מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חודש לאחר ניתוח Lasikעומר03/09/2011
שלום רב.
עברתי ניתוח בהצלחה לפני כחודש.
חודש שלם הכל היה בסדר, ראיתי מעולה ורק היה קצת יובש בעיניים.
בשבוע האחרון עין ימין התחילה להיות אדומה - לפעמים יותר לפעמים פחות אבל אדומה אדומה, בנוסף יש הרגשה מעצבנת של עצם זר בעין לפעמים וגירוד. הראייה נשארה בסדר.
הייתי בבדיקה אצל הרופא המנתח והוא בדק אותה והסביר שאין בעיה עם העין וככה היא פשוט מתנהגת. הוא לא המליץ על טיפול למעט הדמעות המלכותיות שאותן אני שם כבר והם לא העלימו את הבעיה. מה גם שאני לא מרגיש יובש בעין כמו שהרגשתי לפעמים בחודש הראשון שהכל היה בסדר ואז פשוט שמתי את הדמעות.
האם יש מקום לבדוק את העין בדיקה נוספת? לחפש חוות דעת שנייה?
מה יכול לגרום לבעיה הזו? יובש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר ניתוח Lasik - תגובה
פרופ` אירית בכר03/09/2011עומר שלום
יובש יכול לגרום לעיתים לגרום לאודם בעיניים, כמו גם לתחושת גוף זר.
מציעה להמשיך בהזלפת תחליפי דמעות בצורה מסודרת לעין ( גם אם אינך מרגיש צורך בכך). אם לא תהיה הטבה- כדאי לפנות לבדיקה חוזרת
בברכה
ד"ר אירית בכר
מנהלת רפואית
אסותא אופטיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עינייםאנה02/09/2011
שלום
אני בת 26 עוד חודש והייתי רוצה לעבור ניתוח להסרת משקפיים.
המספרים שלי הם ככה בעין ימין 5.75 ובעין שמאל 6.00 האם יש שיטה שמתאימה לי?
ועוד דבר אני לא נוהגת להשתמש במשקפיים.. בבדיקה עצמה בבדיקת ההתאמה עם מה עליי לבוא שכן אי ברשותי משקפיים אלא רק עדשות מגע!?!?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
פרופ` אירית בכר03/09/2011אנה שלום רב
יש צורך לעבור בדיקת התאמה של כשעתיים - שלוש ובסופה ניתן יהיה להחליט האם את מתאימה להסרת משקפיים, ואם כן באיזו שיטה. ( מפירוט מספר המשקפיים לא ניתן להסיק לגבי השיטה המתאימה לך)
אם אין בידך משקפיים אלא רק עדשות מגע- הגיעי עמן לבדיקת ההתאמה.
סביר להניח שאם תתאימי לנתוח תדרשי להמנע מהרכבת העדשות לתקופה של שבוע- שבועיים לפני בצוע הנתוח. נוכל לציידך לתקופה זו במשקפיים זמניות.
בברכה
ד"ר אירית בכר
מנהלת רפואית
אסותא אופטיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אדמומיות בעיניים.אלון31/08/2011
שלום אני חודשים כמעט אחרי ניתוח לאסיק..עדין סובל מיבוש בעיניים
מה שגורם לטשטוש באיכות הראייה.כמה זמן זה אמור להמשיך?
והעיניים שלי מאז הניתוח אדומות..בבדיקות לא אמרו כלום אבל אני רואה שהעיניים אדומות הבשוליים של העין למה זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בעיניים. - תגובה
פרופ' אור קייזרמן01/09/2011אלון שלום,
יובש לאחר ניתוח להסרת משקפיים הינו תופעה אפשרית המתרחשת בתקופה הראשונית שלאחר הניתוח .
היובש אמור לחלוף בחודשים אלו, ועד אז מומלץ להשתמש בתחליפי דמעות.
כמו כן, יש להגיע לבדיקה רפואית במכון בו נבדקת, על מנת לוודא שמדובר ביובש "רגיל" ושהוא לא נובע מתופעה הנקראת: בלפריטיס - שכן במקרה זה, הטיפול הינו שונה.
לגבי אדמומיות העיניים שציינת - התופעה יכולה להיות קשורה ליובש שהוזכר או לכל גירוי אחר. לכן, יש לבדוק זאת קלינית במרפאה ואז ניתן יהיה להסיק מדוע בדיוק קיימת האדמומיות.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאדמומיות בעיניים. - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/09/2011אלון שלום רב,
אחת מתופעות הלואי השכיחות ביותר לאחר ניתוח מסוג לאסיק הוא יובש, שיכול להתפתח בדרגות שונות, ולעיתים להטריד ולגרום לטשטוש ראייה וגירוי העיניים ולאודם. תופעות אלו יכולות להמשך מס' חודשים, עד 6 חודשים ולעיתים רחוקות שנה. יש לטפל בטיפות של תחליפי דמעות ללא חומר משמר כגון הילוקמוד, הילוג'ל או רפרש ולקחת כדורי אומגה 3.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK LASEKמיטל30/08/2011
שלום,
הבנתי שההבדל בין שני הניתוחים הללו הוא שבלאסק מחזירים את שכבת האפיתל אשר מהווה שכבת הגנה. שאלתי היא באילו מקרים בכל זאת עדיפה שיטת ה-PRK על פני שיטת הלאסק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK LASEK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/09/2011מיטל שלום רב,
אין שום הבדל עקרוני בין 2 השיטות הנ"ל, אלא שבLASEK מפעילים אלכוהול (20%) על שכבת תאי האפיתל, אשר גורם להמסת התאים ולמעשה מוות של תאי האפיל, ואח"כ או שמחזירים את השכבה של התאים המתים למקומה או שמסירים אותה לחלוטין, כפי שזה נשעה בשיטת הPRK. היום מומלץ לא להשאיר את שכבת התאים המתים ולכן אין הבדל למעשה בין 2 השיטות.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שישה ימים אחרי ניתוח LASEKאידית30/08/2011
בס"ד
אני שישה ימים אחרי ניתוח LASEK ואני רואה בעין שמאל יותר טוב מבעין ימין. זה קצת מדאיג אותי. האם אכן יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישה ימים אחרי ניתוח LASEK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/09/2011אידית שלום רב,
אין מה לדאוג, היות ולעיתים תהליכי הריפוי שונים בקצב שלהם ובדרגה שלהם בין 2 העיניים, ולכן עין אחת משיגה חדות ראייה טובה מוקדם יותר מהשנייה. הדבר תלוי בתהליכי ריפוי איטיים והדגתיים.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ההוראות לגבי הטיפות לא ברורותמבולבלת29/08/2011
עברתי ניתוח לאסק ביום רביעי אצל ד"ר הירש בעזריאלי.
היום הוציאו לי את העדשה, ואני חייבת להגיד שאני מאוד מבולבלת לגבי מה אני אמורה לעשות עכשיו עם הטיפות.
הנה מספר דברים שלא היו לי ברורים:
1) קיבלתי 2 דפי הוראות, באחד מהם כתוב לשים כעת את הטיפות סטרואידים ואת האמפולות כל 3 שעות ובאחד מהם כתוב כל 4 שעות. גם כששאלתי את האחות קיבלתי תשובה לא קונסיסטנטית. אז מה נכון? כל 3 או כל 4?
2) כתוב לחכות 3 דקות לפני ששמים את טיפות הסטרואידים. לחכות 3 דקות ממה?
והאם צריך לחכות 15 דקות בין הסטרואידים לבין האמפולות? או שמא 12 דקות זה מספיק (15 פחות 3)?
3) כששמתי את טיפות האנטיביוטיקה, זה מאוד שרף לי בעיניים, וכשהתקשרתי למוקד השירות המליצו לי לשים אמפולות מספר דקות לפני האנטיביוטיקה כדי למנוע יובש ולמנוע מהאנטיביוטיקה "לאכול" לי את העיניים היבשות. האם ההמלצה הזו תהיה תקפה גם עבור טיפות הסטרואידים?
4) יש שורה בטבלה שמדברת על מעבר לכל 4 שעות החל משבוע 2. מה זה אומר שבוע 2? בדיוק שבוע לאחר הניתוח? בדיוק שבועיים לאחר הניתוח? יום ראשון קלנדרי השני לאחר הניתוח? או שאולי זה שבוע 2 לאחר הוצאת העדשה (ואז צריכות להישאל שלושת השאלות הקודמות שוב).
בקיצור - כפי שהצלחתם להבין. אני מאוד מבולבלת ואשמח לקבל מעט הסברים...
והאמת שאהיה מופתעת עם הרבה לא חשים בדיוק כמוני לגבי ההוראות הללו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב אז ככה...
דורי30/08/2011אני גם עברתי את הניתוח הזה לפני חודש כמעט אז זה מה שאני יודע ועושה:
1 - את הסטרואידים שמים כל 4 שעות.
את האמפולות של הדמעות שמים על 3 שעות.
2 - בין הסטרואידים לאמפולות צריך לחכות 15 דק'
3 - הסטרואידים בהתחלה לא שרפו לי.. אחרי כמה זמן אז הם כן אבל זה רק ל20 שניות אחרי ששמים אותם וזה עובר... אני לא שם את האמפולות לפני... מחכה את ה15 דק' שצריך.
4 - המעבר לסטרואידים כל 4 שעות (לעומת הכל 3 שעות שלפני) מדובר על 7 ימים אחרי הניתוח (כ3 ימים אחרי שהוציאו את העדשות הטיפוליות).
מה שכן לי ד"ר הירש אמר אחרי הוצאת העדשות להתחיל עם הסטרואידים כל 4 שעות למשך החודש - בלי ההדרגה של הקודם 3 ואז 4... אבל אולחי זה אישי תלוי ההחלמה של העין שלי באותה נק'... לא יודע.
מקווה שעזרתי, ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהההוראות לגבי הטיפות לא ברורות - תגובה
ד``ר עמי הירש30/08/2011שלום, אין סיבה להיות מבולבלת. אל תתייחסי לנאמר בנאמר בדפי ההסבר, אבהיר:
1. בחודש הקרוב טייפות מקסידקס 4 פעמים ביום (כל יום למשך חודש שלם)
2. טיפות ההרטבה לפחות כל 3 שעות הווה אומר 5 פעמים ביום או יותר
להתראות בעוד חודש.
בברכה, דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- prk, אחרי ניתוח תסמינים לא אופינייםמנחם29/08/2011
שלום. עברתי ביום חמישי האחרון ניתוח PRK. לאחר לילה אחד קשה אני מרגיש שהראייה התייצבה על אזור המספר 3 (מטושטשת אך אני יכול לעבוד על מחשב ולתפקד, לפני זה המספר שלי היה באזור 6 וחצי), אני לא חווה כל כאבים, יובש או תסמינים אחרים. מצד שני מאז יום שבת אני לא מרגיש התקדמות או שיפור במצב הראייה. האם זה תקין? האם הכאבים הינם חלק מתהליך הריפוי ואצלי זה אומר שמשהו "תקוע"? האם לאחר הורדת העדשות הרפואיות יש האצה בקצב הריפוי?
תודה.
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר prk, אחרי ניתוח תסמינים לא אופיניים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/09/2011מנחם שלום רב,לאחר ניתוח מסוג PRK יש להמתין לעיתים כחודש וחצי עד להשגת ראייה חדה. כאבים הם חלק נורמאלי מתהליך הריפוי. לאחר הורדת העדשה תהליכי הריפוי ממשיכים בהדרגה ובאיטיות.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש וחצי אחרי ניתוח לאסיק.אלון29/08/2011
שלום.
עשיתי לפני חודש וחצי אולי אפילו יורת ניתוח לאסיק בקאר.
בסך הכל אני מאוד מרוצה מהתוצאה אבל יש לי מספר שאלות.
1)אני עדין סובל מיובש בעיניים ובבדיקה אפילו רואה נקודות על הקרנית של יובש
וגם הרופא אמר שהעפף שורט את הקרנית כי היא יבשה.והמליץ להמשיך עם הדמעות עוד חודש.השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שאני יהפוך להיות תלוי בדמעות המלאכותיות?
כי ברגע שהעין שלי יבשה אני רואה מטושטש.
שאלה שנייה היא לגבי ההילות..אני עוד רואה הילות בלילה אומנם לא מהשו ברמה ממש גבוה אבל עדין רואה
האם זה יעלם אם הזמן?
ואחרונה אחרי כמה זמן העין נחשבת בריאה לחלוטין?
תודה אלון =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש וחצי אחרי ניתוח לאסיק. - תגובה
פרופ' ישראל קרמר04/09/2011אלון שלום רב,
יובש היא תופעה שיכחה מאוד אחרי ניתוח לאזיק, ולעיתים היובש מאוד רציני ומטריד וגורם לטשטוש ראייה. על זמן שהיובש קיים, כדאי לטפל בו. היובש יעלם עוד מס' חודשים עד 6 חודשים. ההילות נובעות מבעיות היובש כנראה, אך גם כתוצאה מתהליכי ריפוי ואישון רחב. הסינוור וההילות יעברו אחרי מס' חודשים.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות מגע לילהמיטל29/08/2011
שלום רב,
אבקש את התייחסותכם לשימוש בעדשות מגע לילה, שבאמצעותן ניתן לראות טוב ביום.
האם זה מומלץ? האם יש לכך השלכות בריאותיות? מדוע זה לא נפוץ בארץ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע לילה - תגובה
ד``ר עמי הירש29/08/2011מיטל שלום,
הסיבה העיקרית לכך שרופאי העיניים נמנעים מלהמליץ על עדשות מגע לילה נובעלת מהעובדה כי במהלך שנת הלילה אין לקרניות שעליהן יושבות העדשות כל תחושה, ולפיכך גוף זר או תחילת זיהום יכולים לפתח זיהום רציני כאשר לנו במהלך השינה אין כל יכולת לדעת על כך
בברכה דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה
דיקלה30/08/2011שלום רב,
אני גם מתלבטת לגבי כל נושא עדשות הלילה.
וברצוני לדעת האם מה ההשלכות של זיהום שכזה אשר מתפתח בעין?
האם הנזק הוא בלתי הפיך או שמא ניתן לריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה - תגובה
ד``ר עמי הירש30/08/2011דיקלה שלום,
זיהום שכזה יכול להביא להצטלקות בקרנית בסיום תהליך ריפויו. במידה והצלקת הנוצרת היא במרכז הקרנית, הראייה תיפגע. במידה והיא בהיקף הקרנית, הראייה תיוותר תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הגבלות לאחר ניתוחרינה28/08/2011
שבוע טוב,
שמי רינה, ורציתי לשאול האם לאחר הניתוח ישנן הגבלות מסוימות ? אני במקצועי עובדת רוב שעות היום מול מסך מחשב, האם תהיה לי בעיה לשוב לעבודה ? מהו זמן ההחלמה הנורמלי עד שאוכל לחזור לעבוד כבדרך כלל? שאלה נוספת: האם יש להימנע מחשיפה לשמש או נהיגה לאחר הניתוח? ולאיזה פרק זמן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלות לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר עמי הירש29/08/2011רינה שלום, מומלץ לך להגיע לבדיקת התאמה ורק לאחריה ייקבע האם את מתאימה לניתוח ואם כן לאיזה סוג. על פי ממצאים אלו ניתן יהיה לקבוע זמן התאוששות, פעילויות אותן ניתן לעשות וכו'.
בברכה
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר ועישוןרינה28/08/2011
שלום מומחים יקרים,
רציתי לשאול האם יש להפסיק עישון (סיגריות) לפני ואחרי ניתוח לייזר בעיניים? ואם כן, לאיזו תקופה מומלץ להפסיק לעשן לפני\אחרי הניתוח?
האם בדומה לניתוחים כירורגים אחרים עישון מעכב את זמן ההחלמה מהניתוח?
בתודה מראש,
יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר ועישון - תגובה
ד``ר עמי הירש29/08/2011שלום רב,
מומלץ להפסיק לעשן ככלל, ללא קשר לניתוחי לייזר.
ולעניינו... אין כל קשר לעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדל בין PRK ל LASEK CVאיילת28/08/2011
שלום רב,
אבקש לדעת מה ההבדל בין שתי השיטות, או שבכלל זו אותה שיטה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין PRK ל LASEK CV - תגובה
ד``ר עמי הירש29/08/2011איילת שלום, PRK ליטוש של שטח הפנים החיצוני של הקרנית ללא התייחסות לעיוותי ראייה ממקור גבוה (high order abberation) שלהם ה CV נותן מענה. PRK הוא ליטוש חיצוני של הקרנית כולל שכבתה החיצונית (אפיטל)
זהו למעשה פצע פתוח בקרנית.
LASEK - ליטוש של שטח הפנים החיצוני של הקרנית תוך כדי הימנעות מפגיעה באפיתל. שמירת האפיתל לכיסוי איזור הניתוח בתום הניתוח נותנת את אפקט ה PRK אך עם כיסוי (הגנה) של האפיתל.
בברכה, דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
איילת30/08/2011תודה על התשובה. אם נשמרת בניתוח הלסק שכבת האפיתל - למה בכל זאת שמים בתום הניתוח את עדשות ההגנה למס' ימים?
ושאלה נוספת: אני בת 41. נאמר לי בבדיקה מקדימה שצפוי שתוך מס' מועט של שנים אתקל בצורך להשתמש במשקפים לראיה מקרוב. האם הניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת לסק מאיץ את התהליך? או שבאופן טבעי (גם ללא הניתוח) התהליך של בעיה בראיה מקרוב קורה סביב גיל 40+ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עמי הירש30/08/2011איילת שלום, את עדשת המגע שמים כדי שלא יווצר מצב ששכבת האפיתל תזוז ממקומה והיא מהווה הגנה מפני זיהומים מבחוץ.
לשאלתך הנוספת, אכן הבעיה היא תלוית גיל ובמידה ותנתחי את שתי העיניים לרחוק אכן תזדקקי בשנים הקרובות למשקפי קריאה (ללא קשר לניתוח הלייזר)
בררי עם הרופא המנתח שלך האם יש מקום לניתוח בשיטת מונוויז'ן.
בברכה, דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פזילההילה27/08/2011
האם אחרי הניתוח יכול להיווצר פזילה?
עברתי ניתוח לפני שנה ... PRK רק לעין אחת שהיא הייתה עצלה ועכשיו עדין עצלה ועין אחת נשארה עם מספר 5.5 האם יש אפשרות של הווצרות פזילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד``ר עמי הירש29/08/2011הילה שלום,
עין שפזלה בשל היותה עין עצלה תפזול גם לאחר ניתוח PRK מה עוד שהבנתי שהיא היחידה שנותחה. קשה מאד לתפקד כאשר עין אחת נותחה ויתכן והיא מושלמת מבחינת המספר ובעין השניה 5.5. יתכן כי העין העצלה חסרת תפקוד ראייתי ולכן הפרש זה לא מפריע לך.
בברכה דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבהרה - פזילה
הילה29/08/2011אולי לא הסברתי כמו שצריך...
נותחתי בעין העצלה אבל לא הייתה לי פזילה אף פעם. והעין הטובה היא עם מספר של 5.5. רציתי לדעת אם אחרי שנה של הניתוח בעין העצלה יכול להווצר פזילה !
כי אני מרגישה פתאום מוזר. אני עדין לוקחת טיפות PRK ויש לי ביקורות כל חודשים. ריציתי לדעת האם יש אפשרות של הייוצרות של פזילה בעין?
ואם כן מה אפשר לעשות בנידון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד דבר קטן
הילה29/08/2011העין העצלה שנותחה היא ללא מספר אבל רואה 6:18 בערך זה משתנה כל הזמן.
הייתי רואה לפני הניתוח 6:40 עם מספר 12 . ולא הייתה שום פזילה.
טווח הראייה שלי השתפר פלאים. אבל רציתי לדעת האם יכולה להווצר פזילה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד דבר קטן - תגובה
ד``ר עמי הירש30/08/2011הילה שלום, אם העין העצלה לא פזלה לפני הניתוח, עם חדות ראייה 6/40 קרוב לוודאי שלאחר הניתוח עם חדות ראיה 6/18 לא תפזול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התאמה לניתוח בגיל 46 ?דרור26/08/2011
אני בן 46 ,מרכיב משקפיים לראיה מרחוק במספרים 3.5 ו- 3.75 +צילינדר ב- 2 העיניים. למרות שבגיל שלי המספרים אמורים להתייצב , מדיקה שערכבתי לפני מספר ימים המספרים עלו ב-2 העניים ב- 0.25 ו-0.5. לאחרונה אני גם מרגיש בעיה בקריאה ונאלץ להרחיק את אוביקט הקריאה. האם בגיל שלי הניתוח מומלץ והאם במצב של שינוי במספר כאמור , עדיף לחכות. כמו כן הבנתי שעל מנת לפתור בעיה של ראיה לרחוק ולקרוב, מבוצעת התאמה שונה לכל עין. עד כמה הפיתרון הזה יעיל והאם זה פותר בעיה של משקפי קריאה למשך שנים רבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח בגיל 46 ? - תגובה
ד''ר נדב בלפר26/08/2011אין בעיה עם הגיל מבחינת הניתוח
אלא, כפי שציינת - הצורך במספר משקפיים שונה למרחקים שונים
פתרון אחד הוא עין אחת לכל מרחק (מונו-ויז'ין). אפשרות אחרת היא שתי עיניים למרחק ואז שימוש במשקפי קריאה...... לכל אפשרות בעד ונגד, אך שתיהן מצוינות.
בכל מקרה - לא כדאי להינתח כאשר המספר אינו יציב.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עלות ניתוח להסרת משקפיים?יוכבד25/08/2011
כמה עולה ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות ניתוח להסרת משקפיים? - תגובה
ד''ר נדב בלפר26/08/2011שאלי במכונים השונים
נע בין 8000-12000 בערך
חפשי מנתח / מכון טוב ולאו דווקא זול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)