מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בעין אחרי ניתוח הסרת משקפייםאופיר29/05/2012
שלום לכולם.
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים, בשיטה שמשייפים את הקרנית ולא שמסירים אותה לגמרי ומחזירים אותה.. (לא זוכר איך קוראים לזה כרגע)
מאז אני רואה טוב והכל, בלי הילות, סינוורים ויובש, וכבר מזמן הפסקתי את השימוש בטיפות.
אלא מה, לפעמים כשאני מתעורר בבוקר ממש כואבת לי העין (לא זוכר אם אותה ספציפית כל הזמן) ומרגיש מין גירוי כזה, כשאני משפשף את העין אני מתחיל לדמוע ועוד יותר כואב..
השאלה היא מה זה יכול להיות ואיך אני מטפל בזה.. יש למה ללכת למרפאה שעשיתי את הניתוח (קייר), או פשוט אין מה לעשות עם זה, ולשים בבוקר את הטיפות של הדמעות אם זה קורה..?
סתם ככה אני יכול להסתדר עם זה לבנתיים, הבעיה שאני טס עוד שבועיים להודו לכמה חודשים ואני מפחד שאם זה משהו מזיק אז כדאי לטפל בזה עכשיו ולא להיתקע ככה בהודו..
חוץ מזה יש לי בעיניים ליד האישון מין בליטה קטנטנה צהובה-לבנה, זה נורמאלי שיש כזה דבר אחרי הניתוח?
תודה לעונים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין אחרי ניתוח הסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר29/05/2012סביר להניח שאתה סובל ממידה מסוימת של יובש. המלצתי היא להמנע מלשפשף על אף הגירוי ולהשתמש בתחליפי דמעות במקום השיפשוף. אבחנה מלאה ומדוייקת תתבצע במרפאה בתוספת המלצות . הנאה רבה בהודו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכאב בעין אחרי ניתוח הסרת משקפיים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר01/06/2012אופיר שלום רב,
לעתים לאחר ניתוח לייזר מסוג PRK או לאזיק, קיים יובש הנמשך חודשים מספר עד שנתיים מהניתוח, ויובש זה עלול לגרום לכאבים כשמתעוררים בבוקר, בעת פתיחת העפעפיים.
גם ריפוי לא מושלם של שכבת האפיתל המצפה את אזור ליטוש הלייזר, לעתים לא נרפאת בצורה מושלמת, ואז נזקקים לטיפול על ידי ויסקוטירס ג'ל או ג'נטיל ג'ל מספר פעמים במשך היום ובמיוחד לפני השינה למשך מספר חודשים.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סטריאה בעין לאחר לייזראופיר29/05/2012
שלום רב,
לפני 4.5 שנים עברתי ניתוח לייזר בשיטת לאסיק , המספרים בשתי העיניים היו -3.75
מיד לאחר הניתוח נצפו קמטים במתלה בוצע ניפוח וגיהוץ+עדשת מגע.לאחר שבוע נצפו סטריאות ורטיקליות במתלה.
מאז הניתוח אני לא מרוצה מהראיה בעין שמאל , היום אני מרכיב משקפיים צילינר 3/4 בעין שמאל עם 3/4 מספר ו 3/4 צילינדר בעין ימין ללא מספר אך למרות הרכבת המשקפיים הראיה בעין שמאל איננה מושלמת הדבר מקשה עליי מאד ומפריע לי.
בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי כי ישנה צלקת בחלקה התחתון של הקרנית לא בציר הראייה . מיקרו סטריאה.
האם יש טיפול לצלקת?
האם יש קשר בין הצלקת למס' המשקפיים ולהבדל במספרים בין שתי העיניים? לאחרונה אני מרגיש שחלה ירידה נוספת בראיה
האם ניתן לבצע תיקון לייזר? הבנתי שיש שיטה של השתלת עדשה קבועה עם מספר מתאים בתוך העין.האם זה אפשרי? מה ניתן לעשות? אשמח לקבל תשובה מפורטת בהתאם לנתונים שהצגתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריאה בעין לאחר ניתוח לייזר
אופיר29/05/2012שכחתי לציין שעין ימין נותחה בהצלחה וחצי שעה לאחר הניתוח בבדיקה של הרופא היתה בעיה עם עין שמאל.בנוסף היו לי כאבים בעין שמאל בזמן הניתוח האם זה קשור לבעיה שנוצרה בניתוח? כמו כן ביצעתי מספר תיקונים בעין שמאל..למשך זמן מסוים ראיתי בצורה טובה מאוד בעין שמאל לתקופה של כשנתיים לערך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסטריאה בעין לאחר לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/05/2012אופיר שלום רב,
ראשית לגבי הדלקת - מאחר והיא לא בציר הראייה, כל הנראה ההשפעה שלה על הראייה זניחה.
יש לי רושם גם שלמרות מה שציינת, ההשפעה של המתלה של הקרנית לא משמעותי.
בכל מקרה, אני ממליץ לפנות שוב לרופא המטפל לבדיקה חוזרת ולקבל גם ממנו הסבר על מצבן היום.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםעמית28/05/2012
הי
אני מאד רוצ ה להסיר משקפיים בלייזר
אבל יש לי צילינדר של 1.25 בכל עין
(ומספר 4.5 מינוס),כמו כן יש לי עיניים רגישות שאני מלבישה עדשות לדוגמא הן מקבלות אדמומיות ונהיות יבשות ולא נוחות
ככו כן בתקופת האביב אני לפעמים סובלת מאלרגה של פריחה ויש לי גרד או אודם קל בעיניים.
נראה לך שאני יכולה להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר29/05/20121. טיפולי הלייזר מתמודדים בהצלחה גבוהה מאד עם אסטיגמציה (צילינדר). 2. לעינים רגישות אני ממליצה להפסיק להרכיב עדשות מגע. 3. את מידת ההתאמה שלך לניתוח ניתן לקבוע בבדיקת התאמה יסודית המתבצעת במרפאה. יש להגיע לבדיקה לאחר מספר ימים ללא עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נשאלות לגבי הניתוחנטלי27/05/2012
שלום רב,
תודה על הפורום המקצועי.
יש לי מספרים -4.5 עם צילינד חצי. עובי הקרנית בשתי העיניים הוא כ530. אין בעיות עיניים מיוחדות. אני בת 34,מספר המשקפיים יציב וללא שינוי במשך כמה שנים.עברתי בדיקות התאמה בכמה מכונים ונמצאתי מתאימה לשתי השיטות (אינטראלייזיק וPRK).מספר שאלות:
1. מהם אחוזי הצלחה בניתוח עבור אנשים עם נתונים כמו שלי? הצלחה מוגדרת מבחינתי כניתוח ללא סיבוכים וראייה 6/6.
2. כמו בכל התערבות רפואית יש סיכוי לסיבוכים. מהם הסיבוכים הנפוצים,דרכי טיפול בהם ושכיחות של סיבוך בהינתן נתונים כמו שלי?
3. האם הייתם ממליצים על הניתוח לקרובי משפחה שלכם (ילדים,אחים,בני דודים וכד') לו היו להם נתונים כמו שלי? האם אתם או קרובי משפחה שלכם ביצעו ניתוחים להסרת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאלות לגבי הניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר28/05/2012הנתונים שלך הם מצויינים וסיכויי ההצלחה גבוהים ביותר בשתי השיטות. לאחר בדיקת ההתאמה אני ממליצה על ניתוח בלב שלם ובחום רב. שיטת ה Z lasik בנוסף לבטיחות הרבה שבה, מעניקה גם זמן החלמה קצר מאד וכמעט ללא תופעות לוואי וחוסר נוחות. עם זאת יש לדעת כי אין כל טיפול רפואי שאינו חף לחלוטין מסיכונים. המנתח שלך יפרט זאת עבורך. ארחיב את היריעה מעט: גופים שמרניים מאד כגון חילות האוויר של ישראל וארה"ב מאפשרות לאנשי צוות אוויר לעבור את הניתוח.סוכנות החלל האמריקאית מנתחת אסטרונאוטים לפני טיסות לחלל. רופאי עיניים רבים ובני משפחותייהם עברו את הניתוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבט לבצע ניתוח להסרת משקפייםערן27/05/2012
שלום רזץ
יש לי משקפי ראיה, המספרים בעניים: 1.75-, ו 1.50-.
המספר לא השתנה כבר 8 שנים.
האמת שכל הנושא קצת מדאיג ויש לי כמה שאלות.
1- האם כדאי לבצע ניתוח בשתי העיניים באותו הזמן או לבצע כל עין בנפרד?
2- מה השיטה המתקדמת ביותר שיש היום?
3- יש מקום מומלץץ לבצע את הניתוח?, והאם יש ביטוחים שכדאילבדוק שיש למרפאה?
אשמחלקבל מידע כללי נוסף.
תודה, ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט לבצע ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר27/05/2012שלום ערן
הניתוחים הללו הם ניתוחים לשיפור איכות חיים, לא לתיקון מחלה... אתה יודע טוב מכולם עד כמה איכות חייך נפגעת כתוצאה מהמשקפיים/ עדשות מגע. וכך תחליט.
המיספרים שציינת הם בהחלט בתחום הטיפול השכיח. לאחר בדיקת התאמה תוכל לקבל יותר פרטים.
לכל המקומות המנתחים יש ביטוח רפואי... האם זו שאלתך?
לרוב מקובל לנתח את שתי העיניים יחד, אלא אם יש סיבה מיוחדת לא לעשות זאת.
גם לגבי השיטות - יש יתרונות וחסרונות, זה תלוי נסיון המנתח וההתאמה לעינייך. שאל והתעניין ישירות מול הרופא הבודק/המנתח... לו יהיה מידע רב יותר לבסס תשובות ריאליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אימוץ העינייםמיכל26/05/2012
תודה ד"ר על תשובתך. רציתי גם לשאול האם העובדה שאני כרגע מאמצת את העיניים, בין היתר קוראת טקסטים ועובדת על המחשב מזיק לעיניים או מאריך את תקופת ההחלמה של העין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ העיניים - תגובה
פרופ` אירית בכר27/05/2012אינך מסכנת את העיניים או מאריכה את תקופת התייצבות הראייה. יש בכך חוסר נוחות ועייפות שילכו ויתמעטו.. יש להקפיד על נטילת התרופות שנרשמו ולהרבות בתחליפי דמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תקופת החלמהמיכל25/05/2012
שלום, עברתי ניתוח באסותא אופטיק בשיטת ASA להסרת משקפיים לפני 10 ימים.
לפני יומיים הורדתי את העדשות ומאז אני רואה ממש גרו. מקרוב ומרחוק. מתקשה מאוד לקרוא ולא יכולה לנהוג.
ברצוני להבין האם זה תקין? זה ממש מפריע לי בתפקוד (אני סטודנטית) ומתי זה אמור להשתפר.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלמה - תגובה
ד''ר נדב בלפר25/05/2012שלום מיכל
בניתוח זה לרוב ההחלמה איטית יותר, ומשתנה מאדם לאדם. מה שאת מתארת עדיין בתחום המקובל. למרות החלמת הפצע (אחרת לא היו מסירים את העדשות), האפיתל עדיין לא אחיד.... מציע לך להרבות בשימוש בתחליפי דמע ולגשת לבדקה נוספת בהתעורר ספק....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפני בדיקת התאמהאורית24/05/2012
שבוע הבא יש לי בדיקת התאמה לפני ניתוח. אני מרכיבה משקפי ראיה (מעולם לא הרכבתי עדשות).
אילו שאלות עליי לשאול בבדיקת התאמה והבדיקה אצל הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני בדיקת התאמה - תגובה
פרופ` אירית בכר24/05/2012בדיקת התאמה במרפאה מוכרת תמשך בין שעתיים לשלוש שעות. את תחשפי למספר אנשי צוות אשר יערכו בדיקות שונות ויסבירו לך על הניתוח והשיטות השונות. הצוות מיומן מאד בהעברת המידע הנחוץ . אם לאחר הליך זה יהיו לך שאלות תוכלי לשאול את הרופא המנתח. גם אם יתעוררו שאלות לאחר מכן, (יתכן שכתוצאה מהבדיקות) תוכלי תמיד לפנות למרפאה ולבקש הסבר נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שחייה לאחר ניתוח PRKאורטל23/05/2012
שלום לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח PRK היה לי מספר מאוד גבוה, רציתי לדעת האם ניתן לחזור ולשחות בבריכה כפעילות ספורטיבית לפחות 3 פעמים בשבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשחיה לאחר ניתוח PRK
אורטל23/05/2012ואני משתמשת בטיפות FML 3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהמשך לשחיה לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/05/2012אורטל שלום רב
לאחר כחודש וחצי לאחר הניתוח אין מניעה משחיה באופן כללי למי שהפסיק טיפול, אך מאחר ואת ממשיכה בטיפול בטיפות פמל יתכן ורצוי להימנע עדיין משחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבים בPRKגיל18/05/2012
שלום!
האם לאחר ניתוח PRK נותנים טיפות עיניים להקלת הכאבים או שאין כאלו טיפות ומשתמשים במשככי כאב רגילים כמו אקמול, אופטלגין וכדומה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בPRK - תגובה
פרופ` אירית בכר19/05/2012לאחר ניתוח PRK ניתנת תרופה להקלה על הכאבים כטיפות עיניים. השימוש בה הוא לשלושת הימים הראשונים לאחר הניתוח. ניתן להשתמש גם בכדורים מוכרים כגון אופטלגין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלימודים כסטודנט וניתוח
גיל19/05/2012שלום
אני סטודנט למשפטים כרגע. אומרים כי לאחר שלושה ימים מתום ניתוח הPRK הראיה מוגדרת כתפקודית, אך האם זה אומר שלאחר שלושה ימים אוכל ללמוד ולקרוא טקסטים רבים כנדרש מסטודנט למשפטים? (מספרים שלי הם -3 ו1.5 צילינדר בכל עין) ואם לא אז לאחר כמה זמן אוכל לקרוא וללמוד כרגיל?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלימודים כסטודנט וניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/05/2012הטיפות אכן יעזרו למניעת הכאב אך יש לקחת בחשבון שיש גם טשטוש בימים הראושנים ולזה הטיפות לא יעזרו.
לכן אני ממליץ להמתין לחלון זמנים של כשבוע ללא עבודות או מבחנים ובו לבצע את הניתוח.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלימודים כסטודנט וניתוח - תגובה
פרופ` אירית בכר20/05/2012לאחר ניתוח PRK זמן התיצבות הראיה יכול להמשך אפילו מספר שבועות. כלומר ניתן לבצע את מירב הפעולות היום יומיות לאחר מספר ימים קצר , אך לימוד אינטנסיבי יהיה קשה למשך תקופה ארוכה יותר. אם אתה מתאים לטיפול בשיטת PRK בלבד , המלצתי היא להמתין לחופשה. אם אתה מתאים גם לשיטת Z LASIK הרי שתקצר באופן משמעותי את תקופת ההחלמה והתייצבות הראיה ללא שינוי משמעותי ברמת הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שקיפות הקרניתרועי17/05/2012
שלום
התעניינתי על ניתוח לייזר אצל רופא הקרנית שלי (יש לי מספר גבוה), והוא הסביר לי שבשבועות הראשונים לאחר הניתוח תאי הקרנית מתגבשים באופן שמקנה לקרנית את השקיפות המקורית שהייתה לה, אולם לעיתים התהליך לא מגיע ל100%. שאלתי, האם זה הדבר שמונע מחלק מהפציינטים את האפשרות לראות 6:6? האם לאחר הניתוח מתבצעות בדיקות שמודדות את שקיפות הקרנית כמדד להצלחת הניתוח, ובאופן ממוצע למה בדיוק כדאי לצפות מלכתחילה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות הקרנית - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/05/2012רועי שלום,
ככל הנראה,לפני מה שאני לומד מהשאלהשלך, הניתוח שעלו אתה מדבר הוא ניתוח שיוף הקרנית ולא חיתוכה. תהליך ההחלמה בניתוח כשה הוא איטי יותר ושכבת התאים המוסרת במהלכו הולכת ומתרפאה עד כשבוע לאחר הניתוח.
כעיקרון, שקיפות הקרנית לא מושפעת מתהליך הריפוי ולאחר כשבוע ניתן לחזור לפעילות רגילה.
איכות הראייה לעומת זאת, הולכת ומשתפרת עוד מספר שבועות לאחר הניתוח בשיטה זו.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש ראייה לאחר ניתוח לאזיקאיזבל16/05/2012
שלום רב
עברתי ניתוח לאזיק לפני שבועיים וחצי, ואני רואה ב3 הימים האחרונים פחות טוב, אני מרגישה שיש לי טשטוש בעין אחת. רציתי לדעת האם זה דבר טבעי ונורמלי או שזה דבר חריג? לפי מה שהבנתי זה נוצר כתוצאה מיובש..
יש לציין שעבדתי בשבוע הקודם המון על מחשב בערך 10 שעות ביום.
הרופא המנתח בדק אותי לפני שבוע ואמר לי שהכל בסדר בעיניים..אז האם צריך ללכת להיבדק שוב? או פשוט לחכות לראות עד שזה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה לאחר ניתוח לאזיק - תגובה
פרופ` אירית בכר17/05/2012אין זה חריג כי יהיה טשטוש בראיה בחודש הראשון לאחר הניתוח. שימוש תכוף בתחליפי דמעות יכול להועיל, במיוחד כאשר יושבים שעות מרובות מול מחשב. יש להקפיד להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לגבי סינוורים הילות וראיית לילהשמוצקין14/05/2012
הייתי מעוניין לדעת באיזו שיטה יש הכי פחות סיכוי לסבול מתופעות לוואי אלו שציינתי בכותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי סינוורים הילות וראיית לילה - תגובה
פרופ` אירית בכר14/05/2012מיפוי של קרנית העין ובדיקת WAVEFRONT אשר מראה עיוותים הקיימים בפני הקרנית יכולים לעזור לנו להבין את מקור הסינוורים ואת האפשרות לפתרון הבעיה. הפרופיל המקובל לטיפול בבעיות מסוג זה מתייחס לאותם עיוותים ומנסה להעלים אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהראיית לילה
גק15/05/2012שאלתי היא באיזו שיטה יש הכי פחות סיכוי להיתקל בתופעות לוואי אלו? PRK/LASIK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהראיית לילה - תגובה
פרופ` אירית בכר15/05/2012אין הבדל משמעותי בתוצאות הסופיות של הניתוח בין שתי השיטות. אך תהליך ההתיצבות של הראיה בשיטת PRK היא ארוכה יותר . תוצאה סופית אנו בודקים בשיטה זאת רק לאחר כשלושה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאת לא שמה לב לשאלותיי דוקטור
גק15/05/2012שאלתי באיזו שיטה יש הכי פחות סיכוי ללקות בתופעות לוואי כגון הילות סינוורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזרת מספרגיל12/05/2012
שלום
הבנתי שככל שקוצר הראיה או הצילינדר חמורים יותר (כלומר ככל שהמספר גדול יותר), כך הסיכון שקוצר הראייה או הצילינדר יחזרו לאחר הניתוח הוא גדול יותר. כלומר שחזרת מספר או צילינדר יותר שכיחה במספרים גבוהים יותר לעומת מספרים קטנים יותר.
אך כשמתכוונים למספרים גבוהים, לאילו מספרים מתכוונים?כי המספרים שלי הם -3, ובנוסף 1.5 צילינדר. אני בן 24.
האם לפי נתונים אלו הסיכוי שיחזור לי המספר הוא נמוך?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/05/2012דניאל שלום רב,
קוצר ראייה של 3- וצילנידר 1.5 נחשבים בגבול של קוצר ראיה נמוך - בינוני.
סיכויי ההצלחה שלך בניתוח הם סיכויים גבוהים.
לגבי סיכויי חזרת המספר - בד"כ לא ניתן לחזות זאת מראש, אולם אם המספר יציב, הסיכויי שהמספר יחזור, הוא סיכוי נמוך מאוד.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאנשים שהתחיל להם בגיל מאוחר
גיל13/05/2012שלום ד"ר לוינגר,
יצא לי להיתקל במס' אנשים שהקוצר ראייה שלהם רק התחיל בגיל מאוחר כמו סוף שנות ה-20 או בכלל אנשים שבגיל 50 התחיל להם קוצר ראייה (בשילוב עם רוחק ראייה). אז אם בגיל 24 הקוצר ראייה שלי והצילינדר כבר הפסיקו לגדול מזה כ4 וחצי שנים, אז אולי זה יכול להמשיך לגדול וההוכחה זה אנשים שמתחיל להם הקוצר ראייה בגיל מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאנשים שהתחיל להם בגיל מאוחר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/05/2012דניאל שוב שלום
4.5 שנים של מספר יציב זהו זמן מספיק לומר שהסיכוי שישתנה הוא קטן.
מצד שני ידוע לך למי ניתנה הנבואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם הניתוח יכול להחמיר הילותגיל12/05/2012
שלום וברכה
האם ניתוח לייזר להסרת משקפיים יכול להחמיר הילות וסינוורים וראיית לילה ירודה במידה והיא קיימת כבר עוד לפני הניתוח או שזה ישאר באותה רמה? ואצל מטופלים שאין להם תופעות אלו לפני הניתוח- האם אצלם זה יכול להופיע לאחר הניתוח? ואם כן אז להישאר לתמיד?
בתודה וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הניתוח יכול להחמיר הילות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/05/2012דניאל שלום רב,
לעתים לאחר ניתוח להסרת משקפיים, חלק קטן מהמטופלים עלולים לחוות סינוורים והילות.
מצד שני, ניתן לטפל בתופעה במטופלים שסבלו מהתופעה בתחילה על ידי ביצוע טיפול ממוחשב (WaveFront) להסרת המשקפיים.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההשאלה היא
גיל19/05/2012אני מבין שחלק מהאנשים שסובלים מהילות סבלו מזה גם לפני הניתוח, אך השאלה היא האם הניתוח עשוי להחמיר את ההילות אצל אלו שסבלו מכך עוד לפני הניתוח, והאם גם אנשים שלא היה להם הילות לפני הניתוח יכול להיות להם לאחר הניתוח?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההשאלה היא - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/05/2012בדיוק כמו שהניתוח יכול ליצור הילות חדשות אצל מי שלא סבל מזה, הוא גם יגכול להחמיר הילות למי שסבל מזה.
ויכול גם שלא.
כמו שד"ר לוינגר כתב, ניתוח ע"י פרופילי שיוף מתקדמים כמו WAVEFRONT אמור למנוע תופעות אלו.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)