פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ריפוי מניתוח
    אורטל
    17/10/2011

בקשר ליכולת החלמה מניתוח אולי שאלה קצת טיפשית אך אני שם לב שכשאני נשרט או יוצא לי אישזהו פצע לקח לו הרבה זמן להתרפא אפילו לשריטה קטנה נשאר צלקות, האם גם העיניים אחרי ניתוח יכולות להגיב בצורה ככ איטית של החלמה?? יש קשר כולל של יכולת הריפוי של הגוף שלי? אני חושש לעשות את הניתוח וכמו שריטות וחתכים גם העיניים לא יקבלו בברכה ניתוחים ולא יתרפאו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ריפוי מניתוח

הוספת תגובה

• ריפוי מניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    17/10/2011

שלום אורטל,
    השאלה שלך אינה טיפשית, היות ודאגות בטיפולי הסרת משקפיים בלייזר קיימות מזה זמן רב, מה גם שחוש הראייה הינו מהחושים החשובים ביותר הקיימים בגוף האדם.
    לעניין שאלתך, עיניים מחלימות ונרפאות מניתוחי לייזר! הסירי דאגה מלבך. משך ההחלמה הוא משתנה מסוג ניתוח אחד למשנהו, ובהקשר זה תלוי מה תקבע בדיקת ההתאמה שלך.
    אם למשל יהיה עליך לעבור ניתוח מסוג לאסיק, הרי שההחלמה הינה מהירה ובתוך 24 שעות את שבה לתפקוד מלא וללא שריטות שמהן ציינת שאת חוששת.
    במידה ויהיה עלייך לעבור ניתוח מסוג פי אר קיי- יהיה אומנם משך החלמה מעט ארוך יותר של מינימום שלושה ימים, אולם גם אז תשוב ראייתך לתפקוד תקני ללא תופעות לוואי. אנו מצפים לחזרת ראייה תפקודית בניתוח זה לאחר כ- 4 ימים ולראייה מקסימלית לאחר כ- 4 שבועות.
    יש לציין כי ישנם תסמונות כלל גופניות מסוימות, אשר בהן אכן יש בעיה בהחלמת הגוף מפצעים ושם אכן עלולה להיות בעיה של החלמה איטית יותר מהניתוח, אולם אם היית סובלת מתסמונת מסוג זה - היית יודעת על כך.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי מניתוח - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/10/2011

שלום רב,
    בבדיקתך בודקים את בריאות השכבה החיצונית של הקרנית (שכבת האפיתל) ואת איכות וכמות הדמעות. באם מרכיבים אלו תקינים אין לך מה לחשוש מלבע את הניתוח.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לפני ניתוח
    אהרן
    16/10/2011

האם יש השפעה על להניתוח לכך שלפניו השתמשתי במשקפיים שהיו פחות ב 0.75 מהמספר שיש לי? אני מתכוין שיש לי מספר 4 והמשקפים מתקנות 3.25? האם העין לאחר הניתוח תראה רק כמו שהייתה עם המשקפיים שהיו לי או שהיא תראה 6:6 כמו אם היו לי משקפיים מותאמות בדיוק?
    עוד דבר הוא שלפני הניתוח עם משקפיים מתאימות ראיתי יותר טוב מ6:6 האם זה ארובה להצלחה יותר גדולה של הניתוח? וכן לראייה של יותר מ6:6 גם לאחריו?
    תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    משקפיים לפני ניתוח

הוספת תגובה

• משקפיים לפני ניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/10/2011

שלום רב,
    לכל אחד יש את המספר המתאים לו ביותר.
    אם המספר שלך הינו 4.00 (וינתחו אותך על מספר זה), אתה תראה הכי טוב שאתה יכול.
    אין השפעה לעובדה שקודם היית עם משקפיים במספר נמוך יותר. פשוט תראה טוב יותר מאשר עם המשקפיים.
    אם יש לך את הפוטנציאל לראות טוב יותר מ- 6/6 - זה אכן מראה שגם לאחר הניתוח יש סיכוי גדול שתראה טוב יותר מ- 6/6.
    הדבר תלוי ברזולוציה של פיזור הקולטנים ברשתית.

שיהיה בהצלחה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לפני ניתוח - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/10/2011

אהרן שלום,
    ככלל, תנותח לפני ממצאי בדיקתך האחרונים. בגיל צעיר גם אם המשקפיים לא מתאימות (כמו במקרה שלך) עדיין קיימת היכולת לראות 6/6 וזו כמובן השאיפה לתוצאה שתושג לאחר הניתוח.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    אהרן
    16/10/2011

שלום אני בן 21 ומתכנן לעשות ניתוח לייזר בקרוב
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1) מה הם הסיכויים לסיבוכים בניתוח ולאחר הניתוח כמה אחוז מתוך המנותחים הסתבכו
    2) האם יש השערה מהי ההשפעה לטווח ארוך של עוד 30 40 שנה לאחר הניתוח? או שאין לרופאים מושג?
    3) מה הם הסיכויים לעיוורון? ואם כן מה הסיכויים לתקן זאת?
    4) האם תופעות לוואי של יובש בעיניים הילות וסינוורים בלילות חולפים בודאות או שיש סיכוי שישארו?
    אני מתכנן לעשות ניתוח לאסק או PRK (עפ"י המלצת הרופא מכיוון שאני חייל קרבי) אז אנא ענו לפי נתונים השייכים לניתוחים אלו.
    בתודה רון

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/10/2011

שלום רב,
    לפני שאענה, עליי לציין כי ברפואה לא ניתן לענות על שאלה כמו "מה הסיכויים" שכן לא מדובר בסטטיסטיקה יבשה אלא באנשים חיים.
    כוונתי היא שאם יש סיבוך שהשכיחות שלו היא 1 ל- 10,000, לא מן הנמנע שהוא יקרה אצל 2 מטופלים רצופים.
    האם לאחד משני מטופלים אלו זה משנה העובדה שהסיכוי היה רק אחד ל 10,000? אני מניח שלא...
    בנוסף, קשה להגדיר מהו "סיבוך". אם הכוונה לעיוורון - אין עיוורון לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. ההסבר יגיע בהמשך התשובה.
    אם הכוונה ב"סיבוך" לבעיה זמנית שנפתרת עם טיפול רפואי מתאים - אני יכול להעריך שאחוז המקרים האלו הינו כ 1-1.5%. גם כאן ישנן כל מיני אופציות, החל מדלקת פשוטה ועד לסיבוך מעט יותר רציני.
    אבל בגדול, בכל טיפול רפואי ישנו סיכוי מסוים לסיבוך. מי שרוצה להימנע במאת האחוזים מסיבוך - מוטב שישתדל לעבור כמה שפחות טיפולים רפואיים, פשוטו כמשמעו.
    לגבי השפעת הניתוח לטווח ארוך - כל מה שעושה הניתוח הוא שינוי קימור הקרנית, פשוט וקל (במיוחד בניתוח PRK או LASEK- אותו הניתוח, רק שמות שונים).
    למי שיש מספרי מינוס - קרניתו קמורה מדי והלייזר ישייף מחדש את הקרנית- לקרנית שטוחה יותר.
    אין כאן משהו עמוק ומסובך מזה.
    אי לכך, אין שום סיבה לתופעה שתתחיל פתאום 40 שנה לאחר הניתוח מבלי שנדע עליה מראש.
    יש לקחת בחשבון שהניתוח קיים כבר מעל ל- 30 שנה ולכן אני יכול להגיד בביטחון שעל כל הסיבוכים הקיימים - אנו כבר יודעים, לא צפויות בעיות "חדשות".
    הסיכויים לעיוורון - כמו שכתבתי, אין סיכוי לעיוורון מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    הניתוח מתבצע על החלק החיצוני של הקרנית, וכל בעיה שתיווצר בקרנית ניתנת לטיפול. במקרה הגרוע ביותר ניתן לעשות השתלת קרנית (לשים קרנית חדשה) וזהו מקרה נדיר ביותר (אחד לכמה אלפי מקרים), אשר גם בו עיוורון הוא לא אופציה.
    החשש מניתוח זה הוא לגיטימי וצפוי, ואני ממליץ לך להיות בטוח ב- 100% בהצלחת הניתוח, רק לאחר מכן לבצעו.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ביזיון הגישה של פרופסור להסתברות

יאיר קורן
    22/11/2012

מתגובת הפרופסור משתמע שלא צריך לייחס חשיבות גדולה להסתברות שיקרו סיבוכים (כי "אם אתה אחד משני אלה שנפלו אז זה לא ישנה לך").

הגישה הזו היא פשוט ביזיון. וזה שזה בא מפרופסור לרפואה רק מחמירה את המצב. אדם מגיע לרופא ומצפה שתהיה לו השכלה מדעית כלשהי (מפרופסור אני מצפה גם שיהיה חוקר\מדען) ובמקרה הטוב מקבל תשובה של טכנאי מזגנים.

אז בואו נדייק. ההסתברות לתקלות היא הדבר החשוב ביותר לקחת בחשבון לפני החלטות רפואיות שכאלה (ניתוחים).

לכל אחד יש התייחסות שונה לסיכון אבל סתם לדוגמה הנה ההסתכלות שלי: אם ההסתברות לסיבוך חמור היא 1 ל 100, לא הייתי עושה ניתוח שכזה, אם זה 1 ל 1000 אז סיכוי סביר שהייתי עושה, ואם היא 1 ל 10000 אז בוודאות הייתי עושה. מישהו אחר יציב הסתברויות שונות, אבל לומר (אפילו בעקיפין) שזה לא חשוב - לדעתי גובל ברשלנות רפואית.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/10/2011

אהרן שלום,
    אין בידי את נתוני העיניים שלך ולכן אין ביכולתי לענות על שאלותיך שמכילות בעצם את כל תורת ניתוחי הלייזר. פנה לרופא הבודק שלך ותקבל על שאלותיך את כל התשובות.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בוא תכיר אותי

שאול
    26/12/2012

לי היה מס'מינוס8 מגיל 9 עד גיל 39, בגיל 39 עשיתי LASIC וראיתי לאחר יומיים יותר מ-6על6....היום אנוכי בן 52 ורואה עדיין יותר מ-6על6....ואין לי שום מושג על מה מקשקשים....יובש בעיניים, או ראיית ליילה חלשה.....ואם אתה חושב כרגע, שאני מקבל אחוזים מהניתוחים, אז בוא אליי הבייתה ואוכיח לך שלא....עכשיו אני רוצה לעשות לבת שלי בת ה-20, שיש לה מס'מינוס5 ותאמין לי שאני לא מודאג...אני ממש נולדתי מחדש אחרי הניתוח הזה לפני 13שנים....הייתי אז מיתקלח עם משקפיים....וכול קייץ יד שמאל שלי דחפה את המשקפיים הנוזלות מהזיעה על האף בחזרה למעלה כול 10שניות...הבנאדם לא יודע שהוא נכה, עד שהוא בריא ואז הוא מבין כמה הוא סבל....בדיוק כמו גיבן, שהיתרגל לגיבנת שלו ולא יודע למה מרחמים עליו, אבל יום אחד מנתח-פלסטי מוריד לו את הגיבנת ורק אז הוא מבין את ההבדל ובאיזה מצב מחורבן הוא היה....פשוט למי שיש משקפיים עם מינוס גבוה, אין לו עם מה להשוות....רק אחרי שהוא ניפטר מהמישקולת המעצבנת הזאת על האף, הוא מבין באיזה עולם מחורבן הוא חי...אני כול-כך נהנה מזה כבר 13שנים, שאני אפילו לא מוכן לשים משקפי-שמש על האף בן-החורין שלי....פרופ' קייזרמן, אני ממתין להעברה הבנקאית...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון יתר וגיל צעיר
    אהרן
    16/10/2011

נאמר לי מהרופא שלי שלגיל צעיר מוסיפים חצי מספר בתיקון ומבצעים תיקון יתר
    רציתי לדעת מהו תיקון יתר? ואלו השלכות יש לכך?
    מה יקרה אני אשאר עם תיקון יתר איך תיהיה ראייתי?
    מה הסיכויים למצב של תיקון יתר?
    שאלה נוספת היא האם מומלץ לעשות ניתוח בגיל 21.5 האם אין סיכון של חזרה של המספר בגי כזה? יש לציין שהייתה תקופה מגיל 17 עד גיל 20 שהמספר שלי היה יציב (בערך 3 שנים או שנתיים וחצי) לאחר מכן הייתה עלייה של מספר ועכשיו כבר 10 חודשים שהמספר יציב.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תיקון יתר וגיל צעיר

הוספת תגובה

• תיקון יתר וגיל צעיר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/10/2011

הסיבה שמוסיפים מספר של פלוס חצי - היא שגם אם לאחר הניתוח תישאר עם פלוס של חצי, הדבר לא יפגע בראייתך כהוא זה - אין בזה שום חיסרון (מדובר על ניתוח בגיל צעיר).
    היתרון הוא שזהו בעצם ה"בנק" שלך למקרה של עליית מספר עתידית, אם אכן תתרחש.
    חשוב להבין שעם מינוס חצי, הראייה מעט מטושטשת, בעוד שעם פלוס חצי - הראייה לא מטושטשת כלל.
    היציבות שהינך מדווח עליה הינה סימן מצוין, אולם הסטטיסטיקה מדברת על כ- 4% של אנשים הצריכים תוספת לייזר עתידית בעקבות עליית מספר. הרפואה המודרנית לא הצליחה "לפצח" את הגורם לעליית מספר.
    גם אם תהיה בין 4% האחוזים האלו - זהו לא אסון בכלל, כי כאמור תוספת לייזר תפתור את הבעיה (במידה ותתאים לתוספת לייזר מבחינה רפואית).

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון יתר וגיל צעיר - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/10/2011

אהרן שלום,
    תקופת יציבות של 10 חודשים בהחלט מקובלת בהחלטה האם ניתן לנתח.
    בגילך\ המלצת הרופא הבודק לבצע תיקון יתר בהחלט מקובלת ומומלצת ואין לה שום משמעות מבחינת התפקוד שלך, גם אם תישאר בתיקון יתר מסויים.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ניתוח עדיף לאסיק או PRK ולאסק?
    אהרן
    16/10/2011

אם אנמצאתי מתאים לשני הניתוחים LASIK ו PRK איזה מהם עדיף?
    אם נתעלם מזמן ההחלמה והכאבים?
    לטווח ארוך מה יותר בריא?
    באיזה ניתוח מגיעים לתוצאות יותר טובות?
    איזה ניתוח יותר ותיק ובטוח?
    איפה יש יותר סיכונים?

הוספת תגובה

• איזה ניתוח עדיף לאסיק או PRK ולאסק? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    18/10/2011

אין הבדל בתוצאת הניתוח בין לאסיק ל- PRK. בשניהם הלייזר ישייף את הקרנית באותה מידה והתוצאה תהיה זהה לגמרי.
    לכן גם אין ניתוח "בריא" יותר. הניתוח לא מוסיף או מוריד מהבריאות אלא בא לשפר איכות חיים. המטופל במקרה הנ"ל הוא לא חולה, אלא מגיע בריא לטיפול.
    מבחינה טכנית, ב- PRK לא מפרידים את שכבות הקרנית אלא עושים את הטיפול מבחוץ. לכן ניתן להגיד שזהו טיפול פחות פולשני.
    בלאסיק עושים הפרדת שכבות וטיפול בעומק הקרנית - זהו ניתוח בטוח מאוד, אולם אין ספק שהטיפול מעט יותר פולשני וכירורגי מאשר ה- PRK.
    ה- PRK הינו ותיק יותר מבחינה כרונולוגית, והוא החל לפני כ- 30 שנה. ניתוח הלאסיק החל לפני כ- 15 שנה - אך לדעתי פרט זה אינו רלוונטי, היות והרבה מהטיפולים החשובים ביותר הומצאו בשנים האחרונות בזכות טכנולוגיה חדישה שלא הייתה קיימת בעבר.

מקווה שהצלחתי לפתור את הלבטים.
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

אהרן
    20/10/2011

תודה רבה רבה לכם על כל התגובות אתם מאוד מסייעים ועוזרים...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    23/10/2011

בהצלחה, אהרן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סופרלנד- האם אפשרי?
    עדי
    16/10/2011

שלום, עברתי ניתוח לאסק לפני כחודשים, האם אני יכולה ללכת לסופרלנד ולעלות לכל המתקנים- רכבת הרים וכל הדברים האלה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סופרלנד- האם אפשרי?

הוספת תגובה

• סופרלנד- האם אפשרי? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    17/10/2011

אין מניעה מלעשות כן.
    בילוי נעים, עדי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לאסק ו prk זה אותו סוג ניתוח?
    רותם
    16/10/2011

שלום...
    השאלה שלי היא:
    האם גם בלאסק וגם בפי אר קיי מקלפים רק את האפיתל או שבלאסק בכלל פותחים חלון טיפולי (מרימים את השיכבה העליונה של הקרנית)
    תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• האם לאסק ו prk זה אותו סוג ניתוח? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    16/10/2011

שלום לך רותם,
    בשיטת PRK אכן מוסרת שכבת הקרנית, דהיינו האפיטל. שכבה זו מתחדשת בפרק זמן של בין שלושה לחמישה ימים. שם אחר לשיטה זאת הינו לאסק LASEK.
    ישנה שיטה נוספת הנקראת לאסיק- LASIK. בשיטה זו , לא מוסרת שכבת האפיטל, אלא כמו שציינת- מורמת שכבה דקיקה מהקרנית בצורה של הרמת חלון, כשמתחתיה מתבצע טיפול. בסיום הטיפול מוחזרת הקרנית למקומה.
    בשיטת הלאסיק לא מוסרת שכבת האפיטל.

מועדים לשמחה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה ירודה ותשתוש לאחר intralasik
    עידן
    13/10/2011

שלום,
    כיום זה היום השני לאחר ניתוח intralasik + cv
    בעין ימין ההרגשה היא דיי טובה.. טיפה טשטוש אבל סה"כ מרגיש ואיכות ראיה בסדר.

עין שמאל יותר בעייתית הכוונה שהראיה היא מאוד מתושתשת איכות ראיה נמוכה ודיי יבשה.

האם יש סיבה לדאגה? למה יש לשים לב?

תודה,

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ראיה ירודה ותשתוש לאחר intralasik

הוספת תגובה

• ראיה ירודה ותשתוש לאחר intralasik - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

שלום עידן
    אין ניתוח או טיפול, שאני מכיר, אשר אינם דורשים זמן החלמה. גם שבוע אחרי הניתוח הראיה אינה בשיאה, אם כי היא בהחלט טובה ותיפקודית. ראה מה יהיה בבדיקת הביקורת שוודאי הוזמנת אליה
    מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה לאחר ניתוח

עידן
    15/10/2011

שלום דוקטור,
    אין ספק שהראיה של יותר טובה לאחר הניתוח ותפקודית.
    פשוט בעין שמאל זה נראה שה"מספר" פחות טוב מעין ימין וכי הראיה מטושטשת.
    אני מזכיר כי זה היום הרביעי לאחר הניתוח
    האם זוהי החלמה סטנדרטית?

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    15/10/2011

אכן כן
    נשמע סביר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגריות ועשן אחריי intralasik
    עידן
    12/10/2011

שלום, עשיתי לפני כיום ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת INTRALASKI

רציתי לדעת כמה זמן אחריי אוכל להיחסף לעשן סיגריות בפאבֿ/דיסקוטק על מנת שלא ייגרם זיהום כל שהוא

תודה,

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סיגריות ועשן אחריי intralasik

הוספת תגובה

• סיגריות ועשן אחריי intralasik - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

רצוי להמנע מכך בזמן הקרוב... לפחות שבועיים
    העיניים רגישות ולא רצוי לשפשפם ... שווה להתאפק

מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון לאחר הניתוח
    אלה
    12/10/2011

שלום רב,

כמה זמן לאחר הניתוח מותר לחזור לעשן ?

תודה
    רינת

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עישון לאחר הניתוח

הוספת תגובה

• עישון לאחר הניתוח - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

שלום רינת
    רצוי להמנע מכך בזמן הקרוב... לפחות שבועיים
    העיניים רגישות ולא רצוי לשפשפם ... שווה להתאפק

מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים בהירות
    מורן
    11/10/2011

שלום,

האם יש יותר סיכון/בעיה כלשהי לבצע ניתוח לתיקון ראייה לבעלי עיניים בהירות ?

תודה

מורן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עיניים בהירות

הוספת תגובה

• עיניים בהירות - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

לא ... הצבע הבהיר אינו מהווה גורם סיכון לניתוח

מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים בהירות - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    18/10/2011

מורן שלום רב,
    לא, אין כל סיכון בביצוע ניתוח לייזר לתיקון ראייה בבעלי עיניים בהירות ואין כל קשר בין הפיגמנטציה של העיניים ובין הסיכונים של ניתוח זה.

בברכה,
    פרופסור ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אירית ברקת
    אלין
    10/10/2011

היי,
    אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שעבר ניתוח אצל ד"ר אירית ברקת.
    במקרה שלי, נמצאתי מתאימה לניתוח מסוג lasek.

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ד"ר אירית ברקת

הוספת תגובה

• מעולה!!!!!!

טל
    17/10/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאתי מתאים ללאסיק

דניאל
    17/10/2011

שמעתי על אפרת ועל יובל דומניץ כאלופים בתחומם. מישהו?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בעיניים
    אסף
    10/10/2011

שלום,

איך אני יכול לדעת האם אני יסובל מיובש? יש לי כמה פעמים ביום צריבה בעיניים. הייתי בכמה מכונים להסרת משקפיים ולא אמרו לי כלום על יובש. האם הבדיקה שמבצעים במכונים נכונה ב100 אחוז וניתן לסמוך עליה? למרות תחושת הצריבה?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש בעיניים

הוספת תגובה

• יובש בעיניים - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    11/10/2011

שלום רב,
    אין שיטה שהוכחה כעדיפה מבחינת הימנעות מיובש.
    בגדול ניתן להגיד שיובש הוא תופעת לוואי האופיינית לתקופת ההחלמה הראשונית, לאחר מכן העין תחזור למצבה לפני הניתוח, ואם במצב זה לא היה יובש - גם לאחר ההחלמה לא יהיה יובש.
    ישנם שתי שיטות להסרת משקפיים בלייזר - PRK או לאסיק.
    בשיטת ה- PRK הלייזר מבוצע על הקרנית החיצונית - דבר שפוגע בשכבת האפיטל ובכך מביא להחלמה ארוכה מעט יותר מבשיטת הלאסיק.
    בשיטת הלאסיק, על מנת לקצר את תקופת ההחלמה, מפרידים בין שכבות הקרנית ואת הלייזר מבצעים ישירות בעומק הקרנית (ולא על החלק החיצוני שלה).
    ההבדל בין טיפול הלאסיק הוותיק והמסורתי לבין האינטרא לאיסק או הזי-לאסיק הינו באופן הפרדת שכבות הקרנית.
    בלאסיק אנו משתמשים במכשיר מיוחד הנקרא מיקרוקרטום בעוד בשיטות האחרות משתמשים במכשירי לייזר מסוגים שונים.
    ההבדל הינו טכני בלבד. מחקרים שניסו לבדוק מהי השיטה העדיפה - רובם הגיעו למסקנה שאין הבדל מהותי בין השיטות השונות וחלקם אף הגיעו למסקנה שהשיטה המסורתית (לאסיק) היא העדיפה והבטוחה ביותר.
    המכון שבניהולי הרפואי החליט, כהחלטה אסטרטגית, לנתח בשיטת הלאסיק הוותיקה והטובה. התוצאות מצוינות בשיטה זאת, ולא מצאנו לנכון לשנות שיטה מצוינת.

שיהיה בהצלחה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה לא ממש ענית לי על השאלה

אסף
    11/10/2011

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך...אני מתכוון איך אני יודע שאני סובל מיובש לפני הניתוח? כי העיניים שלי צורבות לפעמים במהלך היום. פשוט קראתי שזה מסוכן לעבור ניתוח אם סובלים מיובש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה במספר
    אסף
    10/10/2011

יש לי שאלה מבין הסיבוכים שעלולים להיגרם בהסרת משקפיים. האם חזרה עתידית של המספר קשורה לרופא או למכשור שבו הוא משתמש?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חזרה במספר

הוספת תגובה

• חזרה במספר - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

שלום אסף
    אנחנו עדיין לא יודעים מה הם כל הגורמים לשינוי במספר המשקפיים. מתי כמה ולמי.....
    מה שכן ברור הוא שהניתוח אינו מונע את השינוי הצפוי אלא מטפל במספר הקיים. לכן, אין לי תשובה חד משמעית לשאלתך אלא סטאטיסטית: אם המספר יציב- ניתן לנתח. כנראה, אין לכך קשר למנתח או למכשיר

מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה במספר - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    18/10/2011

אסף שלום רב,
    נסיגה של התוצאה האופטית של ניתוח לייזר להסרת משקפיים נגרמת בדרך כלל עקב שינוי טבעי-גנטי של עליית מספר המשקפיים עם חלוף השנים לאחר הטיפול. זה תלוי בדרך כלל בגיל המטופל, כאשר בצעירים תופעה זו תיתכן בחלק מהמנותחים.
    ניתן לנסות למנוע זאת על ידי תיקון יתר קל של 0.5+ או 0.75+ מעבר לנדרש על פי בדיקת האופטומטריסט לפני טיפול הלייזר.

בברכה,
    פרופסור ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• monovision
    ליאור
    10/10/2011

אני בן ארבעים, קצר ראייה (2.5 עם צילינדר 0.75) ועדיין לא צריך משקפיים לקריאה ומחשב.
    כיצד ניתן לסמלצ monovision ללא עדשות מגע (מעולם לא הלכתי עם וחושב שזה שאני לא רגיל לעדשות מגע "ימסך" את האפקט האמיתי אותא ברצוני להבין).
    אני קצת חושש מהגישה ש"תנסה והכי הרבה אם לא תסתדר, תיישר את העין עם ה- (-) בניתוח נוסף).
    תודה,
    ליאור

לבדיקת התאמה
    סגירה
    monovision

הוספת תגובה

• monovision - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שלום,
    פתרון המונו ויז'ן יתן לך עין אחת עדיפה לרחוק והשנייה לקרוב.
    זהו סוג של פשרה, לא כולם אוהבים פשרות אבל חלקנו נהנים מהם מאוד.
    הסימולציה הטובה ביותר שניתן לעשות היא להרכיב עדשות מגע רכות בעין, להסתובב מספר שעות ולהרגיש איך זה.
    אין לך מה לחשוש מהרגש עם עדשת המגע - אין תחושת מיסוך, היא שקופה לגמרי.
    אמנם היא קצת תציק בעין, אך יש להבדיל בין התחושה הזאת שאינה רלוונטית לבין תחושת המונו ויז'ן - שהיא החשובה.
    ישנה אפשרות לעשות סימולציה עם מסגרת בדיקה במכון בו אתה עתיד לעבור ניתוח - אך מבחינת התחושה ואורך הסימולציה - עדיף עם עדשות מגע.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• monovision - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

ליאור שלום,
    גם אם לא ניסית להרכיב מעולם עדשת מגע, בהגעה להחלטה האם לבצע ניתוח מסוג MONOVISION מומלץ בהחלט לבצע ניסיון עם עדשות מגע. גם אם זו התנסות ראשונית היא תקנה לך את ההתנסות האופטית של ראייה דו עיינית כאשר קיים הבדל בין שתי העיניים.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ליאור
    11/10/2011

תודה על התשובות.
    מהי הפרוצדורה לעריכת ניסיונות כאלו.
    האם זהו חלק מהשרות שאני מקבל במכון להסרת משקפיים.
    אם כן באיזה שלב ולכמה זמן?
    ליאור

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    14/10/2011

שלום ליאור
    זה שונה ממקום למקום , אך בעיקרון שאל את מי שבודק את בדיקת ההתאמה ותקבל מענה

מועדים לשמחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה