מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים וטיפות לוטמקסגיא הפנר28/07/2012
שלום עברתי ניתוח בשיטת PRK ועבר חודש כבר והריאה שלי יצא 0 0 במכונת בדיקה (6/6) זה אומר שהניתוח הצליח עכשיו אחרי חודש החליפו לי את הטיפות לטיפות בשם LOTEMAX לוטמקס עכשיו אני אמור לשים 3 פעמיים ביום וממש שורף לי האם לדווח על זה לרופא? שהיא תחליף לי את הטיפות? והאם הריאה שלי אמורה להשתפר עוד?
ועוד שאלה קטנה איך אני הולך לשנות את מה שרשום לי ברשיון הנהיגה ..רשום לי שאני צריך לנהוג עם משקפיים ועכשיו אני אחרי והריאה שלי 66 אחרי חודש מהניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים וטיפות לוטמקס - תגובה
פרופ` אירית בכר29/07/2012יש סיבה לכך שהטיפות שנרשמו לך.לא מומלץ להפסיק לקחתן. אם לא נוח לך איתן, חזור לרופא שיתאים לך סוג אחר. כדי להחליף את רשיון הנהיגה עליך להחתים את האופטומטריסט על טפס בדיקה רפואית של משרד הרישוי (טופס ירוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה הניתוח הכי יעיל לראיית לילה?Emanul27/07/2012
אני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
אני עם צילנדר דיי גבוהה ובלילה אני כמעט לא רואה כלום בלי משקפיים (יחסית ליום)
לפי מה שהבנתי יש כמה סוגי ניתוחים בלייזר, איזה ניתוח הכי יעיל לראיית 6*6 גם בלילה?
ושמעתי גם שאחרי ניתוח בלייזר בן אדם יכול לראות יותר טוב מ 6*6 זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הניתוח הכי יעיל לראיית לילה? - תגובה
פרופ` אירית בכר29/07/2012לאנשים עם צילינדרים גבוהים מאד חשוב כי למכשיר ילייזר יש לכולת עקיבה אחרי שינוי הזווית במהלך הניתוח. העין מסתובבת סביב מרכז האישון באופן בלתי רצוני, דבר העלול לגרום לטיפול לא נכון. התוצאה היא עיוותי ראיה והפרעות, בעיקר בלילה. מכשירים עם יכולת עקיבה גם אחרי התנועות הסיבוביות של העין כגון אמריס 500 מאפשרים תוצאות יותר מדוייקות.
ניתן להגיע לראיה טובה יותר מאשר עם המשקפיים לפני הניתוח.יש המגיעים לראיה טובה יותר מ 6/6.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה הניתוח הכי יעיל לראיית לילה? - תגובה
פרופ' ישראל קרמר01/08/2012שלום רב,
הטכנולוגייה המיועדת לשיפור ראיית הלילה ומניעת סינוורים והילות בלילה וכן גם תיקון צילינדר מדוייק יותר היא טכנולוגיית ליטוש לייזר מסוג WAVEFRONT, המבוססת על נתונים המועברים ממחשב מתוחכם למחשב של הלייזר המלטש.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה נוספת על לאסיק ומכה לעיןירון26/07/2012
אהלן,
הבנתי שמומלץ לאנשים שעוסקים בספורט מגע כמו קרב מגע או אגרוף לעבור דווקא ניתוח בשיטת PRK. אני אינני עוסק בספורט כזה, אך לא מן הנמנע שבעתיד ארצה ללמוד קרב מגע (למשל לשם הגנה עצמית)- אז האם ניתוח לאסיק עשוי להיות בעייתי עבורי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת על לאסיק ומכה לעין - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/07/2012למי שעוסק (או שיעסוק) בספורט מגע, אכן מומלץ לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK ולא בשיטת הלאסיק.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאדם אינו יודע מה יהיה בעתיד
ירון29/07/2012שלום שוב ותודה על תשובתך פרופ' קייזרמן,
אדם אינו יודע מה יהיה בעתיד ואם ירצה ללמוד פתאום קרב מגע לשם הגנה עצמית... אז אם הוא עובר לאסיק הוא בעצם מונע מעצמו את האפשרות ללמוד בעתיד קרב מגע?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםטלי25/07/2012
שלום רב
רציתי לדעת האם יש ניתוח להסרת משקפיים (בכל שיטה) שמתקיים בהרדמה מלאה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר26/07/2012בזמן הטיפול המנתח צריך את שיתוף הפעולה של המטופל. לא מבצעים ניתוח זה בהרדמה או בטישטוש. עלי לציין כי אין כל תחושה בעין בזמן הטיפול. במכשירי הלייזר החדישים כגון אמריס, ניתן לבצע את הטיפול ללא כל מגע של מכשיר רפואי בעין. הטיפול אורך מספר שניות, אין כל דימומים ומידת ההתערבות נמדדת במיקרונים. הסיכונים מההרדמה הם גבוהים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סכנה למכה לעין לאחר ניתוח לאסיקגיל25/07/2012
שלום
האם הסכנה של תזוזת המתלה לאחר ניתוח לאסיק בעקבות מכה מדוייקת לעין זה סיכון שיישאר לכל החיים אחרי הניתוח או שמתישהו חוזק היצמדות המתלה יהיה כמו לפני הניתוח?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה למכה לעין לאחר ניתוח לאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר26/07/2012אחרי ניתוח לאסיק מידת הרגישות לפגיעה מכנית אכן גבוהה יותר. לאחר פרק זמן מסויים ההצמדות גבוהה מאד, אך הקרנית לא תהייה כמו קרנית ללא ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים לאחר לאסיקגיל25/07/2012
שלום,
במידה והיובש בעיניים לא חולף לאחר ניתוח לאסיק (שמעתי על אנשים שהיובש בעיניים נשאר אצלם גם שנים לאחר הניתוח)- מה ניתן לעשות בנדון (שמעתי על פקקים ועל ניתוח), והאם זה דבר שניתן תמיד לטיפול או שיהיו מקרים עמידים שלא יהיה ניתן לטפל בהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים לאחר לאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר26/07/2012תחליפי דמעות הם פתרון יעיל. אין כל מגבלה על מספר הפעמים לשימוש ביום . יש להקפיד כי הטיפות יהיו ללא חומר משמר ,הגורם בעצמו ליובש. הרבה פעמים יש לבצע תהליך של ניסוי מספר סוגי טיפות עד למציאת התכשיר שעובד טוב יותר. ניתן להשתמש באותם חומרים פעילים גם בצורת ג'ל הנשמר על פני העין לאורך זמן ארוך יותר. במצבים יותר קיצוניים ניתן אכן להשתמש בפלגים החוסמים את צינור הדמעות.
בהנחיית רופא עיניים ניתן לשקול שימוש בטיפות Restasis לתקופה של מספר חודשים. התרופה נמצאה יעילה לטיפול ביובש כרוני בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירידת ראייה לאחר ניתוחדני25/07/2012
שלום,
לפני כ-4 שנים ביצעתי ניתוח לייזר שהייתי בן 18..(אינני זוכר מה היתה השיטה אבל זה בוצע אצל אמריקן לייזר אם זה עוזר..)
ראיתי מעולה עד השנה האחרונה שבה הראיה שלי התחילה לרדת ואני מרגיש שאיני רואה טוב כמו בעבר...
ניסיתי להרכיב משקפי ראיה של חבר ראיתי בהם מעולה!! המספרים שלו הם כ-1 בכל עין..
רציתי לדעת ממה יכול לקרות הירידה בראיה שלי?
והשאלה הכי חשובה שלי היא שיש לי תעודת אחריות מאמריקן לייזר שבמקרה ויש צורך אז ינתחו אותי שוב..השאלה היא האם זה לא מסוכן שוב לנתח?
האם יש לכך השלכות על העין?
בהנחה שעובי הקרנית שלי הוא נורמלי כמה פעמים ניתן לנתח כדי לא למנוע נזק או להגיע לעובי שבו כבר לא ניתן לנתח?
אני מאוד חושש לנתח שוב כי אין לי מושג מה ההשלכות של זה למי שכבר עבר ניתוח 1...
אשמח לכל פיסת מידע!!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת ראייה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר26/07/2012יתכן שעברת את הניתוח לפני שהמספר שלך התייצב באופן מלא. ניתוח הלייזר אינו עוצר את תהליך העליה הטבעי של המספר. יש צורך לעבור בדיקות מקיפות כדי להעריך אם ניתן לבצע טיפול נוסף ומה מידת הסיכון. עדיף להגיע למרפאה בה עברת את הניתוח. יש להם את מירב המידע עליך.
ניתוחים לתיקון נוסף מבוצעים במשך שנים רבות בכל המרכזים בארץ ובעולם, אם קיים סיכון לא ינתחו אותך שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפה מומלץ לעשות את הניתוח לייזר להאורטל24/07/2012
שלום רב,
אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיי ראייה ומתלבטת איפה לעשות? פניתי למרכזים גדולים כגון :אסותא, אמריקן לייזר ועוד...
אך, איך אני אדע איזה מרכז הכי טוב והכי יעיל?
בתודה על התשובה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה מומלץ לעשות את הניתוח לייזר לה - תגובה
פרופ` אירית בכר26/07/2012זהו פורום מקצועי המיועד לפתור בעיות רפואיות . את יכולה להתרשם בבדיקות, לקרוא באתרי החברות השונות ולהשוות את המיכשור בו משתמשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני ממליצה לך על אמריקן לייזר
יוגב26/07/2012היי, אמא שלי עשתה אצלם ניתוח להסרת משקפיים לפני שנה ומאז היא רואה מעולה.
יש שם צוות מקסים והם מסבירים הכל לפני, תוך כדי ואחרי כך שזה מרגיע ואין ממה לחשוש
ממליצה לך בחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצודקת
סתיו28/07/2012גם אני עברתי טיפול באמריקן לייזר ואין לי יותר משקפיים ואני שוחה בבריכה כמו גדול, משחק כדורגל, כדורסל ולא צריך ווישרים כשיורד גשם.
הטיפול היה מהיר וקל. תודה רבה לאמריקן לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאורנה,
סתיו28/07/2012גם אני הסרתי משקפיים ועשיתי את זה באמריקן לייזר אחרי שבדקתי את השוק, קיבלתי המלצות וגם הלכתי לשיחת יעוץ.
אני לפחות בחרתי באמריקן לייזר כי יש להם ניסיון והרבה לקוחות מרוצים שאיתם התייעצתי. הצוות המקצועי שם 100% ובנוי על טובי הרופאים ויש להם גם אישורים של משרד הבריאות.
חוץ מזה התהליך שם מאד מהיר ופשוט, מספר דקות ורואים טלוויזיה בלי למצמץ...
מקווה שעזרתי לך. ובהצלחה. בהחלט ממליץ על הסרת משקפיים לחיים טובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפול שיננית לאחר ניתוח LASEKגל24/07/2012
שאלה מוזרה מעט אך אני 5 יממות לאחר ניתוח LASEK, האם מותר לי לעבור עכשיו טיפול אצל השיננית או כדאי לחכות עם זה?
אולי יש חשש שחומרים מסויימים ישפריצו לעבר העיניים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננית לאחר ניתוח LASEK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/07/2012חשוב לשמור על סטריליות העיניים בשבועיים הראשונים לאחר הניתוח.
אם נכנס חומר לא הגיוני לעיניים במהלך הטיפול אצל השיננית - מומלץ לדחותו.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיקרו סטריאה לאחר ניתוח לייזראופיר23/07/2012
1.מהם תופעות הלוואי של מיקרו סטריאה בעין שנוצר מניתוח לייזר?
2. האם במקרה כזה בתוספת לייזר עדיף PRK?
3. מהם הסכנות של PRK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו סטריאה לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/07/20121. מיקרו סטריאה עלולה לגרום לצילינדר ברמה מסוימת.
2. לא תמיד יש צורך בתוספת לייזר. רק לאחר בדיקה קלינית הרופא יחליט האם יש צורך בתוספת לייזר ובאיזה שיטה.
3. ניתוח מסוג PRK הינו טיפול רפואי לכל דבר ולכן יש לו סכנו ככל טיפול רפואי - זיהום, עכירות בקרנית וכדומה.
הסכנות קיימות אכן נדירות וכיום יש דרך לטפל בכל דבר.
אין סכנת עיוורון מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוזק הקרנית לאחר לסיק או אינטרלסיקדניאל23/07/2012
שלום,
הבנתי שלאחר ניתוח הלאסיק/אינטרלאסיק חוזק ויציבות הקרנית היא חלשה יותר בטווח הארוך מאשר בניתוח PRK, ושקיים סיכון להתפתחות של היחלשות הקרנית בטווח ארוך (אם אני לא טועה אקטזיה או קורטקונוס), שאלתי היא עד כמה משמעותי הסיכון הזה בניתוח לאסיק/אינטרלסיק לעומת ניתוח PRK ואילו עוד חסרונות יש לטווח הארוך בסוג ניתוח זה? (כי הבנתי שבלאסיק ההחלמה היא מהירה יותר אבל יש לו חסרונות אחרים לעומת PRK)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזק הקרנית לאחר לסיק או אינטרלסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/07/2012אכן ניתוח מסוג לאסיק (או אינטרא לאסיק = אותו דבר) הינו ניתוח מעט יותר כירוגי ומעט יותר פולשני ולכן יש חשש לטווך הארוך של החלשות הקרנית.
זוהי הסיבה שהיום בדיקת ההתאמה אורמת לנו האם זה מספיק בטוח לבצע לאסיק לקרניות אלו או לא.
קרא-אקטזיה זה מצב נדיר ביותר - אחד לאלפי מקרים, וגם אז יש טיפול למצבים אלו.
אין ספק שניתוח PRK מחליש פחות את הקרנית מאשר ניתוח לאסיק.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקפי קריאה?חובב22/07/2012
אני בן 40 (כן,,,) ושוקל לבצע ניתוח להורדת משקפיים לקוצר ראיה. עברתי בדיקת התאמה באמריקן לייזר ונמצאתי כשיר גם ל LASIK וגם ל ASA. העניין הוא שאני מניח שבתוך זמן לא ארוך אזדקק למשקפי קריאה, שאלתי היא האם הניתוח היום משפיע על זמן זה? היום אני יכול לקרוא ספר עם או בלי המשקפיים. איך ניתן לבדוק את הראיה לטווח קצר היום ולהעריך את הזמן עד למשקפי ראיה - עם ובלי ניתוח?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה? - תגובה
פרופ` אירית בכר23/07/2012הצורך במשקפי קריאה מתעורר בגיל 45 לערך (מספר שנים הבדל בין אנשים שונים) בשל שינויים שעובר העדשה התוך עינית. אם תשאר עם המשקפיים לרחוק כנראה שתזדקק למשקפיים רב מוקדיות (מולטיפוקל). אם תבצע ניתוח להסרת משקפיים תזדקק בעוד מספר שנים למשקפי קריאה. טיפול בהליך הקרוי מונוויזן יכןל להקטין את התלות במשקפי קריאה בעתיד. הוא אינו מתאים לכל אחד ומצריך ברור מקיף ותאום ציפיות
באסותא אופטיק מכניסים בימים אלו פרופיל טיפולי חדש המדמה עדשות מולטיפוקליות. יתכן וטיפול זה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אמריקן לייזרטל22/07/2012
הייתי בבדיקות התאמה ב"עיניים" וב"אמריקן לייזר". הרושם שנוצר אצלי הוא שגם כאן וגם כאן יש ניסיון של הרבה שנים, רופאים מנוסים ומיומנים, ומיכשור מאוד מתקדם. אני לא מבינה למה ההבדל במחיר כל כך גדול (4,000 ש"ח)?
יש מישהו בפורום שעשה ניתוח באמריקן לייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לגבי הילותשמוצקין22/07/2012
אני כמעט חודשיים אחרי ניתוח PRK ועדיין יש לי תופעות לוואי של הילות ואורות בולטים ברמה גבוהה..האם יש סיכוי שזה יעלם? האם זה נורמלי שאני אחרי חודשיים ושעדיין זה נשאר?
עוד שאלה אחת...למה לחלק מהאנשים שעוברים ניתוח לייזר חווים את ההילות וחלק (ברי מזל) לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הילות - תגובה
פרופ` אירית בכר23/07/2012לעיתים הילות הם תופעה שנעלמת או נחלשת מאד לאחר תקופה ארוכה יותר , אפילו עד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לגבי הילות - תגובה - תגובה
פרופ` אירית בכר23/07/2012אם התופעה מפריעה לך יש לחזור לרופא המנתח . לעיתים טיפול תרופתי לתקופה מסויימת יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השיטות השונותקרן22/07/2012
שלום רב,
האם השלב הראשון בשיטת הלאסיק (פתיחת חלון טיפולי) עדיין מבוצע ע"י סכין כירורגית, משמע התערבות מגע אדם?
מהו ההבדל בין שיטת לאסק לאינטראלאסיק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטות השונות - תגובה
פרופ` אירית בכר23/07/2012בהליך הלאסיק הסטנדרטי משתמשים במכשיר הקרוי מיקרוקרטום המבצע חתך בקרנית באופן מכני בעזרת להב כירורגית
בישראל קיימת גם טכנולוגית Femtosecond Laser . היא עושה שימוש במכשיר לייזר היוצר רצף אחיד של בויות זעירות בעומק ובמיקום מוגדרים בקרנית ומאפשר הפרדה של שכבה בקרנית ללא חתך וללא שימוש בסכין. שתי טכנולוגיות לייזר קיימות בישראל :
1. Z LASIK
2. Intralasik
למכשירי הלייזר יש מידת דיוק ובטיחות גבוהים מהמכשירים המכניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)