פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• פזילה לאחר ניתוח PRK
    דקלה
    10/10/2011

תודה מקרב לב וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    פזילה לאחר ניתוח PRK

הוספת תגובה

• פזילה לאחר ניתוח PRK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

גם לך דקלה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יובש בעיניים
    ליאור
    10/10/2011

שלום רב,
    אני מתלבט בימים אלו לגבי ניתוח להסרת משקפיים.
    נמצאתי מתאים ל- Lasik.
    רציתי לשאול - האם יש שיטה שהוכחה כעדיפה מבחינת מניעת יובש בעיניים.
    האם Lasik קונווציונלי עם מיקרוקרטום או Intra-lasik?

תודה,
    ליאור

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לגבי יובש בעיניים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יובש בעיניים - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

ליאור שלום רב,
    בנושא סוג הניתוח, אין העדפה מבחינת יובש בעיניים. באשר לנושא LASIK או INTRALASIK יתרון הINTRA הינו בעובדה כי הפעולה מתבצעת על ידי מכשיר לייזר ובשלט רחוק ולא בעזרת יד המנתח השולטת במכשיר מכני (LASIK) שהינו מיקרוקרטום.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני..
    ליז
    09/10/2011

שלושה חודשים אחרי ניתוח לאסק, ויש לי עדיין יובש בעיניים האם זה בסדר?

ובנוסף בבוקר בעיקר ובמהלך היום אני רואה הפרשות מהעיניים אמרו לי פעם שזה מהעפעפיים האם זה בסדר שאחרי 3 חודשים הן עדיין מופיעות? הפרעות האלה התחילו כבר בשבוע הראשון לניתוח...

אני עדיין מקפידה מאוד לא לגעת בעיניים או לשפשף, אם נגעתי או שפשפתי בטעות זה בסדר בשלב הזה?

אני גם מאז הניתוח בקושי מתאפרת לעיתים נדירות כשיש אירועים, האם אפשר להתחיל להתאפר על בסיס קבוע?

תודה :)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שלום אני..

הוספת תגובה

• שלום אני.. - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שלום רב ליז,
    תופעת היובש מופיעה אצל חלק מסוים מהמנותחים.
    היובש בד"כ נמשך בין חודש לחצי שנה מהניתוח.
    כל עוד היובש נמשך - יש לטפל בו באמצעות טיבות הרטבה.
    ההפרשות עלולות לנבוע מהיובש או מדלקת עיניים. אני ממליץ לגשת למכון בו נותחת, לבדוק את הגורם ולקבל טיפול ראוי.
    כמובן שאת יכולה לחזור לשגרה מלאה - שפשוף עיניים (בעדינות, לא בכח), איפור, ספורט ועוד.
    איני רואה סיבה לחשש או דאגה, התופעות שציינת יחלפו.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני.. - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

ליז שלום רב,
    את יכולה להתנהג רגיל לחלוטין, הן מבחינת שפשוף עיניים והן מבחינת איפור, סוגי ספורט שונים כולל ים ובריכה.
    תופעת היובש יכולה בהחלט להמשך גם מספר חודשים לאחר הניתוח.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע?
    אביבה
    09/10/2011

אני כמעט 3 שבועות לאחר הניתוח ובשבוע וחצי האחרונים שמתי לב לנ' קטנה/פצע בקו הריסים העליון בשתי העיניים מופיע באותו איזור, בחלק הפנימי(צורפה תמונה מסומן בעיגול אדום) בהתחלה זה כאב לי ששמתי טיפות בעיניים ולאחר מכן הפסיק לכאוב אבל זה לא עבר...,האם יש סיבה לדאגה וכדאי לפנות למכון עצמו,או שזה אמור לעבור?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פצע?

הוספת תגובה

• פצע? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שלום רב אביבה,
    פצע באיזור הריסים אינו נשמע לי מוכר כתופעת לוואי של ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    אם זה לא עובר, אני ממליץ לגשת למכון בו ביצעת את הניתוח ולהיבדק.
    בכל מקרה איני רואה כל סיבה לדאגה.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע? - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

אביבה שלום,
    ייתכן ומדובר בגירוי על רקע הטיפות בהן את משתמשת או שהבלוטה הינה בלוטת שומן. אין לך מה לחשוש. גשי לרופא העיניים שלך והוא יסיר את הנקודה.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• prk cv ou
    רותם
    09/10/2011

רציתי בבקשה לדעת האם בניתוח מסוג prk cv ou מסירים משהו מהחלק העליון בקרנית...
    תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    prk cv ou

הוספת תגובה

• prk cv ou - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שלום רותם,
    בכל ניתוח מסוג PRK - מסירים את השכבה החיצונית של הקרנית הנקראת אפיטל.
    שכבת האפיטל צומחת ומתחדשת תוך כ- 2-3 ימים.
    הסיבה שיש להוריד את האפיטל הינה פשוטה - אם טיפול הלייזר היה מתבצע על פני שכבה זו, המספר (או חלקו לפחות) היה עד כ- 3 ימים, זאת משום שהשכבה תתחדש ותחזור למצבה הקודם.
    ישנן מספר דרכים להסרת האפיטל : ע"י ספוגית עם חומר מיוחד, ע"י לייזר או באופן ידני. ישנם מספר מחקרים בנושא, כשכל אחד תומך בדרך אחרת להסרת האפיטל.
    בסופו של דבר - דרך הסרת האפיטל לא משפיעה על תוצאת הניתוח.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• prk cv ou - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

רותם שלום רב,
    זהו ניתוח בו מלטשים את חלקה החיצוני של הקרנית.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה לאחר ניתוח PRK
    דקלה
    09/10/2011

שלום

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח PRK בשתי העיינים (המספר היה -2 בשתי העיניים)
    מההתחלה סבלתי מאוד כאבים וטשטושי ראיה קשים בעיקר בעין ימין.
    היום עדיין אני רואה מטושטש מאוד מקרוב ומרחוק ממש עד חוסר תפקוד מול מחשב (מקום העבודה וסביבה עם פלורסנטים)
    בנוסף, קרוביי טוענים שמידי פעם האישון של עין ימין יורד/ עולה למעלה - לא בסימטריות.
    אני מאוד מודאגת - תופעה זו לא היתה לי מעולם.
    1. האם עליי להיות מודאגת מטשטושי הראייה - 3 שבועות לאחר הניתוח
    .2. האם תופעת הפזילה נורמלית כתוצאה ממאמץ - האם עליי לדאוג??
    3. האם עליי להמתין לביקרות של חודש (עוד שבוע וחצי) או שעליי לרוץ לרופא.

אשמח לקבל תשובה בהקדם.

בתודה מראש
    דקלה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פזילה לאחר ניתוח PRK

הוספת תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שלום רב,
    ראשית ברצוני להרגיע - אין שום סיבה לדאגה ולריצה לרופא.
    ההחלמה מניתוח PRK אורכת כ- 4-6 שבועות.
    תופעת הטשטוש שאת מתארת סבירה ומתאימה לשלב ההחלמה שבו את נמצאת.
    לגבי הפזילה (אם זאת אכן פזילה, לדעתי לא מדובר בפזילה) - גם איתה יש להמתין עד להחלמה מהניתוח.
    לדעתי, המתנה לביקורת של חודש וחצי לאחר הניתוח היא סבירה.

בברכה,
    פרופ' קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

דקלה שלום רב,
    המתיני בהחלט בסבלנות עד לביקורת.
    התופעות שאת מתארת הן תופעות לוואי שכיחות בהחלט, ושלושה שבועות לאחר ניתוח PRK הוא פרק זמן מאוד קצר.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ארוכות טווח בניתוח
    רוני
    09/10/2011

שלום רב

האם יכולות להיות תופעות לוואי שלא יחלפו עם הזמן לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

למשל האם יובש בעיניים או ראיית לילה ירודה או הילות או סינוורים יכולים שלא לחלוף ולהישאר קבועים?

בנוסף, הבנתי שהניתוח לייזר קיים כ15 שנים בערך. האם ייתכן שיתגלו נזקים שלא התגלו עדיין מהניתוחים הללו רק עוד כמה שנים לאנשים שעברו לפני שנים רבות את הניתוח?

תודה מראש

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ארוכות טווח בניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    09/10/2011

שלום רב,
    לפני שאענה על השאלות המצוינות, אסביר מעט כיצד הטיפול פועל ואז יהיה ההסבר מובן יותר.
    בסך הכל, מה שהלייזר עושה הוא שינוי קימור הקרנית.
    למי שיש מספרי מינוס - הלייזר ישטיח מעט את הקרנית.
    לבעלי מספרי פלוס - הלייזר יקמר מעט את הקרנית.
    זה הכל, הלייזר לא עושה ולא נדרש לעשות יותר מכך. את השינוי בקימור מבצעים גם בשיטת הלאסיק וגם בשיטת הפ.ר.ק - אלו שתי השיטות היחידות כיום להסרת משקפיים בלייזר.
    כעת לתשובות:
    1. בתקופת ההחלמה הראשונית- אכן יש סבירות גבוהה לתופעות כמו יובש. הפתרונות הינם בהתאם - טיפות הרטבה ומשקפי שמש, וגם הבנה שזהו חלק מהליך ההחלמה.
    לאחר ההחלמה מהטיפול, העין חוזרת לעצמה כפי שהייתה טרום הניתוח. מי שסבל מיובש לפני הניתוח - יסבול מיובש גם לאחר הניתוח. הדברים אמורים גם לגבי הילות.
    2. את הניתוחים מבצעים כבר כ- 30 שנה (ולא 15).
    השינוי היחידי בעין הינו שינוי הקימור, ועל כן אין סכנה של בעיה עתידית שטרם נתגלתה.
    הבעיות הקיימות (כגון חזרת המספר) כבר התגלו, והפתרונות גם כן (טיפול לייזר נוסף).

בברכה,
    פרופ' קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מתקן
    רוני
    09/10/2011

שלום רב,

האם ניתן לבצע ניתוח מתקן בכל מקרה במידה וחוזר הקוצר ראייה ו/או הצילינדר או שרק בתנאים מסויימים?
    (כי בכל זאת אם עושים ניתוח ואז חוזר הצורך במשקפיים ואי אפשר לעשות ניתוח מתקן אז זה לא ממש משתלם...)

תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח מתקן

הוספת תגובה

• המשך

רוני
    09/10/2011

הכוונה שאם חוזר לאחר זמן מה- יכול אחרי חצי שנה לחזור למשל ויכול אחרי מס' שנים

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    09/10/2011

שלום רב,
    מועמד לטיפול חוזר בלייזר (לאחר שעלה המספר) נבדק כמו מועמד לפני טיפול ראשוני.
    הווה אומר, יש לוודא כי יש מספיק עובי בקרנית, מספיק קמירות, נתונים אודות המספר ועוד מספר נתונים משלימים.
    כל מועמד נבדק ספציפית לגבי הנתונים שלו.
    באחוז גבוה מהמקרים (כ- 95%) ניתן לדעת כבר לפני הטיפול הראשוני האם המועמד יתאים לטיפול חוזר, במידת הצורך.
    בגדול, אם בניתוח הראשוני לא הוסרו מספרים גבוהים מאוד (מעל 10) ואם הקרנית לא הייתה דקה מאוד - ניתן יהיה לומר שאפשרי לעשות טיפול נוסף. כמובן שזוהי הנחה כללית שלא מתייחסת לנתונים ספציפים, ולכן אין להסיק ממנה לגבי מקרה ספציפי.
    לגבי יעילות הטיפול: במקרה שעולה המספר ולא ניתן לבצע טיפול נוסף- הרי שבד"כ מדובר על בעלי מספרים גבוהים מאוד (שאולי לא יתאימו לטיפול נוסף), ועל כן אין ספק ביעילות הטיפול, גם אם אין אפשרות לטיפול נוסף.
    כוונתי היא שלמי שיש מינוס 7 ורואה ללא משקפיים כ- 1% בלבד, הרי שלאחר הניתוח הוא יראה 100%.
    במידה ויעלה המספר, הוא יעלה לסביבות מינוס אחד (לא יחזור לגודלו טרום הניתוח), ועל כן ראייתו ללא משקפיים תהיה כ- 70%.
    זאת אומרת, שגם במקרה זה הניתוח שיפר ב- 69% את ראייתו - לא כל כך רע...
    כמו שציינתי, בד"כ, המועמד יידע עוד לפני הטיפול הראשוני אם יהיה ניתן לבצע טיפול נוסף עתידי, ועל כן יוכל לעשות את השיקול הכלכלי טרם החלטתו הראשונית.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספרים שגרתיים

רוני
    09/10/2011

מה לגבי אדם עם מספר 3בשתי העיניים ו1.5 צילינדר?
    האם ישנה סבירות גבוהה שיעלה לו המספר ו/או הצילינדר לאחר הניתוח?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

רוני
    09/10/2011

בנוסף, לפי הבנתי המספר יכול לעלות בכל גיל, לכן הוא יכול לעלות לאחר ניתוח הלייזר לאחר זמן מה, ואז אם עושים ניתוח מתקן הוא יכול להישאר יציב זמן מה ושוב לעלות לאחר מס' שנים למשל וכך חוזר חלילה. אז הפיתרון יהיה כל פעם ניתוח לייזר מתקן?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    10/10/2011

שוב שלום לרוני ,
    המרשם שצויין בשאלה אכן מתאים לניתוח להסרת משקפיים. כמובן שיש לבדוק לעומק את נתוני הקרנית, אבל זהו מרשם ממוצע ביותר שהלייזר יודע להתמודד איתו.
    ע"פ המחקרים, המספר גדל בגיל ההתבגרות המינית ואמור להיעצר בערך בגילאי 18-20.
    אך כמו שנהוג להגיד במקומותינו, הגוף שלנו לא קרא את כל המחקרים ולכן ישנם מקרים של עליית מספר בכל גיל (מועטים יחסית לגילאים הציעירים - אך בהחלט קיימים באחוזים מסויימים מהאוכלוסיה). הוספת לייזר תתקן את העלייה במספר גם לאחר הניתוח הראשוני.
    תוספת לייזר תתבצע רק לאחר בדיקות מעקב של שנה, שבה תוכח יציבות המספר ויציבות הקרנית.
    מהסטטיסטיקה ברשת שבניהולי הרפואי - כ- 4% מהמנותחים זקוקים לתוספת לייזר לאחר הניתוח הראשוני (בד"כ כמה שנים לאחר הניתוח הראשון), וחלק זעום מתוכם (פחות מאחוז) זקוק לתוספת לייזר נוספת.
    חשוב להבין כי עליית המספר שמתרחשת הייתה מתרחשת גם לולא בוצע ניתוח בכלל.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מתקן - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

רוני שלום,
    ככלל ההעדפה היא לבצע תיקון אחד בלבד. כמובן שאם העיניים בריאות והקרניות תקינות במבנה ובעוביין ניתן יהיה לבצע גם תיקון שלישי.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים מורחבים?
    בועז
    08/10/2011

שלום לכולם,
    לפני שלושה חודשים בערך ביצעתי ניתוח אינטראלאסיק.
    לאחרונה (הפסקתי כבר עם הטיפות נגד יובש) שמתי לב שהאישונים שלי יותר רחבים מהרגיל.
    יכול להיות שגם לפני שהניתוח זה היה ככה, לא בטוח (עד לפני הניתוח אני יכול להגיד שלא יחסתי יותר מידי חשיבות לעיניים שלי).

כמו כן, אני רואה בסדר גמור מאז הניתוח ועד היום.

האם יש צורך לייחס חשיבות לכך שהאישונים מתרחבים (במהלך כל היום)?
    היום יכול להיות שהאישונים מתרחבים משום שעדיין קיימת רמת יובש כלשהי בעין? מומלץ אולי לחזור ולהתשתמש בטיפות לתקופה נוספת?
    כמו כן, האם יש צורך להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח?

תודה רבה.
    יוני.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אישונים מורחבים?

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - המשך

בועז
    08/10/2011

דרך אגב,
    בהמשך לשאלה הזו,
    אני עדיין סובל מעילות קלות סביב מקורות אור בחושך.
    כמובן שיש שיפור משמעותי ככל שהזמן עובר.
    אבל לפעמים יש תחושה שיש פחות ולפעמים זה קצת יותר גובר.
    מתי בדרך כלל מגיעים לראייה תקינה מהבחינה הזו?
    האם זה גם סימפטום של יובש?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - המשך - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

יוני שלום רב,
    זו תופעת לוואי שכיחה שתחלוף ותשתפר ככל שיעבור הזמן מתאריך הניתוח.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים מורחבים? - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

יוני שלום רב,
    ניתוחי לייזר לא משפיעים על קוטר האישונים וזה ככל הנראה היה מצבך גם לפני הניתוחים. אין לך מה לחשוש, ואתה בהחלט יכול להמתין בסבלנות לזימון שלך לבדיקה אצל המנתח.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להסיר משקפי קריאה?
    זאב
    07/10/2011

אני רואה היטב לרחוק (לא זהה בשני עיני).
    לקריאה משתמש אני במשקפי קריאה 3+
    ראה נתוני בדיקה מצורפים.
    מבקש לדעת האם ניתן לשפר הראיה תוך ויתור על המשקפיים?
    מה מידת הסיכון בניתוח כזה?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם ניתן להסיר משקפי קריאה?

הוספת תגובה

• האם ניתן להסיר משקפי קריאה? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    09/10/2011

שלום זאב,
    טיפול לייזר לשיפור ראייה אפקטיבי יותר לסובלים מבעיית ראייה לרחוק.
    במקרה של אדם שבעייתו היא הראייה לקרוב, הטיפול לא יהיה אפקטיבי. זאת משום שאם נשנה את המספר בעין (וזה בעצם מה שהניתוח עושה), אמנם ראייתך לקרוב תשתפר, אך במקביל גם המספר לרחוק ישתנה ותזדקק למשקפי ראייה למרחוק, כך שטיפול זה פשוט לא יעיל במקרה זה.
    הטיפול יעיל ביותר למקרים שהבעיה הינה למרחק רחוק וגם קרוב - אז המנותח יהנה מתוצאותיו.
    יש לציין, כי הדיון הזה נוגע למנותחים בגיל 40 ומעלה. מתחת לגיל זה- כל מי שמרכיב משקפיים יהנה מתוצאות הטיפול.

בברכה,
    פרופ אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא

ניסים
    09/10/2011

שלום,

קראתי את התגובה של פרופ' קיזרמן.

כמדומני פרסבילאסיק זה ניתוח די חדש ושאלתי היא האם יעילותו הוכחה כבר?

האם מטופלים מגיבים טוב לניתוח זה מבחינה סטטיסטית עד עתה?

כמו כן, האם מטופל יכול לבחור בין פרסבילאסיק להתשתלת IOL מולטיפוקליות בשתי העיניים במקרה של ametropia ופרסביופיה ? גם אם אין לו קטרקט.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' קיזרמן ?

ניסים
    10/10/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

ניסים שלום רב,
    לא מומלץ בגיל צעיר לבצע ניתוח קטרקט שכן כל נושא האקומודציה ילך לאיבוד בעקבות ניתוח הקטרקט.
    ניתוחי פרסבילאסיק מבוצעים כבר שנים רבות ומקובל לבצע את ניתוח הפרסבילאסיק בעין אחת בלבד-העין הלא דומיננטית ואת העין הדומיננטית למרחק.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הירש

ניסים
    10/10/2011

שלום,

הכוונה למטופל פרסביופ(חסר אקומודציה) , לכן שאלתי נותרית בעינה: האם מטופל זה יוכל לבחור בהשתלות IOL מולטיפוקליות לתיקון ראיה לכל המרחקים ?

ניסים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להסיר משקפי קריאה? - תגובה

ד``ר עמי הירש
    10/10/2011

זאב שלום רב,
    אין כיום מענה לניתוח מתקן קריאה כאשר הראיה למרחק הינה תקינה בשתי העיניים.

בברכה,
    ד"ר עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוק באגרוף לאחר ניתוח לאסיק
    אמיר
    07/10/2011

שלום,
    לפני כשמונה שנים לערך ביצעתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים להסרת משקפיים.
    האם ניתן נכון להיום לעסוק באגרוף תאילנדי ללא חשש מוגבר עקב הניתוח?
    תודה

הוספת תגובה

• עיסוק באגרוף לאחר ניתוח לאסיק - תגובה

פרופ` אירית בכר
    08/10/2011

שלום רב

טראומה ישירה לעין עשויה לגום לסיבוכים גם שנים לאחר הניתוח.
    מציעה להמנע מכך אן לחלופין להשתמש במשקפי מגן בעת אימון

בברכה

ד"ר אירית בכר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו שיטה עדיפה יותר?
    דוד
    06/10/2011

שלום רב,
    נבדקתי שני מכונים שונים ונמצא כי אני מתאים לשני סוגי הניתוחים עובי הקרניות כ500 מיקרון במכון אחד המליצו על ניתוח הPR במכון השני המליצו על שיטת הלאסיק.
    על איזו שיטה כדי יותר ללכת?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    איזו שיטה עדיפה יותר?

הוספת תגובה

• איזו שיטה עדיפה יותר? - תגובה

פרופ` אירית בכר
    08/10/2011

שלום רב

אחד הקריטריונים להחלטה על שיטת הטיפול הוא עובי קרנית. מעל 500 מיקרון ניתן לבצע את שתי השיטות ומתחת לעובי זה מבצעים רק את שיטת PRK. לכל אחת מהשיטות היתרונות והחסרונות שלה . אני ממליצה לשוחח על כך עם המנתח תוך התייחסות לפרמטרים נוספים של העיניים וכן לנתונים סובייקטיביים כגון עיסוק וגיל.

בהצלחה

ד"ר אירית בכר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו שיטה עדיפה יותר? - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    09/10/2011

שלום רב,
    על מנת לקבל החלטה מה הטיפול העדיף ביותר יש לבדוק את המועמד לטיפול, לראות את כל הנתונים ואז להחליט.
    על כן,עם הנתונים שנמצאים בשאלה לא ניתן להמליץ בוודאות.
    עם זאת, אסביר מעט על ההבדלים העיקריים בין השיטות.
    בטיפול מסוג פ.ר.ק - הלייזר מבוצע על הקרנית מבחוץ, לאחר הורדת השכבה החיצונית (האפיטל). בטיפול זה מכיוון שיש פגיעה באפיטל, ההחלמה מעט יותר ארוכה מאשר בטיפול הלאסיק.
    טיפול זה "אוכל" פחות רקמת קרנית, ועל כן הוא מומלץ לבעלי קרניות דקות או מספרים גבוהים יחסית.
    החידוש בלאסיק הינו מניעת הפגיעה בשכבת האפיטל, ולשם כך מפרידים את שכבות הקרנית (הנשארות שלמות) ע"י מכשיר מיוחד, והלייזר מבוצע בעומק הקרנית.
    מכיוון שלא נפגעה שכבת האפיטל - ההחלמה מהירה הרבה יותר מאשר בשיטת הפ.ר.ק.
    טיפול הלאסיק מומלץ בד"כ לבעלי מספרים נמוכים-בינונים וקרניות עבות. הטיפול "אוכל" יותר קרנית ולכן יש צורך בקרנית עבה מלכתחילה.
    ישנם שיקולים נוספים בבחירה, כגון תחביבים- העוסקים בספורט מגע (אומנויות לחימה לסוגיהם השונים) יומלצו לשיטת הפ.ר.ק. ; גילאים מבוגרים (40+) יומלצו לשיטת הלאסיק - אם הם מתאימים כמובן.
    אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא, אם יש צורך בכך- אף באופן פרונטלי.

שיהיה בהצלחה בכל בחירה.
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות צהובות לאחר PRK
    מיקי
    05/10/2011

שלום,

עשיתי ניתוח PRK לפני כחודשיים, ומאז יש לי הפרשות צהובות (כמו הצהוב של הבוקר) על הריסים בצורה מוגזמת (הרבה יותר מלפני הניתוח), מה גם שהריסים שלי דביקים וקשיחים.
    רציתי לדעת אם זה טבעי שבטווח זמן של חודשיים אחרי PRK זה עדיין קורה? אם אפשר לעשות משהו נגד זה? ומתי (אם בכלל) זה אמור להיפסק?
    חשוב לציין אני עדיין משתמש בדמעות מלאכותיות TEARS NATURAL FREE.

תודה רבה :)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הפרשות צהובות לאחר PRK

הוספת תגובה

• הפרשות צהובות לאחר PRK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/10/2011

שלום רב,
    הפרשה מהעיניים יכולה לנבוע מדלקת - ועל כן אני ממליץ לך לגשת לרופא עיניים, שיאבחן בדיוק את הבעיה ויביא לפתרונה.
    אם אכן מדובר בדלקת עיניים - הטיפול די פשוט והבעיה תבוא על פתרונה.

בברכה,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מאינטרלאסיק
    נופר
    04/10/2011

היי,

האם צריכה להיות בעיה לצאת לטיול שטח (טרקטורונים) כשבועיים לאחר הניתוח ? (מבחינת אבק וכו' )

תודה,
    נופר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    החלמה מאינטרלאסיק

הוספת תגובה

• החלמה מאינטרלאסיק - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    06/10/2011

נופר שלום רב,
    בשבוע הראשון לאחר הניתוח מומלץ לא להיחשף לאבק.
    לאחר מכן - אין בעיה רפואית, אך יש לקחת בחשבון שעלולה להיות בעיית יובש וסינוור קלים.
    מומלץ להשתמש במשקפי שמש, זה יקל על הסינוור וגם יגן מבחינה מסוימת על העיניים מהאבק. מומלץ גם לשים בכיס את טיפות ההרטבה ובכל מקרה של אבק שנכנס לעין - להזליף טיפות הרטבה לעין.

תיהני בטיול,
    פרופ' אור קיזרמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופה שלאחר PRK
    דבי
    04/10/2011

לא כל כך נעים לי לשאול את זה אבל אבקש לקבל תשובה אמיתית וכנה.

האם יש סיכון או בעיה (מעבר לסכנות הרגילות) לעשן קנביס על סוגיו, לאחר ניתוח PRK? ואם כן, מהם הסיכונים וכמה זמן אחרי הניתוח אסור לעשן?

מצטערת על אי-הנוחות אבל זה משהו שאני צריכה לדעת..

תודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תקופה שלאחר PRK

הוספת תגובה

• קנאביס לאחר ניתוח

רוני
    04/10/2011

מנסיון אני יכול להעיד כי יממה לאחר שנותחתי עישנתי כמות לא מבוטלת של קנאביס רפואי וההרגשה הייתה נפלאה :-)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופה שלאחר PRK - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    21/11/2012

איני יכול כמובן לאשר או להמליץ על שימוש במוצרים לא חוקיים.
    אוכל רק להגיד שלא נתקלתי בפרסום או במאמר המדבר על סיבוכים מיוחדים הנגרמים מקנביס לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה