פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• בדיקת עיניים בזמן הריון
    מירן
    11/06/2012

שלום,
    עשיתי הסרת משקפיים לפני שנה ו-9 חודשים.
    אני בהריון חודש שמיני . אני אמורה להגיע לביקורת לאחר שלפני כשנה התלוננתי על ירידה בראייה וקיבלתי טיפול תרופתי עקב כך.
    האם ההריון משפיעה על רמת הראייה? ואולי עדיף לעשות את הביקורת לאחר לידה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקת עיניים בזמן הריון

הוספת תגובה

• בדיקת עיניים בזמן הריון - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    12/06/2012

מירן שלום,

אין מניעה לבצע את הביקורת בזמן ההריון, אם כי את יכולה לעבור אותה גם לאחר הלידה.

בברכת לידה קלה,
    ד"ר אליה לוינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי נסיגת מספר
    שמוצקין
    11/06/2012

אני מודע לזה שניתוח לייזר יכול לתקן את מספר העין אך אני מאמין שבאיזשהו שלב בחיים המספר יחזור כמו שראייה 6\6 טבעית עם השנים נהרסת...שאלתי היא באיזה סוג ניתוח יש סיכוי לראיית 6\6 להישאר לאורך זמן בPRK או בלאסיק?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לגבי נסיגת מספר

הוספת תגובה

• לגבי נסיגת מספר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    12/06/2012

שלום רב,

אין הבדל מבחינת סיכוייך לראות 6/6 לאורך זמן בין שתי השיטות.
    אני ממליץ לך לעבור בדיקת התאמה לניתוח, כך שהרופא המנתח יוכל להתאים עבורך את שיטת הניתוח המתאימה לך ביותר, תוך התחשבות בגורמים נוספים שלא ציינת.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• וויבפרונט באסותא

היי

האם באסותא אופטיק פרופיל השיוף הוא wavefront optimized? או אחר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    וויבפרונט באסותא

הוספת תגובה

• וויבפרונט באסותא - תגובה

פרופ` אירית בכר
    13/06/2012

באסותא אופטיק קיימים מספר פרופילים בניהם גם wavefront optimized .
    בימים אלו מתקינים מכשיר לייזר חדש באסותא אופטיק בעל תכונות מתקדמות ביותר ופרופילים נוספים להתאמה מדוייקת למטופל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות לאחר הסרת משקפיים
    קרן
    07/06/2012

הבן שלי הסיר משקפיים בלייזר לפני כשנה ופיתוח עכירות קשה בשתי העיניים.
    לפני כשלושה חודשים עבר ניתוח שני להסרת העכירות וביום שלישי האחרון נודע לנו שבעין ימין יש כבר שכבה דקה ובעין שמאל נקודה קטנה של עכירות (עין שמאל טרם החלימה לגמרי).
    הוא מטופל בכדורי סטרואידים ובטיפות.
    אנא עזתרכם.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עכירות לאחר הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• עכירות לאחר הסרת משקפיים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/06/2012

קרן שלום רב,

למרות שעברו 3 חודשים, עדיין תהליך הריפוי לא סיים את מהלכו ולכן עדיין יכולים להיות שינויים בקרנית.
    נקודה חשובה שיש להתייחס אליה נוגעת בנושא הרכבת משקפי שמש: אם הבן לא מרכיב משקפי שמש להגנה מפני הקרינה החזקה - יש צורך להרכיבם מאחר וחשיפה מוגברת לקרני השמש לאחר ניתוח לייזר יכולה לגרום להופעה של עכירות.
    בכל מקרה, מה שחשוב זה לא האם יש עכירות כזאת או אחרת, אלא האם יש שיפור בחדות ואיכות הראייה.

בהצלחה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עכירות לאחר הסרת משקפיים בלייזר

קרן
    10/06/2012

דר' אליה שלום,
    הוא אכן מרכיב משקפי שמש כל פעם שהוא יוצא מהבית כשיש שמש.
    יש כבר ירידה בראיה בעין ימין - טשטוש.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אורות בוהקים וטיפות
    שמוצקין
    05/06/2012

אני שבוע בערך אחרי ניתוח פ.ר.ק ואני שם לב שכל פעם שאני מסתכל באורות הם בוהקים ומנצנצים כאלה.. אם זה אור שמש שנכנס דרך חלון החדר..אם זה אור של הפלאפון\מחשב .. אם זה סתם אורות בלילה של מכוניות וזה משו מציק.. רציתי לדעת איזו תופעה זאת ומתי היא אמורה לחלוף כי זה מציק...

לגבי טיפות העיניים אם נכנסתי לשבוע השני זה אומר שהפסקתי עם הויגהמוקס..רציתי לדעת מה ההפרש הזמן שאני יכול לשים טיפות העיניים ליובש אחרי טיפות המקסידקס...

תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אורות בוהקים וטיפות

הוספת תגובה

• אורות בוהקים וטיפות - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/06/2012

שלום רב,

תופעת הסינוורים וההליות לאחר ניתוח לייזר ולא משנה איזה סוג יכולה להימשך מספר שבועות לאחר הניתוח. סבלנות, תופעות אלו ילכו ויפחתו.
    לגבי הטיפות- לא משנה איזה סוג - ההפרש בין טיפוה לטיפה יכול לנוע בין 3-5 דקות.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגביי ניתוח לייזר
    נדב
    04/06/2012

שלום, אני בן 20.5, עם ראיה מינוס 3-3.5 וצילינדר נמוך (0.5) בעין אחת. המספר שלי בשתי העיניים כבר יציב יותר מ4 שנים ללא ספק.
    לאחרונה ביצעתי בדיקות התאמאה לניתוח ב-3 קליניקות שונות, ובכולן נאמר לי שאני מתאים לבצע את הניתוח בשתי השיטות (אם כי 2 המליצו על PRK וב"עיניים" המליצו אינטראלאסיק).
    בעקרון אני כרגע חייל- קצין קרבי בסדיר בתפקיד שנכון לעכשיו ולחצי שנה הקרובה לא מצריך התעסקות כמעט עם שטח/אבק וכדומה. אם זאת אני מאוד פעיל פיזית, בין היתר בתחומים שכוללים מגע (כדורסל, אומנויות לחימה...).
    מספר שאלות:
    1. האם יש השפעה לעונה שבא עושים את הניתוח? האם עדיף לעשות בחורף כאשר רמת הקרינה של השמש נמוכה יותר? קראתי גם על מחקר ( של ד''ר קית' וולטר) שאומר שבקיץ גובר הסיכוי להזדקק לניתוח חוזר - מה הבסיס שמאחורי המחקר והאם זה נכון?
    2.ב2 מקומות הומלץ לי לעשות PRK בגלל שאני פעיל ספורטיבית וקצין קרבי ומצד שני בעיניים נאמר לי שההשפעה לא משמעותית. אני רוצה להבין מה באמת הסיכוי לנזק לאחר ניתוח לאסיק? מהי רמת הרגישות של הFLAP שחותחים באפיטל -ומה באמת מתאים לי.
    3. במקום אחר קראתי שניתוח PRK עדיף בכל מקרה לפני גיל 21, האם זה נכון ולמה?
    4. בגלל אופי התפקיד אני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד שבוע שלם ובטח שלא יותר (אני פשוט צריך להימצא בצבא וגם לעבוד מעט במחשב), השאלה האם זה ריאלי לחשוב שאני אוכל להיסתדר למרות הקושי בנסיעה לצבא בתחבורה ציבורית ובעבודה בסיסית ממש ימים ספורים אחרי ניתוח PRK? (זוהי גם הסיבה שבגללה הייתי מעדיף את שיטת הלאסיק).

אני אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה רבה!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לגביי ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• שאלות לגביי ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    10/06/2012

נדב שלום,

1. אין למעשה קשר בין העונה שבה מתבצע הניתוח ובין נסיגת אפקט הלייזר בשיטה שבה הניתוח מתבצע כיום.
    2. ה-FLAP שנחתך מהקרנית בניתוח מסוג לאזיק או אינטראלאזיק, איננו עמיד למכה ישירה או חבלה ישירה במשך מספר שנים לאחר הניתוח. לכן נראה לי שהניתוח הבטוח עבורך הוא PRK או LASEK.
    3. אין לכך חשיבות (הגיל איננו משפיע).
    4. ההחלמה הרפואית לאחר ניתוח מסוג PRK היא לא נעימה 4-6 ימים וההחלמה הראייתי ארוכה, כ- 2-3 שבועות.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי ניתוח לייזר
    שון
    02/06/2012

שלום, כרגע אני בן 16 ואני מאוד רוצה לעשות ניתוח לייזר בעיניים , יש לי כמה שאלות...
    האם אפשר לעשות ניתוח במספרים 1.75 ו1.25?
    עוד שאלה שלי היא לגבי צילינדר,הרופא אמר לי שבאחת מהעיניים יש לי צילינדר קטן...זה דבר שאפשר לנתח באותו ניתוח?
    האם ככל שמספר העיניים נמוך יותר,כך הסיכוי להצלחת הניתוח גובר? וגם הסיכוי של המספר להיות בסוף ממש קטן, יותר מלניתוח של4.5 כל עין למשל?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות לגבי ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי ניתוח לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    02/06/2012

בגילך המספר עדיין יכול להשתנות לכן יש להמתין לפחות עד גיל 18. גם בגיל זה יש להוכיח כי המספר יציב. לכן שמור על תוצאות בדיקת הראיה שלך מהאופטומטריסט בתקופה הקרובה והבא אותם אתך לבדיקת ההתאמה בגיל 18. יש להבדק אצל אופטומטריסט מומחה שהרופא יסמוך על תוצאות הבדיקות שלו. לשאלותך האחרות. הטכנולוגיה היום מתקדמת ביותר ויכולה להתגבר באופן מדוייק על צילינדרים במידות שונות . כל עוד הנתונים אינם יוצאי דוםן אין הבדלים משמעותיים בין המספרים השונים. כמובן שהדבר תלוי גם בנתונים האישיים שלך שיתגלו במהלך בשיקת ההתאמה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לימוד קרב מגא לאחר לאסיק

היי

האם לאחר ניתוח לאסיק אסור ללמוד קרב מגע או לשחק כדורסל? ואם כן למשך כמה זמן מהניתוח האיסור הזה תקף?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לימוד קרב מגא לאחר לאסיק

הוספת תגובה

• לימוד קרב מגע לאחר לאסיק - תגובה

פרופ` אירית בכר
    02/06/2012

פעילות גופנית בפני עצמה אינה יכולה לפגוע בעין או לגרום לנזק לאחר הניתוח. החשש הוא מפגיעה פיזית בעין אשר יכולה לגרום לנזק. לכן יש להמנע מפעילות שהזכרת למשך מספר שבועות. אם ניתן במהלך הפעילות להרכיב משקפיים מידת הבטיחות עולה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין z-lasik ו- Eye-Q?
    שירה
    31/05/2012

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מה ההבדל בין z-lasik ו- Eye-Q?

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין z-lasik ו- Eye-Q? - תגובה

פרופ` אירית בכר
    02/06/2012

Z LASIK היא טכנולוגיה להרמת כיפה מהקרנית בעזרת מכשיר לייזר ייעודי במקום בסכין ומכשיר מכני המשמשים בטיפול לייזר רגיל. מידת הסיכון נמוכה יותר ומידת הדיוק והשליטה בפרמטרים שונים של ההליך גבוהה יותר.
    Eye-Q הוא פרופיל לטיפול בקרנית לאחר הרמת הכיפה. לכל מכשיר יש פרופיל אשר פותח עבורו כדי להתגבר על עיוותי ראייה שונים באופן המייטבי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עין נפוחה לאחר PRK
    שמוצקין
    31/05/2012

אני יום אחרי ניתוח פ.ר.ק וקמתי הבוקר עם נפיחות בעין ימין כשהיא קטנה יותר מעין שמאל עין זאת ספציפית יותר מציקה לי ואני מרגיש במצמוצים בה כמו משו מציק..הייתי בביקורת היום שם נאמר לי שהכל בסדר וזה טבעי...האם אכן טבעי שתהיה נפיחות בעין ושתהיה קטנה? כי פשוט לא ראיתי שזה מוזכר בתופעות לוואי בספרים

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עין נפוחה לאחר PRK

הוספת תגובה

• עין נפוחה לאחר PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    02/06/2012

אין חשש מהתופעות שהזכרת . הן אופייניות לאחר סוג זה של ניתוח. הן תחלופנה בעוד מספר ימים. השתמש בתחליפי דמעות ללא הגבלה כדי להקל על ההרגשה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי החלמת העיניים

שמוצקין
    02/06/2012

אני בערך 3 ימים אחרי הניתוח ולגבי עין שמאל אני מרגיש שאני רואה די בסדר בה אבל בקשר לעין ימין אני מרגיש שאני רואה בה מטושטש ועיקר ההצקות זה בה שאני מרגיש כמו דברים במצמוצים..גם כשאני מסתכל בעין ימין למשל על אור כלשהו הוא נראה לי בוהק כזה..לא מסנוור אבל בוהק..האם משו לא בסדר איתה או שפשוט החחלמה של העין הזו איטית יותר?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי החלמת העיניים - תגובה

פרופ` אירית בכר
    03/06/2012

תהליך החלמה אינו אחיד בשתי העיניים בחלק ניכר מהמטופלים. הקפד על ההנחיות והתאזר בסבלנות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות ראיה בלי העדשות ומשקפי שמש
    שמוצקין
    31/05/2012

עברתי ניתוח PRK ואני רואה אמנם קצת בטישטוש אבל שם לב לשיפור גדול בראייה..שאלתי היא האם זה שאני רואה יחסית סביר יום אחרי הניתוח קשור לעדשות?האם ראייתי תשתנה לרעה לאחר הסרת העדשות?

שאלה נוספת היא האם לא משנה באיזה סוג משקפי שמש אני אשתמש בחוץ כשיש שמש? (אני משתמש שמקפי ריי באן)

הוספת תגובה

• איכות ראיה בלי העדשות ומשקפי שמש - תגובה

פרופ` אירית בכר
    31/05/2012

יתכן כי איכות הראיה תשתנה מעט לרעה בעוד יומיים למשך זמן קצר ואח"כ תשתפר בהדרגה . לעדשות יש השפעה מועטה .
    יש להשתמש במשקפי שמש באיכות טובה עם מסנן קרינה 400 UV

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מהניתוח
    ליהי
    30/05/2012

שלם וברכה אני אמורה לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת הASA . המספר שלי הוא 1.75 וצילינדר קטן מאוד. השאלה שלי היא האם אני צריכה לחשוש מלעבור את הניתוח מהסיבה ששבועיים לאחר הניתוח אני נכנסת לתקופת מבחנים (אני סטודנטית למשפטים והלימודים מאוד אינטנסיביים). האם ישנה אפשרות שלא אצליח ללמוד בעקבות הניתוח?

אשמח לתשובתם
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    החלמה מהניתוח

הוספת תגובה

• החלמה מהניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    31/05/2012

במרבית המקרים שבועיים לאחר הניתוח הראיה כבר טובה ומאפשרת ללמוד. אך תמיד יהיו מצבים בהם התהליך איטי יותר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מהניתוח - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/06/2012

ליהי שלום רב,

ישנם מקרים שבהם חדות הראייה מתאוששת לאט ובהדרגה, ואז שבועיים לאחר ניתוח ה-ASA, חדות הראייה עדיין לא טובה וקשה לקרוא, ללמוד ולנהוג.
    לעתים הראייה משתפרת רק לאחר חודש ימים לרמה של לימוד או קריאה רגילה של חומר כתוב במחשב או בספר.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מהניתוח - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/06/2012

ליהי שלום רב,

ישנם מקרים שבהם חדות הראייה מתאוששת לאט ובהדרגה, ואז שבועיים לאחר ניתוח ה-ASA, חדות הראייה עדיין לא טובה וקשה לקרוא, ללמוד ולנהוג.
    לעתים הראייה משתפרת רק לאחר חודש ימים לרמה של לימוד או קריאה רגילה של חומר כתוב במחשב או בספר.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שעות אחרי PRK
    שמוצקין
    30/05/2012

רציתי לשאול האם חייבים לשים את הטיפות שקיבלתי בקירור או שאין מניעה?..

שאלה שניה העדשה בעין ימין שלי תמיד יורדת מהאישון כלפי מטה וזה מציק לי בשקית העין..האם יש אפשרות להרימה כלפי מעלה חזרה וכיצד לעשות זאת?

תודה מראש?...

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שעות אחרי PRK

הוספת תגובה

• כמה שעות אחרי PRK - תגובה

פרופ` אירית בכר
    31/05/2012

ניתן לשמור את הטיפות במקום קריר אין צורך בקירור.
    שים כמות נדיבה של תחליפי דמעות בעין ועסה בעדינות את העין כשהיא עצומה . יתכן מאד שהיא תשייט לכיוון הנכון. אם אינך מצליח פנה למרפאה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שעות אחרי PRK - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    03/06/2012

ג'ק שלום רב,

כדאי לשים את כל הטיפות שאתה משתמש בהן במקרר, אך זה לא חובה.
    אם יש בינהן טיפות ג'ל, אותן כדאי לשמור במקום מוצל בלבד ולא במקרר.
    אם העדשה הרפואית נופלת לכיוון מרכז האישון, כדאי לשנות את מיקומה על ידי הרופא המנתח.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש לאחר לאזיק
    איזבל
    29/05/2012

שלום רב,
    שאלתי היא האם מותר לשפשף ולגרד את העין כחודש לאחר ניתוח לאזיק?
    ואם לא, אז מה לגבי ההמשך? מתי אוכל לגעת בעיניים שלי בחופשיות ללא דאגה ?

תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש לאחר לאזיק

הוספת תגובה

• חודש לאחר לאזיק - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    30/05/2012

איזבל שלום רב,

חודש לאחר הניתוח ניתן לשפשף בעדינות את העיניים, אם כי לא מומלץ לעשות זאת בלי קשר לניתוחי עיניים.
    כ 4-5 שבועות לאחר הניתוח ניתן גם לרחוץ בים או בבריכה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגים שונים של ווייבפרונט

שלום רב,

הייתי בבדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים במס' מכונים. בחלק מהמכונים המליצו על תוספת wavefront, דבר שייקר מעט את המחיר, ואילו במכונים אחרים טכנולוגית הwavefront כבר מובנית בתוך המכשיר ומוצעת לכולם.
    שאלתי היא האם מדובר באותה טכנולוגית הוויבפרונט או שיש הבדל?
    האם בשני המקרים המטופל מקבל טיפול מותאם אישית לנתוניו האופטיים?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סוגים שונים של ווייבפרונט

הוספת תגובה

• סוגים שונים של ווייבפרונט - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    29/05/2012

יובל שלום רב,

אם מדובר בטיפול WAVEFRONT - הטכנולוגיה טובה ואין הבדל.
    הטיפול מותאם לנתונים האישיים של המטופל.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה