מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אופטומטריסטרוני22/04/2012
היי
במידה ובדיקת האופטומטריסט לא מדוייקת (כי לעתים בין בדיקות שונות של אופטומטריסטים שונים יכול להיות הבדל של חצי ואף שלושת רבעי בין בדיקה לבדיקה, לפעמים עקב עייפות של הנבדק למשל)- האם זה יכול להשפיע לרעה על תוצאות הניתוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אופטומטריסט - תגובה
פרופ` אירית בכר24/04/2012לבדיקת האופטומטריסט יש השפעה רבה על תוצאות הניתוח. לכן במרכזים השונים (כך לפחות באסותא אופטיק) מועסקים אופטומטריסטים בעלי נסיון רב וידע מעמיק בתחום. למידת העיפות אין השפעה על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבדיקת אופטומטריסט - תגובה
פרופ' ישראל קרמר27/04/2012ירון שלום רב,
ניתן להשוות בין בדיקת האופטומטריסט לבדיקת האברומטר שהוא חלק מהמערכת של ה- Wavefront ומכשיר זה בודק במדוייק את המספר והצילינדר.
ניתן גם לבצע בדיקות חוזרות על ידי האופטומטריסט הראשי של המכון וכן לבצע בדיקה אובייקטיבית של מספר המשקפיים עם טיפות להרחבת האישון ושיתוק שרירי העין.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילות, סינוורים וראיית לילה ירודהרוני22/04/2012
שלום וברכה,
האם הילות, סינוורים וראיית לילה ירודה זה בדרך כלל חולף לאחר הניתוח או שזה יכול להימשך לצמיתות?
עד כמה חיוני הווייבפרונט בהקשר זה?
האם יש הבדל בין לאסיק/אינטראלסיק לPRK בהקשר זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילות, סינוורים וראיית לילה ירודה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר27/04/2012ירון שלום רב,
ישנם מקרים שבהם הילות וסינוורים נשארים לצמיתות לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, במיוחד במקרי קוצר ראייה גבוה או צילינדר גבוה.
טיפול לייזר בטכנולוגיית ה- Wavefront מיועדת למנוע סינוורים, הילות ובעיית ראיית לילה ירודה.
אין הבדל בין לאזיק, אינטראלאזיק ו- PRK בהקשר לתופעות אלו.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
גיל04/05/2012פרופ' קרמר שלום,
המספרים שלי הם -3 בכל עין ו-1.5 צילינדר בכל עין. האם אני נמצא בסיכון מוגבר שיהיה לי סינוורים, הילות וראיית לילה ירודה לצמיתות?
בנוסף, לאחר כמה ימים מתום ניתוח PRK ניתן לראות בצורה סבירה שתאפשר תפקוד רגיל כמו קריאת ספרים, קריאה ועבודה על מחשב וכדומה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזרלירן22/04/2012
שלום,
אני חושב בעתיד לעשות ניתוח לייזר ואומרים שאחרי 5-10 שנים הראייה המקוטעת חוזרת לכמו לפני הניתוח האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר22/04/2012מעקב בן יותר מעשרים וחמש שנים על מליוני מטופלים מצביע על כך שהתוצאה נשארת יציבה לתמיד אצל רוב המטופלים. מצבים יוצאי דופן ידועים הם צעירים אשר המספר שלהם עדין לא התייצב. ניתוח לייזר לא עוצר את תהליך ההתייצבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסיק או אינטראסיק או Z לאסיקגיל21/04/2012
היי
האם יש הבדל בבטיחות ובתוצאות בין הלאסיק לבין האינטראלסיק או הz lasik?
דבר נוסף: נאמר לי שבמידה ואעבור ניתוח לייזר כדאי שאבחר בתוספת WAVEFRONT משום שזה יכול להפחית תופעות לוואי כמו סינוור, הילות וראיית לילה ירודה. שאלתי היא עד כמה זה חשוב הוויבפרונט?
ובמידה ויהיה לי לאחר הניתוח ראיית לילה ירודה, סינוור או הילות, האם זה בדרך כלל חולף או שזה נשאר לצמיתות? האם יש הבדל בין הPRK ללאסיק בנוגע לתופעות לוואי של סינוור, הילות וראיית לילה ירודה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק או אינטראסיק או Z לאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר22/04/2012בשיטת ה LASIK מבצעים חתך דק בקרנית כדי לטפל בשכבות הפנימיות שלה ולא בפני השטח.
ניתן לבצע את החתך בעזרת מכשיר מכני הקרוי מיקרוקרטום. וניתן לבצע הפרדה של שכבת הקרנית העליונה ללא חתך בסכין בעזרת מכשיר לייזר היוצר משטח של בועות מיקרוסקופיות בעומק הקרנית.
בשיטה המכנית מידת הדיוק והשליטה מוגבלים והסטיה מהעומק והמיקום המתוכננים עלולה להיות די משמעותים.
אינטראלאסיק ו Z LASIK דומים מאד ומבצעים את הפעולה ברמת שליטה גבוהה ביותר . אלו מכשירים של שתי חברות שונות אך העקרון זהה.
טיפול בWAVEFRONT אכן יכול לצמצם תופעות של סינוור בלילה והילות. פרופיל טיפול זה יכול להיות מיושם הן ב PRK והן בכל שיטות הLASIK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהWAVEFRONT
גיל04/05/2012שלום וברכה,
האם הסינוורים, הילות וראיית לילה ירודה עשויים להישאר לצמיתות?
והאם הוויבפרונט מקטין הסיכויים שזה ישאר לטווח ארוך (לצמיתות) או שהוא רק מקטין הסיכויים שזה יהיה בטווח הקצר? (כי הבנתי שהסינוורים לרוב חולפים לאחר שלושה חודשים)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאירית בכר
תמיר05/04/2013פרופ. אירית בכר שלום,
אני מתלבט בין מכון עיניים ( בטכנולגיית איטראלאסיק + וייבפרונט) לעומתכם,באסותא שלהבנתי עובדים עם זי לאסק ( ואין וויב פרונט).
חבר שלי עבר בדיקה במכון עיניים לפני כמה ימים , שם הסבירו לו כי יש להם יתרון על אסותא בשל טכנולוגית הוויב פרונט ( כי באסותא - אין ),
הבנתי שהוויב פרונט חשוב ויכול להביא לתוצאות טובות יותר.
ברור שהטכנולגיות של מכון עיניים ואסותא דומות מאד ( שכמעט הכל מבוצע בלייזר) ,אולם עדיין באסותא - אין וויב פרונט ולכן לכאורה עדיף לעבור הניתוח במכון עיניים.
אנא הסבירי את ההבדלים בדגש על נושא העדר הוויב פרונט באסותא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאירית בכר - תגובה
פרופ` אירית בכר06/04/2013אודי שלום
לצערי הטעו אותך. באסותא אופטיק משתמשים בשיטת ה Wavefront באופן מתוחכם ביותר במאפשר שליטה מלאה בכל הנתונים המתקבלים ממדידה זו. תחנת התכנון המבוססת על נתוני ה Wave front נחשבת למתקדמת מסוגה ומאפשר להתגבר על עיוותי ראיה שונים החל בקשים ביותר וכלה בעיוותי ראיה קלים. אם תרצה לדעת עוד על מכשיר הליזר של אסותא אופטיק , כולל טבלת השוואה בין המכשירים השונים אתה מוזמן לקרוא באתר שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםניר17/04/2012
הבנתי שבזמן הניתוח נוצר מגע עם העין.
ההרדמה של העין גורמת גם לזה שאני לא רואה בזמן הניתוח או רק לזה שאני לא ארגיש כלום ולא אמצמץ או אזיז את העיניים?
ועוד שאלה, כתוב בהרבה מקומות שאפשר מגיל 18 לעשות את הניתוח, זה הגיל הממוצע בו המספר מפסיק לגדול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר18/04/2012בזמן הניתוח תמשיך לראות כרגיל אך לא תהייה כל תחושה בקרנית העין.
העין יכולה גם לזוז ולמצמץ לכן משתשמשים במפשק עפעפיים המונע מצמוץ ועוקב עין מדוייק ביותר עוקב אחרי תזוזת העין שלך.
בערך בגיל 18 הראיה מתייצבת אך הדבר אינו מוחלט. יש לבצע בדיקות הקובעות את מידת יציבות המספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהיב 198416/04/2012
ערב טוב לכם
אני בן 28 לפני 10+ שנים עברתי ניתוח בעין שמאול פזילה אבל הוא תוקן באופן חלקי
בכול עין יש מס' צ'ילנדר אחר
החלטתי לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים
אבל לפני כן אני הייתי רוצה לקבל כמה תשבות בלתי תלויות
1.איזה ניתוח לייזר הוא טוב והוא מביא תוצאות טובות ורמת סיכון נמוכה?
איפה את המידע הזה אני יכול למצוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/04/2012יב 1984 ערב טוב גם לך
ראשית כל רופאי הפורום עובדים במכון זה או אחר אך אנו משתדלים לתת מידע בלתי תלוי (ואני כותב זאת ככל הנראה גם בשמם)
כעיקרון התוצאה הסופית של סוגי הניתוח השונים מבחינת חדות ראיה ואיכות הראיה היא דומה. אנו מתאימים לכל מטופל את סוג הניתוח המתאים לו על סמך בדיקת ההתאמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטראלאסיק - שאלהערן ר15/04/2012
אני עברתי אינטרלאסיק לפני חודש וחצי לתיקון קוצר ראייה בשתי העיניים (ניתוח רגיל, לא מונוויז'ן). בעין שמאל התוצאה יותר טובה ואני רואה בה 6/6 לפי בדיקה, בעין ימין מצאו לי רבע מספר אבל הראייה שם לא קבועה - כשאני קם בבוקר יש שעתיים שאני רואה טוב מאוד בעין הזאת (אני לא מנסה לאמץ אותה), גם בתוך הבית וגם בראייה לרחוק, אחרי זה זה מתדרדר ואני רואה פחות טוב. אם אני הולך לנוח במהלך היום ומתעורר נגיד אחרי שעה הראייה גם מתקבלת יותר טובה, יש קונטרסט טוב בצבעים ומעט הבדל בין העיניים. יש לי כאב עמום בחלק הפנימי של עין ימין, קשה לי קצת לאכן איפה, אני לא יודע אם זה שרירים או משהו דלקתי, על פניו העין לא אדומה או נפוחה. שמתי לב שכשאני עובר ממסך מחשב לדוגמא, או עיתון, לאובייקט מרוחק יותר אני רואה אותו פחות טוב ממה שהיה כשהסתכלתי עליו מלפני.האם להימנע מעבודה מול מחשב/ראייה מקרוב? מלבד זאת שמתי לב שמקומות עם מעט תאורה נראים לי יותר חשוכים ממה שאני זוכר לפני הניתוח. מבקש חוות דעת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלאסיק - שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/04/2012שלום רב
יש לי רושם שמדובר בעיקר בתופעה של יובש ששכיחה לאחר ניתוח. יש לעיתים חוסר סימטריה בין שתי העיניים במידת היובש. כמו כן הבדל של רבע מספר כפי שצינת בין שתי העיניים ככל הנראה לא הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום ערן -מקווה שאתה מרגיש טוב יותר
דורון11/02/2013אני דורון ויש לי בעיה דומה
בבקשה תגיד לי איך אתה מרגיש היום ומה אם בכלל עזר לך?
ממש חשוב לי בבקשה תחזיר תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בניתוח לייזר מחיריםרובי נוריאלי13/04/2012
רציתי לדעת אם אפשר לקבל קצת פרטים בהרחבה על כל מכון שעושה הסרת משקפיים וכמה זה יכאב בכיס בכל מכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בניתוח לייזר מחירים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן15/04/2012הפורום הינו רפואי ולא מסחרי.
ישנם מכונים אשר מפרסמים באתר שלהם את המחירון המלא (המכון אשר בניהולי הרפואי דוגמא).
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי אינטרה לאסיק - ראייה לא יציבהאלון11/04/2012
שלום,
עברתי אינטרה-לאסיק לפני שישה שבועות, בעין ימין הראייה מצויינת אבל בעין שמאל הראייה פחות טובה ובבדיקה נמצא שם מינוס 0.25. המספר הזה ירד במשך כל החודש האחרון והראייה השתפרה מעט אבל אני חייב להגיד שהיא לא יציבה ואני רואה באיכות שונה עם העין הפחות טובה אפילו תוך כמה דקות. מה שמעניין הוא שכשאני מסתכל לרחוק, למרחק של נגיד 30 מטר קדימה אני רואה עם העין הפחות טובה את כל הפרטים שאני רואה בחדות עם העין הטובה אבל כאילו תחת מסך עכור. עוד דבר - בבוקר כשאני קם, למשך שעה בערך אני רואה הרבה יותר טוב עם העין הפחות טובה (לא ברמה של העין הטובה) אבל זה מתפוגג אחרי הזמן הזה. הייתי בבדיקה היום והרופא לא מצא יובש בעיניים אבל נתן לי סטרואידים (FML) למשך שבוע.
אני רוצה לשאול מה הסיבה לסטרואידים והאם תהליך ההחלמה עוד לא הסתיים, האם יש סיכוי עדיין שהמספר ירד והאי יציבות תיעלם, מה הסיבה לראייה הטובה יותר בבוקר.
תודה מראש לרופאים העונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אינטרה לאסיק - ראייה לא יציבה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/04/2012אלון שלום רב
יתכן וישנו מרכיב של דלקת קלה ולכן המנתח בחר בטיפול ב FML שתפקידו הקטנת דלקת. למרות שלא נתגלה יובש יתכן וחוסר יציבות הראיה נובע בכל זאת מסיבה זו
ויתכן גם שזוהי הסיבה לראיה טובה יותר בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
אלון11/04/2012תודה דוקטור!
הסתכלתי עכשיו בסיכום של הביקור וראיתי שהוא כן מצא יובש קל בעין שמאל. האם יש סיכוי שיש גם עכירות קלה בקרנית וזה מסביר את הרגשת המסך העכור? כמה זמן אחרי אינטרה-לאסיק יש התייצבות סופית של המספר? (לפי מה שאני מבין זה לא אמור לקחת 6 שבועות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/04/2012אלון שלום רב
לגבי מצב הקרנית ועכירות לא אוכל להתיחס לכך מאחר ולא ראיתי בעצמי את מצב הקרנית. לגבי התיצבות העין לאחר ניתוח לפעמים הדבר דורש מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 3 שאלות לאחר הניתוח.דוד11/04/2012
לאחר הניתוח החדש של האניטרלאסיק, כמה זמן אסור לי לעשות ספורט?(האם זה כולל גם שכיבות סמיכה, כפיפות בטן או נטו ריצה?)
2. כמה זמן אסור לי להיכנס לים/ברכה.
3. כמה זמן עדיף להימנע שהעיניים יהיו חשופות לשמש? (בלי משקפי שמש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות לאחר הניתוח. - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/04/2012דוד שלום רב
לאחר ניתוח מומלץ להמנע כחודש מבריכה, ים וסאונה. אם הפעילות הגופנית לא גורמת לזיעה רבה או ניתן למנוע מזיעה לחדור לעיניים על ידי מגן זיעה ממליץ לחכות לפחות שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמעט שנה לאחר ניתוחלנה10/04/2012
שלום רב,
בקרוב תהיה שנה מאז שנותחתי בשיטת ASA לשיפור ראייה.
בעין ימין אני רואה היטב אך בעין שמאל מההתחלה הרגשתי ראיה פחות חדה...אתמול הייתי בביקורת והרופא נתן לי טיפות של סטרואידים שנקרות "פלרקס" אם אני לא טועה למשך חודשיים...הוא אמר שזה ישפר את ראייתי.
השאלה שלי זה איך הטיפות משפיעות על הראייה?האם המספר שלי גדל מאז הניתוח ולכן הראיה פחות טובה?ןאם הראיה תשתפר זה יהיה לאורך זמן?
תודה רבה,
לנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט שנה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר10/04/2012קשה להבין מה היו הממצאים של הבדיקה האחרונה שלך. אך אם הראיה לא תשתפר לאחר הטיפול התרופתי ניתן בהחלט לשקולטיפול לייזר נוסף לתיקון . כמובן שטיפול נוסף אפשרי רק אם עדין ניתן לבצע זאת ללא סיכון מוגבר. במרפאה יבדקו זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד שאלה
לנה10/04/2012אוקי תודה, אבל רציתי יותר לדעת איך הסטרואידים אמורים לשפר את הראיה? והאם השינוי אמור להיות לאורך זמן והאם זה לא מסוכן לקחת את הטיפות הללו למשך חודשיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר10/04/2012ללא ממצאי הבדיקה קשה לדעת מה הסיבה המדוייקת לטיפול . סיבה נפוצה היא עכירות קלה בקרנית אשר בדרך כלל נעלמת לאחר טיפול בסטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עברתי אתמול ניתוח בשיטת לאסיק eye-Qאיציק10/04/2012
ועדיין אני רואה מעונן בשני העינים. אמנם הראיה השתפרה ללא הכר, אבל היא דרך 'וילון' עכור כביכול. אמנם נאמר לי שכך תהיה הראיה בשעות הראשונות, אבל כבר עברה כמעט יממה ואני לא רואה שינוי. יש לציין שנותחתי בשיטת מונו ויז'ן ואני בן 50
כמו"כ הראיה לקרוב עדיין מצריכה משקפי קריאה. האם התהליך הזה מעורר דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו 6 ימים לאחר הניתוח יש ראיה
איציק15/04/2012טובה בשעות היום וגרועה מהשקיעה עד הזריחה או בתוך בית ומשרד שמוארים באורות מלאכותיים.
ולקריאה, אני צריך משקפי קריאה בין לקריאה מקרוב ובין לקריאה ממרחק בינוני. כמו"כ למחשב אני זקוק למשקפי קריאה.
המצב הזה קיים אצלי בשלושת הימים האחרונים ללא כל שיפור.
מה זה אומר? האם אמור להיות שיפור בראייתי או שאם המצב יציב כבר כמה ימים, אין יותר למה לצפות?
למה הרופאים המכובדים לא מתייחסים לשאלותיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעכשיו 6 ימים לאחר הניתוח יש ראיה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן15/04/2012שלום רב,
ראשית אני מדגיש שעברת ניתוח בשיטת לאסיק ולא בכל שיטה אחרת.
כל התוספת האחרת שאתה כותב בנוסף לשם הניתוח - אין בהם ממש.
לעניינו -
אכן לא צפויה ראיה דרך וילון שבוע לאחר ניתוח לאסיק.
אני ממליץ להגיע למכון בו נותחת (iclinik כמדומני) ולהיבדק ע"י הרופא.
לגבי הראיה לרחוק ולקרוב - יש לבדוק את תוצאות הניתוח ורק לאחר מכן אוכל לתת תשובות לגבי הזדקקות במשקפיים לטווח כלשהו.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה. לגבי הוילון העכור
איציק15/04/2012בעין אחת הוילון כבר לא קיים, ובעין השניה קיים מעט מאוד
אבל השאלה היא האם יכול להיות הבדל כזה גדול בין היום ובין הלילה
ביום אני רואה מצוין בחוץ, ובלילה או בתוך בית או משרד ראיה מאוד לא ברורה.
אשמח שוב להתיחסותך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה. לגבי הוילון העכור - תגובה
פרופ' אור קייזרמן16/04/2012שלום רב,
אני שמח לשמוע שהראיה השתפרה.
ההבדל בין הראיה ביום לראיה בלילה בסיר בתקופה בה אתה נמצא לאחר הניתוח.
בלילה האישונים מתרחבים ונכנס יותר אור לעין הגורם לסינוור ולירידה באיכות הראיה.
זה קיים גם אצל מי שלא נותח אולם אצל מנותחים "טריים" זה מורגש יותר.
זה אמור לעבור בשבועות הקרובים.
יש לציין כי איני בדקתי אותך ולכן כל מה שאני אומר אלו דברים טאורתיים בלבד, רק לאחר בדיקה קלינית אוכל לתת את דעתי המקצועית ודרכי הפתרון.
רק בריאות
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תגובה בין-תרופתית lasek-PRKmer09/04/2012
שלום, עברתי לפני כמה ימים ניתוח lasek-prk
ואני נוטלת כמקובל את התרופות הבאות :sterodex, vigamox, ודמעות מלאכותיות.
האם יש בעייתיות בנטילת ריטלין (מתילפינידט- להפרעות קשב וריכוז) במקביל לתרופות הנ"ל?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בין-תרופתית lasek-PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/04/2012שלום רב וחג שמח
אין בעיה בנטילת ריטלין והטיפות שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לידה לאחר ניתוח לייזרשירי08/04/2012
עברתי ניתוח לייזר לפני 9 שנים בהצלחה במרפאת עיניים. האם יש סיכונים בלידה טבעית מבחינת העיניים? שמעתי שבגלל לחץ מהלידה, הראיה עלולה להפגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר08/04/2012מליוני נשים ילדו לאחר ניתוח לייזר . לא נמצא כל קשר בין ניתוח הלייזר לכל סיבוך או סיכון נוסף בלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהRE: לידה לאחר ניתוח לייזר
kremer810/04/2012שירי שלום רב,
אין כל בעיה בלידה טבעית לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים מכל סוג שהוא, אך יש לזכור כי הינך סובלת מקוצר ראיה, וקוצר ראיה דורש בדיקת רשתית עם הרחבת אישונים, אחת לכמה שנים ולכן כדאי לעבור בדיקה כזו לפני הלידה, כדי לשלול בעיה ברשתית.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלידה לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר10/04/2012שירי שלום רב,
אין כל בעיה בלידה טבעית לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים מכל סוג שהוא, אך יש לזכור כי הינך סובלת מקוצר ראייה, וקוצר ראייה דורש בדיקת רשתית עם הרחבת אישונים, אחת לכמה שנים, ולכן כדאי לעבור בדיקה כזו לפני הלידה כדי לשלול בעיה ברשתית.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות בקרניתהודיה05/04/2012
שלום, אני לאחר חצי שנה של ניתוח לייזר בשיטה של השיוף.. לאחר שלושה חודשיים גילו שיש לי עכירות בקרנית.. טופלתי במקסידקס ובדמעות מלאכותיות וכרגע אני מטופלת בFML אני מטופלת כבר יותר מחודשיים ורציתי לדעת אם זה תקין? הרופא הפסיק לי את הטיפות לאחר חודש למשך שבוע וחשתי בירידה בראייה והוא החזיר לי את הטיפול למשך חודש.. האם זה תקין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בקרנית - תגובה
פרופ` אירית בכר08/04/2012את מקבלת את הטיפול התרופתי המקובל למצבך. יש להקפיד על הנחיות הרופא ולהגיע לבדיקות בזמן. עכירות בקרנית יכולה להמשך מספר חודשים , אך עם טיפול מתאים לרוב היא נעלמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)