בפורום הזה וגם המנתחים לא ממש נותנים תשובות ואלה הממצאים:• אסטיגמטיזם - עקמימות לא תקינה של הקרנית. יכול להיות כמבנה ראשוני של הקרנית או משנית ללחץ/משיכה של הקרנית.או עכירות בקרנית. או יובש בעין, מה שאומר שיכול להיות שהמספרים שהוזנו במכשיר לא היה מדויק(לפי דעתי) או צילנדר, היום הלכתי לאופטיקנה ושאלתי אופטימטריסת מה יכולה להיות הסיבה והוא ציין צילנידר שיש מצב שהמספר לא היה מדויק, ראוי לציין שבעין ימין אני רואה טוב , המנתח בכל מקרה אמר להמתין, אבל בשביל להרגיע אותך אפשר אחרי לשים משקפיים וזה יסתדר. אם זה לא יעבור לי אני תובע אותם ויש לי עוד סיבות מלבד הבעיה של ראיה כפולה, כמו חוסר מידע שקיבלתי לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון ראייה לאחר ניתוח שבוצע בעברעדי14/08/2012
שלום,
לפני כ-18 שנה עברתי (בהצלחה) ניתוח לתיקון ראייה.
הניתוח בזמנו היה באמצעות סכין בלבד, עד כמה שאני זוכר הוא לא היה בלייזר.
בשנה האחרונה שמתי לב לירידה בראייה בעין אחת.
האם ניתן לבצע ניתוח תיקון ראייה בלייזר לעיניים שעברו תיקון ראייה בשיטה שאני עברתי בזמנו ?
אני בן 44 (כמעט) ולא סובל מבעיה רפואית כלשהי.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ראייה לאחר ניתוח שבוצע בעבר - תגובה
פרופ` אירית בכר15/08/2012כדאי להגיע לבדיקה מקיפה כדי לבחון את האפשרות לתיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון ראייה לאחר ניתוח שבוצע בעבר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר20/08/2012עדי שלום רב,
ניתן לעשות תיקון לאחר ניתוח עם סכין, אך לא תמיד בהצלחה מלאה.
יש לעבור בדיקת התאמה יסודית לתיקון לייזר.
אפשר ליצור קשר עם 3122*
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה בעניין שימוש בלוטמקסדניאל14/08/2012
שלום רב, הייתי אצל רפוא עיניים שהבחין באלרגיה שיש לי לשמש ולמסך מחשב .. כן יובש בלחמית . נתן לי לוטמקס וSYSTANE את הלוטמקס לקחתי לשבוע שלוש טיפות ביום את התכשיר הזה סיימתי לפני 8 ימים והכמשכתי עם SYSTANE , הבעיה שהיו אצלי לאחר מכן כאבי עיניים ותחושת שריפה וצריבה .. האם זה טבעי?? אני מתה מפחד הייתי אצל הרופא שוב עשה בדיקה הכל היה בסדר גם הלחך התוך עיני .. האם יש סיכוי שהלחץ התוך עיני יעלה כתוצאה מהלוטמקס למרות ששבוע אחרי שסיימתי לקחת הלחץ היה תקין??? מאוד אודה לתשובה אני ממ שבלחץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בעניין שימוש בלוטמקס - תגובה
פרופ` אירית בכר14/08/2012א. אין כל סיבה ללחץ שלך אם היית במעקב של רופא עיניים.
ב. הלחץ התוך עיני לא עולה לאחר שסיימת את השימוש בטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה המכשיר הכי משוכלל שקיים בעולםלירן14/08/2012
שלום וברכה!
אני הלכתי לבדיקות בכמה מכונים מהטובים ביותר להסרת משקפיים בלייזר, כל מכון טוען כי המכשיר שברשותו הכי חדיש והכי משוכלל בעולם.. רציתי לדעת איזה מכשיר הכי משוכלל בעולם היום? ולקבל קישור למאמר אובייקטיבי {רצוי בעברית} שלא שייך לשום רופא או מכון בארץ שעושה השוואה בין מכשירי הלייזר הטובים שיש היום בארץ ובעולם, בבקשה שהמאמר לא ייכתב ע"י רופא שעובד ברשת מסויימת להסרת משקפיים מהארץ כי אז הדבר לא אובייקטיבי.
ב. מה המכשיר החדיש אותו רכשו רשת עיניים לפני כמה חודשים? מה ההבדל ביןהTHCNOLAS 217 שיש בהדסה לבין THCNOLAS 217P שיש ברשותם?
ג. האם יש במכשיר החדש בירושלים תחליף לבדיקת הקדם ניתוח -ZYOPTIX
ג. אם אני מתאים לניתוח הלאסק- PRK האם המכשיר שרשת עיניים מציע INTRALSEאינטראלייז, שעקרונית מיועד לניתוח האינטרא לאסיק שייך בניתוח שלי?
ד. אם הגעתי לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר לאחר נסיעה מאילת ונופש בשמש ובים ברוב שעות היום במשך שבוע-האם זה משפיע על איכות הבדיקה ותוצאותיה?
תודה אבקש התיחסותכם בהקדם, אני מעונין לעשות את הניתוח כמה שיותר מהר..
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המכשיר הכי משוכלל שקיים בעולם - תגובה
פרופ` אירית בכר14/08/2012באתר של אסותא אופטיק פרסמנו טבלה המסכמת את התכונות השונות של המכשירים הקיימים בישראל. הנתונים נאספו מהיצרנים השונים של מכשירי הלייזר. אמנם האתר אינו אובייקטיבי אך הנתונים מהיימנים. תוכל לאמת את הנתונים באתרים הרישמיים של היצרנים השונים.
תהליך ה INTRALASIK או התהליך המקביל של Z LASIK אינם רלונטיים לשיטת PRK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהערן13/08/2012
עברתי היום בדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים נמצאתי מתאים לשתי השיטות לאסיק ו-PRK עכשיו הסבירו לי את ההבדלים ועדיין לא הבנתי אשמח לקבל הסבר מפורט איך הולך התהליך של שתי השיטות ומה ההבדל מה מומלץ יותר? אהי בחור צעיר בן 23 המנתח המליץ לי על PRK מה השיטה של חיתוך הקרנית ומה השיטה של ליטוש הקרנית?
באיזה שיטה צריך לשים עדשה טיפולית ובאיזה לא?
האים שהקרנית דקה משתמשים ב-PRK?
שמעתי שיש גם שיטה מומלצת מאוד Z LASIK מה התהליך שלה?
אשמח שתעשו לי סדר בבלאגן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא מגיע לי תשובה???
ערן14/08/2012מה לא מגיע לי תשובה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהערן11/08/2012
השתמשתי בעדשות מגע רכות 7 שנים העיניים שלי נהיו רגישות ולא יכול להרכיב יותר עדשות מגע איך שאני מרכיב אותן העיניים נעשות לי אדומות וניסיתי את כל הסוגים יומיות חודשיות בדיקות עיניים למינהם הכל אומרים שהעין תקינה אך רגישה!
ובכללי ביום יום העיניים שלי אדומות תמיד מה שלא ניסיתי זה עדשות מגע קשות השאלה אם הם לא יעשו לי יותר אדום ויתאימו לי לעין אשמח לשמוע מה דעתך?
אפשר לשים עדשות מגע קשות למשך שנים?
(אני חושב גם על לייזר אבל חושש)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר12/08/2012המלצתי היא להמנע מעדשות מגע במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהערן09/08/2012
אני רוצה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים עוד לא עברתי בדיקת התאמה ויש לי מספר שאלות
1.מרגע שאני מתקשר תוך כמה זמן קוראים לי לבדיקה והולך לי יום שלם?
2.בבדיקת עיניים מלפני 5 שנים היה לי מספר 3.50- היום המספר שלי 4.25- יש עלייה קטנה השאלה שלי במידה ואני עושה את הניתוח מה בעוד 5 שנים יכול לחזור לי מספר של 1.00- ?
*אני בן 22
*אחרי הניתוח מרכיבים עדשות לכמה זמן? הבעיה היא שאני רגיש לעדשות בכלל!
אז מה יעשו איתי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר10/08/20121. הזימון לבדיקה הוא בתוך מספר ימים.
2. משך הבדיקה הוא כשעתיים וחצי עד שלוש שעות ולא יום שלם. ניתן להגיע גם בשעות אחר הצהרים.
3. בתהליך הבדיקות נבדקת גם מידת היציבות . סיכוי סביר כי בגילך המספר כבר יציב והוא לא ישתנה יותר.
4. בשיטת Z LASIK אין צורך בהרכבת עדשות מגע אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נפיחות לאחר ניתוחשמוצקין07/08/2012
אני בן 22 עברתי ניתוח PRK לפני חודשיים וקצת..והיום בבוקר קמתי עם נפיחות בעין שמאל..עכשיו בחנתי את הנפיחות ולדעתי זאת לא שעורה כי כבר היו לי בעבר שעורות וזה לא דומה למחלת השעורה (אין לעין אודם מסויים ואין נפיחות עבה,העין פשוט נראית קטנה מהעין השניה עם הרגשת עצם זר לפעמים)..ביררתי קצת על זה באינטרנט ואני חושש שזה כתוצאה מחסימת דרכי הדמעות שלי בעין כתוצאה מניתוח הלייזר שגרם כנראה לעין יבשה..יש לכם מושג כיצד ניתן לטפל בבעיה?.. זה מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר09/08/2012יש להגיע לבדיקה אצל רופא שיאבחן את המצב. סיכוי סביר שאין מדובר בבעיה קשה. כדאי להמנע מאבחנות עצמיות ע"י האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה- צבע עיניים.דור03/08/2012
שלום,
יש לי שאלה בקשר לשינוי צבע עיניים.
אני הייתי תקופה מאוד ארוכה עם עדשות אפורות כחולות.
אני התרגלתי כבר לצבע הכחול אפור בעין שכבר אני לא יכולה לראות את עצמי עם העיניים החומות ובגלל זה חיפשתי כל אפשרות אחרת לשינוי צבע העין חוץ מעדשות מפני שעדשות כל הזמן צריך לנקות להחליף להוציא לפני שינה והייתי שמה אותם כל הזמן לא פעם ב...
קראתי על ניתוח לייזר כלשהו שמשנה את הצבע עיניים לצמיתות מצבע חום לכחול.
(לא בארץ)
אבל למרות ההתרגשות שקיים כזה דבר, רציתי לשאול אם זה ניתוח מוכר ואם יש בו רמת סיכון גבוהה או כל רמת סיכון .
אני קוראת על הניתוח הזה כבר שנתיים ואני אשמח מאוד לתשובה מרופא על ניתוח זה.
או שאם קיימת דרך אחרת לשנות את צבע העיניים אשמח לשמוע.
ואם אתם לא שמעתם על זה, אשמח אם תוכלו לבדוק ולתת לי את חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- צבע עיניים. - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/08/2012הניתוח הזה עדיין לא קיים בבני אדם.
יצאו כתבות לפני מספר חודשים בנושא על המצאת הניתוח, אך מרגע שהניתוח "מומצא" ועד שניתן לעשות בו שימוש בבני אדם - חולפות כמה שנים טובות.
לדעתי יש עוד זמן רב.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכונים בחיתוך קרניתאופר01/08/2012
שלום,
אני מעוניין לעבור ניתוח הסרת משקפיים בשיטה עם חיתוך הקרנית.
לאחרונה קראתי מאמר של פרופ' אירית ירון שבו היא רושמת דברים הבאים לגבי שיטת החיתוך :
"חסרונותיה במידת סיכון גבוהה יותר עקב הפעולה הכירורגית והחלשת הקרנית. חלק גדול מהסיכונים באים לידי ביטוי מספר שנים לאחר הטיפול"
אשמח לקבל פירוט של סיכונים. האם חיתוך באמצעות לייזר מפחית את הסיכונים העתידיים? כיצד מתמודדים עם הסיכונים במידה ומופיעים .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים בחיתוך קרנית - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/08/2012הסכנה בחיתוך הקרנית הינה החלשתה.
החלשת הקרנית יכול להביא בטווח הרחוק לשינוי צורת הקרנית ולירידה באיכות הראיה.
זאת הסיבה שכל מי שעובר ניתוח לאסיק (לסוגיו השונים) מאובחן בדקדקנות גבוה לפני על מנת לוודא שאכן הקרנית שלו מספיק חזקה כדי לעבור ניתוח מסוג זה.
המכשור הדיאגנוסטי היום מספיק טוב כדי לדעת מי יכול ומי לא יכול לעבור ניתוח לאסיק.
אין הבדל מהבחינה הזאת (ומכל בחינ אחרת) בין לאסיק ע"י לייזר או ע"י מיקרוקרטום.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אז מי צודק?אורי31/07/2012
שלום לרופאי הפורום,
כבר זמן רב שאני מתלבט בסוגיית הניתוח להסרת משקפיים.
לאחרונה חזרתי להתעניין שוב בנושא. הגעתי לכל מיני קטעי וידאו - באחד מהם אומר אחד
מבכירי הרופאים בתחום בארץ כי מעולם לא איבד אדם בישראל את ראייתו עקב ניתוח
הסרת משקפיים. בוידאו אחר מתארחת עורכת דין בתוכנית בוקר ומספרת כי היא מטפלת
ב3 תיקים של אנשים שדווקא כן איבדו את ראייתם. אז רציתי לשאול מי כאן הצודק? כי עם
סיכונים של הילות בחושך או יובש בעיניים אני מוכן להתמודד, עם סיכון של עיוורון כנראה
שכבר לא. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מי צודק? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/08/2012התשובה ברורה וחד משמעית -
אין איבוד ראיה מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
אכן ישנם סיבוכים לניתוח (כמו לכל טיפול רפואי אחר) אולם בכל סיבוך ניתן לטפל ולאחר הטיפול הראיה צפויה להיות טובה.
למה עו"ד מטפלת באנשים שלכאורה איבדו את ראייתם? כי אין לה אינטרס שהם יראו טוב כרגע, זה יפריע לתביעה שלה.
לאחר סוף המשפט, הם ילכו לטיפול שיגרום להם לראות טוב יותר, לפני פסק הדין היא לא תרשה להם לראות טוב יותר, זה מוריד את הפיצויים.
זאת לצערי המציאות.
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוחנועם30/07/2012
אני עומד לעבור ניתוח ZLASIK שבוע הבא.
רציתי לדעת תוך כמה זמן בד"כ ניתן לחזור לשגרת היוםיום.השגרה שלי כוללת עבודה במשרד מול מחשב. האם ישנן תופעות של הילות או סינוורים לאחר הניתוח שלא מאפשרות לחזור לעבודה מסוג זה?
אילו סיבוכים נוספים יכולים להופיע לאחר הניתוח (עך סמך ניסיונכם) שלא יאפשרו חזרה לשגרה -נהיגה,עבודה על מחשב,נהיגה בלילה וכד'.
אודה מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן30/07/2012שלום,
חזרה לשגרה אותה תאירת אמורה להתבצע תוך 24 שעות פחות או יותר.
הילות וסינוורים הינם חלק מתופעות הלוואי לאחר הניתוח אולם אמורות להעלם לאחר מסםר ימים/שבועות ולא להפריע לשגרת היום-יום.
כמו לאחר כל טיםול רפואי גם לאחר הניתוח הזה יכולים להופיע סיבוכים אולם הם נדירים ביותר ובטיפול רפואי סביר ניתן להתגבר על כולם.
לא מתעוורים מניתוח כזה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש עייני והשפעתו על מרשם משקפייםיוסף29/07/2012
שלום,
שאלתי היא : האם מומלץ לטפטף דמעות מלאכותיות לפני בדיקה למשקפיים למטופל שסובל מעיניים יבשות ?
במהלך כל מיצמוץ איכות הראייה משתנה - הדבר מקשה להגיע לנקודה הסופית במרשם למשקפיים.
או לחילופין האם מומלץ לחכות עם הבדיקה למשקפיים , לטפל קודם ביובש ואז לחזור לבדיקה ?
אשמח לקווים מנחים בנושא
תודה
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש עייני והשפעתו על מרשם משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/07/2012יוסף שלום רב
אין ספק כי יובש בעיניים משפיע על איכות הראיה ומקשה על התאמת משקפיים.
מומלץ לטפל ביובש תקופה מסוימת ולאחר שהוא חולף או משתפר לבצע בדיקה להתאמת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכל הכבוד על התגובה המהירה
יוסף29/07/2012דר' לוינגר,
אני מבין.
עם זאת , האם משנה / לא משנה אם מטפטפים דמעות מלאכותיות לפני הבדיקה למשקפיים ?
כלומר : האם נהוג לעשות זאת במידה וסבורים שהמטופל סובל מעיינים יבשות (לטפטף דמעות מלאכותיות לפני הבדיקה) ?
כמו כן , ידוע שיובש עייני הוא בד"כ כרוני.
תודה
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עננים בעין לאחר ניתוחמיקי29/07/2012
שלום, אני 3.5 חודשים לאחר ניתוח באסותא בשיטת ASA. בן 54. עין ימין לראייה מרחוק ועין שמאל לקריאה.
באחרונה אני רואה כאילו "עננים שטים" בעין ימין, ובנוסף סובל מדי פעם מכאבים בבוקר, עת אני מתעורר ופוקח את העין. אני מניח שהבעייה השנייה הינה יובש.
מה סיבת העננים ואיך לטפל בזה וביובש ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עננים בעין לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/07/2012מיקי שלום רב
תופעת "העננים השטים" ככל הנראה נובעת משינויים המתרחשים בגל שבעין ללא קשר ככל הנראה לניתוח. ההמלצה שלי היא לפנות לרופא המטפל לבדיקה והערכה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך - עננים בעין
מיכאל30/07/2012תודה על תגובתך המהירה.
התשובה מטרידה אותי, כיוון שלא זכור לי שהיו תופעות אלו לפני הניתוח.
מה כוונתך בהצעה לבדיקה נוספת אצל הרופא המטפל ? האם הכוונה לרופא שביצע את הניתוח או לרופא עיניים שטיפל בי בעבר ??
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תור לניתוחנועם29/07/2012
שלום,
קבעתי תור לניתוח הסרת משקפיים באסותא לשבוע הבא. ומאז התחלתי לפחד שמא הראיה לאחר הניתוח תיפגע ללא יכולת תיקון וזה ידרדר את איכות החיים.האם ייתכן מצב כזה?
האם ישנה סטטיסטיקה של שכיחות ה "סיבוכים" לאחר ניתוח במכשיר אמאריס? אני מתעניינת במידע מה"שטח" על סמך הניסיון של הרופאים.
בסך הכל מדובר בניתוח קוסמטי ואינני רוצה פגיעה בלתי הפיכה באיכות החיים בעקבות כך...
אשמח לשמוע תגובת רופאים וגם תגובה של מטופלים שעברו ניתוח דומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור לניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר29/07/2012התופעה של חששות לפני ניתוח מוכרת ומובנת. כמעט כל מטופל עובר תהליך זה.
נסיוני מראה כי יכולות מכשיר אמריס עולה על אלו של מכשירים אחרים אותם אני מכירה. רמת הבטיחות גבוהה יותר, זהו המכשיר היחיד המאפשר טיפול רציף בלייזר בלבד ללא צורך בקילוף ידני במכשיר חד של שכבת האפיתל. רמת הדיוק שלו גבוהה הרבה יותר בשל מגוון תכונות. כל רופא המנתח בפעם הראשונה במכשיר זה מביע התפעלות מיכולותיו.
אם תרצי לדעת פרטים נוספים בהרחבה, התקשרי למרפאה ותקבלי הסבר ממצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח - המשך
נועם29/07/2012תודה רבה על התשובה המהירה.עשיתי בירור די מקיף על נושא המכשיר שנעשה בו שימוש אצלכם והבנתי שלאחרונה הוכנסו מספר חידושים משמעותיים. עובדות אלו הניעו אותי לקבוע תור לניתוח. אני מכירה גם סיבוכים המתוארים בספרות בעקבות הניתוח - החלשות הקרנית,עכירות,דלקות וכד'. רציתי לדעת לא על סמך הספרות אלא על סמך הניסיון שלך עם מטופלים במכשיר ספציפי של אסותא מה שכיחות לסיבוכים כגון אלו.
מידע זה מאוד חושב לי .
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)