מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הביקורת אחרי חודש וחצישמוצקין20/07/2012
אני בן 22 עם מספרים 2.75 ו3 לשעבר..עברתי ניתוח PRK ואתמול הייתה לי את הביקורת לאחר חודש וחצי..בבדיקת ראייה ראיתי טוב מאוד אך עדיין לא מצויין.. כלומר בשורת המספרים הכי תחתונה שאמורה להגדיר אם אני רואה6\6 חלק מהמספרים הצלחתי לקרוא וחלק לא..הרופא אמר לי שיש לי איכות ראייה של 95%..כששאלתי אם זה ישתנה הוא אמר לי שאני צריך להיות מרוצה מזה ויש סיכוי שלא אגיע ל6\6 כי הוא אמר שגם כשהייתי עם משקפיים לא הגעתי ל6\6...בנוסף הוא אמר שתופעת ההילות סביר להניח שישארו לתמיד..האם כל זה נכון...?
אם אפשר בבקשה התייחסות לכל חלקי השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הביקורת אחרי חודש וחצי - תגובה
פרופ` אירית בכר20/07/2012ראה תשובה לגלי (שאלה אחת לפניך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת אינטראלאסי לעבודהליאת19/07/2012
שלום רב,
אני מתעניינת בניתוח בשיטת אינטראלאסיק (טרם ביצעתי בדיקת התאמה).
כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבוד מול מחשב (ממוצע של 8 שעות ביום)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת אינטראלאסי לעבודה - תגובה
פרופ` אירית בכר20/07/2012בשיטת LASIK יוצרים חתך בעין בעזרת סכין במכשיר מכני.
פיתוח חדש הוא שימוש בלייזר (Femtosecond Laser) במקום הסכין. שני מכשירים מבצעים זאת בישראל האחד Intralasik והשני Z LASIK לשניהם יש מידת דיוק ובטיחות גבוהים יותר מאשר השימוש בסכין.
החזרה לשגרה היא כמעט מיידית. יתכן שמול מחשב יהיה קושי מסויים למשך מספר ימים אך נזק לא יגרם מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח באסותאנטלי18/07/2012
שלום ד"ר אירית,
אני מתלבטת לפני ניתוח באסותא במקרה ואחליט ארצה שאת תבצעי את הניתוח.יש לי מספר שאלות שיכולות לסייע לי בהתלבטות.
1. קראתי באחת התגובות שרשמת כי בימים אלו מוכנסים שיפורים וחידושים במכשור במרפאת אסותא. באילו שיפורים מדובר?
2. לא כ"כ הבנתי מנועם (היועץ) האם הניתוח כולל front view או לא. לפי מה שאמר לי שזה נתון להחלטת רופא ביום הניתוח. אשמח לקבל הבהרות..
3. מהן תופעות לוואי הנפוצות לאחר ניתוח ZLASIK ודרכי התמודדות מקובלים. אשמח אם תוכלי לפרט מעט.
4.התייעצתי במכון אחר ונאמר לי כי החתך של המתלה בלייזר שלהם הוא הכי דק מבין החתכים במכשירים אחרים בארץ. מה המשמעות של עובדה זו לטווח קרוב (תופעות לוואי) וטווח רחוק (פגיעות,תאונות בעין)
5.מהן התכונות של מכשיר הלייזר באסותא מבחינת עובי החיתוך ,דיוק השיוף ותופעות לוואי לאחר הניתוח.
אני בת 34 עם מספר יציב כבר כמה שנים.עובי קרנית 530 ומספרים של -4 עם צילינדר.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח באסותא - תגובה
פרופ` אירית בכר20/07/2012מכשיר הלייזר באסותא הוא אמריס 500E . הוא החדיש והמתקדם בישראל. יש לו תכונות שאינן קיימות כלל במכשירים אחרים כגון יכולת מעקב אחרי תנועות העין בחמשה מימדים כלומר מעקב גם אחרי התנועות הסיבוביות של העין , שימוש באנרגיה משתנה כלומר יכולת להשתמש באנרגיה נמוכה בסוף התהליך כדי לקבל פני שטח אחידים וחלקים יותר,
תדירות הלייזר היא 500 הרץ - המהיר ביותר בישראל דבר התורם לדיוק גבוה ביותר.
קיימים פרופילים שונים לטיפול הכוללים גם Wavefront אך גם Iris recognition והתאמה מדוייקת לקוטר האישון.
בשיטת Z LASIK יש הפרדה של שכבה בקרנית ללא שימוש בסכין. במרפאה בה התייעצת משתמשים במכשיר מכני העושה שימוש בסכין. אנו הפסקנו להשתמש המכשיר המכני לפני כשש שנים בשל חוסר הדיוק ומידת הסיכון הגבוהים שלו.
הכנסי לאתר של אסותא אופטיק וצפי בסרטו על Z LASIK ההסבר שם בהיר ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום,מתן18/07/2012
עברתי ניתוח lasek לפני 7 חודשים ובזמן האחרון חלה נסיגה בעין שמאל, בביקורת ד"ר אייזנמן אמר לי לקנות טיפות "אלפאגאן" ולשים פעם ביום במשך חודש בהנחה שזה אמור להוריד את המספר שנותר.
בקופת חולים אמרו שאזל להם ובמקום זה נתנו לי "ברימונדין", רציתי לדעת האם זה בסדר לשים את זה במקום?
ובכלל- האם הטיפות הללו באמת מועילות להורדת המספר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
פרופ` אירית בכר20/07/2012זהו אותו תכשיר. יש לו השפעה המאפשרת את ירידת המספר במידת מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לרופאים שמשתמשים במכשיר הלאסיקמיכל18/07/2012
שלום,
לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום מכשיר הלאסיק והאינטרלאסיק פועלים לפי אותו עקרון של חיתוך הקרנית רק שבאינטלאסיק אין התערבות של יד אדם.
לא הצלחתי להבין מהרופאים שמעדיפים לעבוד עם מכשיר הלאסיק, למה הם מעדיפים שיטה זו? הדבר היחיד הכתוב שמצאתי הוא שאותם רופאים טוענים שלפי מחקרים שונים עדיף את הלאסיק (בלי פירוט).
אם כל הכבוד, גם אם הרופא הוא בעל נסיון רב בתחום הוא עדיין בן אדם, שיכול בטעות להזיז את היד?, לטעות..
מה ההגיון?
אודה לתשבותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים שמשתמשים במכשיר הלאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר20/07/2012בשיטת LASIK יוצרים חתך בעין בעזרת סכין במכשיר מכני.
פיתוח חדש הוא שימוש בלייזר (Femtosecond Laser) במקום הסכין. שני מכשירים מבצעים זאת בישראל האחד Intralasik והשני Z LASIK לשניהם יש מידת דיוק ובטיחות גבוהים יותר מאשר השימוש בסכין. השימוש בלייזר יקר מאד לכן יש מרפאות שעדין משתמשות במכשיר הידני, אך בעולם המערבי השימוש בFemtosecond Laser נפוץ ביותר מכיוון שמהפן הרפואי הוא עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוצאות ניתוח lasekגלי18/07/2012
שלום ,
עברתי ניתוח לייזר בשיטת lasek לפני שלושה חודשים.
התוצאות אינן לרוחי ,מכיוון שבעין אחת הגעתי לראייה של 95% ובעין שנייה רק ל-80%.
נאמר לי שיש לי תופעה של עין עצלה וזה המקסימום שניתן להשיג (אולי העין תפתיע והראייה בה תשתפר).
מחברים שלי הבנתי שהראייה צריכה להיות מצוינת .
האם זה הגיוני מה שנאמר לי במרפאה בה עשיתי את הניתוח ושלמעשה לא בהכרח שאראה מצוין ,כפי שציפיתי ,זאת אומרת שבעין אחת אני עלולה לראות רק 80%.
להתאכזב או שיש תקווה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ניתוח lasek - תגובה
פרופ` אירית בכר18/07/2012אין אפשרות להשוות את יכולות הראיה שלך לאדם אחר. לכל אחד יש את פוטנציאל הראיה שלו.
בבדיקה לפני הניתוח ניתן היה לדעת מה הראיה המקסימלית אליה ניתן להגיע.
עם זאת , תוצאות הניתוח צפויות רק באופן סטטיסטי. כלומר תמיד קיים סיכוי שהתוצאה לא תגיע למאה אחוזים מהיכולת המקסימלית שלך. לעיתים אכן יש הפתעות והראיה לאחר ניתוח טובה יותר מאשר עם משקפיים לפני הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה
גלי18/07/2012האם יכול להיות שגם אחרי 3 חודשים יחול בכל זאת עוד שפור מסוים בראייה או שמה שהושג זה סופי ועם זה אני צריכה להמשיך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע לאחר PRK,ונהיגה...ישראלי13/07/2012
אני שבוע אחרי PRK ובעין 1 אני רואה הרבה פחות טוב מהשניה
אמרו לי שאני כבר יכול לנהוג והכל אבל ה שאלה איך זה הולך מבחינת החלמה?כי בעין השניה ראיתי התקדמות ובראשונה לא....
האם יש טווח זמן כלשהו מהניתוח שבו אפשר לדעת בערך על כמה יתקבע המספר?
בנוסף,אמרו לי שאני יכול לנהוג,
מבחינה חוקית נגיד יש לי בעין החלשה 1-2 נגיד
אז איך אני נוהג בלי משקפיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע לאחר PRK,ונהיגה... - תגובה
פרופ` אירית בכר15/07/2012זמן התייצבות הראייה הוא בין חודש לשלושה חודשים. הראייה משתפרת באופן הדרגתי . בחודש הראשון תיתכן חוסר יציבות של איכות הראיה.
כדי לנהוג (רשיון ב') יש צורך בראיה של 6/12 לפחות בשתי העיינים ביחד. ניתן לבדוק זאת גם אצל אופטומטריסט. אם אתה לא מרגיש בטוח בראיה, עדיף להמנע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר הורדת עדשות?
ישראלי15/07/2012האם זה נכון שלאחר הורדת העדשות(שבוע מהניתוח מורידים את העדשות)
אז אם הורדתי אותם ביום חמישי נכון שאמורים להיות לי כמה ימים של ירידה בראיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשבוע לאחר PRK,ונהיגה... - תגובה
פרופ' ישראל קרמר16/07/2012Aלום רב,
לאחר ניתוח PRK, קורה לעתים שתהליכי הריפוי מתעכבים בעין אחת בהשוואה לעין השנייה, ובמקרה זה ההחלמה הראייתית אטית בעין זו הרבה יותר מהעין השנייה.
יש להיעזר בסבלנות ולהמשיך לטפטף טיפות סטרואידים לתקופה של מספר שבועות וטיפות אנטיביוטיות כשבוע ולהמשיך בטיפות ליובש.
לגבי נהיגה, יש לעבור בדיקת אופטומטריסט ותוצאות הבדיקה יקבעו האם אתה יכול לנהוג.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח - טוב בבוקר, לא טוב בערבabcd09/07/2012
4 חודשים לאחר PRK. בבוקר אני רואה מצוין, אך במהלך היום הראייה מטשטשת, ובערב יש הרגשה שהעיניים עייפות (ויבשות), והראייה פחות טובה.
משתמש בטיפות ג'נטיל כל שעתיים בערך - הראייה מתחדדת לאחר הטיפות. ג'נטיל ג'ל בלילה.
האם אני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתתף לשאלה ..
גיא הפנר09/07/2012רק שאני אחרי שבוע ויומים ואותה תופעה אצלי בבוקר הריאה יותר טובה ובערב הריאה יורדת..ואני יושב בדרך כלל בערבים על המחשב רצוי להימנע מזה? רצוי לא לאמץ את העיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר ניתוח - טוב בבוקר, לא טוב בערב - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/07/2012שלום
כמה חודשים לאחר הניתוח זה עדיין אפשרי..... יש תקופה של יובש היכולה להמשך עד חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיקרו סטריאה בעין לאחר ניתוח לייזראופיר09/07/2012
1.האם לגבי מיקרו סטריאה בעין שמאל לאחר ניתוח לייזר שבוצע לפני כמעט 5 שנים אין חשש לפגיעה או הרעת המצב הקיים בעין בטיפול PRK או LASEK נוסף?
2.האם בעבר נתקלת במקרה דומה לשלי ויצא לך לטפל במקרה כזה?
3.האם לדעתך במצב כזה קיימים סיכויי הצלחה גבוהים?
4. לגבי עין ימין שנותחה בהצלחה מה הטיפול המומלץ לגביה?
5. כיום אני בן 27.האם יש סיכוי לעליית המספר?
אציין שלפני הניתוח המספרים ב2 העיניים היו -3.75. כיום המספרים הם: עין ימין 3/4 מספר ללא צילינדר ובעין שמאל 3/4 מספר עם 3/4 צילינדר(בעין שמאל קיים מיקרו סטריאה עקב הניתוח הראשון לפני 5 שנים).
תודה אשמח לתשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו סטריאה בעין לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר11/07/2012אופיר שלום רב,
1. אין חשש כזה.
2. כן, היו לי מספר מקרים כאלו.
3. סיכויי ההצלחה תלויים בממצאים הקליניים, במספר שיש לתקן, בדרגת הצילינדר וצורתו ובתהליכי הריפוי האיטיים לאחר ליטוש ה- PRK.
4. אינני מבין מה הבעיה עם העין שנותחה בהצלחה.
5. קשה לנבא האם המספר יעלה.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתוסכלאסף08/07/2012
אני חודשיים אחרי ניתוח ובעין שמאל אני רואה כמו כתם שחור שמופיע
ונעלם מידי פעם. הייתי בביקורות אצל המנתח והוא אומר שהכל בסדר ושלכולם יש את זה . לפני הניתוח זה ממש לא היה והייתי רוצה לדעת אם זה משו נורמלי ואם זה אמור לעבור?
דבר שני עשיתי בדיקה ואני רואה 7 וחצי/6 בעין ימין קצת יותר טוב ובשמאל רצת פחות. האם אחרי חודשיים אפשר להגיד שזה כבר לא ישתפר? או שזה יכול עוד להשתפר?
בבקשה תעזרו לי כי אני מרגיש שאני לא מקבל תשובות מהרופא המנתח חוץ מהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל - תגובה
פרופ` אירית בכר08/07/2012התופעה של כתם או "זבוב " הנע בשדה הראיה נובעת מהחומר הזגוגי הממלא את רוב נפח העין. חומר זה אינו אחיד במרקמו . איזורים מסויימים מטילים צל על רישתית העין והדבר נראה ככתם. התופעה שכיחה מאד. לאחר ניתוח לייזר אנשים מקצים רמת מודעות גבוה מאד ל"איך הם רואים" ואז שמים לב לכך. התופעה תחלוף כאשר תשומת הלב שלך תפחת.
איכות הראיה משתפרת עד שלושה חודשים ויותר אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקצת הבהרה?
אסף08/07/2012קודם כל תודה על התשובה המהירה!
אם זה רק כי אני מודע לראיה מדוע כני לא רואה זאת גם בעין ימין שכן אני מודע יותר לשתי העיינים?
והאם לדעתך המספר שלי יכול להגיע גם ל6/6 אפילו שאני אחרי חודשיים? כי אני חושב שדווקא לפני חודש ראיתי טיפה יותר טו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקצת הבהרה? - תגובה
פרופ` אירית בכר08/07/20121. כמעט תמיד יש הבדל בין העיניים.
2. הראיה יכולה עדין להשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדלים בין מכוניםעומר08/07/2012
שלום, רציתי לדעת את ההבדלים בין אסותא אופטיק לעיינים
הבנתי שיש שני סוגים של דרך לטפל בשיכבת האפיטל(עם לייזר או מכשיר כהה)
האם שני הדרכים קיימים בשני המכונים?
ועוד שאלה, האם יש דרך לבדוק אם המכשירי לייזר מאושרים על ידי הFDA או לקרוא עוד מידע לגבי הסוגים הספצייפים של המכשירים בכל מכון?(והאם יש בניכם הבדלים במכשירים?)
ועוד שאלה,רציתי לדעת בבקשה את היתרונות והחסרונות שיש לכל אחד מסוגי הניתוח(השיוף והחיתוך)
בתודה,עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין מכונים - תגובה
פרופ` אירית בכר08/07/2012היקף החומר אותו אתה מבקש הוא רחב מאד. גלוש באתרים והגיע לבדיקה בשני המכונים ושם תשאל את השאלות. מעבר לכך - באסותא אופטיק הושק טיפול ייחודי המטפל האפיתל ובתיקון האופטי במהלך אחד ללא כל מגע של מכשיר כלשהו . קוטר שכבת האפיתל המוסרת הוקטן באופן משמעותי ולכן זמן הריפוי התקצר מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיטות שיזוף אחרי ניתוח PRKאורית08/07/2012
חודש וחצי חודשיים לאחר הניתוח אני מתכננת לעשות מיטות שיזוף.
קראתי שמיטות שיזוף יכולות לגרום לפגיעה בקרנית ובראיה.
האם הניתוח ימנע ממני את זה? האם יש איסור לעשות מיטות שיזוף לאחר הניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטות שיזוף אחרי ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/07/2012אורית שלום רב
במידה ובמהלך השיזוף יש הגנה מפני הקרינה על העיניים ניתן לבצע אותו אם לא המלצתי לחכות עד כחצי שנה מהניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינידר ודיופטררועי07/07/2012
רציתי לדעת כמה מיקרון (בערך) מורידים מהקרנית על כל דיופטר וצילינדר?
להבנתי ממאמרים, עובי הקרנית לאחר הניתוח צריך להיום במינימום של 400 מיקרון.
אז אם הקרנית שלי היא כ500 מיקרון ויש לי מינוס 4 בשתי העיניים וצילינדר 2 בשתיי העיניים, האם אוכל לעבור ניתוח לייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינידר ודיופטר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/07/2012רועי שלום רב
לא ברור לי מהיכן המספר של 400 מיקרון כעובי מינימאלי לאחר ניתוח זהו מספר גדול בהרבה מטווח הביטחון שמקובל בספרות. לגבי מידת השיוף לכל דיופטר, הדבר תלוי בגורמים רבים: סוג המכשיר, סוג הטיפול וקוטר הטיפול. באופן גס ניתן לומר שהממוצע הוא 12-14 מיקרון לדיופטר (מדגיש בערך).
כמו כן לא אוכל להתיחס לגבי השאלה ניתוח או לא מאחר ויש צורך בנתונים נוספים. רק לאחר בדיקת התאמה אוכל לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דחוף כמה שאלות לגבי ניתוח והחלמהליאור07/07/2012
שלום אני שבוע ויום אחרי ניתוח הASA ובעין שמאל אני רואה יותר טוב משתפר הריאה בעין ימין אני רואה מטושטש עדין רציתי לדעת 1 מה הסיכוים שהניתוחים האלה מצליחים?
2 רציתי לדעת תוך כמה זמן הריאה שלי תשתפר והאם המספר צפוי להגיע ל 6/6? אני מלא פחדים בקשר לעין ימין ולריאה שלי היא מטושטשת כאילו אין לי פוקוס באין..
3 האם אני יכול כבר לחזור להאתמן בחדר כושר מאמצים ברמה גבוהה?
תודה מראש אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף כמה שאלות לגבי ניתוח והחלמה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/07/2012ליאור שלום רב
אל דאגה כל התופעות שאתה מתאר נורמאליות לאחר סוג הניתוח שעברת. גם ההבדל בקצב ההחלמה בין שתי העיניים נורמאלי לחלוטין. בכל מקרה ממליץ להמנע מפעילות ספורטיבית ומאומצת לעוד שבועיים וככל הנראה בסוף תקופה זו תרגיש ותראה טוב בהרבה בשתי העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה!
ליאור08/07/2012תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חדירת מי בריכה לעין - דחוף ביותרשירה06/07/2012
שלום רב. לפני ביום ראשון לפני שבועיים פחות יום עברתי ניתוח בשיטת אינטראלאסיק.
הרופא הדריך שלא להיכנס לבריכה ולים למשך 3 שבועות. היום נשברתי ונכנסתי לבריכה היות ויש לי שני ילדים קטנים. הקפדתי שלא להרטיב את הפנים והשיער ובכלל שהעיניים שלי לא יבואו במגע עם המים אך לצערי הגיע ילד שקפץ לבריכה ופשוט כל המים נכנסו לי לעיניים. יצאתי מיעד וניגבתי את הפנים וברור שיותר לא נכנסתי חזרה לבריכה.
מה הסכנה התמונה במגע של מי בריכה המלאים בכלור עם עיניים אחרי שבועיים כמעט מיום הניתוח? האם יש סכנה לפגיעה - התדרדרות בראיה? ממה עלי לחשוש אני ממש בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירת מי בריכה לעין - דחוף ביותר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/07/2012שירה שלום רב
אל חשש בכל מקרה אין מה לעשות לאחר שחדרו מי הבריכה. במידה ובהמשך יופיע אודם או הפרשה בעיניים ממליץ לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)