פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• צילינדר
    עינב
    06/07/2012

יש לי צילינדר של 4+ במשקפיים.. ואמרו לי בחנות האופטיקה שאי אפשר לעשות ניתוח לייזר לתיקון מספר של צילינדר כל כך גבוה...
    זה נכון? כי בכתבה שראיתי פה באתר רשום שכן אפשר לתקן צילינדר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    צילינדר

הוספת תגובה

• צילינדר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    08/07/2012

עינב שלום רב

בכל מקרה ממליץ על בדיקת התאמה ולאחריה ניתן יהיה לקבוע האם יש פיתרון בליזר שמתאים לך. מניסיון תיקנתי צילינדר גם יותר גבוה כך שיש תקווה במידה ואת מתאימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יומיים אחרי PRK
    שירי
    06/07/2012

1. קניתי את הטיפות Systane Eye Drops לפי המרשם, אבל הטיפות לא מוזכרות כלל בדף ההוראות. מתי וכמה פעמים ביום ניתן להישתמש בהן? האם טיפות אלה הן בעצם תחליף לוולטורן שניתן לשימוש רק בשלושת הימים הראשונים?

2. אני חשה צריבה חזקה ודומעת אחרי כל שימוש בטיפות (לא עוברת על המינון), בכל הטיפות ובתחליפי הדמעות אבל לא בוולטורן. ממה זה יכול לנבוע והאם זה תקין?

3. איחסנתי את הטיפות ואת הויטמין C במקרר. האם זה בסדר או שעדיף לאחסן בארון מטבח?

4. הראייה שלי מאוד מטושטשת הן מרחוק והן מקרוב. בכל זאת אני יושבת מול המחשב מספר פעמים ביום למעט זמן. אני מאמצת מאוד את העיניים כדי לנסות לראות משהו. האם זה לא יפגע בתהליך ההחלמה ובראייה שלי בעתיד? מומלץ לתת לעיניים מנוחה מלאה ולא לאמצם כלל?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יומיים אחרי PRK

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

שירי
    08/07/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ

גיא הפנר
    09/07/2012

ממליץ לך בשבוע הראשון לנוח ממחשב...להירגע הכאב יחלוף אני אחרי שבוע ויומיים ... גם אני באותו סרט כמוך :-) שיהיה לנו בהצלחה זה יעבור לך תתיעצי עם המקום שעשית את הניתוח יעזרו לך ...:-)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יומיים אחרי PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    09/07/2012

1. Systane Eye Drops הם תחליפי דמעות. ניתן להשתמש ללא הגבלה.זהו לא תחליף לוולטרן.
    2. עינייך רגישות בארבעת הימים הראשונים לכן הצריבה מהטיפות השונות.
    3. אין צורך לאחסן במקרר אך זה בסדר גם שם.
    4. הטשטוש טבעי וישתפר בהדרגה. הראיה לא תפגע אם תנסי לראות דברים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יומיים אחרי PRK - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    11/07/2012

שלום רב,

1. טיפות SYSTANE הן טיפות של תחליף דמעות, אך אני מעדיף טיפות של תחליפי דמעות חד פעמיים כגון רפרש או היפוטירס או טירס נטורל פרי.
    וולטרן זו תרופה נגד כאבים ודלקת.
    2. לטיפות וולטרן יש תכונה מאלחשת.
    3. את הטיפות כדאי לאחסן במקרר. את הויטמין C אין צורך לשמורבמקרר.
    4. הראייה תהיה מטושטשת לפחות במשך שבועיים ולפעמים יותר. כדאי לתת לעיניים מנוחה במשך כחמישה ימים.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ASA
    גיא הפנר
    05/07/2012

האם אפשר לאמץ את העיינים אחרי ניתוח בשיטת הASA PRK ולשבת על המחשב??? הרייאה עדין מטושטשת אחרי שבוע מהניתוח

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח ASA

הוספת תגובה

• ניתוח ASA - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    11/07/2012

גיא שלום רב,

כדאי לתת לעיניים מנוחה במשך כ-10 ימים ולא לאמץ אותן.
    כדאי להשתמש בתחליפי דמעות למשך כחודש, לעתים תכופות.
    יש להמשיך בטיפות סטרואידים עד להוראות הרופא.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לניתוח

גיא הפנר
    12/07/2012

אני עדין רואה מטושטש שבועיים אחרי ומאמץ את העיניים רק במחשב...זה מצב נורמאלי אני חושש שהריאה שלי לא תסתדר ......

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הASA
    גיא הפנר
    04/07/2012

שלום עברתי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטה ASA אני כבר שבוע אחרי הניתוח הורידו לי את העדשות עדין לא רואה ברור יש לי טישטוש בעיניים האם זה יעבור והריאה לי תשתפר ל 6 6? להיות סבלני ולחכות כמו שהרופא אמרה? כמה זמן זה החלמה מהניתוח ותוך כמה זמן צריכה להיות שיפור ניכר ברייאה בשיטה הנל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שיטת הASA

הוספת תגובה

• שיטת הASA - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/07/2012

גיא שלום רב,

ההחלמה הראייתית אחרי ניתוח ליטוש לייזר מסוג ASA או PRK או LASEK, שהם ניתוחים דומים מאוד ולמעשה זהים, היא אטית מאוד לעתים קרובות והדרגתית. לעתים נדרשים מספר שבועות עד אשר חדות הראייה מגיעה לרמה המקסימלית.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג ניתוח עדיף ?
    אביבית
    03/07/2012

שלום
    אני בת 47 ומעונינת לעשות ניתוח להסרת משקפים, בעין ימין יש לי מינוס 4\1 , ובשמאל מינוס 1.25, והבעיה העיקרית שלי זה צילנדיר ב2 העיניים כל עין מינוס 4.5 .

בנוסף יש לי משקפי קריאה שלגבי המשקפי ראיה נאמר לי שזה ישאר גם לאחר הניתוח

הייתי בבדיקת התאמה להסרת משקפים ונאמר לי שאני מתאימה ל2 השיטות , prk והלאסיק . שאלתי מה עדיף איזה ניתוח אם יש לי את האפשרות לבחירה בין שניהם ???? ואם תוכלו לפרט מה הסיבה שכדאי לי ניתוח מסוג מסויים ולא את השני .
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    איזה סוג ניתוח עדיף ?

הוספת תגובה

• איזה סוג ניתוח עדיף ? - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    06/07/2012

אביבית שלום רב,

במכון "עיניים" לא מבצעים את הניתוח הנקרא לאזיק, אלא רק את הניתוח הנקרא אינטראלאזיק, היות ובניתוח הלאזיק חותכים את הקליפה עם סכין, ואילו בניתוח האינטראלאזיק חותכים את הקליפה עם לייזר מתוחכם, החותך את הקליפה בצורה מדויקת מאוד ובטוחה מאוד בהשוואה לסכין.
    זהו ניתוח לייזר מאוד בטוח עם החלמה של יום - יומיים בלבד.
    לעומת זאת, ניתוח ה-PRK אמנם לא מורכב כמו ניתוח האינטראלאזיק אך ההחלמה שלאחריו קשה, עם כאבים במשך מספר ימים, וההחלמה הראיתית אטית מאוד והדרגתית.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים והילות
    שמוצקין
    29/06/2012

אני חודש אחרי ניתוח PRK (בן 22 עם מספרים 2.75 ו3 בשתי העיניים עם צילינדר 1)ויש לי 2 בעיות..יש לי כמו מן כתמים צהבהבים אדמדמים בשתי העיניים..הם אמנם לא בולטים ועדינים כאלה אבל כשאני מתמקד במראה זה מציק קוסמטית..האם אתה יודע ממה זה נובע ד"ר ומתי זה יחלוף?..

בעיה שניה למרות שכבר עבר חודש אני עדיין רואה הילות בלילה כמו פנסי רחוב בעיקר או זרקורים...האם זה יחלוף אני חושש שזה ישאר לתמיד
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כתמים והילות

הוספת תגובה

• כתמים והילות - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2012

שלום רב

כעיקרון אני מנחה את המטופלים שלי שיש לחכות כ 3 חודשים עד אשר תופעת היובש בעיניים, הסינוורים וההילות חולפים. לגבי הכתמים האדומים גם זה יחלוף. בכל מקרה ממליץ בהמשך בדיקת הרופא המנתח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר שיטת PRK
    דנה
    28/06/2012

הי

אני בת 39 ,בעין שמאל ועין ימין יש לי מספר גבוה 5.75-, ואני בעלת עובי קרנית דקה מתחת ל- 500
    אני מעוניינת לדעת:
    1. מאיזה עובי קרנית מותר לנתח בשיטת PRK.
    2. האם במספר גבוה כשלי אוכל לאחר ניתוח לראות 6/6 (כלומר לא אזדקק יותר למשקפיים)
    3. האם יכול להווצר מצב שגם לאחר ניתוח צריך להרכיב משקפיים לראיה מרחוק.או שלאחר מספר שנים מהניתוח יכול להווצר מצב שצריך להרכיב משקפיים לראיה מרחוק..

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר שיטת PRK

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר שיטת PRK - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2012

שלום רב

רק על סמך של עובי קרנית והמספר במשקפיים לא ניתן לקבוע האם את מתאימה לניתוח גם בשיטת ה PRK. בכל מקרה הסיכוי הוא מאוד גבוה לראות 6/6 לאחר ניתוח הסרת משקפיים (לא משנה באיזו שיטה) ובמידה ויש נסיגה במספר ניתן בהמשך לבצע תיקון. לגבי נסיגה של המספר קשה מאוד לחזות מתי זה קורה לכן יש חשיבות שהמספר לפני הניתוח יהיה יציב יתכן ובמקרה שלך לא יהיה ניתן לבצע תיקון מאחר ומתחילה עובי הקרנית הוא דק ולא נרצה לדקק אותה עוד בהמשך (עליך לקחת בחשבון נקודה זו)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם על HYALU RONIX?
    טל
    27/06/2012

היי, לפני שנה עברתי ניתוח לייזר, ומאז אני משתמשת בתחליפי דמעות נגד היובש.. אין לי משהו קשה, אך זה מרגיע מאוד..
    חודש לאחר הניתוח, הופיע לי בלובן העין שמאלית, מין צהבוביות אדמומיות, הייתי אצל רופאת עיניים שאמרה שזה יובש ונתנה לי משחת גנטיל, היא עזרה אבל הבעיה שהיא תקפה רק לחודש ואילו HYALU RONIX עמיד ל-3 חודשים. קניתי את זה עכשיו.
    מה דעתכם?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מה דעתכם על HYALU RONIX?

הוספת תגובה

• מה דעתכם על HYALU RONIX? - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2012

טל שלום רב

אין שום בעיה להשתמש בטיפות הנ"ל כל עוד יש הקלה וזה עוזר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה ממליץ על משהו אחר?

טל
    02/07/2012

כי תאמת הם לא משהו לצערי:(

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם על HYALU RONIX? - תגובה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2012

טל שוב שלום

אפשר רפרש טירס, גנטיל, הילוקומוד היפוטירס, טיפות סמיכות יותר סיסטיין הילוגל גנטיל גל
    צריך לנסות "ולראות"
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    05/07/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד - 3 ימים אחרי ניתוח
    שירה
    26/06/2012

שלום רב. לפני 3 ימים עברתי ניתוח בשיטת האינטרלאסיק. הבנתי שהריפוי אחרי ניתוח ממסוג זה כמו כן שיפור מצב הראייה הוא מאוד מהיר ביחס לניתוחים מסוג אחר. אז ככה - 3 ימים אחרי הניתוח אני חשה בכאב מאוד מציק בעין ימין - מן לחץ חזק ( כאילו שקיבלתי אגרוף לעין ) כמו כן רואה מאוד מטושטש וקיים חוסר חדות ומיקוד בראייה בשתי העיניים במיוחד בעין הכואבת - עין ימין. אני ממש לחוצה כי הבנתי שמהלך זה אינו תקין אחרי סוג זה של ניתוח. בביקורת יום לאחר הנתוח הכל נראה מצויין. מאוד מקפידה לטפטף את הטיפות על - פי ההוראות שניתנו לי. מה קורה האם מהלך זה הוא תקין. אודה לתשובה מפורטת.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דחוף מאוד - 3 ימים אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• דחוף מאוד - 3 ימים אחרי ניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2012

שירה שלום רב

ככל הנראה את תעברי בימים הקרובים בדיקה של שבוע לאחר הניתוח.
    התופעות שאת מציינת שכיחות בכל מקרה אם יש החמרה ממליץ לפנות לבדיקה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    שירי
    23/06/2012

אני עוברת ניתוח בשיטת Z-LASIK ASA PRK

1. האם יום למחרת הניתוח אוכל לחזור לעבודה וללימודים? העבודה שלי פיזית, בסביבה פתוחה ולא סטרילית. מבחינת הלימודים, האם, למרות הכאבים ובעיות הראייה, ניתן להגיע לשיעורים?

2. נאמר לי שאסור לאפר את העיניים יומיים לפני הניתוח. האם ניתן להשתמש בסומק ואודם? והאם ניתן לחזור לאפר את העיניים אחרי כמה ימים מהניתוח?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

פרופ` אירית בכר
    23/06/2012

בשיטת ASA/PRK יהיה קושי לחזור לעבודה עד לשלושה עד ארבעה ימים לאחר הניתוח.יתכנו גם חוסר נוחות ורגישות לאור. מומלץ לתכנן חופשה . לאחר מכן איכות הראיה משתפרת באופן הדרגתי . תהליך זה נמשך מספר שבועות. מרבית המטופלים מגיעים לראיה תפקודית כבר לאחר כארבעה עד חמשה ימים . הקושי העיקרי הוא בקריאה, אך יש שיפור הדרגתי המאפשר לרוב האנשים לקרוא באופן סביר כבר לאחר שבוע.
    בשיטת Z LASIK זמן ההחלמה קצר ביותר, מרבית המטופלים מגיעים לראיה חדה כבר למחרת הניתוח. תופעות לואי כגון כאבים ורגישות לאור כמעט ולא קימים. ניתן לחזור ללימודים בד"כל באופן מיידי.
    בשתי השיטות יש לנקוט בזהירות לאחר הניתוח : להמנע מאבק ומאיפור העיניים למשך כשבועיים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/07/2012

עינת שלום רב,

1. ההחלמה הראייתית אחרי ניתוח מסוג ASA-PRK היא איטית והדרגתית, ולעתיים איטית מאוד ועלולה לקחת עד 3 שבועות להשגת ראייה חדה וברורה. לגבי עבודת מחשב או צפייה בטלויזיה - זה תלוי בדרגת קוצר הראייה והצילינדר.
    2. אין להשתמש באיפור יומיים לפני הניתוח ואין להגיע עם סומק, אודם ושאר איפור הפנים. לאחר הניתוח אסור להתאפר במשך שבועיים.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

פרופ` אירית בכר
    04/07/2012

יש הבדל משמעותי בין שיטת Z LASIK לשיטת ASA./ PRK
    בשיטת Z LASIK ההחלמה מיידית ללא תחושת אי נוחות כמעט. למחרת מרבית המטופלים כבר נוהגים ומגיעים לראיה של 6/6 או קרוב.ניתן לחזור ללימודים, לקריאה ולמחשב באופן מיידי.
    בשיטת ASA ההחלמה אורכת מספר ימים בהם הראיה לא בהירה, יתכנו רגישות לאור ואי נעימות לא מומלץ לתכנן שעור למחרת. ניתן להיות בשעורים ולהקשיב. נזק לא יגרם.
    בשתי השיטת יש להמנע מפעילות פיזית בימים הראשונים.אין להתאפר בעיניים ואין ללכת לים ולבריכה במשך שבועיים.

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לכרסיט אדי ועיניים:
    עתליה
    19/06/2012

עברתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים לפני כ-7 שנים.
    אני מעוניינת לחתום על כרטיס אדי.
    האם למי שעבר לאסיק בעיניים (בעת המוות חו"ח) ניתן להוציא את שתי הקרניות ולהשתילם באחר או האם זה לא נתן בשל חיתוכי הקרנית שבוצעו?
    זאת אומרת האם המתלה מתאחה מחדש באופן מושלם כך שניתן להוציא את כל הקרנית?

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לכרסיט אדי ועיניים: - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    20/06/2012

עתליה שלום,

לא מומלץ להשתמש בקרנית שעברה ניתוח לאזיק למטרת השתלת קרנית בגלל החיתוך שבוצע והוא גורם לבעיה מכאנית ולבעייה של חוזק מכני לא מספיק של המתלה, כך שבזמן החיתוך של הקרנית להשתלה, עלולה להווצר בעיה.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לטווח הארוך
    אוהד
    15/06/2012

כמה זמן (בשנים, בערך) לאחר ניתוח הלייזר הראייה תישאר 6/6 או לכל היותר פחות ממספר 1 במשקפיים, במקרה שמספרו של המנותח לפני הניתוח היה 2? (גם אם קשה לכם להעריך כמה זמן, אני חייב לדעת האם זה יחזיק לפחות 5 שנים במקרה ולא הייתה פעילות המאמצת את הראייה כגון מחשב וכד')

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לטווח הארוך

הוספת תגובה

• לטווח הארוך - תגובה

פרופ` אירית בכר
    15/06/2012

התשובה היא: אותו זמן שהראיה הייתה נשארת יציבה ללא ניתוח . כלומר אם יש שינוי הוא אינו בגלל הניתוח אלא בגלל שינויים של העין שהיו קורים בכל מקרה. באנשים צעירים הסיכוי לשינוי גדול, לכן אנו מבקשים לראות כי הראיה יציבה לאורך זמן לפני שמחליטים על ניתוח. לאחר שנות העשרים הראשונות לחיים,הסיכוי לשינוי הוא נמוך מאד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים אדומים
    שמוצקין
    13/06/2012

אני שבועיים אחרי ניתוח PRK ושם לב שיש לי כמו כתמים אדומים בלובן העין.. בעין אחת כתם אחד ליד הקרנית וכתם אחר ליד הקרנית בעין השניה... הכתמים אמנם עדינים ולא בולטים ממש אך כשאני מתמקד בעין במראה אני יכול לראות אותם וזה מפריע..זה אמור לחלוף ..? מתי?..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סימנים אדומים

הוספת תגובה

• סימנים אדומים - תגובה

פרופ` אירית בכר
    13/06/2012

לעיתים יכול להיווצר כתם של דימום קל לאחר הניתוח. חוץ מהענין האסתטי אין כל משמעות לכך. הדימום נספג באופן איטי ונעלם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לפני ניתוח
    לימור
    11/06/2012

בת 40 מספר, -3 בעין ימין -4 בעין שמאל
    יציב בשנים האחרונות
    לאחרונה לא רואה מקרוב...מתקשה להרכיב עדשות מגע (רכות חד פעמיות)
    האם אני מתאימה לניתוח? באיזו שיטה? מהם אחוזי ההצלחה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות לפני ניתוח

הוספת תגובה

• התלבטות לפני ניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    12/06/2012

בגיל 40 לערך מתחיל תהליך שבו הראיה לקרוב נפגעת. אין כל קשר בין תהליך זה לבין משקפי הראיה שלך. התהליך עובר על כולם , כולל מי שראייתו לרחוק מצויינת. נראה שהסכוי שתתאימי לניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא גבוה אך רק בדיקת התאמה מלאה תאבחן זאת באופן מלא ובטוח. העובדה שאת מתקשה בהרכבת עדשות מציבה את טיפול הלייזר כאלטרנטיבה ראויה ויתכן שגם נכונה יותר מהפן הרפואי.יש כיום פרופילים חדישים לטיפול אשר יכולים להקל גם על הראיה לקרוב.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני ניתוח PRK
    אורית
    11/06/2012

1. כמה זמן לאחר הניתוח יש להמנע מחשיפה לשמש? אני נמצאת הרבה בים בקיץ בין שתיים-שלוש שעות בממוצע כל פעם.
    2. אחרי כמה זמן מותר לנהוג? (הכוונה היא במיוחד לנהיגה בלילה?)
    3. הדבר שהכי מדאיג אותי מהניתוח הוא הרכבת והוצאות העדשות.
    אני נורא רגישה בעיניים לא מסוגלת שייגעו לי בעיניים (גם הבדיקת התאמה הייתה סיוט עבורי), אני מפחדת להתקל בקושי בהוצאת העדשות מצד הרופא. (זו הסיבה גם שאני לא מרכיבה עדשות!)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות לפני ניתוח PRK

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני ניתוח PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    12/06/2012

לאחר הניתוח מומלץ להמנע מחשיפה ארוכה לשמש בשלושה ארבעה הימים הראשונים . כמובן שניתן לצאת מהבית עם משקפי שמש .יש להמנע מרחצה בים ובברכה בשבועיים הראשונים. יש להגן על העיניים במשקפי שמש באיכות טובה מספר חודשים אחרי הניתוח, אך אין מניעה משהות בשמש.
    בשיטת Z-LASIK או LASIK ניתן לחזור לנהיגה כמעט באופן מיידי ואין שימוש בעדשות מגע אחרי הטיפול. בשיטת ASA / PRK עדשות המגע בעינייך למשך כשבוע אשר במהלכו לא נוגעים בהן כלל. הרופא מסיר אותן באופן פשוט ביותר ולא תחושי במאום. מרבית המטופלים יכולים לנהוג בביטחון לאחר כארבעה / חמשה ימים אך הדבר משתנה מאדם לאדם.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה