מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Z לאסיק ואינטרלסיק לעומת לאסיקגיל11/05/2012
שלום רב
האם בניתוח מסוג Z LASIK או אינטרלסיק מלבד זאת שיש הטוענים שאחוז הסיבוכים הוא נמוך יותר-האם גם איכות הראיה לאחר ZLASIK או אינטרלסיק היא טובה יותר מאשר לאחר ניתוח לאסיק?
בתודה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Z לאסיק ואינטרלסיק לעומת לאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר11/05/2012היתרון העיקרי של השימוש בטכנולוגית ה"פמטוסקנד לייזר" היא הבטיחות הגבוהה יותר והדיוק הרב יותר מאשר השימוש בסכין בלאסיק רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם ישנם מחקרים משווים המוכיחים זאת
גיל11/05/2012האם ישנם מחקרים השוואתיים על קבוצה שעשתה ZLASIK או אינטרלאסיק לעומת קבוצה שעשתה לאסיק מבחינת הדיוק, הבטיחות והסיבוכים לטווח ארוך?
זאת אני שואל משום שתומכי הלאסיק הרגיל טוענים כי אין כל הבדל ושנעשה מחקר השוואתי שראה שהתוצאות ושיעור הסיבוכים הם דומים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איכות הראייהגיל11/05/2012
שלום רב,
יש לי מספר של -3 ו1.5 צילינדר בכל עין. אני בן 24.
עם משקפיים הראיה טובה, אך לא מושלמת וקצת קשה לי לקרוא כתוביות קטנות בטלויזיה אם אני לא קרוב. עם עדשות מגע הראיה חדה וטובה יותר עבורי.
שאלתי היא האם לאחר ניתוח לייזר אוכל לראות ברמה טובה כמו עם העדשות מגע או שרק כמו עם המשקפיים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הראייה - תגובה
פרופ` אירית בכר11/05/2012כיום קיימים פרפילים של טיפול בקרנית אשר מטפלים גם בהפרעות ראיה הנובעים מאי סדירות ועיוותים הקיימים בקרנית. פרופילים אלו משתדלים להגיע לאיכות הראיה המושגת ע"י עדשות מגע והם לרוב טובים יותר ממשקפיים. לעדשות מגע יש את הסיכונים,הסיבוכים ותופעות הלוואי האופייניים. רוב משתשמשי העדשות אינם מודעים אליהם אך יש להזהר בשימוש בהם לפחות כמו מניתוחי הלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שימוש בעדשות מגע ומחשבה על ניתוחגיל11/05/2012
שלום!
אני בן 24 והתחלתי לא מזמן להשתמש בעדשות מגע. אני חושב לעשות בעתיד הלא רחוק ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, אך בינתיים דוחה זאת מכל מיני סיבות.
שאלתי היא-
הבנתי ששימוש בעדשות מגע יכול לגרום לנזקים (לקרנית וכדומה). במידה ואכן יתרחשו נזקים אלו אצלי, האם לא אוכל לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות מגע ומחשבה על ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/05/2012דניאל שלום רב,
הסכנה הגדולה בהרכבת עדשות מגע היא זיהום שיכול להתפתח כתוצאה מהרכבת העדשות.
לעתים סכנה זו גדולה מהסכנות שבניתוח הסרת משקפיים.
בכל מקרה, אין זה אומר שהרכבת העדשות היא פעולה מסוכנת וצריך להיות ערניים במידה ומתפתח אודם, צריכה או תחושה של גוף זר. במקרים אלו יש להסיר את העדשות ולפנות לבדיקת רופא.
בכל מקרה, במידה ויהיו שינויים עקב ההרכבה, הדבר הוא הפיך.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות ליובש וצילינדרירין08/05/2012
האם שימוש בטיפות עיניים המיועדות לטיפול ביובש עשויות להקטין במעט צילינדר ולשפר את צלילות הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות ליובש וצילינדר - תגובה
פרופ` אירית בכר09/05/2012טיפות תחליפי דמעות עשויות לשפר את איכות הראיה. יש להקפיד כי הם לא יכילו חומרים משמרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר ניתוח PRKאהרון08/05/2012
חדש לאחר ניתוח PRK היתי בביקורת אצל האופטרימיטריס בקאר ויזן ונעמר שיש לי לחץ תוך עיני וקיבלתי תיפות בשם קומביגן האם זה נורמלי לאחר ניתוך זה או שזה מסוכן סיבוך כולשהו אסמך לקבל הסבר אמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן09/05/2012שלום רב,
לאחר הניתוח נטלת טיפות סטרואידים למניעת עכירות בקרנית.
תופעת לוואי נפוצה של הטיפות האלו זה עליית הלחץ התוך עיני.
זהו דבר לא מסוכן (אם מטפלים בו ומאבחנים אותו) והטיפול בו ע"י טיפות הינו בטוח ויעיל.
תופעת לוואי זו אינה משפיעה על תוצאות הניתוח.
איני רואה מקום לדאגה.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח תיקון בטכניקה שונהיאיר07/05/2012
שלום ד"ר.אני בן 30 ולפני 5 שנים עברתי ניתוח LASEK-PRK כאשר היו לי צילינדר של
2.75 - בכל עין.
לאחר הניתוח וההתייצבות בעין ימין נשאר צילינדר של 1.25 - ובעין שמאל צילינדר של
0.5 - .
ברצוני לשאול האם לאחר שנותחתי ב-PRK ניתן לבצע תיקון בשיטת LASIK בה ההחלמה וההתייצבות מהירה או שהתיקון חייב להתבצע בשיטה בה נותחתי לראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון בטכניקה שונה - תגובה
תוספת הלייזר תהיה חייבת להיות גם בשיטת ה PRK ולא בשיטת הלאסיק.
הסיבה היא שלא חותכים קרנית שכבר עברה טיפול בעבר.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש כרוני בעיניים לאחר ניתוח לייזררוני07/05/2012
שלום רב,
הבנתי שיש סיכוי נדיר שיובש בעיניים לאחר ניתוח לייזר לא יחלוף וישאר לצמיתות (נאמר לי בבדיקת התאמה שזה נדיר)-
האם יש הבדל בין PRK לבין לאסיק בסיכוי שיהיה לי יובש בעיניים שישאר לצמיתות? כלומר האם עם PRK יש פחות סיכוי שהיובש ישאר לצמיתות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש כרוני - דר' בכר- תגובה
פרופ` אירית בכר09/05/2012אם אתה מחפש טיפול רפואי אשר אין בו כלל סיכונים, עדיף שלא תעשה כלל ניתוח. לא קיים ניתוח עם 100 אחוזי הצלחה ואין בו כלל סיכונים. ברפואה מדובר תמיד על סטטיסטיקה. הסיכוי להצלחה בניתוח לתיקון הראיה גבוה מאד והסיכונים אותם תארו הם נדירים אך קיימים.
לשאלתך: הסיכוי ליובש בעיניים אחרי ניתוחי לאסיק הוא מעט גבוה יותר מאשר ניתוח PRK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסיכוילהשתלת קרנית או עיוורוןרוני07/05/2012
שלום וברכה,
האם יש סיכוי כלשהו שניתוח לייזר יכול לגרום למצב בו יהיה נזק בלתי הפיך לראייה, כלומר עיוורון חלקי או מלא ששום אמצעי (כמו משקפיים או עדשות מגע) לא יוכל לתקן?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוילהשתלת קרנית או עיוורון - תגובה
הניתוחים להסרת משקפיים הקיימים היום בטוחים ויעילים מבעבר ולכן גם הסיכונים שלהם קטנים יותר, אולם קיימים.
עיוורון לא יכול להיות כתוצאה מהניתוח - חד משמעי.
יש סיבוך נדיר ביותר של החלשות הקרנית המביא לליקוי ראיה שבו משקפיים לא יכולים לעזור. במקרים נדירים אלו ע"מ קשות בד"כ נותנות את הפתרון.
באם גם ע"מ קשות לא עוזרות - חייבים ניתוח השתלת קרניתץ המביא לראיה חדה מאוד לאחריו.
זהו סיכוך נדיר.
המכשירים הדיאגנוסטים בהם אנו בודקים את המועמדים טרום הניתוח מספקים לנו את התשובה האם הקרנית של המנותח מספיק חזרה לעבור את הניתוח ולא תחלש לאחריו.
פעם מכישרים אלו היו ברמה נמוכה יותר ולכן הסיבוך היה קיים יותר. היום הסיכון קטן משמעותית, אך עדיין קיים.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 7 חודשים אחרי אינטרלאסיקענת02/05/2012
לפני שבוע וחצי כשהתעוררתי בבוקר הרגשתי שאני רואה פחות טוב בעין ימין, אני רואה מה כתוב אבל בצורה פחות חדה, כאילו יש מסך מלוכלך שמפריע לי לראות חד, העין כאילו נתפסה ולא הצלחתי להזיז את האישון אז שיפשפתי את העין עד שזה השתחרר, אבל מאז אני לא רואה בעין טוב כמו לפני כן, הייתי אצל הרופא המנתח לפני חמישה ימים והוא שם לי פלגים זמניים, אני שמה הילוקומוד כל שעה וחצי, למרות הפלגים אין שיפור , עד לפני שבועיים השתמשתי בטירס נטורל פרי (ולפני כן בגלל הילות בלילה הרופא נתן לי צלוספן ושמתי אותם במשך חודשיים וחצי וההילות לא עברו) ואז עברתי לנסות את ההילוקומוד.אני אמורה לחזור אל הרופא עוד שבועיים וחצי.
יכול להיות שההידרדרות בראייה נובעת מההילוקומוד? אני פשוט לא רוצה להחליף את הסוג טיפות עד שיעברו השלושה שבועות ניסיון של הפלגים.
מה גם שהתחלתי לראות הילות בעין הזו גם ביום ולא רק בלילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 חודשים אחרי אינטרלאסיק - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/05/2012ענת שלום רב,
לעתים קורה שישנים בלילה על צד אחד ואז נוצר לחץ על ארובת העין שעליה ישנים, וזה עלול לגרום לטשטוש ראיה בבוקר שמלחרת.
טשטוש זה חולף תוך 24 שעות. אם הטשטוש לא חלף אחרי 24 שעות, כנראה שמדובר ביובש ויש להמשיך בטיפות הילוקומוד וג'ל ויסקוטירס ללילה, לפני השינה.
בנוסף לכך, יש לעבור בדיקה יסודית של אופטומטריסט, צילום אברומטר וצילומי קרנית כדי לברר את נושא ההילות וטשטוש הראיה.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ענת06/05/2012הבדיקת אופטומטריסט שמתבצעת בסניף של הרופא המנתח זה מספיק?
לגבי ההילות בלילה עשיתי צילום בסניף שלכם בעזריאלי כי אין את המכשור בחיפה, אני לא יודעת איזה צילום זה היה אבל אני מניחה שלזה אתה מתכוון, הצילום בכל אופן נעשה לפני המקרה הנ"ל, אבל בגלל שעשו לי הרחבת אישונים בבדיקה האחרונה הרופא לא אמר לי כלום וביקש שנחכה לבדיקה הבאה (שתהיה עוד שבועיים).
לגבי הג'ל ויסקורטיס, צריך מרשם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח לאסקליז02/05/2012
שלום,
אני 11 חודשים אחרי ניתוח לאסק, ולאחרונה אני מרגישה את העיניים יותר מידי יבשות ( אני משתמשת בטיפות עיניים היפו טירס.)
בנוסף אני מרגישה קצת טשטוש בראייה זה מתבטא בכך שכשאני ממצמצת את העיניים הרבה או מקווצת אותן ממש הרבה אני רואה פתאום יותרר חד מאיך שאני רואה כשהעיניים פתוחות לגמרי.
בנוסף הייתי בביקורת לפני מס' חודשים, ונאמר לי העדשה עכורה הרופאה נתנה לי טיפות סטרואידים לוטמקס, ( למשך חודש וחצי) ובנוסף לנסות לשפר יותר את חדות הראייה יותר. הייתי צריכה לחזור לביקורת שוב אחרי חודש וחצי נוספים, נאמר לי שזה בסדר שהקרן אור משתקפת בצד משהו כזה, לא יודעת איך להסביר את זה בדיוק. ושלא צריך את הסטרואידים.
השאלה היא האם יש קשר לזה לאיך שאני מרגישה עכשיו יכול להיות העדשה עכורה שוב ולכן אני מרגישה כך? יש לציין אני שרואה טוב! אבל עדיין זה מציק שאני פתאום ממצמצת הרבה או מקווצת את העינניים וזה פתאום יותר חד והעיניים מאוד יבשות!!
אשמח לתשובתכם המהירה והמקצועית :)
הביקורת הבאה שלי היא שנה מיום היניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח לאסק - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/05/2012ליז שלום רב,
נראה לי כי מדובר בתופעה של יובש המופיע לעתים אחרי ניתוח לייזר, גם מסוג לאסק.
אני ממליץ להחליף את טיפות ההיפוטירס לטיפות מסוג הילוקומוד מספר פעמים במשך היום וטיפות ג'ל מסוג ויסקוטירס ג'ל ללילה.
ניתן גם להכניס פקקים לצינורות הדמע לטיפול יסודי יותר ביובש.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטרה לזיק ואני חודשיים אחריאורח01/05/2012
שלום רב לרופאים היקרים!
אני עשיתי אינטרה לזיק ואני חודשיים אחרי כבר, אני רואה פחות טוב בעין אחת וגם יש לי כאב עמום ולפעמים דקירות בעין הזאת. אני רואה הרבה יותר טוב בבוקר בעין הזאת כשאני קם אבל זה לא נמשך כל היום. אני משתמש בהילו קומוד כל 3 עד 4 שעות.מה הסיבה לראיה שמשתנה ואיך אני יכול לגרום לראייה הטובה להימשך כל היום?
האם יש בעיה לעבוד בסביבה יבשה (אני עובד במפעל שבו הלחות החדר שאני עובד בו קרובה ל-0%) והאם יש בעיות בעבודה מול מחשב? כמה זמן גם יקח לעין להחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה לזיק ואני חודשיים אחרי - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/05/2012שלום רב,
לעתים קרובות אני נתקל במקרים של יובש לאחר ניתוח מסוג אינטראלאזיק או לאזיק, ויובש זה גורם לבעיה של טשטוש ראייה כתוצאה מאי סדירות של שטח פני הקרנית היבשה.
ייתכן מאוד והילוקומוד לא מספיק לטיפול ביובש ממנו הנך סובל, ולכן אני ממליץ על טיפות סמיכות יותר כגון הילוג'ל או ויסקוטירס ג'ל במשך היום וללילה- ג'ל מסוג ג'נטיל ג'ל.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRKאלון29/04/2012
אני בן 45, ולפני 5 חודשים עברתי ניתוח PRK. כשיש שמש אני מרכיב משקפי שמש אבל לפני כמה ימים קרה ששכחתי אותם ונהגתי המשך שעה ללא משקפי שמש. למרות שהשמש לא היתה ישירה עדיין היתה שמש בחוץ.
1. האם זה נכון שחשיפה לשמש יכולה לגרום לצלקות בקרנית במקרה של ניתוח PRK או שהכוונה היא רק לתקופה שבה שכבת האפיטל טרם צמחה?
2. כאמור אני 5 חודשים לאחר הניתוח, האם אני כבר יכול להסתובב בשמש ללא משקפי-שמש, או שצריך להקפיד על משקפי שמש לפחות עד שנה מהניתוח? (ואולי יותר?)
3. רק לאחרונה, 5 חודשים לאחר הניתוח, התחלתי לשטוף את העיניים במי ברז בזמן המקלחת. האם זה בסדר?
4. מתי כבר אוכל ללכת לים, כולל צלילה וחשיפת העיניים למי המלוחים של הים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר30/04/2012אתה יכול חזור ולהתנהג כרגיל כולל צלילות, צניחות וריצות
הרגישות של עיניך אינה גבוהה יותר מאשר לפני הניתוח. תתכן אולי הרגשת יובש אשר ניתן להתגבר עליה עם תחליפי דמעות ללא חומר משמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחשיפה לשמש לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר03/05/2012אלון שלום רב,
1. אין חשש מחשיפה לשמש במשך שעה ללא משקפי שמש, בתקופה של 5 חודשים לאחר ניתוח מסוג PRK.
2. באופן כללי, כדאי להקפיד על הרכבת משקפי שמש כשנה ויותר בתקופה שלאחר ניתוח מסוג PRK.
3. אין בעיה עם שטיפת העיניים במי ברז.
4. אין בעיה עם ים, בריכה, צלילה ושחייה 5 חודשים לאחר PRK.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לפני ניותח לייזרדוד28/04/2012
שלום אני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים ואחרי בדיקת התאמה הציעו לי לעשות ניתוח בשיטת האינטרהלסיק.
אני מתגייס בעוד כ9 חודשים וחברים שלי אמרו לי שאמרו להם שלספורטאים ולאנשים לפני גיוס לא מומלץ לעשות ניתוח להסרת משקפיים בשיטת האינטרהלסיק בגלל שבשיטה זו ממש חותכים את העין(לפי מה שאני הבנתי) ולכן מכות בעיניים יכולות להיות מסוכנות לעין שנותחה בשיטה זו
אני עושה הרבה ספורט(בעיקר כדורסל) ואני גם עומד להתגייס וקורה שמקבלים מכות בעיניים, האם זה נכון שזה מסוכן?
2) האם בשיטות ניתוח אחרות הסכנה פחותה?
3) האם העין שלי אחרי זמן ההחלמה מהניתוח תהיה כמו עין רגילה (אני אוכל לשפשף אותה,אם אני אקבל מכה מכדור/יד/אצבע וכו' לא יקרה לי כלום)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני ניותח לייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן30/04/2012שלום רב,
אכן בשיטת הלאסיק (ואינטראלאסיק הוא תת-סוג של ניתוח הלאסיק הרגיל, לא יותר מכך) מבצעים הפרדת שכבות בקרנית, דבר שמחליש אותה מעט.
לאנשים העוסקים בספורט מגע או מתגייסים ליחידות קרביות אינני ממליץ על ניתוח בשיטה זאת.
בלי קשר - איני ממליץ על ניתוח לאסיק (או אינטראלאסיק) למי שצעיר מגיל 21.
עד כמה שידוע לי ישנם יחידות קרביות שלא מקבלים מועמדים שעברו לאסיק.
השיטה העדיפה במקרים אלו (ספורט מגע, גיוס לקרבי וגיל צעיר) הינה שיטת ה PRK.
בשיטה זאת הלייזר מבוצע על פני הקרנית מבחוץ ואין צורך להפריד את שכבות הקרנית.
אמנם ההחלמה מעט יותר איטית אבל זה שווה את זה.
שיהיה בהצלחה.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יומיים אחרי אינטראלאסיקליאור25/04/2012
לפני יומיים את ניתוח אינטראלסיק ב2 העיניים.
האם אני יכול כבר להיות במחשב, לראות טלויזיה, לקרוא? עדיף לחכות? מינון מסוים? בכלל לא?
2. למשך כמה זמן לאחר הניתוח אסור לי להסתובב בשמש בלי משקפי שמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומיים אחרי אינטראלאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן30/04/2012שלום רב,
1. אין בעיה בשהיה מול מחשב מיד לאחר הניתוח. אתה עלול לסבול מעט מסינוור המסך אבל כל עוד אתה מתגבר על כך אין עם כך כל בעיה רפואית.
2. תמיד מומלץ להסתובב בחוץ עם משקפי שמש, ללא כל קשר לביצוע הניתוח.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח הסרת משקפיים ASAמיכאל23/04/2012
שלום, אני 13 יום לאחר הניתוח ו-8 ימים לאחר הסרת העדשות המגינות. ביצעתי את הניתוח באסותא, ע"י ד"ר אורי מרמור בשיטת ASA. הוחלט על עין אחת למרחק ואחת לקרוב (מונוויז'ן). אני משתמש בטיפות MAXIDEX.
היום אני עדיין לא רואה טוב, ובחדר ממוצע מרבית העצמים נראים לי מטושטש. האם זה קשור למונוויז'ן ? האם בשלב זה הייתי כבר אמור לראות חד במרבית הסיטואציות ?
בדיקת הראייה תהייה רק בעוד כחודש, ואני מעט מודאג.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב. שכחתי לציין גיל
מיכאל23/04/2012- בן 54 (אם זה חשוב לתשובה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנ.ב. שכחתי לציין גיל - תגובה
פרופ' ישראל קרמר27/04/2012מיכאל שלום,
הגיל שלך, 54 שנים, איננו קשור להחלמה האיטית שלך, אלא סוג הניתוח הוא שקשור בהחלמה האיטית וכן גם המונוויז'ן.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר ניתוח הסרת משקפיים ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר24/04/2012מיכאל, התגובה אותה אתה מתאר היא טבעית לחלוטין. בשיטת ASA תהליך התייצבות הראיה הוא הדרגתי ויכול להמשך עוד מספר שבועות אשר במהלכם יהיה שיפור הדרגתי . יש להמשיך עם הטיפות למשך שלושה שבועות מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה - והרחבת השאלה:
מיכאל25/04/2012ד"ר בכר, תודה על תשובתך.
אחדד את השאלה: האם הערפול וה"זיגוג" שאני חווה קשור לעובדה שביצעתם ניתוח מונוויז'ן,או שזה יקרה בכל מקרה ?
האם העין אמורה להתרגל לניתוח שבוצע או לתרגום הראייה לרחוק/קרוב במוח ?
אני מקווה שהסברתי עצמי טוב.
בברכה,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר ניתוח הסרת משקפיים ASA - תגובה
פרופ' ישראל קרמר27/04/2012מיכאל שלום רב,
ישנם מקרים שבהם חדות הראייה מתאוששת מאוד לאט לאחר טיפול מסוג ASA או PRK שהם זהים למעשה, במיוחד ההחלמה יכולה להיות במקרים של מונוויז'ן כי בהם הראייה מסתמכת על עין אחת בלבד לרחוק.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובות של שניכם.
מיכאל27/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)