מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות שחשובות לי לפני הניתוחזיו26/10/2011
1. האם לבעלי עיניים בהירות יש סיכון יותר גבוה, או סיכוי יותר נמוך להצלחת הניתוח? יש מקום להשוואה בין עיניים בהירות לכהות?
2. האם הניתוח זה 100 אחוז הצלחה? או לחילופין ישנו סיכוי קטן שהתוצאה תהיה יותר גרועה ממה שהיה עד כדי עיוורון או כאבים נוראיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות שחשובות לי לפני הניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר27/10/2011שלום זיו
1 - לא ידוע לי על הבדל כזה
2- אין 100% בשום דבר - ודאי שלא בטיפול רפואי. מצד שני - אם זה לא היה בטוח לא היו כל כך הרבה מנותחים בעולם.
לא מדווח בספרות הרפואית על עיוורון, אך כן ייתכן מצב של ראיה פחות טובה לאחר ניתוח (למשל צלקת או זיהום). למזלינו - אילו מקרים בודדים ונדירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון קוצר ראייהקובי26/10/2011
שלום וברכה, אני בן 25 ומעוניין לבצע ניתוח לתיקון הראייה, בעל קוצר ראייה שהתחיל להתפתח בגיל 21 ועומד כרגע על:
עין ימין - מינוס 2.00, עין שמאל - מינוס 2.25
לא מצליח להתרגל לעניין הזה של הרכבת משקפיים או עדשות, זה גורם לי חוסר נוחות, קשה לי עם זה וזה מבאס אותי, ובנוסף הראייה שלי עדיין לא משביעה את רצוני במצבים מסויימים, לפעמים ניהיה לי בגלל המצב מין חוסר פוקוס שפוגע בהרגשה הכללית, מתגעגע לאיכות הראייה שהייתה לי מרבית חיי.
האם לפי הקרטריונים שלי כדאי לי ואני מתאים לעבור תהליך של הסרת משקפיים בלייזר? האם יש סיבה לפחד מחוסר הצלחה או נזקים מסויימים לראייה או עיניים מניתוח כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קוצר ראייה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/10/2011עניין אי הנוחות כתוצאה מקוצר ראייה הוא ידוע ומוכר, ומה שאתה מתאר בהחלט מראה עד כמה אתה רוצה לחזור לאיכות ראייה מקסימלית .
אני מציע לך להגיע לבדיקת התאמה באחת הרשתות להסרת משקפיים בלייזר; שם ייקבע האם ניתוח לייזר מתאים לך, ואם כן, איזה סוג ניתוח. מבחינת גיל או גודל המספר שציינת - אין בהחלט כל מניעה לעבור את הניתוח- הוא בטוח, אמין, נעשה בו שימוש נפוץ בחיי היום יום והוא כולל מספר רב של אנשים שביצעו אותו ללא כל סיכון או פגיעה בראייה.
החששות שלך מובנים, אך אין להם כל מקום בניתוחי לייזר. אין סיכוי לפגיעה ממשית בראייה עד כדי סכנת עיוורון, הטיפול הינו שטחי ולא חודרני ועל כן הסכנות והסיבוכים נדירים. במהלך בדיקת ההתאמה יוסבר לך על הטיפול, על הסיכונים ועל הסיבוכים.
שיהיה בהצלחה,
פרופ' קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח prk לפני שבוע.ליעד24/10/2011
לפני שבוע עברתי ניתוח prk ונאמר לי ליטול 4 פעמים ביום טיפות מסוג סילוקסן וגם טיפות מסוג מקסידקס. וכן נאמר לי לטפטף נגד יובש טיפות סיסטיין.
מה ההבדל בין בטיפות האלו? והאם להמשיך עם סיסטיין או לעבור לטיפות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח prk לפני שבוע. - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/10/2011לאחר ניתוח מסוג PRK יש ליטול 3 טיפות שונות, כשלכל אחת מטרה אחרת:
אנטיביוטיקה - למניעת זיהום. סילוקסן במקרה שלך.
סטירואידים - למניעת עכירות בקרנית - מקסידקס במקרה שלך.
טיפות הרטבה - למניעת יובש - סיסטיין במקרה שלך.
יש להמשיך ליטול את הטיפות לפי הוראת הרופא ולא לשנות סוג או מינון ללא הוראה מפורשת.
החלמה מהירה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקפי שמש לאחר ניתוח לאסקאהרן23/10/2011
שלום אני אמור לעבור השבוע ניתוח לאסק רציתי לדעת מה חשיבותם של משקפי שמש לאחר הניתוח?
האם זה שאני עושה את הניתוח לפני החורף שבו יש פחות שמש עוזר לעניין או שהכל קשור לקרינה ולא לאור עצמו?
כמה זמן אצטרך להשתמש במשקפי שמש? אני אמור לעשות גיבוש בן יום אחד חודשיים לאחר הניתוח זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח שתענו מהר אני עובר השבוע ניתוח
אהרן23/10/2011תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמשקפי שמש לאחר ניתוח לאסק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן24/10/2011שלום אהרן,
מטרת משקפי השמש היא להפחית את עוצמת הסנוור שחשים לאחר הניתוח.
המטרה היא תפקודית יותר מאשר רפואית.
בארצנו, גם בחורף יש הרבה ימי שמש ולכן אין כל כך משמעות בין ניתוח חורף לניתוח קיץ.
בכל מקרה, הסנוור ה"קשה" יהיה בעיקר בשבוע הראשון, כשלאחר מכן תחזור רמת הסנוור בהדרגה לרמתה שלפני הניתוח.
איני צופה בעיה בעשיית גיבוש- חודשיים לאחר הניתוח.
שיהיה בהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סוג ניתוחאורטל23/10/2011
נבדקתי במכון "עיניים" ונמצאתי מתאימה ל2 סוגי הניתוחים, כאשר הומצלץ לי יותר עי הרופאה לנתח בשיטה החדשה שיוף חיצוני עם לייזר . השאלות שלי הן כאלה: הבנתי שהשיטה הזאת די חדשה לעומת השיטה הישנה שיש לה ותק ונסיון רב, כך שאין ממש מידע לגבי תופעות ארוכות טווח לאחר הניתוח? אך הבנתי שעם זאת יש פחות סיכונים להתסבכות מאשר הניתוח הישן? מה עדיף לבחור? (פשוט השיטה של החיתוך נשמע לי מפחיד ופולשני ) שאלה נוספת, הבנתי שלאחר הניתוח שמים עדשות רפואיות לכמה ימים. במידה ואני רגישה לעדשות, (עיניים אדומות, שורפות, מעט נפוחות כשאני מרכיבה) האם העיניים שלי עלולות להגיב בצורה כזאצ גם לעדשות הללו כי בכל זאת זה 5 ימים? לעיתים אחרי כמה דק העיניים שלי דוחות את העדשות ואני מסירה אותם בלית ברירה (וניסיתי מס סוגי עדשות) שאלה אחרונה בהחלט, שמתי לב שהרבה מהמנתחים מרכיבים משקפיים בעצמם,יושבים מולי ומסבירים לי כמה הניתוח מוצלח ונפלא .. קצת לא מסתדר לי. האם באמת הניתוח הוא דבר שנחשב כהצלחה עם מינימום סיכונים ותסבוכות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן24/10/2011שלום רב:
דווקא שיטת ה- PRK/LASEK היא השיטה הוותיקה יותר מבין שתי השיטות הקיימות.
בשיטה זו מבצעים את הלייזר על הקרנית מבחוץ.
השיטה החדשה יותר (וגם היא קיימת כבר כ- 15 שנה) היא שיטת ה LASIK - בה מבצעים הפרדה בשכבות הקרנית ואת הלייזר מבצעים בעומק הקרנית (ולא על חלקה החיצוני כמו ב- PRK).
היתרון בשיטת ה- LASIK הוא בהחלמה מהירה יותר.
היתרון בשיטת ה- PRK הוא ב"חסכון" ברקמת קרנית, דבר אשר נותן את היכולת לנתח מספרים גבוהים יותר.
רק לאחר שאראה את התיק הרפואי אוכל להמליץ על השיטה העדיפה למטופל הספציפי.
איני רואה בעיה בכך שיש ניתוח חדש יותר - ההיפך הוא הנכון: עולם הרפואה משתכלל כל הזמן ואם היינו פוסלים טיפולים חדישים יותר הרפואה לא הייתה מתקדמת, אלא הולכת אחורה. יש לנצל טיפולים והמצאות "חדשות" שהוכחו כיעילים ובטוחים (כדוגמת ניתוח ה- LASIK).
לגבי עדשות מגע - העדשות המורכבות לאחר ניתוח ה- PRK נמצאות בעין כשבוע בלבד, ובשבוע זה המטופל מזליף טיפות מסוגים שונים לעין, ביניהם אנטיביוטיקה, כך שאין חשש להתפתחות דלקת.
לגבי רופאים המרכיבים משקפיים - לא לכולם מפריעים המשקפיים. זהו אינו ניתוח חובה, בדיוק כמו שלא כל מרכיבי המשקפיים מעונינים בהסרתם; כך גם לא כל הרופאים.
בנוסף - לא כולם מתאימים לניתוח מבחינה רפואית. רופאי העיניים לא "מחוסנים" מקרניות דקות ומשאר נתונים שפוסלים לניתוח.
דבר אחרון בהקשר זה - בד"כ רופאי עיניים נמצאים בגילאי 45+ אשר דורשים משקפי קריאה. הניתוח אינו פוטר ממשקפי קריאה, ולכן אין להם כל יתרון בביצוע הניתוח.
הניתוח אכן נחשב כבטוח ויעיל, אולם ככל טיפול רפואי, יש בו סיכונים וסיבוכים. עם הרוב המוחלט של הסיבוכים- הרפואה יודעת להתמודד.
אני מאחל לך בהצלחה בכל אשר תבחרי,
פרופ' אור קיזרמן
מנהל רפואי care - רשת מרפאות להסרת משקפיים בלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון יתר 2אהרן23/10/2011
מה זה אומר שחמש אחוז מהמספר יכול לחזור לאחר הניתוח?
אם יש לי מספר 4 - אז 5% מזה זה 0.2 - מספר, וזה מה שיכול לחזור לי?
אשמח שתענו בהקדם אני כנראה עובר השבוע ניתוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון יתר 2 - תגובה
פרופ' אור קייזרמן23/10/2011הקביעה ש- 5% מהמספר עלולים לחזור- אינה נכונה.
הכוונה אולי ל- 5% מהמנותחים שהמספר חוזר להם.
אם המספר חוזר - הוא יכול לחזור בכל כמות שהיא, ללא קשר למספר הראשוני שהיה לפני הניתוח.
שיהיה בהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוסר יציבות הראייה והשפעה על הניתוחיולי23/10/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת התאמה במכון עיניים ונמצאתי מתאימה לניתוח אינטרלאסיק.
גיליתי כי המספר שלי עלה בשנה האחרונה במספר ורבע בכל עין (הגעתי ל 7.5-, 6-). אני בת 29 והמספר שלי כל שנה- שנתיים משתנה.
הרופא לא התייחס לנושא והשאיר את ההחלטה בידי.
האם כדאי לבצע את הניתוח?
האם יתכן ועדשות מגע רכות משפיעות על הראייה?
אם אעשה בדיקת עיניים לאחר שאוריד את העדשות לכ 10 ימים, האם יתכן ובדיקת אופטמיטריסט תראה תוצאות אחרות?
מה הסבירות שיעלה המספר לאחר הניתוח ולא אוכל להרכיב עדשות מגע יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות הראייה והשפעה על הניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן23/10/2011שלום רב,
שינוי במספר יכול בהחלט יכול להיות סיבה לדחיית ניתוח - אך לא תמיד זהו מצב.
יש לבדוק מהו המספר אליו משווים את העליה במספר - לדוגמא, אם המשקפיים הישנות נעשו מלכתחילה עם מספר נמוך יותר (בכוונה), וכעת רואים לכאורה שהמספר עלה - כמובן שאין זה סימן לעליית מספר.
אין לאף אחד "ביטוח" שהמספר לא יעלה, גם אם ישנה באמת יציבות לאורך זמן.
איננו יודעים מהם הגורמים לעליית המספר ואיננו יכולים לצפות זאת מראש.
מצד שני, ברוב המקרים תהיה לנו את היכולת לבתע תוספת לייזר ולאפס את המספר שיעלה בעתיד (אם יעלה).
הסטטיסטיקה מדברת על 4-6% של עליית מספר וצורך בתוספת לייזר.
עדשות מגע עלולות להשפיע על המספר, ולכן מומלץ להיות לפחות שבוע ללא עדשות- לפני הניתוח. האם הבדיקת תראה תוצאה אחרת? זאת נדע רק לאחר הבדיקה.
אין סיבה שלאחר הניתוח לא תוכלי להרכיב עדשות מגע במידת הצורך.
בקשר לסוג הניתוח - בד"כ עם מספרים גבוהים כשלך- הייתי ממליץ על ניתוח מסוג פ.ר.ק ולא אינטרא לאסיק - אבל זהו נושא אחר.
שיהיה לך המון בהצלחה.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח PRK
יולי23/10/2011ראשית תודה רבה על תגובתך!
1. אשמח להבין מדוע ניתוח PRK מתאים יותר לבעלי מספרים גבוהים יותר?
2. האם יש סיכון בשיוף הקרנית בטווח הארוך, במחלות זיקנה או במצב של צורך בניתוח חוזר?
האם הקרנית פחות עמידה?
3. כמו כן, אני מתכננת כניסה להריון מיד לאחר הניתוח, האם יש עם כך בעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח PRK - תגובה
שני סוגי הניתוחים (לאסיק ו-PRK) מפחיתים בעובי הקרנית.
ככל שהמספר גבוה יותר - יותר רקמה יורדת והקרנית נשארת פחות עבה.
בניתוח מסוג לאסיק, בנוסף לשיוף, מבצעים הפרדת שכבות,כשגם מהלך זה מוריד מעט מעובי הקרנית.
בפ.ר.ק לעומת זאת, לא מבצעים הפרדת שכבות, אלא הלייזר מבוצע על הקרנית החיצונית - ודבר זה חוסך רקמה.
זוהי הסיבה שבמספרים גבוהים, שגם כך מורידים הרבה רקמה יחסית בגלל המספרים, לא רוצים להוריד עוד רקמה ע"י הפרדת שכבות - ולכן מעדיפים פ.ר.ק על פני לאסיק.
"שיוף הקרנית" מביא לשינוי בקימור הקרנית. אין בכך סכנה לטווח הקצר או הארוך.
לגבי כניסה להיריון - אין הוכחה מדעית שהמספר משתנה במהלך ההיריון.
אין זה אומר שהוא לא ישתנה, אך אין זו סיבה לדחיית הטיפול.
שיהיה בשעה טובה ובהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנטיות גנטיות של הורים
יולי23/10/2011כמו כן רציתי לשאול,
אם הורי סבלו בעבר מקרעים ברשתית וקטרקט,האם יש לקחת זאת בחשבון ? האם יש לכך השפעה? (אין מחלות עיניים במשפחה).
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנטיות גנטיות של הורים - תגובה
שני הדברים אותם ציינת אינם מחלות גנטיות ולכן אין להם השפעה על התאמתך לניתוח.
כמובן שלפני הניתוח הרופא יבדוק את קרקעית העין שלך (הרשתית) ויוודא שאין שם קרעים.
חשוב לציין, כי הטיפול להסרת משקפיים נעשה על הקרנית ולא על הרשתית - כך שהטיפול עצמו אינו גורם לבעיית רשתית כזו או אחרת.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההרכבת עדשות מגע לפני הניתוח
עידן23/10/2011שלום,
רשמת בתגובתך כי בהחלט יש להמנע בהרכבת עדשות מגע שבוע לפני הניתוח.
ישנם מכונים שבפרוש אומרים כי אם מדובר בעדשות רכות אז 48 שעות לפני הניתוח זה מספיק. מה דעתך בעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההרכבת עדשות מגע לפני הניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן24/10/2011אני ממליץ על שבוע לפני הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההרכבת עדשות לפני ניתוח
עידן23/10/2011שלום,
רשמת בתגובתך כי בהחלט יש להמנע בהרכבת עדשות מגע שבוע לפני הניתוח.
ישנם מכונים שבפרוש אומרים כי אם מדובר בעדשות רכות אז 48 שעות לפני הניתוח זה מספיק. מה דעתך בעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות לאחר ניתוח PRKמיכל21/10/2011
שלום רב,
אני כמעט חודשיים לאחר ניתוח PRK, יש לי מספר שאלות:
לעיתים (קרה פעם או פעמיים) בבוקר כאשר אני פוקחת את העיניים אני מרגישה שהן כואבות ושורפות והכאב נרגע / נחלש כאשר אני עוצמת את עיניי. האם זה תקין?
האם זה טיבעי להרגיש כאב בעת הפעלת לחץ קל על העפעף?
בנוסף, אני מרגישה כי יש לי קושי למקד את הראייה במשהו מסויים, אציין שכמובן היום אני רואה טב יותר מרחוק, מלפני הניתוח.
אודה מאוד להתייחסותכם,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לאחר ניתוח PRK - תגובה
התופעה שאותה את מתארת יכולה לנבוע מיובש הנגרם לאחר הניתוח ונעלם לאחריו.
ישנם אנשים שהיובש עובר להם לאחר כחודש וישנם כאלו שלהם לוקח מעט יותר זמן (ישנם כאלו שבכלל לא חשים ביובש).
אני ממליץ על טיפות הרטבה בעת הרגשת הכאב - זה ישפר את ההרגשה עד שיחלוף היובש.
לגבי הקושי במיקוד הראייה - הוא יכול להיות קשור ליובש ואולי גם להחלמה מהניתוח.
לעתים, ההחלמה נמשכת יותר זמן מהצפוי.
אני לא רואה סיבה לדאגה; רק סבלנות והכל ישתפר.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמעט חודש לאחר ניתוח PRKאנונימי20/10/2011
שלום,
ניתן לומר שאני רואה כמעט 6\6 אבל עדין לא במלואו אני חושבת.
המספר שלי היה -3.5 בכל עין.
בימים האחרונים כשאני מתעוררת בבוקר עין ימין ממש שורפת לי ולוקח כמה דקות עד שזה עובר -מה שלא היה לי לפני הניתוח.
הדבר תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט חודש לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר20/10/2011שלום רב
נשמע כי מדובר ביובש בעיניים, תופעה מאוד שכיחה לאחר הניתוח.
מציעה להזליף תחליפי דמעות מספר פעמים ביום באופן מסודר - סביר להניח שהדבר יביא להקלה כעבור מספר ימים.
אם אין שיפור- כדאי להבדק במקום בו נותחת.
בברכה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבועיים לאחר ניתוח PRKס.ג.20/10/2011
שלום רב,
עברתי לפני שבועיים ניתוח PRK בשתי העיניים היה לי מספר מינוס 6.
הראיה עדיין לא מספיק טובה למרחק אבל הבעיה העיקרית שלי שאני עובדת מול מחשב.
וכרגע אני פשוט לא מצליחה לראות מה רשום במחשב אפילו מקרוב מאוד!
האם זה נורמלי? ותוך כמה זמן כן אוכל לחזור לעבוד מול מחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים לאחר ניתוח PRK - תגובה
תהליך התייצבות הראיה והגעה לחדות ראיה מקסימלי הנו איטי יותר בשיטת ה PRK, ולעיתים אורך אפילו מספר שבועות.
אם אינך מצליחה לתפקד בעבודה מול המחשב ייתכן ואפשר יהיה להתאים לך משקפיים זמניות לעבודה מול המחשב עד להתייצבות הראיה.
מציעה שתפני למרכז הרפואי בו נותחת - שם לבטח ינסו לעזור
בברכה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין ימין מטושטשת אחרי לאסיקליאור19/10/2011
שלום
ביום שני אחה"צ עשיתי ניתוח LASIK בשתי העיניים
בעין שמאל אני רואה מצוין ובעין ימין עדיין מטושטש.
היום השתפר מעט ביחס לאתמול אבל עדיין מטושטש.....
אני לחוץ מאוד מה לעשות עם זה?? זה אמור להסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין מטושטשת אחרי לאסיק - תגובה
מאוד טבעי שהראיה לא שווה לחלוטין בין שתי העיניים. אצל רוב האנשים יש עין אחת שרואה ברור יותר. העובדה שחל שיפור בעין המטושטשת יותר הינה סימן חיובי. תהליך התייצבות הראיה לאחר נתוח הסרת משקפיים אורך מספר שבועות. לעיתים הראיה המצויינת מושגת בטווח מאוד קצר ( כבר למחרת) ולעיתים התהליך הדרגתי יותר...
בכל מקרה, פנה לבקורת במרכז בו נותחת למען הסר ספק.
בברכה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות אחרי הניתוחאלה19/10/2011
שלום,
אני שבוע וחצי אחרי ניתוח intralasik ובכמה ימים האחרונים כשאני שמה את הטיפות (maxidax ו - tears natural free) הראייה טיפה מטשטשת לכמה דקות..
האם תקין ?
תודה וחג שמח
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אחרי הניתוח - תגובה
הדבר תקין לחלוטין. הצפת העין בטיפות יכולה לשנות האופטיקה של העין למספר דקות..
ולראיה - הראיה מתחדדת מיד עם ספיגתן.
אל דאגה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן החלמה אחרי PRKמתן19/10/2011
ד"ר שלום
אני מתכנן לעבור ניתוח PRK. עובי הקרניות שלי הוא בסביבות 560 מיקרון. אני מתאים לשני סוגי הניתוח אך הבחירה ב- PRK נובעת מעיסוק בספורט אתגרי מידי פעם (בנג'י, רפטינג וכ"ו) עם פוטנציאל לטראומה בעין. כמו כן אני סטודנט ואיני בטוח אם לוח הזמנים לניתוח ייתן לי זמן החלמה מספיק לפני חזרתי ללימודים. בין הניתוח לתחילת הלימודים ישנם 7 ימים בלבד ובנוסף ישנם מבחנים אליהם אני צריך ללמוד כבר 3-4 ימים לאחר הניתוח. אני מודע לזה שהראייה מגיעה לשלמות רק כמה חודשים לאחר הניתוח, אך האם אני יכול להניח שאחזור לראייה תפקודית כבר 3 או 4 ימים לאחר הניתוח? בראייה תפקודית אני מתכוון ללהיות מסוגל לקרוא ספר ולשבת מול מחשב כמובן עם הפסקות רבות? עף על פי אילוצי הזמן הללו אני מעדיף לעבור את הניתוח כעת כי מזה חודש שאני לא מרכיב עדשות מגע (בדר"כ באופן קבוע מרכיב) וכמה ששבוע נשמע קצת, זה הזמן הפוני היחידי שיש לי כרגע באופק.
שאלה נוספת: הומלץ לי על כדורים בשם Doxycycline 100mg אשר עשויים לעזור להחלמת שכבת האפיטל אחרי הניתוח. האם הדבר נכון? וכמה זמן אחרי לפני/אחרי הניתוח מומלץ לקחת אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה אחרי PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר20/10/2011מתן שלום רב
3-4 ימים לאחר נתוח PRK תיתכן עדיין ראיה מטושטשת. ייתכן מאוד שתתקשה בקריאה ובלימוד למבחן בטווח הזמנים שתיארת.
כדורי דוקסילין עשויים לעזור לריפוי, בעיקר במצבים בהם יש דלקת שפת העפעף ( בלפריטיס). רצוי להתחיל טיפול 2-3 שבועות לפני מועד הנתוח ולהמשיך כחודש לאחריו.
שיהיה בהצלחה
ד"ר אירית בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהברשותך שאלה נוספת
מתן20/10/2011תודה רבה על התגובה ד"ר.
מדבריך אני מסיק כי לוח הזמנים כפי שאני מתכנן עלול להשתבש ועל כן אני מעדיף לדחות את הניתוח, את הכדורים אני אכן אקח שבועיים לפני מועד הניתוח.
ישנם כמה עניינים אשר אינם נהירים עבורי לגבי ניתוח לייזר בעניים ללא דגש על שיטה מסוימת:
1)אני שומע ממ"ס אנשים שעברו את הניתוח בשני השיטות ובכמה מכונים שונים על תופעה של "הילות" או "נפיצה של אור" בלילה. האם הדבר מוכר ברפואה והוא אכן נקשר לניתוח?
2)לפי מה שאני יודע, ניתוחי הלייזר בעניים טרם נבדקו לטווח הארוך ולא ידוע ההשפעות בעוד 20 או 30 שנים מיום הניתוח, הטענה הזו נכונה? ז"א האם קוצר הראייה יכול לחזור או אף עלולים להתעורר בעיות הקשורות בעין אשר לא היו מתעוררות אלמלא הניתוח?
תודה מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובות
רוני23/10/2011אשמח להמשיך לשוחח אתכם, אני מרגישה שבא לי לדעת פשוט הכל לפני שאני חושבת על זה ברצינות בכלל. לא מצאתי איפה אפשר לשלוח הודעות אישיות, אז אני אכתוב כאן... הפייסבוק שלי- Rony Saige.. בד"כ אני יותר במייל אבל אני מעדיפה שלא לפרסם כאן כשזה על גבי הפורום.
תודה ומצטערת על בלגון הפורום למנהלים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- היי, אשמח לעזרה בבקשהרוני17/10/2011
שלום, אני בת 19. יש לי קוצר ראייה בשתי העיניים עם צילינדר ממש קטן. המספרים שלי הם בערך -3 בעין אחת ובשנייה -3.5 בערך. אני מאוד רוצה להיפטר מהמשקפיים מכיוון שאני ממש תלויה בהן ונמצאת איתן כמעט כל הזמן. אני לא מסתדרת עם עדשות מגע ולא מצליחה להכניס לעצמי אותן לעין ולכן אני כל הזמן עם המשקפיים.
אני דיי פחדנית בדברים האלה ורציתי לשאול מהי השיטה הכי פחות פולשנית לניתוח להסרת משקפיים שיש היום? מה המטופל חווה במהלך הניתוח בערך? הוא רואה את כל מה שעושים לו או רק את האור של הלייזר? זה כואב? הלייזר עושה את כל הפעולה או שהרופא מבצע משהו עם סכין מנתחים? זה באמת ניתוח פשוט וקצר כמו שאומרים? האם מומלץ לעבור את הניתוח בגיל צעיר? מאוד הייתי רוצה לחשוב על לעבור את זה אחרי הצבא, אני עומדת להתגייס עכשיו.
אולי זה פחות קשור לנושא הפורום, אבל מה דעתך על טיפולים אלטרנטיביים לשיפור הראייה? ניתוח זה הטיפול האפקטיבי היחיד שיש כיום להסרת משקפיים לגמרי?
תודה רבה מראש! זה ממש נחמד שאתם עונים על שאלות של אנשים בצורה כ"כ יפה ומובנת, לעבור ניתוח כזה זו ללא ספק חוויה מלחיצה ביותר אבל זה יכול להיות שווה ולשפר מאוד את איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אשמח לעזרה בבקשה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/10/2011שלום רב,
קודם כל - תודה רבה על המחמאה, לעונג לי להסביר ולטפל באנשים בצורה הטובה ביותר.
וכעת לשאלותייך:
הטיפול הפחות פולשני (למעשה אינו פולשני כלל) הוא טיפול PRK.
בטיפול זה מורידים את שכבת תאי האפיטל העוטפת את הקרנית ואז מבצעים את הלייזר על החלק החיצוני של העין, ללא חיתוך וללא כניסה לעומק העין. שכבת האפיטל גדלה מחדש תוך 2-3 ימים.
ההרדמה נעשית ע"י טיפות עיניים בלבד והמטופל לא מרגיש כלום בזמן הטיפול. הוא רואה לגמרי ונדרש להביט על נקודת אור.
שיפור הראייה מושג ע"י שינוי קימור הקרנית וזה מבוצע ע"י הלייזר, לא ע"י הרופא או ע"י מכשיר אחר כלשהו.
הטיפול קצר מאוד - כ- 12 דקות לשתי העיניים.
הטיפול מבוצע מגיל 18 ומעלה. יש אכן סיכוי של כ- 4% לעליית מספר עתידית, ובמקרה זה תזדקקי לתוספת לייזר שתפתור את הבעיה. האחריות שאת מקבלת ממרבית מכוני הלייזר כוללת טיפולי לייזר נוספים - כל עוד הם ניתנים לביצוע מבחינה רפואית.
חשוב לציין, כי החשש שאת חווה הינו לגיטימי ונורמלי. את חייבת להיות בטוחה שאת מפקידה את עינייך בידי אנשים שאת בוטחת בהם.
לגבי טיפולים אלטרנטיבים להסרת המשקפיים במספרים כאלו - כמומחה לרפואת עיניים עליי להגיד שעד היום לא נתקלתי בטיפול כזה- הנותן פיתרון לבעיה של הרכבת משקפיים.
המון בהצלחה.
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התגובה
רוני18/10/2011ברשותך יש לי עוד כמה שאלות,
הבדיקות שעוברים לפני הניתוח מאוד לא נעימות?
בניתוח מסוג PRK המטופל נדרש להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח? זה הכרחי כדי למנוע בעיות? אני שואלת כי יש לי קצת פחד מלהכניס לעצמי עדשות לעיניים.
מבחינת ההתאוששות, ניתן לעבור ניתוח כזה בזמן שירות צבאי?, כמה זמן עובד בערך עד שהראייה נהיית אופיטימלית? והאם ניתן לעבוד מול מחשב או לעשות דברים אחרים שקצת מאמצים את העיניים תוך זמן קצר מהניתוח?
אני חייבת להגיד שנתת לי קצת תקווה כי קראתי באינטרנט כמה תגובות של אנשים שעברו את הניתוח הפולשני יותר והתיאורים שלהם קצת הלחיצו אותי.
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי
טל18/10/2011היי, אני עברתי ניתוח מסוג לאסק קאסטן ויו.. שאותו עיקרון כמו ה-PRK אששמח לתת לך פרטים.. אם תרצי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי
דורי18/10/2011גמאני עברתי ניתוח לאסק שהוא כביכול "יותר פולשני" אבל לדעתי אין מה להילחץ ממנו... צריך ללכת עם הניתוח שמתאים למבנה העיניים בלבד... הלחץ יעבור ככל שתביני את התהליך יותר.
כן רואים את הלייזר - אבל זה לא מפחיד... לא כואב או משהו - לא מרגישים כלום.
העדשות שישימו לך זה לא את שמה ומורידה - זה רק הם, וחוץ מקצת חוסר נוחות לא מרגישים אותם כל כך..
אני לא יודע איזה תגובות קראת - אבל אני עברתי את הניתוח ואין מאושר ממני מהתוצאות או מהתהליך עצמו...
אם את רוצה אשמח לענות לך על עוד שאלות (מהצד של הפציינט כמובן (: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה לשניכם
רוני19/10/2011אשמח לשמוע מהצד של הפציינט איך זה מרגיש בשלבים השונים של הניתוח. קראתי כמה תגובות של אנשים לגבי הניתוח הפולשני יותר (השמות ממש דומים לאסק ולאסיק אז אין לי מושג איזה מהם) שאמרו שראו מה עשו להם בשלבים של הניתוח ושזה קצת מלחיץ, כלומר, הם חוו יותר מהאור של הלייזר. מה אתם חוויתם?
כמה זמן חזרתם לתפקוד מלא? מה רואים מיד אחרי הניתוח? רואים ישר טוב?
הבדיקות לפני הניתוח, איזה בדיקות עושים בערך?
זה מרגיש ממש כמו ניתוח או כמו טיפול שהוא יותר חיצוני? כי המילה ניתוח טיפה מלחיצה אותי כאשר זה ניתוח מבחירה.
תודה רבה, חג שמח:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסבר..
טל19/10/2011היי, אני עברתי את הניתוח לאסק קסטם ויו- הכי חדשני לדעתי..(גם המחיר הסביר את זה חח)...
בכל מקרה, עברתי את הניתוח לפני 3 חודשים.. הניתוח ארך פחות או יותר רבע שעה אם זכור לי נכון.. 7 דקות לכל עין.. בתחילת הניתוח שמים לב טיפות "שמרדימות" את המקום..
את נכנסת לחדר הניתוח שוכבת.. ולידך המנתחת, שמים לך תופסנים שהעין לא תזוז.. זה ממש בקטנה.. ואז יש מעליך לייזר.. וגם כמובן המנתחת עושה כמה דברים.. הלייזר אומנם קצת מציק אבל את בקושי מרגישה משהו.. זה לא כואב.. מממשש ממש בקטנה.. הכי כיף שאחרי העין הראשונה.. שמים לך את העדשה טיפולית ואת רואה!!!!!!!!!
יו איך שמחתי עוד שנייה בכיתי.. ואז עוברים לעין השנייה...
לאחר הניתוח יושבת אחות ומסבירה לך לבי הטיפול בבית- שהוא קצת מציק- אבל אין ברירה.. במהלך השבוע שיש לך עדשה טיפולית בעין.. צריך לישון עם מגנים שמא העדשה לא תיפול.. ואז לאחר שבוע מורידים אותן.. ששמים טיפות זה צורב וקצת מציק.. אבל באמת הכל עובר.. וזה שוווה!!!!!!!!!!!
בהצלחהההה אל תהססי לעבור את זההה, בכיף אספר עוד דברים שחשוב לך לדעת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשכחתי כמה דברים ששאלת.. חח
טל19/10/2011כמה זמן חזרתם לתפקוד מלא?
חזרתי לתפקוד מלא לאחר בערך שבוע.. כבר יום אחרי הניתוח ראיתי קצת טלוויזיה.. זה קצת היה קשה.. כי הכל מסנוור.. יומיים הלכתי בבית בחושך לא ננתתי לאף אחד להדליק אור כי היה מסנוור.. בעיקרון, אני עשיתי את הניתוח הזה (לאסק קסטם ויו) כי ידעתי גם שיש לי אפשרות לקחת חופש מהעבודה.. כי ההחלמה בניתוח הזה היא יותר ארוכה.. אם אין לך אפשרות לחופשה כעת.. או שתחכי שתוכלי או שמא תעשי את הלאסיק(ניתוח שאורך מספר שניות וההחלמה היא כבר מהיום למחרת אפשר לחזור לפעילות- הוא הניתוח הפולשני יותר).
מה רואים מיד אחרי הניתוח? רואים ישר טוב?
לאחר הניתוח רואים טוב- כמובן לא 6/6 אבל לאט לאט הראייה מתייצבת..
הבדיקות לפני הניתוח, איזה בדיקות עושים בערך?
הבדיקות לפני הניתוח הם ממש בקטנה.. לראות מה מצב הקרנית, איזה ניתוח מתאים לך-עובדי הקרנית משפיע על סוג הניתוח המתאים..
זה מרגיש ממש כמו ניתוח או כמו טיפול שהוא יותר חיצוני? כי המילה ניתוח טיפה מלחיצה אותי כאשר זה ניתוח מבחירה.
מין הסתם זה ניתוח לכל דבר.. אבל באמת שווה!!!
סתם שאלה, מה המספר שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובה!
רוני19/10/2011הסברת בצורה מאוד מובנת על התהליך, אני גם חושבת שאקרא יותר באינטרנט על סוג הניתוח שעברת. האמת שעד עכשיו על הסוג הספיציפי הזה פחות שמעתי.
אני משתוקקת להיפטר מהמשקפיים אך מכיוון שאני עומדת להתגייס אני מנסה לדחות את המחשבות על ניתוח לזמן קצת יותר מאוחר, אולי לאחרי הגיוס אפילו.
המספר שלי הוא -3 ו -3.5 בערך עם צילינדר ממש ממש קטן, לא מספר עצום אבל גם לא קטן, אני לא יכולה להסתדר בלי המשקפיים, הלוואי שיכולתי. אם היה לי מספר שהייתי יכולה להסתדר בלעדיהם, לפחות ברחוב, לא נראה לי שהייתי חושבת על ניתוח.
תודה רבה לך, בהצלחה ותהני מתוצאות הניתוח, זה נשמע ממש כיף להיות אחרי זה:) אני כבר לא זוכרת איך זה לראות לא מטושטש בצדדים!
חג שמח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי
טל19/10/2011לאסק הוא כמו PRK והקאסטם ויו זאת שיטה חדשנית של לייזר..
זה גם עולה בהתאם:)
בהצלחההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיא די ענתה על הכל...
דורי21/10/2011אני לא אוסיף פה יותר מדי כי היא די סיכמה את זה...
אני כן אגיד שעברתי גם את הלאסק קאסטום ויו ואני שמח מהתוצאות... אין באמת כאב בניתוח עצמו ואני לפחות אחרי הניתוח לא ראיתי פיקס... ראיתי מטושטש כאילו פשוט הורידו את המשקפיים - אבל קצת יותר טוב.
לא הייתה רגישות לאור ואחרי יומיים כבר ראיתי טלוויזיה (טיפה היה קשה לראות כתוביות אבל זה עבר מהר מאוד)
סה"כ אחרי שבועיים וחצי חזרתי לנהוג - ולרוב חוזרים לפני השבועיים וחצי בניתוח הזה, פשוט אצלי זה לקח יותר זמן - לא נורא (:
ובבדיקות לניתוח (עלאק ניתוח... לא מזכיר שום ניתוח שאני שמעתי עליו מבחינת זה שהפציינט קם והולך וחוזר לשגרה שלו די מהר ) רואים הרבה אורות בעיקר...
הדבר היחיד שמציק זה 2 בדיקות שהן לא כואבות או משהו כזה... פשוט מציקות - שבודקים כמה העין יבשה או לא וזה טיפה מציק - אבל שוב, בקטנה לגמרי וממש שווה את הניתוח! ::)
דרך אגב... היה לי מס' קרוב יחיסת לשלך וגם כן עם צילינדר...
חג שמח!
(אה, ומשהו לאחרי ניתוח? - עדיין לא עברה לי התחושה שיש לי משקפיים ואני בא להוריד אותם (למרות שהם לא שם) לפני השינה P: )
מוזמנת לשאול עוד כמה שבאלך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחחחחח
טל21/10/2011מוכרת התחושה שמורידים לפני השינה את המשקפיים חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובות!
רוני21/10/2011תודה לשניכם, זה ממש נחמד לשמוע מה הרגשתם וחוויתם מהצד שלכם:)
רציתי רק לסדר לי את הדברים בראש, הניתוח שעברתם נחשב לפולשני יותר ומבצעים בו את החיתוך? בכל זאת במהלך הניתוח חוויתם רק אורות וכאלה?
הקאסטם ויו- הכוונה היא לשיטה חדשה של הלייזר עצמו או לניתוח שמבוצע בצורה קצת שונה? מה הופך את זה ליותר טוב? זה יותר בטוח?
כמה זמן לוקח מתחילת הבדיקות ועד לזמן בו אפשר לעבור את הניתוח? צריך לבדוק במשך איזושהי תקופה שהמספר אכן יציב ולא משתנה?
אשמח אם תוכלו לפרט לי על הבדיקות הפחות נעימות...
אף פעם לא עברתי שום פרוצדורה רפואית שכזאת וזה מאוד מאוד מלחיץ אותי, בעיקר בגלל שמדובר פה בעיניים. אבל מה זה בא לי לראות טוב ולא להיות תלויה במשקפיים כל החיים:)
יצא לי ככה לתהות, מדוע אם הניתוחים הללו נחשבים לדיי בטוחים הרבה אנשים בוחרים שלא לעבור אותם? אני מכירה כמה כאלה אישית וזה אך ורק מסיבה של פחד מסיבוכים של הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי
טל21/10/2011היי רוני, בכיף אענה על הכל.. אם בא לך תשאירי מייל או פייסבוק אם בא לך..
אם נמשיך בקצב הזה כאן בפורום.. יערפו את ראשנו חחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחחח כנ"ל..
דורי21/10/2011אבל אם כבר תפסתי תגובה אז אני גם אענה P:
בניתוח הזה כן מבצעים חיתוך, אבל לדעתי זה יותר טוב (גם כי זה מחלים יותר מהר, וגם כי זה "אוכל" לך פחות מהקרנית ואז יש אפשרות לתיקון ניתוח - לא עלינו (:
אבל אין ממה לפחד... את לא מרגישה את זה וזה לא כאילו הרופא בא עם סכין - זה נטו לייזר.
אני לא סגור ב100 אחזו מה זה הקאסטם ויו הזה... אבל למיטב הבנתי זה משהו שפשוט עושה את הבדיקה יותר מדויקת ויותר טובה... כשבאתי לשלם הם הציעו לי עם ובלי - אבל כאילו שמישהו יסרב לחלק הזה... באנו לעשות ניתוח טוב - זה לא הזמן להתקמצן ;)
אפשר לעשות את הניתוח יום אחרי הבדיקה אפילו...אבל אין תורים ישר אחרי - לרוב זה החל משבועיים-שלוש למיטב הבנתי - אבל זה רק כי כל הזמן הזה כבר תפוס לניתוחים מלפני שבועיים-שלוש חח
אומרים חצי שנה-שנה שהמס' יציב... בסופו של דבר זה לטובתך - אם תבואי אם מס' לא סופי אז זה ישתנה לך עדיין וחבל על הניתוח. אצלי עד שתפסתי אומץ לעשות את הניתוח המס' היה יציב שנתיים כבר...
הם מסבירים לך שם את כל הבדיקות לפני ואת יודעת מה את הולכת לעבור... אבל בגדול זה בדיקת ראיה סטנדרטית + צבע + אורות מכל מיני צדדים (ראיה היקפית ומדידות) + בדיקת עובי הקרנית (לא כואב או משהו חח) + בדיקת דמעות (שמים נייר בצד של העין ורואים כמה את דומעת - קצת מציק אבל זה החלק הכי קשה בכל הבדיקה והניתוח כולל - וזה שטויות חח) + מעין מכשיר שנושף על העין... זה מבהיל אבל לא כואב חחח
אני גם בחרתי שלא לעבור אותם - עד שחקרתי וראיתי שזה באמת בטוח ושמלא עוברים אותם (וגם הרבה מסביבי פתאום עשו או גיליתי שעשו בעבר וזה הרגיע... ) עשיתי ואני ממש לא מתחרט
גם אני אומר שתשאירי מייל או פייס ויהיה יותר טוב... אחרת באמת עוד יעשו לנו לינץ P:
בהצלחה עם הבדיקה והניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסתם לדעת..
טל21/10/2011איפה עשית דורי וכמה עלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבעיניים
דורי22/10/2011וזה על 11.5... לצערי אני בקופ"ח כזו שאין לה הסדר איתם - אני יודע על מישהי שעשתה אותו ניתוח ובאותו היום אצל אותו המנתח ושילמה 9...
באסה להיות בקופ"ח שלי חחחח
מה לגבייך?
(לדעת כמה נדפקתי חח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתתפלא...
טל23/10/2011לא נדפקת.. חחח עשיתי גם בעיניים.. ושילמתי 12000 אחרי הנחה של "כללית" חח
ההיא שעשתה ב-9000 בטח בלאומית או משהו.. יש חברה שיש לה הסדר ממש טוב..
חחח בסדר.. כל שקל שווה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סוג הניתוח.אורטל17/10/2011
נבדקתי במכון "עיניים" ונמצאתי מתאימה ל2 סוגי הניתוחים, כאשר הומצלץ לי יותר עי הרופאה לנתח בשיטה החדשה שיוף חיצוני עם לייזר . השאלות שלי הן כאלה: הבנתי שהשיטה הזאת די חדשה לעומת השיטה הישנה שיש לה ותק ונסיון רב, כך שאין ממש מידע לגבי תופעות ארוכות טווח לאחר הניתוח? אך הבנתי שעם זאת יש פחות סיכונים להתסבכות מאשר הניתוח הישן? מה עדיף לבחור? (פשוט השיטה של החיתוך נשמע לי מפחיד ופולשני ) שאלה נוספת, הבנתי שלאחר הניתוח שמים עדשות רפואיות לכמה ימים. במידה ואני רגישה לעדשות, (עיניים אדומות, שורפות, מעט נפוחות כשאני מרכיבה) האם העיניים שלי עלולות להגיב בצורה כזאצ גם לעדשות הללו כי בכל זאת זה 5 ימים? לעיתים אחרי כמה דק העיניים שלי דוחות את העדשות ואני מסירה אותם בלית ברירה (וניסיתי מס סוגי עדשות) שאלה אחרונה בהחלט, שמתי לב שהרבה מהמנתחים מרכיבים משקפיים בעצמם,יושבים מולי ומסבירים לי כמה הניתוח מוצלח ונפלא .. קצת לא מסתדר לי. האם באמת הניתוח הוא דבר שנחשב כהצלחה עם מינימום סיכונים ותסבוכות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
טל17/10/2011היי, נראה לי שהגבתי לך ומשום מה ההודעה נעלמה..
אני עברתי ניתוח "בעיניים" לפני שלושה חושים.. אני מרוצה מאוד..
אם את רוצה שאספר לך. בכיף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהואולי את פשוט יחצ"נית של "עיניים"?
דניאל חג'בי19/10/2011ממש עברת את הניתוח... אל תשכחי גם את האח והאחות שלך שעשו שם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחבל מאוד שאתה חושב ככה...
טל19/10/2011אני ממש לא יחצנית של "עיניים".. עברתי שם את הניתוח ואני רוצה להמליץ למי שרוצה.. או לספר מה עברתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)